-
İki kadın annemi sürekli rahatsız ediyor Nasıl bir yol izlemeliyim?
Selamlar ben öğrenciyim ve olay yerinde değildim. İki tane kadın (ikisi kardeş ve bizim akrabamız) annemi miras yüzünden bir yıldır tartaklıyorlar sözlü ve fiili saldırıda bulunuyorlar en sonuncusu bugün gerçekleşmiş ve evimize kadar gelip dövmek istemişler. Sürekli karakola gidiyoruz tutanaklar tutuluyor fakat hiç bir şey çıkmıyor bir yıldır bunları çekiyoruz.Birinin kocası içip içip laf atıyor jandarma tanımam ben mafyayım gibi sözlerle tehdit vari konuşuyor. işin kötüsü evlerimiz karşılıklı annem balkona çıksa laf atıp kavga ortamı çıkarmaya çalışıyorlar. Kendi tapulu evimizde çekmediğimiz eziyet, yemediğimiz küfür kalmadı, özellikle annemi ve kız kardeşimi hedef alıyorlar bir kaç kere bende denk geldim fakat ev tapulu malımız olduğu için anneme sen karşılık verme haklıyken boşuna kafamıza takmayalım uyma sen onlara diye sakinleştirmeye çalışıyordum fakat bugün ben ve babam yokken yine gelip resmen saldırmışlar. Bu konun çözümü için nasıl bir yol izleyebilirim. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
-
Cevap: İki kadın annemi sürekli rahatsız ediyor Nasıl bir yol izlemeliyim?
Türk Ceza Kanunu somut olay ile ilgili bazı müeyyideleri haizdir.
107, 123, 125, 186 gibi kanun maddelerine müracaat edilebilir.
Konu ilgili Cumhuriyet Savcılığına bir şikayet dilekçesi tanzim ederek başvuruda bulunabilirsiniz.
-
6284 SKM'den işlem yapılır, şahıslar annenin yanına 100 metreden fazla yaklaşamazlar, rahat ol.
-
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Ama mağduriyemizi bir kat daha arttı. Olayı özetlemek istiyorum okursanız sevinirim... Belediyemizin avukatı olayla ilgileneceğim dedi ve yaklaşık üç aydır hemen hemen iki haftada bir görüştük dilekçeler yazıldı filan her gittiğimizde sizin olay neydi hatırlayamadım dedi biz baştan anlattık filan en sonunda 26 şubatta yani bugün duruşma vardı ve avukat gelmeyi unuttu yani avukat biraz ilgilenmedi. Ve yepyeni bir sorunla karşı karşıya geldik söz konusu iki kız kardeş açık ara farkla mahkemede konuştular hakim bir tek soru bile anneme sormadı. On dakikanın dokuzunda karşı taraf konuştu ve bizim şahitimizi kabul etmediklerini söylediler bunun üzerine hakim şahitimizi kabul etmedi. Ve süper bir sonuçla mahkeme sonlandı. İki kızkardeş kişi başına 1750 lira para cezası annem daha suçlu olduğu için 3000 lira para cezası. Allah aşkına nasıl bir mantık bu sanki bütün hakaretleri biz yapmışız o küfürleri biz yapmışız sanki davayı açan biz değil onlarmış gibi mağduriyetimize bir ikincisi daha eklendi. Bu sorun kökten nasıl çözülür lütfen bir yol gösterir misiniz? Yediğimiz küfürler hakaretler çektiğimiz rahatsızlıklar yetmiyor gibi birde derdimizi dinletemeden, anlatamadan sanırım karşı taraf iki kız kardeş olduğundan sayıca üstün diye haklı bulundular. Hayatımda hiç avukatla konuşmadım mahkemeye katılmadım çok mazur görün özür dileyerek soruyorum Mahkemede işler böyle mi işliyor? Bizim şahitimizin şahitliğini bu kızlara soruyor hakim bu kızlar kabul etmiyoruz reddediyoruz dediler diye hakim kabul etmiyor. Ve bütün o hakaretleri onların hiç şahiti olmadığı halde annem yapmış gibi gösterip ceza yiyoruz. :( Bu çifte maduriyyetten kurtulmanın bir yolu var mı ?
-
Anneniz hiç konuşmadı mı? tutanağa bakın isteseniz.
-
Konuştu ama dediğim gibi on dakikanın sadece bir dakikası kadar. Hakim kadın kavgası bu fazla uzatmayalım dedi ve direkt anlattığım şekilde karara bağlandı.Genelde karşı taraf konuştu.
