-
Hakaret, Facebook, Temyiz ve Suça Sürüklenen Çocuk
Öncelikle Merhabalar.Ben Bu yazının sadece okunup geçilmesini istemiyorum,gerçekten bilgisi olanların benimle yorumlarını paylaşmalarını istiyorum.Ben Yaklaşık bir buçuk yıldır nişanlıyım.Nişanlımın eski sevgilisi bundan bir yıl önce internet üzerinden bizimle sürekli uğraşıyordu.Kendisini görmüşlüğüm yok,kendisi fake facebook üzerinden başka bir kişi adına facebooktan tehdit küfür içerikli bir mesaj gönderdi.Ve o gönderen kişiyle muhabbetleri var,ve kayıt altına aldım.Önce şikayetçi olmadım,ama nişanlımı ve beni rahatsız etmeye başladı internet üzerinden,attığı mesajı inkar etti.Bende buna gıcıklık olsun diye karşı tarafın herkese açık olan facebook profili üzerinden herhangi bir fotoğrafını alıp mail yoluyla kendisine gönderdim ve burda çok çirkin çıkmışsın tombiş yazdım.Karşı taraf emniyete gidip hakkımda +18 siteye profil açmışlar deyip şikayette bulunmuş ve benim gönderdiğim mailide göstermiş,fakat ben öyle birşey yapmadım,attığım mailde herhangi bir hakaret tehdit yoktu,mail gönderdiğim için ıp adresimden ev adresim bulunmuş ve ifade verdim.ifademde evet mail attım ama onun adına profil oluşturmadığımı suçlamaları kabul etmediğimi,uzlaşmak istermisin diye soruldu,mail konusunda evet isterm dedim ama diğer suçlamaları kabul etmiyorum dedim,gerekirse bilgisayarımn incelenmesini istedim.ve karşı tarafın bana attıgı mesajı sorustrma dosyasına konulmasını istedim.,nasıl kendimi kanıtlarım.Mahkeme olurmu dava açılmışmı oluyor anlamadım.Lütfen bilgilendirin beni,çünkü gerçekten attığım mailden yararlanıldı ben suçsuzum.Ne anlama geliyor bunlar;
internetten uyap sitesinden baktığımda dosya türü ceza dava dosyası taraf rolü ise suça sürüklenen çocuk yazıyordu.Ve "Sesli Yazılı veya Görüntülü Bir İleti İle Hakaret [Karar Verilmedi]
Hakaret [Karar Verilmedi]" böylede yazıyordu.Danıştayın sitesinden baktığımda ise temyiz iptal davası ve ilk incelemeden geldi yazıyordu.anlamadım hiç birşey.:/
-
Cevap: Hakaret,Facebook,Temyiz ve Suça Sürüklenen Çocuk
Danıştayın sitesinden baktıysanız yanlış yere bakmışsınız Danıştay idare ve vergi mahkemelerinin dosyalarına bakar. Yargıtaya bakın diyecem ama sizin dosyada karar verilmemiş daha galiba önce dosyanız hakkında mahkeme kaleminden yeterli bilgi alıp öyle bakın.
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Danıştayın sitesinden baktıysanız yanlış yere bakmışsınız Danıştay idare ve vergi mahkemelerinin dosyalarına bakar. Yargıtaya bakın diyecem ama sizin dosyada karar verilmemiş daha galiba önce dosyanız hakkında mahkeme kaleminden yeterli bilgi alıp öyle bakın.
anlattığıma göre dosyada ne karar verilir sizce,ben uyap sitesinden baktığımda müşteki adı yazıyordu ve benim adım yazıyordu,sözlü,yazılı,görüntülü hakaret ve suça sürüklenen çocuk yazıyordu başka birşey yoktu.suça sürüklenen çocuk derken anlamadım yani suçu benmi işlemiş oluyorum,çünkü gerçektenten karşı taraf adına açılan profili açan kişi bulunmuş,ve bana ifademde tanıyıp tanımadığım soruldu tanımıyorum,ve tanımıyorumda dedim.ama karşı taraf beni tanıdığı için,arada kıskançlık durumu olduğu için bendende şikayetçi olmuş olabilir,
ayrca ifademdede belirttim,ben kendisine hakaret v.s birşey yapmadım yada söylemedim göndermedim.ifademde suçlamaları kabul etmediğimi fakat kendisine resim üzerine cok güzel tombiş yazıp gönderdiğimide bildirdim.sonuç ne olur,ne yapmam lazım,ifademi vereli uc ay oldu henüz bir sonuç çıkmadı,dava açılmışmı oluyor mahkemeyemi çıkıcağım anlamına geliyor.
