-
Skandal Bilirkişi Raporunu İhbar Ediyorum!..
Skandal Bilirkişi Raporunu İhbar Ediyorum!..’
‘
Alaçammlı Halk Şairi,Reklam Yazarı, Eğitimci, Gazeteci Hasan Sancak, (56) Noter Onaylı ‘Rüya’ ile Coca Cola arasındaki mahkeme 2006 yılından itibaren Samsun 3. Asliye Hukuk Mahkemesinde devam etmektedir.Ankara Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesinde, bilirkişiere gönderilen dosya,bilirkişi heyetinin taraflı ve objektif olmayan kararından dolayı aleyhime sonuçlanmıştır.Konu şu anda Yargıtay (11. On Birinci ). Hukuk Dairesi Başkanlığı’dadır. Bilirkişilerin yazdığı dokuz sayfalık rapor, tamamen skandallarla ve çelişkilerle doludur.
Sancak:’3 tanesi çıkan elli şiir kitabım,50 tanesi noter onaylı 1500 senaryom vardır.1 Aralık 2000’de, 44 yaşında, gördüğü Gerçek ‘Rüya’ Gıda Işınlama Senaryosunu notere onaylatan, dünyadaki ilk ve tek kişiyim.Bu tarihten itibaren de düşlerimde senaryolar görerek, notere onaylattım. Reklam yazmayı sürdürdüm.Doksan tane gerçek düşüm vardır.Rüyamda Reklam gördüm. Kitabım ile senaryolarımı kamuoyu ile paylaşacağım. Belediye başkanlarından ve iş adamlarından kitabımın baskısına estek bekliyorum. Dünya ve Türkiye’de en çok tv reklam senaryoları kopyalanan kişiyim.
Noter Onaylı ‘Rüya’mı;
Coca Cola 5,
Tombi Sofix Şeker 7,
Vestel XXL 10 sene sonra,
bir ısıtıcı senaryomu Vestel tekrar
3 sene sonra aynen kopyalamıştır.
Başka bir kâbus reklâmımı da
Blendax 5,
Ufo 8 sene sonra
kullanmıştır.
Başka bir kâbus reklâmımı
Mavi Jeans-Ali Taran 4-5 ay
sonra dünya ve Türkiye’deki ulusal televizyonların reklâm kuşaklarında oynatmıştır.Fikri hakları çok iyi bilen uzman bir avukattan destek bekliyorum.
Dokuz sayfalık bilirkişi raporundaki yanlışlıklar, bir kitap olur. Bunları yazmaya kalksam, sayfalar tutar. Bilirkişi raporunda en önemli iki skandal vardır.Diğer bütün skandallar, bunlara bağlı olarak gelişmektedir. Bilirkişiler,davaya konu olan Rüya Reklam Filminin görüntüsünü seyretmemiştir.İki rüya senaryosunu, mukayese yapmamıştır. Meşrubat avukatlarının mahkemeye dolu bir CD verdik demelerini, bilirkişiler yalanlamaktadır. Bilirkişiler,avukatların mahkemeye, boş CD verdiğini söylemektedir.Dünyada ilk defa Gerçek Noter Onaylı ‘Rüya’ kopyalama olayı Türkiye’de gerçekleşiyor.Reklam filmini seyretmeden, Noter Onaylı ‘Rüya’ ile mukayese yapmadan,
karar veren bilirkişilerle karşı karşıyayız.Bu,bilirkişilik ile bağdaşır mı? Bilirkişiler, en önemli delilleri yok sayarak,karar verme hakkına sahip midir? Benim ve meşrubat avukatlarının karşılıklı iki mukayesesi vardır. Avukatların yaptığı iki mukayese, birbirine tamamen zıttır. 1.mukayeseleri eksik de olsa,doğru yapılmıştır. Avukatlar, 1. mukayeselerini unutarak, 2. mukayeselerinde,1. mukayeselerinin tersi, yanlış bir mukayese yapmıştır.
Mukayeseleri olmayan bilirkişilerin avukatlara ait olan bu iki zıt karşılaştırmadan, haberleri yoktur.Bu zıtlığın farkında olmamaları, çok büyük bir hataya sebep olmuştur.Hiç yapmayacakları bir şey yapmışlardır. Meşrubat avukatlarına ait olan,Rüya Reklam Filmi ile yakından ve uzaktan bir ilgisi olmayan yanlış 2. mukayesenin doğru olduğunu teyit ederek, bilirkişi olduklarını unutmuşlar,kendilerini avukat zannetmişlerdir. Meşrubat reklamında, rüyada aranan, dünyada eşi ve benzeri olmayan, rüyadan uyandıktan sonra gerçek hayatta ortaya çıkan ‘Son Şişe’yi, ilk kareden, gerçek hayattan başlatarak, buzdolabında da bir içecek olduğunu söyleyerek, avukatlar ile birlikte iki tane yapmışlardır. Meşrubat avukatlarının mukayesesini kabul edenler, onlar ile birlikte rapor hazırlayanlar, ‘Kesinlikle’ ‘Bilirkişi’ olamazlar.
Raporda mukayese yaptığınızı iddia ediyorsunuz? Kendinizin bir karşılaştırması varsa,meşrubat avukatlarının yanlış karşılaştırmasını onaylamak, sizin göreviniz midir?Sizler avukat mı yoksa, bilirkişi misiniz? Bunu, teyit ettiğiniz anda, bu rapor size değil, avukatlara ait olur.Orta öğretime giden bir öğrenci, meşrubat avukatlarına ait iki mukayeseyi karşılaştırmış olsa, birbirinin tamamen zıddı olduğunu anlar.Makam ve mevki sahibi olan bilirkişiler,bunun farkında değilseler, görevlerini yapmamışlardır. Kesinlikle bilirkişi olamazsınız.Bilirkişilere, davaya konu Rüya Reklam Filmini seyrederek,Noter Onaylı ‘Rüya’nın yazılı metnini ilk baştan cümle cümle,Meşrubat Rüya Reklam Filmini kare kare karşılaştırmasını yapmaları için 450 lira gönderdim. Onlara, meşrubat avukatlarının 2. yanlış karşılaştırmasının doğru bir anlatımdır diyerek,teyit etme görevi verilmemiştir. Bilirkişi raporu, bu yanlışlıklar üzerine kurulmuşutur. Trajikomik kapkara bir rapordur.Etik kurallara bağlıyım diyen hiç bir bilirkişi, bu yanlışlıkları yapmaz. Bilirkişiler, etik kurallara bağlı olmadıklarını göstermişlerdir.
İki rüya senaryosunun karşılaştırmasını yapmamaları ‘Asla ve Asla’ affedilemez.Üstelik avukatların 2. yanlış mukayesesini doğru olarak teyit etmeleri, başlı başına bir skandaldır.Aşağıda COCA COLA RÜYA REKLAM FİLMİ’NİN konusunu bilginize sunuyorum.Lütfen önce yazılanları dikkatlice okuyunuz.
COCA COLA RÜYA REKLAM FİLMİ’NİN KONUSU:
Davaya konu olan Rüya Reklam Fiminin konusu şöyledir.Lütfen ekrandaki yazılalara ve resme bakınız. Anlattıklarımı, karşılaştırınız. Aklınızda tutunuz.
Bir kişi ilk kareden itibaren rüya görmektedir.Bir kanepeye oturmuş,başını arka tarafa yaslamış, ayaklarını da öne doğru uzatmıştır.
Yanında da bir arkadaşı vardır. Arkadaşı,bir koltuğa ters oturmuş,başını yana doğru çevirmiştir.Rüya görenin susuzluk ihtiyacı vardır.Bu kişi, rüyasında içecek arayan dünyadaki ilk ve tek kişidir.
Filmde de dünyadaki bütün sular kurumuş, sadece bir tane ‘Son Şişe’ kalmıştır. Rüya gören, bu içeceği aramaktadır.
İlk önce içeceği arkadaşına aratır. Arkadaşı, mutfağa gider.İçeceği buzdolabında arar.İçecek buzdolabında yoktur. Buzdolabının içi boştur. Arkadaşı, buzdolabında içeceği bulamayınca, rüya gören onu devreden çıkartır.
Buzdolabında içeceği hayal eder. Dışarıda marketlerde arar.Market sahibinin birisine bu içeceği sorar.
Market sahibi de olmadığını, dünyada sadece bir tane kaldığını söyler.İçeceği dışarıda ararken. rüyasından uyanır.Rüyada aradığı ‘Son Şişe’ gerçek hayatta, arkadaşının elindedir.Beraber paylaşabiliriz der.
İki Rüya Senaryosunun birbirine benzemediğini Coca Cola avukatları ısrarla söylemektedirler.Bilirkişiler de avukatlar gibi senaryoların benzemediği görüşündesiniz. Önce aşağıdaki rapordaki bölümü okuyunuz.)
Sayfa 1-2. Savunma:
Davalı vekili 15.12.2009 tarihli esasa cevaplarında ve diğer beyanlarında özetle,
Davacı tarafın hak sahibi olduğunun iddia ettiği metin(Rüya Görüntüsü İçeriği) ile dava konusu reklam filmi metni (reklam senaryosu)arasındaherhangi bir benzerlik ya da iktibas yaratacak bir durum bulunmadığını…
(Coca Cola avukatları yukarıdaki bölümde İki Rüya Senaryosunun birbirine benzemediğini sizin gibi söylemektedirler. Aşağıda sayfa 3’te raporunuzda farkında olmadığınız benim ve Coca Cola avukatlarının karşılıklı olarak yazdıkları ilk karşılaştırmaları bilginize sunuyorum.Önce karşılaştırmaları okuyunuz.)
SAYFA 3: BİRİNCİ KARŞILAŞTIRMA
Davacının dava dilekçesi ekinde sunduğu mukayeseli metinler:
NOTERDE METİN HALİNE GETİRDİĞİM RÜYA GÖRÜNTÜSÜ:
NOTER ONAYLI ‘RÜYA’
ÂLEMDE İLK VE TEK
DÜNYADA EŞİ VE BENZERİ YOK
‘ÖNEMLİ NOT:
Aşağıda anlatılan rüya yazısı hiçbir bilgisayar-İnternet-buzdolabı-süper market vb. şirketi tarafından tamamı ya da bir bölümü sahibinden izin alınmadan televizyon, radyoda...Reklâm hâline getirilerek seslendirilemez, oynanamaz, oynatılamaz ve yayınlanamaz.
Rüyamda karnımın zil çaldığını fark ederek uyandım. Yataktan kalkarak mutfağa gittim. Buzdolabının kapağını açtım. İçerisinde yiyecek aradım.
Ne yazık ki buzdolabında ve evde yiyecek namına hiçbir şeyin olmadığını gördüm.
Açlıktan ayakta duracak dermanım kalmamıştı. Birden aklıma misafir odasındaki bilgisayarım geldi. Hemen koştum. Bilgisayarımı açtım. İnternet'e geçtim. Büyük bir market aramaya başladım.
İnternet'te karşıma büyük bir süper market çıktı.
Tıklattım. Her tıkladığım yiyecek buzdolabına üstten dolmaya başladı.
Uyandığımda durmadan elimin ağzıma doğru gittiğini, sanki o yiyecekleri yiyor gibi bir hâl aldığını gördüm.
SAYFA 3:DAVALININ COCA COLA İÇİN YAPTIĞI REKLÂM GÖRÜNTÜSÜ:
Bir genç rüyasında susamış içecek arıyor.
Buzdolabının kapağını açarak içecek arıyor.
Buzdolabında da içecek namına hiçbir şey bulamıyor.
Genç Adam yürüyerek marketlere soruyor.
Yorgun argın biçimde içecek arıyor.
O sırada gencin elinde Coca Cola şişesi duruyor. Etrafındakiler ona doğru koşarak elinden almak istiyorlar.
Genç koltukta gördüğü rüyadan bu şekilde uyanıyor.
(Yukarıda iki ’Rüya’ Reklamlarının karşılaştırması BİLİRKİŞİ RAPORUnda bu şekilde yazmaktadır. COCA COLA AVUKATLARI
Sayfa 1- 2. Savunma: Bölümünde
BİLİRKİŞİ HEYETİ
Sayfa 9 Bölümünde
İki ‘Rüya’ Reklamının birbirine benzemediğini üzerine basarak yazmaktadırlar.Dikkat edilirse,biz hangi cümleleri yazmışsak, COCA COLA AVUKATLARI da eksik olmasına rağmen bizim gibi cümleler kurmuşlardır. Okuması ve yazması olan herkes, yukarıdaki karşılaştırmaların aynı olduğunun farkına varır.
Aşağıda Coca Cola aukatlarına ait olan yanlış 2. mukayesesini de bilginize sunuyorum.İki rüya senaryosunu mukayese yapmaları gereken bilirkişilerin, Coca Cola avukatlarına ait olan yanlış 2. mukayesesini doğru bir anlatım olduğunu teyit etmelerini ibretle okuyunuz.Gerçek anlamda bilirkişiyim diyen hiçbir kimse, konuyu baştan aşağı incelemeden bu yanlışa düşmez.Sadece bu teyit etme,raporu rapor olmaktan çıkartır.Karşımzda bilirkişi olduklarını unutup, Coca Cola avukatlarından daha fazla Cola’yı savunan,kendilerini avukat yerine koyan bilirkişiler karşımızdadır.
BİLİRKİŞİ HEYETİNİN GÖRÜŞÜ:
SAYFA 4: İKİNCİ KARŞILAŞTIRMA
Davalı vekilinin 15.11.2009 tarihli cevap dilekçesinde yer verdiği mukayeseli senaryo metinleri aşağıda verilmiş olup:resimli senaryo dosyasındaki görüntülerin bu anlatımları teyit ettiği gözlenmiş…
Teyit etmek:Bir şeyin doğru olduğunu ortaya koymak, desteklemek, gerçeklemek,
Davalı vekilinin 15.11.2009 tarihli cevap dilekçesinde yer verdiği mukayeseli senaryo metinleri aşağıdaki şekildedir.
Dava konusu reklâm filmi içeriği
SAYFA 4: 1.Bölüm:
İki genç birlikte kanepede otururlar iken, gençlerden biri mutfağa gidip buzdolabının kapağını açar. Buzdolabında sadece 1 adet COCA COLA şişesi görür. Bu esnada kanepede uyumakta olan diğer genç rüya görmeye başlar.
Birinci karşılaştırmada konu bir rüyadır. Susayan kişi, rüya görendir. Buzdolabını açan kişi,rüya görenin arkadaşıdır.1. mukayesede konunun ilk kareden rüya olması doğrudur. 2. mukayesede rüyadan çıkıp,konunun ilk kareden gerçek hayata dönüştüğü bir bölüm, ‘ASLA VE ASLA’ bulunmamaktadır.
2. mukayesede Birlikte kanepede oturanlar da yoktur.Mutfağa gidip, buzdolabının kapağını açan kişi, bunu gerçek hayatta değil,rüyada yapmıştır. Avukatlar, birinci bölümde konunun ilk baştan rüya olduğunu ve buzdolabının içinin boş olduğunu kendileri söylemiştir.
Buzdolabında sadece 1 adet içecek görür.Söylemeleri başlı başına bir skandaldır. Çünkü buzdolabının içi boştur. ‘Son Şişe’ nin yanınna avukatlar ve bilirkişiler,kendileri için de buzdolabına bir içecek dolu şişe koymuşlardır. Hepsinin ortak kararıyla raporu, çöpe göndermişlerdir. Filmde olmayan bölümleri avukatlar uydurmuşlar, bilirkişileri de kendilerine şahit göstermişlerdir.
Bilirkişi yönetmeliğinin 2. maddesi şöyledir.Bilirkişiler, görevlerini yaparken, etik ilkelere uygun davranmak zorundadırlar. Dokuz madde vardır.Bilirkişiler, bu maddelerin hiç birine uymamıştır.
2. mukayesede bu esnada kanepede uyumakta olan diğer genç rüya görmeye başlar. Söylemektedirler. Bu anlatım da doğru değildir. Rüya, ilk kareden başlamaktadır. Gerçek hayatta buzdolabının içinde bir içecek varsa,bu içecek rüyada nasıl aranır?O zaman rüya gören içeceği buzdolabında değil de niçin marketlerde aramaktadır? Bilirkişiler,bilirkişilik unvanlarını kaybetmişlerdir.Teyit ettikleri anlatımın doğru olduğunu ispat etsinler,canlı bir televizyon yayınında kafama kurşunu sıkmazsam namerdim.
Avukarlar ve bilirkişiler, Rüya Reklam Filmini aşureye çevirmişlerdir.Rüyada aranan ‘Son Şişe’nin rüyadan uyandıktan sonra ortaya çıktığını söyleyen de bilirkişilerdir.Buzdolabında görülen ‘Son Şişe’ hayal edilmiştir. Bilirkişiler, bunu bile bilmemektedirler. Tek olan bir içeceğin aynı anda, iki gerçek hayatta,iki ayrı yerde olması mümkün değildir.
Facebook,Twitter ve Gezinti sayfalarım da Yabancı İçecek Şirketi Türkiye Temsilcisi Tuncay Özilhan tarafından kapattırılmıştır. Google’ye ismimi yazmadan Alaçam Şair,Reklam Yazarı Şair ya da Reklam Yazarı Video yazarsanız, yüzlerce sayfamın olduğu görülecektiir.Bilirkişilere, hodri meydan diyorum. Söylediklerimin doğru olmadığına inanıyorsanız, kendinize güveniyorsanız, yüreğiniz yetiyorsa, karşıma gelin. Yazdığınız dokuz sayfalık skandallarla dolu bilirkişi raporunun arkasında durun.Bu iş yürek işidir.Sizlerde de yürek yoktur.Başbaşa vererek,rapor yazmak kolaydır. Sorduğum ve soracağım sorulara cevap veriniz!Avukatlar ne söylemişseler, siz de aynısını yazdınız.
Rüya senaryolarının ortak özellikleri şöyledir.
Her iki senaryo da bir rüyadır.
Rüyalar, ilk cümleden ve ilk kareden başlamaktadır.
Açlık ve susuzluk ihtiyacı çekilmektedir.
Rüyada,yiyecek ve içecek aranmaktadır.
Yiyecek ve içecek arayanlar, dünyadaki ilk ve tek kişidirler.
Yiyecek ve içecek bulmak için mutfağa gidilmektedir.
Mutfaktaki buzdolabının kapağını açmaktadırlar.
Buzdolabının içinde yiyecek ve içecek aranmaktadır.
Buzdolaplarının içi boştur.
Yiyecek ve içecek bulmak için market aranmaktadır.
Yiyecek ve içecek ararken, rüyadan uyanılmaktadır’dedi.
HASAN SANCAK
ALAÇAMLI HALK ŞAİRİ
REKLÂM YAZARI
(EĞİTİMCİ-GAZETECİ)
-
İşini Bilir Kişi Şok Gazetesi Halkın Sesi Kaan Özbek
İşini Bilir Kişi Şok Gazetesi Halkın Sesi Kaan Özbek
ŞOK GAZETESİ
HALKIN SESİ HABER HATTI
kozbek@abcmedya.com.tr
Samsun Alaçam’dan 56 yaşındaki okurum emekli öğretmen Hasan Sancak bir e-posta yollamış. Aslında uzun süre gündemi meşgul eden ancak sonra nasıl olduysa birden bire rüyalara karışan hikayesini aktarmış. Bir de not eklemiş bana.
“İnşallah gerçekten Halkın Sesi olduğunu ispat edersin” diyor.
Neyse, sözü uzatmadan hocamızın sorununu gündeme getirelim. Tüm dünyada milyon dolarlık reklam yatırımları yapan bir içecek firması iddiaya göre Hasan hocanın patentli reklam senaryosunu hasır altı etmiş. Üçü yayınlanmış elli şiir kitabı ve 50 tanesi noter onaylı bin 500 TV reklam senaryosu bulunduğunu söylüyor Hasan hoca, 56 yaşında ve 3 evladını üniversitede okutuyor. Samsun’a bağlı Alaçam’ın Yeşilköy’ünde elli tane büyük baş hayvanın bakıcılığı yaparak geçimini sağlıyor.
