-
Eğer Burası Hukuk Devleti İse Superonline'a Karşı Tek Başına Ben ve Hukuki Haklarım Galip Gelecektir
Şubat 2011'de LİMİTSİZ Fiber İnternet servisi diye benden 2 yıllık taahhüt alan ve sözleşme imzalatan Superonline, Nisan 2011'de sözleşmemizde buna izin veren hiçbir madde olmadığı halde internet "download" miktarını limitleme kararı aldı ve eğer bu limiti geçerseniz internet hızınızı limitleme gibi bir eyleme geçmeyi kendinde hak görüp bunu uyguladı. ("LİMİTSİZ" ibaresiyle sattıkları hizmetin bu yeni düzenlemeleri ile Limitsiz hiçbir tarafının kalmaması bile durumun garabetini açıklamaya tek başına yetiyor aslında)
Sözleşmeye tamamen aykırı davranıp bu konudada hiç geri adım atma niyeti olmadığını müşteri ilişkileri ile yaptığım bütün telefon görüşmelerinde net bir şekilde bana ifade eden, "kendi yaptığı sözleşmenin hukuna bile saygısı olmayan" bu kuruluşa karşı sonuna kadar bir hukuk mücadelesi başlatmaya karar verdim.
Daha bunun için dava açmadım, avukat da bulmadım ama davaysa dava, avukatsa avukat, , masrafsa masraf, sabırsa sabır, herşeye razıyım..ama burası hukuk devleti ve biz bu sözleşmelere şekil olsun diye imza atmıyoruz..bu derece pervasız, "hak, hukuk, sözleşme" tanımadan davranmanın bir sonucu olmalı..onun için bu mücadeleyi vermeye kararlıyım..
maddi..manevi her türlü hakkımı talep edeceğim bu sorumsuz firmadan..onun için bana yol göstermenizi rica ediyorum forum katılımcılarından..
-
Cevap: Eğer Burası Hukuk Devleti İste Superonline'a Karşı Tek Başına Ben ve Hukuki Haklarım Galip Gelecektir
"Mücbir sepeler" diye bir şey yok mu sözleşmede?
BTK bir kural çıkardı ve SOL buna uymak zorunda.
Bu da SOL için mücbir sebep.
Bence siz yanlış kişiye sinirleniyorsunuz.
Olayın geçmişi hakkında bilgi edinmek için bir göz atın isterseniz:
http://haber.gazetevatan.com/limitsi...22192/43/Haber
-
Cevap: Eğer Burası Hukuk Devleti İste Superonline'a Karşı Tek Başına Ben ve Hukuki Haklarım Galip Gelecektir
Sn. Memmetyasar
Merhaba.. Bir yerde yanlışınız var.. superonline veya ttnet farketmez; verdikleri LİMİTSİZ olan şey Kota dır. Kotada aşırı kullanım olursa (16 GB ve üstü gibi) hızınız olan 20 Mbps 0.512 ye düşürme hakkı var adil kullanım adı altında. Kotada sınırlama yok, aştığınız zaman yaptıkları şey hızı düşürmek. Fiyat farkı çıkmıyor bu anlamda. Siz superonline sitesinden bir mail atın bu şikayetiniz ile ilgili hemen düzeltiyorlar. Biz yazdığımdan beri hiç düşürmediler ayda 80-100 arası Gb download yaptığımız halde ..
Saygılar
-
Alıntı:
realist57 rumuzlu üyeden alıntı
verdikleri LİMİTSİZ olan şey Kota dır.
Sanırım siz olayın tarihçesini bilmiyorsunuz.
Sayın memmetyasar'ın abonelik yaptırdığı sırada adil kullanım diye bir şey yoktu. 20 Mbit sınırsızdı. Belli bir miktarı aşınca hız düşürülmesi diye bir şey yoktu. Ancak bir süre sonra SOL "adil kullanımı aştığınızda hızınızı düşüreceğim" diye bir şey koydu. İlk yapılan sözleşmede bu hız düşümü olmamasına rağmen sonradan konması ile ilgili problem.
Üstelik bunu yaparken fiyatı da aynı tuttu.
-
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Sanırım siz olayın tarihçesini bilmiyorsunuz.
Sayın memmetyasar'ın abonelik yaptırdığı sırada adil kullanım diye bir şey yoktu. 20 Mbit sınırsızdı. Belli bir miktarı aşınca hız düşürülmesi diye bir şey yoktu. Ancak bir süre sonra SOL "adil kullanımı aştığınızda hızınızı düşüreceğim" diye bir şey koydu. İlk yapılan sözleşmede bu hız düşümü olmamasına rağmen sonradan konması ile ilgili problem.
Üstelik bunu yaparken fiyatı da aynı tuttu.
haklısınız. ben bilememişim işin tarihçesini..m:ö. 2011 şubat ne diyeyim!! sn. memmetyasar gereğini yapar artık.
-
Alıntı:
"Mücbir sepeler" diye bir şey yok mu sözleşmede?
BTK bir kural çıkardı ve SOL buna uymak zorunda.
Bu da SOL için mücbir sebep.
Bence siz yanlış kişiye sinirleniyorsunuz.
Olayın geçmişi hakkında bilgi edinmek için bir göz atın isterseniz:
http://haber.gazetevatan.com/limitsi...22192/43/Haber
Verdiğiniz linkteki yazıyı okudum. Ama orada BTK kural çıkarttı demiyor. Türk Telekom tarife değişikliğini BTK'ya onaylatacak, BTK'da gönderilen taslağı onaylamadan önce kamuoyu görüşüne sundu diyor.
Türk Telekom'da SOL gibi pazarda rekabet eden bağımsız bir firma değil mi? Neden TT'un kendi tarifesinde değişiklik yapıp bunu BTK'ya onaylatması, SOL'ın verdiği taahhütden tek taraflı caymasını haklı hale getiriyor o noktayı açabilirseniz iyi olur.
