Polis memurlarını şikayet
geçe evimin önünce silah seslerinden dolayı 155 i aradım polislerin çok geç gelmesi ve karakolun 250 m mesafede olması dolayısı ile İEM web sitesinden sikayet yazdım polislerin geç geldigini filan yazdım birkaçgün sonra aynı karakoldan ifade için telefon ile çagrıldım gitmeye çekiniyorum avukat ile gitmeyi düşünüyom ne yapmalıyım teşekkür ederim
Cevap: polis memurlarını şikayet
Çekiniyorsanız gitmeyin...zaten gelen polislere şikayetinizi bildirdiniz..
fakat emniyete şikayet ettiğiniz için polisler sizin şikayetinizi yazılı olarak almak istiyorlar..yani silah sesleri ile ilgili şikayetinizi..
Çekinecek neyiniz var ki? Bildirilen şikayet hakkında gereğinin yapılmaması ciddi bir suç olduğundan siz güçlü durumdasınız.
Benzer bir durumda polisin şikayetimle ilgilenmemesini KEM'e bildirmiştirm, beni de aynı karakoldan çağırmışlardı ve olay hakkında ayrıntılı bilgi alıp gereğini yapmışlardı.
Size de ne zaman aradığınızı, ne olduğunu v.s. gibi ayrıntılar soracaklardır.
Ama doğrusunu isterseniz ben de çok çekinmiştim giderken :)
Gittikten sonra ise benim anlatmak istediklerimi daha iyi anlamak dışında bir amaçları olmadığını anlamış oldum.
Hocam siz yine de tedarikli gidin derim. Atlet falan almanız menfaatinize olabilir. Hiç belli olmaz.Böyle bir durum daha önce gelmedi başımıza çok şükür ama kulaktan dolma bilgiler etrafta dolaşmıyor değil.
Alıntı:
sedat35 rumuzlu üyeden alıntı
Hocam siz yine de tedarikli gidin derim. Atlet falan almanız menfaatinize olabilir. Hiç belli olmaz.Böyle bir durum daha önce gelmedi başımıza çok şükür ama kulaktan dolma bilgiler etrafta dolaşmıyor değil.
Şikayetimle yeterince ilgilenilmediği için hatırladığım tam 3 defa bir üst makama şikayette bulundum.
Tamam; Her şeyimiz belki dört dörtlük değil ama; burası Patagonya da değil. Bir üst makama şikayet etti diye adamı fanila almaya ihtiyaç olacak kadar orada tutmazlar. İfade vermek, konuşmak, birkaç çay içmek en çok 1 saat bilemedin 2 saat sürer.
Konuyu başlatan arkadaştan hala ses yok ! ... Umarım dediğmizi yapıp atlet fanila birşeyler ayarlamıştır..Burası Türkiye en nihayetinde..
Cuma 11:00 gibi ifadeye gittim hiç düşündügüm gibi olmadı komser yardımcısı gayet kibar şekilde neden geç kalınmış olabilecegini anlattı. açıkcası şaşırmadım degil. birde konu ile ilgili bilgilendirildigim yazan bir kagıt imzaladım. bende teşekkür edip ayrıldım. yok yere stres yapmışım.
Neyse ki anlayışlı çıkmış arkadaş verilmiş sadakanız varmış :)
Ses çıkmayınca bizde sandık ki..
Alıntı:
Neyse ki anlayışlı çıkmış arkadaş verilmiş sadakanız varmış :)
Ses çıkmayınca bizde sandık ki..
Bu önyargınız neden anlamadım. Benim defalarca başıma geldi, sonuçta hepsi de Sayın mutlu104'ün yaşadığı şekilde sonuçlandı. Siz bir şikayette bulunup şikayetinizle ilgilenilmediği için üst makama şikayet ettiğinizde hapse falan mı attılar? Ya da başka bir tecrübeniz mi oldu?
Sigara bile kullanmayan birisiyim ben alkolde kullanmam tam bir yeşilaycıyım anlayacağınız , az daha uyuşturucu baronu diye işlem yapıyorlardı. Pek polislerle muhattap olmak istemesemde olur olmaz olabiliyor.
Olayı anlatmaktan vazgeçtim.Polisin kötü muamelesini yaşadım siz belli ki yaşamamışsınız. Hani o polisler sivil olsa öyle davranamaz ya , tabi üzerinde üniforma belinde silah olunca kahraman polisim benim hertürlü atarı yapıyor.Polisin haddini aşması olayı münferit vaka değil ,sonuçta kolluk herzaman heryerde haklı tabi , resmen haksız durumda olduğunu gösteren kamera kaydı olmadığı sürece.Polise mukavemetin suç olduğu yerdeyiz.Olmalı da tabi..Polisin bunu kötüye kullanması da en ağır suç yasalara göre..Tabi yasalar kime işler ?
Alıntı:
Tabi yasalar kime işler ?
Örümcek ve eşekarısının birlikte rol aldığı bir atasözümüz var mıydı?
:)
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Örümcek ve eşekarısının birlikte rol aldığı bir atasözümüz var mıydı?
:)
Bizim değilde İngilizlerin var :) Ama o atasözünün anlamına yakın çok güzide atasözlerimizde yok değil.
