-
Elbise, kılık kıyafet
özel anlamda yani sokakta kılık kıyafet kanunu varmı varsa bunu neden koyuyorlar zira insanın hayatını başkalarının hakkını yemeden istediği gibi yaşama hakkı olduğu için istediği elbiseyi giyme hakkı vardır ve elbise giymeme hakkıda vardır çünkü beden onun bedenidir ve hayatıda onun hayatı ona karışma hakkımız yoktur dolayısıyla çıplakta dolaşabilir şayet sokakta kıyafet kanunu kayulmuşsa neden koyulmuş.
-
Cevap: Elbise, kılık kıyafet
evet arkadaşlar yanıtınızı bekliyorum
-
Bir dene de ,bize tecrübelerini aktar.......Ceza Kanununda ilgili maddesini oku.Böyle komik şeyler yazma......
Genel Ahlaka Karşı Suçlar
Hayasızca hareketler
Madde 225- (1) Alenen cinsel ilişkide bulunan veya teşhircilik yapan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
-
Alıntı:
raif bostan rumuzlu üyeden alıntı
özel anlamda yani sokakta kılık kıyafet kanunu varmı varsa bunu neden koyuyorlar zira insanın hayatını başkalarının hakkını yemeden istediği gibi yaşama hakkı olduğu için istediği elbiseyi giyme hakkı vardır ve elbise giymeme hakkıda vardır çünkü beden onun bedenidir ve hayatıda onun hayatı ona karışma hakkımız yoktur dolayısıyla çıplakta dolaşabilir şayet sokakta kıyafet kanunu kayulmuşsa neden koyulmuş.
Ben yaşınızı merak ettim, bir sakıncası yoksa eğer.
-
şimdi neden yasaklanıyor öğrenebilirmiyim çünkü hukuki kuralların bir gerekçesi olması gerek toplumun değer yargılarına bakılarak hukuk kuralı çıkmaz hukuk kuralı insan haklarını temel alır ve insan haklarının korunmasını sağlamak için kurallar koyulur ama şimdi yukardada bahsettiğim vechile insan başkalarının hakkını yemeden hayatını istediği gibi yaşar bu bağlamda istediği elbiseyi giyer isterse çıplak dolaşır ama saygı değer arkadaşımız bunun yasaklandığını söylüyor neden,neden yasaklanıyor bu alenn cinsel ilişki içinde geçerli zira iki kişi birbirlerine tecavüz etmiyorsa razıysalar bizim bunlara bişiy deme hakkımız yokki neden yasaklanıyor bilgisi olan cevaplasın lütfen ayrıca yaşım 30.
-
Raif bostan senden şunu bekleriz.İnsan düşüncesini eyleme sokmalı,madem diyorsun ki,kanun nedir,ahlak ,nedir.Bunlar beni ilgilendirmez.Önemli olan benim düşündüklerim ve algılamalarımdır diyorsan.Bu yazdıkların sırf espri ,muhabbet olsun diye değilse, ciddi isen.
Yapacağın iş açıktır, RİZENİN EN BÜYÜK MEYDANINDA uygulamaya geç, bizde gazete ve basın yayından okuyup öğrenelim.
Diyelim ki; Raif Bostan düşündüğü gibi yaşayan bir kişi miş,:)
Sonra , polis tarafından gözaltına alındığında ,mahkemeye sevk edildiğinde ,hakkında dava açılıp ceza aldığında ,konuyu ANAYASA MAHKEMESİNE taşı, ben ÇIPLAK dolaşmak istiyorum,özgürlüğüm kısıtlanıyor diye....
:)
Yalnız seni öncelikle ,Bir psikiyatrise ,kafa yerinde mi değil mi diye kontrole yollarlar......Kafa yerinde değilse ,suç işlemiş sayılmazsın.Yani;cezasızlık nedenidir.
-
Gerçekten bu şekilde düşünüyorsan caza ehliyetinin olmadığına karar verilebilir.Daha önceki bazı msjlarında da kanunları çok ilginç(?) şekilde yorumlama çabalarını hatırlıyorum.Herkesin çıplak gezip, kimsenin kimseye karışmadan gönlünce cinsel ilişkiye girdiği bir dünya düşlüyorsun sanırım.Sonkaya 34 ünde dediği gibi uygulamaya geçersen ceza almama ihtimalin var.Tabi fikirlerinde ciddiysen.Dene bakalım.Şimdiden kolay gelsin.
