-
Sitemizi temsil edecek avukat
Ben ateizm.org sitesinin yöneticisiyim. (Sitenin kurucusuyum ve halen yönetim ekibinde yer alıyorum).
Bu siteye Türkiye'den olan erişimin yıllar önce Adnan Oktar ve ekibinin girişimleri tarafından engellendiği basında defalarca yer almıştı. Pek çoğunuz duymuş olabilirsiniz.
Bu engelleme sitenin forumunda Adnan Oktar'a hakaret bulunduğu gerekçesiyle bir ihtiyati tedbir kararı aldırılmak suretiyle yapılmıştı.
O zaman forum katılımcıları tarafından yapıştırılmış sözkonusu ifadelerin hakaret kabul edilip edilemeyeceği konusu bir yana, şu anda zaten sözkonusu forum ayrı bir domain altında bağımsız bir site halini almış durumda. Ateizm.org bünyesinde bir forum yok. Bahsi geçen ifadeler ise şu anda bağımsız olan o forumda bile yer almıyor artık zaten.
Dolayısıyla ateizm.org domain adının Türkiye'de hala yasaklı olmasının hukuki bir tarafı yok. (Baştan yasaklanması bile bana göre hukuki değildi ama bu ayrı konu).
Şimdiye kadar yasaklı olması, bizim bir avukat tutup bu konuda girişimde bulunmamış olmamızdan kaynaklanıyor.
Şu anda ben bu konuda artık bir girişimde bulunmak istiyorum. Bu davayı almaya niyetli bir avukat bulursam ve başka bazı ayrıntılar konusunda kendisi ile anlaşabilirsek, bu domain adını artık açtırmak istiyorum.
Fakat işin burada uzun uzun anlatamayacağım başka yönleri de var. Eğer ilgilenen bir hukukçu arkadaş çıkarsa, kendilerine özelden bildirebilirim.
Benimle SITEMIZDE KISISEL ILETISIM ADRESI VERILEMEZ@YONETIM adresini kullanarak bağlantı kurabilirsiniz.
Aydın T.
-
Cevap: Ateizm.org sitesini temsil edecek avukat
Şu ana kadar 67 kişi okumuş bu iletiyi. Ama bir tane cevap veren yok. Verdiğim email adresinden bağlantı kuran da yok.
Yok mu bir tane düşünce özgürlüğüne değer veren, laik ve Atatürkçü avukat? Kalmadı mı öylesi artık memlekette?
Hepinizi mi sindirdi, korkuttu bu hükümet?
Yoksa bütün yargı sistemini dincileştirmeyi de mi başardılar? (HSYK'da yaptıkları gibi).
-
Alıntı:
ateizmorg rumuzlu üyeden alıntı
Şu ana kadar 67 kişi okumuş bu iletiyi. Ama bir tane cevap veren yok. Verdiğim email adresinden bağlantı kuran da yok.
Yok mu bir tane düşünce özgürlüğüne değer veren, laik ve Atatürkçü avukat? Kalmadı mı öylesi artık memlekette?
Yoksa bütün yargı sistemini dincileştirmeyi de mi başardılar? (HSYK'da yaptıkları gibi).
Sayın yönetici, size hukuki.netin yazılı kurallarından bazılarını özetlemek isterim;
Sitede avukat aramak yasak. Site üzerinden iş almaya da aynı şekilde yönetim olarak izin vermiyoruz. Gerekçe ise yine özetle "Avukatlık Etik kuralları"...
Hal böyle olunca hiçbir avukatın site üzerinden "ben sizin avukatlığınızı yaparım" demesi mümkün değil. Aynı soruyu soran başbakanınız da olsa, satanist de olsa, hacı hoca da olsa bu kural herkes için geçerli. Biz avukatlar önce kendi mevzuatımıza ve etik kurallarımıza uyarız. Aksi takdirde toplumun kanunlara uymasını nasıl bekleriz.
Üstelik biz hukukçuların çoğunun, 1789 Fransız ihtilalinden sonra ağırlık kazanan "insan hakları" gereğince; Din, dil, ırk gibi konularla değil İNSAN etmeni ile ilgilendiğini de vurgulamak isterim.
Bence siz konunun hukuki boyutunu konuşmaya çalışsanız, bir hukuki platform olarak yanıt vermek isteyen çıkabilir. O da yazarın tercihindedir.
Saygılar.
-
Kayıt olurken kurallarınıza göz atmıştım aslında ama hızlıca taradığım için sitede avukat aranamayacağına dair yazılı bir kuralınız varsa bu gözümden kaçmış olmalı. Kusura bakmayın.
O halde, en azından bu kapatma ile ilgili kişisel fikirlerimi yazayım. Belki dediğiniz gibi o zaman yorum yapmak isteyenler çıkar.
-
TTNET dns'leri ile baktığımızda sitenin ... mahkeme kararıyla kapatıldığına (engellendiğine) dair bir ibare göremiyorum. Normalde mahkeme ve numarasının yazılı olması gerekirdi.
-
Yorum yapacak da birşey yok aslında. Çünkü bu zaten tamamen hukuksuz bir kapatmaydı.
İnternet ortamında bir sitede herhangi bir kişiye yöneltilmiş gerçek bir hakaret varsa bile, buna dayalı olarak tüm sitenin olduğu gibi kapatılması tamamen sansürcü ve yanlış bir uygulama zaten bana kalırsa.
Youtube'da Atatürk ile ilgili video yüklendiği için tüm Youtube'un kapatılmasında olduğu gibi.
Ya da yine Adnan Oktar'cıların, kendilerine ait blog'lar bulunduğu gerekçesiyle zamanında tüm wordpress'i kapattırmış olmaları gibi. Ya da google'a ait bir bölümü falan da kapattırdılar sanırım.
Bu adamlar türk adalet sistemi ile oyuncak gibi oynuyor. Hukukçularımızın bazıları da buna alet oluyor.
Hadi diyelim ki bir sitede kişisel hakaret bulunduğu gerekçesiyle sitenin kapatılması mübah olsun. Siteyi işletenlerle bağlantı kurulup, sözkonusu ifadelerin kaldırılması talep edilmeden doğrudan bir kapatma işlemine nasıl gidilebilir?
