-
Kapıcıya Verilen Gıda Yardımı
Apartmanımızda bundan 5-6 yıl önce genel kurulda kapıcıya gıda yardımı yapılması kararı alınmış. Halende verilmektedir. Bu tür yardım paraları verilecekse her yıl tekrar oylamaya sunulması gerekmez mi.
Çünkü sürekli el değiştiren bir bloğumuz var.(Kiracı+ev sahibi) Bu tür yardımların verildiğinden haberi bile olmayanlar var. Ben sorduğumda bir kere karar almak yeterli, bu sürekli devam eder dediler. Bu işin doğrusu nedir.?
-
Cevap: Kapıcıya Verilen Gıda Yardımı
Bu tür kararlar (Eşit paylaşım, bahşiş, hibe vs.) her yıl ASALETEN oylarla ve tüm maliklerin oybirliği ile yeniden alınmalı.
Salt çoğunluk ile alınan kararlar geçersizdir.
Standart arsa payına göre paylaşmak.
Bu Konuda vekaleten verilen oylar geçersizdir.
Çünkü mecburi olmayan fazladan hibe bahşiş vs. giderler Borçlar kanunu 504 konusuna girer ilave vekaleti gerektirir.
Bk.504 konusuna giren finansal yükümlülüğü artıran konularda oy kullanan vekaletliler, ilave vekalet gerektirdiği için yetkisiz mümessil yetkisiz vekil dirler.
-
Alıntı:
Hakkaniyetli rumuzlu üyeden alıntı
Bu tür kararlar (Eşit paylaşım, bahşiş, hibe vs.) her yıl ASALETEN oylarla ve tüm maliklerin oybirliği ile yeniden alınmalı.
Salt çoğunluk ile alınan kararlar geçersizdir.
Standart arsa payına göre paylaşmak.
Bu Konuda vekaleten verilen oylar geçersizdir.
Çünkü mecburi olmayan fazladan hibe bahşiş vs. giderler Borçlar kanunu 504 konusuna girer ilave vekaleti gerektirir.
Bk.504 konusuna giren finansal yükümlülüğü artıran konularda oy kullanan vekaletliler, ilave vekalet gerektirdiği için yetkisiz mümessil yetkisiz vekil dirler.
Sayın Hakkaniyetli, genel kurul öncesinde toplantı duyurusu yapılıyor,sayfanın en altınada şöyle bir şey ekliyorlar;
Divan Başkanlığına;
Atakent Mah.TK 1 A/B Blok genel kurul toplantısına mazeretim nedeniyle katılamıyorum.Kendimi temsilen sayın ............................vekil tayin ettim.
Kat Malikinin Adı Soyadı:
Blok,Daire No:
İmzası:
Bu vekaletten bir kişi üç vekalet getirebiliyor ve çoğunluğu böyle sağlayıp (yani yarıdan bir fazla ile) kararlar alınıyor. Bu vekalet yardım toplama için geçerlimi.
-
"40 daire veya daha az ise bir kişi 2 tane vekalet alabilir" diye biliyorum....
-
Alıntı:
MHC1 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Hakkaniyetli, genel kurul öncesinde toplantı duyurusu yapılıyor,sayfanın en altınada şöyle bir şey ekliyorlar;
Divan Başkanlığına;
Atakent Mah.TK 1 A/B Blok genel kurul toplantısına mazeretim nedeniyle katılamıyorum.Kendimi temsilen sayın ............................vekil tayin ettim.
Kat Malikinin Adı Soyadı:
Blok,Daire No:
İmzası:
Bu vekaletten bir kişi üç vekalet getirebiliyor ve çoğunluğu böyle sağlayıp (yani yarıdan bir fazla ile) kararlar alınıyor. Bu vekalet yardım toplama için geçerlimi.
%51 çoğunluğu sağlamaya yeterlidir.
Ama finansal yardım gibi vekalet vereni borçlandırıcı işlemler için geçersizdir.
Bu vekalete genel vekalet denir.
BK.504 e göre ilave özel vekalet gerekir.
-
Alıntı:
Hakkaniyetli rumuzlu üyeden alıntı
%51 çoğunluğu sağlamaya yeterlidir.
Ama finansal yardım gibi vekalet vereni borçlandırıcı işlemler için geçersizdir.
Bu vekalete genel vekalet denir.
BK.504 e göre ilave özel vekalet gerekir.
Sayın Hakkaniyetli, vekaletler yukarıda belirttiğim gibi basit bir kağıda imzalayarak mı yoksa özellikle borçlanmalar için resmi noter onaylımı olacak?
