-
Kursa Kayıt yaptırdım fakat gitmedim Ücret talep ediyorlar
Yaklaşık 2 yıl kadar önce 3ds max eğitimi almak için bir kursa kayıt yaptırdım. Bir hafta sonrasında ailevi sebeplerden dolayı işimi de bırakıp İstanbul dan Kütahya'ya yerleştim. Hala Kütahya'da İkamet ediyorum.
Bu arada kurs belirtilen tarihten bir ay sonra açıldı tam tarih hatırlamıyorum.
Kendilerine mail attım dönen olmayınca telefon acıp durumu bildirdim İstanbul dışındayım büyük ihtimalle İstanbula dönmeyeceğim. Kaydımın silinmesini istiyorum diye. Hallettik sandım bir kaç ay sonra telefonuma mesaj geldi Ödenmemiş borcumun bulunduğunu ve ödemezsem icra yoluna başvuracaklarını yazmışlar. Ben tekrar telefonla irtibat kurdum Durumu tekrar tekrar açıkladım. Telefondaki bayan beni sürekli ikna etmeye çalıştı kaydı donduralım istediğiniz zaman alın şeklinde.Bende kesin bir zaman veremeceyeğimi kısa vadede herhangi bir planımın olmadığını dile getirdim. Bu yüzden kaydımı iptal etmelerini istedim. İlgileneceklerini söylediler.
Aradan 1 sene kadar süre geçti Bugün telefonuma mesaj geldi avukata verilmişim ve icra takibi başlatılmış. 2 gündür araştırıyorum Şikayet var sitesine yazdığım şikayete yanıt yazılmış fakat ben durumu hallettik diye bakma gereği duymamıştım. Orada durumumu belgeleyip yazılı olarak dilekçe vermem gerektiği yazılmış.Fakat yaptığımız telefon görüşmelerinde bana bu durumdan bahsedilmemişti.Eğer bahsetmiş olsalardı hazır olaylar sıcakken dilekçemi yazar gönderirdim.
Şunu da belirtmek istiyorum şuan arasam tamam kursa geleceğim desem geri çekecekler ve üstüne faiz koymadan 700 TL lik borcu aynı şekilde ayda 100 TL olarak ödememi kabul edecekler.Amaçları sadece benden o kursun ücretini almak.Ama benğimde İstanbula gitme gibi bir durumum yok. Kütahya' da da şubeleri olmadığı için kursa gitmem mümkün değil.
Bu durumda ne gibi bir yol izleyebilirim . Milli eğitim bakanlığı tüketici mahkemesi gibi yerlerden nerelere şikayet edebilirim. İstenildiği taktirde firmanın ismini verebilirim doğru olmaz belki diye şuan yazmadım.
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/19832_0.html bu linkte 10.Madde'de tamolarak benim durumumdan bahsediliyor. Mantık olarak düşünürsek herhangi bir eğitim almadım. Ve almadığım bir ürünün ücretini ödemek istemiyorum. Hakkımı ne şekilde savunabilirim. Bilgisi olan arkadaşlar yardımınızı esirgemeyin lütfen.
-
Cevap: Kursa Kayıt yaptırdım fakat gitmedim Ücret talep ediyorlar.
Avukatla görüşüp, borcunuzu taksitlendirmeyi deneyin derim.
Kursa kayıt sırasında muhtemelen bir sözleşme ve senet imzaladınız. Borcunuzu ödemeniz gerekiyor.
Mantıklı olarak düşünecek olunursa;
Kursun bir kontenjanı var, o kontenjana göre bir gider olur- gelir hesabı yapılır, yapılan hesaba göre işletme giderleri düzenlenir.
Katılıma karar verdiniz, bunun karşılığında bir ücret ödemeyi YAZILI olarak taahhüt ettiniz sözleşmeyi imzalayarak.
Katılmayacağınızı YAZILI olarak bildirmemiş, kurumu resmi olarak bilgilendirmemişsiniz cayma hakkınızın bulunduğu süre içinde.
10.maddeye tam olarak uyuyormusunuz gerçekten, bir daha düşünün isterseniz.
-
d) Kurumların öğretime başlamasından önceki bir tarihte öğrencinin herhangi bir sebeple kurumdan ayrılması ve ayrılmak için müracaat etmesi,
bunu kastettiniz sanırım.