-
dediğimi anlamadınız galiba hukuk kuralları toplumun değer yargılarına göre değil insan haklarına göre ve insan haklarını korumak için çıkar şimdi böylesi bir yasak getirmenin gerekçesi nedir bana bunu söyleyin deminden beri yapta görelim diyorsunuz şayet haklıysanız haklılığınızın gerekçesi nedir onu söyleyinde bilelim neden çıplak gezilmiyor yada alenen cinsel ilişkiye girmek yasak açıklayında bilelim.öyle yapta görelim demekle olmuyor dostum.
-
Alıntı:
raif bostan rumuzlu üyeden alıntı
hukuk kuralları toplumun değer yargılarına göre değil
Buna emin misiniz?
-
şimdi insan hakkının tanımı,insanın hayatını başkalarının hakkını yemeden istediği gibi yaşamasıdır dolayısıyla toplum nezninde kötü sayılan eşcinsellik hukukta temel bir haktır çünkü insan hayatını istediği gibi yaşar ister homo olur ister lezbiyen olur ister hem erkek ehem kadınlarla birlikte olur yani hetereseksüel olur ister gurup seks yapar tabi tecavüz etmeden gönül rızasıyla,istediği elbiseyi giyer isterse çıplak gezer çünkü beden onun bedenidir hayatta onun hayatı.bu anlattıklarım toplumda kötü olarak görülen hususlar olsada insan hakları açısın normaldir ve bir haktır ama yasada adamlar alenen cinsel ilişkiyi ve çıplak gezmeyi yasaklamış işte benim sorduğum bunun nedeni nedir.
-
Cinsellikle ilgili insan tabiatında var olan duygular herhalde..
yasalardan önce var...
ama sınır ne?
bazı toplumlarda ,afrikada kabilelerde kadın göğsü açık ama cinsel organı kapalı...
bir yasa da olduğunu sanmıyorum ...gidip onlara sormak lazım, "yasa yok ama üst açık alt kapalı.neden?":)
biri çıksa ben altımıda açacağım dese nasıl bir durum ortaya çıkar...?
-
kural diye bişiy yok ilk insanlar elbiseylemi geziyordu elbetteki hayır çırıl çıplaktı ama sonra kültür gelişti farklı farklı kültürler oluştu aslında insanın istediği elbiseyi hatta hiç elbise giymeme hakkı bile vardır çünkü beden kendi bedenidir ama yasalara göre bu yasak alenen cinsel ilişki yasak halbuki alan razı vern razıysa buna kimse karışamaz dolayısıyla açıkta olsa cinsel ilişki kurar aslında cinsel ilişkidede kural yok eski toplumlarda fravun mesela kardeşiyle evli olurdu paygamberin döneminde mal dışarı gitmesin diye anneleriyle evlenirlerdi tabi bu evlilik kağıt üstünde olan bişiy değil beraber yaşama ve cinsel ilişki şeklinde hatta bazı toplumlarda herkes herkesle birlikte olur ama çocukları herkes bakardı yani kural mural diye bişiy yok kardeşim.
-
evet arkadaşlar bu yasağın nedeni nedir
-
evet hukukçular neyin hukukçususunuz bu kuralın niçin getirildiğini bilmiyormusunuz.
-
Önceki mesajınızda kültürden bahsedip az çok cevap vermişsiniz zaten..
konunuz kilitlenebilir böyle giderse..
-
kültür farklı bir kavram insan hakları ayrı bir kavram hukuk kültüre bakmaz insan haklarına bakar bizim kültürümüzde örtünmek vardır ama insan hakları açısından insanın istediği elbiseyi giyme hakkı vardır yani kimse başını örtmek zorunda değildir yada toplumda fahişelik kötüdür ama hukuken bir meslektir yani kötü bişiy değildir tabiki vergi kaçırmadı sürece.şimdi bu çıkan kuralın mantıklı bir gerekçesi olması gerekir siz hukukçu olarak bunu bilmeniz lazım.