-
Alıntı:
MHC1 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Hakkaniyetli, vekaletler yukarıda belirttiğim gibi basit bir kağıda imzalayarak mı yoksa özellikle borçlanmalar için resmi noter onaylımı olacak?
Sizin yukarıdaki verdiğiniz örnek vekalet BK.504 konusunda geçersizdir.
Borçlar kanunu 504 konularında noter vekaleti gerekir.
Hiç kimse sizi Birilerine hibe yapmaya zorlayamaz.
Kat malikleri kurulu, Kat malikleri kurulunun yetki SINIRINI belirleyen BK.504 konularında karar alarak yetkilerini aşmıştır.
Bu konuyu inceleyiniz.
https://www.hukuki.net/showthread.php...ibi-Sorumludur
-
Kapıcılar (Apartman görevlileri) iş ve sgk kanunlarına göre çalışanlardır. Bu çalışanların ücretini belirleyen kurul ayni yardım yapılmasınıda belirleyebilir.
ayni yardımlarda ücrettir. Bu tür yardımlar için usulüne uygun olarak bir defa karar alınması yeterlidir. Bu ayni ücreti artık ödememe kararı alır iseniz, çalışan geçmiş uygulamaları delil gösterip bu yardımların devamını talep etme hakkına sahiptir.
Ayrıca diyelim ki bu karar BK 504 e uygun olmasa dahi o karara imza atan bütün kat maliklerini bağlar sadece bu karar imza atmayan bunun BK uygun olmadığı gerekçesi ile dava açabilir bununla ilgili fazla ödemelerini alabilir.
Çalışanların makul seviyelerdeki ücretlerini belirlemek için özel vekalete de gerek yoktur. Toplantı gündeminde varsa karar alabilrisiniz.
Ayrıca sizlere hizmet eden apartman görevlisine ayni yardım yapılmasını çok görmeyiniz. Sonuçta daire başı bir kaç lira düşer hayrınıza sayınız.
Her şeyi kafanıza takıp kapıcıyı gereksiz, hatta ona ödenen ücreti bile fazla görebilirsiniz. Bundan sağlayacağınız kazanç sizin bunu sorun edip sağlığınızı bozmanıza bile değmeyecektir.
Elbette tutarı ne olursa olsun ben bundan kazanç elde edeceksem dava açarımda diyebilirsiniz. Mahkemeler aranızda uzlaşma sağlayamazsanız en son başvurulacak çaredir.
-
Alıntı:
Mantıklı rumuzlu üyeden alıntı
Kapıcılar (Apartman görevlileri) iş ve sgk kanunlarına göre çalışanlardır. Bu çalışanların ücretini belirleyen kurul ayni yardım yapılmasınıda belirleyebilir.
ayni yardımlarda ücrettir. Bu tür yardımlar için usulüne uygun olarak bir defa karar alınması yeterlidir. Bu ayni ücreti artık ödememe kararı alır iseniz, çalışan geçmiş uygulamaları delil gösterip bu yardımların devamını talep etme hakkına sahiptir.
Ayrıca diyelim ki bu karar BK 504 e uygun olmasa dahi o karara imza atan bütün kat maliklerini bağlar sadece bu karar imza atmayan bunun BK uygun olmadığı gerekçesi ile dava açabilir bununla ilgili fazla ödemelerini alabilir.
Çalışanların makul seviyelerdeki ücretlerini belirlemek için özel vekalete de gerek yoktur. Toplantı gündeminde varsa karar alabilrisiniz.
Ayrıca sizlere hizmet eden apartman görevlisine ayni yardım yapılmasını çok görmeyiniz. Sonuçta daire başı bir kaç lira düşer hayrınıza sayınız.
Her şeyi kafanıza takıp kapıcıyı gereksiz, hatta ona ödenen ücreti bile fazla görebilirsiniz. Bundan sağlayacağınız kazanç sizin bunu sorun edip sağlığınızı bozmanıza bile değmeyecektir.
Elbette tutarı ne olursa olsun ben bundan kazanç elde edeceksem dava açarımda diyebilirsiniz. Mahkemeler aranızda uzlaşma sağlayamazsanız en son başvurulacak çaredir.
Makul ücret = Devletin belirlediği asgari ücret.
Makul ücretin üzerindeki rakamlar BK.504 ile çelişkili olur.
Hizmetlilere verilecek her finansal yardım tazminat hakkını da yükseltir.
Ayrıca konunun özü Kat malikleri kurulunun yetkilerinin üst SINIRI nedir?
Sorusuna cevap bulmak idi.
Üst SINIR Borçlar kanunu 504 de biter.
