Cevap: 2 evlilikte miras hakkı
10 yılı doldurdğundan dolayı bozulamaz diye bir hüküm yok mudur?
Alıntı:
Rıdvan Demirci rumuzlu üyeden alıntı
10 yılı doldurdğundan dolayı bozulamaz diye bir hüküm yok mudur?
Dedeniz ve annenizin vefatından sonra başlayacak 10 yıl mı :) vardır sanırım ama işlemin yapıldığı tarihten değil, vefat sonucu hak kazanılması ile başlar o süre de
Peki tapuda satış olarak gözüküyor 2000 yılında 2milyon lira karşılığı bu olayı değiştirir mi?
Alıntı:
Rıdvan Demirci rumuzlu üyeden alıntı
Peki tapuda satış olarak gözüküyor 2000 yılında 2milyon lira karşılığı bu olayı değiştirir mi?
2000yılında 16.yaşından büyükler için asgari ücretin ne kadar olduğunu biliyormusunuz?
- 118.800.000TL ( yüz on sekiz milyon sekiz yüz bin Türk Lirası!!!)
Sizce 2 dairenin , asgari ücretin 50de birinden daha düşük bir bedelle satılmış olmasının normal karşılanması mümkünmüdür?
Diğer eşlerden olan çocuklar , dava açarak saklı paylarının teslimini isteyebilirler ve geçmişte mirastan mal kaçırmak için yapılmış olduğu bariz belli olan bu satışın iptalini sağlayabilirler.
Tamam kızmayın hemen sadece durumu idrak etmeye çalışıyorum.Danıştığımız bir avukat 10 yılı doldurduğundan bozulamaz dedi çelişki de kaldım.Yardımlarınız için teşekkür ederim.Bu arada 2milyon değil 2 milyarmış.Bu durumu değiştirmez ama yine de söleyeyim dedim :)
Süre on yıl değil yirmi yıl (kötü niyetli mirasçılara karşı)
Teşekkür ederim Engin bey.2 daire 3 kişi arasında nasıl bir paylaşım olur peki?Sanırım dairelerin satışına gidilip değeri eşit olarak paylaştırılacak mıdır?
Siz öyle diyorsanız öyledir :)
Avukat bey çok karışık bu işler Allah sizlere kolaylık versin.Bizimkilerin durumu daha da karışık 2 yaşındayken ölmüş teyzem var onu düşürmeleri gerekiyor nüfustan daha :D Sizlere çok teşekkür ederim başarılar dilerim :)
Avukat bey ve diğer üyeler...
Veraset ilamı için dilekçe verilmesi gerekiyor.Peki bunun için belli bir süre var mıdır?
3 aydır herhangi bir işlem yapılmadı bu konuda herhangi bir sakıncası var mıdır?
Süreyi bilmiyorum ama bu ay yanlış hatırlamıyorsam resmi gazetede artık noterden alınabileceği yazıyor idi. 70TL gibide bir ücret alınıyor. Bilginize..