-
Son dileğim acısız bir ölüm:/
Merhabalar
çok fazla detaya girmeden direk konuya giriyor ve yorumlarınızı bekliyorum;
bankalara yaklaşık olarak 120 bin tl civarında kredi, kredi kartı borcum var 2500 tl maaşla çalışıyor ailemle ikamet ediyorum ve artık hiçbir şekilde bu borcu ödeyebilme imkanım yok, şairinde dediği gibi dibe vurdugumu düşündüğümde bundan daha kötü ne olabilir ki dediğimde bir dip daha oldugunu keşfettim ve artık kaldıramıyorum inançlı bir insanım fakat artık olmuyor sondayım sadece herşey bittikten sonra aileme yaşatacagım acının yanında en azından maddi bir yük bırakmamak adına soruyorum;
ben gittikten sonra borçlu oldugum bankalar ailemle ikamet ediyor olmamdan sebep ailemden bu borçları tahsil etme yoluna gidecek ve ailemin bu borcu ödeyebilme imkanı yok babam memur emeklisi annem ev hanımı, evdeki eşyalar haczedildigindede benim bankalara olan borcumun en fazla 4de 1ine tekabül eder, ögrenmek istedıgım bankalar evdeki eşyaları haczettıgınde yeterlı olmayan bu tutarı ailemden tahsil etmek adına neler yaparlar,
yine ayrıca çekmiş oldugum 2 adet tüketici kredilerinde bankalar tarafından hayat sigortası yapılması zorunlu oldugu için hayat sigortası yaptırdım bu hayat sigortasının şartlarında muhtemelen intihar ettiğim takdirde ödeme yapılmayacagı kesindir bu hayat sigortalarının şartlar nelerdir bu konudada yardımcı olabilirseniz sevinirim.
-
Cevap: Son dileğim acısız bir ölüm:/
Alıntı:
Gözyaşı Çeşmesi rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
çok fazla detaya girmeden direk konuya giriyor ve yorumlarınızı bekliyorum;
bankalara yaklaşık olarak 120 bin tl civarında kredi, kredi kartı borcum var 2500 tl maaşla çalışıyor ailemle ikamet ediyorum ve artık hiçbir şekilde bu borcu ödeyebilme imkanım yok, şairinde dediği gibi dibe vurdugumu düşündüğümde bundan daha kötü ne olabilir ki dediğimde bir dip daha oldugunu keşfettim ve artık kaldıramıyorum inançlı bir insanım fakat artık olmuyor sondayım sadece herşey bittikten sonra aileme yaşatacagım acının yanında en azından maddi bir yük bırakmamak adına soruyorum;
ben gittikten sonra borçlu oldugum bankalar ailemle ikamet ediyor olmamdan sebep ailemden bu borçları tahsil etme yoluna gidecek ve ailemin bu borcu ödeyebilme imkanı yok babam memur emeklisi annem ev hanımı, evdeki eşyalar haczedildigindede benim bankalara olan borcumun en fazla 4de 1ine tekabül eder, ögrenmek istedıgım bankalar evdeki eşyaları haczettıgınde yeterlı olmayan bu tutarı ailemden tahsil etmek adına neler yaparlar,
yine ayrıca çekmiş oldugum 2 adet tüketici kredilerinde bankalar tarafından hayat sigortası yapılması zorunlu oldugu için hayat sigortası yaptırdım bu hayat sigortasının şartlarında muhtemelen intihar ettiğim takdirde ödeme yapılmayacagı kesindir bu hayat sigortalarının şartlar nelerdir bu konudada yardımcı olabilirseniz sevinirim.
size nasıl ulaşabilirim hiçbirşey insan hayatından önemli degildir özel mesaj atamıyorum mail adresi varmıdır ?
-
Öncelikle alakanıza teşekkür ediyorum, almış oldugum kararın hiçbirşeye çözüm olmayacagını biliyorum aileme yaşatacagım acının boyutlarınında farkındayım psikolojik yardımda aldım yukarıdada belirttiğim gibi inançlı bir insanım ama artık taşıyamıyorum her gün bu acıyı çekmek her gün ölmektense bir defa ölürüm, sizlerden ricam sormuş oldugum sorular hakkında bilginiz varsa bana yardımcı olmanızdır, ozlenenkucukkardes@hotmail.com
-
YAnlış olduğunu bildiğiniz , ama ısrar ettiğiniz kararınız, geride bıraktığınız insanlara ağır bir borç yükü bırakmaktan öte bir işe yaramayacaktır.
Lütfen durumunuzu ailenizle paylaşın açıkça ve tıbbi yardım almak için kendinize yardım edin. Yaşamaya dayanamadığınız sıkıntılarınızdan kurtulmak adına yapacağınız yanlış hareket, aynı sıkıntıları ailenize yıkmaktan öte bir işe yaramayacak.