-
Adı üstünde asgari ücrettir. en az tutardır.50 -100-200 tl tutarlı farklılıklar üst sınır sayılmazlar 504 de değil mahkemede biter ki hakim bunu kötü niyette sayabilir. Ücretle birlikte gıda yardımı yapılablir yasaldır. kalorifer yakan bütün kapıcılara
aylık 60-70 tl yoğurt parası adı altında ek ücretler veriliyor, bu genelleşmiştir. Bütün Türkiyede bu uygulanır. buda hibe değildir.
Özel güvenlik şirketleri personel başına 1200-1800 tl fatura keserler buda asgari ücretin nerdeyse 2 katıdır.
Hakim bulunan çevredeki uygulamalara örfe genel uygulamalara bakar BK 504 burada uygulanmaz. sadece 504 e göre karar verilmez. başka kanunlarıda beraberinde değerlendirmek gerekir.
Ayrıca kabul imzası atan için sorunda yoktur.
Anlamadığınız konularla ilgili cevap vermeyin
-
Kat malikleri kurulu Borçlar kanunu 504 de belirtilen hususlara giren konularda karar alırsa, Tüm maliklerin ASALETEN oy birliği yok ise MUTLAK butlan ile yok hükmündedir.
- - - Updated - - -
Yargıtay 18. Hukuk Dairesi E:2004/9133 K:2005/1682
Özet: Yargıtay’ın kararlılık kazanmış uygulamalarında Kat Mülkiyeti Yasasının özel ve mutlak nisap öngördüğü hususlara ilişkin kararlar dışındaki olağan yönetim işleri ile ilgili kat malikleri kurulu kararlarının iptal edilmedikçe yasanın 32.maddesinin 2. fıkrasının buyurucu hükmü gereği olarak bütün kat maliklerini bağlayacağı kabul edilmektedir.
Adi çoğunlukla alınabilen kararların yönetim planı hükümleriyle çelişkili olması durumunda bunun iptalini, karara olumlu oyları ile katılmayan maliklerden her birisinin istemesi mümkündür.
-
Yönetim planına kapıcı alınması ile ilgili oy nisabına uyulup karar alınmış ise ve ücret ve ayni yardım yapılmasına karar verilmişse BK 504 bu konu ile ilgili uygulanmaz ayni verilen yardım genelleşmiştir bir daha aynı kararı almak gerekmez.
Toplantı gündemi belli olan bir konuda vekaleten oy verebilir. Vekaleti veren gündemde o kununun görüşüleceğini bilip vekalet vermiştir dolayısıyle yükümlülük altına gireceğini bilmektedir.
Oy birliği ile veya 4/5 ile alınması gereken kararlar daha sonra aynı toplantı nisabı sağlanamayabilineceği için artık haktır ve tekrar oylanmazlar verilen hak geriye asla alınamaz
Eğer gündemsiz veya sonradan gündeme madde eklenerek bir yükümlülük altına sokulduysa BK 504 uygulanabilir.
Bu durumda dahi bundan zarar gördüğünü iddia edenler dava açıp kazanırlar ise bu ayni yadımı isterlerse ödemezler.
Eğer kapıcıya ödenen ayni yardımı keserseniz bu defa kapıcı haklarının iadesini isteyebilir.
Kapıcıya yıllarca verilen hakkı geri alamazsınız. Bu durum hukukta genel kuraldır. Kapıcıyı işten çıkarsanız dahi yeni kapıcı öceki kapıcıya verilen ayni yardımların kendisine de uygulanmasını isteyebilir.
-
Esas no: 2004/9133
Karar no: 2005/1682
Tarih: 03.03.2005
Reklam
DAVA :
Dava dilekçesinde icra takibine yapılan itirazın iptali istenilmiştir. Mahkemece davanın reddi cihetine gidilmiş, hüküm davacı vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü:
KARAR :
Dava, ortak gider ( aidat ve onarım gideri )alacağına dayalı icra takibine yapılan itirazın iptali istemine ilişkin olup mahkemece davanın reddine karar verilmiştir.
Yargıtay'ın kararlılık kazanmış uygulamalarında Kat Mülkiyeti Yasasının özel ve mutlak nisap öngördüğü hususlara ilişkin kararlar dışındaki olağan yönetim işleri ile ilgili kat malikleri kurulu kararlarının iptal edilmedikçe yasanın 32.maddesinin 2. fıkrasının buyurucu hükmü gereği olarak bütün kat maliklerini bağlayacağı kabul edilmektedir. Adi çoğunlukla alınabilen kararların yönetim planı hükümleriyle çelişkili olması durumunda bunun iptalini, karara olumlu oyları ile katılmayan maliklerden her birisinin istemesi mümkündür. Ödenmeyen ortak gider aidat borcu için başlatılan icra takibine dayanak yapılan Kat Malikleri Kurulu Kararlarının iptali istemiyle bir dava açılması halinde; Kararın yasaya ve yönetim planına uygunluğu, o davada değerlendirilip tespit edilecektir. Müstakil bir davaya konu edilebilecek bir hususun eldeki davada ayrıca irdelenmesi olası değildir. İptal istemiyle açılacak davanın sonucuna göre bir hak doğarsa bunun geri istenebileceği de kuşkusuzdur.