Biz daha olayın farkına varamadığımız için..
Alıntı:
mutlu104 rumuzlu üyeden alıntı
Cuma 11:00 gibi ifadeye gittim hiç düşündügüm gibi olmadı komser yardımcısı gayet kibar şekilde neden geç kalınmış olabilecegini anlattı. açıkcası şaşırmadım degil. birde konu ile ilgili bilgilendirildigim yazan bir kagıt imzaladım. bende teşekkür edip ayrıldım. yok yere stres yapmışım.
Bu durumda şikayeti de boşa yapmış olduğunuzu anlamışsınızdır. Umarım herhangi bir nedenle o karakola işiniz düşmez.. .)
böyle tecrübelerim olmuştur da ben başka bir tecrübemi anlatayım:
Çalıştığım işyerinde sözde bayrağını çok seven işverenim bayrak gönderde paramparça olmuş , günlerce bayrak o şekilde delik deşik sallanıyor ve umursamıyordu.
İnternet üzerinden valiliğe şikayette bulundum. Bir polis ekibi geldi , ellerinde benim şikayetimin çıktısı ; işvrenime şöyle dediler : "ismet isimli biri bayrak konusunda şikayetçi olmuş hemen değiştiriverin şu bayrağı" ..
iyimi?
Benim ismimi teşhir edip beni zor durumda mı bırakmalıydılar yoksa bayrağın o halini gördükten sonra işverenime " gel bakalım kardeşim bu bayrağın hali nedir?diye sorup bayrakla ilgili kanuna göre işlemmi yapmalıydılar ?
İsminizin gizli kalmasını istediğinizi belirtmek ya da sahte isim yazmak gerek herhalde :)
aynı olay. asayiş büronun hemen arkasına denk gelen 100m mesafeyi ihbar yaptım. gelen olmadı. yeni bir ihbar daha yaptım 2 saat sonra. dedim 2 saat önce yoktunuz bari bu sefer gelin. 3 ekip var 3 ü de dolu dediler. Nerde kaldı bahsedilen AB standartları, nerde kaldı profosyonel polislik.
Daha ne cevherler var Şenoleker bey , bak ayak üstü neler neler çıktı..
Birkaç örneği görüp , tüm polisleri töhmet altında bırakmak da doğru değil , aralarında adam gibi adamlar da var. Kişilik bozukluğu olan 3-5 polis denk geldi diye , "aaaa bak hepsi böyle bunların" demek yerine , biz artık "hepsi böyle olabilir" mantığıyla düşünerek tedbirli davranmaya yöneliyoruz.
Polis gözüyle bakarsanız onlarda haklı, sonuçta onların insan sarrafı olmalarını beklemek de yersiz.Belki 30 ayrı suçtan aranan bir suçlusunuz..Kardeşim kimlik sorgula varsa öyle birşey ondan sonra kötü muamele yap , ki yasalar ona bile karşıyken sen kalk normal vatandaşa böyle yap sonra polis güven huzur dan bahset.
Evinin önünde arabasını yıkayan adamın başına gelenleri okudunuz mu bu forumda ? Adam bir an pişmiş tavuk olaydım da bugünleri görmeyeydim diyordu galiba en son..
Cevap: Polis memurlarını şikayet
polislerin daha saygili olmasini istiyorum... Kendisi insansa karsisindakinide inSan olarak gorsun...😠
- - - Updated - - -
polislerin daha saygili olmasini istiyorum... Kendisi insansa karsisindakinide inSan olarak gorsun...😠
20.07 2016 saat 22.30 da g.antep demokrasi meydanina giriş yaparken bayan polislerin ablalarimla tartistiklarini fark ettim ve polislerin yanina gittim ablamin elinde semerkantla turk bayragi vardi polis sorgusuz sualsiz hic bir sey demeden bayragi yirtmiş ve birde bu vatan bizim gibilerin guzunden bu hale geliyormus agizlarina gelen haketi ettiler ben polislere neden bize boyle davrandiklarini sordum ve kadin polis uzerime yurudu ve beni dovecekti erkek polisler araya girmeseydi o bayrak 2014 yilinda babam hacca gittiginde vakif tarafindan bize hediye edildi ve ben o bayraga gozum gibi baktim muhafa ettim iki bucuk yil aksamleyin bayan polisler yirtti simdi soruyorum TUMKIYE CUMHURIYETI VATANDASLARINA ELIMIZDEKI BAYRAGI YIRTAN BIZE HAKARET EDEN BIZI VATAN HAINI GOZUYLE GOREN BU POLIS MEMURLARI NEYE INANIYORLAR VE KIMLERIN EMIRLERINI YERINE GETIRIYOR böyle karmasik bir zamanda tek yurek tek yumruk olmamiz gerekirken neden bu ayrim gayrim eyer bu mesajim yetkili kurumlara ulasirsa gerkenin yapilmasini rica arz ediyorum Bu vatan için seve seve canimizi feda ederiz ki cocuklarimiz guzel bir hayat yasasin
ben de polisi şikayet ettim. ne oldu, şu an daha da canım sıkkın. açtığım konuyu okursanız anlaşılacaktır. sinirden gece uyuyamadım. şimdi ne olacak, birken 2 oldu yaşadığım polis sıkıntısı..