Av.Yusuf Selçuk Ateşkan; Anahtar Sözcük: " />

Arama:

Type: Posts; Üye: Av.Yusuf Selçuk Ateşkan; Anahtar Sözcük:

1 / 25 Sayfa 1 2 3 4

Arama: Arama işlemi 0,10 sn sürmüştür.

  1. [Sözleşmeler hukuku] Cevap: Kiracım yeni zam oranını kabul etmezse tahliye edebilirmiyim?

    Yazılı kira sözleşmesinde yazan zam oranı nedir?
    Kiracı kira dönemi sonunda çıkacağını yazılı olarak bildirmezse kira sözleşmesi birer yıllık süreler ile yenilenir.
    Kiracı TÜFE oranının üzerinde...
  2. Cevap: Yeni malik ihtarname usulü hakkında.

    1-Malikin kira dönemi sonunda ihtiyaç nedeni ile tahliye davası açma hakkı var.
    2-Yeni malikin satın aldıktan sonra bir ay içinde ihtiyacı bildiren bir ihtar çekmesi kaydıyla 6 ay sonunda (kira...
  3. Cevap: Avukatın Rahatsızlanıp Duruşmaya Katılamayacak Olması.

    Avukatınız bu gibi durumlarda seçeneklerinin ne olduğunu bilir, en uygun olanı seçerek size bilgi verecektir.
  4. Cevap: Yeni malik ihtarname usulü hakkında.

    Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa,...
  5. Yanıt
    1
    Okunma
    444

    Cevap: Fahiş kira artişi

    Kira tespit davası, takip eden kira dönemi için açılır.

    İhtirazi kayıt olmadan ödenen fazla tutar için açılacak bir dava türü maalesef yok.
  6. Cevap: kat karşılığı inşaat sözleşmesinin iptali

    Arsa payı (Kat) karşılığı inşaat sözleşmesi için dediğiniz doğru değil. Detayları burada bulabilirsiniz:
    https://www.hukukihaber.net/makale/arsa-payi-karsiligi-insaat-sozlesmesinin-feshi-h432930.html
  7. Cevap: kat karşılığı inşaat sözleşmesinin iptali

    Önce soruyu doğru anlamış mıyız? Anladığımı özetleyeyim.
    Mirasçılar, A, B ve C'den A ile B taşınmazla ilgili olarak D ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapıyor. (Kat karşılığı inşaat sözleşmesi...
  8. Yanıt
    1
    Okunma
    486

    [Mal Paylaşımı davaları] Cevap: Mal paylaşımı

    Boşanma kararı verilen davayı açtığınız tarihten önceki tüm edinilmiş mallar paylaşılır.
  9. Yanıt
    5
    Okunma
    1.696

    Cevap: Kiracim deli ne yapabilirim?

    Doğrudan icra takibi açmalısınız. Ancak bunun için kiracının TC kimlik numarasına ihtiyacınız olacak.
    Adı-soyadının doğru olduğuna emin misiniz?
  10. [Ceza davaları] Cevap: Dava Sonuçlandı İki Sorum Olacak ACİL

    Para cezasına çevrilip çevrilmediği kararda yazar.
    Çevrilmemişse ve HAGB de verilmemişse, (bunlar da kararda yazar) cezanın infazı muhtemelen girdi-çıktı şeklinde yapılır, yani tamamını yatmaz.
  11. [Mal Paylaşımı davaları] Cevap: Fiili ayrılık nedeniyle boşanma istinaf

    Mal rejimi, boşanma davasının açıldığı tarihe göre tasfiye edilir. Yani haziran 2019 değil, çok daha öncesi (davanın açıldığı tarih) itibarıyla yeni edinilen mallar paylaşıma girmez.
    Öte yandan,...
  12. Yanıt
    2
    Okunma
    561

    Cevap: Yillik izine çikmama

    Daha da kötüsü, işçi ayrılırken yıllık izin ücretlerini talep ederse, kullanılmayan ama ödenmiş 5-6 yıllık senelik izin ücretini tekrar ödemeniz gerekebilir.
  13. Cevap: Üniversitemin Bu Yönetmeliği Uygulama Zorunluluğu bulunuyor mu ?

    Öğretim yılı eylül ayında başlar, güz ve bahar dönemlerinden ibarettir.
    Yaz okulu, öğretim yılına dahil değildir.
    Ocak ayında güz dönemi sonunda ilişiğinizin kesilme ihtimalinden bahsetmişsiniz, ne...
  14. [Haciz] Cevap: Çalıştığım İşyerine Haciz Memuru Gelir mi

    İşyerinize maaş haczi yazısı gönderilmiş ve buna rağmen işyeri maaşınızdan kesinti yapmamış olabilir mi?
  15. [Tüketici hukuku] Cevap: Turkcell Çalışanı Benden Habersiz Cihaz Aldı! Dava Açtım Kazandım

    Dilekçenizde faiz talep etmişseniz, faiz alabilirsiniz, borç TL borcu olduğu ve TL olarak ödendiği için dolara uyarlama yapılamaz.
    Başta faiz talep etmemişseniz, faiz de alamazsınız.

    Davayı...
  16. Yanıt
    2
    Okunma
    654

    Cevap: Karayolunda çukura girmek

    Mücavir alandaki yollardan belediye, mücavir alan dışındaki yollardan Karayolları sorumludur.
    Hasarın yoldaki kusurdan meydana geldiğini ispatlamanız karşılığında, sorumlu olana karşı açılacak...
  17. Cevap: Bina merdiven temizlik ücreti ve boş daire

    Kat Mülkiyeti Kanunu'nda aidat lafı geçmez, ortak gider avansı olarak toplanacak para der.
    Aynı zamanda kat malikleri, kendilerinin kullanmadığı gerekçesiyle giderlere katılmaktan kaçınamaz, der.
    ...
  18. Cevap: Kiracı "dükkandan çıkmam ve zam da yapamazsın" diyor.

    Bu soruların cevabı kira sözleşmesinin hangi tarihte yapıldığına bağlı.



    1- Satın alan kendisi kullanacaksa, satın aldıktan sonra bir ay içinde ihtar çekip ihtiyacını bildirirse, 6 ay sonunda...
  19. Yanıt
    1
    Okunma
    562

    [Bankacılık işlemleri] Cevap: 2. El Hisseli Araç Satışı

    15 ağustos 2020 tarihinden itibaren güvenli ödeme sistemi kanunen zorunlu hale getirildiğine göre bunun bir yolu olmalı.

    Güvenli ödeme sistemini de bildiğim kadarıyla üç devlet bankası yapıyor,...
  20. Yanıt
    3
    Okunma
    657

    Cevap: Miraslı Taşınmaz Satışı

    Bir taşınmaz mirasçılara miras kaldığında mirasçılar buna "elbirliği ile malik" olurlar.
    Hisse satışı yapılabilmesi için elbirliği ile mülkiyetin önce paylı mülkiyete çevrilmesi gerekir.
    Sonra,...
1 den 20´e kadar toplam 500 ileti bulundu.
1 / 25 Sayfa 1 2 3 4


Hukuk Blog |  2020 tarihli Yasal Siteler Dizini |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Fiyat1 |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Taşınmaz ilanları |  Internet Rehberi |  Türkiye Portalı |  Site Ekleme |  Türkçe-İngilizce Sözlük |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Terapi  |  Berk Gürman |  Phukuk |  Bayefendi |  Arabuluculuk Eğitim Merkezi |  AfternicAlanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2020 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı [İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2020 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.