-
Mallar hangi hakka dayanılarak sahipleniliyor
arkadaşlar benim merakettiğim şimdi öncede allahın toprakları olan bu yerleri kişi bu benim hakkımdır diye sahipleniyor ama neye dayanarak hukukta bunun haklı gerekçesi nedir zira benim bildiğim bir şeye sahiplenilmesi için o şeye emek vermek lazım ama bu doğaya insanın ne emeği varki sahip çıksın hukukta bu sahiplenilme hakkı nedir.
-
Cevap: Mallar hangi hakka dayanılarak sahipleniliyor
evet arkadaşlar hukuken bu mal sahiplenilmesi hangi gerekçeye dayanılıyor.
-
evet arkadaşlar bu sahiplenilmenin haklı gerekçesi nedir.
-
Bundan yıllar yıllar önce.....
-
Her şeyin bir gaz ve toz bulutundan ibaret olduğu yılların ( hatta henüz yıl kavramının bile olmadığı dönemlerdir bunlar) hemen sonrasında....
-
İlk insanların, uyumak, korunmak, barınmak amaçlı sığındığı çalı dibi, ağaç kovuğu, derken mağaralar için...
-
Diğer ilk insanlar, (aslında bu da garip bir tanımlama: hangisi ilk ?) '' hah bu çalı dibi, yada bu ağaç kovuğu veya bu mağara '' onun'' diyerek( daha doğrusu henüz konuşma yı da bilemediklerinden, DİYEMEYEREK) o şekilde kabul ederek,
-
Hanginin ilk olduğunun belli olmadığı diğer ilk insanları bir şekilde o çalı dibi, ağaç kovuğu veya mağara için sahiplendirmeye başlamışlkardır.
-
Sonra, bu ilk insanların , ilk aileleri , doğal olarak tanıdıkları o yerleri, '' hah, bu mağara BİZİM' şeklinde sahiplenir olmuşlardır yaşadıkları o yerleri.
-
Yıllar yıllar ( ama çoook uzun yıllardır bunlar) sonra , o ilk insanların son torunları, şuralar buralar hep bizim oluyor gari, buralar bize dedelerimizden - atalarımızdan kalmıştır şeklinde söylemlerle, iyice sahiplenmişler oraları buraları ve hatta ŞURALARI.
Bunun da insan haklarına aykırı bir tarafı bulunmamaktadır.
Çünkü, herşeyin gaz ve toz bulutu olduğu dönemde, hak olmadığından haksızlık ta mümkün değildi. BAşkasının hakkının yenmesi, yada başkasının hakkına göz dikme -yeme gibi durumlar da yoktu.
Ne güzel günlermiş o zamanlar değil mi?
Şimdi benim aklıma bir soru geldi bakın...
Acaba insan hakları diye bir şey icad edilmemiş olsaydı,
yenebilecek bir hak da olmayacağından daha güzel olmazmıydı?
-
bravo çok açıklayıcı oldu valla öyle bir aydınlandımki anlatamam ama anlamadığım nokta insan birşeyi sahipleniyor ama bunu sahiplenmesi o şeyin onun olduğunu yada onun hakkı olduğunumu gösterir yani ben gidip diyeyim ki bu arzi benim şimdi o arazi benimmi oluyor.
-
Alıntı:
insanhakkı rumuzlu üyeden alıntı
bravo çok açıklayıcı oldu valla öyle bir aydınlandımki anlatamam ama anlamadığım nokta insan birşeyi sahipleniyor ama bunu sahiplenmesi o şeyin onun olduğunu yada onun hakkı olduğunumu gösterir yani ben gidip diyeyim ki bu arzi benim şimdi o arazi benimmi oluyor.
Eğer sizden önce biri( gerçek -tüzel kişilik), gidip-görüp, bu arazi benim / bizim -di dememişse,
Teorik olarak ; EVET.