“Gerçek Rüyasını (GIDA IŞINLAMA REKLAM SENARYOSU) notere onaylatan dünyadaki ilk ve tek kişiyim.Bu rüyam üç büyük şirket tarafından kopyalanmıştır. Kamuoyunda NOTER ONAYLI ‘RÜYA’ ile Rüya Davası olarak bilinen ve bütün ulusal haber ajansları tarafından dünya ve Türkiye’ye flaş olarak duyurulan habere konu olan kişiyim. Davam 2006 yılından bu yana sürüyor. Ancak bilirkişi heyetinin taraflı raporundan dolayı aleyhime sonuçlandı. Mahkeme ve avukat paraları dahil olmak üzere şu anda 2 bin 51,95 TL para cezasına çarptırıldım. Emekli öğretmen maaşımdan binlerce lira ödedim. Konu, Yargıtay’a taşındı. Avukatım Doçentliğe atanınca davalara kendim girdim. Firmanın Türkiye temsilcisi gücünü kullanıp basını susturdu. Bilirkişilerin yazdığı rapor çelişkilerle dolu.Bilirkişi raporu ve verilen cevapların kimsenin tesirinde kalmadan incelenmesini istiyorum. Sizden bilirkişi yasasının yeniden düzenlenmesi için girişimde bulunmanızı rica ediyorum” diyor.
Hocamızın iddiaları bunlar! O halde (işini) bilir kişilerden bir yanıt bekliyorum.
TEL:212-285 26 26 FAX: 212-285 22 98
HÜR TV ARIYORUM!
TÜRKİYE’DEKİ ULUSAL TELEVİZYONLARIN ADRESLERİNİ ARIYORUM!ŞU ANA KADAR BULAMADIM!İNSANİYET NAMINA, ‘HÜR, BAĞIMSIZ, ONURLU ULUSAL TELEVİZYONLARIN ADRES, MAİL VE TELEFONLARININ YA DA YERLERİNİN BİLDİRİLMESİNİ RİCA EDİYORUM!
Televizyonculuk; hür, bağımsız ve onurlu olmaktır. Bunlara sahip değilseniz, kesinlikle ‘TELEVİZYONCU’ olamazsınız! Dünyada ve Türkiye’de ‘HÜR, BAĞIMSIZ, ONURLU, YÜREĞİ YETEN, PARANIN KÖLESİ OLMAYAN BİR ULUSAL TELEVİZYON’ arıyorum! Şu ana kadar bulamadım. Eğer böyle biri iseniz, sesime ses veriniz. Bu özellikleri taşımıyorsanız, kesinlikle ‘TELEVİZYONCU’ olamazsınız. Emir alan, haber yapmaktan korkan televizyonları protesto ediyorum. Ne yazık ki benim ülkemde, ulusal ‘TELEVİZYONLAR’ kuşatılmıştır. Özgürce haber yapamamaktadırlar. Onlar, Dolar ve paranın kölesi olmuşlardır. HÜRRİYET YOLUNDA EMEK VEREN, VERECEK OLAN BÜTÜN YÜREKLİ GAZETECİLERE, TELEVİZYONCULARA VE BASIN MENSUPLARINA ŞÜKRANLARIMI SUNARIM.
TEŞEKKÜR
Yüce Allah, sizden razı olsun.
Kaleminizi,yüreğinizi,bahtınızı açık etsin.
Türkiye’de ilk defa gazetelerin ve televizyonların yapmaya cesaret edemediği haberimi kamuoyuna siz duyurdunuz.Hür,bağımsız ve onurlu haerciliğin öncüsü olduunz.
Saygılarımla.
Taraflı rapor yazdı-gerçekten bilirkişi
İnşallah cevap verir-(işini) bilir kişi
HASAN SANCAK
ALAÇAMLI HALK ŞAİRİ
REKLÂM YAZARI
(EĞİTİMCİ-GAZETECİ)
-
Cevap: Skandal Bilirkişi Raporunu İhbar Ediyorum!..
Coca Cola Rüya Reklam Filminin Görüntüsünü Seyrediniz!..
http://www.youtube.com/watch?v=A39Qk...ature=youtu.be
Eğer yukarıdaki ilişim çalışmıyorsa, İnternet tarayıcınızın adres çubuğuna kopyalayınız.
-
Bilirkişiler,Yüreğiniz Yetiyorsa,Bir Sorumu Cevaplandırın?!
Reklam Yazarı Şair Hasan Sancak:
Bilirkişiler,Yüreğiniz Yetiyorsa,Bir Sorumu Cevaplandırın?!
COCA COLA’YA KARŞI VERDİĞİM HUKUK MÜCADELEME DESTEK OLUR MUSUNUZ?
SKANDAL BİLİRKİŞİ RAPORUNU İHBAR EDİYORUM!..
BİLİRKİŞİLERE HODRİ MEYDAN!..
BU HABERİMİ YAPAN HER HÜR, BAĞIMSIZ,ERDEMLİ,ONURLU, YÜREKLİ HABER SİTESİNİ VE KÖŞE YAZARINI VİDEOLARIM İLE KAMUOYUNA DUYRULUP, TEŞEKKÜR EDİLELECEKTİR!..
Orta Karadeniz Bölgesi’nin en büyük ili olan Samsun’umuzun güzel,şirin, turistik, yeşille mavinin kucaklaştığı, denizle kumun ve ormanın buluştuğu, Alaçam’dan en derin saygı ve sevgilerimi sunarım. Adım soyadım Hasan Sancak’tır.Alaçamlı Halk Şairi,Reklâm Yazarı, Eğitimci, Gazeteciyim.56 yaşındayım. Aslen Trabzon’un Köprübaşı ilçesindenim. Bize, Hacı Dedeoğlu, Sancak’lar derler. 3 tanesi çıkan 50 şiir kitabım, 50 tanesi noter onaylı 1500 senaryom vardır.1 Aralık 2000’de, 44 yaşında, gördüğü Gerçek ‘Rüya’ Gıda Işınlama Senaryosunu notere onaylatan dünyadaki ilk ve tek kişiyim.Bu tarihten itibaren de düşlerimde senaryolar görerek, notere onaylattım ve yazmayı sürdürdüm. Reklamın R’sinden anlamıyordum. Noter Onaylı ‘Rüya’dan sonra da reklam yazarlığım başladı.5 Aralıkla, 12 Aralık 2000 tarihleri arasında ulusal,yerel televizyon ve gazeteler beni dünya ve Türkiye’ye flaş haber olarak duyurdular. Doksan tane gerçek düşüm vardır. Bunları, RÜYAMDA REKLAM GÖRDÜM. Kitabım ile kamuoyu ile paylaşacağım. Belediye başkanlarından, iş adamlarından şiir kitaplarımın baskısına destek bekliyorum. Dünya ve Türkiye’de en çok senaryoları kopyalanan kişiyim. 1 Aralık 2000’ de, yazılı metin halinde notere onaylattığım NOTER ONAYLI ‘RÜYA’ GIDA IŞINLAMA SENARYOSU, dünyada sadece şahsıma ait olan bir senaryomdur. Bu senaryomu, Coca Cola 5 ,Tombi Sofix Şeker 7,10 sene sonra da 2010 yılında,1 Ocak 2009’dan itibaren Vestel ile anlaşan Güzel Sanatlar Saatchi&Saatchi Reklam Ajansı tarafından kopyalanmıştır.Bu reklam ajansı tekrar 2011 yılında başka bir ısıtıcı senaryomu da 3 sene sonra kopyalamıştır. İki senaryom da tıpatıp aynıdır.Türkiye’de haklı olmak yetmiyor. Ankara’da çok güçlü olmanız gerekiyor. Emeğe saygı duymayan Vestel’i de mahkemeye vereceğim. FİKRİ HAKLARI ÇOK İYİ BİLEN UZMAN AVUKATTAN DESTEK BEKLİYORUM. Bu davayı alacak avukat arkadaşın ismi, üye olduğum yüzlerce forum ve video sitesi desteğiyle kamuoyuna duyurulacaktır.Konu hakkında yazdıkları ve söyledikleri sözler, ulusal medyada ses getirecektir. Maddi gücüm yerinde değildir. Ben,reklam senaryolarımın benzer olduğunu ispat edeceğim.Bu işin üstünden gelirim. Mahkemeyi kazanırım. Şirketten de hakkını ve hakkımı alırım diyorsanız, lütfen beni arayınız.Başka bir kâbus reklâmımı da Mavi Jeans=Ali Taran 4-5 ay sonra, başka bir kâbus reklâmımı da Blendax 5, Ufo 8 sene sonra Türkiye’deki ve dünyadaki ulusal televizyonların reklâm kuşaklarında oynatmıştır.Noter Onaylı ‘Rüya’mı kopyalayan Coca Cola’yı Samsun’da, mahkemeye verdim.Dava, Ankara Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesine gönderildi. Üç kişiden oluşan sözde bilirkişiler, iki rüya senaryosu arasında bir benzerlik bulamadılar. Noter Onaylı ‘Rüya’ Davası şu anda Yargıtay’a taşınmıştır. Bilirkişilerin yazdığı dokuz sayfalık rapor, tamamen skandallarla ve çelişkilerle doludur. Rapordaki yanlışlıklar, bir kitap olur.Bilirkişilere Noter Onaylı ‘Rüya’ ile Coca Cola Rüya Reklam Filmini objektif ve tarafsız bir şekilde rapor hazırlama görevi verilmiştir.Bunun için mahkemeye,emekli öğretmen maaşmdan 450 lira verdim. Makam ve mevki sahibi üç kişiden oluşan bilirkişilere sadece bir soru soracağım. Kendilerine güveniyorsalar, yürekleri yetiyorsa, sorduğum sorunun cevabını versinler? Yazdıkları raporun en önemli bölümünde şöyle demektedirler. ’TARAFLARA AİT SENARYOLAR, MUKAYESE EDİLECEK OLURSA’ yazmaktadırlar.İki rüya senaryosunu karşılıklı olarak mukayese yaptıklarını üstüne basa basa rapor etmektedirler. Bilirkişiler, benim aleyhime karar verirlerken, karşılıklı olarak, Noter Onaylı ‘Rüya’nın ilk baştan yazılı metnini cümle cümle, Coca Cola Rüya Reklam Filminin görüntüsünü mü seyrederek, yoksa renkli resim karelerine bakarak mı aleyhime karar vermişlerdir? Bilirkişiler, bu sorunun cevabını verebilirler mi? Veremezler! Çünkü bilirkişiler, Coca Cola avukatları mahkemeye filmin görüntüsü ile ilgili olarak dolu diye boş CD verince, Rüya Reklam Filminin görüntüsünü seyretmemişlerdir.O zaman benim aleyhime karar vermek, ‘ASLA VE ASLA’ mümkün değildir. Filmin görüntüsünü seyretmeyen bilirkişiler,Coca Cola Rüya Reklam Filminin renkli resim kareleri ile Noter Onaylı ‘Rüya’ yazılı metninin karşılaştırmasını yapmışlar mıdır? Bunu da yapmamışlardır. Üstelik hiçbir bilirkişinin yapmayacağı bir karara imza atmışlardır. Coca Cola Rüya Reklam Filminin renkli resim karelerinin, Coca Cola avukatlarının noktasına virgülüne kadar mükayesesi olduğunu teyit etmişlerdir. Filmin görüntüsü boş çıkmışsa,renkli resim kareleri de avukatlara ait bir mukayese ise,bilirkişiler, Noter Onaylı ‘Rüya’nın yazılı metnini ne ile karşılaştırarak, benim aleyhime karar vermişlerdir? Ortada üçüncü olarak ne bir filmin görüntüsü ne de renkli resim kareleri vardır!Bilirkişiler, iki rüya senaryosunun mukayesesini tapmadıkları halde, yapmışlar gibi rapor hazırlamışlardır.İki rüya senaryosunu karşılıklı olarak çakma,düzmece,sözde yapılan bir mukayesesi vardır. Bilirkişiler, renkli resim karelerinde anlatılanların kendilerinin değil,Coca Cola avukatlarının mukayesesi olduğunu onaylamışlardır. ‘BENİM ALEYHİME KARAR VEREN BİLİRKİŞİLER, TEYİT ETTİKLERİ COCA COLA AVUKATLARINA AİT OLAN RENKLİ RESİM KARELERİNE GÖRE ALEYHİME KARAR VERMİŞLERDİR.YAZDIK DEDİKLERİ BİLİRKİŞİ RAPORU,KABUL ETTİKLERİ COCA COLA AVUKATLARININ MUKAYESESİNE GÖRE YAPILMIŞTIR.ÇÜNKÜ ORTADA COCA COLA RÜYA REKLAM FİLMİ’NİN RENKLİ RESİMLİ KARELERİNDEN BAŞKA BİR MATERYAL YOKTUR.O ZAMAN BU RAPOR BİLİRKİŞİLERE DEĞİL, COCA COLA AVUKATLARINA AİT OLMUŞ OLUR.’Bilirkişiler,yazdık dedikleri bu skandallarla dolu raporu, Coca Cola avukatları ile birlikte hazırlamışlardır. Yazdıklarını iddia ettikleri rapor,Coca Cola’yı aklamak üzerine kurulmuştur.Yazdık diyerek iddia ettikleri rapor, şimdiye kadar dünyada sözde bilirkişiler tarafından yazılan skandallarla dolu kapkara bir rapordur.Bu dava nereye kadar gidecekse,oraya kadar gidecektir. Haber yapmaktan korkan ulusal basın, emekli bir öğretmenin verdiği onurlu mücadelesini reklam alamam diye yapmasa da onurlu gazetecilerin ve habercilerin olduğuna inanıyorum. Yukarıda önemle bahsettiğim bilirkişi raporundaki bu skandal bölümleri ibretle dikkatinize sunuyorum.Bu yazılanlar okunduktan sonra, başka bir söze ihtiyaç yoktur’dedi.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
RAPORUNUN HEPSİNİ İNCELEMEK İSTEYENLER, AŞAĞIDAKİ BİLGİLERDEN ULAŞABİLİRLER!
BİLİRKİŞİ HEYETİ RAPORU:
TALİMAT NO:2010/56
DOSYA ESAS NO:2009/314
DAVA TARİHİ:17.04.2006
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
COCA COLA RÜYA REKLAM FİLMİ:
http://www.youtube.com/watch?v=A39QkWifqkw
ilişim çalışmıyorsa, İnternet tarayıcınızın adres çubuğuna kopyalayınız!..
DÜNYADA İLK İNTERNETTEN ALIŞVERİŞ, 1 ARALIK 2000’DE NOTER ONAYLI ‘RÜYA’ İLE BAŞLAMIŞTIR!..
NOTER ONAYLI ‘RÜYA’
GERÇEK ‘RÜYA’ GIDA IŞINLAMA SENARYOSU
ÂLEMDE İLK VE TEK
BU YAZININ TAMAMI ALAÇAMLI HALK ŞAİRİ REKLÂM YAZARI EĞITİMCİ-GAZETECİ HASAN SANCAK'A AİTTİR. DÜZENLEME ŞEKLİNDE İFADE TESBİT TUTANAĞI
İki bin yılı Aralık ayının birinci günüdür. 1.12.2000 Aşağıda mühür ve imzası bulunan, ben Bafra 2. Noterliği NİLGÜN KURT Çakırmahmut İş hanı Kat:1 Bafra adresindeki dairemde görev yaparken, yanıma gelen ve gösterdiği Alaçam nüfusundan YENİLEME nedeni ile verilen 22.08.1989 gün ve V01-985727 numaralı fotoğraflı nüfus cüzdanı kimliğine göre Samsun ili Alaçam ilçesi Yeni cami Mah. Nüfusunda 008,5 cilt 16 sayfa 290-7 kütükte kayıtlı olup, baba isminin Yakup, anne isminin Emine olduğu ve 1956 tarihinde doğduğu anlaşılan ve hâlen Yeni cami Mah Alaçam adresinde oturduğunu ve okuryazar olduğunu söyleyen HASAN SANCAK Düzenleme şeklinde bir ifade TESBİT TUTANAĞI tanzimini istedi. Kendisini yukarıda yazılı hüviyet ile tanıdığım gibi, bu işi yapma yeteneğinin bulunduğunu ve okuryazar olduğunu gördüm. Bunun üzerine şu suretle söze başladı.
‘ÖNEMLİ NOT:
AŞAĞIDA ANLATILAN RÜYA YAZISI HİÇBİR BİLGİSAYAR-İNTERNET-BUZDOLABI-SÜPER MARKET VB. ŞİRKETİ TARAFINDAN TAMAMI YA DA BİR BÖLÜMÜ SAHİBİNDEN İZİN ALINMADAN TELEVİZYON, RADYODA...REKLÂM HÂLİNE GETİRİLEREK SESLENDİRİLEMEZ, OYNANAMAZ, OYNATILAMAZ VE YAYINLANAMAZ.
‘RÜYA’MDA GÖRDÜĞÜM DÜŞ
KONU: ‘Rüya’mda karnımın zil çaldığını fark ederek uyandım. Saat gece 03.00'dı. Yataktan kalkarak, mutfağa gittim. Buzdolabının kapağını açtım. İçerisinde yiyecek aradım. Ne yazık ki buzdolabında ve evde yiyecek namına hiçbir şeyin olmadığını gördüm. Açlıktan ayakta duracak dermanım kalmamıştı. Su ile karın doyurulmaz diyordum. Birden aklıma misafir odasındaki bilgisayarım geldi. Hemen misafir odasına koştum. Bilgisayarımı açtım. Bilgisayar faresini elime alarak, İnternet'e geçtim. Büyük bir market aramaya başladım. Uzun uğraşlardan sonra karşıma İnternet'te büyük bir süper market çıktı. Reyonlarda ne yoktu ki… Tavuk, peynir, zeytin, sucuk, pastırma... Canımın çektiği hangi yiyecekler varsa, farenin imlecini o yiyeceklerin üzerine teker teker getirerek, bir bir tıkladım. Her tıkladığım yiyecek benim buzdolabına üstten dolmaya başladı. Buzdolabını süper marketten ağzına kadar doldurdum. Sevincimden havalara zıplıyordum. Kendi kendime bolluk ne güzel şey diyordum. Birden aklıma bu yiyeceklerin parasını vermediğim geldi. Doldurduğum o yiyeceklerin hesabını yapmaya başladım. Ortaya çıkan toplam rakamın maaşımı kat kat aştığını gördüm Hanımın seslenmesiyle tatlı düşten uyandığım zaman durmadan elimin ağzıma gittiğini, sanki o yiyecekleri yiyor gibi bir hâl aldığını gördüm... Yazılan bu tutanak okunması için kendisine verildi. Okudu. Yazılanların hakiki arzuları olduğunun bildirilmesi üzerine altı tarafımızdan imzalandı ve mühürlendi.
1 ARALIK 2000
İki bin yılı Aralık ayının birinci günü
T.C.
BAFRA İKİNCİ NOTERİ
NİLGÜN KURT
RESMİ MÜHÜR VE İMZA
ASLININ AYNIDIR
NO:1 6 8 6 2
1 ARALIK 2000
Sayfa 1-2. Savunma:
Davalı vekili 15.12.2009 tarihli esasa cevaplarında ve diğer beyanlarında özetle,
Davacı tarafın hak sahibi olduğunu iddia ettiği metin (veya görüntüsü içeriği) ile dava konusu reklam filmi metni (reklam senaryosu) arasında herhangi bir benzerlik ya da iktibas yaratacak bir durum bulunmadığını,bu husususun 15.12.2009 tarihli dilekçeleri ekinde sunulan ve reklâm filmi içeriğini konu alan CD incelendiğinde de açıkça görüleceğini…
SAYFA 4: 4. Davalı tarafça sunulan deliller tetkik edilmekle;
Davalı vekilinin 15.11.2009 tarihli cevap dilekçesinde,04.03.2005–17.04.2005 tarihleri arasında yayınlandığı belirtilerek, sunulan davaya konu reklâm CD’sinin içinde kayıtlı herhangi bir dosya bulunmadığı CD’nin boş olduğu) görülmüştür.
İŞTE BİLİRKİŞİLERİN AVUKATLARA AİT MUKAYESELERİ ONAYLADIĞI RAPORDAKİ BÖLÜM!..
SAYFA 4:
Davalı vekilinin 15.11.2009 tarihli cevap dilekçesinde yer verdiği mukayeseli senaryo metinleri aşağıda verilmiş olup:resimli senaryo dosyasındaki ‘GÖRÜNTÜLERİN’ bu anlatımları teyit ettiği gözlenmiş…
AŞAĞIDAKİ MUKAYESELER, COCA COLA AVUKATLARI VE BİLİRKİŞİLERİN ORTAK GÖRÜŞÜDÜR.
