-
Kandırıldım aldatıldım boşandım iptal mümkünmü
eşim tarafından kandırılarak anlaşmalı boşanmaya ikna oldum.
Hiç bir şey talep etmedim.İşi için boşanmamız gerektigi,iki sene gibi bi süre sonra geri evlenecegimizi söledi.Sadece resmi olarak boşanacaktık.
Şimdi ögrendim ki eşim ben evlendigimiz günden beri 100 lerce kadınla aldatmış;
vede 4 5yıllık düzenli bi ilişkisi varmış.Benden ayrılarak onla evlenme planları yapıyormuş yıllardır.Ama ben razı olmuyordum boşanmaya.
Şuan cok kırılmış,aldatılmış ve pişmanım.
Ne yapabilirim,bir avukat hiç bir şey yapamayacagımı söledi.
Burada bir çok görüş oldugu için danışmak istedim.
Bölesine kandırılmış,bölesine aldatılmış,yıllardır eşi tarafından aptal yerine konulmuş konulmuş biri olarak;yapabilecek birşeylerimin oldugunu umut ediyorum.
Teşekkür ederim şimdiden.
-
Cevap: kandırıldım aldatıldım boşandım iptal mümkünmü
Öncelikle geçmiş olsun.
Ne zaman boşandınız? Tarih olarak yani?
-
çok teşekkür ederim
26 haziranda dilekçe verdik 29 haziranda mahkemeye çıktık karar verildi.
27 temmuz da da temizden feragat dilekçelerini imzaladık.
-
Alıntı:
poulina rumuzlu üyeden alıntı
çok teşekkür ederim
26 haziranda dilekçe verdik 29 haziranda mahkemeye çıktık karar verildi.
27 temmuz da da temizden feragat dilekçelerini imzaladık.
Bir de feragatle boşanmanızı kesinleştirdiniz demek.
Ben şimdi size anlaşma protokolünüzü sorucam, protokolde neler vardı diye, sormaya korkuyorum. Ama korkunun ecele faydası yok maalesef. Umarım nafaka ve tazminat gibi haklarınızdan feragat etmemişsinizdir protokolde.
-
Protokol yaptınızmı ? Protokolde tazminat ve nafakadan feragat ettinizmi ?
Türk Medeni Kanunu'nun 'Zamanaşımı' başlığıyla düzenlenen 178. maddesine göre; "Evliliğin boşanma sebebiyle sona ermesinden doğan dava hakları, boşanma hükmünün kesinleşmesinin üzerinden bir yıl geçmekle zamanaşımına uğrar."
-
protokole baktım şimdi
7 maddeden oluşuyor
bir maddede;taraflardan....,diger taraf ... dan herhangi bir maddi manevi tazminat talep etmeyecektir yazıyor;
sanırım bu haklarımdanda feragat ettigimimi gösteriyor.
sayın abdullah bey
protokole göre tazminat hakkımdan feragat ettim sanırım
dava tarihi:27.06.2011
karar tarihi:29.06.2011
kesin karar tarihi:29.07.2011
buna göre bir umut varmı?
teşekkür ederim
-
Tazminat talep etmeyecektir yazılması Boşanma kesinleştikten itibaren 1 yıl içinde tazminat davası açabileceğiniz anlamına gelmekte. Yukarıda Sayın Abdullah bey Türk Medeni Kanununun 178. maddesini yazdı bakın.
Eğer o protokolde maddi ve manevi tazminattan feragat ediyorum yazılsaydı işte geriye dönüşü olmayacak şekilde hakkınızdan vazgeçmiş olacaktınız. Yani tazminat davası açabilirsiniz.
Nafaka konusunda peki ne yazıyor?
-
iki taraflada ilgili iki madde şeklinde;her hangi bir maddi ve manevi tazminat talep etmeyecektir yazıyor.
yani tazminat davası açabilirmiyim?
başka bir maddedede davalı müşterek çocukları için 600 tl iştirak nafakası ödemeyi kabul ve taahhüt eder yazıyor.
biraz içime umut doğdu yapabileceklerim var sanırım,
teşekkür ederim
-
Kendiniz için yoksulluk nafakası davası da açabilirsiniz.
-
200 tl yoksulluk nafakasıda içinde
-
Boşanma protokolünde sizin için 200 tl yoksulluk nafakası diye yazıyorsa nafaka davası açmanıza gerek yok.
Siz protokolde yazanı tam yazmadığınız için size yeterince cevap veremiyorum kusura bakmayın.
