Borç olarak verilmiş çeyrek altınlarımı nasıl alırım
Arkadaşlar askere giderken anneme 35 tane çeyrek altın ve 1 tane ata lira bıraktım kardeşimin o zaman nişanlısı vardı nişanlısı çok sıkıştığı için ben askerdeyken ona borç olarak vermişler ve şimdi ayrıldılar 6 aydan beri şu gün vercem bugün vercem diye beni oyalıyor artık kendisine de ulaşamıyorum telefonlarımı meşgule alıyor ve elimizde ona verdiğimize dair hiç birşey yok ne bir senet nede bir yazı benim bu çeyrek altınları yasal yolla alma şansım var mı acaba yardımlarınızı bekliyorum valla çok kötü durumdayım
Cevap: Borç olarak verilmiş çeyrek altınlarımı nasıl alırım
dostum alman zor gözüküyor
Alıntı:
kskmusti86 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar askere giderken anneme 35 tane çeyrek altın ve 1 tane ata lira bıraktım kardeşimin o zaman nişanlısı vardı nişanlısı çok sıkıştığı için ben askerdeyken ona borç olarak vermişler ve şimdi ayrıldılar 6 aydan beri şu gün vercem bugün vercem diye beni oyalıyor artık kendisine de
Annenizin altınları verirken şahidi vs var ise şahitler eşiliğinde suç duyurusunda bulunun ve dilekçenizde durumu bu şekile belirtin.Gereğini savcılık yapacaktır.
Alıntı:
volcano771 rumuzlu üyeden alıntı
dostum alman zor gözüküyor
Biraz zor ama imkansız değil...Foruma üye olurken ve bu soyuya yanıt verirken forumun amacını okudunuzmu siz ?
cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar
hakan bey şahit olarak annem babam ve kardeşim var başka kimse yok savcılığa dilekçe vereyim bir sonuç çıkar belki iyi günler
Alıntı:
kskmusti86 rumuzlu üyeden alıntı
cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar
hakan bey şahit olarak annem babam ve kardeşim var başka kimse yok savcılığa dilekçe vereyim bir sonuç çıkar belki iyi günler
Bunun haricinde altınların güncel değeri kadar meblağda ilamsız icra takibide başlatabilirsiniz...
Alıntı:
Av.Hakan Toklu rumuzlu üyeden alıntı
Bunun haricinde altınların güncel değeri kadar meblağda ilamsız icra takibide başlatabilirsiniz...
Neye göre icra takibi başlatacak,hadi başlattı karşı taraf böyle bir borcum yok benim derse itiraz ederse durum ne olur siz açıklayın.Anne baba ve kardeşin şahitlikleri hakim tarafından nasıl karşılanır Hakan bey hiç böyle bir olay yaşadınız mı adliyede tercübelerinizi bizimle paylaşırsanız bizide bilgilendirmiş olursunuz.Teşekkürler.
Alıntı:
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Neye göre icra takibi başlatacak,hadi başlattı karşı taraf böyle bir borcum yok benim derse itiraz ederse durum ne olur siz açıklayın.Anne baba ve kardeşin şahitlikleri hakim tarafından nasıl karşılanır Hakan bey hiç böyle bir olay yaşadınız mı adliyede tercübelerinizi bizimle paylaşırsanız bizide bilgilendirmiş olursunuz.Teşekkürler.
aynen oyle, benim borcum yok diye itiraz ederse takip durur. itirazin iptali icin dava acipta hakim tarafindan anne, baba ve kardesin sahitligini uygun gormezse davayi kaybeder birde ustune %40 ceza odemek zorunda kalir.
Alıntı:
muhsint72 rumuzlu üyeden alıntı
aynen oyle, benim borcum yok diye itiraz ederse takip durur. itirazin iptali icin dava acipta hakim tarafindan anne, baba ve kardesin sahitligini uygun gormezse davayi kaybeder birde ustune %40 ceza odemek zorunda kalir.
ne cezası bu?
benim bildiğim icraya itiraz eden mahkemede haksız çıkarsa %40 fazlasını öder...
bu durumda da ceza ödeniyor mu?
İlamsiz icra takibi yapabilirsiniz . Ancak süresinde itiraz ederse takip duracaktir. İtirazı kaldırmak için Dava açmanız gerekmektedir. Bu durumda alacak borç iliskilerinin varlığı konusunda tanık dinlenmez. Öte yandan maddi bir olayın varlığı konusunda ise tanık dinlenebilir.
bunun dısında rıza ile verildiği için suc bulunmamaktadır. Öte yanadan savcılığa şikayette bulunulduğunda , savcılık önünde veya hakim önünde vereceği ifade hukuk yargılamasında delil olabilecektir.