Davalı vekilinin 15.11.2009 tarihli cevap dilekçesinde yer verdiği mukayeseli senaryo metinleri aşağıdaki şekildedir.
İki genç birlikte kanepede otururlar iken, gençlerden biri mutfağa gidip buzdolabının kapağını açar. Buzdolabında sadece 1 adet COCA COLA şişesi görür. Bu esnada kanepede uyumakta olan diğer genç rüya görmeye başlar.
SAYFA 4: 2.Bölüm:
Rüya görmeye başlayan genç rüyasında sokağa çıkar ve bir markete girer.MARKET SAHİBİNE COCA COLA OLUP OLMADIĞINI SORAR,MARKET SAHİBİ GENCE, COCA- COLA’NIN OLMADIĞINI VE DÜNYADA SADECE 1 ADET KALDIĞINI SÖYLER.
SAYFA 5: Son Bölüm:
…Coca Cola içtiğini görür ve ve yanındaki arkadaşına İÇTİĞİ ŞİŞENİNİN ‘SON ŞİŞE’ OLUP OLMADIĞINI SORAR.ARKADAŞI İÇMİŞ OLDUĞU ŞİŞENİN ‘SON ŞİŞE’ OLDUĞUNU FAKAT PAYLAŞABİLECEKLERİNİ SÖYLER.
Noter Onaylı ‘Rüya’ ve Coca Cola Rüya Reklamının En Önemli Ortak Özellikleri:
Coca Cola, Noter Onaylı ‘Rüya’mı beş sene sonra kopyalamıştır.
Noter Onaylı ‘Rüya’nın konusu bir ‘Rüya’dır.
Coca Cola Reklam Filminin konusu da bir ‘Rüya’dır.
Noter Onaylı ‘Rüya’da açlık ihtiyacı vardır.
Coca Cola Rüya Reklamında da susuzluk ihtiyacı vardır.
Noter Onaylı ‘Rüya’da açlık ihtiyacı olan benim.
Coca Cola Rüya Reklamında da susuzluk ihtiyacı olan kişi, rüya görendir.
Noter Onaylı ‘Rüya’da ben rüyasında yiyecek arayan dünyadaki ilk ve tek kişiyim.
Coca Cola Rüya Reklamında da rüyasında içecek arayan kişi,dünyadaki ilk ve tek kişidir.
Noter Onaylı ‘Rüya’da bilinmeyen, bulunamayan, ortada olmayan yiyecek maddesine rüyada ulaşma anlatılmaktadır.
Coca Cola Rüya Reklâmı’nda da aynen rüyada içecek maddesine ulaşma tekrar edilmektedir.
Ben,yiyecek bulmak için bulunduğum yerden kalkıyorum.Yürüyorum. Mutfağa gidiyorum. Buzdolabının kapağını açarak,içinde yiyecek arıyorum.
Coca Cola Rüya Reklamında da içecek bulmak için aynı hareketler tekrar edilerek, arama yapılmakta ve mutfağa gidilerek,buzdolabının içinde içecek aranmaktadır.
Noter Onaylı ‘Rüya’da yiyecek bulmak için ben rüyada İnternet üzerinden market arıyorum.
Coca Cola Rüya Reklamında da rüya gören mutfaktan dışarı çıkar. Yürüyerek, cadde ve sokaklarda içecek bulmak için market aramaktadır.
Noter Onaylı ‘Rüya’da yiyecek bulmak için verilen mücadeleden sonra ‘Rüya’dan uyanmaktayım.
Coca Cola Rüya Reklamında da rüyadan uyanma tekrar edilmektedir.
HASAN SANCAK
ALAÇAMLI HALK ŞAİRİ
REKLÂM YAZARI
(EĞİTİMCİ-GAZETECİ)
-
Reklam Yazarı Şair Hasan Sancaktan Bahçeliye şikayet!..
Reklam Yazarı Şair Hasan Sancaktan Bahçeliye şikayet!..
COCA COLA’YI DEVLET BAHÇELİ’YE ŞİKAYET ETTİ!..
Samsun’un Alaçam ilçesinde ilginç bir olay gerçekleşti.Reklam Yazarı ve Şair Hasan Sancak (56) Alaçam Kapalı Pazar ve Otopark İnşaatının temel atma törenine katılan Milliyetçi Harket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, ‘Noter Onaylı Rüya’sını kopyalayan Coca Cola, Vestel,Tombi Şeker Sofix ve diğer şirketleri şikayet ederek destek istedi.
Samsun’un Alaçam ilçesine gelerek, Kapalı Pazar ve Otopark İnşaatının temel atma törenine katılan Milliyetçi Harket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin protokol yerine geldiği sırada kendisini tanıtan Reklam Yazarı ve Şair Hasan Sancak, ‘Noter Onaylı Rüya’sının kopyalayan Coca Colaya karşı altı senedir hukuk mücadelesi verdiğini, Cola’nın gücü ile bilirkişileri ve ulusal televizyonları susturduğunu söyleyerek, 2004 yılında Almanya’da vefat eden annesi Emine Sancak için kaleme aldığı Benim Annem Melekti şiir kitabını ve ve dünyada eşi ve benzeri olmayan, yedi milyar insandan sadce kendisine ve Alaçam’a ait lan ‘Noter Onaylı Rüya’ kağıdını verdi.Coca Cola, Vestel, Tombi Şeker Sofix tarafından ‘Rüya’ sının ve üç tane senaryosunun büyük şirketler tarafından kopyalandığını söyleyerek destek istedi.Devlet Bahçeli, Alaçam’dan sizin gibi değerli bir Reklam Yazarı Ve Şairle tanıştığım için çok memnun oldum. Temel atma töreni için geldim.Konuyu fikri haklardan anlayan avukat arkadaşlara inceleteceğim.Hak ihlali yapılmışsa, desteğin verileceğini söyledi.
HASAN SANCAK
ALAÇAMLI HALK ŞAİRİ
REKLÂM YAZARI
(EĞİTİMCİ-GAZETECİ)
-
Avni Demir, Samsun Basınının Onurlu Gazetecisidir!..
Avni Demir, Samsun Basınının Onurlu Gazetecisidir!..
Avni DEMİR
25.09.2012 Salı
avnidemir@habergazetesi.com.tr
Namık Kemal, hayallerle yaşayanlara bir güzel döşenmişti.
Haksız da değilmiş!
Hep hayal aleminde yaşatılmaya çalışılıyoruz, hayallerle avutuluyoruz.
Yerseniz, düşüncesiyle.
Pembe tablolar bilboardlarda, söylemlerde.
Çoğumuzun beynine gerçekmiş gibi enjekte ediliyor.
Farkına varmaktan uzak kalarak.
hayalle yaşayanlara rüyasını ekleyenler de var.
Emekli Öğretmen, Şair Hasan Sancak ilk örnek.
Yıllar öncesi rüyasını notere imzalatmıştı.
Aradan bir süre geçtikten sonra bir meşrubat firması reklamında rüyasını gören Hasan Sancak ‘Rüyam Çalındı’ diyerek dava açtı.
Mahkeme aleyhine sonuçlandı.
Bu kez Yargıtay’a başvurdu.
Henüz sonuç alamadı.
Hasan Sancak’ın rüyası ve gelişmeler gazetelerde çokça haber oldu.
Bu haberlerden yola çıkan Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Sinema Televizyon Bölümü 4. sınıf öğrencileri Kürşat Semih Tosun ve Süleyman Fuat Sert, 'Noter Onaylı Rüya’yı Alaçam’da belgesel olarak çekmeye başladı.
Belgesel çekimine başlayan gençler, Hasan Sancak’ın hayat hikayesini çekiyor.
İddia ettiği çalınan rüyasına karşı verdiği mücadele anlatılıyor.
Gençlere göre, bu hikaye dünyadaki ilk ve tek ‘Gıda Işınlama Senaryosu’.
Hasan Sancak’ın verdiği bu hukuk mücadelesi, belgeselin ana nedeni.
Hasan Sancak belgesel çekiminden hayli memnun.
Haksızlığa uğradığında ısrarcı.
Yargıtay’ın da lehine karar vereceğine inanıyor.
Öyle veya böyle.
Hasan Sancak rüyasını sahipleniyor ve hakkını arıyor.
Ya hayalleri pompalayıp bizleri aldatanlar, günün birinde kaybedip soluğu mahkemede alırlarsa ne olacak?
Burası Türkiye; cevapsız soru kalmaz.
Ne dersiniz?
HASAN SANCAK
ALAÇAMLI HALK ŞAİRİ
REKLÂM YAZARI
(EĞİTİMCİ-GAZETECİ)
-
Reklam Yazarı Şair Hasan Sancakın N.O. Rüyası Belgesel Oluyor!..
Reklam Yazarı Şair Hasan Sancakın N.O. Rüyası Belgesel Oluyor!..
REKLAM YAZARI ŞAİR HASAN SANCAK’IN N.O. RÜYA’SI BELGESEL OLUYOR!..
Samsun’un Alaçam İlçesinde görülen,alemde ilk ve tek olan,dünyada eşi ve benzeri bulunmayan,Reklam Yazarı,Şair Hasan Sancak’ın, (56) 1 ARALIK 2000’de yazılı metin halinde notere onaylattığı Noter Onaylı ‘Rüya’nın, belgesel çekimine başlandı.
Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Sinema Televizyon Bölümü 4. Sınıf Öğrencileri Kürşat Semih Tosun (22) ve Süleyman Fuat Sert (22) tarafından, Noter Onaylı ‘Rüya’nın Alaçam’da belgesel olarak çekimine başlanması, ilçede heyecanla karşılanırken, büyük memnuniyet oluşturdu.Ortak açıklama yapan Kürşat Semih Tosun ve Süleyman Fuat Sert: ‘Alaçamlı öğrenciler olarak 'Belgesel Yapımı' dersimiz için Hasan Sancak'ın hayat hikayesinin çekimine başladık.Onun ilçemizin tanıtımı konusunda ve senaryolarını kopyalayan dev şirketlere karşı vermiş olduğu mücadelesini yakından gördük ve şahit olduk. Azmini ve mücadelesini belgesel yapmaya karar verdik. Çünkü Hasan Sancak, dünyada eşi benzeri olmayan bir olayı gerçekleştirmiştir. ‘Gördüğü Gerçek Rüyasını Notere Onaylatan Dünyadaki İlk ve Tek Kişidir.’Bizler, bu rüyanın dünyadaki ilk ve tek ‘Gıda Işınlama Senaryosu’ olduğunu da biliyoruz. Noter Onaylı ‘Rüya’ sayesinde Alaçam’ın ismini Türkiye ve dünyadaki milyonlarca insana duyurmuştur. Bu rüyasının büyük şirketler tarafından kullanıldığını iddia etmesi ve dünyada ilk defa, Coca Cola’yı mahkemeye vererek dava açması, hukuk mücadelesi başlatması, belgeseli yapmamıza sebep oldu. Ona ait ulusal ve yerel basında çıkan binlerce haber, resim, şiir,video,yazılarını topluyoruz. Alaçam sevdalısı gençler olarak, dünyadaki ilk ve tek olayı, belgesel yapmaktan da büyük mutluluk duymaktayız.Bu belgeselle iyi bir not alacağımıza, daha sonrasında da ulusal ve uluslararası yarışmalarda boy gösterip, ödüller alacağımıza inancımız tamdır ’dediler.Konu hakkında görüşünü dile getiren Hasan Sancak: ’Gençleri tebrik ediyorum.Büyük emek verdiler. Çok titiz çalıştılar.Her şeyi en ince ayrıntısına kadar gözden geçirdiler. Çekim yapılırken, kendimi ulusal televizyon stüdyosunda zannettim.Bu şekilde emek veren, belgesel, kısa film çeken gençler, devletimiz ve büyük şirketler tarafından desteklenmelidir.Şu anda çekimi yapılan ‘Noter Onaylı Rüya Belgeseli’ kurgulanmaktadır.Bu videomu binlerce forum ve video sitesine koyacağım. Milyonlarca vatandaşımız tarafından seyredilecektir.Bu videoma destek olmak isteyenlerin unvanları sanalda seyredenlere gösterilecektir. Destek olanlar,belgesel çekimini yapan gençlerin daha güzel kameralarla çekim yapmalarına imkan sağlamış olacaklardır’ dedi.
Dünyadaki İlk Gerçek ‘Rüya’ Gıda Işınlama Reklamı Bana Aittir!..
Dünya ve Türkiye’de En Çok Reklâm Senaryosu Kopyalanan Kişiyim.
NOTER ONAYLI ‘RÜYA’ MI COCA COLA 5 TOMBİ SOFİX ŞEKER 7VESTEL XXL 10 SENE SONRA KOPYALAMIŞTIR.
NOTER ONAYLI ‘RÜYA’
GERÇEK ‘RÜYA’ GIDA IŞINLAMA SENARYOSU
ÂLEMDE İLK VE TEK
BU YAZININ TAMAMI ALAÇAMLI HALK ŞAİRİ REKLÂM YAZARI EĞITİMCİ-GAZETECİ HASAN SANCAK'A AİTTİR. DÜZENLEME ŞEKLİNDE İFADE TESBİT TUTANAĞI
İki bin yılı Aralık ayının birinci günüdür. 1.12.2000 Aşağıda mühür ve imzası bulunan, ben Bafra 2. Noterliği NİLGÜN KURT Çakırmahmut İş hanı Kat:1 Bafra adresindeki dairemde görev yaparken, yanıma gelen ve gösterdiği Alaçam nüfusundan YENİLEME nedeni ile verilen 22.08.1989 gün ve V01-985727 numaralı fotoğraflı nüfus cüzdanı kimliğine göre Samsun ili Alaçam ilçesi Yeni cami Mah. Nüfusunda 008,5 cilt 16 sayfa 290-7 kütükte kayıtlı olup, baba isminin Yakup, anne isminin Emine olduğu ve 1956 tarihinde doğduğu anlaşılan ve hâlen Yeni cami Mah Alaçam adresinde oturduğunu ve okuryazar olduğunu söyleyen HASAN SANCAK Düzenleme şeklinde bir ifade TESBİT TUTANAĞI tanzimini istedi. Kendisini yukarıda yazılı hüviyet ile tanıdığım gibi, bu işi yapma yeteneğinin bulunduğunu ve okuryazar olduğunu gördüm. Bunun üzerine şu suretle söze başladı.
‘ÖNEMLİ NOT:
AŞAĞIDA ANLATILAN RÜYA YAZISI HİÇBİR BİLGİSAYAR-İNTERNET-BUZDOLABI-SÜPER MARKET VB. ŞİRKETİ TARAFINDAN TAMAMI YA DA BİR BÖLÜMÜ SAHİBİNDEN İZİN ALINMADAN TELEVİZYON, RADYODA...REKLÂM HÂLİNE GETİRİLEREK SESLENDİRİLEMEZ, OYNANAMAZ, OYNATILAMAZ VE YAYINLANAMAZ.
‘RÜYA’MDA GÖRDÜĞÜM DÜŞ
KONU: ‘Rüya’mda karnımın zil çaldığını fark ederek uyandım. Saat gece 03.00'dı. Yataktan kalkarak, mutfağa gittim. Buzdolabının kapağını açtım. İçerisinde yiyecek aradım. Ne yazık ki buzdolabında ve evde yiyecek namına hiçbir şeyin olmadığını gördüm. Açlıktan ayakta duracak dermanım kalmamıştı. Su ile karın doyurulmaz diyordum. Birden aklıma misafir odasındaki bilgisayarım geldi. Hemen misafir odasına koştum. Bilgisayarımı açtım. Bilgisayar faresini elime alarak, İnternet'e geçtim. Büyük bir market aramaya başladım. Uzun uğraşlardan sonra karşıma İnternet'te büyük bir süper market çıktı. Reyonlarda ne yoktu ki… Tavuk, peynir, zeytin, sucuk, pastırma... Canımın çektiği hangi yiyecekler varsa, farenin imlecini o yiyeceklerin üzerine teker teker getirerek, bir bir tıkladım. Her tıkladığım yiyecek benim buzdolabına üstten dolmaya başladı. Buzdolabını süper marketten ağzına kadar doldurdum. Sevincimden havalara zıplıyordum. Kendi kendime bolluk ne güzel şey diyordum. Birden aklıma bu yiyeceklerin parasını vermediğim geldi. Doldurduğum o yiyeceklerin hesabını yapmaya başladım. Ortaya çıkan toplam rakamın maaşımı kat kat aştığını gördüm Hanımın seslenmesiyle tatlı düşten uyandığım zaman durmadan elimin ağzıma gittiğini, sanki o yiyecekleri yiyor gibi bir hâl aldığını gördüm... Yazılan bu tutanak okunması için kendisine verildi. Okudu. Yazılanların hakiki arzuları olduğunun bildirilmesi üzerine altı tarafımızdan imzalandı ve mühürlendi.
1 ARALIK 2000
İki bin yılı Aralık ayının birinci günü
T.C.
BAFRA İKİNCİ NOTERİ
NİLGÜN KURT
RESMİ MÜHÜR VE İMZA
ASLININ AYNIDIR
NO:1 6 8 6 2
1 ARALIK 2000
HASAN SANCAK
ALAÇAMLI HALK ŞAİRİ
REKLÂM YAZARI
(EĞİTİMCİ-GAZETECİ)
-
Bilirkişileri Şikayetçiler Derneği Kurulacak!..
Bilirkişileri Şikayetçiler Derneği Kurulacak!..
Alaçamlı Halk Şairi,Reklam Yazarı, Eğitimci, Gazeteci Hasan Sancak,(56) skandal rapor yazmayı alışkanlık haline getiren sözde bilirkişilere karşı mücadele vermek,onların yaptıkları taraflı raporları kamuoyuna duyurmak için BİLİRKİŞİLERİ ŞİKAYETÇİLER DERNEĞİ kurulacağını söyledi.
Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Sancak: ’Dünyadaki ilk ve tek BİLİRKİŞİLERİ ŞİKAYETÇİLER DERNEĞİ Türkiye’de kurulacaktır.Bu dernekte görev alacak yöneticiler, her alanda uzman kişilerden seçileceklerdir. Dernek üyeleri siyasi parti ayırımı yapmayacaklardır. Bilirkişi etik kurallarının gerçekleşmesi için her türlü alanlarda forumlar,konferanslar,sempozyumlar… Yapacaklardır. Bilirkişi kanununun yeniden düzenlenmesi,yazılması için kurulacak dernek,büyük sorumluluklar yürütecektir.Vatandaşların haklı davalarına destek vererek,hak kayıplarının önüne geçeceklerdir. Bu haberimi okuyan,güç birliği yapmanın gerekliliğine inanan herkese çağrıda bulunuyorum. Haksızlığa uğradığınızı söylüyorsanız,kurulacak olan derneğe üye olunuz.Sessiz kaldığımız sürece ezilmeye mahkum oluruz. Sözde bilirkişiler tarafından mağdur edilen binlerce vatandaşımız bulunmaktadır. Kurulacak bu dernek sayesinde seslerini kamuoyuna duyurma imkanına kavuşmuş olacaklardır. Ne yazık ki Türkiye’de bilirkişi adı altında görev yapanların bir kısmı haklıdan değil,güçlüden yana rapor hazırlamaktadırlar. En önemli davalar, üç kişinin yazdığı raporla sonuca bağlanması,hak kayıplarına sebep olmaktadır.Ülkemizde bilirkişi meselesi kangrene dönüşmüştür. Düzmece rapor hazırlayan sözde bilirkişiler,vatandaşların üzerine karabasan gibi çökmekte,acıların en kötüsünü yaşatmaktadırlar. Buna bir an önce kesin bir çözüm bulunmalıdır.Herkes bilirkişi olmamalıdır.Bilirkişi görevine seçilecek kişilerde birinci planda mesleki karıyer,yeterlilik, hür, bağımsız,erdemli ve onurlu olmak aranmalıdır.Bilirkişi yasası, yeniden düzenlenmelidir. Taraflı rapor yazan bilirkişiler, maddi ve manevi en ağır para ve hapis cezasına çarptırılalarak, bilirkişilik mesleği sona erdirilmelidir. Bilirkişiler, sorulan sorulara cevap vermelidirler. En uzman kişilerden oluşmalı ve seçimle iş başına gelmeleri gerekir.Noter gibi özelliğe kavuşmalıdır. Her şeyden önce her alanda yetişecek bilirkişilerin bir okulu olmalıdır.Yanlış ve taraflı karar verdiklerinde hayatları karartılmalıdır. Bunların da hesap vereceği bir üst kurul bulunmalıdır.Bilirkişiler, kimsenin tesirinde kalmadan görev yapmalıdırlar. Parave Dolar ile susturulmamalıdırlar. (İzmir Yeminli Adli Bilirkişiler Derneği Onursal Başkanı İzzet Şahin,sözde bilirkişilerin kimler olduğunu anlatmıştır.Yaptığı açıklamalarda şöyle demektedir. Sayın yargıcım, sayın savcım bana bir emrin var mı diyenler, davaların taraflarını mağdur edenler vardır. Bilirkişilerin etiğe aykırı çalıştıklarını, bugün gelinen noktada, bazı Afrika ülkelerinin bile gerisindedir. Bilirkişiliğin etiğini düzenleyen hukuki mevzuat da yoktor. Bazılarının, avukatların ‘taşeronları’ gibi davranarak, davanın taraflarını mağdur edebilecek, hak kayıplarına sebep olabilecek şekilde hareket etmektedirler.Her yıl bine yakın yeminli adli bilirkişinin yemin ederek hizmete talip olmasına rağmen, yıl içinde hiç dosya verilmediğine ya da yılda birkaç dosya verildiğine tanık olunmaktadır.Bazılarına ise, yüzlerce dosya verildiğinin bilindiğini, bu uygulamanın çok üzücü olduğunu dile getirdi. Bilirkişilik işinin ‘ırgat pazarında’ iş bekleyen ‘amelilik’ olmadığını sık sık vurguladık. Onurlu bir bilirkişi adliye koridorlarında oturarak kendisinin çağırılmasını değil, iş yerindeyken çağırılmasını bekler) söylemiştir.Benim davamda görevlendirilen kişileri bilirkişi olarak görmüyorum.Yazdıkları dokuz sayfalık raporda sadece bir soruma cevap veremeyenlerin gerçek anlamda bilirkişi olmaları mümkün değildir. ’TARAFLARA AİT SENARYOLAR, MUKAYESE EDİLECEK OLURSA’ yazmaktadırlar.İki rüya senaryosunu karşılıklı olarak mukayese yaptıklarını rapor etmektedirler. Bilirkişiler, benim aleyhime karar verirlerken, karşılıklı olarak, Noter Onaylı ‘Rüya’nın ilk baştan yazılı metnini cümle cümle, Coca Cola Rüya Reklam Filminin görüntüsünü mü seyrederek, yoksa renkli resim karelerine bakarak mı aleyhime karar vermişlerdir? Bilirkişiler, bu sorunun cevabını verebilirler mi? Veremezler! Çünkü bilirkişiler, Coca Cola avukatları mahkemeye filmin görüntüsü ile ilgili olarak dolu diye boş CD verince, Coca Cola Rüya Reklam Filminin görüntüsünü seyretmemişlerdir.O zaman benim aleyhime karar vermek, ‘ASLA VE ASLA’ mümkün değildir. Filmin görüntüsünü seyretmeyen sözde bilirkişiler,Coca Cola Rüya Reklam Filminin renkli resim kareleri ile Noter Onaylı ‘Rüya’ yazılı metninin karşılaştırmasını yapmışlar mıdır? Bunu da yapmamışlardır. Üstelik hiçbir bilirkişinin yapmayacağı bir karara imza atmışlardır. Coca Cola Rüya Reklam Filminin renkli resim karelerinin, Coca Cola avukatlarının noktasına virgülüne kadar mükayesesi olduğunu teyit etmişlerdir. Filmin görüntüsü boş çıkmışsa,renkli resim kareleri de avukatlara ait bir mukayese ise,bilirkişiler, Noter Onaylı ‘Rüya’nın yazılı metnini ne ile karşılaştırarak, benim aleyhime karar vermişlerdir? Ortada üçüncü olarak ne bir filmin görüntüsü ne de renkli resim kareleri vardır!Bilirkişiler, iki rüya senaryosunun mukayesesini tapmadıkları halde, yapmışlar gibi rapor hazırlamışlardır.İki rüya senaryosunu karşılıklı olarak çakma,düzmece,sözde yapılan bir mukayesesi vardır. Bilirkişiler, renkli resim karelerinde anlatılanların kendilerinin değil,Coca Cola avukatlarının mukayesesi olduğunu onaylamışlardır. ‘BENİM ALEYHİME KARAR VEREN BİLİRKİŞİLER, TEYİT ETTİKLERİ COCA COLA AVUKATLARINA AİT OLAN RENKLİ RESİM KARELERİNE GÖRE ALEYHİME KARAR VERMİŞLERDİR.YAZDIK DEDİKLERİ BİLİRKİŞİ RAPORU,KABUL ETTİKLERİ COCA COLA AVUKATLARININ MUKAYESESİNE GÖRE YAPILMIŞTIR.ÇÜNKÜ ORTADA COCA COLA RÜYA REKLAM FİLMİ’NİN RENKLİ RESİMLİ KARELERİNDEN BAŞKA BİR MATERYAL YOKTUR.O ZAMAN BU RAPOR BİLİRKİŞİLERE DEĞİL, COCA COLA AVUKATLARINA AİT OLMUŞ OLUR.’Bilirkişiler,yazdık dedikleri bu skandallarla dolu raporu, Coca Cola avukatları ile birlikte hazırlamışlardır. Yazdıklarını iddia ettikleri rapor,Coca Cola’yı aklamak üzerine kurulmuştur.Yazdık diyerek iddia ettikleri rapor, şimdiye kadar dünyada sözde bilirkişiler tarafından yazılan skandallarla dolu kapkara bir rapordur.Bu dava nereye kadar gidecekse,oraya kadar gidecektir. Bu şekilde skandal rapor hazırlamayı alışkanlık haline getiren sözde bilirkişilerin yazdıklarını, kimler olduklarını kamuoyuna duyurmak için derneğimiz kurulacaktır.Haber yapmaktan korkan ulusal basın, emekli bir öğretmenin verdiği onurlu mücadelesini reklam alamam diye yapmasa da onurlu gazetecilerin ve habercilerin olduğuna inanıyorum.Bu haberime köşelerinde ve sayfalarında yer vermelerini rica ediyorum.Bu konuda benim de söyleyecek sözüm var diyen herkesin görüş bildirmesini istiyorum. Kurulacak olan bu dernekte bana verilen her görevi seve seve yaparım’dedi.
HASAN SANCAK
ALAÇAMLI HALK ŞAİRİ
REKLÂM YAZARI
(EĞİTİMCİ-GAZETECİ)
-
Cevap: Bilirkişiler,Yüreğiniz Yetiyorsa,Bir Sorumu Cevaplandırın?!
Alıntı:
REKLAM YAZARI rumuzlu üyeden alıntı
COCA COLA RÜYA REKLAM FİLMİ:
http://www.youtube.com/watch?v=A39QkWifqkw
‘RÜYA’MDA GÖRDÜĞÜM DÜŞ
KONU: ‘Rüya’mda karnımın zil çaldığını fark ederek uyandım. Saat gece 03.00'dı. Yataktan kalkarak, mutfağa gittim. Buzdolabının kapağını açtım. İçerisinde yiyecek aradım. Ne yazık ki buzdolabında ve evde yiyecek namına hiçbir şeyin olmadığını gördüm. Açlıktan ayakta duracak dermanım kalmamıştı. Su ile karın doyurulmaz diyordum. Birden aklıma misafir odasındaki bilgisayarım geldi. Hemen misafir odasına koştum. Bilgisayarımı açtım. Bilgisayar faresini elime alarak, İnternet'e geçtim. Büyük bir market aramaya başladım. Uzun uğraşlardan sonra karşıma İnternet'te büyük bir süper market çıktı. Reyonlarda ne yoktu ki… Tavuk, peynir, zeytin, sucuk, pastırma... Canımın çektiği hangi yiyecekler varsa, farenin imlecini o yiyeceklerin üzerine teker teker getirerek, bir bir tıkladım. Her tıkladığım yiyecek benim buzdolabına üstten dolmaya başladı. Buzdolabını süper marketten ağzına kadar doldurdum. Sevincimden havalara zıplıyordum. Kendi kendime bolluk ne güzel şey diyordum. Birden aklıma bu yiyeceklerin parasını vermediğim geldi. Doldurduğum o yiyeceklerin hesabını yapmaya başladım. Ortaya çıkan toplam rakamın maaşımı kat kat aştığını gördüm Hanımın seslenmesiyle tatlı düşten uyandığım zaman durmadan elimin ağzıma gittiğini, sanki o yiyecekleri yiyor gibi bir hâl aldığını gördüm...
Sayın reklam yazarı,
Avukat talep ediyorsanız ve maddi gücünüz bulunmamakta ise, baronun adli yardım bürosuna müracaat edebilirsiniz.
Devamla, belirttiğiniz linkteki reklam filmi ile yukarıda bahse konu senaryo arasında tek benzerlik rüya ve buzdolabıdır. Bu senaryoyu sizden çaldılar mı? Sizin evinizdeki belgeler çalınarak mı böyle bir senaryo uyarlanarak reklam filmine dönüştürüldü?
-
Sizin onaylattığınızda rüyanızda internetten alışveriş yaptığınızda aynı anda buzdolabına dolması olayı var.
Reklam filminde ise rüyasında son kalmış kokakola olayı var.
İlişki ise sadece rüya görmek.
Doğrusu ben de iki senaryo arasında ilişki kuramadm.
-
Dikkatle bende okudum. Noterde onaylatılan senaryonuzla , reklam filmi arasında kusura bakmayın ama bende rüya görme dışında bir benzerlik bulamadım.
Sizinkisi algıda seçicilik olmuş sanırım. Kendi düşündüğünüz şeylerin başkaları tarafından kullanıldığı izlenimine kapılmışsınız gibi geldi.
Bazen banada olur. Mesela bir gün toplum sorunları ile ilgili bir araştırma yaparım , bilgisayarıma kayıt ederim , hatta bundan başka forumlarda bahsederim , şu sorunlar şöyle çözülür vb gibi daha sonra siyasiler o günlerde o sorunlardan bahsedince sanki benim bir forumda yazdığım yazıyı okumuşlarda o yüzden bahsediyorlar gibi gelir.
Olayın aslında bizimle alakası yoktur , biz sadece o günlerde o konuya yoğunlaşmışızdır , televizyonlarda onu görüncede biz o konudan bahsettik diye konuşuyorlar zannederiz. Buna genelde algıda seçicilik diyorlar.
Ama bu tür senaryoları düşünüp yapımcılara götürürseniz bence bir kaç tanesi tutulur. Sosyal zekanız - beceriniz bence üst seviyede.
Sadece şahsınıza ait bir internet sitesi varsa veya herhangi bir forumlarda bu tür noterden onaylattığınız senaryoları yaymamanız daha iyi olur diye düşünüyorum.
Senaryolarınız muhakkak güzeldir , reklam yapımcıları inşallah bir tanesini beğenip reklamlarda oynatırlar ve sizde inşallah para kazanırsınız. Temennimiz o yöndedir.
-
Bence de davalık bir durum yok..
fakat internetten alışveriş firmalarına dava açabilirsiniz belki..:)
bu arada senaryolarınızı reklam firmalarına veya üretici firmalarına götürmediniz mi...
-
Yorumlarınız için teşekkür eder,en derin saygı ve sevgilerimi sunarım.Keşke uzman avukat arkadaşlarımız bilirkişi raporuna karşı lehte ve aleyhte yorum yazsalar…Fikri haklar konusunda avukat Vestel içindir.Düzenlemesini yaptığım zaman sitemize o yazımı da koyacağım.Kanun maaşım olduğu için yardımı kabul etmedi.Bu konu ile ilgili olarak internette binlerce sayfa haberim vardır.Senaryoyu almak için eve gelmeye gerek yoktur.Konuyu internette okudukları zaman aynı işi yapmaktadırlar. Türkiye’deki reklamcılar konu iyi olursa, senaryoyu kendilerine çeviriyorlar.Bazıları da senaryo göndermeyiniz,gönderirseniz kullanırız diyorlar.
‘ÖNEMLİ NOT:
Bahsi geçen Cola reklamı üç sene sonra dünyada,beş sene sonra ise,Türkiye’deki ulusal televizyonların reklam kuşaklarında oynatılmıştır.Rüya,sadece yedi milyar insandan şahsıma aittir.Bu bir senaryodur.Yazılı metin halinde notere onaylatılmıştır.1 Aralık 2000’de notere onaylattığım zaman televizyonlar beni flaş haber olarak dünyaya duyurdular.Cola reklamı 40 saniye sürmektedir.Yukarıdaki önemli not kısmında yazdıklarıma da dikkat ediniz.
Her iki rüya senaryosunun en önemli ortak özellikleri rüya olmasıdır.Rüyada açlık ihtiyacım vardır.Ben rüyamda yiyecek arıyorum.Aradığım bu yiyecekler, buzdolabında ve markette aranmaktadır.Rüyamda yiyecek bulma mücadelesi verirken,rüyadan uyanmaktayım.Cola senaryosunda ise bu durum rüyada içecek arama,bulmak için verilmektedir.Buzdolabında,markette içecek arama ve içecek bulma mücadelesi verirken, rüyadan uyanma aynı şekilde tekrar etmektedir.
Buradaki konu birinci planda bilirkişilerin yazdıkları raporu objektif yazıp yazmadıklarıdır.Raporun tarih ve sayısı bilginize sunulmuştur.Haklı ve haksızı sizler bizden daha iyi ortaya çıkartırsınız.Bilirkişiler iki senaryoyu incelediklerini,bu inceleme sonucu da senaryoların benzemedeğine karar vermişlerdir.Ortada seyredilmeyen,boş çıkan senaryonun CD’si ve Cola reklamı ile ilgili renkli resimli kareler vardır.Renkli resimli karelerde anlatılanlar da bilirkişilere değil,Cola avukatlarına aittir.Cola avukatlarının mukayesesine göre aleyhime karar veren bilirkişiler vardır. Kendilerinin dokuz sayfalık raporda biz şu senaryo metaryellerini şu görüntü ya da renkli resim karelerine göre karşılaştırdık diye bir kelimeleri yoktur.Facebook,Twitter,gmail sayfalarımı da kapattılar.Sizler gibi yürekli insanların siteleri sayesinde Türkiye her şeyi öğreniyor.Dokuz sayfalık raporda bir sorumun cevabı yoktur. Mukayese yaptık diyen bilirkişiler,neye göre mukayese yaptıklarını yazmamaşlardır…
Noter Onaylı ‘Rüya’ ve Coca Cola Rüya Reklamının En Önemli Ortak Özellikleri:
Coca Cola, Noter Onaylı ‘Rüya’mı beş sene sonra kopyalamıştır.
Noter Onaylı ‘Rüya’nın konusu bir ‘Rüya’dır.
Coca Cola Reklam Filminin konusu da bir ‘Rüya’dır.
Noter Onaylı ‘Rüya’da açlık ihtiyacı vardır.
Coca Cola Rüya Reklamında da susuzluk ihtiyacı vardır.
Noter Onaylı ‘Rüya’da açlık ihtiyacı olan benim.
Coca Cola Rüya Reklamında da susuzluk ihtiyacı olan kişi, rüya görendir.
Noter Onaylı ‘Rüya’da ben rüyasında yiyecek arayan dünyadaki ilk ve tek kişiyim.
Coca Cola Rüya Reklamında da rüyasında içecek arayan kişi,dünyadaki ilk ve tek kişidir.
Noter Onaylı ‘Rüya’da bilinmeyen, bulunamayan, ortada olmayan yiyecek maddesine rüyada ulaşma anlatılmaktadır.
Coca Cola Rüya Reklâmı’nda da aynen rüyada içecek maddesine ulaşma tekrar edilmektedir.
Ben,yiyecek bulmak için bulunduğum yerden kalkıyorum.Yürüyorum. Mutfağa gidiyorum. Buzdolabının kapağını açarak,içinde yiyecek arıyorum.
Coca Cola Rüya Reklamında da içecek bulmak için aynı hareketler tekrar edilerek, arama yapılmakta ve mutfağa gidilerek,buzdolabının içinde içecek aranmaktadır.
Noter Onaylı ‘Rüya’da yiyecek bulmak için ben rüyada İnternet üzerinden market arıyorum.
Coca Cola Rüya Reklamında da rüya gören mutfaktan dışarı çıkar. Yürüyerek, cadde ve sokaklarda içecek bulmak için market aramaktadır.
Noter Onaylı ‘Rüya’da yiyecek bulmak için verilen mücadeleden sonra ‘Rüya’dan uyanmaktayım.
Coca Cola Rüya Reklamında da rüyadan uyanma tekrar edilmektedir.
Saygılarımla.
-
Bence rüya senaryonuzu mümkün olduğu kadar çok yere gönderiniz ve bir reklam filmi çekilmesini sağlayınız, mümkün olduğu kadar da metne sadık kalınarak.
para gelip gelmeyeceğini de düşünmeyin.eğer birisi sizin metninizi reklam filmine çevirirse ,cola reklamı ile karşılaştırmak daha sağlıklı olur...
kimbilir belki maddi kazanç da elde edersiniz..bu şekilde mücadele etmek size maddi kayıp getirmekten başka işe yaramaz..
-
Ben başlığı çok(Bilirkişiler,Yüreğiniz Yetiyorsa,Bir Sorumu Cevaplandırın?!) abes ve yanlış bulduğumu söylemeden edemeyeceğim.Keza avukatlara olan şu yazınında;
FİKRİ HAKLARI ÇOK İYİ BİLEN UZMAN AVUKATTAN DESTEK BEKLİYORUM. Bu davayı alacak avukat arkadaşın ismi, üye olduğum yüzlerce forum ve video sitesi desteğiyle kamuoyuna duyurulacaktır.Konu hakkında yazdıkları ve söyledikleri sözler, ulusal medyada ses getirecektir.
avukatlık mesleğinin etiği ve ciddiyetiyle bağdaşmadığı görülmektedir.Ha yok, konu zaten baştan sona bir alem dersenizde eğer ortada hukuki olmaktan çok bir sağlık sorunu varsa, onada üzerine düşenler müdahale etmelidirler diye düşünüyorum.Bir eğitimci olarak, emekli bir meslektaşımın bu durumda olmasına ayrıca üzüldüğümü belirtmek isterim.Saygılarımla..
-
Rüyada içecek veya yiyecek aramak, acıkmak-susamak telif hakkına bağlanabilir mi?
İçecek veya yiyecek arayan biri rüyada veya gerçekte, nerede arar bunları, mutfakta ve buzdolabında değil mi?
Her rüyanın sonunda bir uyanma olmaz mı?
Bunlar benzerlikse eğer,
dün gece ben de benzer bir rüya gördüm,
karnım çok acıkmıştı, mutfağa gittim, bir tost hazırladım kendime, bol kaşarlı , ama bir de baktım içecek yok, canım da nassıl soğuk bir şey istiyor, gözlerimi kapattım ve düşündüm, kırmızı kutulu soğuk , gazlı içeceğim masamın üzerinde belirivermişti.
Rüyanızı çalmış olurmuyum ben şimdi?
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Rüyada içecek veya yiyecek aramak, acıkmak-susamak telif hakkına bağlanabilir mi?
İçecek veya yiyecek arayan biri rüyada veya gerçekte, nerede arar bunları, mutfakta ve buzdolabında değil mi?
Bunlar benzerlikse eğer,
karnım çok acıkmıştı, mutfağa gittim, bir tost hazırladım kendime, bol kaşarlı , ama bir de baktım içecek yok, canım da nassıl soğuk bir şey istiyor, gözlerimi kapattım ve düşündüm, kırmızı kutulu soğuk , gazlı içeceğim masamın üzerinde belirivermişti.
Tekrar yorumlarınız için teşekkür ederim.
Bir konu hakkında sizlerden bir şey öğrenmek istiyorum.Noter Onaylı ‘Rüya’nın fikri,telif hakkı bana aittir.Emlak işi yapn bir haber sitesi, sadece bu isim başlığı ile,konuda haber yoktur. Sitelerinin içinde ve dışında Noter Onaylı ‘Rüya’ yazısı ile onlarca villanın satışını yapmaktadır.Ne yapabilirim?Konu hakkında bilgi sahibi olanlar, görüş bildirirseler memnun olurum.