Borç bir şekilde ödenir, en kötü haliyle borçla da yaşanır. Bir daha bir daha bir daha düşünün.
-
Forumda uzun süredir konuk statüsünde yazılanları okuyordum ve hemen hemen her konunun altında aklıselim yorumunuzu görüyordum sayın Kırcalı bu konuyada yazacagınızı düşünüyordum şaşırtmadınız beni, çok düşündüm inanın geceler çok uzun, televizyonda izlerdim intihar eden insan haberlerini anlam veremezdim bir insanı ne intihara sürükler ki nasıl bir psikolojıdır bu derdim Nasreddin hocanın sözü ne kadarda doğruymuş damdan düşenin halini en iyi damdan düşer anlar, o kadar iyi anlıyorumki, yediremiyorum kendime bu yaşıma kadar olan onurlu yaşantıma bu eve haciz geldiğinde bu gözler o anı annemin halini görmeye dayanamaz
Sayın Kırcali sorularım hakkındaki bilginizi paylaşırsanız sevinirim rica ediyorum sizden lütfen, agır bir borç yükünden kastınız bankalar ailemin peşini bırakmazlarmı?
-
Bırakmazlar...
Aileniz bir şekilde o borçtan kurtulmanın yollarını aramak zorunda kalacak, sizin bulamadığınız yolu bulmaya çalışacak, üzülmelerine dayanamadığınız ailenize yaşatacak olduğunuz ( çözüm de olmayacak düşünceniz nedeniyle) acının üzerine, bir de o sıkıntıları yaşatacaksınız.
Emanet ( canınız) sizde, dilediğiniz yerde o emaneti bırakma özgürlüğünüz var, ama anne babanıza o sıkıntıları ( maddi demiyorum, o borç olmasa da her zaman bir takım borçlar olacaktır hayatlarında) YAŞATMA HAKKINIZ YOK.
Ailenizle paylaşın, kafanız karışık ta olsa, hala aklıselim düşünebiliyor olduğunuz ortada.
Birlikte çözüm bulabileceğinize inanıyorum. Onlar anne baba, mutlaka bir çözümleri olacaktır.
Tekrar ediyorum, aklınızdan geçen çözüm, sadece sizi , artık o derlerden kurtaracak çözümdür, başka da bir işe yaramayacak ne yazık ki.
-
Bunu beni kararımdan döndürebilmek adına yazmadıgınıza inanmak istiyorum ve vermeye çalıştıgınız nafile destek adına teşekkür ediyorum.
Herşey bi anda anlamsızlaştı yine biliyorum bankalar ellerinden geleni yaparlar 3 kuruş fazla koparabilmek için ve benim konum adına haklılarda, sonuçta ben istedim o kredileri kredi kartlarını bankalarda temiz sicilime çalıştıgım şirketin kurumsallıgına vs istinaden bu kredi kredi kartlarını bana verdi geri alabilmek adınada ellerinden geleni yapmakda hakları ama 1ınci derece yakınım diye ne bileyim babamın emekli maaşına el konulabilirmi olmayacak sayın Kırcali olmayacak yüzlerce yorum okudum kredi kartı borcunu ödeyemeyenler hakkında hukukı nette dahil buna cezaevine girenler maaşına haciz gelenler çok zor olmayacak, sadece bir bankaya olsa bu borçlarım bankayla anlaşıp ödeme yoluna giderim ama 6 adet bankaya ait kredi kartı ve bankadan çekilmiş tüketici kredileri, hangisiyle anlaşayım maaşım 2500 tl zaten 1100 tlsı kredılere gıdıyor, bankalar yakında işyerımle iletişime geçecekler işyerimlede sorun yaşayacagım bu tarz şeylerle karşılaşmak istemeyecekleri kesin bir bahane bulup işten çıkarılacagımda kesin, nefes alamıyorum çok zor Allah kimsenin başına vermesin:/
-
Gittiğinizle kalacaksınız, daha fazla bir şey olmayacak.
Babanız onay vermediği sürece, emekli maaşına haciz uygulanamaz, ama o emekli maaşıyla alıp evinde kullanmakta olduğu her şey ellerinden uçabilecek.
-
Teşekkürler Erdogan bey bu sefer kötü son hoşçakalın:///
-
bu konuyu açana inanmadım ama inanmış gibi yapayım.. şimdi 2500 tl maaşı olan biri olsam ben burda göbek atardım. bırak banklalar düşünsün. en fazla 4/1 alıcaklar. beklesinler işleri ne.