-
Avukata noterden vekalet vermemiş olmayasınız .
-
Yani ne nasıl olur bilmiyoruz ki :s avukat ben halledeceğim dedi her gittiğimizde not defterine not aldı olayı biz her defasında baştan sona anlattık bir sonraki gidişimizde işlerim yoğundu unuttum, işlerim yoğundu ilgilenemedim, yazıcının toneri bitmiş bir daha geldiğinizde yazalım gibi laflarla 3-4 ay geçirdik bu arada dava gününü bildiren kağıtlar geldi ama avukat bize asla notere gidelim vekalet alalım gibi bir şey demedi bilseydik keşke biz teklif etseydik.
-
Bu nasıl iş ...Gerçekten üzüldüm...Karşı taraf avukata gidip ikna etmiş olmasın....Bu da mümkün...Bu avukatlar niye böyle...aylarca niçin kendisine bağlamış sizi...Deseydi mahkemeye katılmak için vekalet gerekiyor diye....Siz bence yeni bir avukat bulup bu karar ve cezaya itiraz edin..
-
Alıntı:
melahatgüloğlu rumuzlu üyeden alıntı
Bu nasıl iş ...Gerçekten üzüldüm...Karşı taraf avukata gidip ikna etmiş olmasın....Bu da mümkün...Bu avukatlar niye böyle...aylarca niçin kendisine bağlamış sizi...Deseydi mahkemeye katılmak için vekalet gerekiyor diye....Siz bence yeni bir avukat bulup bu karar ve cezaya itiraz edin..
Evet bizde şok olduk. Haklı olduğumuzu bile bile sonucun böyle olması, hakimin tavrı ilginçti. İtiraz dilekçemizi verdik.Sizlerinde yol göstermesi ile de umarım kurtulabiliriz şu üst üste gelen saçmalıktan.
-
Alıntı:
Bakıyorum yargısız infaza başladık, ben söylediğinize pek ihtimal vermiyorum, yaşadığınız hakim olduğunuz bir olayı anlatmak başkadır, anlıyorum mağdur olabilirsiniz bende bazen fevrileşiyorum ancak bu durumdan ben dahi rahatsız oluyorum.
-
Bu arada yeni aklıma geldi ki avukat boşuna vekalet parası yatırmayın benim davaya girmeme gerek yok siz halledebilirsiniz demişti :D Sinirden yeni yeni topluyorum aklımdakileri özür dilerim.Yanlış anlaşılmasını da istemiyorum avukata filan asla yanlış bir düşünce beslediğimiz yok ama olayın işleyişi hakkında hiç ama hiç fikrimiz, bilgimiz olmadığı için yol göstermesi ya da ben yoğunum başka bir avukata gidebilirsiniz gibi bir şeyler demesi daha iyi olurdu.
-
Temyiz süresine dikkat edin derim yüzünüze tebellüğden mi tebliğden mi başlıyor gerekçeli kararı dikkatli inceleyin.
-
Hiç bir fikrim yok aynı avukat itiraz dilekçesi yazdı ve onu savcının kalemine götürdük bakalım ne olacak.
-
Yaşadığınız yer küçük mü?? Şunun için soruyorum küçük yerde herkes birbirini neredeyse tanır ve blok bir cephe oluşturulması kolay....Avukatın tavrı gerçekten ilginç....Sizi resmen oyalamış görünüyor...Bilmiyor olabilirsiniz...Vekaletin duruşmada söz alabilmesi için gerekli olduğunu söylese idi siz hayır mı di,yecektiniz.....Terbiyesizlik diyeceğim artık bu kadarına da...
- - - Updated - - -
Tanıklarınızı bulun ve bir avukatla itiraz edin....Komşularınız tanıktır....Fakat birde şöyle bir durum var....Karşı taraf çamur ve cahil gücünü iyi kullanan insanlarsa komşularınız bizede rahat vermez bunlar diye tanıklıkta etmezler şimdi.....Hakim eşit dinlemek durumunda insanları üstelik davayı açan da sizsiniz......Demek ki şimdi, anlıyorum ki, bazı davalarda hakim değişikliği olur.Demek ki böyle durumlardan oluyormuş diye düşündüm....