Bu nedenle, iptal edilmemiş olduğundan henüz geçerliliğini koruyan 20.1.2002 tarihli kat malikleri kurulu kararı ve bu karar gereğince hazırlanan işletme projesine dayalı olarak davalı hakkında icra takibi yapılmasında bir usulsüzlük yoktur.
Saptanan bu durum karşısında mahkemece işletme defteri getirtilerek, ayrıca dosyada mevcut dekont örnekleri de incelenerek söz konusu ödemelerin yapılıp yapılmadığı ödeme yapılmışsa hangi aylara ait olduğu tespit edilerek oluşacak sonuca göre karar verilmesi gerekirken yetersiz araştırma ve eksik inceleme sonucu yazılı olduğu şekilde davanın reddine karar verilmesi doğru görülmemiştir.
SONUÇ :
Bu itibarla yukarıda açıklanan esaslar gözönünde tutulmaksızın yazılı şekilde hüküm tesisi isabetsiz, temyiz itirazları bu nedenlerle yerinde olduğundan kabulü ile hükmün HUMK.nun 428.maddesi gereğince BOZULMASINA, temyiz peşin harcının istek halinde temyiz edene iadesine, 03.03.2005 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Hakkaniyetli;
Bütün cevaplarınızda BK 504 diye kullandığınız kararın tam metni yukarıda sizin cevapldığınız konularla hiç alakası olmadığı gibi içinden ayıklanmış kelimeleri kullanmışsınız.
Her dava kendi içinde özeldir.
İnsanları yanlış bilgilerle yanıltmayı bırakın.
-
Kararın özü Tüm maliklerin oybirliği ile alacağı karardan bahsediyor.
Tüm maliklerin oybirliği gereken bir kararda, tüm maliklerin oybirliği yok ise kararın bağlayıcılığı da yoktur diyor.
Kararın özü
Yargıtay'ın kararlılık kazanmış uygulamalarında Kat Mülkiyeti Yasasının özel ve mutlak nisap öngördüğü hususlara ilişkin kararlar Tüm maliklerin Asaleten oybirliği yok ise MUTLAK BUTLAN ile hükümsüzdür.
Ayrıca iptali gerekmez.
-
Karar icra ile ilgili, bahsedilen konu ile ilgili içtihat varmı nerde?
Eğer karar alınmış ve iptal edilmemişse kararlar geçelrlidir.
Konu ile ilgili içtihat nerde? kapıcı ücreti ile ilgili karar varmı nerde? kararda konu ile alınmış bir karar yok. asaleten oy bir saçmalık bununla iligli tam metinli karar nerde?
Bütün yazdıklarınız sizin görüşleriniz ve hepsi savsata ve yanlış
İçtihat diye sunduğunuz şeyler at gözlüğü ve düz mantıkla yazılmış kopyala yapıştır cevaplardır.
Ben bu kararda oy birliği alınacak kararların açıklandığını görmedim, kapıcıya verilecek ücretler oy birliği ile ve asaleten alınır kararıda görmedim.
Mahkemeye dava açıp butlan yaptırmaz iseniz butlan olmaz uygulanmaya devam eder. Butlan olup olmadığına mahkeme karar verir. kararda yazıyor
Buradaki konuda söz konusu bile olamaz
Butlan, 504 ,404 ne bu ya bütün herşeyi bu üç kanun maddesine bağlıyorsunuz. başka bildiğin bişeyde yok.
-
Kat malikleri kurulunda 4 farklı nisab ile kararlar alınır.
1-Adi çoğunluk.
2-Salt çoğunluk %51 sayı ve arsa paylı.
3-Nitelikli çoğunluk 4/5
4-Tüm maliklerin asaleten Oybirliği gereken durumlar.
Tüm maliklerin Oybirliği gereken bir konuda 4/5 çoğunluk ile karar alındı ise geçersizdir.
Siz oy verenler için geçerlidir diyorsunuz.
Kanuni dayanağınız, yada Yargıtay içtihadınız nerde?
- - - Updated - - -
Tüm maliklerin oybirligini gerektiren durumlar.
Madde 24 - Anagayrimenkulün, kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurulamaz; kat maliklerinin buna aykırı sözleşmeleri hükümsüzdür; dispanser, klinik, poliklinik niteliğinde olmayan muayenehaneler bu hükmün dışındadır.