-
Suç işleyen 18 yaşından küçükler için SÇS(Suça sürüklenen çocuk) ifadesi kullanılır sanık ifadesi kullanılmaz. Üç ay kısa bir zaman dilimi souşturma devam ediyordur soruşturma bitince gerekli görürse savcı dava açar mahkeme celbi gelir duruşmaya çıkarsınız.
-
Alıntı:
Üç ay kısa bir zaman dilimi souşturma devam ediyordur soruşturma bitince gerekli görürse savcı dava açar mahkeme celbi gelir duruşmaya çıkarsınız.
Bir hakaret suç duyurusunda soruşturma bittiğinde savcı dava açmaya gerek görmezse e-devlette konuyla ilgili bir şey görecek miyim?
Ama şikayet edeli / savcı tarafından ifadem alınalı daha üç ay bile olmadı. Merak etmeye başlamıştım ki mesajınızdan üç ayın bile kısa olduğunu öğrendim. Ne zaman merak etmeye başlamalıyım? Pratikte bu tür soruşturmalar ne kadar sürüyor? Bir sene sürebilir mi örneğin?
-
Soruşturma süresi il ilçeye adliye yoğunluğuna göre değişiyor ancak ülke çapında kısa bir süre olmayacağı kesindir. Zira savcılık da dosya delillerinin polise, ilgili kurumlara yazarak toplamaya çalışıyor bu da uzun zaman alıyor. e-devlette "takipsizlik" yazabilir "koğuşturmaya gerek olmadığına" manasında "karar verildi" yazabilir bilemiyorum.
-
Alıntı:
Suç işleyen 18 yaşından küçükler için SÇS(Suça sürüklenen çocuk) ifadesi kullanılır sanık ifadesi kullanılmaz. Üç ay kısa bir zaman dilimi souşturma devam ediyordur soruşturma bitince gerekli görürse savcı dava açar mahkeme celbi gelir duruşmaya çıkarsınız.
savcı gerekli görürse demişsiniz dava açar,anlamadığım şu ben uyaptan baktığımda kadıköy .çocuk mahkemesi,dava türü ceza davası,taraf rolü suça sürüklenen çocuk,ve detaya baktığımda müştekinin adı ve benim adım vardı,ayrıca sözlü yazılı veya görüntülü ileti ile hakaret (karar verilmedi)yazıyordu.Dava henüz açılmamışmı,yada açıldıysada mahkeme olucakmı olmucakmı,yada dava şuan incelenmektemi,benim anlattığıma bakarak son durum ne olur,yani suç bana kalırmı,yani anlatmak istediğim dava açılması demek ne demek,yani dava açılmasıyla mahkemenınde kesin olacağı anlamınamı geliyor,dava açılma süresinde ne oluyor,uyapta duruşma tarihi veya saati belirtilmemiş,ama mahkeme adı girilmiş,lütfen bilgilendirin ben,yorumlarınız içinde ayrıyetten teşekkür ederim...
-
Son verdiğiniz bilgiler ışığında davanız açılmış demektir dosya numarası ile kaleme gidip bilgi alabilirsiniz.
-
Alıntı:
Son verdiğiniz bilgiler ışığında davanız açılmış demektir dosya numarası ile kaleme gidip bilgi alabilirsiniz.