Bundan da başka konu aile hukuku çerçevesinde Nisan hediyesi gibi de dusunulup bozma nedeni ile iadesi istenebilir bu durumda tanık dinlenebilir diye düşünüyorum
Alıntı:
meraklıüye rumuzlu üyeden alıntı
ne cezası bu?
benim bildiğim icraya itiraz eden mahkemede haksız çıkarsa %40 fazlasını öder...
bu durumda da ceza ödeniyor mu?
ilamsiz icra takibi, kanun koyucu suistimali onlemek icin hem davali hem davaci adina %40 ceza-inkar tazminati koymustur. Cunku bu yontemle herkes birbirine ilamsiz odeme emri gonderir ve haksiz yere gelir elde edebilirdi. kaybeden taraf hakimin kararina bagli olarak %40 ceza odeyebilir. sanirim yeteri derecede acik oldu.
Alıntı:
ilamsiz icra takibi, kanun koyucu suistimali onlemek icin hem davali hem davaci adina %40 ceza-inkar tazminati koymustur. Cunku bu yontemle herkes birbirine ilamsiz odeme emri gonderir ve haksiz yere gelir elde edebilirdi. kaybeden taraf hakimin kararina bagli olarak %40 ceza odeyebilir. sanirim yeteri derecede acik oldu.
sağolun...
ama burada yüksek olasılık böyle bir şey olmayacaktır..
çünkü ortada nişan gibi bir olay var...yani davalık olanların beraber bir geçmişi var...
hukukçu değilim ama mantıken böyle gibi...en fazla dava masrafını öder icraya veren...
Alıntı:
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Neye göre icra takibi başlatacak,hadi başlattı karşı taraf böyle bir borcum yok benim derse itiraz ederse durum ne olur siz açıklayın
Alıntı:
Av.Tayfun Eyilik rumuzlu üyeden alıntı
İlamsiz icra takibi yapabilirsiniz . Ancak süresinde itiraz ederse takip duracaktir.
Alıntı:
Alıntı:
Av.Tayfun Eyilik rumuzlu üyeden alıntı
İlamsiz icra takibi yapabilirsiniz . Ancak süresinde itiraz ederse takip duracaktir.
Tayfun Bey'in müsadesiyle onun yazısından alıntıları gerekli şekilde düzenledim.Elbette kişilerin yorum yapıp yapmamaları bizim isteğimize bağlı değil yada bunu kısıtlamamız söz konusu değil fakat,bir yapboz'un parçaları gibi parça parça bilinen bilgiler yarardan çok zarar getirir bunu unutmayalım.Şayet elinizde bu yapbozu tamamlayacak yeterli parça yok ise belli bir yerden sonra yapmaya çalıştığınız yönlendirme iyi niyetlide olsa olumsuz sonuçlar doğurabilir yada sonuç alınacak ve haklı olunan bir davada kişilerin haksız çıkmasına sebep olabilir.
Kanunen bizlerin bile dava sonucu hakkında müvekkillerimize kesinlik bildiren garantiler vermemiz yasaklanmışken başka meslek gruplarının yada sitede sadece üye olarak yorum ve katkı yapmaya çalışanların bu kadar bonkör şekilde davranmaları ve mağduriyetlerin doğurabileceği olumsuz sonuçlardan bihaber olmalarından kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum
Alıntı:
Av.Hakan Toklu rumuzlu üyeden alıntı
doğurabileceği olumsuz sonuçlardan bihaber olmalarından kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum
Yarım imam dinden, yarım hekim candan eder diye deyimimiz vardır. Mesela yarım TV tamircisi de televizyonunuzdan edebilir ilk ikisi kadar mühim olmamakla birlikte. Yarım hukukçunun da insanı haklarından edebileceği aşikar değil mi bu analojiye göre?
Bu yüzden burada fikir soranlar yorum yapanların hangi sözüne ne kadar güveneceğine kendi karar verip sorumluluklarına da kendi katlanmalıdır. Zira burada yorum yapan ya da fikir verenlerden hiç birisi "asgari ücretin altında olmayan" ücret talep etmiyor.
Kaldı ki insanlar, bir profesyonel hukukçuya danışmak yerine burada hukuki sorunlarına çözüm aramıyor. Sadece hukuk üzerinde tartışıyorlar. Site kurallarının en önemlilerinden biri bu zira. Bir kişi canından olmak istemiyorsa mahir bir hekime müracaat edeceği gibi, hukuken mağdur olmak istemiyorsa da, güvendiği bir hukukçu profesyonele danışmalıdır. Buradaki hiç bir önerinin hukuksal danışmanlık olarak algılanamayacağı site kurallarında açıkça belirtilmiş.
arkadaşlar fikirleriniz için çok teşekkür ederim yazdıklarınızı değerlendirip bir kanıya varmaya çalışcam dicem lanet olsun kalsın onda ama mayıs ayında düğünüm var ondan almak istiyorum parayı zor duruma düştüm malum inşallah her şey hayırlısıyla yoluna girer