-
Ev sahibine verilen tahliye taahhüdnamesi
Öncelikle hepinize selamlar sunuyor mubarek Ramazanı şeirifinizi kutluyorum benim sorunum ev sahibim ile yaklaşık olarak 5 yılı aşkındır kiracısı olduğum evsahibim 30.04.2012 tarihinde 20.02.2012 ve 20.03.2012 tarihlerine ait kira borcumu banka hesabına ödemediğimi iddaa ederek bana örnek:13 ödeme emri gönderdi bende kira sözleşmesinde eşiminde imzası oldugu için eşimle birlikte icra dairesine giderek huzurda imzalayarak bir dilekçe ile borcu kabul etmediğimizi dair bir itiraz dilekçesi sunduk buda yetmezmiş gibi evsahibimiz boş Tahliye taahhütnamesi'ne imza atmış olduğum TAHLİYE TAAHHÜTNAME'sinide Tahliye tarihini kendisi 20.04.2012 yazarak icra yolu ile işleme koyup Örnek:14 Tahliye emri gönderdi sanırım bu tebligat sonrası yapmam gerekeni yapmamam çok büyük hatam oldu! 7 günlük itiraz süresi içerisinde itirazda bulunmadım. aradan yaklaşık olarak 1.5 - 2 ay geçti kapıma bir not bırakmış evi 5-6 gün içinde boşaltmazsak icra zoru ile boşaltacağini ve tüm masraflarını benim ödeyeceğimi belirten bir not bırakmış ve bende daha fazla tatsızlık çıkmaması adına evi 02.08.2012 tarihinde kendim boşalttım kira kontratında yazılı olan şartlar gereği evi boyalı badanalı olarak teslim aldıgımdan dolayı bende evi boya badana ve eksiklerini giderdikden sonra teslim edeyim istedim ve tüm eksiklerini tamamladım 08.08.2012 günü ev sahibini aradım kendi düzenlediğim 1-Evin boyalı badanalı ve tüm eksikleri giderilmiş oldugu 2- Ev sahibi adına olan su aboneliği faturalarını ödediğimi borcum olmadiğini 3- apartman aidatlarını tamamen ödediğimi borcum olmadiğini belirten TUTANAK ile evi ve anahtarını teslim etmek istedim ancak evsahibi bu tatanaga imza atmayacağını söyledi ve anahtarı vermemi istedi bende vermedim evini kiraya vereceğini Avukatı ile gelerek evin kilidini değiştireceğini söyleyerek çıktı gitti bu arada en son aramızda yapmiş oldugumuz kira sözlememizin tarihi ise kira başlangıcı: 20.04.2010 bitiş tarihi: 20.04.2011 sonrası için herhangi bir kira sözleşmemiz yoktur. 325 TL olan kirayı kendi isteği dogrultusunda 350 TL yapmıştık ve ben tahliye tarihi olan 20.04.2012 tarihide dahil olmak üzere mayıs haziran temmuz aylarının kiralarınıda yine 350 TL olarak ev sahibinin hesabını yatırmaya devam ettim aramızda yapmış oldugumuz ilk sözleşme tarihi olan 20.04.2007 tarihinde ilk kirayı peşin olarak vermiştim buda kira kontratında yazılı ayrıcada almış oldugu depozitomu vermeyeceğini icra masrafı avukatlık ücreti ve 2 aylık kira borcum oldugunu belirterek iade etmeyeceğini söylüyor ALLAH rızası için bana bir yol gösterin ben bu durumda ne yapabilirim oysa ben evini tertemiz yaptım ve bir an önce anahtarınıda teslim etmek istiyorum Meslek hayatınızda başarılar diliyor saygılarımı sunuyorum...
-
Cevap: Ev sahİbİne verİlen tahlİye taahhÜdnamesİ
Hemen bir avukata gidin:)
-
Karşılıklı anlaşma olmadıktan sonra depozit alacaklara mahsup edilemez.
-
Saygıdeger Avukat arkadaşlar bahsettigim konu cokk acil Lütfen ivedilikle cevabınızı bekliyor saygılar sunuyorum....
-
Yazdığınız sorun o kadar karmaşıkki elinizdeki ödeme belgeleri aşamalar icra aşaması bunlara buralardan net cevap vermek yanlış ve eksik olabilir. cevap versekte bunları alabilmek için dava açmanız lazım. bunlar için Siz bir avukata gidip danışın sizin için uygun olan bu, yada baroya gidin bir avukat vardır mutlaka orada Denizli de baro çınarda ibrahim neriman kuru temizlemenin yan tarafındaki sağdaki binanın 5-6 katında:ok
-
Durumunuz biraz karışık.Depozito için noterden ihtar çekebilirsiniz.Depozitoyu bir şekilde muhakkak alırsınız.