Ama işte; başvurduğunuzu kanıtlamanız gerek.
Ayrıca o sırada senetlerinizi de almış olmanız gerekliydi :(
-
En baştan yasal olarak yapmanız gerekenleri öğrenip ona göre adımlar atsaydınız kanunlar lehinize işleyebilirdi.Ancak artık borç avukatlık olmuş ve bu saaten sonra yapacak tek şey avukatla anlaşmak gibi gözüküyor.Senetde imza edildiyseki avukatın elinde sanıyorum senet var ona göre hareket etmeniz gerekecek gibi gözüküyor.
-
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
En baştan yasal olarak yapmanız gerekenleri öğrenip ona göre adımlar atsaydınız kanunlar lehinize işleyebilirdi.Ancak artık borç avukatlık olmuş ve bu saaten sonra yapacak tek şey avukatla anlaşmak gibi gözüküyor.Senetde imza edildiyseki avukatın elinde sanıyorum senet var ona göre hareket etmeniz gerekecek gibi gözüküyor.
Ayrıca avukatlık vekalet ücreti, icra dosya masrafları vs ile artık borç senette yazan miktardan fazla durumda artık.
-
Senetle birlikte sözleşme de imzaladıysanız, senet ve sözleşme tutarları da örtüşüyorsa senet bir sebebe bağlanmış olacak ve kambiyo senedi vasfını yitirmiş sayılacaktır. Takibin durudurulması talebiyle teminat tutarını da yatırarak menfi tespit davası açma şansınız olabilir. Bu davada sözleşmedeki firmanın yükümlülüklerini yerine getirmediğini (örn: kursun zamanında başlamamış olması) veya bu kurs MEB Özel öğretim kapsamındaki bir kurssa yasal hakkınızı kullandırmadıklarını ispatlarsanız borçtan kurtulma şansınız olabilir.
-
Ödenmemiş borcun senedini almam ne kadar mümkün ? Burası sadece bir eğitim kurumu kayıt olurken başıma bunların geleceğini nerden bilebilirdimki. Telefon görüşmeleri sonucunda beni bilgilendirmeyip tamam hallederiz dedikten yaklaşık 1 yıl sonra basıma bu geldi. Daha önce yazdığım gibi eğer bana iptal etmek için şunları yapmalısınız diye uyarsalardı ( ki yapmadılar nedenide beni şuanki bulunduğum duruma sokup o parayı herne olursa olsun almak )Gerekeni o zaman yapardım. Sadece senette imzam var diye o parayı ödemek zorundamıyım ? Karşılığında bir hizmet almadım kursa gitmedim kapısının önünden bile geçmedim kesinlikle bir şekilde gereken yerlere şikayette bulunarak bu durumdan kurtulma şansım yokmu ? Para kolay kazanılmıyo şuanki durumda bu parayı ödemek enayilikten başka birşey değil bana göre. Şunu sormadan da edemiyorum Banka değilsin ne bileyim devlete ait bi kurum değilsin ödememizi istedikleri para vergi borcu bağkur borcu vs. değil nasıl bir seneti yırtıp atarak iptal edemiyorlar anlamadım Burda tamamen bir art niyet var bana göre.
-
Alıntı:
Av.Utku Karabayraktar rumuzlu üyeden alıntı
Senetle birlikte sözleşme de imzaladıysanız, senet ve sözleşme tutarları da örtüşüyorsa senet bir sebebe bağlanmış olacak ve kambiyo senedi vasfını yitirmiş sayılacaktır. Takibin durudurulması talebiyle teminat tutarını da yatırarak menfi tespit davası açma şansınız olabilir. Bu davada sözleşmedeki firmanın yükümlülüklerini yerine getirmediğini (örn: kursun zamanında başlamamış olması) veya bu kurs MEB Özel öğretim kapsamındaki bir kurssa yasal hakkınızı kullandırmadıklarını ispatlarsanız borçtan kurtulma şansınız olabilir.
Teşekkür ederim sayın Utku Karabayraktar.