-
İnanmamış olmanıza şaşırdım elime ne geçecek bu şekilde bir konu açmakla anlayamadım, kısacıkta olsa yaşadıklarımı anlatayım size belki inanırsınız hoş sizi inandırmak bana ne kazandıracak ya neyse;
çok sevdiğim ugruna bir çok şeyi göze alabileceğim en büyük hayallerimden biri sabah uyanıp gözlerimi açtıgımda onu yanımda görebilmek olan kız arkadaşımı terkettim resmen çırpındı yalvardı terketmemem için zaten herkes sorunum oldugunun farkında ailem çevremdekiler kız arkadasımla ayrılmama yoruyor kız arkadaşım lokasyon değişikliği sebebinden dolayı oldugunu sanıyor,
psikolojık tedavi gördüm grup terapisi vs bir sürü insan dinledim şaşırdım bu da dertmi dedim ama onlar için çok büyük dertti, kişiden kişiye degişiyor herşey mesela forumda yazın kredi kartı borcu diye kiminin 100binlerce tl borcu var sizin gibi umursamaz ki bi bakıma dogru olanda bu kimininde 3-5bin tl borcu var kaçanlar intihar edenler bilmem anlatabiliyormuyum
vücudumda çeşitli yaralar çıkıyor saçlarım dökülüyor 60 kiloya düştüm aglamaktan gözümde yaş kalmadı, nickimde oradan aklıma geldi zaten gözyaşı çeşmesinin hikayesini bilirmisin 2008 yılında Kırıma Hansaraya gitmiştim neyse buraya yazmayım 2 dakikanı ayır ve oku eminim etkileneceksin ama içinde bulundugum şu duruma inanmadıgınıza göre okuyacagınız hikayedende pek etkilenmeyebilirsiniz inanmış gibi yaparsınız,
bu durumda insan çok farklı şeyler hırsızlık düşünüyor o kadar rahat hırsızlık yapabilecegim olanaklar var ama bunu düşünmek bile o kadar canımı acıtıyor ben bu kadarda şerefsiz olamam diyorum,
inanın ölmek o kadar kolay geliyor ki can tatlı derler ya yemin ediyorum umrumda degil ailemi düşünüyorum annemi yaşanacakları az çokda olsa kestirebiliyorum gittikten sonra arkamdan konuşulacakları insanların durumu ögrendiklerinde verecekleri tepkiyi vs vs vs
daha bir çok şey, yukarıdada dedim Allah kimsenin başına vermesin gerçekten çok agır çok zor
-
Bu yaşta bu kadar borcu anlayamadım doğrusu.Sanırım sağlıkla ilgili harcamalardı yoksa (sizi tenzih ederek söylüyorum) lüksüne, üstüne başına, tatiline yapılan harcamalardan sonra zora dara düşen insanlara ben acımıyorum.Etrafımda gördüğüm ve ne zaman patlıycak dediğim, bankalara onbinlerce lira borcu olan ve hala taksilerden inmeyen onlarca üstü başı olmasına rağmen hala delicesine yenilerini alan, her kış ve yaz ayrı ayrı tatilini en lüks yerlerde yapan okadar çok insan var ki.Tamam herkez hata yapabilir bunda bir sorun yok.Ama bedelini ödemek şartıyla.Sizin durumunuzu bilmiyorum ancak düşündüğünüz çözüm yolu kaçmak ve bıraktıklarınıza evlat acısı gibi büyük bir acıyla beraber kahreden bir utanç bırakmaktan başka bir işe yaramayacaktır.Madem bu duruma kendi istek ve iradenizle geldiniz sonucunada katlanmanız doğanın bir gereği olsa gerek.Allah kolaylık versin.
-
İnsanoğlu bedensel bir varlık olduğu kadar maneviyatı da olan bir varlıktır. Beşer şaşar derler. Borç krizi nedeniyle yanlış kararlar veriyor olana kötü söz söylemeye hakkımız yok. Çünkü beşer, şaşmıştır. Ama işin aslına gelince, sadece ölüme çare yok. Borçlar kanunu, İcra iflas kanunu borçlunun canını alma izni vermiyor alacaklıya. Bulabildiği şeyi alır alacaklı. Maaş 2500 ise en fazla 1/4 ü haczedilir. Kanunun amacı borçlunun yaşayabileceği bir tutara dokunmamaktır. Bu durumda hayatta kaybedeceğiniz para, 2500/4=625 TL.dır. 120000 TL.lık borç, ev araba almayacaksanız sizi öldürmeyecektir. Yok ama ben kendimi öldüreyim diyorsanız yapma demekten başka çaremiz yok. Tabii mirasçılarınız bu sefer borçlu olur, bir de hayır dua yerine beddua alırsınız onlardan. Bir insanın kendi ölümü sorun değildir. Ölürüz biter gider. Ama zor olanı geride kalanlardır. Bir anne, bir baba bir çocuğun ne kadar zor büyüdüğünü yaşayarak öğrenir. Şayet baba (veya anne) olsaydınız ve bir çocuk sahibi olsaydınız bunu çok daha iyi anlardınız. Ebeveyn olun, anlayın.
