-
Azami öğrenim süresi ve askerlik durumu
2004 yılında girdiğim üniversiteye sağlık sorunlarımdan ötürü (kanser idim) tam 3 yıl gidemedim.Fakat şu son 4 yılda 3 yılın dersini verip son sınıfa geçtim.Yani anlayacağınız bu sene 8.senem arkadaşlar.EKİM-1986 doğumluyum.Askerlik tecili ile bir çok arkadaşla aynı durumu yaşıyorum...31 ekimde tecil süremiz doldu.Peki bundan sonra ne olacak ? Kaçak olarak mı sürdüreceğiz bu hayatı ? Ne olacak durumumuz..Hastalığım iyileştiği için askere herkes gibi gitmek istiyorum.Ama okul bittikten sonra.
Buna benzer bir çok konu var.Lütfen bu durumda olan arkadaşlar ya da fikir sahibi olanlar yazsınlar..
-
Cevap: Azami öğrenim süresi ve askerlik durumu
-
Lütfen aynı durumda olan ya da bilgi sahibi olanlar cevap yazsın arkadaşlar..
Hastalığı yeni atmanın verdiği sevinci yaşarken bu olay yine tetikledi bazı olumsuzlukları...
-
Durumu bana benzer arkadaşlar yok mu?
Lütfen bilgi paylaşımı yaparsanız çok makbule geçecek.Saygılar
-
Arkadaşlar bi fikir verin lütfen..
-
-
Benzer durumda olan arkadaşlar son durum ne ? Eve bir kağıt falan geliyor mu ?
-
Alıntı:
EDEBİYATÇI3434 rumuzlu üyeden alıntı
1986 doğumluyum.
31 ekim 2015 tarihine kadar tecil hakkın var ama yine de askerlik şubeni arayıp bi durumunu öğren.
-
Alıntı:
1986 doğumluyum.
31 ekim 2015 tarihine kadar tecil hakkın var ama yine de askerlik şubeni arayıp bi durumunu öğren.
-
bu tarz durumlarda en güzeli askerlik şubesine gidip veya telefonla bilgi almaktır.
durumunuzu belirttiğinizde yardımcı olacaklardır. iyi forumlar
-
Bugün yeni askerlik yasası onaylandı.29 yaşına kadar hak tanınıyor ibaresi var.Bizi olumlu etkiler mi sizce arkadaşlar ?
İlk mesajda durumumu belirttim.Elime askerlik şubesinden hiçbir kağıt gelmedi henüz
-
Yani burdan şunu mu anlamalıyız ? Azami öğrenim süresi durumu ortadan kalktı mı ?1986 lıyım.2015 ekime kadar hakkım var anlamı mı taşıyor ?
-
merhaba . bişey danısmak istiyorum yasım 29 üniversite son sınıf ögrencisiyim ve 2 dersim kaldı bitirmeme bi aksilik olurda ertesi döneme kalırsa derslerim 29 yaş sınırına takılırmıyım . yeni yasa tasarısı kabul edilmiş bunlar yazıyor . :
Lise veya dengi okullarla fakülte ve yüksekokullarda öğrenim görenlerin askerlikleri; bitirdiği okulun dengi veya daha aşağı seviyedeki bir öğretim kurumuna kayıt yaptırmamak, yoklama kaçağı veya bakaya kalmamak ve 29 yaşını geçmemek üzere mezun oluncaya ya da ilişkileri kesilinceye kadar ertelenebilecek.
ilgilenirseniz sevinirim iyi günler tskler . . .
-
Her konu altına yazmak yerine kendin konu açsan bizim sorularımız da güme gitmemiş olur di mi kardeş ?
-
EDEBİYATÇI3434, 29 yaşına kadar kayıt yenileme işleminizi yaptırdığınız takdirde askerliğiniz ertelenir. 29 yaşından sonra ise sizden askerlik şubesinden yazı getirmenizi isterler eğer getirmezseniz kayıt yenileme işleminiz yapılmaz. Askerlik şubesinden alacağınız yazıya göre ya kayıt yenilemenize izin verilir ya da askere gider gelirsiniz ondan sonra devam edersiniz.
-
Bilgi için tşkler..son çıkan askerlik yasası da aynı şeyi söylüyor..bakalım beklemedeyiz..1986 lıyım.29 yaş sorunu olmadan bitecek zaten okulum..
