Selamlar çorak forumun canlı üyeleri.. Uzun zamandır giremediğim foruma hoş geldim. Geçmişe bakınca geleceğin umut dolu olduğunu varsaydığımız için gerçekten büyük bir yanılgıya düştüğümüzün farkına varmış ve bu yüzden yeni geleceğin dünden ve bugünden daha berbat olacağına inanıyorum artık.
Başlıkta bahsettiğim gibi online iletişim programlarında geçen zaman ile birlikte yeni meslekler uğraşlar ve az emekle az ciğer ile insanların şantaj yolu ile korkutulması, sindirilmesi ve parasının gasp edilmesine şahit oluyor, şanssız isek bizimde bu tuzağa düşmememiz için hiç bir sebep olmadığına şahitlik ediyoruz. İnsanların bütün kişisel bilgileri çalındıktan sonra, panel adı altında daha rahat ve nokta atışı şantaj yolu dolandırıcılar için açılmış oldu. Bu durumu deneyimleme şansına eriştiğim için bilgi maksatlı fikrimi beyan etmek istedim.
Giriş bölümünü es geçerek, sonuç bölümünün daha önemli olduğunu düşündüğüm için oradan yazacağım, Halt edilen kısmı es geçiyorum. Önce uyarı mesajı geliyor karşı taraftan, bir resim bir video mesela, seni şikayet edeceğim, karakoldayım sen görürsün gibi şeyler.. Bir kaç gün sonra, sahte uzlaşma belgeleri, işçiliği gerçekten berbat yazılar formlar. tabi herkes ile aynı şekilde iletişim kurulmuyor, çeteden çeteye değişiyor. Size bütün şecerenizi döküp sizi daha çok korkutabiliyorlar. Eğer iletişime geçerseniz, zaten istenen kıvama gelmiş bulunuyor ve kendinizi dolandırıcıları eline teslim ediyorsunuz. Sahte bir avukat profili ile size dönüş yapılıyor, aranıyorsunuz ve ikna ediliyorsunuz, siz yapmadığınız bir şeyi yapmış gibi kabul ediyorsanız gönderilen iban hesabına para gönderebiliyorsunuz. Sahte profildeki gerçek avukatın bu konu hakkındaki düşüncesi '' bunlar dolandırıcı '' dan ibaret olabiliyor sadece. Yurt içi ve yurt dışı bu işi meslek edinmiş onlarca çeteler var, ve şu vakit bile tuzağa düşürecek insan arayışındalar. Tavsiyem, hiç kimseye güvenmeyin, hiç bir şekilde özelinizi paylaşmayın. Başınıza ne gelirse gelsin teslim olmayın ve korkmayın. Geçmiş olsun diyerek konuyu bitiriyorum.