Sizi sorularımla boğuyorum belki ama,bilginize ihtiyacım var,endiseleniyorum çünkü.Dava açılması demek ne demek,yani suç banamı kalmış oluyor,dava açıldığı bir nevi mahkeme olacağınamı işaret.yani ben suçsuzum dosya ıncelendiği zaman bu ortaya çıkarsa mahkemeye çağırılırmıyım.dava açılması sürecinde ne oluyor yani,olay mahkemeylemi sonuçlancak.avukat tutmalımıyım,davanın açılması isnat edilen suçun ispatlanmış olmasımı demektir? mahkeme olursa avukat tutmuş olsam benim yerime avukatım beni temsil etse bu oluyormu,son sorum uyapta çocuk mahkemesi diyor ben 23/07/1993 dogumluyum 3 gün sonra yeni yaşıma giricem yınede çocuk mahkemesindemi yargılanıcam.kusurma bakmayın fazla oldum galiba:/
-
Soruşturma sonunda kamu davası açılır yargılama yapılır yani mahkeme görülür deliller ifadeler savunmalar tanıklar vs. toplanır ve mahkeme bir karara varır bu karar sonunda suçlu bulunup bulunmadığınız anlaşılır. Sizi ve dava ile ilgili kimseler duruşmaya çağırırlar. Avukat tutabilirsiniz veya mahkemeden size bir avukat (müdafi) atanmasını isteyebilirsiniz bu müdafi siz yokken de sizi temsil eder savunur ancak mahkeme sizin bizzat savunmanızı en azından bir kez ister.
Suç tarihinde 18 yaşından küçükseniz çocuk mahkemesinde yargılamanız devam edebilir sizden başka bir çocuk da olabilir bu davada bilemiyorum belki onun için çocuk mahkemesinde görülüyor olabilir.
-----------------THE END----------------------------
-
Alıntı:
Soruşturma sonunda kamu davası açılır yargılama yapılır yani mahkeme görülür deliller ifadeler savunmalar tanıklar vs. toplanır ve mahkeme bir karara varır bu karar sonunda suçlu bulunup bulunmadığınız anlaşılır. Sizi ve dava ile ilgili kimseler duruşmaya çağırırlar. Avukat tutabilirsiniz veya mahkemeden size bir avukat (müdafi) atanmasını isteyebilirsiniz bu müdafi siz yokken de sizi temsil eder savunur ancak mahkeme sizin bizzat savunmanızı en azından bir kez ister.
Suç tarihinde 18 yaşından küçükseniz çocuk mahkemesinde yargılamanız devam edebilir sizden başka bir çocuk da olabilir bu davada bilemiyorum belki onun için çocuk mahkemesinde görülüyor olabilir.
-----------------THE END----------------------------
ama ben bir suç ışlemedim,mahkeme olmadan önce bunun soruşturulması gerekmiyormu,ifadem alınalı 3 ay oldu.yani kesin mahkemeye cıkarmısınız mı diyosunuz? yani dosyanın mahkeme olmadan reddedilme gibi durumu yokmu,yada benim mahkemeye çağrılmama gibi bir ihtimal yokmudur, duruşma günü nezaman belli olur,dava şuan inceleniyormu demektir bu.Ve ben daha önce böyle bir olayla karşılaşmadım,mahkemeye çıkınca ne olacak ilk mahkemeye girdimde hakim bana ne soracak,hemen konuyamı girecek,
-
Birazdan rumuzumu cilginavukat olarak değiştiricem. Sorularınıza kafi cevap verilmiştir. Son The End artık.
-
Alıntı:
Birazdan rumuzumu cilginavukat olarak değiştiricem. Sorularınıza kafi cevap verilmiştir. Son The End artık.
Gerçekten Kusuruma bakmayın,yinede çok teşekkür ederim,avukata gidip danışmak istiyorum ama ücretli,buna durumum yok:/ yani aslnda merak ettiğim uyapta kadıköy 1.çocuk mahkemesi müşteki adı ve benim adım yazıyordu.Yani öğrenmek istediğim açılmış olan bir davanın mahkeme olmadanda düşmesi ihtimali varmı yani kapanması gibi bir durumu
-
-
Alıntı:
engin bey formunuzdasınız :)
-
uyaptan tekrar baktım.Kadıköy 1.çocuk mahkemesine ilk duruşma günü vermişler.uc ay sonra duruşmam var,duruşmaya ben katılmayıpta avukatım girse kabul olurmu? ayrıca hıc mahkemeye çıkmadım ne yapmam gerek.Ve çocuk mahkemeleri nasıl olur yanı şimdi yaşımı doldurdum sonuç ne olacak suçlu değilken ceza almak ıstemıyorum ne gibi haklarım var ne yapmam lazım,yani mahkemeden önce isnat edilen suç hakkında delil toplanmasını isteme hakkım varmı yada bunun gibi birşey,mahkemede bana ne soracaklar,ayrıca şuan avukatm yok ama tam olarak neyle suçlandığımı öğrenmek için adliyeyemi gitmem gerek bana dava dosyasını gösterirlermi yada bir kopyasını vericeklermidir
-
duruşmaya katılın. ne sorarlarsa doğruca cevap verin. yapmadığınız şeyleri kabul etmeyin. mahkemede saygılı olun.