Anagayrimenkulün, kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde sinema, tiyatro, kahvehane, gazino, pavyon, bar, kulüp, dans salonu ve emsali gibi eğlence ve toplantı yerleri ve fırın, lokanta, pastahane, süthane gibi gıda ve beslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, galeri ve çarşı gibi yerler, ancak kat malikleri kurulunun oybirliği ile vereceği kararla açılabilir.
Madde 44 - Anagayrimenkulün üstüne kat ilavesi veya mevcut çekme kat yerine tam kat yapılması veya zemin veya bodrum katlarında veya arsanın boş kısmında 24 üncü maddenin ikinci fıkrasında yazılı yerlerin sonradan yapımı veya ilavesi için:
a) Kat malikleri kurulunun buna oybirliğiyle karar vermesi;
b) Anagayrimenkulün bu inşaattan sonra alacağı duruma göre, yapılan yeni ilaveler de dahil olmak üzere bütün bağımsız bölümlerine tahsis olunacak arsa paylarının, usulüne göre yeniden ve oybirliğiyle tesbit edilmesi;
KMK 20
20. Bu maddenin ilk fıkrasında yer alan “kat maliklerinin, aralarında başka türlü bir anlaşma olmadıkça” ibaresindeki anlaşma sözcüğü oybirliği ile sağlanmış bir anlaşma anlamındadır.
Yani Tapu Dairesindeki yönetim planının genel gidenlere katılmayla ilgili hükümlerinde yapılacak bir değişikliğin,
4/5 oranıyla değil oybirliği ile yapılması gerekir.
Madde 45 - Anagayrimenkulün bir hakla kayıtlanması veya arsanın bölünmesi ve bölünen kısmın mülkiyetinin başkasına devrolunması gibi temliki tasarruflar veya anayapının dış duvarlarının, çatı veya damının reklam maksadiyle kiralanması gibi önemli yönetim işleri ancak bütün kat maliklerinin oybirliğiyle verecekleri karar üzerine yapılabilir.
Bu örnek konularda Tüm maliklerin oybirliği şartını yerine getirmeden alınan kat malikleri kurulu kararı geçersizdir.
-
içtihat aramaya gerek yoktur. yukarıda yazıyor. konu ile ilgili oy kullanmayanlar dava açar diyor olumlu oy kullananlar niye açacak.
Ayrıca konu kapıcı ücreti ile ilgili içtihatlar nerde? konu budur. bununla iligili karar yeter sayısı nedir? içtihat nerde?
Asaleten oyla alınır karar içtihatı nerde? örnek bir apartman yönetim planı alın okuyun? yöneticilere verilen yetkileri
B YÖNETİM PLANI:
Madde 28 - Yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime alt diğer hususları düzenler. Yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlıyan bir sözleşme hükmündedir.
Yönetim planında hüküm bulunmıyan hallerde, anagayrimenkulün yönetiminden doğacak anlaşmazlıklar bu kanuna ve genel hükümlere göre karara bağlanır.
(Değişik fıkra: 13/04/1983 - 2814/11 md.) Yönetim planının değiştirilmesi için bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyu şarttır. Kat maliklerinin 33 üncü maddeye göre mahkemeye başvurma hakları saklıdır.
Yönetim planı ve bunda yapılan değişiklikler, bütün kat malikleriyle onların külli ve cüzi haleflerini ve yönetici ve denetçileri bağlar.
Yönetim planının ve onda sonradan yapılan değişikliklerin tarihi, kat mülkiyeti kütüğünün (Beyanlar) hanesinde gösterilir ve bu değişiklikler yönetim planına bağlanarak kat mülkiyetinin kuruluş belgeleri arasında saklanır.
V - HAKİMİN MÜDAHALESİ:
Madde 33 - (Değişik fıkra: 14/11/2007-5711 S.K./17.mad.) Kat malikleri kurulunca verilen kararlar aleyhine, kurul toplantısına katılan ancak 32 nci madde hükmü gereğince aykırı oy kullanan her kat maliki karar tarihinden başlayarak bir ay içinde, toplantıya katılmayan her kat maliki kararı öğrenmesinden başlayarak bir ay içinde ve her halde karar tarihinden başlayarak altı ay içinde anagayrimenkulün bulunduğu yerdeki sulh mahkemesine iptal davası açabilir; kat malikleri kurulu kararlarının yok veya mutlak butlanla hükümsüz sayıldığı durumlarda süre koşulu aranmaz. Kat maliklerinden birinin yahut onun katından kira akdine, oturma hakkına veya başka bir sebebe dayanarak devamlı surette faydalanan kimsenin, borç ve yükümlerini yerine getirmemesi yüzünden zarar gören kat maliki veya kat malikleri, anagayrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesine başvurarak hâkimin müdahalesini isteyebilir.