Bu adamların evrim teorisi ile ilgili yanıltıcı beyanlarını su yüzüne çıkarmak için hazırlanmış pek çok sitenin ve blog sayfasının kapatıldığını biliyorum. Bunlar küçük ve adı bilinmeyen sayfalar. İçerikleri ise kişisel hakaret değil, bilimsel yazılarla dolu. Hakaret dahi olsa, bunların pek çoğunun herhangi bir yazı, email, duyuru, talep, vs almadan kapatıldığını biliyorum.
Benzeri ilk seferinde bizim de başımıza geldi. Ateizm.org kapatılırken hiçbir uyarı veya forumdaki ya da sitedeki herhangi bir mesajın kaldırılmasına dair herhangi bir talep almadık.
Daha sonra ateizm1.org domain'inden yayınımıza devam ettik ve onu da kapattırdılar. Fakat bu sefer, önce bizimle bağlantı kurdular ve forumda Adnan Oktar ile ilgili olarak yer alan hakaretlerin kaldırılmasını talep ettiler.
Biz de cevap yazdık ve binlerce başlığın ve yüzbinlerce iletinin bulunduğu forumun neresinde bahsettikleri ifadelerin yer aldığını bilmediğimiz için kendilerinden link istedik.
Eğer bahsettiğiniz ifadelerin linkini verirseniz ve bunların kişisel hakaret olduğunda hemfikir olursak kaldırırız dedik.
Linkleri vereceklerine dair cevap yazdılar ama hiçbir zaman vermediler.
Ondan sonra, kısa süre içinde o domain'i de yasaklattılar.
Takdir edersiniz ki olayın aslında kişisel hakaretle falan ilgisi yoktu.
İçeriğine karşı oldukları bir web sayfasını, herhangi bir yol bulup kapattırmak istiyorlardı.
Olayın kişisel hakaretle ilgisi olmadığının benim gözümde birbaşka kanıtı, bahsettiğim o diğer pek çok site ve blog sayfasının da kapattırılmış olmasıdır.
Kişisel olarak bu tür içerikli sayfalarla ilgiliyim ve uzun yıllardır onları takip ederim. Bir kısmına sitemizden link falan da vermek için. Dolayısıyla, onların içeriklerinin ne tür bir içerik olduğunu, içlerinde hakaret falan olmadığını yakından biliyorum.
Hakarete en yakın şey, adamların web sayfalarında ve kitaplarında yer alan ve ünlü evrimcilerden veya bilim adamlarından yaptıkları alıntılar diye sundukları bazı altıntıların çarpıtılmış, sahte ve "bağlam dışı" ("out of context") alıntı olduğunun gözler önüne serilmesiydi.
Yani bu adamların gerçekleri çarpıttığı, sahtekarlık yaptıkları ima edilmekteydi. Hakarete en yakın kabul edilebilecek ifadeler, bu tür ifadelerdi o sitelerde. (Ki bizim sitemizin durumu buna bile uymuyor, çünkü bizde bu adamlarla ilgili fazla yazı ve başlık bile yoktu zaten). Buna rağmen o siteler kapattırılabiliyorsa, ben bunun altında hukuk, guguk falan değil, islamcılaşmış ülkenin Adnan Oktar'ın kuklası olmuş savcı ve hakimlerini görürüm.
Bu yüzden burada da bizim sitenin davasını üstlenecek bir avukat bulup bulamayacağımdan emin değildim ama bir şansımı denemek istedim.
Gerçi zaten kullanabileceğimiz bazı avukatlar var hali hazırda. Bağlantı kurup konuştuklarımız var. Fakat şu Ergenekon, vs iddialarına adı karışmamış bir avukat arıyoruz ve bizimki gibi sitelerin davalarını kabul etmeye razı avukatlar arasında öylesini bulmak zor.
Çünkü Atatürkçü ve laik olan, ülkedeki dinci gidişe aktif şekilde karşı koyan pek çok ünlü avukat da Ergenekon, vs ile ilişkilendirilip rahatsız ediliyor ve itibarları sarsılmaya çalışılıyor.
Yani durum o kadar kötü aslında. Siz burada yazıp çizen hukukçular bunların ne kadar farkındasınız bilmiyorum.
Memlekette bu kadar sorun varken, dinsiz, ateist ve evrimci sitelerin dertleri ile uğraşamayız diye düşünüyor da olabilirsiniz bilmiyorum. Ama bence bu gidişat iyi değil.
Bu yüzden duyarlı hukukçuların dikkatini çekmek istedim bu konuya.
-
Ben Türkiye'de yaşamadığım için domain adı benim için zaten yasaklı değil, bu yüzden tam olarak ne çıkıyor bilmiyorum.
Ama bu konu internette çok konuşuldu, yazıldı geçmişte. Sitenin mahkeme kararıyla kapatıldığına dair bir ifade çıkıyor diye biliyorum.
Elimizdeki başka bazı domain'ler açık şu anda Türkiye'de ama ateizm.org'un hala kapalı olması lazım.
Ayrıca, ilgili mahkeme kararının falan bir kopyası elimizde var. Yani o bahsettiğiniz numaralara falan ulaşabilecek durumdayız.
-
Alıntı:
Siz özellikle belli özellikleri olan birini arıyorsunuz üstelik bu kişi mevcut iktidarlada aynı fikirde olmayacak hatta tamamenters bir çizgide olacak,ha bu arada dinci ( ne demekse ) de olmayacak..üstad siz önce önyargılarınızdan kurtulun öyle gelin belki ozaman forum kurallarınıda görmeyi becerebilirsiniz,eğer fikirleriniz hep yukarıdaki gibi forumdaki zikirlerinizde benzeri ise kusura bakmayın iyikide kapatmışlar diyeceğim geliyor...bu arada inananın bu memlekette ilkeli dürüst çalışkan okadaaaaaarrrr avukatlar varki sayısına siz bile şaşarsınız hatta benim kapıma icra için gelen ( vazifesidir yapacak bişey yok ) avukat arkadaşla arada çaya falan gideriz o derece etiklerine de bağlıdırlar...
-
İyi de ateizm.org sitesi TR'den yasaklı falan değil. Bunu nerden çıkardınız ki?
