Cevap: Otomobil Dolandırıcılıgı
Parayı ödemesi veya ödememesi içeri girmeyi göze alıp almamasıyla alakalı değildir, zira Kamu davası açılmıştır zaten şahıs hakkında bu yüzden olay sizi aşmıştır.Birde sabıkası falan varsa her türlü içeri girer.
Ben parasını ödedim derse siz ne diyeceksiniz ben onu merak etmekteyim.
Sbıkası yokmuş fakat dolandırdıgı ilk kişide ben değilim parayı ödedim diyemez o zaman alacagıma karsılık verdiği senedin bende ne işi var değil mi..?
Adam gerçekten dolandırmak istese size ne para verir nede senet.Çünkü noterde aracın parsını aldığınıza dair evrak imzaladınız.Ben parayı vermiştim dese yapacak hiç bir şeyiniz kalmaz.Bu işi yapan insanların neredeyse haftada bir günü adliyede geçer.Çünkü araç alıp satmak gerçekten zor ve münakaşaya çok açık bir alış veriştir(aracın kilometresi önceden oynanmıştır ihale galericiye kalır, araçta sorun çıkar alan kişi gider şilayetçi olur vs.).Gerçekten paranın üzerine yatmak istese borcu kabul edip senet vermezdi diye düşünüyorum.Bir çok kişi bu durumda kalmanızda karşı taraf kadar kusurunuz olduğu(parayı almadan galericilerle böyle alış veriş yaparak) düşünecektir.Karşı tarafın içeri girmesi(bunun için girmez ama ihtimal başka bir durumdan) sizin için hiç iyi olmaz.İçerde olan bir kişiden ödeme almanız oldukça zordur.Senet eğer usulünce doldurulmuşsa ve karşı tarafında üzerine bir taşınmaz varsa icra yoluyla alınması denenebilir ama her türlü karın ağrıtan ve üzün sürecek bir süreç sizi bekliyor.Tabi yarın çıkıp kendi isteğiyle vermezse.Kolay gelsin.
Bu adam dolandırıcı bunu sadece bana yapmamış yazdıgı senette avukata gösterdim işi iyi bilen birisi dedi herseyi ona göre doldurmuş zaten. uzerinede taşınmazı falan yok sadece beni oyalamak için yaptıgı oyunlardan birisiydi. Paravan bir galeriymiş zaten.
Buna benzer olay bir arkadaşımın başına geldi.Arkadaşım 27 bin liralık senet almış.Aracı alanın bayağı kişiye senedi varmış.İcraya koysa diğer alacaklılardan sıra gelmezmiş.Aracı alan para elime geçince ödeyecem dermiş.Ben sorduğumda 2 senedir ödeyemediğini,para aracı alanın vicdanına kaldığını söyledi.Zaten dürüst biri olsa öyle yapmazdı.Arkadaşın aracı bedava gitti.İnşallah paranızı kurtarırsınız.
Alıntı:
carsambalıfaruk rumuzlu üyeden alıntı
Buna benzer olay bir arkadaşımın başına geldi.Arkadaşım 27 bin liralık senet almış.Aracı alanın bayağı kişiye senedi varmış.İcraya koysa diğer alacaklılardan sıra gelmezmiş.Aracı alan para elime geçince ödeyecem dermiş.Ben sorduğumda 2 senedir ödeyemediğini,para aracı alanın vicdanına kaldığını söyledi.Zaten dürüst biri olsa öyle yapmazdı.Arkadaşın aracı bedava gitti.İnşallah paranızı kurtarırsınız.
inşallah sağol.
Cevap: Otomobil Dolandırıcılığı
Varmıdır bana yardımcı olabilecek bir avukat..?
5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 55/1 maddesi gereğince , suçun işlenmesi ile ortaya çıkan ekonomik kazanç miktarı olan 24.000 TL'nin sanıklar ... ve ... den ( 2 kişi ) müteselsilen tahsili ile katılana verilmesine. Diye 5. celsede sonuç geldi. Dosya şuan temyize gitti yaklaşık 4 ay oldu bundan sonrası nasıl ilerler.? Sanıkların ayrı ayrı 1 yıl 8 ay hapis cezası ve 10.000 TL adli para cezası ile cezalandırılması diyede bir madde var. Paranın bana ödenmesi içeri girmeden mi yoksa açıktıktan sonra mı olur..?. Bu konu hakkında yardımcı olacak var mı..?
Alıntı:
istanb_lue rumuzlu üyeden alıntı
5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 55/1 maddesi gereğince , suçun işlenmesi ile ortaya çıkan ekonomik kazanç miktarı olan 24.000 TL'nin sanıklar ... ve ... den ( 2 kişi ) müteselsilen tahsili ile katılana verilmesine. Diye 5. celsede sonuç geldi. Dosya şuan temyize gitti yaklaşık 4 ay oldu bundan sonrası nasıl ilerler.? Sanıkların ayrı ayrı 1 yıl 8 ay hapis cezası ve 10.000 TL adli para cezası ile cezalandırılması diyede bir madde var. Paranın bana ödenmesi içeri girmeden mi yoksa açıktıktan sonra mı olur..?. Bu konu hakkında yardımcı olacak var mı..?
Gözünüz aydın olsun, geçte olsa neticenin sizin lehinize olmasına sevindim.
Tabiki bundan sonrası da önemli, ödeme gücü varsa ödemesi gerekir ödemezse
ileride faizi ile birlikte ödemeye mecbur olur.
Alıntı:
mustafatatlici rumuzlu üyeden alıntı
Gözünüz aydın olsun, geçte olsa neticenin sizin lehinize olmasına sevindim.
Tabiki bundan sonrası da önemli, ödeme gücü varsa ödemesi gerekir ödemezse
ileride faizi ile birlikte ödemeye mecbur olur.
Çok tesekkurler sağolun.