7 aylık evliyim boşanma davası açtım boşanabilir miyim?
merhaba yeni evli bir erkek bireyim. ekim 2011 ayında evlilik yaptım. eşimin annesi ve erkek kardeşi tarafından evliliğim yıkıldı.
eşim annesinin ağızına bakıp annesine kalmaya gitti. ilk günlerde haftada 3 gün . sonraki günlerde 10 gün annesinde kaldı. eve
ugramıyor. telefon ile görüşüyoruz. ben evlilik müessesesi olarak bir erkek olarak ben den ne istedilerse yaptım. kendi evim var.
eşyaları onların istediği gibi aldım. eşimi annesinden almaya gittiğimde beni tehdit ettiler. annelerine yakın bir ev tutmak için
beni zorladılar. eşimde annesinin ağızına bakarak evimize gelmedi.sonraki günler eşimi almaya gittiğimde kardeşi beni dövmeye
kalktı.eşimi bana vermiyor. eşimi aldatmadım. evi rızıksız bırakmadım. eşimi dövmedim. ortada boyle bir sebepte olmayınca
anladım ki benim üzerimde baskı kurup beni pısırık biri gibi yapmaya çalışıyorlar. eşime evimize kimse karışamaz dedim. o yine
annesinin yanında olmak istediğini belirrti. eşimin ailesi,benim ailem ve benim eşim ile evimiz aynı şehirde. aynı avrupa
yakasında.
Eşim ile aramız çok açıldı. artık evlilik te sevgi saygı kalmadı. babam evlendikten 20 gün sonra trafik kazası geçirdi. kalça kemiği kırıldı.sağ ayağını tutan kemik kalmadı. 1 karış platin takıldı.eşim benim zorum ile ben le beraber hastaneye gitti. sonraki günlerde ne babamı nede bana babamın durumunu sormadı. merak bile etmedi.bende babamın kazasından sonra 1 ay gibi bir zaman geçtikten sonra trafik kazası geçirdim.sol ayağım kırıldı.şimdi iyiyim. ayağım o halde dahi eşim beni bıraktı annesine gitti. ben de ilerleyen günlerde bu evliliğin temelinden yıkıldıgını fark ettim ve
uzatmak istemediğimi eşimden boşanmak istediğimi belirttim. sonra eşim bana saldırdı. evde ki bazı şeyleri kırdı. eşimin ailesi o
gece gelip kızı aldılar.eşim bana saldırmadan ailesini çağırmış .herşey planlı onlar için. ben de adli tıp raporu aldım bana
saldırdığı ile ilgili ve boşanma davası açtım.dilekçem yazıldı mahkemeye verildi. eşimde avukat tutmuş dilekçeye karşılık vermiş.
şimdi benden maddi ve manevi tazminat davası açarak intikam almak istiyor. eşimin yüzünü bile görmek istemiyorum. onun eşyeları çok da bir esyası yok. tabak çanak. yatak odası .bulaşık makinesi.elk süpürge falan. onlar benim evlindiğimiz evde duruyor. gelip alda demedim .oda teklif etmedi.
beni terk etti günlerle ilgili bana saldırdıgı ile ilgili.evliliğimiz kötü gittiği ile ilgili elimde sahitlerim ve raporlarım var. konuyla ilgili
bu eşim benden ne kadar şey alabilir. bu tazminat olayında neden erkek tarafımı bu kanunlar tutmaz.
çalıştığım işyeri personel çıkarıyor. beni de ağustos gibi çıkaracaklar. bu kadar terslik varken eşimden bir çırpıda boşanmak
istiyorum. artık insanlık damarını onda görmüyorum.
sizden başıma gelecek davayla ilgili bilmem gerekenleri yorumlamınızı rica ediyorum.
Cevap: ekim 2011 de evlendim 7 aylık evliyim boşanma davası açtım.boşanabilirmiyim.