Belki bakan kişinin interneti kesiktir / adresi yanlış yazmıştır ya da o sırada sunucunuz kapalıdır.
-
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Belki bakan kişinin interneti kesiktir / adresi yanlış yazmıştır ya da o sırada sunucunuz kapalıdır.
Evet ben de girebiliyorum ama Open DNS kullandığım için.
Sitenin adminine kendisi de ateizm.org'a sempati duyabileceği için ücretsiz çalışmaya gönüllü (ki bu yasaktır) avukat aramak yerine, bir avukatın bürosuna gitmeyi ve "hukuki hizmet satın alarak" sorunu hakkında adli girişimde bulunmayı tavsiye ederim.
-
Alıntı:
senoleker,
Siz Mars'ta falan mı yaşıyorsunuz beyefendi?
Bu domain adının kapatılması ile ilgili basında çok şey çıktı şimdiye kadar. Hem yerli basında hem yabancı basında. Şöyle bir google'da ateizm.org diye araştırın bakın karşınıza neler çıkacak.
Bilgisayarınızda Türk Telekom'un DNS server'larını kullanmaması için çeşitli ayarlar yapıldıysa, ya da anonymizer falan kullanıyorsanız, veya yasaklı sitelere erişim için kullanılabilecek çeşitli diğer yollardan birini farkında olarak veya olmayarak kullanıyorsanız, siteye erişirsiniz.
Ama çoğu kişi bunların nasıl yapılacağını bile bilmez haliyle.
-
Alıntı:
megamen55 rumuzlu üyeden alıntı
Siz özellikle belli özellikleri olan birini arıyorsunuz üstelik bu kişi mevcut iktidarlada aynı fikirde olmayacak hatta tamamenters bir çizgide olacak,ha bu arada dinci ( ne demekse ) de olmayacak..üstad siz önce önyargılarınızdan kurtulun öyle gelin belki ozaman forum kurallarınıda görmeyi becerebilirsiniz,eğer fikirleriniz hep yukarıdaki gibi forumdaki zikirlerinizde benzeri ise kusura bakmayın iyikide kapatmışlar diyeceğim geliyor...bu arada inananın bu memlekette ilkeli dürüst çalışkan okadaaaaaarrrr avukatlar varki sayısına siz bile şaşarsınız hatta benim kapıma icra için gelen ( vazifesidir yapacak bişey yok ) avukat arkadaşla arada çaya falan gideriz o derece etiklerine de bağlıdırlar...
megamen55,
Buyrun iktidarı çok seven, "dinci" olan, vs ama bu siteyi savunacak bir avukatı siz bulun.
Saf mısınız, yoksa saf ayağına mı yatıyorsunuz.
"Dinci" tabirinin ne demek olduğunu bilmiyorsanız bir ipucu vereyim. Siz muhtemelen bu tabirin ifade ettiği insan tipine uyuyorsunuz.
Önyargının kimde olduğu yaptığınız yorumlardan belli.
Demek böyle yorumlar yapıyorsak iyi ki de kapatmışlar, öyle mi?
İşte memleketimizin tipik insanının demokrasi ve fikir özgürlüğü anlayışı bu kadar.
Bakın ABD'de bir tabir var: "Fikirlerine katılmıyorum, ama bu fikirleri özgürce ifade edebilmen için canımı bile veririm".
Bizim memleketin insanı bu anlayışa ulaşmadığı sürece bizden ne köy olur, ne kasaba.
-
Sayın Av. Şamil Demir,
İlle ücretsiz çalışacak diye birşey yok. Birinin gönüllü üstlenmesini tercih ederim tabi ama parasını da vermeye razıyız.
-
Alıntı:
megamen55,
Buyrun iktidarı çok seven, "dinci" olan, vs ama bu siteyi savunacak bir avukatı siz bulun.
Saf mısınız, yoksa saf ayağına mı yatıyorsunuz.
"Dinci" tabirinin ne demek olduğunu bilmiyorsanız bir ipucu vereyim. Siz muhtemelen bu tabirin ifade ettiği insan tipine uyuyorsunuz.
Önyargının kimde olduğu yaptığınız yorumlardan belli.
Demek böyle yorumlar yapıyorsak iyi ki de kapatmışlar, öyle mi?
İşte memleketimizin tipik insanının demokrasi ve fikir özgürlüğü anlayışı bu kadar.
Bakın ABD'de bir tabir var: "Fikirlerine katılmıyorum, ama bu fikirleri özgürce ifade edebilmen için canımı bile veririm".
Bizim memleketin insanı bu anlayışa ulaşmadığı sürece bizden ne köy olur, ne kasaba.
Şu an sizin güzel hatrınız için şirket pc mden yani dns proxy vs kullanılmayan makinemden sitenize gayet rahatçaelimi kolumu sallaya sallaya girdim ne bir kısıt ne bir yasaksözkonusu bile değil
http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=4985
yukarıdaki ve benzeri linklerdede görüleceği üzre ateizm.org sitesi için taaaaaaaaaaaaaaa 2007 yılında bir yasaklama talep edilmiş fakat uygulama olmamıştır,2007 yılındaki sözde kalmış hadiseyi burada canlandırma çabası sadece ve sadece reklam amaçlı olabilir, bunun dışında ortaya koyduğunuz somut birşeyde yoktur..hatta kullandığınız nick i dahi buna örnek verebilirim
Yazdıklarıma verdiğiniz nazik yanıtlarınıza gelince,ben sizin danışma büronuz değilim amanasıl avukat edinilebileceğini isterseniz tarif edebilirim ki hani bizden ne köy olur ne kasaba ya , o köy kasaba olmayan ülkenin avukatları hakve hukuk mücadelesinde sadece ve sadece hukukun üstünlüğünü gözetirler sizin ne inancınıza ne dilinize ne ırkınıza bakarlar siz yeterki ard niyetli olmayın rahat olun kendiniziTürk avukatlara emanet edin..o ayaklı falan bişelyler yazmışsınız yao cümleye cevap dahi vermem burası köykahvesideğil çünki,ha sizin amerikada tarz bu ise onu orda yapın burası Türkiye...