-
Arkadaşlar,
Her ne kadar son çıkan yasa 29 yaşına dek olan konuda bir aralık bıraksa da başka bir sıkıntı var:
Azami öğrenim sürenizi aştıysanız okul size Askerlik için belge vermiyor. Dolayısıyla ne okuldan atıldığınızı ne de okulda öğrenci olduğunuzu kanıtlayabiliyorsunuz.
29 yaşına kadar tecil edilebilecek pozisyon olsa bile, azami öğrenim sürenizi aştıysak nasıl kanıtlayacağız durumumuzu askerlik şubesi nezdinde?
-
Alıntı:
Yani burdan şunu mu anlamalıyız ? Azami öğrenim süresi durumu ortadan kalktı mı ?1986 lıyım.2015 ekime kadar hakkım var anlamı mı taşıyor ?
yeni kanuna göre benim anladığım, bir üniversiteye kayıtlıysan 29 yaşına kadar tecil hakkın var, kaçıncı sınıfta olduğun ya da okuldaki kaçıncı yılın olduğu önemli değil. sadece okulda kaydın olması önemli.
-
Alıntı:
dariusz rumuzlu üyeden alıntı
Azami öğrenim sürenizi aştıysanız okul size Askerlik için belge vermiyor.
azami öğrenim süresi, okuldan atılma olayları kalktı diye biliyorum? 7 yılda bitirme zorunluluğu hala devam ediyor mu? önceki yök başkanı bu konuda düzenleme yapmamış mıydı?
-
Okuldan atılma kalktı.
Yalnız şuna benzer bir madde var:
"Azami öğrenim süresini aşanlar, -öğrenci haklarından yararlandırılmaksızın- sınavlara girmeye devam edebilirler."
Dolayısına ne öğrenci belgesi ne de askerlik için durum belgesi alabiliyorsunuz, okuldan.
Marmara Üniversitesi bana vermedi mesela belgeyi ilgili maddeyi göstererek.
Dolayısıyla okulda kayıtlıyım ama askerlik durum belgesi ya da öğrenci belgesi alamıyorum.
-
İşte bu yeni kanun onun için çıkarıldı bence..azami öğrenim süresi kısıtlaması ortadan kaldırıldı.29 yaşına dek tecil hakkı getirilecek sanırım.
Ben üniversiteye 18 yaşında başladım.Askerliğim 20 yaşında geldi.Şuan yaşım 25-26..zaten üniversite beni 7 yıl azami süreye göre tecil etmedi ki.3.sınıftayken gelmişti askerliğim.5 yıl tecil etti yani.Netleşsin artık bazı şeyler ya.. :S
-
Alıntı:
Okuldan atılma kalktı.
"Azami öğrenim süresini aşanlar, -öğrenci haklarından yararlandırılmaksızın- sınavlara girmeye devam edebilirler."
Dolayısına ne öğrenci belgesi ne de askerlik için durum belgesi alabiliyorsunuz, okuldan.
Dolayısıyla okulda kayıtlıyım ama askerlik durum belgesi ya da öğrenci belgesi alamıyorum.
askerlik durum belgesini askerlik şubesi veriyor okul değil.
okulunda öğrenci olarak resmi kaydın bulunuyorsa askerliğin tecil edilir, okuldan ilişiğin kesilmesin yeterli.
-
Alıntı:
2004 yılında girdiğim üniversiteye sağlık sorunlarımdan ötürü (kanser idim) tam 3 yıl gidemedim.Fakat şu son 4 yılda 3 yılın dersini verip son sınıfa geçtim.Yani anlayacağınız bu sene 8.senem arkadaşlar.EKİM-1986 doğumluyum.Askerlik tecili ile bir çok arkadaşla aynı durumu yaşıyorum...31 ekimde tecil süremiz doldu.Peki bundan sonra ne olacak ? Kaçak olarak mı sürdüreceğiz bu hayatı ? Ne olacak durumumuz..Hastalığım iyileştiği için askere herkes gibi gitmek istiyorum.Ama okul bittikten sonra.
Buna benzer bir çok konu var.Lütfen bu durumda olan arkadaşlar ya da fikir sahibi olanlar yazsınlar..
Alıntı:
İşte bu yeni kanun onun için çıkarıldı bence..azami öğrenim süresi kısıtlaması ortadan kaldırıldı.29 yaşına dek tecil hakkı getirilecek sanırım.
