E-mail vasıtasıyla hakaret davası acılabilir mi?
aslında konu su sekilde benim adıma olan bir email adresi hacklenerek baska biri tarafından birilerine mail gönderilmiş ve ben magdur durumda kalıyorum mail atılan kişi bana hakaret davası acıcagını ve mahkemede görüşmek üzere diye bir mail atmıs ne yapmam gerekiyor
Re: E-mail vasıtasıyla hakaret davası acılabilir mi?
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Hakaret, TCK 125. maddede açıklanmıştır. Üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır.
peki ardından tazminat davası acabilirmi?
Sn. Ulaş Değirmenci'nin ifadesine ek olarak, hakaretin şikayete bağlı bir suç olması ve uzlaşma hükümlerinin uygulanabilmesi dolayısıyla, tazminat karşılığında uzlaşma sağlanabilir. Dolayısıyla ayrıca bir tazminat davası açılmadan uzlaşma hükümleri gereğince tazminat alınabilir.
Konuyu avukatınıza danışın ve sağlıklı bir çözüm için avukatınız marifetiyle şikayette bulunun.
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Sn. Ulaş Değirmenci'nin ifadesine ek olarak, hakaretin şikayete bağlı bir suç olması ve uzlaşma hükümlerinin uygulanabilmesi dolayısıyla, tazminat karşılığında uzlaşma sağlanabilir. Dolayısıyla ayrıca bir tazminat davası açılmadan uzlaşma hükümleri gereğince tazminat alınabilir.
Konuyu avukatınıza danışın ve sağlıklı bir çözüm için avukatınız marifetiyle şikayette bulunun.
ben avukat tutmadım . hakim karşısında ifademi verdim ben yaptım hakim bey pişmanım o anlık sinir diye tai onlarında bana küfür ettiğini boşanma davasında bununda bulunduğunu yazılı olarak ilettim . hakim kararını verdi
3 ay 22 gün hapisinin ertelnmesine diye ama ben anlamadım ne demek bu müşavire sorunca 3 yıl içinde birdaha işlersen bu cezayı alıcağımı söyledi ama ne kadar doğru bilmiyorum
Benim büyük bir merakım var bunu kim nasıl yanıtlar bilemiyorum...Bu sitede bir yerde okudum , güya isim vermeden Başbakanımız eleştirilmiş.'' Rezil Taib Erbatan'' diye anılmış ismi.Bu kadar ileri gidenler için bişeyler yapan yok mudur acaba ? Bu yazıyı yazan vatandaş nasıl bir anlayışa sahip ? Bahsettiği insan koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti ' nin Başbakanı.Milli irade sonucu Başbakan olmuştur ve buna saygı göstermek zo-run-da-sın.Siteye yeni üye oldum , daha doğrusu bu yazıya cevap verebilmek için üye oldum.Ben bu yazıyı yazan ve bu yazıya hak verenlere cevap vermek istiyorum.
Dha iyisini yapanı hatırlıyor musunuz ? Bu çekememezlik niye.İsteseniz de , istemeseniz de Sayın Recep Tayyip Erdoğan Türkiye ' nin Başbakanıdır.Sizin karşınızda Türkiye ' nin % 46 çoğunluğu var , yani bu kadar insan bilmiyor da doğruyu siz mi biliyorsunuz ? O zaman sizin desteklediğiniz parti lideri neden Başbakan olamadı.Demek ki siz yanlış biliyorsunuz.Yapmayın , etmeyin kardeşim , burası Türkiye...Birbirinizi yiyeceğinize ülkenize sahip çıkmak için destek verin. Bu kadar ağır hakaret içeren lafların hesabını nasıl olur da kimse sormaz.Sizin karşınızda sıradan bir insan yok , hoş sıradan bir ansana bile bu kelimeleri kullanamazsınız.Herkes yerini bilsin lütfen.Kızarsanız da morarsanız da O , Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır.Siz o tepkilerinizi terörist başından '' Sayın '' diye bahseden vatan hainlerine verin.Herkes haddini bilecek.Valla ister çatlayın ister patlayın , ama siyaset üzerinden lekeleme yapmayın.Şunu sakın ama sakın unutmayın ,
Sayın bromixx, merakınızı gidermek veya hukuki bilgi paylaşmak amaçlı olmayan, yalnızca Recep Tayyip Erdoğan ve AKP propagandası yapmak için yazmış olduğunuz yazının bilişim ile ilgisi yoktur. İfade özgürlüğü, kişilik hakları ve siyaset içerikli yazınızda, ilgisiz bir yazı dolayısıyla cevap verme ihtiyacınızı burada karşılamışsınız. İlginç.