Ev sahibi size değişik masraflar çıktı demesin.Anahtarı iade etmiyorsunuz.Anahtarı iade etmedi kiraya veremedim deyip sizden zararı talep etmesin.
Siz evi şahit ile teslim edin.Hatta kameraya kayıt edin evin içini,belki ev sahibi zarar verir,olmaz ama kayıt edebilirsiniz.
Bütün kira bedellerini havale ile ödedi iseniz borcu yoktur diye imzaya gerek yok.Dava açarsa dekontları sunarsınız.
-
Arkadaşlar öncelikle gösterdiğiniz ilgi ve cevaplarınız için tşkkr ediyorum,
1-su abonesi evsahibinide aitti tüm ödeme makbuzları elimde,
2-Elektrik abonesi kendime aitti onun makbuzlarıda elimde ve hatta abonelik iptalini gerçekleştirerek elektiği kapattırdım.
3- Apt aidatlarının tüm ödeme makbuzlarıda elimde Kira ödemelerininde banka dekontları yine elimde mevcut benim merak ettiğim konu;
4- Evsahibi kira kontratı sözleşmesinde belirtilen boya badana ve tüm eksikleri tamamlanmıştır diye hazırlamış oldugum Tutana'ği imzalayıp benden anahtarı almadığı halde cilingir muhalefeti ile kilidi değiştirip eve girebilirmi ?
5- Tahliye taahhüdün' de yazdığı tarih 20/04/2012 ve ben evi 31/07/2012 tarihinde boşalttım. 20/07/2012 tarihide dahil olmak üzere kira paralarını bu arada 3 aylık süreçte yine banka hesabına yatırmış bulunmaktayım. anahtarı teslim almadiği sürece ben yine her Ayın 20 sinde Ev sahibinin banka hesabına para yatırmalımıyım ?
6- Ben kirasını banka hesabına yatırdıgım halde benden ne gibi zarar ziyan talebinde bulunabilir... ?
7- Malumunuz adli tatil oldugu için elim kolum bağlı bir durumdayım.
8- En son aklıma gelen şu oldu Noterden evsahibine Tüm eksiklerini gidermiş oldugum dairesini tebliğinden itibaren 3 gün içerisinde depozitomu iade etmek şartı ile Anahtarını teslim almasını, Almadiği taktirde yasal haklarımı kullanacağimi belirten bir İHTARNAME çektim bunun ne gibi bir faydası olur... ?
Çalişmalarınızda başarılar diliyor Saygılar sunuyorum...
-
Arkadaşlar cevap verecek kimse yokmu... ?
-
Çok faydası olur. Yapman gereken zaten bu idi.
-
ihtarnameyi çekmekte iyi yaptınız anahtar teslimini depoziteye bağlıyamazsınız anahtarı teslim etmediginiz süre tahliye etmiş sayılmazsınız ve kirayı ödemek zorundasınız sözü edilen icra dairesine anahtarı teslim edeceginiz gibi noterede teslim edebilirsiniz ve kusursuz teslim ettiginize dair yönetici ile birlikte tutanak tutabilirsiniz gerekirse anahtarı alırsa teslim edebililirsiniz ve Maliye Bakanlığı hesapa yatırılan paralardan söz konusu kişilern GMSİ geliri olup olmadıgını tesbit etmekte ancak bu konuda gerekirse vergi dairesine ihbarda bulunabilirsiniz bu ihbar telefonlada olmakta depozit içinde dava açmanız gerekir
-
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok tşkkr ediyorum Ben Anahtarı Notere teslim etmek istedim fakat Noter böyle bir uygulamaları bulunmadiğini, ancak ihtarname çekebiliriz dediler. Şimdi merak ettiğim konu;
1-Anahtarı Ev sahibi almıyorki Avukata git yaptıgım masrafları öde diyor.. icra dairesine teslim etmem mümkünmü, nasıl bir yol izlemeliyim..?
2-Ağustos ayındada kira yatırmak zorundamıyım..?
3-Anahtarı teslim almadiğina göre benim bu evde oturma hakkım halen devam etmektemidir. ?