Ayrıca
http://superonline.net/bireysel/ucre...er-double.aspx
sayfasındaki aylık 199 TL olan aynı (yani gerçek LİMİTSİZ) hizmeti SOL zaten şu anda da başka paket adı altında vermeye devam ediyor. Yani öyle bir kurala tabii durumu yok.
Geçmişten tek farkı sözleşmede bana bu hizmetin Limitsiz olacağını, aylık 50 TL'den vereceğini taahhüt etmişti ve bunun için 2 yıllığına benden de taahhüt almıştı. Ama şimdi "vazgeçtim senin paketine download limiti koydum, bu şartları yine sana verebilirim ama artık ben bunun paketini değiştirdim ve bedelini de 200 TL yaptım" diyor. O zaman aramızdaki taahhüt nerede kaldı? Sadece tek taraflı olarak benim için mi bağlayıcıydı imzaladığımız sözleşme?
Eğer bu mantık sözleşmemize, kanuna, hukuka uygun bir mantıksa ve gayet normal karşılanması gereken bir durumsa, demek ki benim mantığımda bir hata var? Ama sanmıyorum. Onun için evet "gereği"ni yapacağım.
Ben sadece bu durumda izlenecek hukuki yolları iyi bilen arkadaşlardan "gereği" için izlenecek yolla ilgili biraz bilgi vermesini rica ediyorum.
-
Alıntı:
Kotada aşırı kullanım olursa (16 GB ve üstü gibi) hızınız olan 20 Mbps 0.512 ye düşürme hakkı var
Bu hak nereden geliyor?
BÖYLE BİR HAK YOK!
-
bakınız > http://www.superonline.net/yardim/adil.aspx
sn. memmetyasar açın superoline a telefon problem varsa hemen çözüyorlar.. elimden gelse sizin yerinize ben açıp halledecem. bu kadar büyütmeye gerek yok aslında.
1. SOL kendi başına müşterinin tarifesini değiştiremez. "sen 49 TL ödüyorsun ama kotayı fena halde aştın, al sana en üst tarifeden kesiyorum diyemez." bende SOL dayım ilk 3 ay ücretsiz , 24 ay taahhüte girdim Ay/49 TL. sınır aştık ufak bir ikaz geldi. itiraz ettik normalde böyle bir uygulama yapamazsınız diye, hop herşey düzeldi.. şimdi sınırları geçtik uzaya çıkacaz nerdeyse..
Bu gibi sorunlar esnek olur.diş geçirebildiklerine uyguluyorlar . açın 08502220222 ye sorununuz neyse söyleyin, anında hallediyorlar. dallandırıp budaklandırmaya hiç gerek yok bence. yıllardır boğazlandık telekoma , varsa aksini söyleyen gelsin.. yok sabit ücret,, yok konuş konuşma ücret. elin gavuruna geçtiğinden beri daha da super !! oldu.. fiber teknolojiden vazgeçmeyin bence.
saygılar
-
Alıntı:
elimden gelse sizin yerinize ben açıp halledecem.
Sanırım yazılanları okumadan cevaplıyorsunuz.
Bunu bir okuyun isterseniz:
Önce "ne kadar indirirseniz indirin, isterseniz 100 terabyte indirin, hızınız hiç düşmeyecek, hep 10 Mbit kalacak" diye sözleşme yapıldı.
Sonra "Efendim adil kullanım v.s." demeye başladılar ve limiti aşınca hızı düşürmeye başladılar.
Sorun bu.
Sizin sıraladıklarınızdan hiç biri değil.
-
Cevap: Eğer Burası Hukuk Devleti İse Superonline'a Karşı Tek Başına Ben ve Hukuki Haklarım Galip Gelecektir
Alıntı:
memmetyasar rumuzlu üyeden alıntı
Şubat 2011'de LİMİTSİZ Fiber İnternet servisi diye benden 2 yıllık taahhüt alan ve sözleşme imzalatan Superonline, Nisan 2011'de sözleşmemizde buna izin veren hiçbir madde olmadığı halde internet "download" miktarını limitleme kararı aldı ve eğer bu limiti geçerseniz internet hızınızı limitleme gibi bir eyleme geçmeyi kendinde hak görüp bunu uyguladı. ("LİMİTSİZ" ibaresiyle sattıkları hizmetin bu yeni düzenlemeleri ile Limitsiz hiçbir tarafının kalmaması bile durumun garabetini açıklamaya tek başına yetiyor aslında)
Sözleşmeye tamamen aykırı davranıp bu konudada hiç geri adım atma niyeti olmadığını müşteri ilişkileri ile yaptığım bütün telefon görüşmelerinde net bir şekilde bana ifade eden, "kendi yaptığı sözleşmenin hukuna bile saygısı olmayan" bu kuruluşa karşı sonuna kadar bir hukuk mücadelesi başlatmaya karar verdim.
Daha bunun için dava açmadım, avukat da bulmadım ama davaysa dava, avukatsa avukat, , masrafsa masraf, sabırsa sabır, herşeye razıyım..ama burası hukuk devleti ve biz bu sözleşmelere şekil olsun diye imza atmıyoruz..bu derece pervasız, "hak, hukuk, sözleşme" tanımadan davranmanın bir sonucu olmalı..onun için bu mücadeleyi vermeye kararlıyım..
maddi..manevi her türlü hakkımı talep edeceğim bu sorumsuz firmadan..onun için bana yol göstermenizi rica ediyorum forum katılımcılarından..