Sizin memleketin tipik insanları varya sizin o at ile izm arasında kalmış aklınızın alamayacağı kadar demokrat ve fikri hür insanlardır,ayrıca amerikan sloganları ile hareket etmezler yüce amerikanın anlayışı ilede örtüşmezler,meselaaslaIrağa vb..ülkelere demokrasi getirmezler,zaten böyle bir demokrasiyide kabul etmezler o açıdan sizamerikada kalın bu reklam kokan hareketleri orada yapın bizkendi aramızda inananıyla inanmayanıyla gayet iyiyiz bizi merak etmeyin arada size yazarız....
-
Alıntı:
Düşünce özgürlüğüne elbette önem veriyoruz ama yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla aslında bahse konu site umrunuzda değil gibi.E mail adresinize cevap verilmemesi,iletinize cevap verilmemesi (ki kimse vermek zorunda değil) yargı sistemimizin dincileşmiş olduğuna bir işaretse size söylenecek tek bir söz kalıyor.Makaram sarı bağlar,kız söyler gelin ağlar
-
Alıntı:
Şu an sizin güzel hatrınız için şirket pc mden yani dns proxy vs kullanılmayan makinemden sitenize gayet rahatçaelimi kolumu sallaya sallaya girdim ne bir kısıt ne bir yasaksözkonusu bile değil
http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=4985
yukarıdaki ve benzeri linklerdede görüleceği üzre ateizm.org sitesi için taaaaaaaaaaaaaaa 2007 yılında bir yasaklama talep edilmiş fakat uygulama olmamıştır,2007 yılındaki sözde kalmış hadiseyi burada canlandırma çabası sadece ve sadece reklam amaçlı olabilir, bunun dışında ortaya koyduğunuz somut birşeyde yoktur..
Yazdıklarıma verdiğiniz nazik yanıtlarınıza gelince,ben sizin danışma büronuz değilim amanasıl avukat edinilebileceğini isterseniz tarif edebilirim ki hani bizden ne köy olur ne kasaba ya , o köy kasaba olmayan ülkenin avukatları hakve hukuk mücadelesinde sadece ve sadece hukukun üstünlüğünü gözetirler sizin ne inancınıza ne dilinize ne ırkınıza bakarlar siz yeterki ard niyetli olmayın rahat olun kendiniziTürk avukatlara emanet edin..o ayaklı falan bişelyler yazmışsınız yao cümleye cevap dahi vermem burası köykahvesideğil çünki,ha sizin amerikada tarz bu ise onu orda yapın burası Türkiye...
Sizin memleketin tipik insanları varya sizin o at ile izm arasında kalmış aklınızın alamayacağı kadar demokrat ve fikri hür insanlardır,ayrıca amerikan sloganları ile hareket etmezler yüce amerikanın anlayışı ilede örtüşmezler,meselaaslaIrağa vb..ülkelere demokrasi getirmezler,zaten böyle bir demokrasiyide kabul etmezler o açıdan sizamerikada kalın bu reklam kokan hareketleri orada yapın bizkendi aramızda inananıyla inanmayanıyla gayet iyiyiz bizi merak etmeyin arada size yazarız....
megamen55,
Yahu bizim sitenin yasağı konusunu bizden iyi mi bileceksiniz kardeşim.
Turan Dursun forumundan verdiğiniz o 2007 yılına ait "ateizm.org'a sansür sökmedi" başlığı, ilk kapatılmamızdan sonra ateizm1.org domain'ini kullanarak açtığımız sitemiz içindi. Sonra ateizm1.org doman'ini de yasaklattılar. Ateizm.org'un yasak kararını emsal göstererek.
Şu anda ateizm1.org domain'i kullanımda değil zaten. Ateizm2.org domain'i var, http://www.ateizm2.org yazarsanız çalışmıyor, http://ateizm2.org yazarsanız çalışıyor.
Yani onu da yasaklamaya çalışmışlar ama doğru dürüst yapamamışlar.
Türkiye'den pek çok kişinin mahkeme yasağına rağmen ulaşabildiğini biliyoruz. Bir kısmı yukarıda bahsettiğim türde yöntemler kullanarak ulaşıyor, bir kısmı belki Türk Telekom'dan başka ISP kullandıkları için, eğer o ISP yurtdışındaki DNS'leri kullanıyorsa ulaşabiliyor. Yani mesela süperonline kullanıcıları ulaşabiliyor olabilir. Gerçi hangi ISP'yi kullananların ne zaman ulaşıp ne zaman ulaşamadığını bilmiyorum. Dediğim gibi, ben yurtdışında olmadığım için ayrıntıları bilmiyorum.
Ama iki ay önce, Türkiye'ye tatil için 2 haftalığına gittiğimde, ateizm.org adresinin hala yasaklı olduğunu kendi gözlerimle gördüm.
Siz ulaşıyorsunuz diye herkes ulaşabiliyor zannetmeyin.
Alıntı:
yukarıdaki ve benzeri linklerdede görüleceği üzre ateizm.org sitesi için taaaaaaaaaaaaaaa 2007 yılında bir yasaklama talep edilmiş fakat uygulama olmamıştır
Ne kadar da emin konuşuyorsunuz? Sanki sizin siteniz.
Arkadaşım biz bu konuda sürekli soru cevapladık kaç yıldır.
Girebiliyorum, yasak kalktı mı diye soranlar mı dersiniz, ne zaman kaldırtacaksınız bu yasağı diye soranlar mı dersiniz, vs.
Herkes kendi durumuna göre yorum yapıyor.
Elimizde o yasağa dair mahkeme emri var kardeşim. Bunun daha fazlası olur mu.
Kalkıp yasaklı olmayan siteyi açtırmak için avukat mı arayacağız burada?
Komik olmayın.
-
Alıntı:
bartelmi diaz rumuzlu üyeden alıntı
Düşünce özgürlüğüne elbette önem veriyoruz ama yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla aslında bahse konu site umrunuzda değil gibi.E mail adresinize cevap verilmemesi,iletinize cevap verilmemesi (ki kimse vermek zorunda değil) yargı sistemimizin dincileşmiş olduğuna bir işaretse size söylenecek tek bir söz kalıyor.Makaram sarı bağlar,kız söyler gelin ağlar
Bu sitenin yasaklı olmasını garipsemeyen ve bu konuda birşeyler yapmaya niyeti olmayan kişi ya tutucu toplumun beyin yıkamalarından etkilenip ateizmi öcü gibi, ateistleri de ahlaksız, aşağılık insanlar gibi gören bir kişidir, ya düşünce özgürlüğüne gerçekte değer vermeyen biridir, ya da suya sabuna dokunmak istemeyen, korkak ve mevcut baskıcı hükümet ve moda olmuş islamcı akım tarafından sindirilmiş biridir.