Hakim, ilgilileri dinledikten sonra, bu kanuna ve yönetim planına ve bunlarda bir hüküm yoksa, genel hükümlere ve hakkaniyet kaidelerine göre derhal kararını verir ve bunun, tesbit edeceği kısa bir süre içinde yerine getirilmesi lüzumunu ilgiliye tefhim veya tebliğ eder.
(Değişik fıkra: 14/11/2007-5713 S.K./17.mad.) Tespit edilen süre içinde hâkimin kararını yerine getirmeyenlere, aynı mahkemece, ikiyüz elli Türk Lirasından ikibin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir. 25 inci madde hükmü saklıdır.
-
Yönetim planının değiştirilmesi için bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyu şarttır
Cümlesi
Oybirliğini gerektiren durumlar için geçerli değildir.
Oybirliğini gerektiren durumlar 4/5 çoğunluk ile değiştirilemez.
Kat malikleri kurulu Kanuni yetkilerinin ötesinde kararlar alamaz.
Kat malikleri kurulu ve yönetici Genel vekalet çerçevesinde kalmak zorundadır.
Kat maliklerinin zararına kararlar alamaz.
Alınan kararlardaki finansal yükümlülükler rayiç emsal ücret ve değerlerde olmak zorundadır.
-
İşte içtihatlar nerde ? edemez tutamaz kanuna aykırı içtihat varmı nerde?
kapıcı ücreti ile içtihat nerde? oy birliği kararı gerekir içtihatı nerde? eğer yönetim planında yönetici ücret belirlemeye yetkilidir derse ne olacak bu içtihatın hali eğer yönetim planında sizin oy birliği ile alınır dediğiniz karar oy çokluğu veya 4/5 ile alınır derse ne olacak içtihat miçtihat?
asaleten oy içtihatı nerde?
Hakim, ilgilileri dinledikten sonra, bu kanuna ve yönetim planına ve bunlarda bir hüküm yoksa, genel hükümlere ve hakkaniyet kaidelerine göre derhal kararını verir ve bunun, tesbit edeceği kısa bir süre içinde yerine getirilmesi lüzumunu ilgiliye tefhim veya tebliğ eder.
-
Yargıtay 2. Hukuk Dairesi E:2001/16363 - K:2002/3384
DÜRÜSTLÜK KURALI ( Vekilin Müvekkili Aleyhine Dürüstlük Kuralına Aykırı Olarak Hareket Edememesi )
VEKİLİN SORUMLULUĞU ( Vekil Edenin Yararına ve Onun İradesine Uygun Hareket Etme Onu Zararlandırıcı Davranışlardan Kaçınma Yükümlülüğü Altında Olması )
ÖZET :Vekalet sözleşmesi büyük ölçüde vekil ile vekil edenin karşılıklı güvenine dayanır.
Vekilin borçlarının çoğu da bu güven unsurundan kaynaklanır.
Vekil müvekkiline karşı vekaleti iyi bir surette ifa ile mükelleftir.
Vekil, vekil edenin yararına ve onun iradesine uygun olarak hareket etme, onu zararlandırıcı davranışlardan kaçınma yükümlülüğü altındadır.
Vekaletin nasıl yerine getirileceği yönünde sözleşmede açık bir hüküm bulunmasa veya işlem dış temsil yetkisinin sınırları içerisinde kalsa bile vekilin bu yükümlülüğü daima mevcuttur.
M. tarafından bir taşınmazın satışında, vekilin dilediği bedelle dilediği kimseye satış yapabileceği şeklinde yetkili kılınması, onun dürüstlük kuralını, sadakat ve özen borcunu, gözardı edme hakkını bahşetmez.
Kendi çıkarını gözeterek hareket eden vekil sorumlu olur.
- - - Updated - - -
Yargıtay 18. Hukuk Dairesi E:2002/2877 - K:2002/4707
Kat Mülkiyeti Kanununda yapılan değişiklikle yasanın emredici şekilde oybirliği aradığı haller dışında, kat maliklerinin yararının bulunması durumunda sözleşme niteliği taşıyan yönetim planının, kurulun 4/5 nisbetteki oyu ile değiştirilebilmesi imkanı getirilmiştir
-
Mahkemeler her dosyayı kendi mecrasında değerlendirir.
Kanunları kendi isteklerinize göre yorumlayamazsınız. kanunlar birbirlerine entegredir. kmk yı okuyup bir kaç içtihat kopyalayıp yapıştırıp cevaplar verirseniz insanları sıkıntıya sokarsınız.
