Atanmaya hak kazanma müktesep hak yaratır mı?
Mart ayında bir kurumun uzman yardımcılığı görevine atanmaya hak kazanmış bulunmaktayım. Ancak 4 aya yakın süre geçmesine rağmen belge teslimi ve tebligat dahil hiç bir işlem yapılmadı . Kurumu aradığımız zaman hiç bir bilgi verilmiyor. Yönetim değiştiği için kuruma alınmak istenmediğimiz ve atamamızın bu şekilde geciktirilerek hakkımızın düşürülmesinin hedeflendiğini duyduk ve kazanan arkadaşlarım da dahil çok tedirgin olduk.
Sormak istediğim şu gerçekten böyle bir şey yapabilirler mi ? Eğer yapabilirler ise biz nasıl davranmalıyız ne gibi başvurular yapmalıyız ? biran önce cevaplarsanız memnun olurum. Teşekkürler.
Cevap: Atanmaya hak kazanma müktesep hak yaratır mı ?
Alıntı:
travian16 rumuzlu üyeden alıntı
Mart ayında bir kurumun uzman yardımcılığı görevine atanmaya hak kazanmış bulunmaktayım. Ancak 4 aya yakın süre geçmesine rağmen belge teslimi ve tebligat dahil hiç bir işlem yapılmadı . Kurumu aradığımız zaman hiç bir bilgi verilmiyor. Yönetim değiştiği için kuruma alınmak istenmediğimiz ve atamamızın bu şekilde geciktirilerek hakkımızın düşürülmesinin hedeflendiğini duyduk ve kazanan arkadaşlarım da dahil çok tedirgin olduk.
Sormak istediğim şu gerçekten böyle bir şey yapabilirler mi ? Eğer yapabilirler ise biz nasıl davranmalıyız ne gibi başvurular yapmalıyız ? biran önce cevaplarsanız memnun olurum. Teşekkürler.
Kuruma atanmaya hak kazandığınızı belirtir belgenin bir fotokopisini ekleyerek bir dilekçe ile atanma talebinde bulununuz. Bu dilekçeyi kurumun evrakına kaydettirerek tarih ve kayıt numarasını ve imkan olursa kayıtlı dilekçenizin bir fotokopisini alınız. Gelecek cevaba göre davranızsınız. Eğer 60 gün içinde cevap vermezlerse, dilekçeniz zımnen reddedildi demektir. Sonraki 60 günde İdare Mahkemesinde bir iptal davası açabilirsiniz diye düşünüyorum.
Alıntı:
Çobanoğlu rumuzlu üyeden alıntı
Kuruma atanmaya hak kazandığınızı belirtir belgenin bir fotokopisini ekleyerek bir dilekçe ile atanma talebinde bulununuz. Bu dilekçeyi kurumun evrakına kaydettirerek tarih ve kayıt numarasını ve imkan olursa kayıtlı dilekçenizin bir fotokopisini alınız. Gelecek cevaba göre davranızsınız. Eğer 60 gün içinde cevap vermezlerse, dilekçeniz zımnen reddedildi demektir. Sonraki 60 günde İdare Mahkemesinde bir iptal davası açabilirsiniz diye düşünüyorum.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum. Bahsettiğim kurum bir üst kurul. Dün itibariyle öğrendim ki kurum sınav açmadan önce Başbakanlıktan kadro almamış şimdi ise Başbakanlık kadro vermiyormuş yani olmayan bir kadro için sınav yapmışlar. Bu nedenle atamamız yapılamıyor ve daire başkanı atanamayabilirsiniz diyor bununla alakalı da aynı işlemleri mi yapmalıyım ? Böyle bir durumdan dolayı ben hakkımı kaybeder miyim ?
Sonuçta bizim bir hatamız söz konusu değil açılan sınava güvenerek bekledik bu süreçte bir çok sınav ve mülakat kaçırdım mağdur durumdayım :(
Alıntı:
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum. Bahsettiğim kurum bir üst kurul. Dün itibariyle öğrendim ki kurum sınav açmadan önce Başbakanlıktan kadro almamış şimdi ise Başbakanlık kadro vermiyormuş yani olmayan bir kadro için sınav yapmışlar. Bu nedenle atamamız yapılamıyor ve daire başkanı atanamayabilirsiniz diyor bununla alakalı da aynı işlemleri mi yapmalıyım ? Böyle bir durumdan dolayı ben hakkımı kaybeder miyim ?