İlçemizde reklamcılık bölümünde okuyan öğrenciler vardır.Tatile geldikleri zaman
reklam yapılması konusunu onlara söyleyeceğim.Ben, 1 Aralık 2000 tarihinde internet üzerinden alışverişi başlattım.12 sene sonra cep telefonları şirketleri yeni uyandılar.
Buradaki konu birinci olarak bilirkişilerin objektif rapor yazıp yazmadığıdır.Avukat arkadaşlarımızdan yorum bekliyorum. Türkiyedeki bütün bilirkişi derneklerine beşer sefer yazı gönderdim. Onlara dosya numaralarını, sayılarını da vererek, kendilerinden cevap istedim.Ne yazık ki bir kişi çıkıp da cevap verme cesareti gösteremedi.Konunun başlığı rapora verilen farklı cevaplarda 7-8 sefer değiştirilmiştir. Bilirkişiler ismini bilerek yazıyorum.Bu konu forum sitelerinde çokça kullanıldığı zaman bilirkişilerin sayfasında ön sıralarda görülecek ve okunacaktır.ŞU ANDAKİ SİTEMİZ ÜYE OLDUĞUM 700 FORUM SİTESİ İÇİNDE İNTERNETTE ARANDIĞI ZAMAN BİRİNCİ SIRADA GELMEKTEDİR.Belki ulaşamadığım bilirkişiler vardır diye başlığın ilginç hale getirmek için bu şekilde kullandım. Bilirkilerin etik kurallara göre hareket etme mecburiyeti vardır.Ne yazık ki bu davam olana kadar bilirkişilere görev verildiğini de bilmiyordum.Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesindeki uzman hakimlerin dosyayı inceleyeceklerini zannediyordum. İnternette konu ile ilgili bilgileri okudum.Taraflı rapor hazırlayan bilirkişilerin ceza hükmü vardır.Onlarla hem bu dünyada hem de öbür dünyada uğraşacağım.Kendileri ile ilgili bir haber okudum.Onlara karşı güvenim kalmamıştır.Sadece bir soruya cevap veremeyen bilirkişiler olur mu?Sitemiz bilirkişi kanununun en güzel hale gelmesi için bir sayfa açsın.Üye avukat arkadaşlarımız konu kakında görüş bildirsinler.Çıkan sonuçları bir rapor halinde bütün resmi kurumlara bildirelim.
Bilirkişilerin taraflı rapor hazırlamalarından dolayı mağdur ettiği vatandaşlarımız inanın ki çoktur.Daha önceki bir haberi, tekrar bilginize sunuyorum.Türkiye’de bilirkişi sorunu kangrene dönüşmüştür.Onların kim olduğunu içlerinden yetişen bir başkan anlatmaktadır.
BİLİRKİŞİLER İÇİN ŞOK SUÇLAMA!..
12 Şubat 2011 - 01:00
BAHRİ KARATAŞ İzmir DHA
“Sayın yargıcım, sayın savcım bana bir emrin var mı diyenler, davaların taraflarını mağdur edenler var...”
İzmir Yeminli Adli Bilirkişiler Derneği Onursal Başkanı İzzet Şahin, çarpıcı konuştu. Şahin, bilirkişilerin etiğe aykırı çalıştıklarını, bugün gelinen noktada, bazı Afrika ülkelerinin bile gerisine düşüldüğünü söyledi.Şahin, adaletin önemli bir parçası olan bilirkişiler için şöyle konuştu: “Derneğimiz kuruluşundan itibaren meslek etiği üzerinde bir yıl süreyle seminerler verdi. Maalesef bu konuda çağdaş bir düzeyi yakalamak mümkün olmadı. Bilirkişiliğin etiğini düzenleyen hukuki mevzuat da yok. Bilirkişilerden az bir kısmı ‘sayın yargıcım, sayın savcım bana bir emrin var mı’ tarzında beyanlarla savcı ve yargıçları ziyaret ediyor. Oysa bu tarz, bize göre mesleki etiğe aykırıdır. Bu tür yaklaşımlara savcı ve yargıçların izin vermemesi gerektiğine de inanıyoruz.”
TAŞERON GİBİ DAVRANILIYOR!..
Bazılarının, avukatların ‘taşeronları’ gibi davranarak, davanın taraflarını mağdur edebilecek, hak kayıplarına sebep olabilecek şekilde hareket ettiklerini da üzüntüyle izlediklerini kaydeden Şahin, her yıl bine yakın yeminli adli bilirkişinin yemin ederek hizmete talip olmasına rağmen, yıl içinde hiç dosya verilmediğine ya da yılda birkaç dosya verildiğine tanık olunduğunu belirtti. Bazılarına ise yüzlerce dosya verildiğinin bilindiğini, bu uygulamanın çok üzücü olduğunu dile getirdi, “Bilirkişilik işinin ‘ırgat pazarında’ iş bekleyen ‘amelilik’ olmadığını sık sık vurguladık. Onurlu bir bilirkişi adliye koridorlarında oturarak kendisinin çağırılmasını değil, iş yerindeyken çağırılmasını bekler” dedi.
Üç evladımı oktabilmek için beş senedir hayvan bakıcılığı yapıyorum.Vakit bulduğum zaman da internete geçerek,mücadelemi sürdürüyorum. Benim avukatlardan destek isteme konusunda mahkeme safhası olmuş olsa,bunlar beni savunan avukat tarafından basına konu ile ilgili açıklamalar zaten yapılmaktadır. Senaryonuzu kopyalayan büyük şirket olduğu zaman haberin değeri olacaktır.Konuyu bu açıdan değerlendiriniz.
Rüya konusunda sanalda binlerce sayfa yazım vardır.Rüyanın görülme amacı vardır.Rüya niçin görülmüştür?Açlık ihtiyacım vardır.Benden beş sene sonra rüya gören kişinin gördüğü rüyada susuzluk ihtiyacı vardır.Açlık ve susuzluğu gidermek için içecek ve yiyecek maddeleri buzdolabında ve markette aranmaktadır. Aradığım yiyecek yazılı metin halinde buzdolabında ve markette arandığı yazılmaktadır.İçecek arayan kişi de benm rüyada aradığım yiyecekleri, içeceğe ulaşmak için aynı şekilde buzdolabında ve markette aramaktadır. Bunun arama mücadelesini verirken, rüyadan uyanmaktadır.
Avukat arkadaşımız bir konu anlatmış.Lütfen anlatmadan önce notere onaylatsın.Bu anlattığınız konuyu sizden bir gün önce birisi notere gidip onaylatırsa, yazdığınız size ait olmaz. Aleyhte yazı yazan avukat arkadaşlarımızın yazdıklarına katılmasam da vakit ayırdıkları için hepsine saygı duyuyorum.
Keşke Türkiye’deki bütün herkes konuşarak ve yazarak tartışma ortamı oluştursalar…
Saygılarımla.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bunlar benzerlikse eğer,
Tekrar yorumlarınız için teşekkür ederim.
Bir konu hakkında sizlerden bir şey öğrenmek istiyorum.Noter Onaylı ‘Rüya’nın fikri,telif hakkı bana aittir.Emlak işi yapn bir haber sitesi, sadece bu isim başlığı ile,konuda haber yoktur. Sitelerinin içinde ve dışında Noter Onaylı ‘Rüya’ yazısı ile onlarca villanın satışını yapmaktadır.Ne yapabilirim?Konu hakkında bilgi sahibi olanlar, görüş bildirirseler memnun olurum.
İlçemizde reklamcılık bölümünde okuyan öğrenciler vardır.Tatile geldikleri zaman
reklam yapılması konusunu onlara söyleyeceğim.Ben, 1 Aralık 2000 tarihinde internet üzerinden alışverişi başlattım.12 sene sonra cep telefonları şirketleri yeni uyandılar.
Buradaki konu birinci olarak bilirkişilerin objektif rapor yazıp yazmadığıdır.Avukat arkadaşlarımızdan yorum bekliyorum. Türkiyedeki bütün bilirkişi derneklerine beşer sefer yazı gönderdim. Onlara dosya numaralarını, sayılarını da vererek, kendilerinden cevap istedim.Ne yazık ki bir kişi çıkıp da cevap verme cesareti gösteremedi.Konunun başlığı rapora verilen farklı cevaplarda 7-8 sefer değiştirilmiştir. Bilirkişiler ismini bilerek yazıyorum.Bu konu forum sitelerinde çokça kullanıldığı zaman bilirkişilerin sayfasında ön sıralarda görülecek ve okunacaktır.ŞU ANDAKİ SİTEMİZ ÜYE OLDUĞUM 700 FORUM SİTESİ İÇİNDE İNTERNETTE ARANDIĞI ZAMAN BİRİNCİ SIRADA GELMEKTEDİR.Belki ulaşamadığım bilirkişiler vardır diye başlığın ilginç hale getirmek için bu şekilde kullandım. Bilirkilerin etik kurallara göre hareket etme mecburiyeti vardır.Ne yazık ki bu davam olana kadar bilirkişilere görev verildiğini de bilmiyordum.Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesindeki uzman hakimlerin dosyayı inceleyeceklerini zannediyordum. İnternette konu ile ilgili bilgileri okudum.Taraflı rapor hazırlayan bilirkişilerin ceza hükmü vardır.Onlarla hem bu dünyada hem de öbür dünyada uğraşacağım.Kendileri ile ilgili bir haber okudum.Onlara karşı güvenim kalmamıştır.Sadece bir soruya cevap veremeyen bilirkişiler olur mu?Sitemiz bilirkişi kanununun en güzel hale gelmesi için bir sayfa açsın.Üye avukat arkadaşlarımız konu kakında görüş bildirsinler.Çıkan sonuçları bir rapor halinde bütün resmi kurumlara bildirelim.
Bilirkişilerin taraflı rapor hazırlamalarından dolayı mağdur ettiği vatandaşlarımız inanın ki çoktur.Daha önceki bir haberi, tekrar bilginize sunuyorum.Türkiye’de bilirkişi sorunu kangrene dönüşmüştür.Onların kim olduğunu içlerinden yetişen bir başkan anlatmaktadır.
BİLİRKİŞİLER İÇİN ŞOK SUÇLAMA!..
12 Şubat 2011 - 01:00
BAHRİ KARATAŞ İzmir DHA
“Sayın yargıcım, sayın savcım bana bir emrin var mı diyenler, davaların taraflarını mağdur edenler var...”
İzmir Yeminli Adli Bilirkişiler Derneği Onursal Başkanı İzzet Şahin, çarpıcı konuştu. Şahin, bilirkişilerin etiğe aykırı çalıştıklarını, bugün gelinen noktada, bazı Afrika ülkelerinin bile gerisine düşüldüğünü söyledi.Şahin, adaletin önemli bir parçası olan bilirkişiler için şöyle konuştu: “Derneğimiz kuruluşundan itibaren meslek etiği üzerinde bir yıl süreyle seminerler verdi. Maalesef bu konuda çağdaş bir düzeyi yakalamak mümkün olmadı. Bilirkişiliğin etiğini düzenleyen hukuki mevzuat da yok. Bilirkişilerden az bir kısmı ‘sayın yargıcım, sayın savcım bana bir emrin var mı’ tarzında beyanlarla savcı ve yargıçları ziyaret ediyor. Oysa bu tarz, bize göre mesleki etiğe aykırıdır. Bu tür yaklaşımlara savcı ve yargıçların izin vermemesi gerektiğine de inanıyoruz.”
TAŞERON GİBİ DAVRANILIYOR!..
Bazılarının, avukatların ‘taşeronları’ gibi davranarak, davanın taraflarını mağdur edebilecek, hak kayıplarına sebep olabilecek şekilde hareket ettiklerini da üzüntüyle izlediklerini kaydeden Şahin, her yıl bine yakın yeminli adli bilirkişinin yemin ederek hizmete talip olmasına rağmen, yıl içinde hiç dosya verilmediğine ya da yılda birkaç dosya verildiğine tanık olunduğunu belirtti. Bazılarına ise yüzlerce dosya verildiğinin bilindiğini, bu uygulamanın çok üzücü olduğunu dile getirdi, “Bilirkişilik işinin ‘ırgat pazarında’ iş bekleyen ‘amelilik’ olmadığını sık sık vurguladık. Onurlu bir bilirkişi adliye koridorlarında oturarak kendisinin çağırılmasını değil, iş yerindeyken çağırılmasını bekler” dedi.
Üç evladımı oktabilmek için beş senedir hayvan bakıcılığı yapıyorum.Vakit bulduğum zaman da internete geçerek,mücadelemi sürdürüyorum. Benim avukatlardan destek isteme konusunda mahkeme safhası olmuş olsa,bunlar beni savunan avukat tarafından basına konu ile ilgili açıklamalar zaten yapılmaktadır. Senaryonuzu kopyalayan büyük şirket olduğu zaman haberin değeri olacaktır.Konuyu bu açıdan değerlendiriniz.
Rüya konusunda sanalda binlerce sayfa yazım vardır.Rüyanın görülme amacı vardır.Rüya niçin görülmüştür?Açlık ihtiyacım vardır.Benden beş sene sonra rüya gören kişinin gördüğü rüyada susuzluk ihtiyacı vardır.Açlık ve susuzluğu gidermek için içecek ve yiyecek maddeleri buzdolabında ve markette aranmaktadır. Aradığım yiyecek yazılı metin halinde buzdolabında ve markette arandığı yazılmaktadır.İçecek arayan kişi de benm rüyada aradığım yiyecekleri, içeceğe ulaşmak için aynı şekilde buzdolabında ve markette aramaktadır. Bunun arama mücadelesini verirken, rüyadan uyanmaktadır.
Avukat arkadaşımız bir konu anlatmış.Lütfen anlatmadan önce notere onaylatsın.Bu anlattığınız konuyu sizden bir gün önce birisi notere gidip onaylatırsa, yazdığınız size ait olmaz. Aleyhte yazı yazan avukat arkadaşlarımızın yazdıklarına katılmasam da vakit ayırdıkları için hepsine saygı duyuyorum.
Keşke Türkiye’deki bütün herkes konuşarak ve yazarak tartışma ortamı oluştursalar…
Saygılarımla.
-
NE YAPABİLRİM?LÜTFEN GÖRÜŞ BELİRTİNİZ...
Facebook-Twitter ve Gmaillimi Kapattıran,
Cevap Veremeyen Coca Cola Avukatları Üye Forum Sitelerime de Yasak Koydurtuyor!..
.
Aşağıdaki sebep´ten dolayı yasaklandınız:
Forumda firmamızı kötülediğiniz için uzaklaştırma cezası aldınız.
Not:Coca Cola Avukatları.
Yasaklandığınız süre: 24.03.13, 08:00
- - - Updated - - -
NE YAPABİLRİM?LÜTFEN GÖRÜŞ BELİRTİNİZ...
Facebook-Twitter ve Gmaillimi Kapattıran,
Cevap Veremeyen Coca Cola Avukatları Üye Forum Sitelerime de Yasak Koydurtuyor!..
.
-
Bilirkişiler Derneği Başkanları ve Üyelerinden Şikayetçiyim!..
BİLİRKİŞİLER DERNEĞİ BAŞKANLARI VE ÜYELERİNDEN ŞİKAYETÇİYİM!..
Her Şeyden Önce İnsanız. Elhamdülillah Müslüman’ız!..Hür,Bağımsız,Erdemli,Onurlu,Paranın Kölesi Olmayan Gazeteci- Haber Ajansı-Haber Sitesi -Radyo -Telelevizyonuz…Diyorsanız, Allah Rızası İçin Çelişkilerle ve Skandallarla Dolu Dokuz Sayfalık Çakma,Düzmece Bir Rapor Hazırlayan Sözde Bilirkişileri Canlı Bir Televizyon Programında Karşıma Çıkartınız!..
Bilirkişilere Hodri Meydan!...
Yazdıklarımın Doğru Olmadığını Düşünüyorsanız,
Kendinize Güveniyorsanız,
Raporumuzun Arkasındayız Diyorsanız,
Yüreğiniz Yetiyorsa,
Canlı Bir Televizyon Yayınında, Hepinizi Tartışmaya Bekliyorum.
Facebook-Twitter ve Gmailimi Kapattıran,
Cevap Veremeyen Coca Cola Avukatları Şimdi de Üye Forum Sitelerime de Yasak Koydurtuyor!..
.
Türkiye’de Ulusal Basın Haberimi Yapamamaktadır!..
Hür Ve Bağımsız Site Yöneticilerinin Dikkatine!..
Ulusal basın, korkusuna haberlerimi yapamıyor.Bazı köle siteler de üyeliğimi sona erdiriyor.Şu anda bu yazımı okuyorsanız,açmış olduğunuz diğer sitenizde yazılarımı hiçbir baskıya uğramadan kamuoyuna özgürce duyurabilirsiniz diyorsanız, sitenize üye olabilmem için iletişime geçiniz!..
Orta Karadeniz Bölgesi’nin en büyük ili olan Samsun’umuzun güzel, şirin, turistik, yeşille mavinin kucaklaştığı, denizle kumun ve ormanın buluştuğu, Alaçam ilçesinden en derin saygı ve sevgilerimi bildirir, çalışmalarınızda başarılar diler, en derin saygı ve sevgilerimi sunarım.
Adım soyadım Hasan Sancak’tır. Alaçamlı=Köprübaşılı Halk Şairi, Reklâm Yazarı, Eğitimci, Gazeteciyim.
29 senedir basının içindeyim.57 yaşındayım. Nagehan isminde bir kızım, Alp Cihan ve Boğaç Han isminde de iki erkek çocuk sahibiyim. Alaçam ilçesinde 01.01.1956 yılında doğdum. Dokuz kardeşiz. Aslen Trabzon'un Köprübaşı İlçesindenim. Bize burada Hacı Dedeoğlu Sülalesi (SANCAK) derler. (Hacı Seyit Dedeoğlu’ nun-(Merhum) en büyük oğlu Yakup Sancak’ın (Merhum) oğluyum. Annemin ismi Emine Sancak’tır. (Merhume)
Dünya ve Türkiye’de en çok tsenaryoları kopyalanan kişiyim.3 tanesi çıkan elli şiir kitabım,5000 şiirim ve 50 tanesi noter onaylı 1500 senaryom vardır.
ÇIKAN ŞİİR KİTAPLARIM:
(O' DUR) ÖĞRETMENİN EN GÜZEL ATATÜRK ŞİİRLERİ (2000)
ONLAR ANALARIMIZ -ÖĞRETMENİN EN GÜZEL ANNE ŞİİRLERİ. (2003)
BENİM ANNEM MELEKTİ ('2005)
Ben;1 Aralık 2000 senesinde, 44 yaşında, gördüğü GERÇEK ‘RÜYA’ GIDA IŞINLAMA SENARYOSUNU notere onaylatan ve bu tarihten sonra da rüyalarında senaryolar gören ve notere onaylatan dünyadaki ilk ve tek kişiyim. Doksan tane gerçek düşüm vardır. Destek bulduğum anda senaryolarımı RÜYAMDA REKLAM GÖRDÜM. Kitabım ile kamuoyuna duyuracağım.5 Aralıkla, 12 Aralık 2000 tarihleri arasında ulusal televizyonlar ve gazeteler beni dünya ve Türkiye’ye flaş haber olarak duyurdular.Coca Cola avukatları mahkemelerde konu ile ilgili olarak bir tane bile haberimin olmadığını söylemişlerdir.Bu kesinlikle doğru değildir. Aşağıda ulusal basında çıkan bir adet video linki ve haberlerimden iki tanesini bilginize sunuyorum.Coca Cola avukatlarının doğru söylemediğini anlayacaksınız.
Noter Onaylı Rüya,Maceracı,Hasan Sancak,Samsun ... – YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=EpkDzSi0xAY
ÖĞRETMEN, REKLÂMCILARA ÖNLEM ALDI
Milliyet Gazetesi
OKAN ARALAN SAMSUN DHA
06 Aralık 2000 Çarşamba
Samsun Alaçam Karşıyaka İlköğretim Okulu Türkçe öğretmeni Hasan Sancak, 1 yıl önce gördüğü rüyasını izinsiz reklâm filmi çevrilmemesi için notere onaylattı.