-
- - - Updated - - -
Alıntı:
Yaşadığınız yer küçük mü?? Şunun için soruyorum küçük yerde herkes birbirini neredeyse tanır ve blok bir cephe oluşturulması kolay....Avukatın tavrı gerçekten ilginç....Sizi resmen oyalamış görünüyor...Bilmiyor olabilirsiniz...Vekaletin duruşmada söz alabilmesi için gerekli olduğunu söylese idi siz hayır mı di,yecektiniz.....Terbiyesizlik diyeceğim artık bu kadarına da...
- - - Updated - - -
Tanıklarınızı bulun ve bir avukatla itiraz edin....Komşularınız tanıktır....Fakat birde şöyle bir durum var....Karşı taraf çamur ve cahil gücünü iyi kullanan insanlarsa komşularınız bizede rahat vermez bunlar diye tanıklıkta etmezler şimdi.....Hakim eşit dinlemek durumunda insanları üstelik davayı açan da sizsiniz......Demek ki şimdi, anlıyorum ki, bazı davalarda hakim değişikliği olur.Demek ki böyle durumlardan oluyormuş diye düşündüm....
Evet aynen anlattığınız gibi yaşadığımız yer küçük İzmir'in merkeze yakın yaklaşık 10 bin nüfuslu bir mahallesi büyük şehir belediyesi sınırları içinde... Ayrıca tam dediğiniz gibi bu iki kardeş o kadar çamur ki mahallede kavga etmedikleri iftira etmedikleri kişi yok ama kimse onlarla muhatap olmak istemediği için küçük yer olay büyümesin kimse ses çıkarmıyor o kadar ki birinin ev sahibi iftira atarlar diye adam evden çık diyemiyor. Hayır anlamadığım şey bu kadar süre yaklaşık üç yıldır bize verdikleri eziyet yanımıza kar kaldı gibi görünüyor şimdilik 3000 lirayı güzel güzel vereceğiz.Hakimin söylediği şu "Kadın kavgası bu, onlar demişse küfretmişse sende etmişsindir sinirle o yüzden uzatmayacağım..." Ben mühendisim annemi defalarca uyardım sakın hiç bir şey deme haklıyken haksız duruma düşme diye. Ve zaten gerek kavgayı ayıranlar gerek izleyenler annemin tek kelime kötü laf ettiğini söylemiyor. Ayrıca ikinci bir dava dava vardı onda da böyle savunulma imkanımız olmadığı için şimdilik onu geri çekeceğiz haklıyken bir ceza daha almak istemiyoruz. Vekalet konusu ise o görüşme benim olmadığım bir güne denk gelmiş anneme sordum annem sende gel ne gerekiyorsa yapalım dediği halde avukat gerek yok basit zaten hakimin senin arzu ettiğin şekilde karar verebileceği bir dava o yüzden gelmeme gerek yok boşuna masraf etme demiş...
Aslında bilmiyorum ama olan olmuş gibi görünüyor. Bunun geri dönüşü var mı, en azından bu saatten sonra içimizi rahatlatacak tam olarak ne yapabiliriz onu merak ediyorum.
-
Alıntı:
- - - Updated - - -
Ne desem boş Melahat Hanım ben bu olayda avukatın kastı olduğunu düşünmüyorum asil yanında davaya girebilmek içinde vekalete gerek yoktur daha sonra dosyaya eklenebilir bu olayda hakiminde bir kastı yok hakim vermesi gereken kararı vermiş. Muhtemel ki karşı tarafta şikayetçi olmuş eksik inceleme yada yasa ve usule aykırı yönler vardır yoktur bilemem. İyi ki siz hakim değilsiniz yoksa vay memleketin haline :DD
-
İsmail Bey; sizin iletinizi görmeden yazmıştım ben....Hiç kötü niyetli değilim inanın..Konuyu açan arkadaş detayları daha sonra yazdı...Yani benim yorumumdan sonra...Avukatın oyalamadığından şimdi eminim...Küçük bir şey hallolur diye iyiniyetli bakmış.....Hakim ne yapsın,mahallelerdeki kadın kavgası da gelince önüne yasayı uygulayacak....
Konuyu açan arkadaşım;avukata gerek yok...Tanıklarınızı bulun gidin dilekçe verin....
İsmail bey; yargısız infazcı aygılar
-
Biz ücret ödediğimiz davalarda Avukatımızdan gerektiği gibi bilgi alamazken,ücret ödenmeyen Avukat tahminimce ücret aldığı davalara yoğunlaşıp,sizin haklı olduğunuzu düşündüğünüz olay için zaten basit deyip,lehinize karar çıkacağını düşünmüştür.
