Cevap: Boşanmak istemiyorum
benide eşim memlekete geldikten sonra tekrar götürmedi babamın evinde kalıyorum ve birçok yalan beyanda bulunarak boşanma davası açmış hamileydim ve çocuğu aldıracağım diye gönderdiğim mesajı saklayıp mahkemeye sunmuş bişey çıkarmı. ayrıca ben boşanmak istemiyorum dava nasıl ilerler
pardon ,çok özür dilerim haddim olmadan yorum yapıcam ama; sizi istemeyen,boşanmak isteyen birinden siz neden boşanmak istemiyosunuz ki,ilişkiniz sürse ne kadar sağlıklı olur?bence bir kez daha düşünün,karşı taraf kusurluysa tazminat isteyin o kişiyi hayatınızdan çıkarıp hayatınıza yeni bir sayfa açın.
Alıntı:
sannad rumuzlu üyeden alıntı
pardon ,çok özür dilerim haddim olmadan yorum yapıcam ama; sizi istemeyen,boşanmak isteyen birinden siz neden boşanmak istemiyosunuz ki,ilişkiniz sürse ne kadar sağlıklı olur?bence bir kez daha düşünün,karşı taraf kusurluysa tazminat isteyin o kişiyi hayatınızdan çıkarıp hayatınıza yeni bir sayfa açın.
Tamamen aynı fikirdeyim. Yetişkin insanlar hayatlarını birleştirdikleri gibi ayırabilmelilerde.
Ayrılmak isteyen taraf ister kadın ister erkek olsun, tek taraflı istekle bir beraberlik yürütmek zorunda bırakılmamalılar.
Sevgi, aşk, birlikte yaşama isteği kalmamışsa, hangi duygularla beraberlik sürecek? Acımayla mı?
Elbette her iki tarafın hukuki hakları verilmeli, sonrada medenice yollar ayrılmalı diye düşünüyorum.
Allah kimsenin yuvasını yıkmasın, dileğim kimsenin bu halleri yaşamamasıdır, zaten hiç kimse en başta yuvayı yıkmak için kurmaz, ama hayat ve insani koşullar işleri bu raddeye getirdiğinde, ister kadın ister erkek olsun, mücadele etmenin ve boşanma sürecini hem kendi hem karşı taraf için cehenneme çevirmenin bir anlamı yok.
Mücadele edilecekse, kişisel hukuki haklar için (edinilmiş malların paylaşımı, nafaka, tazminat, çeyiz, hediye vs. iadeleri) ve yine varsa çocukların durumlarının iyileştirilmesi, boşanma sonrasında travma yaşamamaları için koşullar sağlanması ve velayet durumları için mücadele edilmeli.
Size de geçmiş olsun diyorum, hakkınızda hayırlısı olsun, gelecek yaşamınızda mutluluklar olsun.
ondaki tamamen aile baskısı eşim beni istemiyor diye bişey yok. öyle bi ailesi varki boşanmamız için elinden geleni yaptı. Davayı bile gidip kayınbabam açmış bu durumda peki ne dersiniz