ilk cezanız falansa büyük ihtimal cezada alsanız ertelenir onun için korkmayın. duruşmaya katılmadan önce neyle suçlandığınızı ayrıntılı bir şekilde öğrenmek isterseniz uyaptaki dosya numaranızla Kadıköy 1.çocuk mahkemesine kalemine gidin adliyedeki ordan dosyanın ayrıntılarını öğrenin ona ögre mahkemede vereceğiniz kendinizce sözlü savunma hazırlayın. iyi forumlar
-
Alıntı:
moonblood rumuzlu üyeden alıntı
duruşmaya katılın. ne sorarlarsa doğruca cevap verin. yapmadığınız şeyleri kabul etmeyin. mahkemede saygılı olun.
ilk cezanız falansa büyük ihtimal cezada alsanız ertelenir onun için korkmayın. duruşmaya katılmadan önce neyle suçlandığınızı ayrıntılı bir şekilde öğrenmek isterseniz uyaptaki dosya numaranızla Kadıköy 1.çocuk mahkemesine kalemine gidin adliyedeki ordan dosyanın ayrıntılarını öğrenin ona ögre mahkemede vereceğiniz kendinizce sözlü savunma hazırlayın. iyi forumlar
ilk cezamsa ve bu ertlenirse derken yani,ertelenirse yinede sonradan ceza alacağım anlamınamı geliyor bu,anlamadım.:/ Ayrıca ilk duurşmaya girdiğimde hakim bana ilk ne soracaktır hemen konuyamı giricek,yoksa? daha önceki karakolda verdiğim ifadeyi okuyacakmıdır? çocuk mahkemesi nasıl olur.bilgisi olan yokmu,ve ben mahkemede konşmasam mahkeme öncesi hakimle knşma ihtimalim varmıdır.ayrıca dava açılmış ve mahkemem var,bu dava açan kişinin elinde isnat edilen suç hakkında bir delil oldğu anlamınamı geliyor,çok soru sordum özürdilerim:)
-
Alıntı:
cilginkiz rumuzlu üyeden alıntı
ilk cezamsa ve bu ertlenirse derken yani,ertelenirse yinede sonradan ceza alacağım anlamınamı geliyor bu,anlamadım.:/ Ayrıca ilk duurşmaya girdiğimde hakim bana ilk ne soracaktır hemen konuyamı giricek,yoksa? daha önceki karakolda verdiğim ifadeyi okuyacakmıdır? çocuk mahkemesi nasıl olur.bilgisi olan yokmu,ve ben mahkemede konşmasam mahkeme öncesi hakimle knşma ihtimalim varmıdır.ayrıca dava açılmış ve mahkemem var,bu dava açan kişinin elinde isnat edilen suç hakkında bir delil oldğu anlamınamı geliyor,çok soru sordum özürdilerim:)
ertelenme demek yani bi daha o suçu işlerssenniz yada başka bi suç işlersen bi dahaki suçta alacağın cezaya ertelenen suçun eklenmesi demek.
mesala bundan 1 yıl hapis cezası aldın ertelendi bi daha yaparsan başka bi suçtranda atıyorum 1 ay ceza aldın ozzaman bu aldığın 1 seneyide yatıyosun ama 5 sene falan olması lazım ertelenme süresi tabi buınu hakim belirliyo ona göre bu süre sonunda ertelelnen cezan düşer oomatik olarak siliniyor. hakimin ne soracağını duruşmada bilinmez. büyük ihtimal olisteki ifadenizde okunur. okunmayabilirde duruşmada hakimle her zmaan gibidp konuşabilirsiniz ancak bu durum size bişey kazandırmaz hakim her davası olanla konuşmaz. konuşmanız ters tepebilir hiç o işe kalkışmayın. elinde dedli olmasa karşı tarafın zaten dava açılmaz iyi forumlar
-
Çok paniksiniz.Mahkeme görülmeye başlasın,karşı taraf adına profil açan belli zaten.Arada bir bağ var mı.? araştırılır.Karşı taraf doğal olarak şikayetçi olmuş.Siz burada yazdığınız ve anlatması 1-2 dakika olan süreci anlatacaksınız Hakim karşısında.Başka bir şeyden haberiniz olmadığı,profil açan şahsı tanımadığınızı belirtip büyük ihtimal ceza almazsınız.