Şubat 2011 tarihinde imzaladığınız sözleşmeye bakarsanız, (4.23. madde) ABONE, işbu sözleşmeyi imzalayarak, TURKCELL
SUPERONLINE’ın web sitesinde yayınladığı “kullanım
koşullarını” kabul etmiş sayılır. maddesi yer alıyor
Superonline resmi sitesinde Mart 2010 tarihinde adil kullanım uygulamasını duyurmuştu. Adil kullanım kotasını aşmanız durumunda hızınız 1 mbit'e düşecektir
Ancak, btk'nın tüketici hakları değerlendirme raporunundaki 23. sayfada,
Yönetmeliğin 17'nci maddesi kapsamında, abonelik sözleşmelerinde yer alan haksız
şartlara ilişkin düzenleme getirilmiş olup, madde temel olarak, işletmeci tarafından tek
taraflı olarak abonelik sözleşmesine veya kampanyalara getirilen dürüstlük kuralına aykırı
düşecek biçimde abone aleyhine dengesizliğe neden olan hükümlerin geçersizliğini
ifade etmektedir. Abonelik sözleşmesinde veya taahhütnamelerde yer alan kayıtların açık
ve anlaşılır olmadığı hallerde ise abone lehine yorumun esas olacağı hükme bağlanmış
olup sözleşmede güçsüz taraf olan tüketicinin korunması amaçlanmaktadır. Madde abonelik
sözleşmelerinin yanı sıra taahhütnamelerde yer alan hükümlerin de haksız şartlar
içermesi halinde geçersiz olacağını düzenlemektedir.
maddesi yer alıyor. Yani 4.23. madde anlaşılır bir madde olmadığı için abone lehine esas olabilir.
http://superonline.net/yardim/abonelik-sozlesmesi.aspx
Yalnız yeni sözleşmelerde adil kullanım uygulaması belirtilmiştir (4.24 madde)
-
Alıntı:
bakınız >
http://www.superonline.net/yardim/adil.aspx
sn. memmetyasar açın superoline a telefon problem varsa hemen çözüyorlar.. elimden gelse sizin yerinize ben açıp halledecem. bu kadar büyütmeye gerek yok aslında.
1. SOL kendi başına müşterinin tarifesini değiştiremez. "sen 49 TL ödüyorsun ama kotayı fena halde aştın, al sana en üst tarifeden kesiyorum diyemez." bende SOL dayım ilk 3 ay ücretsiz , 24 ay taahhüte girdim Ay/49 TL. sınır aştık ufak bir ikaz geldi. itiraz ettik normalde böyle bir uygulama yapamazsınız diye, hop herşey düzeldi.. şimdi sınırları geçtik uzaya çıkacaz nerdeyse..
Bu gibi sorunlar esnek olur.diş geçirebildiklerine uyguluyorlar . açın 08502220222 ye sorununuz neyse söyleyin, anında hallediyorlar. dallandırıp budaklandırmaya hiç gerek yok bence. yıllardır boğazlandık telekoma , varsa aksini söyleyen gelsin.. yok sabit ücret,, yok konuş konuşma ücret. elin gavuruna geçtiğinden beri daha da super !! oldu.. fiber teknolojiden vazgeçmeyin bence.
saygılar
Siz konuyu tamamen yanlış anlamış durumdasınız. Konu faturanın yüksek gelmesi değil, sözleşmede başka hiçbir limit koymayacaklarını taahhüt ettikleri halde Nisan ayından itibaren tek taraflı sözleşme ihlali yaparak download belli bir LİMİT'e ulaşınca hızın düşürülmesi uygulamasına geçmeleri..
Siz Nisan ayından sonra abone olduysanız sizde böyle bir ihlal yoktur, çünkü o tarihten sonra sözleşmeleri de buna uygun yaptılar. Şimdilik sözleşme ve uygulama yeni aboneler için biribirine uygun düşmüş durumda. Ama tabii şimdilik. Kendi sözleşmesini kendine bağlayıcı görmeyen bir firma yarın bu abonelerine ne yapar onu bilemem.
Ayrıca ilk mesajımı okursanız "...bu konudada hiç geri adım atma niyeti olmadığını müşteri ilişkileri ile yaptığım bütün telefon görüşmelerinde net bir şekilde bana ifade eden..." cümlesini orada görürüsünüz. Kim diyor ki superonline'ı aramadım diye? Hem de defalarca aradım, onlar beni sıradan müşteri temsilcileri yerine yetkili insanlarla görüştürünceye kadar vazgeçmedim.
Bütün bunları, yapılan haksızlığı telefonda çok net şekilde anlattım. Görüşmeleri tıpkı onların kayıt ettiği gibi ben de onları uyararak sesli kayıt altına aldım. Ve kendilerine net şekilde bu uygulamayı hangi hukuki dayanağa veya sözleşme maddesine istinaden yaptıklarını sordum. Bu soruya hiçbir cevap veremediler (çünkü dayanak yok, sadece para için haksız hukuksuz uygulama yapıyorlar). Hukuki yollara başvuracağımı söyledim ama geri adım atmaya niyetli olmadılar. İşte şimdi hukuki yollara başvurma zamanı geldi.
Bu hafta henüz avukat aramaya da vakit bulamadığımdan, direkt gidip bir avukatın kapısını çalmadan önce nasıl bir yol izlenebileceği ile ilgili buradan belki biraz hukuki ön bilgi alabilirim diye buraya yazdım. Halen böyle bilgi verecek bir cevap bekliyorum işte. Durum bundan ibaret.
