Merhaba, mevzuya direkt giriyorum.

2016 yılında üniversite okurken bir o vakitler arkadaş olduğum bir kişi tarafından bir hat açmam ve o hattı kendisine vermemi söyledi. Neden sen açmıyorsun? dediğimde operatörler bana vermiyor dedi. Tabi inanmadım ve hat açıp vermedim. O günden sonra ayrı ayrı zamanlarda tekrar tekrar istedi ve en sonunda hat açıp verdim. Bu arkadaş hattı 3-4 ay kadar kullandı ve faturasını da ödediğini beyan etti. Tabi bu meselede sonra 1 ya da 2 sene sonra siber suçlar birimi beni aramaya başladı. Yaklaşık 5 ya da 6 defa ifade vermeye gittim. Bu 6 ifadeden 4 tanesi mahkemeye dönüştü. 4 mahkemenin 1'inden beraat ettim.

Tabi bu mahkemelerde hattı açıp verdiğim arkadaş ifadesinde "hattı ben kullandım ödemelerinide ben yaptım" şeklinde belirtiyor.

Fakat burada benim yanlışım öncelikle hat açıp vermek evet onu kabul ediyorum.

Bir diğer sıkıntı şöyle; Polisler beni ilk ifadeye çağırdığında bu arkadaşa sordum beni böyle bir sebepten çağırıyorlar hayırdır dedim? önemli bir şey değil git şöyle şöyle ifadeni (ifade de bir başkasının adını geçirmemi söyledi ve mal gibi gittim onun söylediği gibi ifademi verdim) ver bir şey çıkmaz dedi. Parantez içine aldığım durumu ilk mahkemede düzelttim ben ismi geçen arkadaşı tanımam hattı açıp verdiğim kişi böyle ifade vermemi söyledi bende ona uyup ifadeyi o şekilde verdim ve ifademi güncellediler mahkemede.

Diğer mahkemelerde de kendi ismini vermeme söyledi ve o şekilde yaptım ve üstteki yazdığım gibi beni doğrular ifade de verdi kendisi.

Beraat ettiğim mahkemenin dosya numarasıyla emsal göstermesi için diğer mahkemelere de yolladım fakat 2018'den bu yana mahkemelerim hala devam etmekte.

Kusura bakmayın belki karmaşık yazmış olabilirim fakat buraya yazacağım diye aklımda onlarca kelime geçiyor ve uygun olanı yazmaya çalıştım.

Şimdi sonuca gelirsek, benim bu hattı kullanmadığım eğer ip ve hts kayıtları incelenirse ayan beyan ortaya çıkacak ve artı olarak zaten hattı açıp verdiğim kişinin ifadesi de ortada. Bu ayın 12'si ve 16'sında mahkemelerim görülecek tekrar ve kararın çıkacağını düşünüyorum. Benim beraat etmem için ne yapmam gerekiyor?


Lütfen aklınıza takılan sorular olursa sorun cevaplarım en azından daha net cevaplar alırız.