Eğer profil açan ben çılgın kızı tanıyorum deyip sizi suçlarsa mahkeme suçluyu,suçsuzu,doğru söyleyen,yalan söyleyen ayırt edecektir.
Mahkemede burada sorduğunuz,aldığınız cevap kadar konuşma şansınız olmaz herhalde.
-
Alıntı:
carsambalıfaruk rumuzlu üyeden alıntı
Çok paniksiniz.Mahkeme görülmeye başlasın,karşı taraf adına profil açan belli zaten.Arada bir bağ var mı.? araştırılır.Karşı taraf doğal olarak şikayetçi olmuş.Siz burada yazdığınız ve anlatması 1-2 dakika olan süreci anlatacaksınız Hakim karşısında.Başka bir şeyden haberiniz olmadığı,profil açan şahsı tanımadığınızı belirtip büyük ihtimal ceza almazsınız.
Eğer profil açan ben çılgın kızı tanıyorum deyip sizi suçlarsa mahkeme suçluyu,suçsuzu,doğru söyleyen,yalan söyleyen ayırt edecektir.
Mahkemede burada sorduğunuz,aldığınız cevap kadar konuşma şansınız olmaz herhalde.
ceza almazsınız büyük ihtimal demişsiniz;benim korkumda bu ya zaten,yani attığım mailden yararlanmışlar yani benim attığım mailde herhangi hakaret tehdit v.s hiç birşey yoktu.Ben o mailide bana atılan tehdit küfür içerikli mesaj attıkları için atmıştım.Yani profil açan kişiyi tanımadığını beni tandıığını söyleyebilir karşı taraf çünkü nişanlımın eski sevgilisi sonuçta aradaki kıskançlıktan olabilir diye düşünüyorum.Ayrıca çocuk mahkemesi gizlimi olur yani herkes girebilirmi yada sadece müştekiyle benimi yargılayacaklardır?
-
Siz karşı tarafın söylediklerini boşverin, gönderdiğin mail'de küfür vs. falan yok ise herhangi birşey ispat edemezler. Ayrıca gerçekten hakaret etmiş olsaydın bile hakimler dur bu çocuk küfür etmiş içeri tıkayım diyeceklerini de sanmıyorum belki bir uyarı yada idari para cezası alabilirsin sonuçta.
-
Alıntı:
memosmemos rumuzlu üyeden alıntı
Siz karşı tarafın söylediklerini boşverin, gönderdiğin mail'de küfür vs. falan yok ise herhangi birşey ispat edemezler. Ayrıca gerçekten hakaret etmiş olsaydın bile hakimler dur bu çocuk küfür etmiş içeri tıkayım diyeceklerini de sanmıyorum belki bir uyarı yada idari para cezası alabilirsin sonuçta.
tşk ederim.Peki karşı tarafın bana attığı facebook mesajında tehdit,aşırı küfür şantaj vardı.Fakat bu mesajı başka bir fake facebooktan attılar.ben o zaman şikayetçi olmamıştım.Aradan bir sene geçti,şimdi suçsuz olduğumn ortaya çıkması için yani bana gelen mesaj halen elimde ve mesajı atan kişiyle müştekinin ortak konuşmaları var,müştekinin o bana gelen mesajla alakası var yani onlarda elimde belgede görüntüsü var,ben bu mahkemede delil olarak kullanabilirmiyim,mahkeme öncesinde bana mesaj atan kişinin bulunmasını mahkemeye çağrılmasını isteme hakkım varmı nasıl yapabilirim bunu.