Bu işin üstüne gitme kararlılığımın altında yatan asıl büyük neden ise internette download arzum veya konuları "dallandırıp budaklandırmaya" olan isteğim değil, herkesin ağzına çok kolay aldığı "hukukun üstünlüğü" prensibinin ağızda söz olarak kalması yerine gerçek hayatta yaşaması için birilerinin çaba göstermesi gerektiğine inanmam. Bu kadar büyük bir firma bu kadar net şekilde kendi taahütüne muhalefet edecek ve bu da yanına kar kalacak, biz de hiçbir şey yapmadan olan biteni kabul edecek isek o zaman bu lafı da ağzımıza almaya hakkımız yoktur diye düşünüyorum. Onun için bunlarla sonuna kadar mücadeleye karalıyım. Gelecek her türlü yardıma şimdiden çok teşekkürler.
Not: "onur1301" arkadaşım verdiğiniz bilgiye çok teşekkür ederim, çok yararlı bir bilgi.
-
Alıntı:
Önce "ne kadar indirirseniz indirin, isterseniz 100 terabyte indirin, hızınız hiç düşmeyecek, hep 10 Mbit kalacak" diye sözleşme yapıldı.
Sonra "Efendim adil kullanım v.s." demeye başladılar ve limiti aşınca hızı düşürmeye başladılar.
Sorun bu.
Sözleşmede böyle bir madde yok. Mart 2010'dan sonra adil kullanım resmi olarak uygulanıyordu ancak esnek davranıp hızları düşürmüyorlardı. Eylül'den itibaren hızlar otomatik olarak düşmeye başladı. Ayrıca superonline'ın sözleşmesinde ki 4.23. maddesine bakın.
-
Alıntı:
Neden TT'un kendi tarifesinde değişiklik yapıp bunu BTK'ya onaylatması, SOL'ın verdiği taahhütden tek taraflı caymasını haklı hale getiriyor o noktayı açabilirseniz iyi olur.
TT ile TTnet'i karıştırıyor olabilir misiniz?
TT interneti toptan satar; Parakende satmaz. TT'dan alan SOL, TTNet, Biri ADSL, Kablonet v.s. ise parekende olarak satar.
TT, tek toptancı olarak bir tarife belirlediğinde parekendeciler de buna uymak zorunda gibi bir durum var.
Ama tabii sizin yaptığınız bir sözleşme var ve bu konuda sonuna kadar haklısınız :S
Fakat SOL'ın da elinden gelen bir şey yok. Aldığından ucuza satması durumunda başı belaya girer. Olay sadece SOL'ın sözleşmeyi "kendi kafasına göre" değiştirmesi olayı değil. Biraz daha kapsamlı.
Sizin durumunuzda olan birçok da kişi var. Umarım bir çözüm yolu bulursunuz.
-
Alıntı:
onur1301 rumuzlu üyeden alıntı
Sözleşmede böyle bir madde yok. Mart 2010'dan sonra adil kullanım resmi olarak uygulanıyordu
Madde tabii ki kelimesi kelimesine böyle değil. Ama "sınırsız" idi ve adil kullanımdan bahsedilmiyordu. Sonra BTK, TT nin tarifesini kabul edince "sınırsız" internet diye bir şey kalmadı. Siz de Mart demişsiniz zaten. Mart'dan önceki sözleşmelerde adil kullanım olayı yok. Dolayısı ile "ne kadar indirirsen indir, hız sabit kalacak" olarak anlaşılacak bir sözleşme var.
Not: SOL sözleşmesini bulamıyorum; Link varsa ya da copy+paste yapabiliyorsanız bakmak isterim.
-
Alıntı:
Madde tabii ki kelimesi kelimesine böyle değil. Ama "sınırsız" idi ve adil kullanımdan bahsedilmiyordu. Sonra BTK, TT nin tarifesini kabul edince "sınırsız" internet diye bir şey kalmadı. Siz de Mart demişsiniz zaten. Mart'dan önceki sözleşmelerde adil kullanım olayı yok. Dolayısı ile "ne kadar indirirsen indir, hız sabit kalacak" olarak anlaşılacak bir sözleşme var.
Not: SOL sözleşmesini bulamıyorum; Link varsa ya da copy+paste yapabiliyorsanız bakmak isterim.
Bir önceki sayfada belirttim.
Ayrıca Mart 2010'dan önce abone olanlara zaten adil kullanım uygulanmıyor. Sitesinde belirtildi. Konuyu açan arkadaş Şubat 2011 'de abone olmuş.
-
Alıntı:
TT ile TTnet'i karıştırıyor olabilir misiniz?
TT interneti toptan satar; Parakende satmaz. TT'dan alan SOL, TTNet, Biri ADSL, Kablonet v.s. ise parekende olarak satar.
TT, tek toptancı olarak bir tarife belirlediğinde parekendeciler de buna uymak zorunda gibi bir durum var.
Evet o durumu şimdi daha net anladım. Ama yine de mesajımda yazdığım gibi bana vereceklerini taahhüt ettikleri GERÇEK LİMİTSİZ şartları şu anda başka paket altında zaten satıyorlar. Hızı ve herşeyi aynı, tek fark paketin adını değiştirip fiyatını 4 ile çarpmışlar 50 TL'den 200 TL'ye çıkartmış durumdalar.
Benim iddiam ise "Eğer sen bunu yeni kullanıcılara böyle satmaya karar verdiysen ve onlar da alıyorlarsa buna bir itirazım olamaz. Ama sen bana 8 ay önce zaten bu şartları 24 ay için bu şekilde sağlayacağın konusunda taahhütte bulundun, karşılıklı taahhütleştik ve anlaşma imzaladık. Şimdi bunu tek taraflı değiştirmeye hakkın yok, fiyatını 4 ile çarpmadan bana vermeye devam etmek zorundasın"
-
Alıntı:
Benim iddiam ise "Eğer sen bunu yeni kullanıcılara böyle satmaya karar verdiysen ve onlar da alıyorlarsa buna bir itirazım olamaz. Ama sen bana 8 ay önce zaten bu şartları 24 ay için bu şekilde sağlayacağın konusunda taahhütte bulundun, karşılıklı taahhütleştik ve anlaşma imzaladık. Şimdi bunu tek taraflı değiştirmeye hakkın yok, fiyatını 4 ile çarpmadan bana vermeye devam etmek zorundasın"
Bakın, siz abone olurken superonline.net sitesinde adil kullanım koşulları yazıyordu. Dolayısı ile sözleşmeyi imzalarken 4.23. maddeye göre adil kullanım koşullarını kabul ettiniz. Ancak daha önceki sayfada dediğim gibi 4.23. madde ucu açık bir madde olduğu için küçük bir ihtimalle lehinize sonuç çıkabilir.