Öncelikle geçmiş olsun. Eşinizin size saldırdığını ve adli tıp raporu aldığınızı söylemişsiniz. Rapor aldığınıza göre ben, bu saldırının fiziksel saldırı niteliğini taşıdığını anladım. Bu durumda eşiniz kusurlu sayılacaktır ve sizden tazminat talep edemeyecektir. Ancak bu durum, sizin boşanma davasını neye dayanarak açtığınıza göre de değişim gösterebilir. Bir de eşinizin avukat tuttuğunu ve dilekçe ile karşılık verdiğini söylemişsiniz. Eşiniz boşanmayı kabul etmiş olsa da, evliliğinizin 1 yılı dolmadan anlaşmalı boşanma şansınız bulunmamaktadır. Biraz daha detaylı anlatabilirseniz, daha rahat yardımcı olabiliriz diye düşünüyorum.
Cevap: ekim 2011 de evlendim 7 aylık evliyim boşanma davası açtım.boşanabilirmiyim.
ilginiz için teşekkür ederim. eşime boşanmak istediğimi . ailenin yaptıkları ile huzurumuzun kaçtını. aramızdaki sevgi saygı hatırlanabilir olarak kalacak şekilde anlaşarak boşanmak istiyorum dedim. önce tamam dedi. sonra kafasında bir iki şalter attı. annesini aradı. beni annesiyle konuşturdu. o ara annesi babası erkek kardeşi yola çıkmışlar. eşim evde kırılabilecek vazoları parfüm şişelerini şampuan ları aldı yere attı. sonra mutfak kısmına yölendi. ordaki şeyleri kırmasın diye karşısında durdum. bana çıldırır gibi osmanlı tokatları attı. yüzüm şişti. ellerimi kulaklarımakoydum .o ara ben tırnakları ile kavradı. elimin üzerindeki derileri parçaladı. boynumda 7 tane deri yırtılmasına sebep verdi. annesi babası erkek kardeşi geldi. kızlarını aldılar.kızlarına evden eşyalarını topla gidiyorsun dediler. bana tazminat davasını açacaklarını ve evdeki eşyeları alıp eşkiciye vereceklerini (benim eşyalarıma zarar verecek şekilde eskici ye vereceğini söylüyor.) söylediler.eşim evi terk etti. ben de 155 aradım.o beni karakola orasıda aşayişe gönderdi. sonra beni devlet hastanesi .savcılık ali tıp olmak üzere beni yönlendirdiler. 2 gün sonra da avukat tuttum.
bende adli tıp raporu darp raporu aldım. bu konu ile ilgili savcılık ayrı bir mahkeme açtı. eylül 2012 de duruşmamış var.4 ay beni korumaya almış mahkeme.4 ay içinde bana eşim saldırırsa hakkında işlem yapılacakmış.
avukatım mahkemeyi evlilik birliğini yıkıması.şiddetli geçimsizlik diye açtı.
ben eşimden boşanmak istiyorum. ailesi ile ben yaşayamam. ben etrafımda iyi huylu ,nazik terbiyeli biri olarak biliniyorum. böyle bir yapının karşısına eşim gibi biri gelince altüst oldum. mahkeme ne kadar sürer se sürsün eşim ile aynı ortamda olmak istemiyorum.
bana aldıklarının faturalarını yada sözleşme kagıtlarını bulmaya çalıştım. ibraz ettim. şu an halen borcum var. bulabildiğim kadar cektiğim kredileri , borçları belgelemeye çalıştım.
benim bacağım kırık iken benim yanım da durmayıp annesine gittiği zamanlarda evde olmadıgına dair yakın komşularım şahitlik yapacak. benim nikah şahidim en iyi dosttum.aynı zamanda apartman komşum. olayların çoğunu biliyor ve benim çektiğim sıkıntıları gördü. şahitlik yapacak bu kişilerin benim hakkımdaki yorumları mahkeme de bana artı puan kazandırırmı.