-
yani 400 tl iştirak;200 tl yoksulluk nafakası
şimdi benim tam anlayamadıgım boşanma kararı kesin geri dönülemez mi?
tek yapabileceğim tazminat davası açmakmı(açabiliyorsam tabi)?
bu davayı açarken ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim?
dedillerle birliktemi başvurmalıyım?
eşim bu süre zarfında görüştüğü kişiyle evlenebilirmi?
dava süresi uzayıp bir yılı geçerse dava düşermi?
tekrardan ilgi ve anlayışınıza çok teşekkür ederim
-
Alıntı:
iki taraflada ilgili iki madde şeklinde;her hangi bir maddi ve manevi tazminat talep etmeyecektir yazıyor.
yani tazminat davası açabilirmiyim?
başka bir maddedede davalı müşterek çocukları için 600 tl iştirak nafakası ödemeyi kabul ve taahhüt eder yazıyor.
biraz içime umut doğdu yapabileceklerim var sanırım,
teşekkür ederim
Siz böyle yazmıştınız.
-
Alıntı:
yani 400 tl iştirak;200 tl yoksulluk nafakası
şimdi benim tam anlayamadıgım boşanma kararı kesin geri dönülemez mi?
tek yapabileceğim tazminat davası açmakmı(açabiliyorsam tabi)?
bu davayı açarken ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim?
dedillerle birliktemi başvurmalıyım?
eşim bu süre zarfında görüştüğü kişiyle evlenebilirmi?
dava süresi uzayıp bir yılı geçerse dava düşermi?
tekrardan ilgi ve anlayışınıza çok teşekkür ederim
Boşanma kararı kesinleşti, geri dönülemez.
Tek yapacağınız tazminat davası açmak. Ama Kesinleşme tarihinden itibaren 1 yıl içinde açma hakkınız var. Yukarıda Abdullah bey kanundaki maddeyi aynen yazdı. Boşanma kesinleştiği tarihten 1 yıl geçtikten sonra tazminat davası açmaya kalkarsanız davanız RED OLUR.
Bu davayı açarken yapacağınız şey avukat tutmak. Eşinizle anlaşmalı boşanırken SİZİN avukatınız yoktu sanırım. Artık avukatınız muhakkak olsun.
Avukatınız gerekeni yapar ve size söyler. Ama delillerle birlikte dava açılmaz. Avukatınız gerekeni yapar.
Evet evlenebilir.
Hayır davanın uzaması davanın düşmesi demek değildir. Dava açma hakkından bahsediyoruz. Davanın sonuçlanma süresinden değil. Siz boşanmanın kesinleştiği tarihten itibaren 1 yıl içinde dava açma HAKKINA SAHİPSİNİZ.
-
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Protokol yaptınızmı ? Protokolde tazminat ve nafakadan feragat ettinizmi ?
Türk Medeni Kanunu'nun 'Zamanaşımı' başlığıyla düzenlenen 178. maddesine göre; "Evliliğin boşanma sebebiyle sona ermesinden doğan dava hakları, boşanma hükmünün kesinleşmesinin üzerinden bir yıl geçmekle zamanaşımına uğrar."
Türk Medeni Kanunun 178. maddesini Abdullah bey aynen yazdı bakın.
-
denizblk size ne kadar teşekkür etsem azdır.
beni öylesine büyük bir sıkıntılı durumdan kutardınız ki bunu kelimeler ile anlatabilmek mümkün değil.
yazılanları gayet iyi anlıyorum,fakat daha önce bir kaç avukata gösterdim belgeleri,hiç bir şeyin mümkün olmadıgını sölemişlerdi;
şuan yapabileceğim birşeyin olduğunu öğrenme heyecanından dolayı emin olmak istiyorum.
600 tl yazdım önemli olmadığını düşünerek toplam verdiği nafaka miktarını yazmıştım
evet avukatım yoktu,çünkü sancılı bir boşanma değilde göstermelik bir boşanma olacaktı,aptallığımdan yararlanıldı.
bir daha böyle bir hata yapmayacağım.
ilgi alaka gösteren yardımcı olmaya çalışan herkeze şimdidien çok teşekkür ederim
-
Anlaşma metnini buraya tam olarak yazarsanız(isimler ve davanın görüldüğü il/ilçe hariç) size daha çok yardımcı olmaya çalışırız. Çünkü biz o metni görmedik. Ama siz o metni birkaç avukata gösterdim diyorsunuz. O metinde ne yazdığını tam bilmeden cevap vermek ne derece doğru artık siz karar verin.