-
Alıntı:
Bakın, siz abone olurken superonline.net sitesinde adil kullanım koşulları yazıyordu. Dolayısı ile sözleşmeyi imzalarken 4.23. maddeye göre adil kullanım koşullarını kabul ettiniz. Ancak daha önceki sayfada dediğim gibi 4.23. madde ucu açık bir madde olduğu için küçük bir ihtimalle lehinize sonuç çıkabilir.
Eski sözleşmenin link'ini buraya koyuyorum;
http://rapidshare.com/files/99792127...kiSozlesme.zip
O tarihte web sitesinde öyle birşey yazıyormuydu bilmiyorum. Çok küçük bir alanda yazıyordu ise bile o tarihte sattıkları üründe ısrarla vurgulanan o "ürünün en cazip yanı" ÇOK HIZLI ve TAM LİMİTSİZ servis teklifinde bulunuyor olmalarıydı. Her yerde en büyük yazılarla yazan da buydu, kendi söyledikleri de buydu, uygulmaları da buydu. Yani esas sattıkları şey buydu!
Kapımızı bunu söyleyerek her gün dayanıyorlardı resmen, ilanları sürekli posta kutumuzda, semtin ortasına standı koymuşlar her geçeni davet etmeden bırakmıyorlardı.
Şimdi 4.23 maddede web sitesinde yayınlananları kabul etmiş oluyorsun ibaresi var diye ve sonradan sattıkları şeyin temel özelliğinde habersizce bu kadar tüketici aleyhine bir değişiklik yapmakta böyle serbest olabilirler mi? Yani esas sattıkları şeyin temel vasfında büyük değişiklik yapmış oldular.
Yine de lehime karar küçük bir şans mı olur bilemiyorum Sanki onların lehinde karar küçük şans olur gibi geliyor bana. Diğer arkadaşların fikirlerini de almak daha net bir görüntü verir tabii ki bize.
-
Alıntı:
Eski sözleşmenin link'ini buraya koyuyorum;
http://rapidshare.com/files/99792127...kiSozlesme.zip
O tarihte web sitesinde öyle birşey yazıyormuydu bilmiyorum. Çok küçük bir alanda yazıyordu ise bile o tarihte sattıkları üründe ısrarla vurgulanan o "ürünün en cazip yanı" ÇOK HIZLI ve TAM LİMİTSİZ servis teklifinde bulunuyor olmalarıydı. Her yerde en büyük yazılarla yazan da buydu, kendi söyledikleri de buydu, uygulmaları da buydu. Yani esas sattıkları şey buydu!
Kapımızı bunu söyleyerek her gün dayanıyorlardı resmen, ilanları sürekli posta kutumuzda, semtin ortasına standı koymuşlar her geçeni davet etmeden bırakmıyorlardı.
Şimdi 4.23 maddede web sitesinde yayınlananları kabul etmiş oluyorsun ibaresi var diye ve sonradan sattıkları şeyin temel özelliğinde habersizce bu kadar tüketici aleyhine bir değişiklik yapmakta böyle serbest olabilirler mi?
Siz abone olduktan sonra bir değişiklik yapılmadı. O sözleşmeyi imzalarken (şubat 2011) adil kullanım uygulaması devredeydi. Ancak o zamanlar bu konuda esnek davranıyorlardı. Yani kotayı geçseniz dahi hızınızı düşürmüyorlardı. İsteselerdi abone olduğunuz andan itibaren kotayı aşmanız durumunda hızınızı düşürebilirlerdi. He, Mart 2010'dan önce abone olsaydınız ve hızınızı düşürselerdi yüzde yüz siz haklı olacaktınız. Satıcıların size adil kullanım uygulamasından bahsetmemiş olmaları doğrudan superonline'ı ilgilendirmez. Adamlar sitesinde belirtmiş. Size yanlış bilgiyi veren bayii çalışanlarıdır.
-
Alıntı:
Siz abone olduktan sonra bir değişiklik yapılmadı. O sözleşmeyi imzalarken (şubat 2011) adil kullanım uygulaması devredeydi. Ancak o zamanlar bu konuda esnek davranıyorlardı. Yani kotayı geçseniz dahi hızınızı düşürmüyorlardı. İsteselerdi abone olduğunuz andan itibaren kotayı aşmanız durumunda hızınızı düşürebilirlerdi. He, Mart 2010'dan önce abone olsaydınız ve hızınızı düşürselerdi yüzde yüz siz haklı olacaktınız. Satıcıların size adil kullanım uygulamasından bahsetmemiş olmaları doğrudan superonline'ı ilgilendirmez. Adamlar sitesinde belirtmiş. Size yanlış bilgiyi veren bayii çalışanlarıdır.
Yalniz burada netleştirmek gereken önemli bir nokta var. O tarihte adil kullanım koşulları laf olarak mı vardı yoksa tarifenin içinde rakamsal bir parametre olarak mı vardı?
Bakın bugünkü tarife tablolarında yazanlar HIZ - Aylık Download LİMİTİ - Aylık ÜCRET.