Amacının, rüyasına izinsiz reklâm filmi çekilmesini engellemek olduğunu dile getiren Sancak, "Bir yıl önce gördüğüm bu rüyayı herkese anlattım. Bazı uyanıklar bunu öğrenip reklâm filmi çekmesin diye de notere onaylattım. Bundan sonra bu rüyayı reklâmda kullanmak isteyenler benimle görüşmek zorunda" diye konuştu.
Sancak’ın resmi rüyası
"Rüyamda buzdolabının kapısını açtım. İçinde yiyecek aradım ama hiç bir şey yoktu. İnternete girip, bir marketten aklıma esen ne varsa aldım. Sucuk, kavurma, peynir, etle buzdolabını bir güzel doldurdum ve bir bölümünü afiyetle yedim. Eşimin seslenmesiyle tatlı düşten uyandığım zaman hala o yiyecekleri yer gibi, elim ağzıma gidiyordu."
NOTER ONAYLI RÜYA
Samsun ZAMAN – 12.12.2000
Samsun'un Alaçam ilçesinde Türkçe Öğretmenliği yapan Hasan Sancak, rüyasını notere tasdik ettirdi.
20 yıllık öğretmen, 44 yaşındaki Hasan Sancak, açlığını gidermek için internet üzerinden yaptığı ticarette, aldığı kahvaltılıkların anında buzdolabına yerleştiğini gördüğü rüyasını, bilgisayar ve internet şirketlerinin kendinden izinsiz bu tür bir reklâm kampanyasına girmesini engellemek amacıyla notere tasdik ettirdiğini söyledi. Öğrencileri ve meslektaşları tarafından çok sevilen Hasan Sancak, rüyasını şöyle anlatıyor: "Rüyamda karnımın zil çaldığını farkederek uyandım. Saat gece 03.00’dı. Yataktan kalkarak mutfağa gittim. Buzdolabının kapağını açtım. Buzdolabında ve evde yiyecek namına hiçbir şey olmadığını gördüm. Açlıktan ayakta duracak halim kalmamıştı. Su ile karın doyurulmaz diyordum. Birden aklıma misafir odasındaki bilgisayarım geldi. Hemen misafir odasına koştum, bilgisayarımı açtım. İnternete girerek büyük bir market aramaya başladım. Uzun uğraşlardan sonra karşıma büyük bir hipermarket çıktı. Reyonlarda ne yoktu ki: Tavuk, peynir, yumurta, sucuk... Canımın çektiği hangi yiyecekler varsa farenin imlecini o yiyeceklerin üzerine getirerek bir bir tıkladım. Her tıkladığım yiyecek üstten benim dolabıma dolmaya başladı. Sevincimden havalara uçuyordum. Birden alkıma aldıklarımın hesabını ödemediğim geldi.Doldurduğum o yiyeceklerin hesabını yapmaya başladım. Ortaya çıkan rakamın maaşımın kat kat üstünde olduğunu gördüm. Hanımın seslenmesiyle tatlı düşten uyandığımda durmadan elimin ağzıma gittiğini sanki o yiyecekleri yiyor gibi bir hal aldığını gördüm. "Hasan Sancak, rüyasını anlattığı meslektaşlarının daha sonra; "Bu rüyayı sen değil biz gördük. Bu fikri bilgisayar şirketlerine satacağız" diye konuşmaları üzerine rüyasını Bafra 2. Noter'e tasdik ettirdiğini belirtti. Rüyası ile meşhur olan Hasan Sancak'ın hemşerileri de ilçenin de tanıtımını yaptığı için onunla gurur duyuyor. Bu arada Hasan Sancak, öğretmenlik mesleğinin verdiği birikimlerini kullanmak için yazmak istediği kitaplarına sponsor aradığını ifade etti.
Noter Onaylı ‘Rüya’mı;
Coca Cola 5,
Tombi Sofix Şeker 7,
Vestel XXL 10 sene sonra,
bir ısıtıcı reklamımı da Vestel tekrar
3 sene sonra aynen kopyalamıştır.
Başka bir kâbus reklâmımı da
Blendax 5,
Ufo 8 sene sonra
kullanmıştır.
Başka bir kâbus reklâmımı
Mavi Jeans-Ali Taran 4-5 ay
sonra dünya ve Türkiye’deki ulusal televizyonların reklâm kuşaklarında oynatmıştır.
Kamuoyunda NOTER ONAYLI ‘RÜYA’ ile Coca Cola Rüya Davası olarak bilinen ve bütün ulusal haber ajansları tarafından dünya ve Türkiye’ye flaş olarak duyurulan habere konu olan kişiyim.Samsun‘da 2006 yılından itibaren devam eden ‘RÜYA’ DAVASI, BİLİRKİŞİ HEYETİ nin taraflı ve objektif olmayan skandallarla dolu raporundan dolayı aleyhime sonuçlanmıştır. Mahkeme ve avukat paraları dahil olmak üzere şu anda 2.051,95 TL para cezasına çarptırıldım. Maaşımdan binlerce lira ödedim. Fikri haklar konusunda uzman bir avukattan destek bekliyorum. Bir destek bulursam,iki senaryomu birden kopyalayan Vestel’i de mahkemeye vereceğim.Bu dünyada hakkımı alamazsam.öbür dünyada kul hakkından kurtulamayacaklardır. Benden önce ölürseler,ulusal haber ajanslarına hakkımı helal etmiyorum diye yazı geçeceğim.Coca Cola Türkiye Temsilcisi Tuncay Özilhan gücü ile bütün ulusal televizyonları,bilirkişileri susturdu. Kendisini protesto ediyorum.’Rüya’ Davası’,Yargıtay’a taşınmıştır.Burada rapor hakkında yazı yazmayacağım.Konu hakkında gerçekten bilgi sahibi olmak isteyenler aşağıdaki haber sitelerimden konu ile ilgili yazıma ulaşabilirler.
BİLİRKİŞİLER,YÜREĞİNİZ YETİYORSA,BİR SORUMU CEVAPLANDIRIN?!
http://alacamhaberleri.blogspot.com/
YUKARIDAKİ BAŞLIK VE LİNKİ GOOGLE’YE KOYARAK OKUYUNUZ
BİLİRKİŞİLER,YÜREĞİNİZ YETİYORSA,BİR SORUMU CEVAPLANDIRIN?!
alacamhabermerkezi.blogcu.com/bilirkisiler-yureginiz-yetiyor...
YUKARIDAKİ BAŞLIK VE LİNKİ GOOGLE’YE KOYARAK OKUYUNUZ
BİLİRKİŞİLER, ‘İŞİNİ BİLİR KİŞİLER’ OLMAMALIDIR!..
Bilirkişiler Derneği Başkanları ve Üyeleri Neredesiniz?Cevap Bekliyorum!
Bir kimse,gerçek anlamda, bilirkişi ise, hür,bağımsız,erdemli ve onurlu olmak mecburiyetindedir. ‘İŞİNİ BİLİRKİŞİ’ ise,altına attığı imza, haksızı haklı olarak kamuoyunda duyuruyorsa, bunun maddi ve manevi cezasını çekilmelidirler.Bilirkişi raporunu hazırladıktan sonra, çok haklı bir iş yaptık.Doğru ile yanlışı ayırdık.Sağ ve sol omzumuzdaki melekler de buna şahittir. Evlatlarımızın boğazından haram lokma geçmeyecektir.Aldığımız paraları alnımın teri ile kazandık. Söyleyebiliyor musunuz?Haydi biriniz çıksın da cevaplandırsın!Karşımızda iki güç vardır.Birisi Coca Cola’dır.Diğeri ise emekli bir öğretmendir.Öğretmeni kim tanır?Rüya senaryolarının şuralarını atlarsak, benzerlikler ortadan kalkar. Dediğiniz için raporu skandal haline getirdiniz.Unvan sahibi, üç kişinin bu kadar yanlış bir karara imza atmaları,dünya tarihinde ilk olsa gerektir. Raporunuzun savunulacak bir tarafı yoktur.Her şeyi, üzerinize,yüzünüze ve gözünüze bulaştırdınız. Emekli bir öğretmenin karşısında düştüğünüz durumu gördünüz mü? Ben, avukatların paralarını ödeyeceğim. Objektif ve tarafsız bir şekilde inceleme yapın diye mahkemeye 450 lira verdim.Siz, ne yaptınız? Coca Cola’yı haklı çıkarmak için bütün hünerlerinizi ve marifetlerinizi ortaya koydunuz.Bu kişiler, öyle sizin dediğiniz gibi basit kişiler, değildirler.Unvanlarını okuduğunuz zaman şaşırırsınız.İki tanesinin mailini buldum.Üç sefer yazı gönderdim.Bana cevap verin dedim.Onlardan da bir cevap gelmedi.Bilirkişiler,bu işten kolay kolay kurtulamayacaklardır. Sonuna kadar mücadelemi sürdüreceğim. Bilirkişi yasasının yeniden düzenlenmesini istiyorum. Taraflı rapor yazan bilirkişiler, en ağır maddi ve manevi para ve hapis cezasına çarptırılmalıdırlar.Bilirkişiler, sorulan sorulara cevap vermelidirler. Raporu yazanlar, cevap bile verememektedirler. Böyle bilirkişilerin olması, ülkemiz için çok büyük bir talihsizliktir. Bilirkişiler, en uzman kişilerden oluşmalı ve seçimle iş başına gelmeleri gerekir.Noter gibi özelliğe kavuşmalıdır. Yanlış ve taraflı karar verdiklerinde hayatları karartılmalıdır. Bunların da hesap vereceği bir üst kurul bulunmalıdır.En önemlisi bunların da bir okulu olmalıdır. Hakimlerimiz ve savcılarımız gibi kanunları en iyi şekilde bilmelidirler. Bilirkişiler, kimsenin tesirinde kalmadan görev yapmalıdırlar. Para ile susturulmamalıdırlar.Sözde bilirkişiler bu dünyada bu işten kurtulsalar,öbür dünyada kul hakkından kurtulamayacaklardır.Üç kuruşluk bir menfaat için insanların göz göre göre taraflı ve skandallarla dolu bir rapor hazırlamaları ‘ASLA VE ASLA’ affedilemez.Fikri haklarda benim konum kadar kamuoyunda ses getiren bir dava bulunmamaktadır.Haberlerim ve yazılarımla sanalda milyonlarca insana ulaştım.Türkiye’de ne kadar bilirkişiler derneği varsa,altışar sefer yazı gönderdim.Ne yazık ki yazdığım yazılarıma bir bilirkişi çıkıp da cevap veremedi.Benim bilirkişilere güvenim kalmamıştır. Bilirkişilerin onursal başkanı onların ne durumlarda olduğunu üstüne basa basa söylemektedir. ‘Bilirkişiler için şok suçlama.’Bu haber başlığını internete koyarsanız, Bilirkişiler Derneği Onursal Başkanı İzzet Şahin’in özde değil,sözde bilirkişiler için ne söylediğini okursunuz.Yüzlerce bilirkişi yaptıkları haksızlıktan dolayı ceza almışlardır.Demek balık, baştan kokmaktadır.İnternette ulusal haber ajansları tarafından yapılan sözde bilirkişilerin haber başlıklarından bir bölümünü dikkatinize sunuyorum. Devletimiz acilen bu duruma el atmalıdır.Tedbir alınmadığında buna benzer yüzlerce haber başlığı internette yer alacaktır.
20 Milyon Liralık Bilirkişi Vurgunu
Adliyede Bilirkişi Skandalı
Ajan Bilirkişiler!
Aranan Dolandırıcı Adliyeye Bilirkişi Oldu
Bilirkişi de Çarkın İçinde!
Bilirkişi Raporu İle Bir Kez Daha Öldüler
Bilirkişi Raporu Şoke Etti!
Bilirkişi Telefona Çıkmıyor!
Bilirkişiler Çelişti Ortalık Karıştı
Bilirkişiler de Ağır Cezalık!
Bilirkişiler Doğa Katliamına Onay Verdi
Bilirkişiler İşini Biliyor!
Bilirkişiler Kitapları Okumuyor!
Bilirkişiler Ne Kadar Tarafsız
Bilirkişiler Tarihi Vurgun Yaptı
Bilirkişilere 'Rüşvet Operasyonu!
Bilmez Kişi Operasyonu
Görevden Alınan Bilirkişiler 5 Yıl Süre İle Bilirkişi Olamayacak
İstanbul Adliyesi'nde büyük vurgun
Mahkemeyi Yanıltan Bilirkişiler
Operasyonda Bilirkişi Skandalı
Rüşvetten Basılan Bilirkişi: Danışmanlık Hizmeti Verdim
Yargıda Bilirkişi Saltanatı Bitiyor
Aynı meslekten diye sözde bilirkişileri savunmayacaksınız!Haklı ise savunacak,taraflı bir rapor hazırlamayı alışkanlık haline getirmişse,içinizde barındırmayacaksınız. Meyvelerin içinde bir çürük varsa,onu oradan almazsanız,bir hafta sonra hepsini çöpe dökersiniz. Bu yazımı bir bilirkişi okuyorsa,onlar için söylenen sözlerin yanlış olduğunu ispat etmeleri gerekir.Memlekette işini bilirkişilerin yaptıkları vatandaşlarımızı canından bezdirmişlerdir.Bana dokunmayan yılan bin sene yaşasın derseniz,bir zaman gelir bu yılanın kendisini de sokmayacağını kim söyleyebilir?Nasıl olsa bu kişinin sesi çıkmaz diyenler mahcup olacaklardır. Onların bulunduğu sayfalarda yüzlerce sayfa yazımı yayınlayacağım. Bu dava nereye kadar gidecekse, oraya kadar gidecektir.Ben haksız olsam,yüzlerce sitede yazılarımı yayınlamam mümkün değildir.Bir emekli öğretmenin verdiği onurlu mücadeleyi köleleşen ulusan basın ve köşe yazarları yazmasalar da tarih yazacaktır.Para ile susturulanlar tarihin karanlığında kaybolup gideceklerdir.Yazılarım yüzlerce bilirkişi tarafından okunduğu halde cevap verememektedirler.Onlar da benim haklı olduğumu bilmektedirler. Bu yazımı okuyan yüz binlerce ve milyonlarca okuyucu sizleri ayıplayacaktır.Sizlere niçin bilirkişi diyorlar?Bir şeyleri bildiğinizi zannediyorlar.Bütün hünerlerinize haksızı haklı yapmak için kullanıyorsanız,bilirkişi değil,işini bilir kişiler olursunuz.Yazıma okuyanlardan yorumlarıyla destek vermelerini rica ediyorum.BİLİRKİŞİLERİ ŞİKAYETÇİLER DERNEĞİ kurulması için kamuoyu oluşturmak istiyorum.Bu konu ile ilgili sanalda haber,grup kurma…Her şeyi yalnız başıma yapıyorum. Ankara’da bu dernek açılırsa, elimden gelen bütün desteği vereceğim.Sözde bilirkişilerden zarar görenlerin ellerini üst üste koymaları gerekir.Duyarlı vatandaşlarımızdan destek bekliyor,en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Saygılarımla.
HASAN SANCAK
ALAÇAMLI HALK ŞAİRİ
REKLÂM YAZARI
(EĞİTİMCİ-GAZETECİ)
-
Cevap: Bilirkişiler Derneği Başkanları ve Üyelerinden Şikayetçiyim!..
Burada, o sıkayetcı oldugunuz fırma vekıllerının, uyelıgınızı kapattırma sansı yok, ama ıcerıgı aynı olan actıgınız 10larca konuyla artık cıddı sekılde forum kırlılıgı yaratır oldunuz, bu sıkıntı ıste. Sıtemız hukukı bılgı paylasım sıtesı, belırlı bır markaya -kıtleye kızgınlıgınızı,tacIz boyutunda dıle getırme veya meydan okuma alanı degıl sn.reklamyazarı.
Bu sekılde devam etmenız uyelıgınızın kılıtlenmesıne , konularınızın sılınmesıne neden olacak,
Bılgınıze
-
Cevap: Bilirkişiler Derneği Başkanları ve Üyelerinden Şikayetçiyim!..
Sıkıldığım için tamamını okuyamadım biraz ferahlamak için dolaba gittim ama kola yoktu :DD hem gazetecisiniz hemde giriş gelişme sonuç yok.
Size klasik bir yanıt vereyim şikayetçi iseniz savcılığa gidiniz.
Beni de bilirkişi yazdırmayınız.
-
Bilirkişiler Haber55 Reklam Yazarı Şair Hasan Sancakın Videosu
-
Hasan Sancakı Programa Çıkartmak İsteyince Esra Ceyhan İşinden Oldu!..
Eğitimci, Gazeteci, Reklam Yazarı, Şair:
HASAN SANCAK’I PROGRAMA ÇIKARTMAK İSTEYİNCE ESRA CEYHAN İŞİNDEN OLDU!..
HABERİME SAYFASINDA YER VEREN HER HÜR VE BAĞIMSIZ SİTEYE ÜYE OLACAĞIM!..
Kanal 7’de hafta içi hergün 15:45’te Esra Ceyhan’la A’dan Z’ye Programı, Reklam Yazarı Şair Hasan Sancak’ı davet edince, yayından kaldırıldı!..
Yedi senedir Noter Onaylı ‘Rüya’ Senaryosunu kopyalayan Coca Cola’ya karşı hukuk mücadelesi veren Sancak, Yargıtay’a gönderdiği yazısı da aleyhine sonuçlanınca kararın düzeltilmesi için itirazda bulundu. Haber ulusal haber ajansları tarafından flaş haber olarak dünya ve Türkiye’ye duyruldu. Ulusal basından haberi okuyan Esra Ceyhan’ın sekreteri beni programa davet etti. Ben de Kanal 7 Televizyonunun canlı yayına çıkartamayacağını, çünkü bütün ulusal televizyonların korktukları için haberimi yapamadıklarını söyledim. Sekreter, Esra Ceyhan seni canlı yayına muhakkak çıkartmak istiyor. Bunun için aradıklarını söyledi. Esra Ceyhan söz verirse, İstanbul’a gelebileceğimi söyledim. Bu sefer Esra Ceyhan benimle telefon görüşmesi yaptı.’Ben, sizi canlı yayına çıkaracağım, Sesini Türkiye duyacaktır. Seni programa bekliyorum. Yol parasını, otel ücretini, her şeyini biz karşılayacağız’ dedi. Yola çıkmadan 2 saat önce Kanal 7 ‘yi tekrar aradık. Geliyoruz dedik. Bize, gelirken otobüs biletini de getirmemizi ve bir araçla alınacağımızı söylediler. Eşim Gülten Sancak ile birlikte Alaçam’dan bir otobüse binerek, İstanbul’a geldik. 4 saat boyunca programa davet edenleri bekledik. Telefonla sekreterini aradığımızda Esra Ceyhan’ın programının yayından kaldırıldığını öğrendik. Derdimizi anlatacağımızda sekreter, daha bu telefonu bir daha aramayın. Sizin yüzünüzden işimizden olduk diyerek, telefonu suratımıza kapattı. Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Sancak;’Biz,bu durumu hak etmedik. Esra Ceyhan’dan kamuoyunu aydınlatacak bir açıklama ve özür bekliyoruz. Program yayından kaldırıldıysa, niçin telefon açıp, haber vermediler? Programa çıkartmaya gücü yoksa niçin söz vermektedir? Üç evladım üniversitede okuyor. Kanal 7 yönetiminden de şikâyetçiyim. Bana, aileme ve Alaçamlılara yaptıkları çok büyük bir saygısızlıktır. Allah inançları varsa, kul hakkına inanıyorsalar, kendilerinden de bir açıklama, özür ve verdikleri sözü yerine getirmelerini bekliyorum. Esra Ceyhan’ın programına son verilmesi beni canlı yayına çıkartmak istemesinden dolayıdır. Başka türlü anlatılanların hepsi yalan ve gerçek dışıdır.
Türkiye’de ulusal televizyonların hepsi reklam alamayız korkusundan haber yapamamaktadırlar. Televizyonların patronları teker teker aranarak, hür ve bağımsız haber yapmaları engellenmektedir. Bu durum dünyanın başka tarafında olsa, yer yerinden oynardı. Ulusal televizyonlar, hiçbir devirde bu kadar köleleşmemiştir. Erdemli ve onurlu bir şekilde habercilik yapamayan bütün ulusal basını protesto ediyorum’ dedi.
