k.alem rumuzlu üyeden alıntı
yeni perdeler ekleniyor...
şimdi de mayısta birleştirdik diye söyledikleri dosyayı aslında birleştirmemişlermiş.
28.02. 2011 tarihinde okul müdürünü tehdit ve hakaret suçlamasıyla ilçe milli eğitim müdürlüğüne şikayet ettim. konuyla ilgili 24.05.2011 tarihinde ilçe milli eğitim müdürlüğünün inceleme/soruşturma yapmak üzere muhakkik görevlendirdiğini yazdığım ikinci dilekçe sonucunda öğrendim. 11.06.2012 tarihi itibariyle şikayetim sonuçlandırılmadı.
11.06.2012 tarihinde şikayet dilekçemle ilgili olarak görevlendirilen muhakkiklerden şikayet ettğim okul müdürümün beni ve tanığım olan müdür yardımcısınıda şikayet ettiğini öğrendim ve 13.06.2012 tarihinde muhakkik tarafından şikayet edilen olarak bilgime başvurulmak üzere davet edildim.
hakkımdaki iddialar ile ilgili inceleme yapılmasızın doğrudan 02.11. 2011'de soruşturma onayı alınmıştır. Beni ve tanığımı şikayet eden müdür 20.06. 2011 tarihinde rotasyon dolayısıyla başka bir okula atandı.
size sormak istediğim soru şu:
657 sayılı kanunun ilgili maddesinde bu fiil ve hallerin işlendiğinin öğrenildiği tarihten itibaren;
a) Uyarma, kınama,aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezalarında bir ay içinde disiplin soruşturmasına,
b) Memurluktan çıkarma cezasında altı ay içinde disiplin kovuşturmasına,
Başlanmadığı takdirde disiplin cezası verme yetkisi zamanaşımına uğrar.
hükmü bulunmaktadır.
okul müdürü amirim sıfatıyla ve görevimle ilgili olarak (toplantıya gitmeme, verilen işi yapmama, idariyi odaya taşınmama... gibi soyut ve ucu açık iddialar)
1-rotasyonla ataması yapılmadan önce haziran 2011' de dilekçe verdiğini varsayarsak yaklaşık 5 ay sonra soruşturma onayı verilmesi ilgili kanuna uygun mudur.
zaman aşımı söz konusu mudur?
2. haziran 2011'den sonra fiilen amirim değilken okulla ilişiği kesilmişken görevim ile ilgili şikayet dilekçesi verebilir mi?
3. ifadeye gittiğimde zaman aşımı söz konusu ise ne yapmamı tavsiye edersiniz.
not: çarşamba günü ifadeye çağırıldığım için bu cevaplarınız benim için çok önemli.