-
Cevap: Hakaret, Facebook, Temyiz ve Suça Sürüklenen Çocuk
Yanlış bilmiyorsam facebook ip numaralarını kolay kolay vermiyor. Hatta verildiğine dair hiç bir araştırmamda göremedim. Yani mesajda karşı tarafın o kişi olduğunu ispat edebiliyorsan sana yazdıklarından yanında delil olarak götürmende fayda var. Sürede gerçi bayağı bir geçmiş. Benim tavsiyem hiç uğraşmaman dediğim gibi senin mesajlarında küfür hakaret vs. yok diyorsun karşı tarafın bunu ispat etmesi gerekir. İspat edemedikten sonra hiç birşey olmaz kafanı yormaya değmez.
-
Alıntı:
memosmemos rumuzlu üyeden alıntı
Yanlış bilmiyorsam facebook ip numaralarını kolay kolay vermiyor. Hatta verildiğine dair hiç bir araştırmamda göremedim. Yani mesajda karşı tarafın o kişi olduğunu ispat edebiliyorsan sana yazdıklarından yanında delil olarak götürmende fayda var. Sürede gerçi bayağı bir geçmiş. Benim tavsiyem hiç uğraşmaman dediğim gibi senin mesajlarında küfür hakaret vs. yok diyorsun karşı tarafın bunu ispat etmesi gerekir. İspat edemedikten sonra hiç birşey olmaz kafanı yormaya değmez.
tşk ederim yorumlarınız için,peki ben ilk duruşmaya çıkmasam ne olur,ayrıca dava açılrken çocuk olarak gozukuyormuşum,şimdi 18 yaşımı doldurdm,mahkemem çocuk mahkemesinde olucak ama dava kapanana kdr çocuk mahkemesinde mi yargılanmış olucam,internetten araştırdım ama yeterli bilgiye ulaşamadım.Çocuk mahkemesinde ne olur? mahkeme nasıl başlar,mahkemeye çıktınzmı hıc yada çıkan bırısı yokmu:/
-
Sen çok fazla endişe ediyorsun, adam vuranlar bu kadar endişe etmiyor, mahkemeye çıkacağın konu çok büyük bir olay değil bu kadar kendini yıpratmana gerek yok, sen duruşmana çık çocuk mahkemesinde veya normal mahkemelerde olması birşeyi değiştirmez dediğim gibi hadi hakaret etmiş ol alacağın biraz idari para cezası etmediysen zaten bir problemin bulunmuyor.
Facebook profini açıldığını söylemiş karşı taraf böyle bir profili sen açmamışsın zaten bunun iftirasını atabilmek için şahsın kendisinin açıp yayınlaması gerekiyor ki buda yeterli delil değil. Öyle olsaydı herkes kendi resimlerini çeker gıcık olduğu insanların adına facebook açar mahkemeye verirdi.
Yani herşey delillere dayanır. Kalkıpta sen burada çok tombiş çıkmışsın dedin diye ne olmasını bekliyorsun idam falan bekleme o kalktı .)
-
Hakaret eden kişi 18 yaşından küçükse sadece para cezası mı alıyor?
-
kasımın 5inde mahkemem var,çocuk mahkemesinde yarglanmış olucam fakat şimdi 19 yaşındayım,ceza verirlerse bna göremi değerlendirilcek.ve çocuk mahkemesinde sadece müştekiyle benmi bulunucam.ve karşı tarafın bana attıgı tehdit msjlarını delil olarak sunucam ben tehdit küfür içerikli mesaj göndermediğimide söylicem,ceza vermiş olsalar ne cezaı alırım:s
-
Alıntı:
kasımın 5inde mahkemem var,çocuk mahkemesinde yarglanmış olucam fakat şimdi 19 yaşındayım,ceza verirlerse bna göremi değerlendirilcek.ve çocuk mahkemesinde sadece müştekiyle benmi bulunucam.ve karşı tarafın bana attıgı tehdit msjlarını delil olarak sunucam ben tehdit küfür içerikli mesaj göndermediğimide söylicem,ceza vermiş olsalar ne cezaı alırım:s
Yahu bu mail olayına takıldığın kadar hayatında başka bir olaya takıldın mı.? Normal hayatına devam et.
Senin davandan bir şey çıkmaz.Kafan rahat olsun.Sen son yazdıklarını dersin,beraat edersin.Yaz bir kenara ceza almayacam diye.