4-GMSİ (Gayrimenkul sermya iradı) var oldugunu düşünüyorum çünkü Kira ücretini Banka hesabına yatırmaktaydım..
-
anahtarı teslim etmediginiz sürece kiradan sorumlusunuz bu konuda tanık dinlenmez yazılı belge ile ispatlamalısınız ve bazı noterler bu şekilde teslim alıp ihtar işlemini yapmakta bir kaç notere bakın ve ilgili icra dairesinede teslim edebilirsiniz veya yönetici alırsa yöneticiyede ayrıca kiralayana ihbar etmekte fayda var oturdugunuzu görürse icra dairesi işleme devam eder masrafınız yükselir
-
Alıntı:
abdulalim rumuzlu üyeden alıntı
anahtarı teslim etmediginiz sürece kiradan sorumlusunuz bu konuda tanık dinlenmez yazılı belge ile ispatlamalısınız ve bazı noterler bu şekilde teslim alıp ihtar işlemini yapmakta bir kaç notere bakın ve ilgili icra dairesinede teslim edebilirsiniz veya yönetici alırsa yöneticiyede ayrıca kiralayana ihbar etmekte fayda var oturdugunuzu görürse icra dairesi işleme devam eder masrafınız yükselir
Öncelikle cevaplarınız için tşkkr ediyorum..
Anahtarını Teslim almadiği müddetce En iyisimi aylık kirasını ödeyip boş tutmakta fayda var... bu arada ilgili icra dairesinin Anahtarı teslim alma yetkisi varmı? malum adli tatil sürecindeyiz... yinede gitsem ilgili icra dairesine vermek istesem alırlarmı? diyelimki ilgili icra dairesi benden anahtarı teslim aldı. ben yinede kira ödemek zorundamıyım? Evsahibi Avukatı ve cilingir muhalafeti ile evin kapısını açıp bir başkasına kiraya verdi diyelim böylesi bir bu durumda ne olur? bu gelinen aşamada ev sahibi benden kanunen ne kadar masraf alabilir ? Evsahibinin Avukatı bana elden yazı ile bi masraf çıkarmış ödesin anlaşalım demiş kanunen ilgili icra dairesinden bana gelen herhangi bir borç yazısı ulaşmadı. bende haksız yere alındığını düşünerek ödemek istemiyorum....
-
Saygıdeger Hukukcu arkadaşlar Nacizane yardımlarınızı bekliyor iyi çalışmalar diliyorum...
-
Ev sahibi evde eksik var iddiasında bulunursa davalık olunur bilirkişi incelemesi ile eksiklik varsa tespit edilir herhalde.
Anahtarı tekrar ev sahibi ile konuşup evi kiralarken Avukattan anahtar almadığınızı anahtarı bizzat kendine teslim edeceğinizi,bu oturduğunuz yerdeki yönetici yanında arayıp olabilir.Yönetici yanında arayın ev sahibi kabul ederse yöneticiye bırakın anahtarı.Evin fotoğraflarını çekin bence.
Evin anahtarlarını noterde emanete bırakabilirsiniz. noterlik kanunu 62. maddeye göre tevdi yeri olarak noterliği gösterebilirsiniz.ALINTIDIR,bu bölüm.
-
Carsambalıfaruk kardeşim verdiğiniz bilgiler için çok tşkkr ediyorum,
Bu gün edevlet sitesinden adıma açılan icra ve dava dosyalarını bir bakayım dedim evsahibinin bana ilgili icra dairesinden örnek: 14 tahliye tebligatı ile ilgili icra dosyasının yok oldugunu farkettim daha 2 gün öncesine kadar var oldugunu biliyorum çünkü.. Noterden çekmiş oldugumuz İHTARNAME'nin bir etkisi sonucu böylemi oldu bilemiyorum ama bu durum dosyanın geçici yada tamamen kapatıldıgı anlamınamı gelmektedir veya ileri bir tarihde tekrar o dosya acılırmı..?
-
Sayın hukukcu kardeşlerim suallerim hakkında yorumlarınızı beklemekteyim iyi çalışmalar diliyorum..
-
Bir bilen açılasın Lütfen Çıldırmak üzereyim evin anahtarını teslim almadan kapıyı açmış ve evi kiraya vermiş varmı böyle bir hakkı halen anlamış değilim...?