-
Hukukçu değilim...rakamı bilmiyorum ama bu forumda hukukçu olmayan üye sayısı belki hukukçulardan fazla kimbilir.
-
İnsanoğlu yaratılıştan bazı içdürtülere sahiptir.Cinsellikte bunlardan biridir.Bu içgüdü yanında haya ve edep ,ar damarı içgüdüsü de insanoğlundan yaratılıştan vardır.Bazı insanlarda bu dürtülerin ,kaybolup gitmesi genel yapının kurallarını sarsamaz,yıkamaz,etkisiz kılamaz.
Bunun nedeni,gerekçesi ,toplumsal inançtır.Sadece din değildir.Ahlak,fazilet ve dünyanın en şerefli ve akıllı mahlukatının ,DOĞAL yaşamı benimsemesidir.Doğallığın dışına çıkanların ,genel kabullenmeleri tanımaması,yıkmaya çalışması BEYHUDE söylemlerdir.
Raif bostan ciddi olsa bulunduğu ilin MEYDANINDA ÇIBILDAK dolaşacak, ÖYLE BURADAN SALLAMAYACAK.......
Yoksa, Raif bostan KIŞ OLUR ,BİR TARAFLARIM DONAR MI DİYOR..........YAZIMI bekliyor.......:)
-
doğallık çıplaklıktır elbise sonradan icad olmuş bişiydir insanın bedeninin dışında elbise yoktur ve utanç namus mamus ar sonradan kültürle gelişmiş şeylerdir ve insan haklarıyla alakalandırılamaz çünkü insan haklarına saygı duyan bir kişi alenen cinsel ilişkide kurabilir çıplakta gezebilir zaten böyle bir özgürlüğü vardır ama başkasının hayatına ve yaşam biçimine karışamaz ve kimsenin hakkını yiyemez.
öncelikle siz bu kuralın koyuluş nedenini söyleyenizde bizde bilelim çık yapta görelim demekle bu yasağın gerekçesini açıklamış olmazsınız ve bu sizin haklı olduğunuzuda göstermez.
-
Çıplak dolaşmak veya açıkta cinsel ilişkiye polisin müdahalesini ortadan kaldıracak bir düzenleme yapılsa
neler olur?
bazı ülkelerde çırılçıplak protesto gösteri yapanlar olduğunu biliyorum
-
ben size sorayım ne olur.
-
evet arkadaşlar bu yasağın niçin koyulduğunu bilen varmı hukukçular neyin hukukçususunuz hadi cevap verin.
-
sanırım gizlilik yani çıplaklığın ve alenen cinsel ilşkinin olmaması yani gizlilik şehveti artırıyor çünkü gizli olunca merak yada keşfetme zevk meydana getiriyor ama tabiki afrikanın ormanlarında yaşayanlar yada amazonlarda yaşayanlar çıplak olmalarına rağmen yine üreyebildiler bu durum üremek için bir tehlike oluşturuyormu okadarını bilemeyeceğim aramızda cinsel anlamda uzaman olan birisi varsa bunu açıklar sanırım.
-
Alıntı:
insanhakkı rumuzlu üyeden alıntı
aramızda cinsel anlamda uzaman olan birisi varsa bunu açıklar sanırım.
Ben uzmanım kitabını yazdım töbe töbe...
Kişinin kendisini ifade eder şekilde giyinmesi bir haktır ve yasalarla korunmuştur. Çıplaklık bir hak değildir her şeye müstehak olmanın bir başlangıcıdır.
-
çıplaklıkta bir haktır neden çünkü insanın hayatını başkalarının hakkını yemeden istediği gibi yaşama hakkı vardır bu bağlamda istediği elbiseyi giyer buda çok açık elbise olabilir ve hatta elbise giymeme hakkı bile vardır çünkü kendi hayatını istediği gibi yaşama hakkı vardır bu bağlamda onun elbisesine karışamayız.
