-
Evliliği artık bitirmek istiyorum, ama bir çözüm
Merhaba, 31yaşındayım. 1 yıl önce evlendik. Çocuğumuz yok. Eşim ve ben maaşlıçalışanız. Aldatma,fiziksel darp...vb durumlar söz konusu değil. Eşim uzun süredir aynı şirkette çalışıyor ve aylık geliri var. Anne ve babasının maddi anlamda sıkıntısı yok (kendi evleri ve küçük bir dükkanları var).
Eşime karşı tüm kocalık vazifelerimi yerine getirmeme karşın eşimi uygunsuz yakaladım (başka biri ile değil, anlayın işte) ve mahkemede bunu dile getirmeye bile utanırım, artık onunla aynı yatağa yatmayı bırakın göremeye bile tahammülüm yok. Boşanmaya kararlıyım ve dava açmak istiyorum. Boşanma davası açtığımda, eşimin boşanmak istemeyeceğine ve beni maddi anlamda olabilidiğince yıpratrak ve davayı uzatabildiği kadar uzatarak kendince intikam almak isteyeceğine eminim. Bizim sorunlu bir evlilik yaşadağımıza tanık gösterebileceğim şahitlerim yok. Forumlarda biraz inceledim, eğer yolunda gitmiyorsa ve somut delillerle ispat edemiyorsam ömür boyu yaşamaya mecburmuyuz??
Bir avukat tutmak istiyorum elbete ancak ilk adımı atmadan beni ne bekliyor etraflıca araştırıp bilgi almak istedim. Sorumu yanıtlarsanız çok memnun olurum;
- Bu şartlar altında hakimin davayı kabul etme/etmeme durumu ne olur?
- Bana tazminat ve/veya nafaka ödetebilir mi?
En azından bu konuda fikir sahibi olmandan (elbette % 100 .... olacak demenizi beklemiyorum, ihtimaller dahilinde) bir yorum almadan adım atmak istemiyorum.
Adımakayıtlı sadece aylık aldığım maaşım var. herhangi bir varlığım yok. hatta kirada oturuyoruz.
-
Cevap: Artık bitirmek istiyorum, ama bir çözüm...
Burada anlatmadığınız şeyi mahkemede anlatmak durumundasınız...
anlatmazsanız nasıl yardım alacaksınız....
-
Eşinizi uygunsuz yakaladığınızda ne yaptınız? Ortalığı ayağa kaldırmadınız mı? Eğer ortalığı ayağa kaldırmış olsaydınız bol bol şahidiniz olurdu.
Hakime delil ya da şahit sunmadan iddialarınızı ispat etmiş olmazsınız. Çünkü hakim ispata göre kararını verir kimin haklı olup olmadığına!!!
Hala eşinizle aynı evde mi yaşıyorsunuz?
-
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Eşinizi uygunsuz yakaladığınızda ne yaptınız? Ortalığı ayağa kaldırmadınız mı? Eğer ortalığı ayağa kaldırmış olsaydınız bol bol şahidiniz olurdu.
Hakime delil ya da şahit sunmadan iddialarınızı ispat etmiş olmazsınız. Çünkü hakim ispata göre kararını verir kimin haklı olup olmadığına!!!
Merhaba,
evde tartıştık ama apartmandakilerin eve gelip ne oluyor diyip şahit olacağı kadar olmadı. zaten evde ikimiz yaşıyoruz, şahit olabilecek kimse yok. çok çirkin bir durum, o anda yaptığın şey şaşkınlık ve aptalca bağırmaktan başka birşey değil. bu bağırmada apartmandakileri eve toplayacak statü de değildi. görüşlerinizegre, somut bir delille ispatlıyamıyor olmam hakim gözünde boş atıp dolu tutturmaya çalışıyor izlenimi yarattığından davayı reddede bilir ya da kabul etse bile sonuçları maddi açıdan bana ağır olabilir şeklinde yorumladım. böyle bir durumda ne yapmalıyım? artık onunla yaşayamam!!!! hukuk somut delil arıyor ama kadın mı hep haklı? erkek mi hep ahlaksız, kalpsiz, acımasız????
-
Alıntı:
evet hala aynı evdeyiz.