VE, belki siz öldükten sonra çıkacak bir milli piyango bileti, bir AF, bir süpriz iş... bunları kaçıracak mısınız? Ayda 625 TL ya mı kaçacaksınız? Yerinizi sizden daha güçlü olduğunu DÜŞÜNEN insanlara mı bırakacaksınız? Bugün gördüğünüz en başarılı iş adamları, firmaların bile çok zor dönemleri olmuştur. Bu dönemleri sakin ve kararlı bir şekilde aştıkları için büyüktürler. Hadi onlardan biri olun. Bize de dua edin, burada sıkıntısı olanlara yardım ederek başlayın yeni görevinize.
-
Alıntı:
Bir insanın kendi ölümü sorun değildir. Ölürüz biter gider. Ama zor olanı geride kalanlardır. Bir anne, bir baba bir çocuğun ne kadar zor büyüdüğünü yaşayarak öğrenir. Şayet baba (veya anne) olsaydınız ve bir çocuk sahibi olsaydınız bunu çok daha iyi anlardınız. Ebeveyn olun, anlayın.
Aynen katılıyorum.
Amaç elbette düşünüzden vazgeçirmek, çünkü saçma, çünkü kalıcı çözüm sağlamayacak, çünkü boşa atılmış son kurşun olacak, seçebileceğiniz daha pekçok seçenek varken.
Keyfe de gitse, lükse de gitse, gerçekten gerektiği için de olsa;
mevcut kanunlar sn.litigation un da belirttiği üzere, canınızı almak üzere değil, ( kötü görünse de) en azından borcunuzu ödeyebilmeniz için yaşamanız gerektiğini bilerek düzenlenmiş!
Ayda 625 yada 1100TL midir ( ki ödeyebiliyorsunuz zaten o rakamı) sizi herşeyden vazgeçirtip, anne babanızın bu dünyada bırakabileceği belki de tek miras olan evlatlarının acısını yaşatmayı üstelik bunu maddi külfet altına sokarak onları kendi hallerinde bırakmayı düşündürten.
Kendinizce haklı pek çok sebep bulabilirsiniz.
ama inanın 1 hafta sonra sakin kafayla düşündüğünüzde şu anda siz dışında herkesin gördüğü gibi göreceksiniz;
bulduğunuzu sandığınız çözüm, ÇÖZÜM DEĞİL.Daha fazlasını daha doğrusunu yapabilirsiniz.
-
Borcun muhteviyatı ve niteliği sizi ilgilendirsede foruma mal olduğu için sorma gereği hissettim ,
Borçlanma ne amaçla yapıldı ? Alınan ve/veya kullanılan paralar ne için harcandı ?
-
İnsan oğluna verilmiş en büyük nimet hayattır.Hayattan sonra en büyük nimet akıldır. Akıl doğru kullanılır ise her an daha güzel geçer.
Şu yada bu şekilde borç yükü altına girmişsiniz.Borcunuzdan dolayı sıkıntı çekiyorsunuz,emin olun borcunu tam anlamı ile ödeme gayreti olanlarda bu sıkıntı vardır.İletilerde yazılmış zaten geliriniz var gelirinize göre kesinti yaptırın,tefeci ile hiç işiniz olmasın.Bir söz var yok başka canımı mı alacaksınız. Bir söz daha var borçlu yerine alacaklı düşünsün.Siz elinizden gelen ödeme gücünü sunduktan sonra eğer para artar ise evin desteği ile borç bitene kadar idare edersin.
İnsan doğru yanlış yaptığı hareketlerde ben şunu şöyle yaptım,şöyle yapsaymışım daha iyi olurmuş diye bilir.İntihar edip ölümle sonuçlanırsa ben hata yaptım deme şansı veya geri dönüş yok.
Amcamın oğlu çok iyi bir şirkette bugüne uyarlarsak 5000 tl maaş,2 senede sıfır araba çok iyi şartlarda çalışıyordu.İstifa edip ortaklı şirket kurdu,belli süre sonra ortaklıktan ayrılıp elindeki parayı arkadaşının iş teklifi için verdi.O zaman 100 binin üzerinde idi.Verdiği çekler ağır yük bıraktı.Arkadaşı parayı alıp Antalya da bar açmış.Çok bunalmış ki İngiltere ye kardeşinin yanına kaçtı.Eldeki paralar gitti,amcam yengem maaşlarına verilen son limite kadar kredi kullandılar.Kardeşlerinden borç aldığı halde demek ki faizler bayağı rakamları çıkartmış hala borç var.Şuan Samsuna geri döndü ve hayatını devam ettiriyor.
