Herkese merhabalar. Yazacaklarım biraz uzun ve umarım karışık gelmez.
Ben bir imalar firması sahibiyim. Yakın bir zamanda bir ihaleye benden iki ayrı firma teklif istedi. Bende iki firmaya da birbirine çok yakın teklifler verdim. Ve ihale şartnamesinde istenen katalogu (teknik bilgi, teknik doküman.) teklif verdiğim bir firmaya düzenleyip gönderdim. Diğer teklif verdiğim firma ise benden katalog göndermemi istemedi. Sonradan öğrendiğim kadarıyla KAMU KURUMUNA ait TEKNİK RESİM, TEKNİK DOKÜMAN vs. gibi belgelerden benim adıma benim herhangi bir onayımı almadan şirketimin ismini kullanarak bir katalog oluşturmuş ve ihale komisyonuna sunmuş. KAMU KURUMUNA ait bu dökümanlar bu şahsa kamu kurumu içinden birisi tarafından özel ve gizli olarak verilmiş. İhaleye katılan diğer isteklilere bu tür bir yardımda bulunulmamış, yayınlanan ve kurum tarafından satılan ihale dosyasında da bu teknik dökümanlara yer verilmemiştir. Bu şahıs ikili ilişkilerini kullanarak bir bakıma özel bir çıkar sağlamıştır.
İhale gerçekleşip sonuçlar ortaya çıkınca bu şahıs beni aradı ve neden başka firmalara teklif verdiğimi, kendini niye bilgilendirmediğimi sordu ve hakaretler içeren mesajlar ve telefon görüşmeleri yaptık. Hatta mesajlarında artık benim o kurumda ihaleye giremeyeceğimi, girip kazansam bile malzememi kabul ettirmeyeceğini, daha önce kazanıp malzeme teslimi yapacağım işinde kabulünü engelleyeceğini belirten mesajlar atmıştır. Hatta bu girdiğimiz ihaleyi de iptal ettireceğini ve bundan sonraki tüm işlerimi engelleyeceğini söylemiştir.
Kısaca öğrenmek istediklerim; Öncelikle KAMU KURUMLARI tarafından özel olarak çizdirilen teknik resim ve dökümanların sadece bir kişi tarafından gizli olarak paylaşılması suç mudur? Bu şahsa bu resimleri temin eden KAMU GÖREVLİSİ suç işlemiş midir? Bu şahsın bu dökümanları kullanarak benim iznim olmadan firmam adına katalog bastırıp bunu ihale dosyasında sunması suç mudur? Bana yollamış olduğu tehdit mesajları ve ihaleye müdahale etmesi suç mudur?
Bu konuda suç duyurusunda bulunmak için ihalenin sonucunu mu beklemeliyim yoksa hemen şikayette bulunmalı mıyım?
Cevap veren ve yardımcı olan herkese teşekkür ederim.Umarım konuyu yanlış yere açmamışımdır.