Konunun özeti dava küçükte olsa,büyükte olsa Avukata ücretini ödeyerek vekalet verip davayı takip ettirmekti.
İlk Avukatım nice insanlar idam ile yargılanıp beraat etti.Nice insanlar küçük gördükleri davalardan büyük cezalar aldı demişti.
Tavsiyem elinizdeki dosya ile Avukat yanına gidip,bu aşamaya kadar ne oldu ise oldu.Bundan sonra ne yapılabiliri öğrenmek ve ona göre hareket etmektir.
Siz burada konunuzu ne kadar anlatırsanız anlatın,dosyayı okuyup değerlendirenin vereceği cevap ile buradaki üyelerin vereceği cevaplar arasında farklılıklar olacaktır.
-
[QUOTE=melahatgüloğlu;474295]İsmail Bey; sizin iletinizi görmeden yazmıştım ben....Hiç kötü niyetli değilim inanın..Konuyu açan arkadaş detayları daha sonra yazdı...Yani benim yorumumdan sonra...Avukatın oyalamadığından şimdi eminim...Küçük bir şey hallolur diye iyiniyetli bakmış.....Hakim ne yapsın,mahallelerdeki kadın kavgası da gelince önüne yasayı uygulayacak....
Konuyu açan arkadaşım;avukata gerek yok...Tanıklarınızı bulun gidin dilekçe verin....
İsmail bey; yargısız infazcı aygılar[/QUO
Aman efendim saygılar bizden olmakla beraber nezaketiniz için teşekkürü borç bilirim :)
-
Aman efendim gecenin şu saatinde sinirlerim bozuk, hukuk eğitimi alsam mı diye hem düşünüp, hem hukuk forumlarını okurken sizde beni gülümsettiniz İsmail bey, iyi geceler
-
Hukuk eğitimi almanıza gerek yok kitapları çok kalın 1500 -2000 sayfa cilt cilt :)
Ama her insanın temel kural kaide ve usulleri bilmesi gerekiyor muş ben bunu anladım.
Hatta bu temel kuralları konu açarak diğer üyelere öğretsem mi acep?
Talebe bulabilir miyim?
İzin alabilir miyim?
Yada vakit bulabilir miyim?
:DD
-
Bu fikir çok iyi...Açın forum kullanıcıları temel kuralları öğrenirler..Forumdaki avukatlar her sayfaya yetişemezler...Zaten ellerinden geleni yapıyorlar ..Hatta adaşınız olan bir hukuk öğrencisi arkadaşımız bile var.En azından kesin olduğunu bildiğimiz kuralları birbirimize aktarırsak , yardımlaşmamız daha da verimli olur..
Bu arada bu sayfayı açan arkadaşın sorunu ne oldu acaba..
-
Arkadaşlar çok teşekkürler.Biraz uzun yazacağım özür dilerim ama okuyacağınızdan şüphe duymuyorum :)
Her hangi bir tarafta kasıt var mı yok mu bilemem daha doğrusu bunu değerlendirme yetkinliği bana düşmez. Ama bildiğim bir kaç şey var ki onlar: Karşı tarafın dava açmadığı, annemle hakim arasında sadece ve sadece "Hakim : ifadende söylenenlerin hepsini sana söylediler mi ? Annem : Evet hepsini söylediler... (karşı tarafın lafa girmesi üzerine annemin daha sözü bitmeden) Hakim : Tamam kadın kavgası bu sende demişsin. Sen otur şimdi." ve söz konusu kadınlardan birini boşanma davasında savunan avukatın bizden bir önceki davaya girerken bu kadınla uzun uzun konuşup aynı hakim karşısında davaya girmiş olduğunu çok iyi biliyorum.
Bu kadınlar hakkında mahalleden en az on tane jandarmaya şikayet var gidiyorlar ya da jandarma geliyor alıp götürüyor sonuç kadın kavgası buna dava açılmaz denip kapanıyor.Bunlarda bunu bildiği için artık rahat rahat ne olacak jandarma adam mı yiyor didip konuşup geliyoruz modunda geziyorlar. Biz zaten kadın kavgası davası açmadık. Hakaret davası diye açtık ona rağmen sonuç böyle gelişti.