-
ttnet abonesiyim,verdiğiniz her iki domain adresine rahatça girdim whois sorgulamaları normal proxy kullanmıyorum dns değiştirmiyorum vs vs vs...bende gördüğümü söylüyorum...benim gördüğüm tamamen neyse ya amaca hizmet ediyorum... herneyse selametle hocam...
-
Alıntı:
Bu sitenin yasaklı olmasını garipsemeyen ve bu konuda birşeyler yapmaya niyeti olmayan kişi ya tutucu toplumun beyin yıkamalarından etkilenip ateizmi öcü gibi, ateistleri de ahlaksız, aşağılık insanlar gibi gören bir kişidir, ya düşünce özgürlüğüne gerçekte değer vermeyen biridir, ya da suya sabuna dokunmak istemeyen, korkak ve mevcut baskıcı hükümet ve moda olmuş islamcı akım tarafından sindirilmiş biridir.
Beyefendi yazmayayım diyorum ama zorluyorsunuz....bu yazdıklarınız nedir yahu...siz değilmisiniz sitemiz Adnan Oktar tarafından bu kişinin şahsına yönelik bazı yazılar tarafından tedbiren yasak kararı alındı diyen..siz forumuzdaki bir takım yazılardan dolayı x biriile davalık olun sonrada kalkın nasıl busitenin yasaklanmasına gözyumarsınız diye sizin dışınızdakileri korkak gerici vs vs ile suçlayın ..iyiminiz hocam..nasıl gidiyor reklam çalışmaları bakın bizde size ne güzelhizmet ediyoruz iyi değilmi böyle....sizin domainlerinizde en ufak bir kısıt söz konusu dahi değil artı forumunuzda yazdığınız yazılardan dolayı mahkeme kişisel haklara saldırı kararı verip tedbiren kapama kararı vermişse buda bizim derdimiz değil...herkezsizin gibi düşünmek zorunda hiç değil...hayırlı işler hocam....amerikada tutar ama bu ha...
-
Alıntı:
ttnet abonesiyim,verdiğiniz her iki domain adresine rahatça girdim whois sorgulamaları normal proxy kullanmıyorum dns değiştirmiyorum vs vs vs...bende gördüğümü söylüyorum...benim gördüğüm tamamen neyse ya amaca hizmet ediyorum... herneyse selametle hocam...
Madem böyle bir iddia getiriyorsunuz, daha önce defalarca yaptığımız gibi, Türkiye'de yaşayan ateistforum kullanıcılarına tekrar bir soracağım siteye erişip erişemediklerini.
Bu yasakların gidip geldiğini, bazı bölgelerde yasak varken, başka şehirde yaşayanların yasaksız girebildiğini falan da duyduk hep geçmişte.
Neden öyle olduğunu ben de bilmiyorum. Zaten o yüzden kafası karışık insanlardan çeşitli sorular geldi hep. Yasak kalkmış gözümüz aydın, girebiliyorum diyenler, ertesi gün tekrar yazıp, bugün giremiyorum ne oldu acaba diyenler falan oldu.
Tek bildiğim, yasak her durumda ve herkes için teknik açıdan doğru dürüst işlemese de, ortada bizim hakkında henüz hiçbirşey yapmamış olduğumuz bir mahkeme kararı var.
-
megamen55,
Adnan Oktar'ın bu siteyle uğraşmasının gerçekten de kişisel hakaretle ilgili olduğunu düşünecek kadar saf değilsinizdir umarım.
Eğer öyleyseniz, size iyi uykular.
O kişinin ve ekibinin bizimle uğraşmak uğruna yaptığı daha onca şey var ama burada anlatamam.
-
Alıntı:
senoleker,
Siz Mars'ta falan mı yaşıyorsunuz beyefendi?
Denemedim ancak orada rahat edemeyeceğimi düşünüyorum. Zira Mars'ın, insanların yaşaması için uygun atmosfere sahip olmadığı konusunda ciddi endişelere sahibim. Sonuç olarak size inandırıcı gelmese de Dünya'da yaşıyorum. Üstelik ateizm.org konusunu duymamak için dünya dışı bir gezegende yaşamak gerekmiyor. Örneğin siz benim adımı duydunuz mu? Benimle ilgili çıkanlar ateizm.org hakkında çıkanlardan daha fazla. Netice olarak, sizin için çok önemli olan sitenizin kapanması hususu, korkarım sadece sizin için önemli. Yani öyle yeri göğü inleten bir durum yok. Google'a "ateizm.org" yazdığımda çıkan sonuç sayısı, kendi adımı soyadımı yazdığımda çıkanın yarısı.
Şimdi tekrar girmek istediğimde mahkeme kararı yazısına yönlendirildiğini gördüm. Ben bu mahkeme kararı yazılarını o kadar çok severim ki kendi kişisel siteme (www.kocaeli.org) bile ondan koydum. Ancak artık gerçekten kapatılmak istenen yerler DNS'ten kapatılmıyor, ilgili IP'ler router'lardan boş bir yere yönlendiriliyor. İlgili kurumlardan (Örneğin BTK'dan) hangi mahkeme kararına istinaden kapatıldığı konusunda bilgi edinme'den bilgi istemeyi denediniz mi? Zira olay yasaklamadan ziyade bir hataya benziyor. Siz de bunu çok iyi kullanıyorsunuz sitenizin reklamını yapmak için. Kutlarım :)
-
senoleker,
Alıntı:
Benimle ilgili çıkanlar ateizm.org hakkında çıkanlardan daha fazla. Netice olarak, sizin için çok önemli olan sitenizin kapanması hususu, korkarım sadece sizin için önemli. Yani öyle yeri göğü inleten bir durum yok. Google'a "ateizm.org" yazdığımda çıkan sonuç sayısı, kendi adımı soyadımı yazdığımda çıkanın yarısı.