ben mahkeme ne kadar sürsede eşimin benden bir şey koparmasını istemiyorum. çünkü düğünden önce ve sonraki tüm altınlar paralar zaten eşimde.dava dilekçesine şey yazmış. eşim benim maaşımı alıyor bana vermiyordu. yemin billah. eğer bana yardım etseydi zamanın da boşanmak konusunda bu kadar ısrarcı olmazdım. hem yardım etmediği gibi bana da iftira atıyor. ben kendi yağımda kavruldum. o kadar borcun harcın için de oldugum halde bana yardım etmedi. benim kendi borçlarım var. dedi.
Avukatınız davayı evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına dayanarak açmış fakat benim bu konuda söyleyeceğim 2 şey var. Birincisi bu sebeple açılan boşanma davalarında hakimin takdir yetkisi oldukça geniştir. Yani hakim size "siz daha yeni evlisiniz, bu gibi olaylar her evlilikte olur" da diyebilir, boşanma değil belli bir süre ayrılık kararı da verebilir, boşanma kararı da verebilir. Hakim tanık beyanlarından ve tarafların beyanlarından bu evlilik birliğinin temelinin gerçekten sarsılıp sarsılmadığını saptamaya çalışacaktır. İkincisi de, eşinizin tazminat talebinden bahsetmiştiniz. Evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına dayanılarak açılan davalarda kusur daha öz önem taşır, önemli olan ortak hayatın çekilmez olup olmadığıdır. Hakim genel olarak evliliğinize bakacağı için, eşinizin de getireceği olası tanıklar, eşinizin sizi daha kusurlu göstermesini sağlayabilir. Benim fikrimi sorarsanız, "hayata kast, pek kötü ve onur kırıcı davranış"a dayanarak dava açmanız daha iyi olurdu. Çünkü bu sebeple açılan davalarda hakim evliliğinizin genel ilerleyişinden çok o davranışın işlenip işlenmediği ile ilgilenecektir. Ayrıca da bu davada sizin kusurlu sayılabilme ihtimaliniz de kalmayacaktır. Dahası bu "pek kötü ve onur kırıcı" davranışından dolayı siz, eşinizden tazminat talep edebileceksiniz. Avukatınızla bu konuda bir görüşme yapmanızı tavsiye ederim.
teşekkürler. avukatım ile görüşüp konuyu bu şekilde anlatayım. haklı iken haksız duruma düşmek istemem. ilerleyen günlerde sorunlarım ile ilgili tekrar buraya yazmaya çalışırım. tekrar teşekkür ederim.
telefonum yere düştüğü için içindeki bir çok veriye ulaşamıyorum. hafıza kartım bozuldu. yeni bir hafıza karttı almıştım. eşimin bana attıgı mesajlarda onemli ayrıntılar vardı diye hatırlıyorum. bunları delil olarak kullanmak istiyorum. türkcell bu kayıtları tutuyormu. tutuyorsa kaç aylık bir dönemdeki mesajları alabilirim. avukatım bana diyorki türkcell yada başka operator kayıtları sadece tarih ve saat olarak saklıyor diyor. mesaj içeriğini saklamıyor diye söyledi.
durum tam olarak nedir. ben 5 yıl boyunca mesajlar saklanıyor diye biliyorum. eşimin bu bana atılan mesaj larını nasıl delil olarak kullanabilirim.
bir de sormak istediğim bir durum var. sitede boşanma ile ilgili bir çok konu okudum. hakim bu boşanma durumlarında nasıl oluyorda hemen erkeğe tazminat cezası veriyor. iki birey de çalışıyor. niye erkek tazminat ödüyor.
bir de kafama takılan mevzu. benim çalıştığım yerin bizi çıkarma durumu var. ben işsiz kaldığımda bana tazminat öde derlerse. olmayan parayı nasıl bulup buluşturacam da verecem . süreç nasıl işliyor.