-
Alıntı:
oknglr rumuzlu üyeden alıntı
Ödenmemiş borcun senedini almam ne kadar mümkün ? Burası sadece bir eğitim kurumu kayıt olurken başıma bunların geleceğini nerden bilebilirdimki. Telefon görüşmeleri sonucunda beni bilgilendirmeyip tamam hallederiz dedikten yaklaşık 1 yıl sonra basıma bu geldi. Daha önce yazdığım gibi eğer bana iptal etmek için şunları yapmalısınız diye uyarsalardı ( ki yapmadılar nedenide beni şuanki bulunduğum duruma sokup o parayı herne olursa olsun almak )Gerekeni o zaman yapardım. Sadece senette imzam var diye o parayı ödemek zorundamıyım ? Karşılığında bir hizmet almadım kursa gitmedim kapısının önünden bile geçmedim kesinlikle bir şekilde gereken yerlere şikayette bulunarak bu durumdan kurtulma şansım yokmu ? Para kolay kazanılmıyo şuanki durumda bu parayı ödemek enayilikten başka birşey değil bana göre. Şunu sormadan da edemiyorum Banka değilsin ne bileyim devlete ait bi kurum değilsin ödememizi istedikleri para vergi borcu bağkur borcu vs. değil nasıl bir seneti yırtıp atarak iptal edemiyorlar anlamadım Burda tamamen bir art niyet var bana göre.
O imzaladığınız bir kursa katılım sözleşmesi değil de, bir kira kontratı olsaydı ve bir sebeple kontratı imzaladıktan sonra, ev sahibine bilgi vermeden şehir değiştirmek zorunda kalsaydınız örneğin 3 ay sonra ancak ev sahibi evini bir başkasına kiralayabilmiş olsaydı ne olurdu sizce?
O 3 ayın kirasını , anlaştığınız kira bedeli üzerinden ödemek zorunda kalırdınız.
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
O imzaladığınız bir kursa katılım sözleşmesi değil de, bir kira kontratı olsaydı ve bir sebeple kontratı imzaladıktan sonra, ev sahibine bilgi vermeden şehir değiştirmek zorunda kalsaydınız örneğin 3 ay sonra ancak ev sahibi evini bir başkasına kiralayabilmiş olsaydı ne olurdu sizce?
O 3 ayın kirasını , anlaştığınız kira bedeli üzerinden ödemek zorunda kalırdınız.
Kendilerini bilgilendirdim ama ben. Hem mail attım hemde telefon açarak durumu belirttim ve ben Kütahya ya taşındıktan 1 ay sonra kadar açıldı kurs açılması gerekenden yaklaşık 1 ay sonra açıldı yani. Haber vermeden yapsaydım bunu dediğiniz doğru kursa gitmeseydim hiç ve ben jkursa gelmedim parasını ödemeyeceğim deseydim doğruydu. ama henüz kurs açılmamış sadece tarih verilmiş 1 hafta sonrasına ve o tarihte de açılmayıp 1 ay sonrasında açılmış. Çok kolay bir şekilde benim o tarihte kaydımı silebilirlerdi Ama benim burda gördüğüm tek şey art niyet.
-
Telefon etmek, bir tanıdıkla haber göndermek, güvercin uçurmak...
Bilgi vermekten katım bu değildi, ilgili kursu düzenleyen kuruma makul sebebinizi de açıklayarak sözleşmenizi feshettiğinizi, ücretinizin iadesi talebinizi ıspatlanabilir şekilde bildirmenizdi.
Olaya dışardan bakıldığında;
kursa katılacağınızı belirtmişsiniz ( sözleşme -senet ile) ISPATLANABİLİR
kursa katılamayacağınızı söylemişsiniz ( ISPATLAYABİLİYORMUSUNUZ?-HAYIR)
Kurumu bilgilendirdiğinizi yada senedi ödediğinizi ıspatlayabiliyorsanız, haklısınız. Kursa katılmamış ama bedelini ödemiş te olsanız, senedinizi almadı, ödemenizi yaptığınızı belgelerle ıspatlayamıyor olsaydınız da, o senet bedelini tekrar ödemek zorunda kalacaktınız. Ard niyet mi, evet bu ard niyet olur. Ard niyet te olsa, ödemek zorunda mı kalırdınız? EVET.