-
ozaman güney doğudaki toprak ğalarının uçsuz bucaksız sahiplendikleri topraklar o ağaların öylemi.
-
Güney doğu yada kuzey batı, ne fark eder ki? Aynı uçsuz bucaksız araziler var sahiplenilmiş.
-
iyi ozaman ben şimdi dağa çıkıyorum kimsenin sahiplenmediği bir yere gidip burası benim diyorum ve benim oluyor mal sahiplenmek ne kadar kolaymış yahu.
-
Alıntı:
ozaman güney doğudaki toprak ğalarının uçsuz bucaksız sahiplendikleri topraklar o ağaların öylemi.
Bu hukuk düzeninde böyle...
başka bir hukuk düzeni gelirse iş değişir...
mesela 5000 yıl sonra birileri bir araca binip başka bir gezegene yerleşmeye giderse başka bir düzen kurabilirler..
onların beyinlerinin başka türlü çalışması lazım...
-
Boş araziler devletin, dağa çıkmakla olmuyor...
Adamını bulursanız olabilir:DD
-
şimdi bu toprakları daha önceden sahiplenen başka milletler vardır daha önceden benim yaşadığım topraklar rumlarındı şimdi hangimiz bu rizenin sahibi oluyoruz rumlarmı türklermi.
-
Tapu kayıtlarına bakmak gerek. Orada yazar mutlaka
-
tapu kayıtlarında bizler gözüküyor ama bizden önce sahiplenenler var neyapacağız şimdi bu zamana kadar rumlar gelmiş olsaydı rumlar tapu verecekti aqma biz onları öldürüp çıkarmışız ama rumlardan önce sahiplenenler vardı peki onların hakkı ne olacak.
-
-
ya adamlar gelip bizim dedemizin dedesi burasının sahibiydi dese ben ne yapacağım.
-
Diyorlar zaten...gücü yeterse alacak..
"uluslararası guguk" devreye giriyor, gücü yeterse alabilir...
-
ee şimdi rumlar derse trabzon bölgesi bize ait ne yapacaz ama bu defa rumlara gelip başkları diyebilir biz sizden daha eskiydik burada en eski olan durumu kurtarır galiba ama en sonun ilk insana dayanacak e ilk insan hepimizin babası olduğuna göre durum ne olacak.
-
Alıntı:
ya adamlar gelip bizim dedemizin dedesi burasının sahibiydi dese ben ne yapacağım.
Sitemizde FALCI kadrosu bulunmadığından, geleceğe dair yorumlar yapabilmemiz mümkün değil ne yazık ki.
-
Alıntı:
ee şimdi rumlar derse trabzon bölgesi bize ait ne yapacaz ama bu defa rumlara gelip başkları diyebilir biz sizden daha eskiydik burada en eski olan durumu kurtarır galiba ama en sonun ilk insana dayanacak e ilk insan hepimizin babası olduğuna göre durum ne olacak.
En başta demiştim ben,
yıllar yıllar önce .... ( hatta daha yıllara henüz yıl bile denmediği zamanlarda... ) şeklinde açıklamıştım olayı :)
-
Masalın sonunu merak ediyorum.Bundan bir kaç sene evvel Rusya Sibirya da denizin bilmem kaç km. altına Rus bayrağı koydu burası bizim diye,ilerde balıklarda burası bizim diyebilir.
-
şimdi bir insanın bir şey üzerine hak talep edebilmesi için ona emek sarfetmesi gerekir ama allahın yarattığı bizim hiç bir emeğimizin olmadığı allahın topraklarını bence sahiplenemeyiz emeğin yokki sahiplenesin yani ben gidip allahın ormanına burası benimdir deme hakkım yoktur ve oraya gelenlerede burası benim deme hakkımız yoktur diye düşünüyorum.
-
Ormanlar için de bi çalışma vardı hatırladığım, 2B mi B2 mi diye geçen:)
O zaman diyebilecekler çıkacak ormanlara da, buralar benim diye.