-
Alıntı:
carsambalıfaruk rumuzlu üyeden alıntı
Yahu bu mail olayına takıldığın kadar hayatında başka bir olaya takıldın mı.? Normal hayatına devam et.
Senin davandan bir şey çıkmaz.Kafan rahat olsun.Sen son yazdıklarını dersin,beraat edersin.Yaz bir kenara ceza almayacam diye.
bugün dava dosyamın fotokobisini almak için ilgili mahkeme kalemine gittim,bna zaten tebliat edildi 20 gün oldu ve dava dosyanda tebligatla birlikte gönderildi dediler,bu yüzdende alamadım,tebligatla birlikte dava dosyamın fotokobilerinidemi gönderceklerdir? iddianame fotokobisini verdiler sadece.
iddianamede yazılanlar
deliller: müştekiye ait dilekçe,müştekinin ifadesi,türk telekom nun tarihli yazısı,şüpheli d.a nın ifadesi,şüpheli d.a ya ait nufus ve adli sicil bilgileri
soruşturma evrakı ıncelendi.
Müşteki m.d .../........ tarihli dilekçesinde ile müracatta bulunarak,kendisine ait olan ...@hotmail.com mail adresinin porno içerikli siteye üye yapıldığını,bu nedenle rahatsız edildiğini,ayrıca s....@hotmail.com isimli mail adresinden ilgili tarihte kendisine ait fotografın üstüne"çok güzelsin çok tombiş" şeklinde mesaj atılarak hakaret edildiğni,bu kişiler hakkında şikayetçi olduğunu ve uzlaşmak istemediğini beyan ettiği,
yapılan araştırmalar sonucunda s...@hotmail.com adresinin şüpheli d.aya ait olduğu belirlendi.d.a nın ifadesinde müşteki m.d nin şuanda nişanlısı olduğu kişinin daha önceki kız arkadaşı olduğunu ve bu nedenle tanıdığını,internetteki bir kısım yazışmalar nedeniyle m.d ye kızarak onun internetteki fotoğrafını kopyalayıp üzerine çok güzelsin çok tombiş yazarak m.d ye mail olarak attığını,yaptıgından pişman olduğunu beyan ettiğini,bu suretle atılı suçu işlediği yukarıda gösterilen delillerle anlaşıldığından.
ben ifademde suçlamaları kabul etmediğimi bildirmiştim,hatta ifademin örneği elimdede var,ben karşı tarafın bana attığı tehdit mesajına karşılık öyle bir mail attığımı dile getirmiştim,bunun içinde uzlaşmak ıstedgımıde soylemıstım,ama porno v.s suçunu kabul etmediğimide bildirmiştim.hatta ifademde bana porno sitesine uye olan kişiyi tanıyıp tanımadığımı sormuşlardı bende tanımadığım için tanımıyorum demiştim,karşı taraf ondan değilde benden şikayetçi olmuş,çünkü aradaki kıskançlıktan dolayı,neden bunları iddianamede bildirmemişler,yani suç bana kalmış gibi birşey,ben sadece bir mail attım,nasıl savunucam kendimi,ben o tehdit mesajlarını ifademde soruşturma dosyasına konulmasını istemiştim,koymuşlarmıdır,yardım edin bana:/ nasıl savunucam kendimi,ben suçsuzum çünkü
-
ayrıca kasım 5inde ilk duruşmam var,ben hiç mahkemeye çıkmadım,karşı tarafın bana attığı tehdit küfür mesajlarını mahkeme öncesinde dosyaya delil olarak konmasını naısl isteyebilirim? ayrıca pornoyla alakam olmadığını nasıl ispat edebilirim,yani isnat ettiği suçun kesinlikle ispat edilmesini mahkeme öncesinde nasıl isteyebilirim,benim yapmadığımı nasıl ortaya cıkarabilirim.Bana attıkları küfür içerikli mesajı kendi ortak arkadaşının fake facebook hesabından atmışlardı,elimde görüntü çıktıları var,kanıt olarak,o kişininde mahkemeye çağrılmasını isteme şansım varmı,ortaklaşa yaptıkları birşey bu çünkü,arkadaşının onun tehdit mesajını bana olan kıskançlıkları yuzunden itiraf edeceğini düşünüyorum..karşı taraf porno sitesine benim üye olduğumu dile getirmiş,elinde buna ait delil olduğuna kanaat vermiyorum çünkü kesinlikle oyle birşey yapmadım bunun ispatını mahkeme öncesinde nasıl isteyebilirim.bu konuda yardımcı olun bana lütfen
