ckorkmaz; Anahtar Sözcük: " />

Arama:

Type: Posts; Üye: ckorkmaz; Anahtar Sözcük:

1 / 5 Sayfa 1 2 3 4

Arama: Arama işlemi 0,01 sn sürmüştür.

  1. Cevap: Babamın yaptırdığı evde eşimin hakkı ne olur?

    Merhaba. Benim de bir sorum olacak. 17 yıllık evliyim. Babamın ev alıp bana bağışlaması halinde eşimin bu mal üzerinde hak iddaa etme hakkı var mıdır? Evlendikten sonra edinilen mallar ortaktır diye...
  2. Yanıt
    5
    Okunma
    8.581

    Sabit: Cevap: İşten çıkış isteği ve gerekli işlemler

    Arkadaşlar,

    İşten çıkışın karşı tarafa bildirimi yani ihbar öenlleri süresi çalışanın işe giriş tarihine göre değişir. İşyerindeki kıdem bunu belirler.

    Ayrıca istifa halinde bu süre işveren...
  3. Cevap: Tazminat hakkı olmayan gebe işçinin işten çıkarılması

    İşyerinde 6 ayınız dolmadan işe aide davası açamazsınız. Ancak işyerinden işçi çıkarımlarının haklı gerekçelere dayanması istenebilir. Hamilelik haklı bir gerekçe değildir. 1 yıl dolmadan kıdem...
  4. Konu: Hangisi Fazla?

    Ekleyen: ckorkmaz
    Yanıt
    1
    Okunma
    1.257

    Cevap: Hangisi Fazla ?

    İş kanununa göre ulusal bayram, genel tatili ve hafta tatili günlerinde yapılan çalışmalarda

    BRÜT ÜCRET/225 = SAAT ÜCRETİ
    SAAT ÜCRETİ X 2 X MESAİ SAATİ şeklinde hesaplama yapılır.

    Tabi...
  5. Yanıt
    3
    Okunma
    6.952

    Cevap: SGK'dan Doğum Parası almak

    Doğum raporunda doğum sonrasında rapor süresi belirli olduğundan işe başlama tarihi bellidir yada belli olmalıdır. Bulunduğunuz yerdeki SGK İş Göremezlik birimi ile durumu paylaşın onlar size...
  6. Yanıt
    3
    Okunma
    6.952

    Cevap: SGK'dan Doğum Parası almak

    Öncelikle SGK 'na elektronik ortamda doğum raporlarının girilmiş olması lazım. Yeni çıkan tebliğe göre bu elektronik ortamda istirahat bildirimlerin 5 işgünü içinde yapılması zorunlu hale...
  7. Yanıt
    1
    Okunma
    3.107

    Cevap: Geçici iş göremezlik hakkında

    31 çeken aylarda veya 28 çeken Şubat ayında eksik çalışmalar toplam ay gününden düşülür.

    Bu durumda 31-7 = 24 gün SSK ödenecek eksik gün 7 gün olarak girilecek.
  8. Yanıt
    4
    Okunma
    3.097

    Cevap: SSK sız çalışma isteğim

    Bir yerde çalışmaya başlarsanız isteğe bağlı sigortalılığınız kesilir. Ayrıca aylık alırken de sigorta yatıramazsınız. Ancak bir sosyal güvenlik kuruluşuna (SSK, Emekli Sandığı veya BAĞKUR) bağlı...
  9. Cevap: İşten ayrıldım alacaklarım var nasıl alabilirim?

    Sayın lancelot85 istifa dilekçesi yazmadınız ise çıkışınız SGK'na nasıl bildirildi. Öncelikle bunu öğrenmelisiniz. Siz bir şey imzalamadan ayrıldıysanız işveren daha sonra işe gelmeyişinizi haklı...
  10. Cevap: Çalıştığım firma benden habersiz çıkış verebilir mi?