-
hiç bir emeğinin olmadığı bu toprakları nasıl oluyorda insan sahipleniyor bu hakedişin mantığı nedir.
-
O ormanların mı, Bu Toprakların mı?
:) Bu topraklar üzerinde çok emek, çok can var sn.insanhakkı,
o nedenle de Türk milleti adına Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu toprakları sahiplenmiş, o topraklar üzerinde yaşayan halkının haklarını diğer devletlerin halklarının haklarından üstün tutar olmuş, bunu sağlayabilmek için olası diğer ülkelerin sahiplenme çabalarına karşı silahlanır olmuş, o topraklar üzerinde yeşeren SAPKIN DÜŞÜNCELERİN, milletin örf adet geleneklerine aykırı olması durumunda , ülkenin bütünlüğünü sağlayabilmek için de bazı yasaklamaları getiren kanunlar düzenlemiştir.
:)
İs it okay for you?
-
bu toprakların meydana gelmesinde hangi türkün emeği var ne yani şimdi ben insan öldürünce omalın sahibi oluyorum öylemi ozaman yarın evine geliyorum seni öldürmeye evin sahibi olurum ozaman.
-
Alıntı:
bu toprakların meydana gelmesinde hangi türkün emeği var ne yani şimdi ben insan öldürünce omalın sahibi oluyorum öylemi ozaman yarın evine geliyorum seni öldürmeye evin sahibi olurum ozaman.
Teşekkür ederim :)
Üyeliğiniz süresiz askıya alındı
-
şimdi benim düşüncem dünyanın hepimizin ortak malı olduğudur dolayısıyla dünya üzerinde en ufak toprak parçasına bile tüm dünya toplumun hakkı vardır şimdi dünya devletlere bölünmüş ve devletlerin sahip olduğu topraklarda zenginlikleri sadece o devlet yiyor diğer dünya halkına bundan bişiy vermiyor ve toprakları zengin olmayanlar fakirlik içerisinde yaşarken zengin olanlar zenginliklerine zenginlik katıyor bu büyük bir adaletsizlik oysaki bu dünya toprakları hepimizin.
şimdi dünya toprakları hepimizin olduğuna göre kişi nasıl oluyorda malın tek sahibi oluyor onuda anlamış değilim nedir bunu haklı kılan gerekçe.
-
şimdi topraklarda hepimizin değil aslında kimsenin değil mesele sanırım bu malların nasıl kullanıcağıyla ilgili tüm insanlık içinmi kullanılacak yoksa birilerinin özel malımı olacak şimdi günümüz sisteminde mal kişinin oluyor ama para kazanmak için insanlığın hizmetine sunuluyor ama burda kişi malı sahiplenmesi haksızlığa yolaçıyor kimsenin olmayan mal onun nasıl olur ayrıca kimsenin olmayan malı satarak beleşten para alıyor ayrıca malı sahiplenen kişi bu malı millete para kazanmak için sunuyor ama kendi çıkarı için oysaki kimsenin olmayan bu dünya toprakları ancak tüm dünyanın hizmetine sunulmalı ama çıkar için değil hizmet için ve toplumun gelişmesi için işte burda haksızlık meydana geliyor ayrıca malı kullanan kişi vergi vererek belkide diğer insanlara borcunu ödüyor ama bunu sadece kendi devletine ödüyor oysaki tüm dünya halkına ödemesi gerek çünkü tüm dünya halkının ondan yararlanma hakkı var.
-
Mal dediğiniz elle tutulur bir şey. Ama mesela ICANN, "sayıları" satıyor. Hatta satılık değil, kiraya veriyor. USB ID'leri, MAC adresleri, IP adresleri...
Yediğiniz bisküvinin üstündeki barkod bile MMNM'den KİRAlanıyor.
Bunu işleyin bence. Malların sahipli olmasından daha fazla taraftar bulursunuz :)