Aydın Develi; Anahtar Sözcük: " />


Arama:

Type: Posts; Üye: Aydın Develi; Anahtar Sözcük:

1 / 9 Sayfa 1 2 3 4

Arama: 11 dk önce yapılan arama işlemi 0,03 sn sürmüştür

  1. Cevap: Mevcut Oturma Alanını Değiştirmek KMK Hangi Maddesine Girer.

    Sayın s48selcuk43;

    Düzenlenme yapılacak yer onaylı mimari projesinde bahçe olarak özgülenmiş ve havuz biçiminde oturma alanı olarak görünmekte ise 634 s KMK Madde 19' a göre, özgülenmemiş ve...
  2. Yanıt
    1
    Okunma
    160

    Cevap: Ortak kat işgali

    Sayın Bay milcan;

    İşgal edilerek bağımsız bölüme dahil edilen asansör boşluğu onaylı mimari projede mevcut ise anayapının bulunduğu yer Sulh Hukuk Mahkemesinde El Atmanın Önlenmesi (Müdahalenin...
  3. Cevap: Denetim kurulu site yönetimini nasil görevden alir?

    Sayın evren79;

    Denetleme Kurulunun Yönetici veya Yönetim Kurulunu görevden alma gibi bir yetkisi yoktur. Bu yetki Kat Malikleri Kuruluna aittir. 634 s Kat Mülkiyeti Kanununun 41. Maddesini...
  4. Cevap: Gelir giderleri excel çıktısıyla verirsek sorun olurmu ayrıca eski yönetimden kalan işler

    Sayın GhoStMaN;

    (1) Excel veya başka programlar kullanarak apartman gelir-giderini takip etmenizde ve çıktı alarak kat maliklerine vermenizde herhangi bir sakınca yoktur, kullanabilirsiniz. Ancak...
  5. Sabit: Cevap: Merkezİ ısıtma gİderlerİnİn paylaŞtırılmasına İlİŞkİn yÖnetmelİk

    Sayın Av. Yusuf Selçuk Ateşkan;



    Merkezi sistemde payölçer için yasal zorunluluk kaldırıldı. Bu konuyu açıklık getirebilirmisiniz...?

    Saygılar...
  6. Yanıt
    1
    Okunma
    206

    Cevap: merhaba aparman yönetimi yok

    Sayın MeynaQ;

    (1) Çatıda meydana gelen sızıntının nereden kaynaklandığı, onarım için nelerin yapılması gerektiği ve de maliyetinin ne olacağı konusunda durum ve maliyet tespiti yaptırın.
    ...
  7. Yanıt
    25
    Okunma
    65.410

    Sabit: Cevap: Site yöneticisi seçimi?

    Sayın VOİCE;

    Yönetici seçimi için kat malikleri kurulunun toplanmaması veya toplanamaması, yönetici seçiminin gerekmemesi veya gerekip de usulüne uygun seçim yapılamaması, yönetici atanması için...
  8. Cevap: Aile Konutu Şerhi ve Kat Malikleri Kurulu Toplantısının İptali

    Sayın mceyran03;

    634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun 33. Maddesine göre; kat malikleri genel kurul kararlarının iptaline ilişkin açılacak davanın davacısının kat maliki olması zorunluluğu vardır. ...
  9. Yanıt
    1
    Okunma
    225

    [Sorumluluk hukuku] Cevap: Kiradaki evde yangın

    Sayın seldom;

    634 sayılı Kat Mülkiyeti Yasası'nın 19. maddesinin son fıkrası hükmüne göre her kat maliki anataşınmaza ve diğer bağımsız bölümlere kusuru ile verdiği zarardan dolayı diğer kat...
  10. Cevap: Mülkü kendime ait olan evimin odalarını bölüp ayrı ayrı kiraya verebilir miyim ?

    Sayın anill34;

    Sizin durumunuza örnek olacak bir defterdarlık özelge' sinden alıntı;

    Özelge: Meskenin Odalar Halinde Kiraya Verilmesi Durumunda Gayrimenkul Sermaye İradı mı, Ticari Kazanç mı...
  11. Cevap: Mülkü kendime ait olan evimin odalarını bölüp ayrı ayrı kiraya verebilir miyim ?