Senin bir kusurun yok , sen tazminat falan ödemezsin.. İş ki nafaka ödememeye bak..Ama bu imkansız gibi birşey nafaka Allah ın emri gibi birşey kaçarın yok..Bence tazminat ödemezsin bu kadar kısa süreli evliliklerde çocuk oyuncağına çevirilmediği sürece tazminat ödendiğini hiç duymadım.
Tabi anlattıklarınızın doğruluna hakim kararı vereceği için , biz ne desek boş.Telefonunuza gelince bu işten anlayan birilerine giderseniz o mesajları metin olarak çıkartırlar ama bu telefondaki veri olmaktan çıkar.Keşke telefonu çarpmadan bi düşünseydiniz.
Telefon içinden mesajların kurtarılması imkansız. içindeki hafıza kartı zarar gördü. ki elektronik te verilerin üzerine başka veri yazıldımı bilgiler zaten gider kurtarılmaz. bilgisayar parçası olsa harrddisk üzerinden bilgiler kurtarılır. mantıgı daha kolay.
benim kastım türkcell bu mesajları tutuyor diye biliyorum. turkcell de bu durum nasıl öğrenilebilir. türkcell söylemiyor.
birde bu boşanma davalarında hakimler fazla bu olaya değer vermiyor kanısındayım. o kadar delil sunulurken yine de kusursuz kişiye kusur bulunup nafaka ödettiriliyorsa hukuk burda taraflı duruyor .
beni defalarca terk etmeye çalışan bir eşim vardı. nikahımızdan son zamanlarımıza kadar hep evi terk edip gitmeler. annesinde gidip kalmalar.benim babam çok hasta . ciğerlerinde kitle var. çok büyümüş ve ameliyat şansıda yok. böyle bir sağlık problemide kapıda .adam her gün eriyor gözümün önünde . hastane paraları havalarda uçuyor. bu olayları da mahkeme sunmaya çalışacam. uğraştığım bu durumların da davam da bana artı puan kazandırırmı. eşim olacak kişi ve ailesi kızı evimden alıp gittiklerinden beri .kimse benim ailemin yanına gelip bu evliliği kurtaralım. başında kötü başladı. sonu böyle bitmesin diye gelip yada telefon açıp konuşmadılar. çok kibirliler . kibir de şeytandandır. benim gözümde onlar da böyle
Alıntı:
Kalbin hastalıklarından biri de kibirdir. Kibir; hak ve hakikati kabul etmeyip, kendisini yüksek görmek, başkalarının fevkinde sanmaktır.
Kibrin sebebi, cehalettir ve muhakeme noksanlığıdır. Halık-ı Azim’in kudret ve azametini düşünen ve bilen bir insan, katiyen kibir ve gurur hastalığına düşmez.
..........
Hukukun taraflı durmasını kimileri pozitif ayrımcılık olarak nitelendirsede bende sizin gibi pozitiflik değil hukuk açısından negatif bir eylem olduğu görüşündeyim.Haklıyı haksızı ayırmadan hop bağla nafakayı,neymiş yoksulluğa düşüyormuş..Kız tarafının ailesi milyardolar zengini olsa nafaka talep edildi mi kaçarı yok nafakayı bağlıyor hakim..Yasalar böyle söylüyorsa hakim ben ne yapayım diyorsa hakim de haklı tabi.Sizi defalarca terketmeye çalıştığına hakimi ikna etmeyi başarırsanız hakim sizin açınızdan daha olumlu bir karar verebilir.Ben bugüne kadar nafaka isteyipte alamayan bir kadın görmedim.Bunu da belirteyim.
Babanız için üzüldüm.Allah acil şifalar versin.Sizlere de sabır ve kolaylıklar.Umarım sağlığına kavuşur.