Söylediklerinizin hepsi ordan burdan alıntı laf kalabalığı hukuki hiçbir değeri yoktur. o nedenle konu ile ilgili içtihat yayınlayıp yorumu insanlara bırakınız.
Biz bu konularla ilgili davalara bilirkişilik yapıp uygulamarı yerinde görüp o şekil cevaplandırıyoruz.
hiç kimseyi dava peşinde koşturup dava açmaya özendirmiyoruz. makul davranmaya davet her zaman en uygun cevaptır. Avukatların her zaman yaptığıda budur. her açılan dava sonucu itibariyle mantıklı bir şey kazandırmayabilir.
İçtihatlarınızı bekliyoruz?
konu satış matış değil kapıcı ücreti ve ayni yardımlar
ayrıca içtihatları tam metni ile yayınlayınız bu şekliyle hiçbir manası yoktur.
-
-
2. sayfada satış yazıyor
kapıcı ücreti ve ayni yardımların içtihatı nerde 50 100 tl lik ayni yardım yapılamaz asgari ücretten fazla ücret ödenemez kararı nerde? bunlar asaleten ve oy birliği ile alınır kararı nerde? bütün Türkiyenin yarım asırdır uyguladığı genel hüküm haline gelmiş yoğurt parası kanunlara aykırıdır kararı nerde?
Büyük sitelerin kiralamak sureti ile işçi başına 1200 -1800 tl ödendiğinde bu paralar fahiştir kararları nerde? bu fiyatlar ile 700.000 özel güvenlik kapıcı masör vs için ödenen ücretlerin fahiş olduğu kararı nerde?
50-100 tl ayni yardım kötü niyetli zarara sokucu davranış kabul edecek hakimler yada yargıtay nerde?
-
Siz neyi iddia ediyorsunuz?
Kat malikleri kurulunun yetkileri SINIRSIZMIDIR?
Yöneticilerin yetkileri SINIRSIZMIDIR?
Diledikleri her kararı alabilirlermi diyorsunuz?
Ben SINIRI VARDIR.
Her istedikleri KARARI alamazlar diyorum.
-
konu finansal zarar fahiş ücret vekaletin kötüye kullanılması vs. sınır değil
sınırları kat malikleri kurulu yönetim planında belirler.
dilediği bedelle dilediği kişiye dendiğinde bir zarardan bahsedeceksek eğer
örneğin 40 daire var 50 tl gıda yardımı var veya 200 tl asgari ücretin üstünde maaş var bu fahiş bedele girmez 2 kat 3 kat mahalli çevredeki emsaller göz önüne alınır %10_15 gibi azalmalar veya artmalar normaldir. konu işçi ücreti olursa mahkemeler önce işçinin hakkına bakarlar bu uygulamada böyledir. Adama 6 yıldır bunu uyguladım bundan sonra iptal ederim dieyemezsiniz. sosyal güvenlik kanunları var. soruyu soran vatandaşa haklısınız dava edebilir iptal ettirebilir derseniz. bu şahıs mahkemeye giderse babayı alır. üstünede mahkeme ve avukat masraflarınıda ödemek zorunda kalır.
bu ücret konuları genelde bilirkişilere gider biz meslektaşlarımızla birlikte önümüze böyle bir dosya gelse ki gelmiştir.
işçinin lehine görüş veririz. içtihat miçtihat dinlemeyiz. mahkemede bu yönde karar alır.
yani 40/50 = 1,25 tl işçiye vereceği parayı çok görüp dava açana, bilirkişide, hakimde babayı verir.
ayrıca işçinin 20 40 60 80 100 kişilik sitede iş tanımıda önemlidir.
sadece kazanamı bakar çöpte toplarmı servis yaparmı bahçeye bakarmı kaç kat malikine hizmet eder, tamirat işlerinede bakarmı anadoluda 1000 alır istanbulda 2000 alır işe ve mahalli uygulamalara göre değişir
-
Yönetim planı mülkiyet hukukunun emredici normları ile çelişkili olamaz.
Mülkiyet hukukunun emredici normlarına ters çelişkili yönetim planlarındaki maddeler geçersizdir.
Yargıtay 18. Hukuk Dairesi E: 2002/02877 K: 2002/04707
Kat Mülkiyeti Yasasının bütün kat maliklerinin oybirliğini aradığı hususlara ilişkin bulunan yönetim planı hükümlerinin değiştirilmesinde, 4/5 oyçokluğu yeterli değildir.
Kat malikleri kurulu, Yönetim planı
Benim BK.504 deki haklarımı yok sayamaz benim adıma karar veremez.
-
Söylediklerinizin hepsi laf kalabalığı edemez tutamaz. eder ve yapar
Konuyu destekliyecek içtihat yok, kanun yok farazi düşünceler.