Mesela diyor ki 50Mbs hız - Aylık 250 GB download - 99 TL
Ama o günkü sitelerinde hiç DOWNLOAD LİMİTİ yazan bir tarife tablosu yayınlanmış değildi.(benim aldığım zaman web sitelerindeki tarife tablolarına da downlaod limiti koymamışlardı. Sadece fiyat ve hız yazıyorlardı her yerde. Ve en büyük puntolarla "LİMİTSİZ" yazıyorlardı.)
Ayrıca benim bahsettiğim bilgiler satıcının bana verdiğnden ziyade kendi basılı ilanlarında yazmış oldukları bilgiler. Broşürlerinin ilanlarının içinde de limitten bahseden bir şey yoktu.
Bunun dışında da sözleşmeye koydukları parametrelerde böyle birşey de yoktu. Hız ve diğer parametreler sözleşmede yazılı ama adil kullanım koşulu diye birşeyin adı bile yazmıyor sözleşmede, böyle bir download limiti parametresi de mevcut değil. Neden? Çünkü bana sattıkları üründe öyle bir şey yoktu. Sonradan tek taraflı olarak sattıkları üründe haksız ve tüketici aleyhine değişikliğe gittiler. Katkılarınız için teşekkür ederim, ama ben böyle bir durumdaki kazanma şansımın küçük olduğuna çok inanmıyorum. Yarın ilk iş avukat aramaya koyulmayı planlıyorum.
-
Alıntı:
Yalniz burada netleştirmek gereken önemli bir nokta var. O tarihte adil kullanım koşulları laf olarak mı vardı yoksa tarifenin içinde rakamsal bir parametre olarak mı vardı?
Bakın bugünkü tarife tablolarında yazanlar HIZ - Aylık Download LİMİTİ - Aylık ÜCRET.
Mesela diyor ki 50Mbs hız - Aylık 250 GB download - 99 TL
Ama o günkü sitelerinde benim bildiğim kadarıyla hiç DOWNLOAD LİMİTİ yazan bir tarife tablosu yayınlanmış değildi.(benim aldığım zaman web sitelerindeki tarife tablolarına da downlaod limiti koymamışlardı. Sadece fiyat ve hız yazıyorlardı her yerde. Ve en büyük puntolarla "LİMİTSİZ" yazıyorlardı.)
Ayrıca benim bahsettiğim bilgiler satıcının bana verdiğnden ziyade kendi basılı ilanlarında yazmış oldukları bilgiler. Broşürlerinin ilanlarının içinde de limitten bahseden bir şey yoktu.
O tarihte, yazılı olarak sitede adil kullanım koşulları vardı. Hatta adil kullanım uygulanmayan paketler vardı. Şu anda da var ama 50mbit ve 100mbit paketlerini kaldırmışlar. Bu arada bende ekim 2010 abonesiyim.
Güncelleme yapılmadan önce 10mbit için hız alanı 50. 20mbit için 100GB idi. Zaten 12 Eylül 2011 öncesinde abone olan müşteriler için hız alanlarını belirtmişler.
bkz. http://superonline.net/yardim/adil.aspx
Sitede,
Adil Kullanım Koşulları ve hız alanı uyguluması 15 Mart 2010 tarihinden sonraki aboneliklerde geçerli olacaktır. Bilgisi yer alıyor. Bu Mayıs 2010'da eklenen bir maddedir.
Ek olarak sitelerin geçmiş hallerini gösteren bir uygulama var. Superonline.net sitesinden 28 mart 2010'da alınmış bir görüntü;
http://web.archive.org/web/201003282...rdim/adil.aspx
Görüldüğü üzere adil kullanım uygulaması belirtilmiş.
-
Alıntı:
O tarihte,
yazılı olarak sitede adil kullanım koşulları vardı. Hatta adil kullanım uygulanmayan paketler vardı. Şu anda da var ama 50mbit ve 100mbit paketlerini kaldırmışlar. Bu arada bende ekim 2010 abonesiyim.
Güncelleme yapılmadan önce 10mbit için hız alanı 50. 20mbit için 100GB idi. Zaten 12 Eylül 2011 öncesinde abone olan müşteriler için hız alanlarını belirtmişler.
bkz.
http://superonline.net/yardim/adil.aspx
Sitede,
Adil Kullanım Koşulları ve hız alanı uyguluması 15 Mart 2010 tarihinden sonraki aboneliklerde geçerli olacaktır. Bilgisi yer alıyor. Bu Mayıs 2010'da eklenen bir maddedir
Öncelikle size çok teşekkür etmek istiyorum. Sizi bulmak bir şans oldu, profilinize de bir baktım;
Siteye tam bugün üye olmuşsunuz ve sadece bu konu üzerinde mesaj yazmışsınız. Yaklaşık 2 saat civarı bu konu sayfası içinde benimle birlikte online kaldınız. Ve herşeye ayrıntısıyla cevap vermeye çalıştınız. Profilinizde "öğrenci" yazıyor ama anlaşılıyor ki bir nedenle Superonline konusuna inanılmaz hakimsiniz, Mart 2010 dönüm tarihine, eski sözleşme maddesindeki 4-23 web sitesine gönderme yapan küçük cümleye, 1 sene önceki superonline web sitesinde nelerin yayınlanmış olduğuna..bu konudaki bütün detaylara hakimsiniz.
Ve onlar tarafından söylenebileceklerin hepsi bunlar zaten.
İşte benim de istediğim bir de Superonline'ın avukatı gelip bütün bunları mahkeme huzurunda söylesin bakalım, hakim tarafından kabul görecek mi?
-
Evet arkadaşlar diyaloglardan siz de okuyup gördünüz, "onur1301" nickli siteye bugün katılan kullanıcımız sayesinde Superonline'nın karşı savunmasını üzerine dayandırabileceği bir çok nokta hakkında önemli fikir sahibi olmuş olduk.