ESRA CEYHAN, YAZIMA CEVAP VERMEDİ!..
ESRA CEYHAN’A,
SİZİN YÜZÜNÜZDEN HER GECE KÂBUSLAR GÖRÜYORUM. FERYATLAR İÇİNDE UYANIYORUM. AİLE DÜZENİMİ SARSTINIZ.SİZE BENİ HABER YAPAMAZSINIZ DEDİM. TÜRKİYE SESİNİ DUYACAKTIR DEDİNİZ. SÖZÜNÜZE İNANDIĞIM İÇİN EŞİMLE BİRLİKTE İSTANBUL’A GELDİK.BİZİ SOKAK ORTASINDA YALNIZ BIRAKTINIZ.BUNDAN SONRA SİZE NASIL GÜVENECEĞİZ? YOL, YEMEK,,OTEL…PARALARINI ÖDEYECEKTİNİZ.PROGRAMINIZ YAYINDAN KALDIRILDIYSA,NİÇİN HBER VERMEDİNİZ?KAMUOYUNU NİÇİN AYDINLATMIYORSUNUZ? İKİ KELİMELİK CÜMLE İLE PROGRAMINIZA SON VERİLDİ.BENİM HABERİMİ SADECE SİZ DEĞİL,DİĞER ULUSAL TELEVİZYONLAR DA YAPAMIYORLAR!BEN,CANLI YAYINDA KONUŞMUŞ OLSAYDIM, BİLİRKİŞİLER VE ALTINDA İMZALARI OLANLAR, CEZA ALMIŞ OLACAKLARDI.TUNCAY ÖZİLHAN,GÜCÜ İLE HER TARAFI SUSTURUYOR.ULUSAL TELEVİZYONLARIN HEPSİ KÖLELEŞMİŞTİR. REKLAM ALAMAYIZ DİYE KORKULARINA HABER YAPAMIYORLAR. KUL HAKKI YEDİNİZ. ŞU ANDA 50.90 TL PARA CEZASINA ÇARPTIRILDIM. KAMUOYUNA DOĞRU BİR AÇIKLAMA YAPARSANIZ, SİZE HAKKIMI HELAL EDERİM.BU DURUMU YÜZLERCE FORUM VE VİDEO İLE KAMUOYUNA DUYURACAĞIM.PROGRAMINIZIN BENİM YÜZÜNDEN YAYINDAN KALDIRILDIĞINI KAMUOYU İLE PAYLAŞMANIZI SABIRSIZLIKLA BEKLEYECEĞİM.
KANAL 7, YAZIMA CEVAP VERMEDİ!..
KANAL 7 TELEVİZYONUNUN SAHİBİNDEN CEVAP BEKLİYORUM?!
ALLAH İNANCINIZ VARDIR. KUL HAKKINA DA İNANIYORSUNUZ. O ZAMAN YAZIMA SİZDEN CEVAP İSTİYORUM. ŞORAY UZUN HABERİMİ DAHA ÖNCE YAPMIŞTI. 3 GÜN BOYUNCA ALT YAZI İLE KAMUOYUNA DUYURDUNUZ. TUNCAY ÖZİLHAN BASKI YAPINCA, HABERİMİ KUŞA ÇEVİREREK,1,5 AY SONRA YAYINLADINIZ. ESRA CEYHAN KANAL 7 ADINA BANA SÖZ VERDİ. CANLI YAYINA GEL DEDİ. SESİNİ TÜRKİYE DUYACAKTIR SÖYLEDİ. SİZ DE TUNCAY ÖZİLHAN’DAN KORKUNUZA PROGRAMI YAYINDAN KALDIRDINIZ. BİLİRKİŞİLERİN HAKKIMDA VERDİĞİ KARARI HABER YAPIYORSUNUZ.SÖZ HAKKI İSTİYORUM. GÖNDERDİĞİM YAZILARIMA DA CEVAP VERME CESARETİ GÖSTEREMİYORSUNUZ. LAFA GELİNCE, BASIN MESLEK İLKELERİNE UYMAYA SÖZ VERDİĞİNİZİ YAZIYORSUNUZ. EŞİMLE BİRLİKTE İSTANBUL’A GELDİK.BİZİ SOKAK ORTASINDA YALNIZ BAŞIMIZA BIRAKTINIZ. KAMUOYUNA DOĞRU BİR AÇIKLAMA YAPARSANIZ, SİZE HAKKIMIZI HELAL EDERİZ.YİNE YAZIMA CEVAP VERMEZSENİZ, MAHKEMEYİ KÜBRADA HAKKIMI ALACAĞIM. TUNCAY ÖZİLHAN YARDIMINIZA KOŞAMAYACAKTIR. YÜCE ALLAH KONUŞULANLARI NOKTASINA VİRGÜLÜNE KADAR MELEKLERRE YAZDIRIYOR. PROGRAMINIZIN BENİM YÜZÜNDEN YAYINDAN KALDIRILDIĞINI KAMUOYUNA DUYURMANIZI BEKLİYORUM.
HASAN SANCAK
ALAÇAMLI HALK ŞAİRİ
REKLÂM YAZARI
(EĞİTİMCİ-GAZETECİ)
-
T.C. Adalet Bakanlığından Adalet İstiyorum!..
Eğitimci, Gazeteci, Reklam Yazarı, Şair:
T.C. ADALET BAKANLIĞI’NDAN ‘ADALET ’ İSTİYORUM!..
HABERİME SAYFASINDA YER VEREN HER HÜR VE BAĞIMSIZ SİTEYE ÜYE OLACAĞIM!..
LÜTFEN EMEKLİ ÖĞRETMENİN FERYADINA SES VERİN!..
BUNDAN BİR SENE ÖNCE ÖDEMEM GEREKEN MAHKEME VE AVUKAT PARALARI 2 BİN 51 TL 95 KURUŞ İKEN, ŞU ANDA 05,90 TL’SI OLMUŞTUR. EMEKLİ BİR ÖĞRETMENİM.ÜÇ EVLADIM ÜNİVERSİTEDE OKUYOR. EVLATLARIMIN GEÇİMİNİ SAĞLAMAK İÇİN BEŞ SENEDİR 60 TANE BÜYÜK BAŞ HAYVANIN ALTINI TEMİZLİYORUM. BEN, BANA KESİLEN BU PARA CEZASINI ÖDEYECEKSEM, SORULAN SORULARIMA CEVAP İSTERİM.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Hodri Meydan!...
Haberimde yazdıklarımın doğru olmadığını düşünüyorsanız,
Kendinize güveniyorsanız,
Raporumuzun arkasındayız diyorsanız,
Yüreğiniz yetiyorsa,
Canlı bir televizyon yayınında, hepinizi tartışmaya bekliyorum.
Facebook-Twitter’ı kapattıran,
Aşağıdaki sebepten dolayı yasaklandınız:
COCA COLA’YA KARŞI VERDİĞİM HÜKÜK MÜCADELEME ŞİİR KİTABIMDAN ALARAK DESTEK OLUR MUSUNUZ?
BENİM ANNEM MELEKTİ!..
şiir kitabımdan alarak destek olmanızı rica ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar diler,saygı ve sevgilerimi sunarım.
Türü Şiir
112 Sayfa
Fiyatı 5 Lira
TÜRKİYE İÇİN GEÇERLİDİR.DESTEK VE KİTAP İSTEME ADRESİ:
Ptt Hesap No : 8771827
Coca Cola’ya Karşı Verdiğim Hukuk Mücadelemde Haklı Olduğuma İnananlardan İlgi ve Destek Bekliyorum!..
Orta Karadeniz Bölgesi’nin en büyük ili olan Samsun’umuzun güzel, şirin, turistik, yeşille mavinin kucaklaştığı, denizle kumun ve ormanın buluştuğu Alaçam’dan en derin saygı ve sevgilerimi sunarım. Adım soyadım Hasan Sancak’tır. Alaçamlı=Köprübaşılı Halk Şairi,Reklâm Yazarı, Eğitimci, Gazeteciyim.57 yaşındayım. Aslen Trabzon’un Köprübaşı ilçesindenim. Bize, Hacı Dedeoğlu, Sancak’lar derler. 3 tanesi çıkan 50 şiir kitabım 5000 şiirim, 50 tanesi noter onaylı 1500 senaryom vardır.1 Aralık 2000’de, 44 yaşında, gördüğü Gerçek ‘Rüya’ Gıda Işınlama Senaryosunu notere onaylatan dünyadaki ilk ve tek kişiyim. Bu tarihten itibaren de düşlerimde senaryolar görerek, notere onaylattım ve yazmayı sürdürdüm. Reklamın R’sinden anlamıyordum. Noter Onaylı ‘Rüya’dan sonra da reklam yazarlığım başladı.5 Aralıkla, 12 Aralık 2000 tarihleri arasında ulusal, yerel televizyon ve gazeteler beni dünya ve Türkiye’ye flaş haber olarak duyurdular. Dünya ve Türkiye’de en çok senaryoları kopyalanan kişiyim. 1 Aralık 2000’ de, yazılı metin halinde notere onaylattığım NOTER ONAYLI ‘RÜYA’ GIDA IŞINLAMA SENARYOSU, dünyada sadece şahsıma ait olan bir senaryomdur. Bu senaryomu, Coca Cola 5 , Tombi Sofix Şeker 7, 10 sene sonra da 2010 yılında,
1 Ocak 2009’dan itibaren Vestel ile anlaşan Güzel Sanatlar Saatchi&Saatchi Reklam Ajansı tarafından kopyalanmıştır. Bu reklam ajansı tekrar 2011 yılında başka bir ısıtıcı senaryomu da 3 sene sonra kopyalamıştır. İki senaryom da tıpatıp aynıdır.Türkiye’de haklı olmak yetmiyor. Ankara’da çok güçlü olmanız gerekiyor. Emeğe saygı duymayan Vestel’i de mahkemeye vereceğim. FİKRİ HAKLARI ÇOK İYİ BİLEN UZMAN AVUKATTAN DESTEK BEKLİYORUM. Maddi gücüm yerinde değildir. Ben, senaryolarımın benzer olduğunu ispat edeceğim. Bu işin üstünden gelirim. Mahkemeyi kazanırım. Şirketten de hakkını ve hakkımı alırım diyorsanız, lütfen beni arayınız.Başka bir kâbus reklâmımı da Mavi Jeans=Ali Taran 4-5 ay sonra, başka bir kâbus reklâmımı da Blendax 5, Ufo 8 sene sonra Türkiye’deki ve dünyadaki ulusal televizyonların reklâm kuşaklarında oynatmıştır.
Noter Onaylı ‘Rüya’mı kopyalayan Coca Cola’yı Samsun’da, mahkemeye verdim. Dava, Ankara Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesine gönderildi. Üç kişiden oluşan sözde bilirkişiler, iki rüya senaryosu arasında bir benzerlik bulamadılar. Noter Onaylı ‘Rüya’ Davası şu anda Yargıtay’a taşınmıştır. Yargıtay 11.Hukuk Dairesi Başkanlığına yaptığım şikayetim reddedilmiştir. On bir sayfalık ek layiha sunumumdan bir kelimesi bile dikkate alınmamıştır. Bilirkişiler trafından kaleme alınan ve yerel mahkemenin de bilirkişi heyetinin vermiş olduğu karara göre Yargıtay aleyhime karar vermiştir. Bu yazımla birlikte Yargıtay 11.Hukuk Dairesi Başkanlığı tarafından aleyhime verilen YARGITAY İLAMI’nı, Adalet Bakanlığı,Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığı ve KARAR DÜZELTME yazımı bilginize sunuyorum. Benim emekli bir öğretmen olarak devletinden başka güveneceğim bir kurumum yoktur. Şikayet yazımda sorduğum sorularıma cevap verilmesini istiyorum. Devlet makamında güçlülerin saltanatının hüküm sürmediğini gösteriniz. Yargıtay’a gönderdiğim ek layiha sunumunun incelenmediği, okunmadığı kanaatindeyim. Çünkü bilirkişi raporunun çelişkilerle dolu olduğunun farkına varılmamıştır. Sadece yerel mahkemenin vermiş olduğu karara göre hüküm verilmiştir.Benim söylediklerimin bir kelimesi bile dikkate alınmamıştır.Objektif davranılmamıştır. Bilirkişilerin yazdıkları çelişkiler aklanmıştır. Sorduğum onlarca soru cevap bulamamıştır. Bilirkişilerin raporunda yazdıkları çelişkiler ce tezatlardan bir kitap olur. Adalet önünde güçlülerin sözü geçip, haklı olan güçsüzler benim gibi şu anda 05.90 TL ödeyecekse, adaletin olduğu bir yerde adaletsizlikler sürüyorsa, altında imzaları olanlar bu işten sorumludurlar. Bu devlete 26 sene görev yapmış bir öğretmen sizlerden adalet beklemekte ve istemektedir.Bu eli geri çevirmeyin. Orada hakkın geçerli olduğunu ispat edin.
Bu duygu içinde çalışmalarınızda başarılar diler, en derin saygı ve sevgilerimi sunarım.
Saygılarımla.
YARGITAY11. HUKUK DAİRESİ SKANDAL BİLİRKİŞİ RAPORUNU ONADI!..
YARGITAY 11. HUKUK DAİRESİ BAŞKAN VE ÜYELERİNDEN ŞİKAYETÇİYİM!..
SKANDAL BİLİRKİŞİ RAPORUNA İMZA ATANLRA HODRİ MEYDAN!..
YARGITAY 11. HUKUK DAİRESİ BAŞKAN VE ÜYELERİNİN ÇELİŞKİLERLE VE SKANDALLARLA DOLU BİLİRKİŞİ RAPORUNU NOKTASINA VİRGÜLÜNE KADAR ONAMALARI ‘DEVLETİMİZİN BEKASI’ AÇISINDAN ÇOK BÜYÜK BİR TALİHSİZLİK VE ÜZÜNTÜ VERİCİ BİR DURUMDUR. EMEKLİ BİR ÖĞRETMENİN HAK, HUKUK VE ADALET İSTEĞİ, GÖZ GÖRE GÖRE ÇİĞNENMİŞTİR.
Danıştay Başkanı isyan etti.
www.cnnturk.com
15 MART 2013 / CUMA
YAYIN SAATİ: 20.48 - 21:35
Polisin savcı gibi, bilirkişilerin ise hakim gibi görev yaptığını belirten Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, "böyle adalet olmaz" dedi.
Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, "Şu memlekete baktığım zaman, affınıza sığınıyorum, işte polis, emniyet teşkilatımız savcı olmuş, bilirkişi de hakim olmuş, mübaşir de yazı işleri müdürü olmuş, ondan sonra 'adalet' diye bağırıyoruz. Yok ya. Böyle bir şey olmaz. Mümkünatı yok" dedi.
Karakullukçu, Hilton Otel'de düzenlenen "Geliştirilmiş Bilirkişilik Sistemi AB Eşleştirme Projesi"nin açılış toplantısında, bilirkişilik kurumuna şahsen çok büyük ilgi gösterdiğini ve bu konuda yapılan tüm çalışmaları desteklediğini söyledi.
Bir hukuk uzmanı olan hakimlerin, haklarında karar verdikleri hukuki uyuşmazlıklarla ilgili teknik bilgiye sahip bulunmasının da her zaman mümkün olmadığını belirten Karakullukçu, bu bakımdan teknik bilgi gerektiren konularda hakimlerin o konunun uzmanlarının görüşüne başvurduğunu ve yardım aldığını ifade etti.
Karakullukçu, bilirkişilik kurumunun, sağlıklı bir şekilde işlemediğine işaret ederek, "Gerçekten olması gereken bir kurumdur. Eskiden beri hep uyguladığımız bir kurum. Ama ülkemiz açısından baktığımızda uygulamada her zaman sağlıklı bir biçimde uygulandığını söylememiz mümkün değil" diye konuştu.
Bu alanda birtakım sorunlar bulunduğunu dile getiren Karakullukçu, seçilen bilirkişilerin davanın çözümüne yönelik hukuki ve teknik inceleme becerisinin olmaması ile birden fazla bilirkişinin seçilmesi halinde ortak raporun müzakereyle hazırlanmamasının sorun olduğunu vurguladı.
Hukuki noktalarda karar veren hakimlerin bazı konularda teknik bilgi sahibi olmadığını, olmasının da beklenemeyeceğini belirten Karakullukçu, "Örneğin biz ceza hukukuyla ilgili olarak da 'Bu olayda suçun maddi unsuru var mıdır, yok mudur' diye bilirkişiye soruyoruz. Şimdi buradan başlayalım, kendimizi eleştirelim. Bu olayda suçun maddi unsuru var mıdır veya manevi unsuru var mıdır, bunu senin bilmen lazım. Bilirkişi mi bilecek herhalde bunu? Yani bilirkişiye havale edilmemesi gereken konular hakimlerimiz tarafından, maalesef uygulamada rastladığımız bir konudur, bilirkişiye havale ediliyor" dedi.
"Şu memlekete baktığım zaman..."
Bilirkişilere sorumluluk yüklenmesini de eleştiren Karakullukçu, şunları kaydetti: "(Ne yapalım efendim. Bilirkişi bu şekilde demiş. Günahı, sevabı bilirkişinin boynuna...) Olmaz bu. Böyle adalet olmaz. 'Beni buraya çıkartma, beni konuşturma' dedim sayın genel müdürüm, konuşturdun. Yani şimdi eğer biz görevimizi yapmıyorsak, kusuru başka yerde aramamamız lazım. Şu memlekete baktığım zaman, affınıza sığınıyorum, işte polis, emniyet teşkilatımız savcı olmuş, bilirkişi de hakim olmuş, mübaşir de yazı işleri müdürü olmuş, ondan sonra 'adalet' diye bağırıyoruz. Yok ya. Böyle bir şey olmaz. Mümkünatı yok. O halde bunu iyileştirmek zorundayız. Adaleti arayacaksak öyle bakacağız. İşte bu sempozyumu, bu toplantıyı yapmış olmamızın sebebi, amacı budur. İnşallah buradan hayırlı sonuçlar çıkacak. Hiç lafı uzatmaya gerek yok, önce kusuru kendimizde arayacağız."
Saygılarımla.
T.C.
Yargıtay
11.Hukuk Dairesi
ESAS NO:2011/15946
KARAR NO:2013/638
YARGITAY İLAMI
MAHKEMESİ:SAMSUN 3.ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
TARİHİ:28./04/2011
NUMARASI:2009/314-2011/149
DAVACI:HASAN SANCAK
DAVALI:COCA COLA İÇECEK A.Ş
VEKİLİ:AV. FATMA BİNNUR KORTUN
Taraflar arasında görülen davada Samsun 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nce verilen 28.04.2011 tarih ve 2009/314-2011/149 sayılı kararın Yargıtayca incelenmesi davacı vekili tarafından istenmiş ve temyiz dilekçesinin süresi içinde verildiği anlaşılmış olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi Adem Gönül tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve yine dosya içersindeki dilekçe, layihalar, duruşma tutanakları ve tüm belgeler okunup, incelendikten sonra işin gereği görüşülüp düşünüldü:
Davacı, reklam senaryosu olarak kullanılabilecek değerde bulduğu bir rüyasını noter tutanağı ile zapt altına aldırdığını,davalının izin almaksızın rüya metninden oluşan bu reklam senaryosunu ticari reklam filmi haline getirip yurt içi ve yurt dışında yayınlatarak kazanç elde ettiğini,bu şekilde telif eseri hakkına tecavüz ettiği ve bundan haksız kazançta bulunduğunu ileri sürerek şimdilik 7.000.00 TL telif hakkı bedelinin tahsiline karar verilmesini talep ve dava etmiştir.
Davalı vekili, davacının noterde düzenlediği rüya ile reklam filmi arasında benzerlik/iltibas olmadığını,reklam filminin bir yurt dışı firma tarafından hazırlanarak 2003 yılında Meksika’da, ardından Arjantin ve Türkiye’de yayınlandığını,reklam firmasının Türkiye’de tespit edilen bir rüyayı bilmesinin mümkün olmadığını savunarak davanın reddini istemiştir.
