-
İşten ya da Memurluktan Ayrılma Sonrası İcra
Öncelikle selamlar.
Ben TSK da şu an istifa etmek üzere olan bir rütbeli personelim.
Maaşımda boşanma davasından ötürü protokolde taahhüt ettiğim belirtili tazminat (icra kesintisi)bulunmaktadır.
İsrifam sonuçlandığında bir süre işsiz kalmam olası, bu nedenle kesilmekte olan icra kesilemeyecek.
Muhtemel bir hapis durumu ile karşılaşma olasılığım nedir.Cevaplanırsa sevinirim.
Saygılar Sunarım.
-
Cevap: İşten ya da Memurluktan Ayrılma Sonrası İcra
-
cevap yok mu değerli arkadaşlar
-
-
-
Konunuza tekrar tekrar yazarak (cevap yok mu) sistemde yanıt verilmiş gibi gösteriyor bu nedenle cevap alamamış olabilirsiniz. Sorunuzun cevabına gelince işinizden ayrılmanız halinde nafakaları ödemediğinizde karşı tarafın şikayeti ile hapis cezası ile yüz yüze gelebilirsiniz.
-
engin bey bu nafaka değil...tazminat..ödeyemedim maaşımdan kesiliyordu 1/4 oranında. bu durumda sonuç hapis mi olur yoksa sigortalı bir işe girersem değişir mi
teşekkürler
-
sonuç olarak bu yüklü bi miktar ve ben bu miktarr yüzünden işten ayrılıyorum,yani ayrılma noktasına da getirdiler.
maaşımdan kesiliyordu ancak ayrılınca da kesilemeyecek.
ben bunu ödemiyorum değil, ödeyemiyorum engin bey..bunun etkileri nelerdir.
-
Size yüklenen sırf maddi veya manevi tazminat ise hapis cezasına sebep olmayabilir ancak toplu nafaka mahiyetinde ise bu durumu değiştirebilir.
-
Engin bey vakit ayırdığınız için teşekkürler.
Ben boşanma sırasında prokole imza atmıştım.Mebla 40 bin...
İcra ödeme emri geldi, tabi ödeyemedik maaşın 1/4 ne el koydular.
iş yerinden sayısız baskı geldi, olmadı kurtaramadık.istifa ettim.Maaştan da bugüne kadar 5500 tl kadarı kesildi.Zaten bitecek gibi de değil.
Bu durumda bi süre işsiz gezmem olası.Benim ne yapmam gerekiyor ve gerçekten de karşılaşmam olsası durumlar neler...Son bi cevap alırsam çok sevinirim...
-
İcra ve haciz tehdidi siz ödeyene dek devam eder ödemediğiniz sürece faizle borcunuz artar durur yapabileceğiniz borcu kapatabilecek bir çare bulmaktır.
-
Selam.. keşke biraz iyimser olsaydınız.. Parayı ödememeyi seçmek belki bir yol olabilir ama, bir şekilde maaşınızı arttırıp (mesai, harcırah, ek ödenek vb) kesintiyi telafi edebilirdiniz.. Şu anki durum, içine gireceğiniz durumdan daha kötü olamaz..
-
Engin Bey son yazdıklarıma göre bu tehdidin içinde hapis cezası olabilir mi diyorsunuz net olarak?
-
-
:) Engin Bey beni bu işten biraz zor çıkarım .sigortalı olarak bir süre sonra çalışmaya başlarım.ama bu zaman alır. bu zaman zarfında bi sıkıntı olmaması amacı ile bana bi çözüm ne net bi süreç lazım.Gerekirse yani uygunsa sizinle net olarak da görüşebiliriz:)Ben ne gerekiyorsa yapayım bu hususda uygunsa sizin için
-
Haczedilebilecek başka malvarlığı değerleriniz yoksa hiçbirşey olmaz.
-
Olur şöyle yapalım siz 50 bin lira ile yanıma gelin ben karşı tarafla pazarlık yapayım anlaşacağımız tutarı onlara ödeyip irbaname alayım artan parayı da avukatlık ücreti olarak alayım uygunsa buyrun bekliyorum :)
-
Sayın Mehmet Hocam
Aldığım en net cevaptı:)Teşekkürler..