Ama hem benim hemde Abdullah beyin başta sorduğu gibi tazminattan FERAGAT ETTİĞİNİZ yazmıyorsa, sadece bu kelimeden bahsediyoruz ama, talep etmemektedir ya daa istemiyor gibi ifadelerden bahsetmiyoruz. FERAGAT ETMEDİĞİNİZ sürece tazminat davası açma hakkınız tabiki var.
Ancak davanızı iyi bir avukatın yürütmesini öneririm.
-
Ayrıca şunu sormak istiyorum. ESKİ EŞİNİZ protokolde geçen nafakaları verdi mi?
-
evet üç avukata gösterdim,hepside çok incelemeden karar verilmiş yapacak birşeyiniz yok dediler.
maddi manevi tazminat davası açamazmıyım diye sorduğumdada evlilik bittiği için evlilikle alakalı hiç bir şey yapamayacağımı sölediler.o yüzden inanamdım başta dava açabileceğime.
protokolü az önce yazmıştım gözükmüyor hemen tekrar yazıyorum.
-
taraflardan.,diğer taraf. olmak üzere mk 166/3 maddesine göre medeni bir şekilde anlaşarak boşanmayı ve aşağıda yer alan şartlara uymayı karşılıklı olarak beyan,kabul ve tahhüt ederler;
1 tarafların.dogumlu.isimli müşterek bir çocukları bulunmaktadır.
2 taraflar müşterek çocuk.nın anneye verilmesi ve . nın babsı ile . tarihlerde şahsi ilşki kurması konularında anlaşmışlardır.
3 taraflardan. taraflardan.ya aylık 200 tl yoksulluk nafakası,müşterek çocuk . için 400 tl iştirak nafakası ödemeyi kabul ve taahhüt eder.
4 var olan tüm eşyalar taraflar arasında paylaşılmıştır.
5 taraflardan . diger taraf . dan herhangi bir maddi ve manevi tazminat talep etmemektedir.
6 (5 in aynısı)
7 6 maddeden ibaret iş bu protokol tarafların özgür iradeleriyle taahhüt ve imze edilmiştir.
-
karardada kısaca sunlar yazıyor;
Davacı duruşmada tekrar ettiği dava dilekçesi ve duruşmadaki imzalı beyanı ile özetle;davalı ile aralarında evlilik birliğinin şiddetli geçimsizlik nedeniyle temelinden sarsıldıgından ve bir daha bir araya gelemeyeceklerini,ayrıca müşterek çocuklarının velayeti vs. vs.
Acık yargılamada davalı imzalı beyanı ile özetle;davacı ile olan evlilik birliğinin şiddetli geçimsizlik nedeni ile temelinden sarsıldıgını bu nedenle davacı tarfın tüm talep ve beyanları ile ekte sunmuş oldukları protokol dogrultusunda boşanmalarına karar verilmesini,müşterek çocuk velayeti. . .,davacıdan başka bir talebi olmadığını talep ve beyan etmiştir.
. . .
M.K. nın 166/3.maddesine geregince tarafların boşanmalarına dair yaptıkları anlaşmaya uygun aşağıdaki hükümlerin kurulması gerekmiştir.
hüküm;
1 davanın kabulü ile, . . .boşanmalarına
2 velayetin anneye verilmesine
3 (görüşme günleri)
4 yoksulluk nafakasıyla ilgili bilgi
5 iştirak nafakası ile ilgili bilgi
6 harçla ilgili bilgi
7 davacının yaptıgı yargılama giderlerinin kendi üzerinde bırakılmasına,
Dair gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde yargıtay yolu açık olmak üzere davacı ve davalının yüzüne karşı verilen karar açıkça okunup usulen anlatıldı.
Temyizden feragat ettikten sonrada kararının arkasına kısa bi not yazıldı oda şöyle;
Mahkememizden verilen işbu . . . tarihli temyizden feragat dilekçesi ile kararın kesinleşmesi hükmün . . . tarihinde kesinleştiği tasdik olunur.
Hepsi bu kadar;protokolle birlikte toplamı 3 sayfa
-
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Ayrıca şunu sormak istiyorum. ESKİ EŞİNİZ protokolde geçen nafakaları verdi mi?