Diğer ikinci davayı da geri çektik. Açıkça görünüyor ki adalet bu konuda bizden yana değil. Benim açımdan görünen yüzü bu şekilde maalesef. İki kişi gelsin ellerinde sopayla güzelce sağını solunu morartırcasına dövsün ki biri husisi dövmek için evinden kalkıp ta bizim evin önüne kadar gelsin,evimizi taşlasınlar, bütün ahlaksız lafları saysınlar, bütün görenlerin ayıran 4-5 kişinin hepsinin annemin sadece sensin o diye karşılık vermesini söylemesine rağmen annem iki kat suçlu olsun. Hakim bey de onlarca hakaret ki şu an buraya yazamayacağım kadar edepsiz hakaretlere rağmen bunları tek tek duyan şahitimize rağmen şahiti dinlemeden annemin sadece sensin o lafını diğerlerinin dediği bütün laflara eşit tutarak anneme sözünü bile bitiremeden tamam sen sus diyerek iki kat ceza versin. Kusura bakmayın ama bu bana pek mantıklı gelmiyor.Hatta hiç mantıklı gelmiyor.
Şimdi de gittikleri yerde bak ne oldu gitti dava açtı yine zararlı olan kendi çıktı. Sıkıyorsa gitsin diğerleri de açsın yine böyle olacak gibi laflar ediyorlar. Bunlar öyle tipler ki tapusu olan adama seni evinden attıracağız hakime gideceğiz modunda cahiller, iki bacağı tutmayan kadını evire çevire sokakta döven tipler, çocuğuna topu verip kimle kavgalıysa gidip duvarına vurdura vurdura oynatan ev sahibi çıkıp laf söylediğinde iki kız kardeş gelip ağzına geleni söyleyip hızını alamazlarsa dövüp giden tipler. Kadın kavgası kılıfından güzel güzel faydalanıyorlar yani.
Ekleme:
Ayrıca bu sadece annem tarafından olan kısmı birde 13 yaşındaki kız kardeşime ettikleri var ki o ayrı bir boyut. Çocuğu bakkala, mahallede birinin evine gönderemiyoruz ben gitmem diye resmen ağlıyor guguklu saat gibi hemen camdan kafasını çıkarıp çeşit çeşit küfür edip çocuğu mahalleden kovuyorlar yani anlatılacak gibi bir durum değil.
-
Bence kameraya çekin bunları...Bu nasıl iş...Mobbing bu...Fakat kameraya çekme te suç...Buyrun şimdi.....Arsızların dünyası bu...Gidin savcıya durumu anlatın...13 yaşındaki kızkardeşim hakaretlere ve küfürlere maruz kalıyor deyin....Baktınız, olmuyor benim gibi adalete ve hukuka inancınızı yitirerek oaradan taşının ...Asosyal bireyler olacağız bu gidişle..
-
Alıntı:
Bence kameraya çekin bunları...Bu nasıl iş...Mobbing bu...Fakat kameraya çekme te suç...Buyrun şimdi.....Arsızların dünyası bu...Gidin savcıya durumu anlatın...13 yaşındaki kızkardeşim hakaretlere ve küfürlere maruz kalıyor deyin....Baktınız, olmuyor benim gibi adalete ve hukuka inancınızı yitirerek oaradan taşının ...Asosyal bireyler olacağız bu gidişle..
Aynen adalete hukuka inancımı yitirmiş durumdayım ama ısrarla bunu dile getirmek istememiştim.Daha yumuşak kelimelerle anlatmaya çalıştım ama sizin kelimelerinizle daha net diyebilirim bu olay başımıza gelmesiyle bunu yaşadık anladık. Gidelim gitmesine de çözüm mü ? Direkt savcının kendisiyle konuşma şansımız var mı :D Ne bileyim savcı hakim filan deyince adamın ağzı kuruyor sanki :D İşini yapan yetkili bir memur olarak göremiyoruz ne yazık ki...
-
Arkadaşlar ceza geldikçe geliyor babama da 2000 lira ceza gelmiş aile resmen dağılmak üzere. Durduk yere başımıza adalet yüzünden gelmeyen kalmadı. İşin güzeli karşı tarafa da ceza iptali gibisinden ceza paranızı ödemeyin diye kağıt gelmiş. Nasıl bir iştir bu yaa yarın da itiraz gününün sonuymuş. Lütfen bir çözüm yolu söyleyen çıksın. Onların bize ettiği bütün şeyleri sanki biz yapmışız gibi gösterilmiş. Ceza geldikçe geliyor. Bu nasıl saçma bir adalettir anlamadım...
Hatta babam mahkemede bile yokken olayla alakası bile yokken nasıl oluyor da küfür etmişsin diye 2000 TL ceza yazılabiliyor onuda anlamış değilim.