Ne olursa olsun yaşamak gibisi olamaz.Geçmiş olsun.Sıkıntılarınızı atlatmanız duası ile.
-
Borç için canınamı kıyılır.Hiç kafan çalışmıyor340.000 Tl borcum var.Japon yeni yüzünden.Takmıyorum bile.Alacağı maaşımın 1/4 ü.Akıllı ol.Hayat yaşamaya değer..Şunu unutma her inişin bir çıkışı vardır.Senin borcundan dolayı ananı babanı haciz edemez.Yalnız ikamet adresini annenlerle aynı yeri gösterme.Ödenir umudunu kesme.Allah büyük.
-
Değerli kardeşim
Her insan hata yapar. Önemli olan bu hatalarından ders alması ve bir daha tekrar etmemesidir.
Ben yaptığım hata nedeniyle ailemi kaybettim. Şu an boşanıyorum. Yaptığım fiil çalıştığım şirketten emniyeti suistimal suçuyla 120000 tl haksız kazanç elde etmek.
Ben salak gibi anlık hırslarıma kapılarak bu parayı yedim aileme yedirdim.
Ama kusması çok zor oldu inan. Yuvam yıkıldı. Boşandım. Bir şehirde şu an iş bulamıyorum.
Bedelini ödüyorum. Hakkımda açılmış bir dava var devam ediyor. Şirketin zararının büyük bir kısmını kapattım ama ailemin yaralarını kapatamıyorum.
Ancak yine bir gün yuvamı tekrar kurarım ümidiyle yaşıyorum.
Bu ümit hayatta kalmamı sağlıyor. Sen şükret bu borçla bile seni bağrına basacak bir ailen var.
Onları üzme. Benim bir ailem bile yok şu an.. Ölsem ben ölürdüm..
-
İnançlı olduğunu belirtmişsiniz intihar edince rahata huzura ereceğinizi düşünüyorsanız hiç beklemeyin derim. Bilakis gidenler bu dünyaya dönmek için feryat figan ediyorlar.
-
Hepinize ayrı ayrı samimi yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum
Herkez kendince moral vermek amaçlı yaşadıklarından örnekler vermiş ama diyorum ya her insan farklı kimi milyon dolarları batırıyor hayata 0'dan başlama gücünü kuvvetini kendinde buluyor kiminede 5 bin tl'lik yük çok agır geliyor kimine göre kafası çalışmıyor kimine göre karakter zayıflıgı oluyor, inanın bende çok isterdim umursamamak, umursamamak demeyilimde bu kadar kafama takmamak, nafile gözyaşı dökmemek zaten bir mucize olup bir şekilde hayatım halyoluna girse bile kesinlikle vücudum bu yaşadıklarımdan sonra ona ettiğim ihanetin acısını benden fazlasıyla çıkaracak, bir çok hastalıkla boğuşacagım mesela başımın tam arka tarafında sürekli olarak bir agrı oluşuyor ufak ufak darbelerle başımı duvara vuruyorum bir müddet sonra geçiyor herneyse konuyu dagıtmayım
En sondan başlayım teşekkürler avukat bey son yazdıgınız cümleyle şu içerisinde bulundugum aciz durumda bile ufakda olsa bir tebessüm oluşturdunuz yüzümde, reenkarnasyon diyorsunuz yani, ilk cümlenize gelince evet inançlıyım Yaradanın verdiği emanete ihanet etmenin cezasınıda biliyorum insan çoğu şeyi sorguluyor biliyormusunuz dagına göre kar, sopayla kilime vuranın amacı kilimi dövmek değil, kilimin tozunu almaktır. Allah sana sıkıntı vermekle tozunu, kirini alır, vs vs...