Google parametrelerinizi ingilizce sitelere ağırlık verecek şekilde değiştirirseniz, sonuç çok daha farklı olacaktır. Ama malesef bizim türkçe basın yabancılar kadar önem vermedi bu konuya.
Gerçi geçen yılki aramalara göre daha az sonuç veriyor bu yıl, ama hala yeterince söz ediliyor.
Bu düşünce özgürlüğü konusunda bizim ülke insanının ne kadar geri olduğunun göstergesidir kanımca. Bu tür azınlık görüşlerinin hür ifadesi batıda çok önemli bir konudur ve düşünce özgürlüğünün ve demokrasinin en önemli göstergelerinden biridir. Yani aslında yeri göğü inletmesi gereken bir konu. Batı ülkelerinde de inletir zaten, ama bizim yasakçı zihniyete alışmış ülkemizde doğal karşılanıyor tabi.
Alıntı:
İlgili kurumlardan (Örneğin BTK'dan) hangi mahkeme kararına istinaden kapatıldığı konusunda bilgi edinme'den bilgi istemeyi denediniz mi? Zira olay yasaklamadan ziyade bir hataya benziyor.
Yukarıda bahsettim ya, elimizde kararın bir kopyası var zaten.
Bir ihtiyati tedbir kararı. Adnan Oktar'ın avukatı, müvekkiline dair sitemizin forumunda hakaretler olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurmuş, kendi adamları olan yargıç da iddiaların doğruluğu ortaya çıkana kadar siteyi kapatma kararı almış.
Biz o zaman Türkiye'nin en tanınmış ateist platformunun temsilcisi olarak kendi ismimizle ortaya çıkmak istemediğimiz için, avukat tutup hukuki girişimde bulunmadık. Siteyi başka domain isimlerinden tekrar açmayı tercih ettik. Bu yüzden de karar prensip olarak hala geçerli.
Ama bu domain yasaklamaları her zaman doğru dürüst işlemediği için, bir şehirde yaşayan girebiliyor, başka şehirde yaşayan giremeyebiliyor bazen. Ya da aynı kişi bir gün girebiliyor, ertesi gün mahkeme kararı yazısıyla karşılaşıyor giremiyor. Sizin de başınıza gelen durum gibi.
Alıntı:
Siz de bunu çok iyi kullanıyorsunuz sitenizin reklamını yapmak için. Kutlarım :)
Ben değil, ben pek uğraşmadım işin aslı, ama bu kapatma olayından basında çok söz edilince site daha çok tanındı zaten. Kapattıranlar da bunun geri teptiğini görmüş olacaklar ki, sonradan aldığımız ve şu anda açık olan bazı domain'leri kapattırmak için uğraşmıyorlar artık.
-
megamen55,
Siz sitede yasak olmadığını iddia ettiğiniz için Ateistforum'da dün bir başlık açtım ve Türkiye'den bağlananların siteye girip giremediğini sordum:
http://www.ateistforum.org/index.php...5&#entry755335
Göreceğiniz gibi bazıları girebiliyor, bazıları giremiyor.
Ya da yukarıda senoleker'in başına gelen durum gibi, aynı kişi bir gün girebiliyor, ertesi gün bakıyor giremiyor.
Bunlar domain'e dayalı yasakların teknik olarak doğru dürüst işlememesinden kaynaklanıyor.
Ama teknik olarak site hala yasaklı.
Ateizm.org yasaklı, ateizm2.org eğer http://www.ateizm2.org diye girerseniz yasaklı, sadece http://ateizm2.org diye girerseniz yasaksız. Aynı sitenin birbaşka domain adı olan a-teizm.org ise yasaksız olması lazım.
-
Elinizdeki dava dosyasının bir numarası v.s. olmalı; bu dava halen devam ediyor mu?
Bir şekilde sonuçlanmış ve başta verilen ihtiyati tedbir kararı iptal edildi, durum BTK ya bildirildi ama BTK bu engellemeyi tam olarak kaldıramadı gibi bir izlenime kapıldım.
BTK'ya tekrar sormak en mantıklısı gibi geliyor bana neye istinaden kapalı olduğunu.
-
Benim elimde ihtiyati tedbir kararının bir örneği var. Bana açılmış herhangi bir davanın değil. O ihtiyati tedbir kararının örneği ise elimize dolaylı bir yoldan geçti. Doğrudan gidip, ben bu sitenin hazırlayıcısıyım, kararın örneğini istiyorum diye başvurduğumuz için değil.
Ortada bana açılmış bir dava yok. Çünkü, herşeyden önce, bu site ABD'de host edilen yabancı bir site. Dilinin türkçe olması ayrı konu. Sitenin sahibi de yabancı, site de yabancı bir site hukuki açıdan.
Türk mahkemelerinin yetki alanı içinde ikamet eden ve muhattap alabilecekleri birini bulamamış oldukları için, ortada bana açılmış bir dava yok zaten.
Dolayısıyla, bu yasaklama youtube'un, google'ın, wordpress'in ya da Richard Dawkins'in sitesinin yasaklanmasına benziyor bir bakıma. Yabancı bir siteye Türkiye'den olan erişimin yasaklanmış olması sebebiyle.
Alıntı:
BTK'ya tekrar sormak en mantıklısı gibi geliyor bana neye istinaden kapalı olduğunu.
İşte ben de bu tür işlerle ilgilenecek bir avukat arıyorum zaten.
Benim tahminim, bu kapatmanın gerekçesi olan şikayet konusu bir sonuca ulaşmadığı için yasak devam ediyor.
Ama yasak çıktığı zaman site başka server'daydı, şu anda bambaşka bir server'da. Yani IP adresi o ihtiyati tedbir kararında geçen adres değil artık. Dolayısıyla, yasağın teknik açıdan doğru dürüst işmemesinin altında bu tür sebepler de olabilir.
