-
Evrakta Sahtecilik mi?
Bir dava sonucu gerekçeli kararı aldığımızda kararın gerekçelerinin sıralandığı bi yerde bir ismin yanlış yazıldığını fark ettik.Katip yanlış bir kelime yazıyor ve bu kelimenin üstünü okunacak şekilde çizip üstüne doğrusunu yazıp yanına kurumun resmi mühürünü ve paraf atıyor.Bu işlemi kararın bize verilen bir örneği üzerinde yaptı.Yani kararın aslında bu hata duruyor.Hatanın maddi bir hata olduğu çok açık ve sabit.Bu durumda resmi evrakta sahtecilikten söz edilebilir mi?
-
Cevap: Evrakta Sahtecilik mi?
-
-
Yapması gerekeni yapmış görünüyor. Kararın aslında bulunduğunu düşündüğünüz hatayı da aynı biçimde tashih mümkündür kanaatindeyim.
-
[QUOTE=İsmail Arslan;459972]Yapması gerekeni yapmış görünüyor. Kararın aslında bulunduğunu düşündüğünüz hatayı da aynı biçimde tashih mümkündür kanaatindeyim.[
bir sahtecilikten söz edilebilir mi bu işlemde?
-
Daha neler... katip siz gittikten sonra dosyadaki diğer suretlerde de değişiklik yapmıştır yapmasa da herhangi bir suçtan söz edilemez.
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Daha neler... katip siz gittikten sonra dosyadaki diğer suretlerde de değişiklik yapmıştır yapmasa da herhangi bir suçtan söz edilemez.
sayın oğuz katip kararın aslında böyle bir değişiklik yapmadığını ve yapamayacağını söylemişti.Kararın aslında bir değişiklik yapılması ancak bir dilekçe verilip her 2 tarafa da sorulup öyle yapılır diye söylemişti
-
arkadaş adamlar yargıtaydaki dosyalarla oynuyorlar burası türkiye her kapıyı para açar
-
Alıntı:
aaaa01 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaş adamlar yargıtaydaki dosyalarla oynuyorlar burası türkiye her kapıyı para açar
anlamadığım parayla bu olayın ne alakası var?
-
Katip yanılıyor kanaatimce hakime sorsalar sanırım çözülür olay dilerseniz tavzih dilekçesi verirsiniz hakim inceler bir karar verir.
-
Alıntı:
Katip yanılıyor kanaatimce hakime sorsalar sanırım çözülür olay dilerseniz tavzih dilekçesi verirsiniz hakim inceler bir karar verir.
sayın oğuz öncelikle teşekkür ederim yanıtınız için.Katip kararın aslında değişiklik yapmadı.yani dava dosyasında hata mevcut.bize verdiği kararın örneği bir resmi kurumdan istendi o yüzden hatayı dediğim gibi düzeltti.Yani kararın örneği üzerinde yaptığı bu düzeltme evrakta sahtecilik olarak görülür mü?Suç unsurları mevcut mu?
-
Katibin ne gibi bir menfaati olabilir ki bu işte? dediğim gibi bir tavzih dilekçesi verin gereği yapılmazsa boş verilirse o takdirde olsa olsa ancak görevi ihmal düşünülebilir.
-
[QUOTE=Av.Engin Oğuz;460154]Katibin ne gibi bir menfaati olabilir ki bu işte? dediğim gibi bir tavzih dilekçesi verin gereği yapılmazsa boş verilirse o takdirde olsa olsa ancak görevi ihmal düşünülebilir.[/QUOTE
katibin kararın aslında yapmadığı düzeltme evrakta sahtecilik suçunu oluşturur mu?
- - - Updated - - -
[QUOTE=brave79;460155]
Alıntı:
Katibin ne gibi bir menfaati olabilir ki bu işte? dediğim gibi bir tavzih dilekçesi verin gereği yapılmazsa boş verilirse o takdirde olsa olsa ancak görevi ihmal düşünülebilir.[/QUOTE
katibin kararın aslında yapmadığı düzeltme evrakta sahtecilik suçunu oluşturur mu?
Alıntı:
Katibin ne gibi bir menfaati olabilir ki bu işte? dediğim gibi bir tavzih dilekçesi verin gereği yapılmazsa boş verilirse o takdirde olsa olsa ancak görevi ihmal düşünülebilir.
-
Oluşturmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaazzzzzzzz
-
Alıntı:
Oluşturmaz...Yahu sinirletmeyin editörümüzü lütfen.Varsa yoksa siteyle ilgilenen biri var durun onuda kaçırmayınnnnn.:DD
-
Alıntı:
:) en iyisi kaçayım ben ya
-
Alıntı:
mahkeme kalemine gidip durumu anlatılmış ve katip bu durumun hiçbir sorun teşkil etmeyeceği mühim olanın hüküm kısmı olduğunu anlatmış.eğer düzelttirmek isteniyorsa yeni bir dava açılması gerektiğinden bahsetmiştir.ayrıca kararı veren hakimin başka bir yere tayininin çıktığını söylemiştir.doğru mudur yeni bir dava açılması gerektiği?