-
Keşke okadar bilgili olsaydım ozamanlar ama içimizde kötü bir niyet olmadığı için kurs tarafındanda iptal etmek istiyorsanız şunu şunu yapmalısınız şeklinde uyarılmadığım için böyle bir hataya düştüm. Verilen cevaplardan anladığım kadarıyla bu parayı ödemek zorunda kalıcam sanırım. Eğer dediğiniz gibiyse bu arkadaş kurslara katıldı bile diyebilirler ispatlamam zor gibi Anca burdaki arkadaşlar ve akrabalarım kütahyada olduğu söylerler oda ne kadar delil olarak sayılır bilmiyorum. Ben yinede şansımı deneyip firma ile iletişime geçeceğim ve gerekli yerlere dilekçe yazacağım yoksa paşa paşa ödeyeceğiz bu parayı.
-
Alıntı:
oknglr rumuzlu üyeden alıntı
Keşke okadar bilgili olsaydım ozamanlar ama içimizde kötü bir niyet olmadığı için kurs tarafındanda iptal etmek istiyorsanız şunu şunu yapmalısınız şeklinde uyarılmadığım için böyle bir hataya düştüm. Verilen cevaplardan anladığım kadarıyla bu parayı ödemek zorunda kalıcam sanırım. Eğer dediğiniz gibiyse bu arkadaş kurslara katıldı bile diyebilirler ispatlamam zor gibi Anca burdaki arkadaşlar ve akrabalarım kütahyada olduğu söylerler oda ne kadar delil olarak sayılır bilmiyorum. Ben yinede şansımı deneyip firma ile iletişime geçeceğim ve gerekli yerlere dilekçe yazacağım yoksa paşa paşa ödeyeceğiz bu parayı.
Tekrar hatırlatmak isterim; şu an için irtibata geçmeniz gereken ilk yer size haciz tebliğinde bulunmuş olan avukattır. Siz gerekli yerlerle iletişime geçerken, alacaklı vekili avukat ta , borcun tahsili için harekete geçmek zorunda kalacaktır.
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Tekrar hatırlatmak isterim; şu an için irtibata geçmeniz gereken ilk yer size haciz tebliğinde bulunmuş olan avukattır. Siz gerekli yerlerle iletişime geçerken, alacaklı vekili avukat ta , borcun tahsili için harekete geçmek zorunda kalacaktır.
Bİlgilendirme için teşekkür ederim ilk işim avukatı arayıp görüşmek olacak.
-
Aynı şeyi şu anda ben de yaşıyorum.Peki nasıl ispatlanabilir bu durum.Mesela ben kuruma bir dilekçe yazsam sözleşmeyi feshettiğime dair,bunu onlara ne şekilde ulaştırmam gerekli.Neticede dilekçemi götürüp verirsem yırtıp atabilirler,yine ispatlayamam.Bunu hangi yolla yapabilirim acaba
-
Bir notere giderseniz mesele hallolur.
-
Peki dershanenin bir forum sitesinde önce kendisini öğrenci gibi tanıtıp kurumu övdüğü,daha sonra kurum çalışanı olduğu belli olursa bu reklam yönetmeliğine uymadığını gösterdiği için,ayıplı hizmet durumuna düşer mi yaptıkları.Yani bizim sözleşmeyi feshetme hakkımız doğar mı?Bir de ben birkaç avukata sordum,sözleşmeler tek taraflı haksız şart içeriyor bu yüzden sözleşmeden vazgeçme hakkın var dediler.Ama üzerinden ne kadar zaman geçince vazgeçebiliriz ki acaba?
-
Reklam yönetmeliğine uymaması , yada işyeri kirasını geç ödemesi, veya bina dış cephe boyasının kötü olması,... sözleşmeyi feshetme hakkı kazandırmaz size.
-
Alıntı:
kubur rumuzlu üyeden alıntı
Peki dershanenin bir forum sitesinde önce kendisini öğrenci gibi tanıtıp kurumu övdüğü,daha sonra kurum çalışanı olduğu belli olursa bu reklam yönetmeliğine uymadığını gösterdiği için,ayıplı hizmet durumuna düşer mi yaptıkları.Yani bizim sözleşmeyi feshetme hakkımız doğar mı?Bir de ben birkaç avukata sordum,sözleşmeler tek taraflı haksız şart içeriyor bu yüzden sözleşmeden vazgeçme hakkın var dediler.Ama üzerinden ne kadar zaman geçince vazgeçebiliriz ki acaba?