-
Alıntı:
allegroevren rumuzlu üyeden alıntı
evet hala aynı evdeyiz.
Bu olay tam olarak ne zaman oldu?
-
Alıntı:
Bu olay tam olarak ne zaman oldu?
Geçtiğimiz haftasonunda oldu.
-
Alıntı:
allegroevren rumuzlu üyeden alıntı
Geçtiğimiz haftasonunda oldu.
Peki haftasonundan beri bu konuyu yani sizi aldatmasını karınızla konuştunuz mu?
-
Alıntı:
Peki haftasonundan beri bu konuyu yani sizi aldatmasını karınızla konuştunuz mu?
konuşacak birşey yok, zaten kendini tatmin ederken yakaladığımda bir yaygara durumu oldu. ve sonrasında yüzüne bile bakmadım. hemen o anda öfke ile karar vermek yerine birkaç gün sakinleşmek istedim. Bu süre içinde karar vermek için düşündüm ve karar verdim, ayrılmak. Bununla ilgli ön araştırma yapmaya başladım. konu alakalı bilgi verebilir misiniz?
- Bu şartlar altında hakimin davayı kabul etme/etmeme durumu ne olur?
- Bana tazminat ve/veya nafaka ödetebilir mi?
ne yapmalı bu süreçte. kararlıyım, boşanmak istiyorum.
-
Boşanmak istiyorsanız öncelikle elinize delil almalısınız. Eşinizin sizi aldattığını itiraf ettiği bir ses kaydı yapın. Hatta görüntülü ses kaydı yapın daha iyi olur. Eşinizin aldatma konusunu açık açık itiraf ettirin. Ses kaydını ya da görüntülü ses kaydını iyi saklayın ve sakın eşinize bahsetmeyin.
Daha sonra da hemen bir avukata gidip boşanma davasını açın. Davayı açtığınız gün eşinizle ayrı yaşama hakkınız başlamış oluyor. Davayı açtığınız gün eşinizi eve almama hakkınız var. Ve konuyu tabiki ailenizi çağırıp o gün anlatın.
Eşinizin bu adamla muhakkak bir telefon trafiği olmuştur. Gerek ilişki öncesi, gerekse sonrası. Mahkemeden eşinizin cep telefonu trafiğinin gsm firmasından istenmesi talebinde bulunun.
Eşinizin muhakkak 1 numara ile sık sık mesajlaştığı ve görüştüğü ortaya çıkacaktır. Ama muhakkak avukatla görüştükten sonra hareket edin. eşinizi uyandırmayın boşanma davası açacağınıza dair. Yoksa o sizden önce davranır, siz eve alınmazsınız. Özellikle bilgisayarınız filan varsa onu evinizde tutmayın. İş yerinizde emniyet altına alın.
-
Açacağınız zina sebebi ile boşanma davasında eşinize nafaka verilip verilmeyeceği hakimin takdirinde olmakta. Hakim böylesi durumlarda baştan nafaka bağlamayıp aldatma konusunun ne derece gerçek olduğunu anlamak isteyecektir. Ama belli de olmaz.
Eğer iddialarınızı ispat ederseniz nafaka ve tazminat ödemezsiniz.
İspat, ispat, ispat. Eşinizin sizi aldattığına dair ispat lazım. Müşterek evinizde yapacağınız ses kaydı delil olur. Ses kaydında o günün tarihini normal bir konuşmaymış gibi söyleyin.
Haftasonu hangi gün ve saatte bu olay olmuşsa bahsedip eşinizin konu hakkında konuşmasını sağlayın. Ama boşanma davası açacağınızı söylemeyin.Ve asla da küfür,hakaret etmeyin. Kendisine bunu niye yaptığını sorun. Sizi sevip sevmediğini de sorun.Bunun gibi şeyler.
-
Arkadaşlar acaba bu olayda 3. bir şahsın olmaması mümkün değilmidir ? son yorumlar hep bir başkası olması ihtimali ile yapılmış ama sanırım arkadaşında tam anlatamadığı husus bu olabilir mi ? bir başkası olsa beni aldatıyor diyebilirdi ama böyle bir söylemi yok sanırım hayatlarında bir başkası yok en azından ben bu şekilde algılıyorum, kadının kendi kendine ve tek başına yaptığı bir eylem olsa gerek ve bunu suç saymak ve bu gerekçe ile boşanmak mümkün mü bunu da ilk defa duydum.