-
Katibin evrakta sahtekarlık suçu ile yargılanmasını istiyor iseniz, bunu unutun. Bilakis böylesi bir suçlamaya karşı katibin yerinde olsaydım aleyhinize bazı davalar açardım. Sehven yapılmış, hüküm sonucuna etki etmeyen bir yazım hatası olsa olsa ancak katibin de yaptığı gibi bir tashih ile düzeltilebilir. Daha fazlası için evrakta sahtecilik değil de bir tashih talebi ile mahkemeye müracaat edebilirsiniz ki burada da hukuki yararınızın olmasını gözetmenizde fayda var.
-
Bu arkadaş katibe takmış durumda illa başına bi iş getirmek istiyor :)
Kararın gerekçe kısmında yani izahat bölümünde yapılan hatanın bir ehemmiyeti yoktur kararın hüküm kısmında yapılan hatalar önemlidir hak kaybına neden olabilir o yüzden düzeltilir veya düzeltilmelidir. Ayrıca bir dava açmaya gerek yoktur uğraşmaya bile değmez.
-
Alıntı:
Bu arkadaş katibe takmış durumda illa başına bi iş getirmek istiyor :)
Kararın gerekçe kısmında yani izahat bölümünde yapılan hatanın bir ehemmiyeti yoktur kararın hüküm kısmında yapılan hatalar önemlidir hak kaybına neden olabilir o yüzden düzeltilir veya düzeltilmelidir. Ayrıca bir dava açmaya gerek yoktur uğraşmaya bile değmez.
katiple bir alıp veremediğimiz yok :) ama yaptığı işlem suç oluşturur mu?onu merak ettim sadece
-
Vallahi billahi oluşturmuyor yemin ediyorum bak ekmek mushaf çarpsın iki gözüm önüme aksın gençliğimden hayır görmiyim daha ne diyim nasıl inandırıyım bilmiyorum inan bak gerçekten.
-
Alıntı:
Vallahi billahi oluşturmuyor yemin ediyorum bak ekmek mushaf çarpsın iki gözüm önüme aksın gençliğimden hayır görmiyim daha ne diyim nasıl inandırıyım bilmiyorum inan bak gerçekten.
:) tamam inandım
-
Alıntı:
brave79 rumuzlu üyeden alıntı
:) tamam inandım
Çok şükür.İnandığınıza inandım ve sevindim..:)
-
kafamın rahat etmesi için tavzih kararı verdim.Yalnız bu türden dilekçeyi nereden bulabileceğimi bilmiyorum.Arzuhalciler bilebilir mi böyle bir dilekçenin nasıl yazılacağını?
- - - Updated - - -
kafamın rahat etmesi için tavzih kararı verdim.Yalnız bu türden dilekçeyi nereden bulabileceğimi bilmiyorum.Arzuhalciler bilebilir mi böyle bir dilekçenin nasıl yazılacağını?
-
Tavzih kararını verdiyseniz neden arzuhalci arıyorsunuz, katip arıyor olmayasınız?
-
üstadım yanlış biliyorsam düzeltin tavzih kararı için bir dilekçe ile mahkemeye başvurulması gerekmiyor mu ?
-
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Tavzih kararını verdiyseniz neden arzuhalci arıyorsunuz, katip arıyor olmayasınız?
üstadım tavzih dilekçesi lazım bana o yüzde o soruyu sordum
-
Yok mu bu tavzih dilekçesi hakkinda yardimci olabilecek
-
dilekçe konusunda yardımcı olacak birisi yok mu
-
Bir tavzih dilekçesi örneği bu linkte var. http://www.hukukokulu.com/forum/dile...zih-dilekcesi/ Galiba böyle bir dilekçe kafidir.
-
üstat katipler herhangi bir sıkıntı olmayacağı şeklinde konuşup davayı açan annemin dilekçesini işleme koymamışlar böyle bişey mümkün mü
-
Dilekçeyi işleme koymamak suçtur. Ayrıca tavzih kararını hakim verebileceği üzere yukarıdaki cevabı yazmıştım. Tavzih dilekçesi için avukatınıza müracaat ediniz.
-
Alıntı:
katibin yanlış yazdığı kelimeyi üzerini okunacak şekilde çizip üzerine doğrusunu yazıp parafını ve mühürünü basması bu şekilde bir düzeltme yöntemi hangi mevzuatta geçiyor?
-
Alıntı:
brave79 rumuzlu üyeden alıntı
katibin yanlış yazdığı kelimeyi üzerini okunacak şekilde çizip üzerine doğrusunu yazıp parafını ve mühürünü basması bu şekilde bir düzeltme yöntemi hangi mevzuatta geçiyor?
Bence de meydanda sallandıralım iki tane :DD
-
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Bence de meydanda sallandıralım iki tane :DD
hocam ne demek istediğinizi anlayamadım
-
Diyorum ki bu olayda katibin kastı ne?
-
Alıntı:
Diyorum ki bu olayda katibin kastı ne?
bu gibi bir uygulamada kastının oldugunu ben de düşünmüyorum fakat yaptıgı işlem hukuka aykırı değil mi
-
Bana göre usule aykırı bağlamında yasaya aykırı
Ama hukuka aykırı değil (herhangi bir kötü niyet yada çıkar ilişkisi zarar verme kastı olmadığını varsayarak)
-
Alıntı:
Bana göre usule aykırı bağlamında yasaya aykırı
Ama hukuka aykırı değil (herhangi bir kötü niyet yada çıkar ilişkisi zarar verme kastı olmadığını varsayarak)
herhangi bir cezai yaptırımı olabilir mi?
-
Hukuka aykırı olmayan bir fiilden ceza alınması zor bir olasılık