-
2 yıl önce atılan facebook tehdit mesajı
merhabalar,14.02.2011 tarihinde fake facebook hesabından bana tehdit küfür içerikli bir mesaj gelmişti.ben o mesajı facebook hesabımdan sildim fakat o zamanlar e-mail adresinede bir kopyası geliyordu.E-mailimde halen kayıtlı,e-mailden o mesajın linkine tıkladığımda bana tehdit mesajı atan kişi isim değiştirmiş olarak gözüküyor.Ben şimdi şikayetçi olmuş olsam o kişi ıp adresinden yinede tespit edilirmi? yani o mesajın hangi ıp adresinden gönderildiği ortaya çıkarmı,çünkü şuanda o linke tıkladığımda başka bir isim çıkıyor,ve büyük bir ihtimalle bana tehdit mesajı atan kişi hesabı bir arkadaşına verdi.nasıl kanıtlayabiliirim,elimdeki mesajı haklı olduğum biryerde kanıt olarak kullanmak istiyorum.yardımınızı bekliyorum.
şimdi belki neden 2 sene sonra şikayet etmek istiyorsun diye bir soru aklınıza tkılabilir,şuan o mesaj baska bir olaydan dolayı elimde tek kanıt,yani o mesajı bana atan kişi benimle uğraşıyordu,şimdi üzerime iftira atmış bulunmakta ve ben benimle uğraştıgını ispat etmek zorundayım en azından kendimi savunmak için.
-
Cevap: 2 yıl önce atılan facebook tehdit mesajı
fb mesajının kopyasının geldiği email adresinizin alan adı (@ işaretinden sonraki kısım) ne?
-
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
fb mesajının kopyasının geldiği email adresinizin alan adı (@ işaretinden sonraki kısım) ne?
inanın ne demek istediğinizi anlamadım:/
yani anladığm aslnda bana facebooktan gelen mesjı sildim ama o zamanlar e-mail adresinede bir kopyası geliyordu o adresimde @hotmail.com.. diye devam ediyor..
-
Alıntı:
inanın ne demek istediğinizi anlamadım
Fenerbahçe olmayacağına göre facebook olabilir.
-
ayrıca ben o kişileri şikayet etmiş olsam dahi mahkemeye delil olarak sunmam lazım,bunları duruşma öncesinde mahkemeye nasıl sunulmasını isteyebilirim,yoksa mahkemede mi dile getirmem lazım
-
henüz bir cvp yok anlaşılan
-
davanın sonucunu çok merak ediyorum
- - - Updated - - -
kanıtlanır merak etme.. fakat 2 sene oldu diyon.. sen şikayetçi olsanda bi anlamı yok, 6 ayı geçmiş.. fakat senin istediğin şu an ki davan için bir delil gibi bişey olsun istiyosun.. olur tabi.. istediği kadar ismin değiştirsin, farklı birine versin adresi.. sorun değil.. her türlü buurlar
- - - Updated - - -
..... :)
-
hocam şu şekilde bir olayda nasıl olur yardım eder misiniz ?
Hocam kız 16 yaşında şuan ama kardeşimle konuşmaları 15 yaşını doldurmadığı zamanlarda da sürüyormuş..facebooktan konuşuyorlrmş ama iki taraf da mesajları silmiş ama annesi kızı yakalamış ve kardeşimi çocuk şubeye şikayet etmiş bu durumda facebook mesajlarına ulaşılabilir mi ? 2.sorum da kız annesinin verdiği bu suç duyurusunu geri alabilir mi ? ve son olarak telefondaki konuşmalarını savcılık bulabilir mi sms içeriklerini ? Lütfen hocam çok acil.bu arada yaşı 20..kız ağustos 1998 erkek temmuz 1994
-
İki taraf da mesajları silmişse daha da tespiti olmaz sms ve konuşma içerikleri de çıkmaz. Kız reşit olmadığı için şikayeti geri alamaz ancak uygun ifade vererek kuyruğu kapıya sıkışmaktan kurtarabilir.