Eğer anlattıklarım tamamen bir yanlış anlama ise şimdiden özür dilerim.
Saygılarımla.
-
Alıntı:
scorpion35 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar acaba bu olayda 3. bir şahsın olmaması mümkün değilmidir ? son yorumlar hep bir başkası olması ihtimali ile yapılmış ama sanırım arkadaşında tam anlatamadığı husus bu olabilir mi ? bir başkası olsa beni aldatıyor diyebilirdi ama böyle bir söylemi yok sanırım hayatlarında bir başkası yok en azından ben bu şekilde algılıyorum, kadının kendi kendine ve tek başına yaptığı bir eylem olsa gerek ve bunu suç saymak ve bu gerekçe ile boşanmak mümkün mü bunu da ilk defa duydum.
Eğer anlattıklarım tamamen bir yanlış anlama ise şimdiden özür dilerim.
Saygılarımla.
konu içinde 3. bir şahısyok. burda tamamen diğer eşi küçükdüşürücüeylemvar (kendi kendini tatmin), bu şartlar altında diğer taraf (burda benim)artık madem öle evli kalmak istemeyebilir. kaç kişi eşinin kendini tatmin etmesini ister? kimi küçük düşürmez? ve özellikle siz onu mutlu etmek için hayatın her alanında canınızı dişinize takıyorsanız? evet delil çok önemli ama kimsede ben masturbasyon yapıyorum demez. özellikle de türkiye bir bayan eşine! bu kız yada erkek arkadaş değil hadi güle güle deyip arkanı dönüp gidesiniz. arkadaşların dediğini anladım,ses kaydı ile yaptığı çirkinliği iitiraf ettir delil olsun. yada yaparken telefon kamerasından çek.
İnanın, çok rezil bir durum. ben artık aynı çatı altında olmak bile istemiyorum. ama somut delille gidemezsem kanunlar buna müsade etmiyor.
-
Bu konunun eşinizde rahatsızlık boyutuna ulaştığını düşünüyorsanız ikna edip doktora götürün o zaman elinizde zaten durumu ispatlayan bir raporunuz olur sonrasında ne istiyorsanız yaparsınız ama kanunlar bu iddianızı araştırdığında sonunda eşinizin sağlık kontrolünden geçirileceğini ve tedavi durumu söz konusu ise yinede düşündüklerinizi gerçekleştiremeyeceğinizi tahmin ediyorum.Atacağınız adım her ne olursa olsun çok daha kötüsü olabilirdi fikrini aklınızdan çıkarmayın derim.
Saygılarımla.
-
Anladığım kadarıyla ortada bir aldatma yok.Sadece yetişkin bir bireyin kendi kendini cinsel olarak tatmin etmesi söz konusu.Bu boşanma nedeni tabi ki olmaz.Evliliklerde kişilerdin nadir de olsa cinselliklerini yanlız yaşamaları(kendi kendilerine) rastlanan bir durumdur.Bunu aldatma sınıfına sokmak çok sağlıklı bir düşünce değildir.Bence önce olayı pskikolojik ve bilimsel yönden araştırınız.Böyle bir davranışın aşırıya kaçması fiziksel veya ruhsal bir rahatsızlığın da işareti olabilir.Hakim böyle bir iddiayı ispatlasanız bile muhtemelen, madem bunun çok sorunlu bir davranış olduğunu düşünüyordun neden eşine destek olmadın diyecek.Süper bir evliliğin varken sadece bundan bir boşanma talebi hakimede inandırıcı gelmeyecek bu durumu aldatma gibi göstererek ihtimal mahkemeyide yanıtmaya çalıştığın kanaati oluşacak.Dediğiniz gibi ciddi maddi ve manevi kayıplar yaşayabileceğiniz bir boşanma gerçekleşebilir.Olayın tibbi boyutunu araştırmanızı gerekirse öncelikle bir sağlık kuruluştan destek almanızı öneririrm.Kolay gelsin.
