Aracımı satarken dolandırıldım
01/08/2011 tarihinden noter satışı ile aracımı dolandırıcılara kaptırdım. dolandırıcılar galeriye sattı galeride konya da ikamet eden ve cep telefonu bildirmeyen ve istanbulda bulunan bir galeri numarası veren birine satış yaptılar . 15/10/2011 tarihinde dolandırıcılık şebekesi çökertildi ve o tarihten sonra aracı alan kişi plakayı değiltirdi yeni plaka 42 cvp 37 oldu savcılığa dilekçe verdim araca el koyma kararı mahkemeden alındı. mahkeme sonucuna göre aracın kime verileceği belirlencekmiş. ben aracımın bana iadesini istiyorum bunu nasıl sağlarım ve şuanda ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler...
Cevap: Aracımı satarken dolandırıldım
allah rızası için cevap verin
aracını konya da mı dolandırdılar ismi S... S... miydi?
yok aracımı istanbulda dolandırdılar
geçmiş olsun benimde aracımı dolandırdılar 6 ay önce fakat kanunlar dolandırıcılardan yana sanırım hiçbirsey yapılamıyor. ortada suç yok diyorlar umarım siizn iş hallolur:(
kardeşim benim dolandırıcılar yakalandı gazeteye bile çıktı 22 kişiyi dolandırdılar hukuk olarak ne yapabilirim şimdi onu öğrenmek için yazdım araca hakim el koydu bana vermesinin peşindeyim
Araca el koyma kararı hakkında
dolandırıcılık yoluyla 3.şahsa geçen araca mahkeme tarafından el konulduğunda araç 3. şahısta kalıp satılamaz şerhi mi konur yoksa yedi emin otoparkına mı alınır ?
değerli hukukcularımızdan yardım bekliyorum lütfen yardım edin
Cevap: Araca el koyma kararı hakkında
Alıntı:
sendogangebes rumuzlu üyeden alıntı
dolandırıcılık yoluyla 3.şahsa geçen araca mahkeme tarafından el konulduğunda araç 3. şahısta kalıp satılamaz şerhi mi konur yoksa yedi emin otoparkına mı alınır ?
Her ikisi de yapılmalıdır.
mahkeme sizce aracı mağdura mı verir yoksa 3. şahısta mı bırakır? mahkeme aracım için el koyma kararı almış ama e-devlette plakayı sorguladımda hak mahrumiyeti görünmüyor
Yeddiemine çekilmesine karar verebilir veya mağdura yeddiemin sıfatı ile teslimine karar verebilir. Mahkemece verilen karar trafik dosyasına işlenmişse sorun yoktur internet kaydında görünmemesi işlenmediği anlamına gelebilir belki.
Enginbey çok teşekkür ederim. Mağdura yediemine çekilme sıfatı ile teslim edilmesi için ne yapmam lazım ilk önce savcılık kalemi iade edeceğiz dedi. Sonra gittiğimde ise sadece şuan mahkeme kararı ile el konuldu dedi. Bana (yani mağdura ) teslim edilmesi için ne yapmam lazım o kararı savcı mı verir aca hakim mi aydınlatırsanız çok iyi olur
Mahkeme el koyma kararı vermemiştir zannediyorum tedbir kararı vermiştir mahkemesine talepte bulunun dilerseniz.
Ama savcı kalemi bana el koyma kararı mahkemeden alındı. Plaka değişmeseydi iadesi size yapılacaktı dedi. Savcılağa dilekçe versem bana iadesi için yeterli olmaz mı ? yada mahkemeye mi gidecem. dilekçe vermek için
Yediemin sıfatı ile aracın tarafıma teslimini nasıl sağlarım?
sn. değerli hukukcumuz
Değerli bilgilerinizden faydalanmak için bir sıkıntımdan size bahsediyorum
aracım dolandırlarrak noter satışı ile dolandırıcılara kaptırdım. Dolandırıcılar 2 saat içinde bir galeriye sattı galeri dolandırıcların herşeyini biliyor evini çocucuğunu yakınlarını hayvanlarını dahi. sonra galeri bana dolandırıcılardan aldığı 5. araç olduğunu söledi. Dolandırıcılık şebekesi yakalandı 22 mağduru dolandırmıslar. teşhis edildiler ve tutuklandılar. ben Galeriyi aradım aracı satmasın diye araca tedbir koyduğumu söledim ancak arayı satmadığı halde sattım dedi. Arkadaşımı alıcı kılığında yolladım arkadaşıma evrakları sıkıntılı diye satmamış Başka bir şahsa satıp iz kaybettirmek için plakasını değiştirmişler ve sıradan bir istanbul da galeri sabit numarası vermişler konya ikamet göstermişler. Şuan savcılık kalemine dilekçe verdim ve araba el koyma kararını mahkemeden talep ettiklerini ve araca el koyduklarını söledi. Ben yedi emin sıfatı ile mahkeme tamamlanana kadar aracın iadesini istesem verirlermi ve nasıl nerden isterim. acil yardımlarınıza muhtacım şimdiden teşekkür eder değerli cevaplarınızı bekliyorum.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Mahkeme el koyma kararı vermemiştir zannediyorum tedbir kararı vermiştir mahkemesine talepte bulunun dilerseniz.
Bakın cevap burda mahkemenin ne karar vereceğini kim söyleyebilir ?
ama genelde ihtimal vardır sizce ihtimal ne olabilir olasılık
teşekkürler enginbey bana şuan önerebileceğiniz bişey varmıdır yapmam için
hala dosyada gizililik kararı var neden acaba ?
sendoğan bey geçmiş olsun. ben antalya dan zeki. ayni çete benim arabayı da sahte belgelerle sattılar . gps takılı olduğundan hemen buldum arabamı ve satıldığı yer olan kütahya savcılığınca yedi emin olarak teslim aldım..çok büyük ihtimalle aracı mağdura yani size verecekler..ruhsat devrini ne zaman alırsınız hiç fikrim yok..
avukatım bu konuda yuvarlak cevaplar veriyor..
eğer bilgi paylaşımı yapmak isterseniz telefonum:0535 4477285 çaldırın yeter..
butlan-mutlak butlan-kısmi butlan
Bu konu hakkında hukukta butlan - kismi butlan- mutlak butlan maddesine uygun olarak hukuk davası ile dava açıp aracı tekrar adıma satış alabilirmiyim ?
yok mu cevap alabileceğim birileri