Evkurda yapılan sözleşme iptali
İstanbul Evkur Pendik Şb'sinden 16/03/2012 tarihinde plazma tv için arkadaşım sözleşme imzaladı ve senet düzenlendi.Ürünün teslimatı bulunduğum giresun iline yapılacak.ancak daha sonra öğrendikki ürün bize piyasa fiyatının 800 ile 1000tl arası üzerinde satılmış ve anlatılan özelliklerin bi kısmına sahip değil.şu an gidip cayma hakkımız varmı? ürün teslim edilmeden senedimizi geri alabilirmiyiz? yine öğrendiğimize göre evkur bu tür caymalarda hep sorun çıkarıyormuş böyle bi durumda hangi yolu izlemeliyiz.
Cevap: Evkurda yapılan sözleşme iptali
Satıcılar mal satarken "uzaya çıkıyor", "hayatın anlamını keşfediyor" bile derler. Ama iş ispata geldiğinde bunu ispatlayamayacaksınız zannedersem değil mi?
Eğer bahsettiğiniz özelliklerden TEK BİRİNİN BİLE size bildirildiğini ispatlarsanız ve bu özellik televizyonda yoksa, "ayıplı mal" statüsünde iade imkanınız olur.
Broşür, ilan, reklam, kullanma kılavuzu v.s. gibi bir belgeniz varsa; kolayca iade edersiniz.
Ancak bunlar yok ise, sadece söz ile söylenmiş ise ispatlayamayacağınızdan iade hakkınız olmaz.
ama biz daha ürünü teslim bile almadık.kardeşim mağazadaydı mağaza görevlisi ona yüzyüze bana ise sadece telefonda anlattı özelliklerini ve dediğim özellikler yoksa iade kabul ederiz dendi.bu durum dadamı iade hakkımız yok
Benzer bir sorunla karsikarsiyayim.evkur dan bilgisayar almak icin sozlesme yaptik.fakat su an laptop u almaktan vazgectik.sozlesmemizi iptal etmek icin gittigimizde olumsuz yanit aldik.urunu teslim almis degiliz henuz.ne yapmamiz gerek.lutfen yardim...
Bir bilene danisalim dedik:)
Evkurdan laptop almak icin sozlesme yaptik fakat almaktan vazgectik.magazaya sözleşme iptali icin gittigimizde olumsuz yanıt aldık. Urunu henuz teslim almis bile değiliz. Boyle bi hakları varmı. Ne yapmamiz gerek.lutfen bi yok gösterin.
Sözleşmeden örnek elinizde varsa cayma ile ilgili bölümü okuyun ne yazıyorsa o geçerlidir.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Sözleşmeden örnek elinizde varsa cayma ile ilgili bölümü okuyun ne yazıyorsa o geçerlidir.
Cayma hakkiyla ilgili bisey yazmiyor.sadece evkur isterse bu sozlesmeyi iptal edebilir diye bi cumle var.
Cevap: Bir bilene danisalim dedik:)
İlk yapmanız gereken, başlığı konuyu özetleyen bir ilmik açmanız. Çünkü site kurallarına göre bu elzemdir.
Ben bugun evkurda sozlesme imzaladin ve telefon siparis verdim...sozlesmeyi iptal etme hakkim var mi en kisa surede
Sözleşmede yazıyorsa vardır yoksa yoktur.
sayın engin bey evkurdan iki yıl önce bir cep telefonu aldım babam kefil oldu daha sonra babam da iki ayrı mal aldı durumumuz kötüleştiği iin ödeyemedik babamın aldığı ürünlerde benim imzam yoktu babam kendi almıştı. aynı evde oturuyoruz ev kira ve benim adıma bütün işlemler 3 ayrı evrak yüzünden 4200 tl ana borca istinaden 9400 tl para isteniyor bizden benim yerime babamın aldığı evraklara imza atmışlar borçlu diye babam kefil gözüküyor ben kesinlikle iki erağa imza atmadım ne yapmam gerekir
Süratle bir avukata gidip dosyanızı incelettirin dava açılıp gereği yapılır.
Merhabalar. 21.09 tarihinde bir telefon aldım. Bana 2 gün içerisinde teslim edeceklerini söylediler. Fakat 2 gün sonra gittiğimde adres bilgilerinde yanlışlık olduğunu ve 2 gün sonra gelip almamı söylediler. Tekrar gittiğimde ise adres bilgilerinin teyit edilmediğini ve ürünü bir kaç gün sonra gelip almam gerktiğini söyleiler. Daha sonra her aradığımda ise adres için fatura, daha sonraki aramalarımda ise eski ev adresimi gidip girmem gerektiğini söylediler. Ve yaptığım her işlemden sonra bana ürünün bir kaç gün içinde teslim edileceğini söylediler. Ve 16 gün geçmesine rağmen ürünü halen alamadım. Sözleşmede herhangi bir teslim tarihi ve sözleşme iptali için bir şey yazmıyor. Firmada sözleşmeyi iptal etmiyor. Acaba sözleşmeyi iptal ettirebilir miyim ? Bir de ürünü henüz teslim almadım, firma için bunun bir sınırı olması gerekmiyor mu?
İyi günler ben aksu carsidan senetle ürün satın aldım sözleşme yapıldı fakat kefil durumunda onay alamadık ve urun teslim edilmedi fakat buna rağmen iptal için zorluk çıkarıp bide ödeme ile ilgili günü geldiğine dair mesaj atıyorlar ne yapmam gerekli acaba
bu devirde akıllı olmak lazım.bir ürünü almadan önce özellikle senet ve sözleşme ile yapılan ürün alım işlemlerinde.mağazaya girin ürünü inceleyin.fiyatını sorun.ödeme ile iglili bilgiler alın.sözleşmeyi inceleyin.o an karar vermeyin.mağazadan çıkın.bir kaç gün hatta daha fazla bekleyin.gerçekten o ürüne ihtiyacınız var mı diye ara ara kendinize sorun.düşünün.ödeyebilirmiyim diye kendiniz ile mukayese yapın.bu şekilde kararlar almak bence daha mantıklı.ani alınan kararlar sayesinde özelliklede bir şey alırken bizleri üzebiliyor.herkese hayırlı alışverişler.