Sonuçta bizim bir hatamız söz konusu değil açılan sınava güvenerek bekledik bu süreçte bir çok sınav ve mülakat kaçırdım mağdur durumdayım :(
Daha önce belirttiğim gibi bir dilekçe yazarak atanma talebinde bulununuz. Cevaplarını alınız. Cevaba göre hareket etmenizde fayda vardır. Ayrıca tazminat davası hakkınızda oluşur.
Alıntı:
Çobanoğlu rumuzlu üyeden alıntı
Daha önce belirttiğim gibi bir dilekçe yazarak atanma talebinde bulununuz. Cevaplarını alınız. Cevaba göre hareket etmenizde fayda vardır. Ayrıca tazminat davası hakkınızda oluşur.
Teşekkür ederim Sayın üye peki bilgi edinmeye başvursam aynı şekilde dilekçe yerine geçer mi? Yoksa İadeli taahhütlü postayla mı başvurmam gerekir ?
Alıntı:
Teşekkür ederim Sayın üye peki bilgi edinmeye başvursam aynı şekilde dilekçe yerine geçer mi? Yoksa İadeli taahhütlü postayla mı başvurmam gerekir ?
Bilgi edinme yerine kuruma doğrudan atanma talebi içeren bir dilekçe ile müracaat etmelisiniz. Bu dilekçeyi doğrudan kendiniz kuruma vererek tarih ve kayıt numarası alabilirseniz iyi olur. Aksi halde iadeli taahhütlü postadan başka çare yok maalesef diye düşünüyorum.
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum sayın üye başvurumuzu yapıcaz inşallah
ilgili durum internet sitelerine de düşmüştür http://www.memurlar.net/haber/259792/
burada bizim kazanılmış hakkımız var mıdır acaba sitede ismimiz yayımlandı http://www.ihale.gov.tr/Duyuru/78/20...sonuclari.html
Alıntı:
Listelerde adınız varsa sınavı kazanmışsınız ve atanmanız gerekir diye düşünüyorum. Başbakanlıktan kadro alınıp alınamaması sizin değil kurumun sorunudur.
evet ismim var hocam ama daire başkanıyla görüştüm bana %100 atanırsın demedi burada hizmet kusuru olduğu kanısındayım bu arada size çok teşekkür ediyorum ilgilenip yazdığınız için gerçekten
Cevap: Atanmaya hak kazanma müktesep hak yaratır mı?
Tekrardan merhabalar Sayın Hukukçular.
Bir gelişme oldu sizle paylaşmak istedim değerli görüşlerinizi esirgemezseniz çok sevinirim zira ona göre bir yol haritası takip edeceğim.
Söz konusu gelişmeyi kısaca anlatayım. 15 gün önce malum kurumun bilgi edinmesine kurumda boş kadro olup olmadığı ve göreve başlatılıp başlatılmayacağımız konusunda başvurmuştum ve nihayet cevap tarafıma ulaştı. Cevapta ilgili prosedürün halen devam ettiği süreç sonunda adaylara bilgi verileceği ve ayrıca kurumda bizim için yeterli boş kadronun mevcut bulunduğu söylenmiş. Ancak başlatılıp başlatılmayacağımız konusunda hiç bir bilgi verilmemiş.
Soruma cevap alamadığım için sanıyorum haklı da olarak endişeliyim Sayın Hukukçu arkadaşlar. Bu konuda sizce mağduriyetimiz söz konusu olur mu? İlgili cevabı olumlu mu olumsuz mu karşılamak gerekir kurumun sitesinde halen isim listemiz mevcut bulunmaktadır. Kadro da mevcut olduğuna göre sizce müktesep hakkımız doğmuş oluyor mu ?
Şimdiden değerli görüşleriniz için Teşekkür ederim.