-
Kaç gündür hukuki net formunu dikkatle takip ediyorum,şu ateistmidir teistmidir nedir ne yapmaya çalıştığınıda anlayamadığım adam sürekli güncelliğini koruyor.Bence burada reklam var!Allahsızlığın kitapsızlığın reklamı yapılıyor!Yok adnancılar site kapatmışta.yardım istiyormuş ta!mış ta muş!Bu bir kara propagandadır!Kendi sitesinin ve tezi çürütülmüş bir iddanın arkaik hezeyanlarının forma bilinçli tezahürüdür.Kimse Müslüman-Türk milletini kendi ideolojik sapkınlıkları için kara propoganda yoluyla tahkir ve tezyife girişemez.Site yöneticilerinden tek ricam,bu tip kara propagandistleri sitede barındırmayarak formun vizyonu ve kalitesine halel getirmemek olacaktır.Saygılarımla,Allah Türk'ü korusun.
-
Alıntı:
İşte ben de bu tür işlerle ilgilenecek bir avukat arıyorum zaten.
Bunun için avukata ihtiyacınız yok.
Her Türk vatandaşının BTK'ya bu soruyu sorma ve cevabını alma hakkı vardır.
Eğer Türk vatandaşı iseniz, www.btk.gov.tr sitesinde bilgi edinme kısmı vardır, oradan "www.falanfilan.org internet adresine girdiğimde mahkeme kararıyla kapatılmış olduğu yazıyor. Bu kapatmaya gerekçe olan ve benim bu siteye girmemi engelleyen kararın dosya numarasını öğrenmek istiyorum" minvalinde ve mealinde bir talepte bulunursanız size kanuni süresi içerisinde cevap verilecektir. Cevabınızı mail olarak almak istediğinizi de belirtebilirsiniz.
Türk vatandaşı değilseniz, bu siteyi görememekten rahatsız olan Tütk vatandaşlarından birine bu soruyu sorması için KENDİ SİTENİZDE de çağrıda bulunabilirsiniz.
Bunu ben de yapabilirim ancak bu siteye girmeyi düşünmediğim ve kapalı ya da açık olması beni hiç ilgilendirmediği için bunu yapmak istemiyorum.
-
senoleker,
Kapatma kararının kopyasının elimde olduğunu söylemiştim. Üzerinde numarası, bilmemnesi de var.
Benim ihtiyacım bu kararın birbaşka kopyasını daha edinmek değil, bu konuda vekalet vereceğim ve yasağın kaldırılması konusunda uğraşacak bir avukat bulmak.
-
Alıntı:
kutluk06 rumuzlu üyeden alıntı
Kaç gündür hukuki net formunu dikkatle takip ediyorum,şu ateistmidir teistmidir nedir ne yapmaya çalıştığınıda anlayamadığım adam sürekli güncelliğini koruyor.Bence burada reklam var!Allahsızlığın kitapsızlığın reklamı yapılıyor!Yok adnancılar site kapatmışta.yardım istiyormuş ta!mış ta muş!Bu bir kara propagandadır!Kendi sitesinin ve tezi çürütülmüş bir iddanın arkaik hezeyanlarının forma bilinçli tezahürüdür.Kimse Müslüman-Türk milletini kendi ideolojik sapkınlıkları için kara propoganda yoluyla tahkir ve tezyife girişemez.Site yöneticilerinden tek ricam,bu tip kara propagandistleri sitede barındırmayarak formun vizyonu ve kalitesine halel getirmemek olacaktır.Saygılarımla,Allah Türk'ü korusun.
kutluk06,
Ne oldu, pek mi rahatsız oldunuz?
Farklı fikirlere pek tahammül yok galiba sizin oralarda. Hep kendimiz gibilerle mi büyüdük yoksa?
Sizin bu forumda yazmaya ve yardım istemeye, hukuki konuları tartışmaya ne kadar hakkınız varsa, benim de o kadar hakkım var.
Bir de forum sahiplerine şikayet edip barındırmayın bu adamı demişsiniz utanmadan. İşte toplumdaki yasakçı zihniyetin insanların iliklerine kadar işlediğinin en güzel göstergesi.
Farklı bir dünya görüşü ve bakış açısını temsil ettiğini gördüğünüz birinin burada yazmasına bile tahammülünüz yok.
Madem iflas etmiş ve çürümüş bir fikri savunuyoruz, neyimizden çekiniyorsunuz o zaman? Şu ateizmi yıllardır çürüte çürüte bir hal oldunuz. İyi de, çürümüş başka fikirlerden, mesela eski yunan Tanrı'larının (Zeus falan) varlığından, ya da putataparların fikirlerinden niye çekinmiyorsunuz? Onlara niye bu kadar öfke duymuyorsunuz? Çünkü onlar gerçekten de çürümüş fikirler, değil mi? Onlardan çekinecek birşeyiniz yok.
Ama bizden korkuyorsunuz. İmanınızdan edeceğiz, ayartacağız diye çekiniyorsunuz. Çünkü için için biliyorsunuz inandığınız dinin aklen ne kadar saçma olduğunu, ve akli sebeplerle değil, çevrenize uyma güdüsüyle, psikolojik ve duygusal sebeplerle inandığınızı.
Siz nasıl putperestlerin putlarına, Viking'lerin zamanında inandıkları Tanrı'ları Thor'a, İnka'ların inandıkların denizlerin altında yaşayan Tanrı'larına, eski yunanlıların Olimpos dağının tepesinde yaşayan Tanrı'larına (Zeus, Poseidon, vs), Hinduların Bhahman'ına, ya da Vişnu'suna, ya da Tanrı'sız dinlerin (taoizm, şintoizm, budizm gibi) inançlarına inanmıyorsanız, ben de bir tanesine daha inanmıyorum. Arap mitolojisinin Tanrı'sı olan Allah'a.
Britanica ansiklopedisine göre dünya üzerinde 10000 din var. Siz bunların 9999'unu reddediyor, kendi ana babanızın ve toplumunuzun dinine inanıyorsunuz. Ben ise o birini daha reddediyorum. Aramızdaki tek fark o.
-
Alıntı:
senoleker,
Kapatma kararının kopyasının elimde olduğunu söylemiştim. Üzerinde numarası, bilmemnesi de var.
Benim ihtiyacım bu kararın birbaşka kopyasını daha edinmek değil, bu konuda vekalet vereceğim ve yasağın kaldırılması konusunda uğraşacak bir avukat bulmak.