Operatör kayıtları ile ilgili benim bildiğim ise telefon görüşme trafiği ve yazılı halde gönderildiği için mesaj içeriği text halde savcılık kanalıyla alınabiliyor diye biliyorum.Bu kayıtlar için özel bir işlem yapılmıyor, zaten size gelen yazılı datayı başka bir yöne gönderiyorsunuz, konuşmada ses datasının taşınması sırasında datanın kayıt edilmesi gerekiyorki bu çok meşakatli ve maliyetli bir iş olduğu için yapılmıyor ses datasının disk üzerinde kapladığı alanı kontrol etmek ve saklamak zorluğu nedeniyle bundan kaçınılıyor ama mesaj konusunda kendilerine yazılı halde gelen datanın içeriğini rahat bir şekilde verebilirler.Konuşma ve mesajlaşmanın ayrı fiyatlandırıldığını uzun içeriğe sahip mesajların bölünerek karşı tarafa aktarıldığını göz önüne alırsak içersindeki karakter sayısını ve türünü bilen bir yapının bunu olduğu gibi muhafaza etmediğini düşünmek bana göre yanlış , uğraşmak istemedikleri için bu tarz bir dayatmayla bu isteklerin önüne geçilmek istiyorlar.
Scorpion haklı , şimdi sordum son 1 yıla ait ilgili kişinin tüm mesajlarının dökümü çıkartılıp mahkemeye gönderilmesi mümkünmüş.Mahkemece ilgili GSM operatörüne müzekkere gönderilip sizin belirttiğiniz tarihteki mesajlaşmaların dökümünün gönderilmesi mümkünmüş.
Alıntı:
sedat35 rumuzlu üyeden alıntı
Scorpion haklı , şimdi sordum son 1 yıla ait ilgili kişinin tüm mesajlarının dökümü çıkartılıp mahkemeye gönderilmesi mümkünmüş.Mahkemece ilgili GSM operatörüne müzekkere gönderilip sizin belirttiğiniz tarihteki mesajlaşmaların dökümünün gönderilmesi mümkünmüş.
bende mesaj kayıtlarını tutuyorum 2.celsede bizde delil olarak sunacağız. Telefonumda kayıtlı sim kartı kopyalatmak istedim turkcel merkezden ama sadece rehberi yedekliyoruz dediler. Avukatım sim kartı kopyalat nolur nolmaz demişti. Birde telefonum nokia 6300, yaklaşık 40-50 civarı mesajı var malum şahsın, mesajlar sim kartta değil telefon hafızasında gözüküyor, bunu da nasıl anladım, sim karı çıkartıp annemin telefonuna taktım orda gözükmedi mesajlar, kendi telime taktım hepsi gözüktüi mahkemeye telefonumu sunacak avukatım, sim kartta mesajların kayıtlı olmaması sorun olurmu ki ? Benim için her türlü delili içeriyor, ağzıyla biçok şeyi kanıtladı o yüzden çok önemli. Sorun olur mu telde kayıtlı olması.
Telefon hafızasında kayıtlı olması bir bakıma daha avantajlı, sonuçta telefon ile beyan ettiğiniz taktirde işlemler daha hızlı yürüyecektir. Diğer türlü de olsa mahkeme kararı ile zaten günün birinde o mesajlara ulaşılacak burada zamandan kazanmanız söz konusu, telefon hafızasında olması sorun çıkartmaz.Zaten mahkeme heyeti inceler gönderilen numarayı mesaj içeriklerini kimin kime gönderdiğini anlarlar.
Tekrar tekrar teşekkürler. o zaman ben mahkemeye çıktığımda mesaj ları operatorden isteme konusunu dile getirecem. avukatıma daha önce söyledim . fakat vermiyor diye söylemişti .biraz daha sıkıştırmasını isteyecem.
Bir de şöyle iki soru sormak istiyorum.