Kesin boşanma tarihinden sonra vermeye başladı,
Karar 29 haziranda çıktı ama sadece 1 kere verdi oda zorlamayla;
Her ayın 15 de yatıracağını sölemişti eylül 15 gelince yatırmazsa onun için icraya verebilirmişim.
Bilmiyorum başka birşey yapabilirmiyim.
-
Alıntı:
Hiç bir şey talep etmedim.İşi için boşanmamız gerektigi,iki sene gibi bi süre sonra geri evlenecegimizi söledi.Sadece resmi olarak boşanacaktık.
vede 4 5yıllık düzenli bi ilişkisi varmış.Benden ayrılarak onla evlenme planları yapıyormuş yıllardır.Ama ben razı olmuyordum boşanmaya.
Bölesine kandırılmış,bölesine aldatılmış,yıllardır eşi tarafından aptal yerine konulmuş konulmuş biri olarak;yapabilecek birşeylerimin oldugunu umut ediyorum.
Eşiniz sizi boşanmaya ikna etmek için oldukça uğraşmış olmalı diye düşünüyorum. Bir kerede oturup karar verilebilecek bir durum değildir. Belki sizi ikna edebilmek için başkalarınıda devreye sokmuş olabilirmi ? Yani sizi bu boşanmaya ikna ederken bu konular konuşulurken ortamda sizin dışınızda birileri varmıydı. Anne, baba , kardeş, arkadaş, iş ortağı vs. Yani konuyu bilen birileri.
Eğer birileri oldu ise eşinize karşı dava açıp o kişiyide tanık gösterebiirsiniz.
-
Alıntı:
Sayın üye; yukarıda sizin mesajınızda belirttiğiniz bazı olgulara dikkat çekerek şunu söylemek isterim. Yazdığınız onca olaydan sonra ve eşinizin yaptıklarından sonra bu evlilikte geri dönüş olsa (yani boşanma iptal olsa) nasıl bir fayda umuyorsunuz ?
Onurunuz gururunuz haysiyetiniz ilkeleriniz ayaklar altına alınmış, sizin deyiminizle Bölesine kandırılmış,bölesine aldatılmış,yıllardır eşi tarafından aptal yerine konulmuş biri olarak ne kadar sağlıklı bir hayat süreceğinizi sanıyorsunuz.
Yüzlerce kadınla sizi aldatmış onca sene başkası ile birşeyler paylaşmış, bir başkası için sizi katagülle ile boşamış bir adamdan nasıl bir kocalık ve babalık bekliyorsunuz.
ihtimal; hala gençsiniz ve çalışıyorsunuz. O halde hayatınızı yeniden şekillendirin. Çocuğunuzla birlikte kaliteli onurlu ve mutu bir hayata adım atın.
Belki içinizden şu geçiyor; iyi ama ben bunu haketmedim, hayatım alt üst odu.. Hayat kimseye karşı adil değil, hem nereden biliyorsunuz hayatın altı belki üstünden daha güzel. (ayn-i ile vaki, tecrübe ile sabit)
Düşünsenize, her gün şu yukarıda yazdığınız senaryoları onlarca kez yaşayacaksınız, az gecikse şüphe, telefona yanıt vermese şüphe, bu gün sizden kurtulmak için katagülle ile boşamaya çalışan adamın, yarın sizden kurtulmak için sizi öldürmeyeceğini garanti edebilirmisiniz.
Bu da benim olayınıza bir başka açıdan bakışım..
Geçmiş olsun..
-
çok teşekkür ederim abdullah bey,söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız,
ben bilinçsizliğimden dolayı,tazminat davasını sadece evli olup boşanma kararı veren şahıslar tarafından açılabileceğini sanıyordum;
yada ancak o şekilde etkili bir dava etkili bir tazminat olacağını düşünüyordum.
muhakkak ki resmen boşanmadan önce bunları öğrenseydim şuan çok farklı bir yol izliyor olacaktım.
boşanma kararı verirken kimse yoktu yanımızda hatta;aile büyüklerinin karşı çıkma durumunu düşünerek,dava bittikten sonra hbr verelim demişti,öylede yaptık.
eğer bana medeni şekilde gelip 'benim ilişkim var şu kadar yıldır,boşanmak istiyorum'deseydi,saygıyla karşılardım
tekrar etmek isterim ki benim yapmak istedigim bu yaptıklarının yanına kalmaması;
madem bunları yaptı maddi yada manevi karşılıgını vermeli.
en azından çocugu için,onu hayatımızda istemiyorum kesinlikle.
teşekkür ederim iyi akşamlar