Kat malikleri kurulunun oy birliği aradığı konular hariç( bu kanunda var ) kurul her türlü kararı alır 1-2 kişinin keyfini bekleyemez.
Gıda yardımı ve ücret verebilir. herşeyi bk 504 e sokamazsınız.
İnsanları saçma varsayımlarınızla yanıltmayın.
Bu konu fazla uzadı.
Soruyu soran arkadaş cevapları okuyup değerlendirin sakın gıda yardımı konusunda boşuna mahkemeye falan gitmeyin kaybedersiniz. Hastalıklı fikirler sizi zarara sokar
-
Sizin her türlü kararı alır dediğiniz kat malikleri kurulu
Yöneticiye 50.000.- TL ücret verebilirmi?
Kapıcıya 10.000.- TL ücret verebilirmi?
Veremez makul emsal değerlerde kalmak zorunda.
TBMM sinin bile yetkileri anayasa ile SINIRLI iken
Kat malikleri kurulu yetkileri SINIRSIZ olamaz.
-
konu finansal zarar fahiş ücret vekaletin kötüye kullanılması vs. sınır değil
sınırları kat malikleri kurulu yönetim planında belirler.
dilediği bedelle dilediği kişiye dendiğinde bir zarardan bahsedeceksek eğer
örneğin 40 daire var 50 tl gıda yardımı var veya 200 tl asgari ücretin üstünde maaş var bu fahiş bedele girmez 2 kat 3 kat mahalli çevredeki emsaller göz önüne alınır %10_15 gibi azalmalar veya artmalar normaldir. konu işçi ücreti olursa mahkemeler önce işçinin hakkına bakarlar bu uygulamada böyledir. Adama 6 yıldır bunu uyguladım bundan sonra iptal ederim dieyemezsiniz. sosyal güvenlik kanunları var. soruyu soran vatandaşa haklısınız dava edebilir iptal ettirebilir derseniz. bu şahıs mahkemeye giderse babayı alır. üstünede mahkeme ve avukat masraflarınıda ödemek zorunda kalır.
bu ücret konuları genelde bilirkişilere gider biz meslektaşlarımızla birlikte önümüze böyle bir dosya gelse ki gelmiştir.
işçinin lehine görüş veririz. içtihat miçtihat dinlemeyiz. mahkemede bu yönde karar alır.
yani 40/50 = 1,25 tl işçiye vereceği parayı çok görüp dava açana, bilirkişide, hakimde babayı verir.
ayrıca işçinin 20 40 60 80 100 kişilik sitede iş tanımıda önemlidir.
sadece kazanamı bakar çöpte toplarmı servis yaparmı bahçeye bakarmı kaç kat malikine hizmet eder, tamirat işlerinede bakarmı anadoluda 1000 alır istanbulda 2000 alır işe ve mahalli uygulamalara göre değişir
-
Bol bol baba baba MANTIKSIZCA sallamışsın.
Herkes senin fikirlerine katılmak zorunda değil.
Sende başkalarının fikirlerine katılmak zorunda değilsin.
Fikir yürütmek yorum yapmak herkesin hakkı.
Birilerine sus fikir söyleme yorum yapma diyemezsin.
-
Doğru her zaman doğrudur.
Bilmediğiniz konularla ilgili insanları yanlış yönlendiremezsiniz. alıntılarınızın hiçbiri konu ile alakalı değil hepsi baştan sakat
Görüşleriniz yüzünden başkalarının zarar görmesi bizleri ilgilendirir. konuyu açıklayıcı hiçbir kanuni dayanağınız yok. uygulamaları bilmeden cevaplanmışlar. Hepsi mantıksız. Sitedeki konulara verdiğiniz cevaplarla ilgili hukukçu arkadaşlarımızla inceledik çoğu hukukla bağdaşan cevaplar değil, uygulamalarda yeri yok,forum üyelerini aydınlatmak görevimiz. İçtihatlarınızı tam yayınlayın insanlar kararını verirler.
-
Sizin doğrunuz size doğru benim doğrum bana doğru.
Tek sesliliğe hayır her yerde çok seslilik olmalı.
-
İş kanunu açısından da bakmak faydalı olur:
"3- Hizmet akdi hükmü haline gelen uygulamalar:
İşveren işçiye tek taraflı olarak bazı haklar vermesi mümkündür. Bu haklar belli bir süre üst üste sağlanırsa bu, işçiler açısından kazanılmış hak haline gelir."
Dolayısı ile işçi mahkemeye giderse kanaatimce alır bunları.
-
Haklısınız senoleker forumda bunlara da deyindim. aynı kanaatteyim konu çok taraflı