1-)Mahkeme süreci nasıl işliyor. yani daha hala mahkemeye çıkamadım. ben istiyorum ki çıkayım derdimi anlatayım. şimdi yaz dönemi giriyor. adli tatil e de denk gelecem galiba.
Bu mahkeme çıkma mahkeme süreci nasıl işliyor. biz dilekçeyi sunduk .karşı tarafta dilekçeye cevap verdi. sonra biz tekrar yazdık. avukatım ilk duruşmaya sen gelmezsin zaten diyor.
Ben istiyorum ki her aşamada ben olayım. beni benden daha iyi kim anlatabilir. eski eşim demek istiyorum artık. timsah göz yaşları dökerlerse hakim de bunu yerse.
Misal ben mahkemede çıktım. derdimi anlattım. bana belli bir dakika veriyorlarmı. yada şahitlerime. ne bileyim yalap şap bir ifade alınıyor gibi bir durum varmı.hem diyorlar en az 1 yıl sürer mahkeme. nerde hukukun adilliği.eğer beni ve şahitlerimi detaylı dinlemeyeceklerse
2-) Birde eşimin bu yaptıklarından sonra. heleki o ailesi . Bunlar baştan pazarlıklı. kafalarında her şeyi düşünmüşler. beni kendi evimizde rahat bırakmadılar . huzurumuzu bozdular. beni tehtit etmeler. şimdi de adım gibi biliyorum. yalancı şahitler bulacaklar.yada yalan beyan verecekler. kanun maddesinin 272 maddesindegerçeğe aykırı olarak tanıklık yapan kimseye 1 yıldan 3 yıla kadar hapis diyor.
şimdi eşim yada etrafı mahkeme yalan beyan verirlerse. hakimden bu beyan verenleri çapraz sorguya aldırabilirmiyiz. (şimdi diyeceksiniz bu sadece aile mahkemesi boşanma davası böyle şeyler olmaz)
o zaman 272 madde ne sebeple var. bir kişinin yalan cı şahitlik yaptıgı sorguda anlaşılmaz mı.
şimdiden teşekkürler.
Sayın "brevaman81" mesaj konusunu geçiyorum izleyeceğiniz yol belli, diğer sorularınıza gelince ilk celse tespit celsesi evraklar incelenir tarafların avukatları, tarafların kişisel bilgileri kontrol edilir ve gerekli evrakların talebi yapılır yani sizin ağzınızı açmayı gerektirecek tek bir konu olmayacak, ancak orada bulunmanız konusunda bende sizinle hem fikirim bu haklılığınızın bir göstergesidir, korkusu , saklayacağı bir şeyi olan hakim karşısına çıkmaz.Sonraki aşamalarda hakim taraflara çok nadir söz hakkı verir sonuçta sizi savunmak için bir vekiliniz var, sizin direk konuşmanız pek mümkün değil avukatınız aracılığı ile söz isteyep hakim müsade ederse yada hakim size direk soru sorarsa bu mümkün onun dışında anlatılanlara müdehale etmeniz mümkün değil bir de hakimden azar işitmeyin.
Şahit beyanlarına itirazınızı belirtmenize gerek yok zaten hakim tanık ifadesinden sonra sizin avukatınıza söz hakkı verip eklemek istediğiniz yada sormak istediğiniz bir şey varmı diye söz hakkı verir, bu sırada ifadenin yalan olduğunu ispatlamak için hakime tanığa şu sorunun sorulmasını talep ediyorum diyebilirsiniz siz yada avukatınız şahitle direk konuşamazsınız sizin sorunuzu hakim şahite sorar ve cevap ister, bu tür sorular sonunda avukatım soracağınız yada ekleyeceğiniz başka husus varmı diye sorar bu aşamada avukatınız söylemek istediklerini hakime söyler sonrasında hakim otomatik olarak avukatınızın sorusunu ve alınan cevabı katibe ekletir ve arkasından avukatınız söylemese bile alehe hususları kabul etmiyoruz ifadesi eklenir, sizin ben ifadeleri kabul etmiyorum itiraz ediyorum gibi bir söyleme girmenize gerek yok.