çıplak gezmenin yada alenen cinsel ilişkinin tek nedeni olabilir buda cinsel isteği ortadan kaldırmasıdır çünkü herkesin gözü önünde olan bişiy sıradan ve bilinen bişiy olur bilenmezlik ve merak edilen ortada bişiy kalmayacağı için artık kimse istek duymayacaktır ama burada amazonlarda yaşayan yerliler çıplakken üreyebilmişlerdir buda çıplaklığın üremeye engel olmadığını göstermektedir acaba bu yasayı koyanlar ne gibi zarar gördülerki bu yasağı koydular işte merakettiğim şey bu.
-
Kapıdan kovulup camdan dalarsın,camdan atılıp bacadan dalarsın.Rize yi sağ köşede okuyunca Rizeliler anormalleşmeyemi başladı derken aynı kişi olduğun aklıma geldi.Yanlış hatırlamıyorsam bilimsel araştırma vardı çıplaklık ile alakalı insanlarda tiksinti oluşturacağı ile alakalı.Sen herhalde düşünce aşamasındasın,Gülmekten zor yazıyorum ama sen çıplak gezersen bayanlar bakmaz,erkeklerde herhalde arka tarafa odaklanır.Sonra başkaları benim hakkım deyip te yanlış hak peşinde koşmasın.Yorum için özür dilerim duyarlı üyelerden.
-
yasalara göre dışarda giyilecek elbisenin sınırları nedir ve bu sınırlar neden verilmiştir hukukçular ve arkadaşlar cevaplarsa sevineceğim.
-
Alıntı:
yasalara göre dışarda giyilecek elbisenin sınırları nedir ve bu sınırlar neden verilmiştir hukukçular ve arkadaşlar cevaplarsa sevineceğim.
Senin yada senin düşüncende olan birinin kıçını görmek zorunda mı millet,yada kıç görmemek için kıçı açıklardan gözümüzü mü kaçıracaz yada gözümüzü mü yumacağız.Sen bu kıçı açıklığa ve ekstra saçma konulara takmışsın,bu bazılarının hoşuna gidebilir bayanların değil emin ol......20 Sene önce okul yıllarında bir laf vardı medeni olmak açmak ise bedeni,desenize hayvanlar bizden daha medeni,Sen bu aşamayı da aşmışsın.
-
farukçum medeni olmak insanın başkalarının hakkını yemeden kendi hayatını istediği gibi yaşamasına saygı duymaktır işte bu yüzden kimse kimsenin elbisesine karışamaz dostum karışan medenilikten çıkar.evet arkadaşlar yukardaki sorumu cevaplarsanız sevineceğim.
-
Alıntı:
carsambalıfaruk rumuzlu üyeden alıntı
Senin yada senin düşüncende olan birinin kıçını görmek zorunda mı millet.
Belki onlar bizimkini görmek istiyorlar :) Göze yasak yok ama elbiseye neden var konu bu galiba. Kılık kıyafet kanunu var yönetmelikler var biraz baktım ama keskin ölçüler görmedim biraz toplum yapısına bağlı bu göğüs dekoltesine kimse bir şey demez ama avret yerlerine dekolte bırakılsa buna müdahele edilir tabi, ya da şortla donla dolaşanlara müdahele edilir.
Burada bir anımı hatırladım lise çağlarındaydım memleket 30 derecenin üstünde sıcak bir yaz ayı idi balkonda erkek kardeşler pijama ve atlet oturuyorduk karşı binanın balkonunda bir amca bize işaret yaptı aşağı inin dedi biz "Allaaah kavga var" dedik hep beraber indik aşağı amca bize "yavrum aileler var balkonda böyle durmayın ayıp" dedi biz de şaşırdık tabi halimiz normal diye düşündük üstelik sokakta değil evdeydik ama balkonda olunca tabi insanlar rahatsız olabiliyor diye düşünüp durumu düzelttik balkona çıktığımızda kısa kol tişört giymeye başladık. "Sanane ulan sen mahallenin bilmem nesi misin" demek kolaydı elbette bi arabada dayak atardık ama olmaz saygı ve hoş görü ile yaşanır toplumda...