Sn kubur;
çok değil daha 1 hafta önce ( 26.04.2012 saat 18:42 de ) ilk sorunuzda,
Alıntı:
kubur rumuzlu üyeden alıntı
İyi günler. Dershaneye kaydolacağım fakat sözleşmedeki maddelerden birinde öğrenci kayıt yaptırdıktan sonra; doktor raporu ile belgelenmiş hastalık,mücbir sebep ve resmi tayin ve atama sebepleri haricinde kaydının silinemeyeceğini,derslere devam etmese bile kurs ücretlerini ödeyeceğini taahhüt eder yazıyor.Sormak istediğim şu,eğer ben bu sözleşmeyi imzalarsam,bu maddelere rağmen 7 gün içinde sebep göstermeden vazgeçme hakkım ve senetleri geri alma şansım var mı acaba?
demiştiniz.
Sanki birşeyleri anlatmayı unuttunuz, yada eksik parça parça bilgi vererek bir yere varmaya çalışıyorsunuz.
Net olarak söylermisiniz? Siz o dershaneye kaydoldunuz, devam etmediniz ve dershaneyle bir ödeme sorunu mu yaşıyorsunuz?
-
Ben bir dershaneye kaydolmuştum ekim 2011de,dersleri de ocak 2012'de başlıyordu.Sadece tek bir derse gittim ve yeni başlamama rağmen sınıfta eylül ayından beri ders alan öğrencilerle beraber ders aldığımızı gördüm.Yani o gün benimle beraber başlayan 5 arkadaş yeniydi gerisi hep eylül ayından başlayan kişilerdi.Ben de bunu görünce derslere devam etmek istemedim.Çünkü eylül ayında başlayanlar bize göre daha iyi biliyorlardı hukuk konularını ve ders işleyişi ona göre hızlı oluyordu.Neyse işte dershaneyle konuştum ve bana sözleşmenin maddesini söyleyerek kayıt iptali olmayacağını,sadece kayıt donduracağını söylediler.Seneye devam edebileceğimi belirttiler.Bu arada araştırınca dershaneyi iyice bir forum sitesinde kendilerini öğrenci gibi tanıtıp önce dershaneyi övdüklerini ve başka bir dershaneyi kötülediklerini gördüm.Daha sonradan aynı kullanıcı adıyla kurum çalışanı olduğunu belli etmişler çünkü.Aynı forumdan başka bir arkadaş daha sorun yaşamış,üstelik sözleşme ve senet imzalamadığı halde.Bana ders programlarının hep aksadığını,yayınların zamanında verilmediğini anlattı.Tekrar aradım dershaneyi ve forumda yalan bir şekilde yaptıkları reklamı anlattım,verdikleri hizmetin iyi olmadığı için vazgeçmek istediğimi söyledim.Bana sözleşmemde böyle bir madde olmadığı için bu durumların sözleşmeyi bozmayacağını söylediler yine.Ama ben araştırdığımda dershanenin birine açılan davada,haksız şart ve ayıplı hizmet durumunda kazanılan ve senetleri geri alınıp sözleşmenin feshedildiği dava örneğini ve yargıtay kararını gördüm.Şimdi başka bir dershaneye kaydolmam gerekiyor,orada da sözleşmede aynı maddeler var.Ama sözleşmeyi imzalamadan da dershaneye kayıt olamıyorsunuz ve ben bu maddeyi kabul etmiyorum dediğinizde o zaman kaydınızı yapamayız diyorlar,ikna etmeye çalışıyorlar sorun olmaz merak etmeyin diye ama güvenmiyorum tabi.Benim sormak istediğim ben şu anda hala kayıtlı göründüğüm ve sorun yaşadığım dershaneye dava açmak için tüketici mahkemesine başvursam kazanabilir miyim acaba bu anlattıklarım doğrultusunda.
-
Ben şimdi noter yoluyla dershaneye ihtarname göndermek istiyorum ama bunu nasıl yazacağım.Yani şikayetimi hangi maddeye dayandırmalıyım. 4077 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun 6.maddesindeki haksız şarta göre mi,yoksa özel öğretim kurumları öğrenci kursiyer ücretleri tespit ve tahsil yönetmeliğinin 9.maddesi
(1) Aşağıda belirtilen sebeplerden bir veya birkaçının oluşması hâlinde kurumdan ayrılanların, ayrılış tarihinden sonraki aylara, günlere ve saatlere isabet eden ödenmiş ücretleri iade edilir.