Ben üniversiteye 18 yaşında başladım.Askerliğim 20 yaşında geldi.Şuan yaşım 25-26..zaten üniversite beni 7 yıl azami süreye göre tecil etmedi ki.3.sınıftayken gelmişti askerliğim.5 yıl tecil etti yani.Netleşsin artık bazı şeyler ya.. :S
netleşsin de ben senin ne anlatmak istediğini pek anlayamadım... tarih verirsen daha iyi olacak. bu yıl senin 7. yılın mı 8. yılın mı? sorunun da askerlikten çok öğrencilikle ilgili bence. öğrenci işlerine sor, öğrencilik hakkın daha ne kadar devam edecek diye.
-
8.yılım.öğrenciliğimde problem yok..sınavlara girdim,giriyorum da...öğrenci işlerinin kendine hayrı yok ki..defalarca sordum.net bilgi yok
-
Alıntı:
optimizeric rumuzlu üyeden alıntı
askerlik durum belgesini askerlik şubesi veriyor okul değil.
okulunda öğrenci olarak resmi kaydın bulunuyorsa askerliğin tecil edilir, okuldan ilişiğin kesilmesin yeterli.
şöyle bir sıkıntı yok mu ama yanlış da biliyor olabilirim beni düzelt:
Okul zaten uzatmadan evvel seni tecilliyor. Ondan sonra sen okul tecil etmediği iin EK - G durum belgesi alıyorsun okuldan. Askerlik Şubesine veriyorsun tecil etmeye devam ediyorlar.
Sıkıntı şu:
Azami süreyi aşınca askerlik şubesi EK-G'yi istemeye devam ediyor( 29'una kadar) ama sen veremiyorsun çünkü okul önceki maddede açıkladığım gibi sana artık o belgeyi vermiyor.
Askerlik Şubesi nereden bilecek okula hala kayıtlı olup olmadığını, sen ispat edemiyorsan?
-
Alıntı:
şöyle bir sıkıntı yok mu ama yanlış da biliyor olabilirim beni düzelt:
Okul zaten uzatmadan evvel seni tecilliyor. Ondan sonra sen okul tecil etmediği iin EK - G durum belgesi alıyorsun okuldan. Askerlik Şubesine veriyorsun tecil etmeye devam ediyorlar.
Sıkıntı şu:
Azami süreyi aşınca askerlik şubesi EK-G'yi istemeye devam ediyor( 29'una kadar) ama sen veremiyorsun çünkü okul önceki maddede açıkladığım gibi sana artık o belgeyi vermiyor.
Askerlik Şubesi nereden bilecek okula hala kayıtlı olup olmadığını, sen ispat edemiyorsan?
anladım. 7 yılı aşınca askerlik şubesi öğrencilik hakkının dolduğunu söyleyip tecil yapmak için senden belge istiyor ama okulun sana bu belgeyi vermiyor. garip bi durum. öğrencilik hakkını dolaylı yoldan elinden alıyorlar yani. bi nevi sınav hakkın var ama devam hakkın yok. askere gidip sınavlara oradayken girmeni istiyorlar sanırım.
kaçıncı sınıfsın, kaç dersin kaldı?
-
Alıntı:
öğrenci işlerinin kendine hayrı yok ki..defalarca sordum.net bilgi yok
dariusz isimli arkadaşın uyarısıyla nette araştırma yaptım. yeni kanunda üstüste sınıfta kalma durumuyla ilgili düzenleme var ama azami öğrenim süresi ile ilgili bi değişiklik yok. bir okulu 7 yılda bitirme zorunluluğu devam ediyor sanırım. okulun sana engel olmuyorsa bu güzel. bence onlara sormaktan vazgeç, uyuyan devi uyandırma. durumunu çaktırmadan mezun olmaya bak en kısa sürede.
-
Alıntı:
dariusz isimli arkadaşın uyarısıyla nette araştırma yaptım. yeni kanunda üstüste sınıfta kalma durumuyla ilgili düzenleme var ama azami öğrenim süresi ile ilgili bi değişiklik yok. bir okulu 7 yılda bitirme zorunluluğu devam ediyor sanırım. okulun sana engel olmuyorsa bu güzel. bence onlara sormaktan vazgeç, uyuyan devi uyandırma. durumunu çaktırmadan mezun olmaya bak en kısa sürede.