İmkanım olsada hiçbir zaman lüks bir yaşantıya düşkünlüğüm olmadı borcumun büyük bir kısmı, belediyenin açmış oldugu halısaha ihalesine girmemiz ve kazanmamız oldu girmemiz diyorum çünkü 2 ortak girdik bu işe ben kendi işimden arta kalan zamanlarda yardımcı olacak herşeyle birlikte büyüdüğüm kardeş dediğim arkadaşım ilgilenecekti, ki şu anda kendiside benimle aynı kaderi yaşıyor ama onun tek avantajı ailesinin yurtdışında yaşaması,
İnanın hayatımdaki hiçbirşey yolumda gitmiyor dün acaba bu sefer bişeyler degişecekmi dedim yine olmadı, geçen hafta maaş müşterisi oldugum bankaya içerisinde bulundugum durumu tamamıyla en ince detayına kadar özetleyen bir mail attım ve onlara herşeyi ama herşeyi yazdım bu borcun benim borcum oldugunu son kuruşuna kadar ödemek istediğimi bana minumum 65 bin tl'lik kredi vermeleri durumunda herşeyi yoluna koyabilecegimi belirtmiştim bana bu krediyi vermemeleri durumunda hem benim hemde kendileri açısından geri dönüşü olmayan daha zor bir sürecin gelişecegini yazdım, yazanlar bilir bankaların otomatik mail sistemi vardır siz ne yazarsanız yazın otomatik olarak mail atarlar ya lütfen şubemize gelin derler yada call centeri aramanızı isterler ama gönderdikleri mail bu tarz bir mail değildi gayet samimi olarak size yardımcı olmak için elimizden geleni memnuniyetle yapacagız baglı bulundugunuz şubenize gitmeniz yeterli yazıyordu hemen gittim şubeye anlattım durumu bireysel müşteri temsilcisi böyle birşeyin imkanı olmayacagını söyledi maximum verebilecekleri kredinin 30 bin tl oldugunu sırf ben maaş müşterisi oldugum için bu tutarın 40 bin tl olabilecegini söyledi bende daha önce bu şekilde bir yapılandırma yaptıgımı bunu bildiğimi ve tarafıma gelen maili kendisine söyledim, bilgilerime baktıgında bütün borcumu gördü ekranında hatta ekranını bana cevirdi ekran kıpkırmızıydı yeşil olursa onaylanıyormus turuncu olursa riskli oluyormuş gibilerinden konuştu kendisine ısrarla tarafıma gelen maili söyledim inanın kadın acıdı bana gitti şube müdürüyle görüştü müdür sagolsun odasına davet etti yanımda genel müdürlüğü aradı bir kaç telefon görüşmesi yaptı farkındaydım sırf benı ikna edebilmek adına yaptı bunları çünkü ısrarla mailden bahsedince tek çareyi bunda gördü o da müşteri temsilcisi ile aynı şeyleri söyledi kısaca dünde dediğim gibi daha kötü ne olabilirki dediğim için bir tık daha dipteyim:/
İnanın şubeden çıktıktan sonra nasıl olduda sahile indim o yolu ne zaman nasıl yürüdüm bilmiyorum, hayatımda agzıma alkol sürmedim ama beynimin uyuşmasını istiyordum onu bile beceremedim, acimanız için yazmıyorum gözyaşlarım klavyeyi sırılsıklam yaptı yazamayacagım:/
-
Hiç bir şeyin kolay olacağının garantisini alarak gelmiyoruz dünyaya, yaşadıkça aslında o kadar kolay olmadığını daha iyi anlıyor, hepimiz pek çok zorluklar yaşıyor-etrafımızda görüyoruz.
Seçtiğiniz mail adresi bile , başka sorunlar da olabileceğini gösteriyor bana, anlattınız bu olay dışında sizi bu kadar yoran.
KAlan yaşam süresine gün biçilen, hastaların dahi yaşama 4 elle sarılması, kendini koyvermemesi, tamamen yenemeyeceğini bilse de, savaşması örneklerini siz de görmüş duymuşsunuzdur yakın çevrenizde;
tüm bunları da düşünüp, olaya dışardan bakabilen tuzukurulardan biri olarak diyebileceğim;
lütfen sağlıklı düşünün, destek alın( yakınlarınızdan dr dan... uçan kuştan) desteğe ihtiyacınız var o kesin, ( maddi değil öncelikle manevi desteğe acil ihtiyacınız var)
Yaşam süresi biçilmiş insanların gösterdiği çabanın çok daha azını göstermeniz yetecek ,yapabilirsiniz.
(konunun gidişatı, site kuruluş amacının dışına çıkmaya başladığından, bu konudaki bu yöndeki son mesajımdır)
-
Herkese selamlar olsun,
sevgili arkadaşım belki yaşça benden büyüksünüz ama konuya nasıl başlayacağımı bilmesem de...
İnançlı olduğunuzu ifade ettiğiniz için Efendimiz Hz.Muhammed (S.A.V) efendimiz birçok önemli iş ve olayın bir gece öncesinde İSTİHARE namazı kılar ALLAH'a münacaatta bulunurdu. Ben de hayatımın önemli noktalarında bu durumu sürekli tekrarlarım.İçiniz çok huzurlu olucak emin olun.Kendi hayat hikayemi anlatmanın anlamı yok ama benimde 3000 tl borcum var aylardır boğuluyor gibiyim.