(2) Ücretlerin iade edilebilmesi için;
a) Okullarda, öğrencinin başka bir kuruma nakli,
b) Sağlık raporu alarak öğrenci ve kursiyerin sağlık sebebiyle kurumdan ayrılması,
c) Kurumun kapanması,
ç) Kurumun eğitim-öğretim ortamının olumsuz yönde değiştiğinin tespit edilmesi,
d) Kurumların öğretime başlamasından önceki bir tarihte veya öğretim süresi altı aydan fazla olan kurumlarda öğretime başlanmasından bir ay sonra öğrenci ve kursiyerin herhangi bir sebeple kurumdan ayrılması ve ayrılmak için müracaat etmesi,
e) Kursiyer ve öğrenci velisinin, öğrenci ve kursiyerin kurumda okutamayacak duruma düştüğünün, resmî kurumlarca belgelendirilmesi
gerekir.
(3) Kurumlara yeni kaydolan öğrenci ve kursiyerlerden; ilköğretim ve ortaöğretim okullarında öğretim yılı, diğer kurumlarda dönem başlamadan ayrılanlara, ödemiş oldukları ücretin yüzde sekseni iade edilir.
(4) Eğitim-öğretim başladıktan bir ay sonra ayrılanlardan bir aylık ücreti alınır, ücretin geri kalan kısmı iade edilir.
Bu arada geçen ç,d veya 4'e göre mi ihtar yollamalıyım.Kafam çok karıştı,yoksa hepsini birden mi belirtmeliyim.Bir de o forumda geçen kendi reklamlarını yapması acaba çıktı alırsam delil olarak sayılır mı?
-
Hepsini yaz . Sonuç almazsan tüketici hakem heyetine dilekçe ile başvur.
-
Peki bir şey daha sormak istiyorum.Sözleşmede mücbir sebepten bahsediyor.Ben şu anda öğrenciyim ve çalışmıyorum.Dershane parasını babam ödeyecekti devam etseydim.O da emekli ve bunun dışında çalışıyor ama resmiyette çalıştığı görünmüyor.Babamın işleri kötüye gitti desem ya da önce ödeyeceğini söylemişti artık ödemiyor desem bu gibi durumlar mücbir sebebe girer mi acaba.Neticede benim dışımda gelişen bir olay bu.
-
Malesef bu sorunum hala devam ediyor,bu kursların bu kadar art niyetli olması gerçekten çok kötü.Ben üstelik de dersler başlayınca 2 hafta içinde haber vermiştim ama beni oyaladılar aylarca keşke daha çok bilgim olsaydı bu konularda.4 aylık senedimi icraya vermişler.Ben de borca itiraz ettim.Dershaneye ihtarname yolladım,babam emekli ve maaşına haciz geldi.Sözleşmede mücbir sebep ile kaydımın iptal olacağı yazıyordu.Mücbir sebep hallerini herhangi bir şartla sınırlandırmamışlar.Ama dershaneden gelen cevap derslere gelmediniz ama keyfiniz yüzünden gelmediniz.Babanızın borcu bizi ilgilendirmez,geriye kalan senetleri de vermiyoruz tarzındaydı.Oysaki ben öğrenciyim ve işim yok.Üstelik milli eğitim bakanlığının mevzuatında bile var ailesi ödeyemezse derslere gittiği kadar parasını öder,gerisini kurs iade eder tarzında ve bunu da belirtmeme rağmen ihtarnamede ilgilenmediler.Acaba menfi tespit davası mı açmalıyım bu durumda,senette nakden ibaresi yer alıyordu,ama malen olması gerekirdi.Dershane de noter kanalıyla cvp gönderdiği için senetlerin hizmete dayalı olduğunu da ispat edebilirim.Ama sözleşmede derslere gelmese bile ödeme yapmak zorundadır diyordu.Ne yapmam gerekir acaba?Lütfen bana bir akıl verin.Bir avukata danışma istiyorum ama malesef onun görüşme ücretlerini karşılayacak durumumuz yok.