-
Bayağı güldüm üstad. Sonyaka bakırköyü adres göstermişti ama oda bacadan atıldı.İnsanın banyoda dahi tek başına utanması gerektiği düşüncesindeyim.En azından ben öyle düşünüyorum.Eminim misafirler bu konuyu okuyup kikirdiyordur.Rize ye çıplaklar kampı açında medyadan sizi pardon narin kıçınızı görelim.Hep enteresan ev mucitliklerini görecek değiliz ya raifcim.
-
farukçum medeni insan başkalarının hayatlarına saygı duyar ve kimsenin hayatına ve elbisesine karışmaz senin görüşün medenilik dışı insan haklarına aykırı bir düşünce bu şekilde kendi görüşünü haklı çıkaramazsın yani bu lafların seni haklı göstermez dostum açan bir şeyler yapmak istiyorsun benim yukardaki sorumu yanıtla görelim boş gevezelikler yapma konuyu boş yere meşşgul ediyorsun.evet arkadaşlar sorumu cevaplarsanız sevineceğim.
-
Alıntı:
carsambalıfaruk rumuzlu üyeden alıntı
raifcim.
Alıntı:
farukçum .
Beni korkutuyorsunuz :)
Farklı görüşleri de bekliyoruz buyrun...
-
korkacak bişiy yok dostum herşey doğal anormal bişiyyok çünkü özgürlük var dostum:DD siz onu bunu bırakın yukardaki sorumu cevaplayın.
-
yokmu bir baba yiğit bu sorumun cevabını versin hukukçular siz okadar hukuk okuyorsunuz buu bilmeniz gerekmezmi yada savcı yada hakimler nerdesiniz yada yasayı yapanlardan burda varsa cevabını bekliyorum.
-
şimdi insanın başkasının hakkını yemeden kendi hayatını istediği gibi yaşama hakkı vardır dolayısıyla istediği elbiseyi giyme hakkı vardır isterse elbise bile giymeyebilir çünkü bu hayat onun hayatıdır karışma hakkına sahip değiliz. şimdi yukarda arkadaş çıpak gezmenin yasak olduğunu söyledi bunun nedeni nedir.ayrıca dışarda nerlerin örtüneceğine dair bir kural varmı varsa bu kurallar niçin çıkarılmış.yanıtlarınızı bekliyorum.
-
bu konuya bir yanıtınız yokmu:)
-
Alıntı:
şimdi insanın başkasının hakkını yemeden kendi hayatını istediği gibi yaşama hakkı vardır dolayısıyla istediği elbiseyi giyme hakkı vardır isterse elbise bile giymeyebilir çünkü bu hayat onun hayatıdır karışma hakkına sahip değiliz. şimdi yukarda arkadaş çıpak gezmenin yasak olduğunu söyledi bunun nedeni nedir.ayrıca dışarda nerlerin örtüneceğine dair bir kural varmı varsa bu kurallar niçin çıkarılmış.yanıtlarınızı bekliyorum.
Vallahi biz çıkarmadık, biz geldiğimizde çıkmıştı zaten onlar :)
-
Alıntı:
bu konuya bir yanıtınız yokmu:)
Fikir yürütmem gerekirse bu konunun asıl sebebi çocukların zihinsel gelişimini yanlış yönde etkileyebileceğindendir, çünkü sokaklar herkese açık umumi mekanlardır.
Sadece 18 yaşından büyüklerin girebildiği mekanlarda böyle bir sınırlama var mı onu bilmiyorum işte.
-
Alıntı:
sonyaka34 rumuzlu üyeden alıntı
Genel Ahlaka Karşı Suçlar
Hayasızca hareketler
Genel ahlak ve bir şeyin hayasızca olup olmadığı kime ve neye göre belirleniyor? Akıl ve bilime göre mi yoksa dindar kökenli topluma göre mi?
Alıntı:
Madde 225- (1) Alenen cinsel ilişkide bulunan veya teşhircilik yapan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Bir şeyin teşhirciliğe girdiğini kim, neye göre belirliyor? Dindar bir insana göre baş örtüsü takmayan bile teşhirci olabilirken, dindar olmayan birisine göre bikini bile teşhircilik olmayabiliyor. Teşhircilik hangisine göre belirleniyor?