Sizin ve başka insanların yaşadıklarını okuyunca ALLAH'a varlıklar adedince,varlıkların zerreleri adedince,sonsuz ilmi adedince ezeli-ebedi hamd-u senalar olsun.
Ve inanın ki, ALLAH (c.c) kuluna her zaman yardım edendir.İşareti rüyalarda zaten veriyor.
Ve rabbimiz şöyle buyurur;İnsanlardan bazı kimseler vardır ayakta,yatarak ve her daim bize yalvarıp,sıkıntılarının giderilmesi için dua ederler.Biz onların sıkıntılarını giderdikten sonra hemen eski hallerine dönerler.Eğer istediğiniz her hayr ve şer hemencecik olsaydı tüm insanlık helak olurdu.
Ölümden sonrasını düşünün hiç çözüm değil.Ben böbreklerimi satmayı düşünmekten,ölüme kadar her süreci düşündüm ki 23 yaşındayım ama baktımki ALLAH kullarına şüphesiz ki şahdamarından daha yakındır.
İNŞAALLAH Yüceler yücesi sizin,bu forumda maddi-manevi sıkıntıları olan iman etmiş kardeşlerimizin,abilerimizin,tüm müminlerin dünya ahiret sıkıntısını gidersin okunan ezanların yüzü suyu hürmetine affına mazhar kılsın. Amenna ve seddekna ALLAH büyüktür.Bol bol İnşirah süresi oku ve sürede son kısımda yer alan ayetin mealinde ALLAH der ki;
''Her zorluğun ardında muhakak bir kolaylık vardır.''
-
Mail adresiniz olarak ozlenenkucukkardes@hotmail.com adresini vermişsiniz.
Acaba bir ekşi sözlük yazarı olan ve her şeyle dalga geçen üslubuyla bilinen "ozlenen kucuk kardes" rumuzlu yazarla bir bağlantınız olabilir mi?
Eğer yazdıklarınızda ciddiyseniz bu mesajımdan dolayı kusura bakmamanızı diliyorum. Ancak eğer insanları kandırıyorsanız gerçekten hiç hoş değil.
-
Sayın Kırcali yazdıklarınızda her zamanki gibi haklısınız bilmiyorum belkide bu yaşıma kadar pek fazla zorlukla karşı karşıya kalmamış olmam sıkıntısız bir hayat sürmem ve birden kendimi bu agır yükün altında bulmamda bu kadar kolay pes etmemde etken olabilir,
Hasanfecri teşekkür ediyorum inan çok dua ettim kardeşim, kardeşim diyorum yaşca benden küçüksün her ne kadar mebla düşük olsada yaşadıklarımı çok iyi anladıgını tahmin edebiliyorum, ama umudumu kaybettim daha öncede yazdım dagına göre kar verir derler ama kaldıramıyorum isyan etmiyorum ama çok ağır geliyor kardeşim:/
Kusurunuza bakmıyorum sayın Vegeta, yapmayın Allah aşkına tamam ben saglıklı düşünemiyorum verdiğim kararlar saglıklıda olmayabilir ama sizi bu şekilde düşünmeye iten inandırıcı gelmeyen şey nedir, elime ne geçecek isteyen arkadaşlar mail adresime mail atabilirler onlara kredi kartlarımın ekstrelerini gönderebilirim, yada şu anda Sıemens Kartal kampüsdeyim isteyenle yüzyüzede görüşebilirim, amacım konu başlıgındaki ilk yazdıgım iletide gayet açık aileme mümkün olan en az maddi yükü bırakmak adına bilgi sahibi olmaktı sagolsun bir çok üye gerek verdiği bilgilerle gerekse yaşadıklarından kesitlerle bana destek olmaya çalıştılar, sizde kendinize göre haklı olabilirsiniz ama mantıklı düşündüğünüzde böyle bir şeyin ihtimali dahi olamaz yanlış anlamayın ama keşke dalga geçiyor olsam:/ Mail adresime gelince onunda tıpkı gözyaşı çeşmesi gibi ayrı bir hikayesi var ki zaten az çok sayın Kırcalide tahmin etmiş...
-
SİZİN HAYIR BİLDİKLERİNİZDE ŞER, ŞER BİLDİKLERİNİZDE HAYIR VARDIR...
Soğuk bir kış sabahı sahilde bulunan küçük bir koydan bir balıkçı filosu denize açıldı. Öğleden sonra büyük bir fırtına koptu ve gece olduğunda balıkçı teknelerinden hiçbiri limana dönmemişti.
Bütün gece boyunca eşler,anneler,çocuklar ve sevgililer ellerini oğuşturup kaybolan sevdiklerini kurtarması için ALLAH'adua ederek limanda dolandılar.