Mahkemece, iddia,savunma,benimsenen bilirkişi raporu ve tüm dosya kapsamına göre,davacıya ait noter onaylı metnin eser vasfına haiz olduğu,davacının eser sahibi sıfatı bulunduğu,ancak dava konusu reklam filmi senaryosunun davacı eseri ile aynı veya benzer nitelikte olmadığı,bu nedenle davacının mali haklarına tecavüzün bulunmadığı gerekçesiyle davanın reddine karar verilmiştir.
Kararı,davacı temyiz etmiştir.
Dava dosyası içerisindeki bilgi ve belgelere, mahkeme kararının gerekçesinde dayanılan delillerin tartışılıp, değerlendirilmesinde usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmamasına göre, davacı vekilinin tüm temyiz itirazları yerinde değildir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı,davacı vekilinin bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı bakiye 05,90 TL temyiz ilam harcının temyiz edenden alınmasına,14.01.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Başkan
Mehmet KILIÇ
Üye
H.G Vuraloğlu
Üye
A.A. Doğan
Üye
R.C Hanedan
Üye
G. Dinç
18.02.2013 -Pazartesi
Adalet Bakanlığı'na,
ANKARA,
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığı’na, ANKARA,
YARGITAY 11. HUKUK DAİRESİ BAŞKAN VE ÜYELERİNDEN ŞİKAYETÇİYİM!..
Aşağıda Yargıtay 11.Hukuk Dairesi Başkan ve üyeleri tarafından aleyhime verilen YARGITAY İLAMI sizlere yazdığım şikayet yazımdan sonra bilginize sunulmuştur.
Yerel mahkemenin aleyhime verdiği kararından sonra davayı Yargıtay’a taşıdım.Yargıtay’a on bir sayfalık ek layiha sunumu verdim.Tamamen çelişkilerle ve skandallarla dolu bir rapor hazırlayan bilirkişileri Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’na da şikayet ettim. Başkan ve üyeler tarafından yerel mahkeme tarafından yazılanların yerinde olduğu ilam edilmiştir.Ben on bir sayfalık ek sunumda sorduğum soruların ne yazık ki bir tanesinin bile cevabını alamadım.Yargıtay üyelerimiz çelişkilerle ve skandallarla dolu rapora hep birlikte sahip çıkmışlardır. Burada en önemli gördüğüm ve yazdığım ek layihamdaki bazı skandalları sizlerin de bilgisine sunuyorum. Yazdıklarım ve sorduğum soruların başkan ve üyeler tarafından muhakkak cevaplandırılmasını istiyorum. Bu cevaplar tam ve gerçek olarak verilmediğinde adalet büyük yara alacaktır. Sizler orada hakkı ve adaleti temsil diyorsunuz. Milletimizin güvencesisiniz. Verdiğiniz kararlar haksızı haklı gösteriyorsa, büyük bir çöküntü başlar.Gerçek adaletin olmadığı yerde zulüm ve ölüm kol gezer. Bilirkişilerin yazmış olduğu skandallarla dolu rapor temize çıkmış, ben suçlu duruma sokulmuş oldum.Bunu kabul etmem mümkün değildir. BUNDAN BİR SENE ÖNCE ÖDEMEM GEREKEN MAHKEME VE AVUKAT PARALARI 2 BİN 51 TL 95 KURUŞ İKEN, ŞU ANDA 05,90 TL’SI OLMUŞTUR. EMEKLİ BİR ÖĞRETMENİM.ÜÇ EVLADIM ÜNİVERSİTEDE OKUYOR. EVLATLARIMIN GEÇİMİNİ SAĞLAMAK İÇİN BEŞ SENEDİR 60 TANE BÜYÜK BAŞ HAYVANIN ALTINI TEMİZLİYORUM. BEN, BANA KESİLEN BU PARA CEZASINI ÖDEYECEKSEM, SORULAN SORULARIMA CEVAP İSTERİM.BAŞKAN VE ÜYELER GİBİ GEÇİŞTİRİRSENİZ,KUL HAKKINA İNANAN BİR İNSANIM.YÜCE ALLAH BUNUN HESABINI ÖBÜR DÜNYADA SORAR.
Bilirkişiler, sayfa 8’de ’TARAFLARA AİT SENARYOLAR,MUKAYESE EDİLECEK OLURSA’ yazmaktadırlar. Karşılıklı olarak iki rüya senaryosunu en ince ayrıntısına kadar incelediklerini raporlarında yazmaktadırlar.
İlk sorum şudur. Davaya ait Coca Cola Rüya Reklam Senaryosunun görüntüsünü seyretmeden bilirkişiler benim aleyhime karar verebilirler mi? Bu bir eksiklik değil midir?Bu bir eksiklikse, Yargıtay başkan ve üyelerimiz niçin bunun farkında değildirler?Bu soruma muhakkak cevap istiyorum.Bir taraftan her iki riya senaryosunu mukayese yaptık diyeceksiniz. Öbür taraftan da Coca Cola Rüya Reklam Filminin görüntüsünü seyretmeden benim aleyhime karar vereceksiniz! Filmin görüntüsünü seyredilmeden benim aleyhime karar vermek mümkün değildir.Bu durum çok büyük bir skandaldır.Yargıtay başkan ve üyeleri bunun nasıl farkında olmazlar?Bilirkişiler yazdıkları raporlarında her iki rüya senaryosunu üstüne basa basa mukayese yaptıklarını iddia etmektedirler. Coca Cola Rüya Reklam Filmini seyretmeyen bilirkişilerin dokuz sayfalık raporlarında iki rüya senaryosunu karşılıklı olarak yaptıkları bir mukayeseleri de yoktur. Mukayese olabilmesi için filmin görüntüsünü muhakkak bilirkişilerin seyretmeleri gerekirdi. Seyredilmeyen bir filmin mukayesesinin yapılması mümkün değildir. Lütfen Coca Cola avukatlarına ve bilirkişilere ait olan aşağıdaki rapordaki yazılanlara dikkat ediniz. Bilirkişiler bir taraftan mukayese yaptık diyorlar. Bunu söyleyen bilirkişiler filmin görüntüsünün boş çıktığını ve görüntüyü seyretmediklerini kendileri onaylamaktadırlar. Rapordaki bu bölümler başka bir söze gerek bırakmamaktadır. Yargıtay başkan ve üyelerimiz niçin bunun da farkında değildirler? Bilirkişiler bir yerde ak dediklerine diğer yerde kara demektedirler.Yargıtay başkan ve üyelerimiz en ince ayrıntısına kadar araştırma yaptıklarını kendileri yazmışlardır. MUKAYESE YAPTIK DİYEN BİLİRKİŞİLER,DOKUZ SAYFALIK RAPORLARINDA BİZ İKİ RÜYA SENARYOSUNUN KARŞILIKLI OLARAK ŞUNLARI KARŞILAŞTIRDIK DEDİKLERİ BİR KELİMELERİ YOKTUR. YAPTIKLARINI İSPAT ETSİNLER.HERKESTEN ÖZÜR DİLEYECEĞİM.
Sayfa 1-2. Savunma:
Davalı vekili 15.12.2009 tarihli esasa cevaplarında ve diğer beyanlarında özetle, Davacı tarafın hak sahibi olduğunu iddia ettiği metin (veya görüntüsü içeriği) ile dava konusu reklam filmi metni (reklam senaryosu) arasında herhangi bir benzerlik ya da iktibas yaratacak bir durum bulunmadığını,bu husususun 15.12.2009 tarihli dilekçeleri ekinde sunulan ve reklâm filmi içeriğini konu alan CD incelendiğinde de açıkça görüleceğini…
SAYFA 4: 4. Davalı tarafça sunulan deliller tetkik edilmekle;
Davalı vekilinin 15.11.2009 tarihli cevap dilekçesinde,04.03.2005–17.04.2005 tarihleri arasında yayınlandığı belirtilerek, sunulan davaya konu reklâm CD’sinin içinde kayıtlı herhangi bir dosya bulunmadığı CD’nin boş olduğu) görülmüştür.
Ortada Cola Rüya Reklam Filminin görüntüsü bulunmamaktadır. Coca Cola avukatları içi dolu bir CD verdik deyip boş CD verdikleri için filmin görüntüsü seyredilmemiştir.Bunun için her iki rüya senaryosunun da mukayesesi yapılmamıştır.Dokuz sayfalık raporda skandallar birbirini takip etmektedir.
Filmin görüntüsünü seyretmeyen bilirkişiler,bu sefer de dosyadaki renkli resim karelerine bakmışlardır. Zannedersiniz ki Noter Onaylı ‘Rüya’ ile renkli resim karelerini karşılıklı mukayese yapacaklardır! Bilirkişilerin mukayese yapma diye bir dertleri yoktur.Baktıkları renkli resim karelerinde anlatılanların, COCA COLA AVUKATLARININ MUKAYESELERİ OLDUĞUNU NOKTASINA VİRGÜLÜNE KADAR ONAYLAMIŞLARDIR.Bilirkişiler, Coca Cola avukatlarının mukayesesini onaylamak için mi renkli resim karelerine bakmışlardır?Bunu zaten Coca Cola avukatları yapmışlardır.Sizler avukat değil, bilirkişisiniz. Mukayese yapmıyorsunuz. Kopya çekerek, Coca Cola avukatlarının mukayesesini onaylıyorsunuz.Bunu hiçbir gerçek bilirkişi yapmaz.Sizin göreviniz en ince ayrıntısına kadar iki rüya senaryosunu incelemektir. Ne yazık ki görevinizi yerine getirmediniz.Filmin görüntüsü boş çıkmışsa,renkli resim kareleri de avukatlara ait bir mukayese ise,bilirkişiler, Noter Onaylı ‘Rüya’nın yazılı metnini ne ile karşılaştırarak, benim aleyhime karar vermişlerdir? Ortada üçüncü olarak ne bir filmin görüntüsü ne de renkli resim kareleri vardır!Bilirkişiler, iki rüya senaryosunun mukayesesini tapmadıkları halde, yapmışlar gibi rapor hazırlamışlardır. Renkli resim karelerinde anlatılanların kendilerinin değil,Coca Cola avukatlarının mukayesesi olduğunu onaylamışlardır.
BENİM ALEYHİME KARAR VEREN BİLİRKİŞİLER, TEYİT ETTİKLERİ COCA COLA AVUKATLARINA AİT OLAN RENKLİ RESİM KARELERİNE GÖRE BENİM ALEYHİME KARAR VERMİŞLERDİR.
Yazdık dedikleri BİLİRKİŞİ RAPORU,KABUL ETTİKLERİ COCA COLA AVUKATLARININ MUKAYESESİNE GÖRE YAPILMIŞTIR.
Çünkü ortada Noter Onaylı ‘Rüya’ ve Coca Cola Rüya Reklam Filmi’nin renkli resim karelerinden başka bir materyal yoktur.O zaman bu rapor bilirkişilere değil, Coca Cola avukatlarına ait olmuş olur.’
Burada yazdıklarım dokuz sayfalık bilirkişi raporunu çöpe gönderir. Rapor objektif yazılmamıştır.Taraflı olarak kaleme alınmıştır.BİLİRKİŞİLER AŞAĞIDA BİLGİNİZE SUNDUĞUM COCA COLA AVUKATLARININ MUKAYESESİNE GÖRE BENİM ALEYHİME KARAR VERMİŞLERDİR.BÜTÜN YAZDIKLARI MUKAYESELERİ ONAYLADIKLARI COCA COLA AVUKATLARININ RENKLİ RESİM KARELERİNİN MUKAYESESİNE GÖRE YAPMIŞLARDIR.BU ÇOK BÜYÜK BİR SKANDALDIR.
Yargıtay başkan ve üyelerimizin bunların farkında olmadan bir ilam kaleme almaları, adaleti zedeler.Adalet duygusunun olmadığı bir ülke, karanlığa girer.Gücü olanlar haklı olacaksalar, saygıdeğer başkan ve üyeler sizlere nasıl güven besleyebiliriz? Şikayetim devletimedir. Sizlerden adalet istiyorum.Bu dünyada bu adalet tesis etmezse,öbür dünya aleminin azabı korkunç olur.Bu emekli öğretmenin feryadını duyunuz. Duymazsanız, Yüce Allah, meleklerine noktasına virgülüne kadar konuşulanları yazdırmaktadır.
İŞTE BİLİRKİŞİLERİN AVUKATLARA AİT MUKAYESELERİ ONAYLADIĞI RAPORDAKİ BÖLÜM!..
SAYFA 4:
Davalı vekilinin 15.11.2009 tarihli cevap dilekçesinde yer verdiği mukayeseli senaryo metinleri aşağıda verilmiş olup:resimli senaryo dosyasındaki ‘GÖRÜNTÜLERİN’ bu anlatımları teyit ettiği gözlenmiş…
AŞAĞIDAKİ MUKAYESELER, COCA COLA AVUKATLARI VE BİLİRKİŞİLERİN ORTAK GÖRÜŞÜDÜR.
SAYFA 4: 2.Bölüm:
Rüya görmeye başlayan genç rüyasında sokağa çıkar ve bir markete girer.MARKET SAHİBİNE COCA COLA OLUP OLMADIĞINI SORAR,MARKET SAHİBİ GENCE, COCA- COLA’NIN OLMADIĞINI VE DÜNYADA SADECE 1 ADET KALDIĞINI SÖYLER.
SAYFA 5: Son Bölüm:
…Coca Cola içtiğini görür ve ve yanındaki arkadaşına İÇTİĞİ ŞİŞENİNİN ‘SON ŞİŞE’ OLUP OLMADIĞINI SORAR.ARKADAŞI İÇMİŞ OLDUĞU ŞİŞENİN ‘SON ŞİŞE’ OLDUĞUNU FAKAT PAYLAŞABİLECEKLERİNİ SÖYLER.
Sonuç: Yukarıda sunulan bilirkişi raporundaki en önemli deliller neticesinde dokuz sayfalık çelişkilerle ve skandallarla dolu rapor hazırlayan bilirkişilerin yaptık dediği ortada bir mukayeseleri bulunmamaktadır. Bilirkişilerin onayladıkları Coca Cola avukatlarının renkli resim karelerine bakılarak buradaki mukayeseye göre raporu düzenledikleri ve bu mukayeseye göre benim aleyhime karar verdikleri görülmektedir. Rapordaki bazı bölümlere verdiğim cevapların Yargıtay üyeleri tarafından haklı görülmesi en büyük endişe kaynağıdır.
Sadece bir soru soruyorum.Vallahi cevabı yoktur.SAYGIDEĞER BAŞKAN VE ÜYELER,Bilirkişiler,Noter Onaylı ‘Rüya’ yazılı metnini Coca Cola Rüya Reklam Filminin görüntüsünü seyrederek mı?Renkli resim karelerine bakarak mı?Neyi ile karşılaştırma yaparak benim aleyhime karar vermişlerdir?Bu sorunun cevabı yoktur.Filmin görüntüsü boş çıkmıştır.Renkli resim karelerindeki mukayeseler de bilirkişilere ait değil,Coca Cola avukatlarına aittir.Bu mukayeseye göre aleyhime karar verilmiştir.
Çalışmalarınızda başarılar diler, saygı ve sevgilerimi sunarım.
Saygılmla.
T.C.
HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU
Genel Sekreterliği
Sayı: 83784049-MUH.2013/360/9265 11/03/2013
Konu :Evrakın Yargıtay Başkanlığına
gönderilmesi
YARGITAY BİRİNCİ BAŞKANLIĞINA
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu iletisim@hsyk.gov.tr. internet adresine yapılan 17/02/2013 tarihli Hasan SANCAK'a ait başvuruda, Yargıtay 11 inci Hukuk Dairesi Başkan ve Üyeleri hakkında isnatlar bulunulması nedeniyle, söz konusu başvuru Yargıtay Kanununun 46 ncı maddesi uyarınca ilgisi nedeniyle ilişikte sunulmuştur.
Bilgilerinize arz ederim.
Muzaffer BAYRAM
Hâkim
Genel Sekreter
EK :
Başvuru dilekçesi (5 sayfa)
DAĞITIM:
Bilgi :
Hasan SANCAK
ogretmen_hasansancak@mynet.com
Bu evrak, 5070 sayılı Kanun gereğince elektronik imza ile imzalanarak DYS üzerinden gönderilmiş olup, ayrıca fiziki olarak gönderilmeyecektir.
Emniyet Mah. Mevlana Bulvarı No: 70 Yenimahalle/Ankara İrtibat:Muhabere Bürosu Tel:( 0312) 204 11 94
Faks : (0312) 222 71 45 e-posta : iletisim@hsyk.gov.tr
YARGITAY 11. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA
Gönderilmek üzere
SAMSUN 3. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE
DOSYA :2009/314 ESAS
KARAR DÜZELTME İSTEYEN / DAVACI:Hasan Sancak – Samsun
KARŞI TARAF:Coca Cola İçecek AŞ. – İstanbul
VEKİLİ:Av. Fatma Binnur Kortun – İstanbul
TALEP:Karar Düzeltme başvurusu
T. KONUSU:Yüksek Mahkememizin 14.01.2013 T. ve 2011/15946 E. ve 2013/638 K. sayılı gerekçesiz ONAMA ilamının kaldırılarak temyiz layihamda sunulan temyiz sebeplerine binaen yerel mahkeme kararının bozulması dileğimden ibarettir.
KARAR TEB. TARİHİ:13.02.2013
KARAR DÜZ. T. TARİHİ:18.02.2013
KARAR DÜZELTME NEDENLERİ
Öncelikle belirtmeliyim ki, vekilim Av. Ali Türkmen OMÜ Hukuk Fakültesi’nde Yrd. Doçent olarak öğretim üyeliğine atanmış bulunmakla; Karar Düzeltme Başvurumu bizzat davacı asil olarak kendim yapmış bulunmaktayım.
Yüksek Dairemizin onama ilamı gerekçesizdir. Temyiz layihamızdı ileri sürdüğümüz temyiz sebepleri tek tek ele alınıp irdelenmemiş ve değerlendirilmemiştir. Klişe ONAMA hükmü kurulmuştur.
Tarafların ileri sürdükleri itiraz ve defiler gerektiği gibi değerlendirilmemiştir.
Özellikle, bilirkişilerin çelişki arz eden raporlarındaki mübayenet giderilmeden red hükmü kurulmuştur.
Davalı tarafın –bilirkişi raporunda da belirtildiği üzere benzeşen senaryolara göre- haksız tecavüzde bulunduğu tartışmasız iken aksine kanaatle her iki senaryo arasında iktibas yaratacak bir durum bulunmadığı gerekçesi yazılarak hüküm kurulması kesinlikle hukuka aykırıdır.
Davalı vekilinin 15.11.2009 tarihli cevap dilekçesinde,04.03.2005–17.04.2005 tarihleri arasında yayınlandığı belirtilerek, sunulan davaya konu reklâm CD’sinin içinde kayıtlı herhangi bir dosya bulunmadığı CD’nin boş olduğu olgusu da göz ardı edilerek red hükmü kurulmuştur.
Ortada Cola Rüya Reklam Filminin görüntüsü bulunmamaktadır. Coca Cola avukatları, içi dolu boş CD verdiklerini ileri sürmüş idiyseler de bu sunulan CD’nin boş olduğu, dolayısıyla, mukayesesi yapılamadığı çelişkili raporda da belirtilmiştir.
Yerel Mahkeme kendi içinde tutarlı olmayan birbiriyle mütenakız paragraflar içeren rapora göre davanın reddi cihetine gitmiş;
Yüksek Dairemiz de yanılgıya dayalı olarak ONAMA kararı vermiştir.
Bilirkişilerin raporlarında yaptıkları mukayeseler objektif değildir. Bu yön de göz ardı edilmiştir.
Sonuç: Kısaca sunulan nedenlerle, dosyanın yeniden tetkikini, yanılgıya dayalı onama ilamının kaldırılmasını; temyiz layihamızda belirtilen sebeplerden dolayı usul ve yasaya aykırı bulunan yerel mahkeme hükmünün BOZULMASINI arz ederim. Saygılarımla. 18.02.2013
Karar Düzeltme Talep Eden
Davacı
HASAN SANCAK
ALAÇAMLI HALK ŞAİRİ
REKLÂM YAZARI
(EĞİTİMCİ-GAZETECİ)
-
Cevap: T.C. Adalet Bakanlığından Adalet İstiyorum!..
Bende kendimi sayın adminin imzasını tırtıklamış gibi hissettim yazınızı okuyunca
değiştireceğim
de nezaman