    Sayın anill34;

    Evin odalarının kiraya verilmesi vergi açısından ticari bir faaliyet olarak değerlendirileceğinden gelir vergisine tabi olacağınız gibi belediye'den ev pansiyonculuğu ruhsatı da...
  12. Cevap: İskansız sitede yönetimin faturaları kabartması

    Sayın fbabalik;

    Sayın Şenol Eker beyin ifade ettiği gibi ortak kullanım alanlarındaki elektrik ve su giderleri bağımsız bölümlere yansıtılma ihtimali var. Ayrıca iskansız binanızda halen tek sayaç...
  13. Cevap: Sığınaklar amacı dışında kullanılabilir mi?

    Sayın Devrimce;

    Onaylı mimari projede sığınak olarak yapılan ve kullanılan alanlar 634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa göre kat maliklerinin müşterek mülkü olarak tapuya tescil edilir. Sığınaklar...
  14. Cevap: Apartman Kat Malikleri Toplantı Yeter Sayısı

    634 s Kat Mülkiyet Kanunu

    KMK - Madde 2/a Bu Kanuna göre: a) Kat mülkiyetine konu olan gayrimenkulün bütününe (Anagayrimenkul); yalnız esas yapı kısmına (Ana Yapı) ana gayrimenkulün ayrı ayrı ve...
  15. Cevap: Apartman Kat Malikleri Toplantı Yeter Sayısı

    634 s Kat Mülkiyeti Kanunu

    II - Yeter Sayı:
    Madde 30 – Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasiyle toplanır ve oy çokluğuyla karar verir.

    (Değişik...
  16. Yanıt
    6
    Okunma
    1.025

    Cevap: Alkollü Motor Kullanma Cezası Hakkında

    Sayın Baris6862;

    Uygulanan idari yaptırımın hukuka uygun olmadığını düşünüyor iseniz itiraz süresini de dikkate alarak Sulh Ceza Hakimliğine itirazda bulunabilirsiniz. Mahkemeyi sunacağınız...
  17. Yanıt
    6
    Okunma
    1.025

    Cevap: Alkollü Motor Kullanma Cezası Hakkında

    Sayın Baris6862;

    2918 s Karayolları Trafik Kanunu'nun 48/5 maddesine göre hususi otomobil dışındaki araçları alkollü olarak kullanan sürücüler bakımından promil alt sınırı 0.21 olarak uygulanır....
  18. Yanıt
    2
    Okunma
    653

    Cevap: Sitede Ortak Bahçenin Ayrılması

    Sayın Alpk;

    Müstakil yapı dışında bulunan bahçe olarak özgülenmiş ortak alanda 634 s Kat Mülkiyeti Kanunu, Onaylı Mimari Proje ve Yönetim Planına aykırı olarak yapılacak her türlü eklenti,...
  19. Yanıt
    1
    Okunma
    457

    Cevap: Apartman dükkanlari aidati belirleme

    634 s Kat Mülkiyeti Kanunu


    A) Kat Maliklerinin Borçları:

    III- Anagayrimenkulün Genel Giderlerine Katılma:

    Madde 20 – (Değişik birinci fıkra: 13/4/1983 - 2814/9 md.) Kat...
  20. Yanıt
    4
    Okunma
    777

    Cevap: Kiracıdan toplu aidat istenmesi Hk.

    634 s Kat Mülkiyeti Kanunu

    A) Kat Maliklerinin Borçları:

    III- Anagayrimenkulün genel giderlerine katılma:

    Madde 20 – (Değişik birinci fıkra: 13/4/1983 - 2814/9 md.) Kat...
1 den 20´e kadar toplam 173 ileti bulundu.
1 / 9 Sayfa 1 2 3 4


Hukuk Blog |  2019 tarihli Yasal Siteler Dizini |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Fiyat1 |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Taşınmaz ilanları |  Internet Rehberi |  Türkiye Portalı |  Site Ekleme |  Türkçe-İngilizce Sözlük |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Terapi  |  Berk Gürman |  Phukuk |  Bayefendi |  Arabuluculuk Eğitim Merkezi |  AfternicAlanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2019 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı [İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2019 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.