2 yıl üstüste kalma durumu açıköğretimler için zaten..okuldan atılma şubat 2011'de kaldırılınca eksik yanları olduğu farkedildi ve bu yeni yasaya ihtiyaç doğdu..bu yasada ne diyor bakın : okulla ilişiği kesilmediği sürece 29 yaşına kadar ( 29 yaşının sonu yada başı bilmiyorum) askerliği ertelenir deniliyor.doğal olarak atılma durumu da yok okuldan..ertelemeleri lazım....benim tecilim ekim 2011'de bitti.şu ana dek bir kağıt falan gelmedi evime..ortada soru işaretleri var..29 yaşına kadar sorun çıkmaz diyen de var mesela..ekim 1986'lıyım..kimisi 2015'e kadar hakkın var diyor.. muallaktayız
-
Alıntı:
anladım. 7 yılı aşınca askerlik şubesi öğrencilik hakkının dolduğunu söyleyip tecil yapmak için senden belge istiyor ama okulun sana bu belgeyi vermiyor. garip bi durum. öğrencilik hakkını dolaylı yoldan elinden alıyorlar yani. bi nevi sınav hakkın var ama devam hakkın yok. askere gidip sınavlara oradayken girmeni istiyorlar sanırım.
kaçıncı sınıfsın, kaç dersin kaldı?
Bizde sınıf değil ders geçme düzeni var ancak önümüzdeki sene mezun olabiliyorum, 85 doğumluyum bu arada.
Edebiyatçının da bahsettiği gibi her ne olursa olsun saçma bir durum. Okulu uyandırıp uyandırmama meselesi de değil, neticede kağıt gerekince askerlik için okula başvurman lazım, onu da alamıyorsun zaten şu anda...
Lakin okulla ilişiğim kesilmiş değil, merak ettiğim nokta şu ben okulda ne olarak kayıtılıyım, nasıl kayıtlıyım?
Yani benim durumumu gösteren belge nedir? Hakkımda bambaşka bir sebepten soruşturma açılsa okula gidilse hakkımda nasıl bir belge hazırlayacaklar bu saçma ve komik.
Bir de şu var, bu kanun değişmeden önce de zaten aynı şekilde etkileniyordu herkes Açıköğretimliler hariç.
Eğer bu kanın azami öğrenim süresini aşanları etkilemeyecekse, yoklama uygulamasının kaldırılması ve 2 yıl üst üste durumunun değişmesi dışında 29 yaş için niye bu kadar konuşuluyor anlayamadım açıkçası. Halihazırda zaten vardı bu çünkü.
-
Aynen öyle..yeni ve beklentileri karşılayan bir düzenleme olmalı bu yeni yasada..özellikle azami öğrenim süresini aşma konusunda...
-
öncelikle herkese merhaba..
ben de bu konuyu gerçekten merak ediyorum.üniversite öğrenci işleri de çok enteresan şekilde bu konu hakkında tam olarak bilgi sahibi değil..
ben 25 yaşındayım,azami süre olan 7 yılı bu sene itibariyle dolduruyorum.okulu bitirmeme ise 1.5 sene var.şimdi bizim 29 yaşına kadar askerliğimiz tecil edilecek mi,yoksa azami süreyi doldurduğumuz için tecil edilmeyecek mi?kafamızın rahatlaması adına bu konuyu netleştirmemiz lazım..
ben internette biraz araştırma yaptım.YÖK'ün sitesinde "azami süreyi dolduran öğrenciler sınav ve derslere girme hariç diğer öğrencilik haklarından yararlanamaz"şeklinde bir ibare var.ama yeni askerlik Kanununda yer alan ifadeye göre ise üniversite öğrencileri 29 yaşına dek askere alınmayacaklardır.bu çelişkiyi anlayabilen arkadaş var mı ?
bu arada link paylaşmak yasak mı tam olarak bilmiyorum ama yasaksa da forum yöneticileri kusuruma bakmasın.çünkü bu konu gerçekten önemli bir konu.bir üniversitenin sitesinde yer alan şu linki incelemenizde fayda var.
http://oim.ieu.edu.tr/index.php/idar...rlik-islemleri
bu sitede; Azami süre sonunda mezun olamayanlardan:
» 29 yaşını doldurmayanların dönem ücretini ödeyip ders kayıtlarını yapmaları halinde 29 yaş sonuna kadar her yıl Askerlik Durum Belgeleri (Ek-C2) Üniversitemiz tarafından ilgili askerlik şubelerine gönderilir. Bu öğrencilerin askerlikleri 29 yaş sonuna kadar birer yıllık sürelerle MSB tarafından ertesi yıla bırakılır.