    Sayın İlknur Sezgin TEMEL bir konu kafama takıldı. İşyeri devir oluyor, ancak çalışan kişilerin bundan haberi olmuyor. Çalışanlar hizmet akdi ile işverene bağlıdırlar. Hizmet akdi tek taraflı yapılan...
  11. Cevap: hastalık nedeniyle alınan raporun işyerine ulaştırılma süresi

    İŞyerinize aynı gün uşatırma işyeri uygulaması olabilir. Ancak 12.05.2010 tarihinde resmi gazetede yayınlanan tebliğe göre işyeri raporlu olunan dönemi elektronik ortamda en geç 5 işgünü içinde...
  12. Yanıt
    4
    Okunma
    4.656

    Cevap: İs yeri taşınması ve işten çıkış- giriş

    Sayın burburak, haklarınızda kesinti sözkonusu değildir. İşyerinizde devam edecekseniz. İşvereniniz yasal olarak yapılması gerekeni yapmış.
  13. Yanıt
    1
    Okunma
    3.473

    Cevap: haftalık izin ücreti

    Hafta tatilinde çalışılması halinde ücret : BRÜT ÜCRET / 225 X 2 X FAZLA ÇALIŞMA SAATİ şeklinde hesaplanır.
  14. Cevap: İşe geç gelen paydos saatlerine ve işten çıkışlarariayet etmeyen personel ile ilgili

    Çalışanların mesai saatlerini gözle veya sözlü olarak takip etmek zordur. Bence bu işi kart basma sistemi ile çözebilirsiniz. Bu sistemler artık oldukça kullanışlı ve uygun fiyatlı. Sizin...
  15. Yanıt
    4
    Okunma
    2.661

    Cevap: Bölüm yöneticisinin yalanları

    İşyerlerinde maalesef bu gibi durumlar olmaktadır. Kanunlar öününde yönetici de çalışan da eşit haklara sahiptir. Sizin yöneticinizin mutlaka bir üst yöneticisi vardır. Şirket iç yönetmeliklerinde bu...
  16. Cevap: şirket kendi iş prosüdürüne göre değil 25. Madde 2-e ye göre işten attı ama konunun alakası yok ne yapmalıyım

    İş Kanunu Madde 25'de açıkca belirtilmese bile işyerinizin iş ilişkisinde bulunduğu dolayısıyla sizin ve işyerinizin müşterisi olan kişilerle cüzi bir miktar olsa bile para karşılığı hizmet...
  17. Yanıt
    9
    Okunma
    15.508

    Cevap: İşten ayrılmak ve tazminat almak istiyorum

    1. Yazılı olarak işverene gerekçelerini göstererek iş akdinizi feshedebilirsiniz. Bunu noter kanalıyla yapmanızı size tavsiye ederim.
    2. Tek taraflı iş akdinizi fesh ederseniz işsizlik ödeneğinden...
  18. Yanıt
    9
    Okunma
    15.508

    Cevap: İşten ayrılmak ve tazminat almak istiyorum

    Maaşınız ile sigorta primleriniz uymuyorsa, fazla çalışma ve resmi tatillerde çalışmanın ücreti ödenmiyor ve onayı sizden alınmıyorsa, günlük çalışma süreleri 11 saati aşıyorsa, hak etmiş olduğunuz...
  19. Cevap: 1 Mayıs Resmi Tatili uygulamayan kurumlar hakkında

    Sayın Gubaz, işyerinde işleyen bir yapı varsa ve resmi tatilde çalışma mecburiyeti doğuyorsa işveren bu zamlı ücrete katlanır ve çalışma gerçekleşir. Ancak tabi ki bu işçinin onayına bağlıdır. İşçi...
  20. Yanıt
    6
    Okunma
    13.886

    Cevap: İşten çıkarken ihbar tazminatı ödememek

    İstifa etmeniz halinde hiçbir tazminat alamazsınız. Ancak kendiniz hizmet akdinizi haklı bir sebebiniz varsa feshedebilirisniz. Sizin anlatımınızadan yola çıkıyorum. Sigorta primleriniz asgari...
1 den 20´e kadar toplam 86 ileti bulundu.
1 / 5 Sayfa 1 2 3 4


Hukuk Blog |  2020 tarihli Yasal Siteler Dizini |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Fiyat1 |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Taşınmaz ilanları |  Internet Rehberi |  Türkiye Portalı |  Site Ekleme |  Türkçe-İngilizce Sözlük |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Terapi  |  Berk Gürman |  Phukuk |  Bayefendi |  Arabuluculuk Eğitim Merkezi |  AfternicAlanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2020 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı [İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2020 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.