şayet yeterli boş kadro varsa ve de siz bütün yasal prosedürü hak etmişseniz kazanılmış hakkınız mevcuttur. kurum sınav açmadan önce boş kadro ilan edip sınav da yaptıysa, hukuken bu davayı kazanmanızı engelleyecek birşey yok gibi. fakat kurumun sınavdan öce ilanı olup olmadığı belki sorun teşkil edebilir ama küçük ihtimal.
siz bilgi edinme dışında doğrudan kuruma atamnızın gerçekleştirilmesi için başvuru yapıp, cevabı ya da 60 günlük süreyi de bekleyebirisiniz. bu sürede bir cevap gelmez ya da gelen cevap olumsuz olursa dava açabilirsiniz. çünkü kazanılmış hakkınız yukarıda anlatmaya çalıştığım sebeplerden ötürü var görünüyor. kolay gelsin...
Alıntı:
AV.SEZGİ SARISALTIK rumuzlu üyeden alıntı
kurum sınav açmadan önce boş kadro ilan edip sınav da yaptıysa, hukuken bu davayı kazanmanızı engelleyecek birşey yok gibi.
Sn. Sarısaltık'ın belirttiği gibi bir karar okumuştum. Bulabilirsem eklemeye çalışırım.
Cevabınız için çok teşekkür ederim sayın sn.sarısaltık bizimle alakalı olan tüm prosedürler (sınav,mülakat vb) olağan bir şekilde yapıldı hiç bir sorun olmadı. Başlangınçta bize bu konudan da kesinlikle bahsetmediler zaten. Bunun dışında beklenen iznin 2006/9 sayılı genelgeden kaynaklı olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım.
Ayrıca ilgili ilan 28 ekim 2011 tarihli resmi gazetede çeşitli ilanlar bölümünde yayımlanmıştır : http://www.resmigazete.gov.tr/main.a...0/20111028.htm
Atanmaya hak kazandığımıza dair ilan ise kurum resmi sitesinin duyurular kısmında halen duruyor.
Aslında ben de düşündüm bu şekilde bir başvuru yapıp daha sonrasında dava yoluna gitmeyi ancak oradaki kişilerin bana karşı negatif tutum sergilemelerini istemiyorum açıkçası bu yüzden biraz daha bekleme taraftarıyım acaba her hangi bir tebligat yapılmadan belli bir süre geçerse hak kaybı durumu olur mu ?
Sn. tolg kararı bulup buraya eklerseniz çok memnun olurum ilginiz için teşekkür ediyorum.
sizin atamanız gerçekleşmiş sn travian. yani tebligat gel işe başla şeklinde olabilir sadece. onun haricinde çağırmamaları hak kaybına yol açmamalıdır. ama işinizi garantiye alın derim. elbette ki negatif tutumdan çekiniyor olabilirsiniz bu sizin takdirinizde. fakat zaman akıp gidiyor. çıkar dengesini siz gözeteceksiniz ve ona göre dava açıp açmama kararı vereceksiniz....
Alıntı:
Sn. tolg kararı bulup buraya eklerseniz çok memnun olurum ilginiz için teşekkür ediyorum.
3 arkadaş bir kurumun imtihanını kazandık. Atamamız bir kısım insanların yardımı sayesinde ancak 4,5 yıl sonra yapıldı. Dolayısıyla, 4,5 yıl gibi uzun süreçte büyük kayıplarımız oldu. Bu nedenle, bahsettiğim kararı okuduğumda hayıflandım. Kararı bulamamış olsam da siz en azından izlemeniz gereken yol hakkında bilgi sahibi oldunuz.
Alıntı:
AV.SEZGİ SARISALTIK rumuzlu üyeden alıntı
sizin atamanız gerçekleşmiş sn travian. yani tebligat gel işe başla şeklinde olabilir sadece. onun haricinde çağırmamaları hak kaybına yol açmamalıdır. ama işinizi garantiye alın derim. elbette ki negatif tutumdan çekiniyor olabilirsiniz bu sizin takdirinizde. fakat zaman akıp gidiyor. çıkar dengesini siz gözeteceksiniz ve ona göre dava açıp açmama kararı vereceksiniz....
teşekkür ederim Sn.SARISALTIK bir süre daha bekleyip kurumun tutumuna göre işlem yapmayı düşünüyorum. İnşallah mağdur edilmeyiz.