Bu yaşanan durum beni haklılığım ve kazanacağım konusunda daha da umutlandırdı. Bence süperonline'ın birinin bunu kazanıp da diğerlerinin duyması ve bunun onların da haksızlığa karşı gelmek için ateşleyici unsur olmasından ödü kopuyor. Belki şu anda da zaten bunu kazananlar var ama biz bilmiyoruz. Fakat ben kazanırsam emin olun gazateye ilan bile veririm. Yaptıkları yanına kar kalmasın, bu milleti daha fazla bu derece sessiz uysal çoğunluk yerine koyamasınlar diye.
Şimdi bana tek lazım olan şey tüketici hakları + internet davaları konusunda tecrübesi olan bir avukat bulmak. Onu da rehberden körlemesine veya eşe dosta sorarak (ki o da körlemesine oluyor) bulmak istemiyorum. Peki bu konuda fikir verebilecek birisi var mı? Aradığım özelliklere sahip bir avukatı hangi yöntemle kolay bulabilirim?
-
Bu yazıyı yazdığınız andan beri sizi takip ediyorum. Hatta hak dahi veriyorum. Ancak sanırım "sözleşmeleri okumak" konusunda ciddi sıkıntılarınız olsa gerek. Çünkü bu sitede avukat arayamayacağınıza, size bir avukat tavsiye edilemeyeceğine dair kuralı görmemiş olabilir misiniz? Ayıca kazanırsanız gazeteye ilan vermenize de gerek yok. Belli ki superonline yetkilileri dahil bu yazıyı okuyor... Yalnız hukukta sözleşmenin ifasının imkansızlaşması, edimlerin sonradan ağırlaşması halinde sözleşmeden dönme (rücuu) konuları da düşünülmeli. İşte tam burada basiretli bir tacir gibi davranmak zorunda olan Superonline, adil kullanım zorunluluğunu deklare ederek abonelerle yeni sözleşme yapmak, yapmayanların sözleşmelerini feshetmek (daha doğrusu sözleşmeden dönmek) yerine, "ben yaptım oldu" ucuz mantığıyla hareket etmiş, basiretli bir tacir gibi davranmamıştır kanaatindeyim.
-
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Bu yazıyı yazdığınız andan beri sizi takip ediyorum. Hatta hak dahi veriyorum. Ancak sanırım "sözleşmeleri okumak" konusunda ciddi sıkıntılarınız olsa gerek. Çünkü bu sitede avukat arayamayacağınıza, size bir avukat tavsiye edilemeyeceğine dair kuralı görmemiş olabilir misiniz? Ayıca kazanırsanız gazeteye ilan vermenize de gerek yok. Belli ki superonline yetkilileri dahil bu yazıyı okuyor... Yalnız hukukta sözleşmenin ifasının imkansızlaşması, edimlerin sonradan ağırlaşması halinde sözleşmeden dönme (rücuu) konuları da düşünülmeli. İşte tam burada basiretli bir tacir gibi davranmak zorunda olan Superonline, adil kullanım zorunluluğunu deklare ederek abonelerle yeni sözleşme yapmak, yapmayanların sözleşmelerini feshetmek (daha doğrusu sözleşmeden dönmek) yerine, "ben yaptım oldu" ucuz mantığıyla hareket etmiş, basiretli bir tacir gibi davranmamıştır kanaatindeyim.
Sözleşmeleri okumakta "ciddi sıkıntılarım" olduğuna dair abartılı yorumunuzun üzerinde çok durmadan sadece sizin benim ne yazdığımı çok iyi okumadığınızı hatırlatayım.
Bir kere daha okursanız görürsünüz, bu siteden avukat aramak veya isim tavsiyesi almak gibi bir şey talep etmiyorum.
Yazdığım şuydu "Aradığım özelliklere sahip bir avukatı hangi yöntemle kolay bulabilirim?" diyorum. Yani bunun meali şu ki "tamam bu sitede arayamam ama nerede nasıl arayayım ve bulayım? Doğru avukatı bulmak için hangi yöntemi izleyeyim? Birileri onu söylesin bari ki bu sitede bu kadar zaman geçirmenin bana da önemli bir yardımı olmuş olsun.."
-
Alıntı:
"Aradığım özelliklere sahip bir avukatı hangi yöntemle kolay bulabilirim?" diyorum. Yani bunun meali şu ki "tamam bu sitede arayamam ama nerede nasıl arayayım ve bulayım? Doğru avukatı bulmak için hangi yöntemi izleyeyim? Birileri onu söylesin bari ki bu sitede bu kadar zaman geçirmenin bana da önemli bir yardımı olmuş olsun.."
Avukatınızla nasıl tanıştınız başlıklı bir konu var sitemizde, yardımcı olabilir sanırım genel olarak insanların avukata ihtiyacı olduğunda hangi yollara başvurduğunu bulmak açısından.
https://www.hukuki.net/showthread.php...938#post103938
Bahsettiğiniz üzere tavsiye, internet sitelerinden yararlanmak istemiyorsanız geriye nokta atışı yapmak olan doğrudan isim tavsiyesi kalır , ki ne yazık ki isim tavsiyesi verilemiyor sitemizde.
-
Alıntı:
Sorun bu.
Siz yazılanları okuyarak cvp veriyorsunuz belli.. Ama bu yazdıklarınızı, sorunu olan sn. memmetyasarın yazılarında ben göremedim . siz okuyorsunuz tamam da nerden okudunuz ??? da beni eleştiriyorsunuz. tartışma platformu sanıyorsunuz hala burasını. site Hukukla ilgili ön bilgi alışverişi için tasarlanmıştır sanırsam. Biri sorar, bilenler cevaplar. Bilenler yada Bilmeyenler yada tahmin yürütenler ! arasında tartışırlarsa böyle uzar gider.