Her duruşmada genelde 3 şahit dinleniyor ve yine yaklaşık her şahit için 5dk süre veriliyor şahitin ifadeleri hakimin dikkatini çeker doğruluğuna kanaat getirirse süreyi biraz daha uzatıp gerekirse diğer şahitlere tanıyacağı süreden kısabiliyor.Tüm savunmanızı yazılı yapmanızı öneririm zira yazılı yapılan tüm işlemler dosya içersine konulduğu için bu durumun fazlaca avantajı olur, öncelikle dava öncesi notlarına ve ifadelere bakan hakim sizin yazılı verdiğiniz ifadelere ve celse tutanağınıda tekrar okur ve daha kalıcı bir bilgi olur ayrıca dosyanızın temyize gittiğini varsayarsak mahkeme tutanağına hakim şahit ifadelerini yazdırırken anlatılanları kafasında derleyip o şekilde yazdırıyor atladığı unuttuğu konu tutanağa işlenmeyeceği için önemli detaylar yargıtaya ulaşamayacak ancak ifadeler yazılı olursa yargıtayda tüm anlatılanları yazılı evraktan atlamadan inceler.
Karşı tarafın yazılı olarak verdikleri savunmalarındaki olay örüntüsü ile ilgili şahitlik yapanların yazılı savunmadaki açıklamaların aksine farklı yada şüpheli ifadelerine karşın savcılığa yalancı şahitlik nedeni ile suç duyurusunda bulunabilirsiniz.Genel de hakimler şahitlerin ifade verme şekillerinden doğrumu yalanmı beyan verdiklerini anlıyorlar ancak bunu davanın bütününe göre değerlendirip ona göre karar veriyorlar, şahitliğe gelenlerin belki de yarısından çoğu yalan beyan verdikleri için hangisiyle uğraşsınlar bu şekilde dava bitmez ki.Hakim tarafların beyanlarını dinler yalan doğru farketmez kafasında oluşan kanaate göre karar verir.Benim davamda yazılı beyanın aksine faklı beyan veren karşı tarafın şahitine defalarca aynı soruyu sordu ve yalan söylediğine kanaat getirdi ancak yalan söylüyorsun demedi belki sadece bu kişinin ifadesini dikkate almadan karar vermiştir.Sizin yapmanız gereken karşı tarafın yalan beyanını hakim celse tutanağına eklemeyi unutrsa yada atlarsa hatırlatıp tutanağa geçmesini sağlamak bu sayede verilen kararı beğenmezseniz bu gerekçelerde temyizde eliniz güçlenir.
Saygılarımla.
Cevap: 7 aylık evliyim boşanma davası açtım boşanabilir miyim?
teşekkür ederim tekrar. konuyla ilgili soylediklerini yapmaya çalışacam.
Cevap: 7 aylık evliyim boşanma davası açtım boşanabilir miyim?
ilk duruşmaya çıkıldı. hakim avukatlara müvekkilleriniz ile görüşün barışma yolları var mı diye sorun . yeni evliler hemen boşanmasınlar dedi.
ve tarafları psikoloğa yönlendirdi. sonra alınacak raporda incelenecek ikinci duruşmaya getirilecek gibi bir laf etti.
eşim in avukatı da kendi gibi. yalan lar iftiralar havada uçuşuyor. bir söyledikleri diğerlerini tutmuyor.
bu süreç çok uzun geliyor bana. ben artık adını bile duymak istemiyorum eşimin. yalanları ve iftiraları ile gözümden küçüldüğü kadar küçüldü.
boşanma davası sürüyor. evden kalan eşyelarını almak için tutanak tutup eşyaları vermek istiyorum.
boşanmada eşya teslim tutanağı formatını yazabilirmisiniz.