-
-
bence eşinizin sorunu cinsel tatminsizlik sonucu oluşan bi durum gibi görünüyor...Bunu bir psikolojik destek alarak ve yine bu konuda uzman olan doktorlarımızdan destek alarak çözmeniz mümkün...Burada başka bir sorun ise sizin bunu kabul edemiyor olmanız...Eğer tedavi sonrasında
eşniz ve sizin aranızdaki ilişki bir adım bile ileri gitmez ise ve zamanla tiksinti nefrete dönüşürse bu evlillik cidden çekilmez olur..İşte o zaman
fikir uyuşmazlığı ve yaşam tarzı farklılığı sebebi ile boşanma davası açabilirsiniz...
Boşanma davası açma hakkınız elbette var...Eşiniz sanırım çalışıyor nafaka konusunda belki artınız olabilir....Tazminat konusu ise şahit, delil ve hakimin takdir yetkisine kalmış...Herşeyin bi çözümü var unutmayın ltf...yeter ki psikolojiniz sağlam olsun:) kolaylıklar dilerim...
-
Ben soruyu soran üyenin sorusunu dikkatli okumamışım. O sebeple yazdığım tüm şeyleri geri alıyorum.
Gerek kadının gerekse erkeğin kendi kendisini tatmin etmesi yanlış olmasa gerek. Bu sebebe dayanarak açılacak bir boşanma davasının red edileceğini düşünüyorum.
Ama siz bundan emin olmak isterseniz danışmanlık ücreti vererek avukatlara danışınız. Eğer bir avukat ben bu sebebe dayanarak dava açarım, seni de boşarım derse açın madem o davayı.
-
Okuduğumda bumudur dedim kocam beni bu yüzden boşamak istese cidden hiç düşünmez boşardım.Evli insanlar bunu sağlıklı bi durum olarak yapabilirler.Tabu olmuş tabi bazı insanlar için inanamıyorum.Sanırım boşanmak için bi gerekçe bulamamış bu arkadaş.
-
Sayın "Aysun Karaca" arkadaşın düştüğü durumun farkındamısınız bilmem seksüel anlamda yeterli bile olsa gördüklerinden dolayı kendini yetersiz hissetmesi ve belkide baştan beri bu konuda kandırılmış olması ve daha bir çok şeyi kafasında kurgulayan ve bu düşünceler içini kemiren birisine yanlış düşünüyorsun demek bence doğru değil.Kadın yada erkek farketmez kim eşini bu durumda görse aynı şeyleri hisseder , sonuçta insan bu durumun sebebini önce kendinde arayıp kendinde bir eksiklik olduğunu düşünür bu tamamen insani bir duygu sonrasında daha sakin düşündüğünde eşinin uzman doktor desteğine ihtiyacı olduğunu anlaya bilir ama herkes bu durumu hazmedecek diye bir durum yok.
Benim tavsiyem öylesine sudan sebeblerle evlilikler bitiriliyor ki bunlardan birisi de siz olmayın, eşinizi seviyorsanız bu durumu eşinizin rahatsızlığı gibi görün ve tedavisi için gerekeni yapın , daha öncede söyledim çok daha kötü şeylere maruz kalabilirdiniz bunları düşündüğünüzde eğer bu husus dışında iyi giden bir evliliğiniz varsa yuvanızı yıkmayın.Yaşadıklarınız içinizden geçenler kafanızdaki sorular bunları bilemeyiz ancak daha serin kanlı olmanızı ve ileride pişman olacağınız şeyler yapmamanızı öneririm,Yuvayı yıkmak kolay önemli olan onu ayakta tutabilmek.
Saygılarımla.
-
Cevap: Evliliği artık bitirmek istiyorum, ama bir çözüm...
-
Alıntı:
scorpion35 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın "Aysun Karaca" arkadaşın düştüğü durumun farkındamısınız bilmem seksüel anlamda yeterli bile olsa gördüklerinden dolayı kendini yetersiz hissetmesi ve belkide baştan beri bu konuda kandırılmış olması ve daha bir çok şeyi kafasında kurgulayan ve bu düşünceler içini kemiren birisine yanlış düşünüyorsun demek bence doğru değil.Kadın yada erkek farketmez kim eşini bu durumda görse aynı şeyleri hisseder , sonuçta insan bu durumun sebebini önce kendinde arayıp kendinde bir eksiklik olduğunu düşünür bu tamamen insani bir duygu sonrasında daha sakin düşündüğünde eşinin uzman doktor desteğine ihtiyacı olduğunu anlaya bilir ama herkes bu durumu hazmedecek diye bir durum yok.