Yanlış bilgilendirmekte iyi birşey değil ..>Düzeltme: Superonline TT ye bağlı değil. Kendi fiberoptik alt yapısını kullanıyor. sizin oraları kazmadılar mı daha ? :))
-
Alıntı:
Superonline TT ye bağlı değil. Kendi fiberoptik alt yapısını kullanıyor. sizin oraları kazmadılar mı daha ? :))
Lütfen yarışacağım diye bilmeden konuşmayalım. İnsanları yanlış bilgilendiriyorsunuz. SOL'un kendi internet çıkışı yok. Sadece şebekesi var diğerlerinden farklı olarak. O da diğerleri gibi interneti TT'dan alıyor.
-
Alıntı:
Lütfen yarışacağım diye bilmeden konuşmayalım. İnsanları yanlış bilgilendiriyorsunuz. SOL'un kendi internet çıkışı yok. Sadece şebekesi var diğerlerinden farklı olarak. O da diğerleri gibi interneti TT'dan alıyor.
Şimdi tracert attım.
http://www.yukleresim.com/di-23BM.jpg
Bu ip'lerden hangisi Türk telekom söyler misiniz ? Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın. Superonline fiber (adsl değil) Türk telekom'dan bağımsızdır.
-
Cevap: Eğer Burası Hukuk Devleti İse Superonline'a Karşı Tek Başına Ben ve Hukuki Haklarım Galip Gelecektir
senoleker siz araştırmadan yazmaya devam edin. bakın onur1301 teknik olarak örnek yollamış. siz haberleşme ve iletişim mühendisi olarak bunu anlamanız gerekir. eğer onuda anlamadıysanız herkesin izlediği tt nin reklamlarından linki yolluyorum.100 mbs yazan ilk reklamı iyi izleyin .. TT nin servis sağladığı firmalarda SOL un adı geçiyormu bakın bakalım. bakında iddia etmeyin herşeyi bilip bilmeden..
http://www.turktelekom.com.tr/tt/por...nda/BasinOdasi
-
@onur1301; @realist57
OSI fiziksel ve Datalink katmanlarını traceroute ile çözdünüz ya; iletişimde bir çığır bu :ok
Şaka bir yana biraz teknik bilgi vermek isterim:
Mesela Telekom'dan basit bir F/R kiralık hat aldığınızda bile buna ait IP'ler size aittir. Telekom ile ilgisi olmaz. Dolayısı ile Tellcom'un bu fiber kılını kimden kiraladığını bu şekilde bilemezsiniz.
Ayrıca traceroute ile bir şeyler bulmak istiyorsanız değişik hedefleri deneyin. Her ISP'nin birçok merkezle arabağlantıları olur. Özellikle çok kenarda kıyıda, küçük, ve uzak datacenter'lara trace yapın. Çünkü büyükleri ile arabağlantıları büyük ihtimalle olacaktır.
Keşke dört bir yanımda fiber olduğu halde evimiz site değil diye gıcıklık etmeyip fiber bağlamış olsalardı da ben size örnek verebilseydim.
Ayrıca bu sayede garip bir şekilde kendi omurgasına dışarıdan gelen ICMP'leri drop ettiğini de öğrendim Tellcom'un. Sitesinde mouse sağ tuşunu kilitleyen tatlı su webmasterlarını çağrıştırdı bana bu tutum :)
-
Alıntı:
Allah aşkına; Daha o reklamın DSL reklamı olduğunun ayrıdında olmadan sataşmasanız sağa sola olmaz mı?
Yani DSL reklamında kola firmalarını listelemesi kadar garip olmaz mı coax ya da 3g ya da fiber ile internet veren şirketleri?
-
Peki o zaman neden yeni sözleşmelerde 4.24 de "İşbu sözleşme kapsamında sunulmakta olan internet aboneliği www.superonline.net adresinde yayınlanan Adil kullanım koşullarına tabidir." böyle bir madde varken bizim imzaladığımız sözleşmede bu madde yok? İnternet üzerinde olan dijital olarakta imzalananmış bir sözleşme ne kadar kanunidir? Eski yaptığımız sözleşmenin beni 24 ay tahhüt altına almaktan başka sözleşmenin karşı tarfına hiç bir bağlayıcılığı yok o zaman.
-
Sizin sözleşmenizde bu olmadığına göre (eskilerinde yok anladığım kadarı ile) sözleşmenin diğer maddelerine bakmak gerekiyor.
Kesinlikle siz haklısınız; sadece bazen yüzde yüz haklı iken de hak almak çok zor olabiliyor. Mesela benim çok komiğime giden ve sözleşmeyi yok sayan "şirket bu sözleşmenin istediği maddelerini sözleşme yapıldıktan sonra tek taraflı olarak değiştirebilir" gibi maddelerden olabilir ve devlet kurumları siz kesinlikle haklı olsanız da sizi haksız bulabilir. Daha evvel başıma geldi ve Turk..ll kesinlikle haksız olduğu bir konuda haklı bulundu.
-
http://www.facebook.com/groups/370912814935/
http://forum.donanimhaber.com/m_38525534/tm.htm
Er geç kaldıracak. Kaldırmassa geleceğin bize sunduğu teknojilerle zaten akk gibi bir şeyi takmayacağız. Bahsettiğim teknolojinin Türkiye'de yaygınlaşması 2012'de başlayıp 2015'te ülkeye hakim olması bekleniyor.
Sen de katıl. Şu an Superonline a karşı eylem düzenleyip adil kullanım kotasını kaldırmalarına ikna etmekten başka çaremiz yok. :( BU konuda sadece verdiğim 2 link değil yüzlerce organizasyon var...
-