Bu berbat durumda bir de kulübalerden birinde yangın çıktı.Erkekler olmadığı için yangını söndürüp kulübeyi kurtarmak mümkün olmadı.
Ancak gün ışıdığında balıkçı teknelerinin hepsi limana sağlam olarak geri döndü.
Fakat orada ümitsiz bir kişi vardı.Bu kişi yangında evi kül olan adamın eşiydi.
Kocası karaya çıkarken o şöyle bağırıyordu:
-"Aman ALLAH'ım mahvolduk!Evimiz, içindeki eşyalarla birlikte yangında kül oldu!"
Adam ise, kadını şaşırtan şu sözleri haykırdı:
-"O YANGINI VERENE ŞÜKÜRLER OLSUN!YANAN KULÜBEMİZİN IŞIĞI SAYESİNDE BÜTÜN TEKNELER YOLUNU BULDU VE SALİMEN LİMANA DÖNDÜK."
HER İŞİMİZİN HAYIRLARA VESİLE OLMASI DİLEĞİYLE...
-
hasanfecriy@gmail.com sizinle iletişime geçmek istiyorum... ''Gözyaşı Çeşmesi''
-
Sayın Gözyaşı çeşmesi 2008 yılında ekonomik krizden dolayı iflasın eşiğine gelmiştik.Benim imzalarım bulunan 1000,00 tl den fazla çeklerim Vardı bende sizin gibi yolun sonuna geldiğimi zannettim hukiki net lede o zaman tanıştım.Formları okudukça gördümkü benden daha kötü durumda olanlar var.Beterin beteri varmış deyip halime şükrettim.Allah o kadar büyükki hiç ummadık yerlerden kapılar açıyor.Hiç bişey canınızdan önemli değil.
Gün doğmadan neler doğar.
-
Hepinize teşekkürler HOŞÇAKALIN:/
-
Alıntı:
Gözyaşı Çeşmesi rumuzlu üyeden alıntı
Kusura bakmada hayatda tek zor duruma düşen sen değilsin senden beteri başina gelenlerde var.Burada herkes içinden geçenleri yazıya dökerek sana moral vermeye çalışmış elinden geldiği kadar sana destek olmaya çalışmış şu dünyada hyatdan önemli ne var ki ama sen hala ''hoşçakal'' hakkınızı helal edin buraya kadarmış gibi acıtasyon yapıyorsun tamam anladık zor durumdasın ama her zor durum da olan kafasına sıksa adam kalmaz memlekette buradaki arkadaşlardan daha ne bekliyorsun ki yardım kampanyası mı bekliyorsun haa ille de ölmek istiyorsan yolun açık olsun sonuçta hepimiz öleceğiz Acısız ölüm istiyorsan burası hukuk formu acısız intihar yolu gösteren bir site değil
-
yazacak hiçbir kelime bırakmadın maalesef
ALLAH yardımcın olsun. Cümlemizin....
-
Alıntı:
Allah geride kalanlara sabır versin!
-
Bir insan kendini öldürmek istyorsa bu hastalıklı bir düşüncedir , o insan hastadır ve mutlaka tedavi edilmeyi hak eder . O insanın içinde bulunduğu durum her ne olursa olsun ölüm isteği hastalıktır. Bunu ben demiyorum kim diyor , Psikoloji Profesörü Depresyon ve İntihar kitabında diyor.
Sevgili dostum eğer kendini öldürmek istiyor ve kendine engel olamayacak durumdaysan psikiyatriye başvur.
Ayrıca değerli site yönetimi birisi sizi telefonla arasa kendimi öldüreceğim lütfen yardım edin dese ve telefonu kapasa , hadi hoşçakalmı diyeceksiniz.
Durumu Polise Devlete intikal ettirip kişinin adresini tespit ettirip kişinin gerekirse zorla psikiyatrik yardım almasını sağlamak yasal bir zorunluluk değilmidir.
Ayrıca değerli intihar etmek isteyen kardeşim , bak ev eşyalarına haciz kalkıyor , sen hayattaykende babanın emekli maaşına haciz koyamazlar ölsende koyamazlar
Maaşını asgari ücretten gösteririz sigortada 150 tl kesinti yaparlar ölüncende ne olucak
Bide şu intihar edicen diye sana gösterimi yapan burası hukuk sitesi diyen bay akıllı hukukçu olması gereken en üstün insani meziyetlere sahip olmalı
MAdem nORMATİF bir bilim bu uygulayıcısıda normatif olmassa adı hukuk olmaz guguk olur sonrada hukukçularımıza gakguk diye bağırttırıp dururlar
-
Yanlış düşünüyorsun. Allaha dua et bol bol allah herşeyin üstesinden gelir. :ok