Benim tavsiyem öylesine sudan sebeblerle evlilikler bitiriliyor ki bunlardan birisi de siz olmayın, eşinizi seviyorsanız bu durumu eşinizin rahatsızlığı gibi görün ve tedavisi için gerekeni yapın , daha öncede söyledim çok daha kötü şeylere maruz kalabilirdiniz bunları düşündüğünüzde eğer bu husus dışında iyi giden bir evliliğiniz varsa yuvanızı yıkmayın.Yaşadıklarınız içinizden geçenler kafanızdaki sorular bunları bilemeyiz ancak daha serin kanlı olmanızı ve ileride pişman olacağınız şeyler yapmamanızı öneririm,Yuvayı yıkmak kolay önemli olan onu ayakta tutabilmek.
Saygılarımla.
Herkese ilgisi için teşekkür ederim. scorpion35, sizeanlayışınız ve yaklaşımınız için ayrıca teşekkür etmek istedim. Evlilik dediğimiz kuruma nasıl baktığınızın da burda önemli bir belirleyici durum olduğunu düşünüyorum. eşlerin zaten bir cinsel hayatı halihazırda cinselliği birlikte yaşadığı aşikar, bazı görüşler eşlerin kendi kendilerini (masturbasyon yoluyla) doğal gördüğü görüşünü desteklemediğimi belirtmek isterim.
Neticede masturbasyon denilen eylem, kişinin hayal gücüne dayanarak yaptığı bir fiildir. Eğer eşim yanımdaysa ve onunla birlikte olmaktan keyif alıyorsam buna neden gerek duyayım. Eğer ki ondan rahatsızlığın, onda beğenmediğin fiziksel özellikleri veya onda yetersizlik hissediyorsan, evet kendi kendini tatmin et, tabi bu seni mutluedecekse ve içine sindirebileceksen. iki kişinin cinsel birliktelik esnasında birbirlerini uyarmasından bahsetmiyorum burda. Bundan rahatsız olmayacak varsa, buna da saygı duymaktan başka birşey yapılamaz. Daha nekadar açık olabilirim bilemiyorum.
Siz eşinizin kendi hayal dünyasında neler döndüğünü bilmeden kendini tatmin etmesinden rahatsız olmuyorsanız bu sizin tercihinizdir. Ancak, benim için bu ha zihninde başka bir erkek/bayan ha fiziken başka bir erkek/bayanla birlikte olmasından farklı bir durum değil. neticede aldatmak sadece bedenen gerçeklemiyor. Bu konu çok daha çeşitlendirilebilir, daha da farklı örnekler verilebilir.
Saygılar,
-
Cevap: Evliliği artık bitirmek istiyorum, ama bir çözüm...
Örnek verdiğim videolarda kadın erkek cinselliğinin ayrı olduğu ve pek çok kadının masturbasyondan daha çok
zevk aldığı söyleniyor...
kadın kocasını seviyor olabilir ama bazı teknik nedenlerden dolayı zevk almıyordur ve orgazm denen noktaya gelemiyordur...
sorun teknik ise çözümüde vardır.. bu arada;
bir kadın masturbasyon yapabilir ve bunu yaparken kocasını hayal edebilir..kimbilir...
ama sizin ilk mesajınızdan anladığım kadarı ile evliliğiniz zaten sorunluymuş...
"......Bizim sorunlu bir evlilik yaşadağımıza......."
-
Cevap: Evliliği artık bitirmek istiyorum, ama bir çözüm
Üzgünüm ama bana da bahane arıyorsunuz gibi geldi. Sizce sorun olduğunu düşündüğünüz birşeyi eşiniz ile konuşmaktansa kaçmak için yol arıyorsunuz. Eksiklikler varsa tamamlamak elinizde. Unutmayın aileyi yönlendirme görevi artık ortak. Buna fikir birlikteliği deniliyor. Bu birliktelik için emek harcadınız mı? Aynı cinsten olmamıza rağmen size destek olmayacağım. Evlilik çocuk oyuncağı değil.