-
Sulh hukuk mahkemesinden evin kapısının kilidinin değiştirildiğine ve yaptığınız masraflara ilişkin tespit isteyebilirsiniz. Veya Noterden bir ihtarname çekilmesi yararlı olabilir. İhtarname ile evin anahtarlarını noterde emanete bıraktığınızı belirtebilirsiniz (noterlik kanunu 62. maddeye göre tevdi yeri olarak noterliği gösterebilirsiniz) Ya da kargo firmasıyla teslim edin.
-
Alıntı:
oydemir rumuzlu üyeden alıntı
Carsambalıfaruk kardeşim verdiğiniz bilgiler için çok tşkkr ediyorum,
Bu gün edevlet sitesinden adıma açılan icra ve dava dosyalarını bir bakayım dedim evsahibinin bana ilgili icra dairesinden örnek: 14 tahliye tebligatı ile ilgili icra dosyasının yok oldugunu farkettim daha 2 gün öncesine kadar var oldugunu biliyorum çünkü.. Noterden çekmiş oldugumuz İHTARNAME'nin bir etkisi sonucu böylemi oldu bilemiyorum ama bu durum dosyanın geçici yada tamamen kapatıldıgı anlamınamı gelmektedir veya ileri bir tarihde tekrar o dosya acılırmı..?
İcra dosyası yok olmaz. Dosya ile ilgili bir işlem dolayısıyla bir ilgili/yetkilinin yedindedir.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Bir bilen açılasın Lütfen Çıldırmak üzereyim evin anahtarını teslim almadan kapıyı açmış ve evi kiraya vermiş varmı böyle bir hakkı halen anlamış değilim...?
sayın carsambalıfaruk'un gösterdiği link size yardımcı olacaktır. Esenlik dilerim.
-
Sayın carsambalıfaruk öncelikle verdiğiniz zydınlatıvı bilgiler için tşkkr ediyorum.. verdiğiniz Linkteki mesajları okudum ama benim durumum ile farklılıklar görmekteyim malumunuz ben evsahibine gecen cuma günü noterden tebliğinden itibaren 3 gün içerisinde Depozitomu defaaten ödemesini ve anahtarını teslim alması hususunda bir İhtarname çekmiştim ve onun üstünden geçen 3-4 günlük süreç zarfında imzalamış oldugum tahliye taahhütnamesi'ne dayanarak bana örnek:14 tahliye tebligatı çekmiş oldugu ilgili icra dairesindeki adıma açılmış dosya 3-4 günlük süreçte bir anda sistemden kayboldu şimdi bu ne demek oluyor ne anlam taşıyor ?
- - - Updated - - -
Sayın ismailaslan verdiğiniz bilgiler için çok tşkkr ediyorum edevlet sitesinde hakkımda açılmış dava dosyaları içerisinde 3-4 gün öncesine kadar varolan ilgili dosyanın şu an için görünmemesi ileride aynı dosyanın tekrar açılacağı anlamınamı gelmekte?
saygılar
- - - Updated - - -
Sayın ismailaslan verdiğiniz bilgiler için çok tşkkr ediyorum edevlet sitesinde hakkımda açılmış dava dosyaları içerisinde 3-4 gün öncesine kadar varolan ilgili dosyanın şu an için görünmemesi ileride aynı dosyanın tekrar açılacağı anlamınamı gelmekte?
saygılar
-
Alıntı:
]
saygılar
Pardon, e-devlet sistemi üzerinde dosyanın kalktığı ibarelerini fark etmemiştim. Kendiniz bizzat icra müdürlüğünde dosyayı bulamadınız olarak algıladığım için verdiğim bir yanıttı. Bu durumda ise dosyanın kapandığı kanaatindeyim. İlgili İcra dairesinden dosya akıbetini öğrenebilirsiniz.
Esenlik ile
-
Alıntı:
İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı
Pardon, e-devlet sistemi üzerinde dosyanın kalktığı ibarelerini fark etmemiştim. Kendiniz bizzat icra müdürlüğünde dosyayı bulamadınız olarak algıladığım için verdiğim bir yanıttı. Bu durumda ise dosyanın kapandığı kanaatindeyim. İlgili İcra dairesinden dosya akıbetini öğrenebilirsiniz.
Esenlik ile
Sayın İsmail Arslan verdiğiniz bilgiler için tşkkr ediyorum umarım kapanmıştır ilk işim ilgili daireye gidip bakmak olacak sizden Ricam depozito'mu hangi yollardan alabileceğim hususunda yardımcı olmanızdır çünkü evsahibi vermemekte kararlı..
Tüm THS ailesinin Ramazan Bayramını kutluyor Esenlikler diliyorum..