şeklinde bir ibare var.bu da sanırım yeni askerlik kanunu destekler nitelikte.ama net olarak bilgi sahibi olan kişilerden de yorum yapmasını rica ediyorum
-
İzmir Ekonomi'nin uygulaması güzel yine de, adamlar askerlik belgesi veriyorlar.
Doğru muduru yanlış mıdır bilemiyorum ama Marmara Üni'de bu belgeyi alamıyosunuz.
-
Bugün okulun öğrenci işlerindeki bayanla konuştum. 2004 girişliyim ben.Onlar da tam bir şey bilmiyor..yeni yasadan bile haberleri yok.2004'te göndermişiz tecilini dedi..ilk dediği şuben sorun olsa bizi arardı,bildirirdik..sonra da madem ekimden beri bir şey gelmedi uyuyan yılanı uyandırma dedi..garipsedim..ve yanından ayrılmadan öncede şubenden kağıt falan gelirse bize gel halletmeye çalışalım dedi..İŞİN ÖZÜ ARKADAŞLAR TÜRKİYEDE BİR YASA ÇIKIYOR,FAKAT HERKES FARKLI UYGULUYOR..Zaten karışık olan kafam iyice karıştı ....
-
aynen değerli kardeşim.ben de bugün öğrenci işlerime sordum.bi öyle diyor,bi böyle diyor.tam bir muallaktalar..
ancak izmir ekonomi üniversitesi örneği bence olumlu bir örnek.bu konu çünkü üniversiteler üstü bir konu ve tüm üniversiteler bir kuralla bağlı olacaklardır..
-
ASAL sitesine şunu koymuş :
Yukarıdaki azami öğrenim süreleri sonuna kadar mezun olamayan 29 yaşından küçük öğrencilerin, okuldan alacakları öğrenci durum belgelerini (ek-c2), kayıtlı bulunduğu askerlik şubelerine her yıl göndermeleri şartıyla 29 yaşı sonuna kadar askerlikleri öğrenci olarak ertelenir
1986'lıyım..Okul mu gönderecek biz mi ? Ekim 2011'de tecilim bitti.henüz bana kağıt falan gelmedi şubeden
-
Hala muallakta olan sorular var kafamızda...:alala
-
Durum aynı..10 aydır kayıtlı olan adresime kağıt falan gelmedi..okula kaydımı yapıyorum..okul mu gönderiyor acaba..?
aynı durumda olanlar yok mu ya..
- - - Updated - - -
Durum aynı..10 aydır kayıtlı olan adresime kağıt falan gelmedi..okula kaydımı yapıyorum..okul mu gönderiyor acaba..?
aynı durumda olanlar yok mu ya..
-
Alıntı:
Okuldan atılma kalktı.
peki sınava girebiliyormusun ?
-
Alıntı:
hcoskun rumuzlu üyeden alıntı
peki sınava girebiliyormusun ?
Derslere,sınavlara girebiliyoruz..ayrıca son çıkan yasa ile arkadaşın yazdığı değişti..ama hala ikilemde olduğumuz durumlar var
-
yok mu bu durumda olan birileri arkadaşlar..azami sürem geçen yıl doldu..okulum sorun çıkarmadı..ama kulaktan dolma bilgilerle tedirgin ediyorlar bazen
ekim 1986'lıyım..yıl hesabıyla 27 yaşındayım..yeni yasa ile 29 yaşının sonuna kadar tecil hakkı verildi..kafamda soru işaretleri var hala :
2012-2013 akademik yılı --> yaşım 27
2013-2014 akademik yılı ---> yaşım 28
2014-2015 akademik yılı ---> yaşım 29
şimdi bu 3 yılın sonuna kadar rahat mıyım? 4'ü ilk dönemden,7'si ikinci dönemden toplam 11 dersim kaldı..elbette gönül bu yıl bitirmek istiyor bir an evvel..ama diyelim ki bitiremedim tecilde 31 aralık 2015'e kadar hakkımız var değil mi?
sitede bu durumda olan arkadaşlar vardı..kimse yazmıyor ama..