Ben Engin Bey'e dedim.Borçtan da kaçmıyorum.Ödeyebildiğim kadar maaştan ödüyordum.Kurumdan baskı gördüm.Şimdi sigortalı bi işe girince yine kessinler diyorum;asgari ücretle çalışsam 180 yerine 300 kestiririm maaştan.ama dedim ya biraz zaman alacağı için hapis olursa yıkılırım...Ben bu borcu mal alıp satarken yapmadım, kumarda ,içkide yapmadım ya da birinden alıp da ödememezlik de yapmadım.anlatmak istediğim bu..
Saygılarımı İletiyorum Mehmet Bey
-
Engin Bey ödeyin kurtulun diyorsunuz:)ödeyebilsem vallaha da billaha da öderim kaçmam.Ben mesleğimden oldum bu yüzden..Değil size 50 olsa 100 bin veririm emin olun:)Bana verdiğiniz şu yanıt ,ilgi ve alakanız yeter.Allah Razı Olsun.ama ben yine de cüzi bi yani net miktarda:) görüşmek isterdim
-
Ben borcun ödenmesini sekteye uğratacak yolları takip etmiyorum o yüzden ne size ne sizin durumunuzda kimseye bir yardımım olamaz. Sitemizde vekil ve müvekkil edinilmiyor internet üzerinden vekil edinmeyi de kimseye önermem. Avukatınızı tanıdığınız çevreden edinmenizi önemle tavsiye ederim. Allah yardımcınız olsun ödeme kolaylığı versin.
-
Sn. okyanus 22 Engin Bey'in söylediği kesin çözüm yolu. Keşke yapabilseniz. Haczi kabil mallarınız olmadığı müddetçe sorun yok.
-
Sayın Mehmet AYDIN hocam
İlginize teşekkür ederim ilk olarak...
Benim menkul,gayrımenkul hacze değer hiç bir mal varlığım yok..
Engin Bey'in söyledikleri evet kesin çözüm ama ben bu boşanma prokolüne ve bu meblağa imza attım.prokolde ödemeyi taahüt eder ibaresi var.benim sıkıntı burda...Taahhüt yerine geçiyorsa, benim işten çıkmam
nedeni ile de icra kesintisi de durmuş oldu.Sorun bu.
Engin Bey sanırım yanlış anladı, borcu sekteye uğratma gibi bi sıkıntım olmadı,üç kağıt işe zaten girmem.Hapis olur mu, ne gibi sıkıntılarla karşılaşırım ve neler yapmam gerek bu konuda demek istemiştim...
Teşekkürler..
-
Yok yanlış anlamadım başkaları yanlış anlamasın diye hem benim hem sitemizin prensiplerini yazdım forumu sadece yazanlar okumuyor o yüzden asıl siz yanlış anlamayın.
-
Rahat olun. Sizin yaptığınız taahhüt tazyik hapsini gerektiren ödeme taahhüdü değil....İhlal halinde ceza sorumluluğunuz yok.
-
Yok anlamam Engin Bey.Saygılarımla Teşekkür ederim alakanıza...
-
Sayın Mehmet Aydın Hocam...İnanın biraz olsun gerginliğim gitti.Peki neler olur bu süreçte.İşe girdiğimde yeni iş ve maaştan kesinti devam eder diyorsunuz sanırım...
Ya da ben size bedeli mukabilinde nasıl ulaşabilirim...teşekkürler..
-
Sitede avukat aramak edinmek yassssssssssssssssssssssssakkkkk
Mehmet hocama bu arada selamlar saygılar özlettiniz kendinizi hocam.
-
Engin Bey Özür dilerim:)
Saygılar...
-
Engin Bey Twitterden de yasak var mı? Bi Twitter adresiniz var da ondan sordum...
-
Sayın okyanus internet yolu ile avukat edinmeyi kesinlikle önermem.
-
Engin Bey Çok Teşekkür ederim ilgi, alaka ve anlatımlarınıza.. Görüşmek Üzere İyi Geceler...
-
Size de iyi geceler tatlı uykular üstünüzü örtmeyi ihmal etmeyin :)
-
Allah razı olsun Engin Bey tavsiyelerinize uyacağım teşekkürler:)