Yapabileceğim bir şey kalmadı. Üzgünüm.
Söylediklerimi anlamamakta ısrar ediyorsunuz çünkü.
Son olarak söyleyip bir daha konuya girmeyeceğim:
BİR HATA OLABİLİR. TEKRAR NUMARAYI SORUN. SİZİN ELİNİZDEKİ BELGELER ESKİ. VERİLEN TEDBİR KARARI ON MİLYON SENE GEÇERLİ OLMAZ. TEDBİR KALKMIŞ AMA DNSLERDEN BİRİNDEN SİLİNMESİ UNUTULMUŞ OLABİLİR.
Eğer size aynı numaraları verirlerse o zaman avukat ararsınız.
-
senoleker,
Şimdi anladım. Teşekkür ederim.
İhtiyati tedbir kararlarının bir süresi olduğunu söylüyorsunuz. Çoktan geçmiş olabilir diyorsunuz.
O zaman tekrar bilgi edinmekte bir fayda olabilir tabi.
Teşekkürler.
-
Bakın Sayın inanmayan,neye inanıp neye inanmayacağınız ( gerçi siz inançsızsınız ama )inanın birçoğumuzun umurunda bile değil...ama yukarıda kendinize düşen söz hakkını kullanmak ile başlayıp heyzeyana oradanda hakarete dönüşen yazınız üzre şu aşşağıda yazacaklarımı kabul buyurun...
Burası bir hukuk sitesi,cahil cühela forumu yada aptallar platformu değil,kendinizi çokmu zeki zannediyorsunuz???ALENEN REKLAM YAPIYORSUNUZ...sizin bu çok meşhur forumuzun hiçbir üyesi Türkiyede Değil Türkiyede ulaşabileceğiniz hiçkimse yok mudur da buradan avukat isteğinde bulnuyorsunuz,burada sadece bilgi paylaşılır,siz sorununuz ile ilgili bilgi almak derdinde değilsinizki...herşeyden önce imzanızdaki FORUM LİNKLERİ ni kaldırın ki bir nebze olsun dürüst olduğunuzu düşünelim,siz sadece ve sadece buraya reklam amacı ile gelmiş bunuda tutarsız mesnetsiz ve desteksiz saçmalıklarınızla alenen belgelemişsiniz,hatta yetmemiş imzanızı forumunuzun reklam alanına çevirmişsiniz,bunlar okadar basit okadar ucuz reklam kokan hareketler ki ya inanmayacağım bile varsa sizin şu durumunuzu yukarıdaki kin ve nefret dolu yazınızı gördükten sonra bir inancım olduğuna dahada şükreder oldum..burdan size iş çıkmaz sayın inanmayan hadi siz okul önlerine falan tezgah açın ....
-
Alıntı:
megamen55,
Adnan Oktar'ın bu siteyle uğraşmasının gerçekten de kişisel hakaretle ilgili olduğunu düşünecek kadar saf değilsinizdir umarım.
Eğer öyleyseniz, size iyi uykular.
O kişinin ve ekibinin bizimle uğraşmak uğruna yaptığı daha onca şey var ama burada anlatamam.
Kişinin adının Titrinin kim olduğunun önemi yoktur eğer bir kişiye kişisel haklarına yazılı ve görsel yolu ile hakarette bulunmuşsanız gerekli tedbirler uygulanır...
-
megamen55,
Bu başlığı objektif bir şekilde okuyan herkes görecektir ki, o konulara ilk giren ben değilim. Ben buraya site kapatmalar ile ilgili hukuki bir konuyu paylaşmak için geldim ama geldiğimden beri temsil ettiğim düşünce ve web sayfası yüzünden hedef olup saldırıya uğrayan ben oldum.
kutluk06'nın dedikleri ise bana cevap hakkı doğurdu, ben de onu kullandım sadece.
İmzadaki linkler ise dikkat ederseniz baştan beri değil, son yazdığım birkaç mesajdan beri var sadece. Çünkü geliş amacım site tanıtımı değil. Zaten o sitenin burada tanıtıma ihtiyacı yok. Buradan daha popüler bir forum orası.
Hem herkes sitesinin adını profilinde, imzasında tanıtabilirken ben niye tanıtamıyorum ki? Bu kadar mı gözünüz dönmüş durumda konu ateizm olunca?
-
Alıntı:
Kişinin adının Titrinin kim olduğunun önemi yoktur eğer bir kişiye kişisel haklarına yazılı ve görsel yolu ile hakarette bulunmuşsanız gerekli tedbirler uygulanır...
İhtiyati tedbir kararının ilk çıktığı dönemde bizim sitede bu kişi ile ilgili pek bir içerik yoktu. Hala yok gerçi. Adı bile nadiren geçer bu adamın bizim makalelerimizde.
Ama forumda birilerinin açtığı bir başlıkta hoş olmayan ifadeler kullanılmış olabilir. Yüzbinlerce mesajın yazılmış olduğu, her gün binlerce mesaj asılan bir forumda 10-15 kişilik bir moderasyon ekibi bile her başlık altındaki her iletiyi takip edemez. Raporlama seçeneği var. Katılımcılardan raporlamalarını istiyoruz ve raporlananlara kesin bakılır. Raporlanmayanlar gözden kaçabilir.
Adamlardan ilk kapatmada zaten bir uyarı veya herhangi bir yerdeki herhangi bir mesajın kaldırılması konusunda bir talep bile gelmedi.
Ama ilk kapatılmamız yankı uyandırınca, ikinci domain adresinin kapatılmasında (ateizm1.org) bu sefer önce bağlantı kurup Adnan Oktar'a ait hakaretlerin kaldırılmasını istediler. Biz de yüzbinlerce mesaj arasında hangilerinden bahsettiklerini bilemediğimiz için link istedik. Göndereceğiz dediler ama göndermediler. Sonra da site kapatıldı yine.
Hukuk bunun neresinde?
Youtube'daki milyonlarca videonun 1-2 tanesinde bizim yasalara aykırı birşey var diye bütün youtube'un kapatılmasına benziyor bu. Ya da wordpress'deki binlerce blog'dan bir tanesinde yine Adnan Oktar'a sözde hakaret var diye bütün wordpress'in kapatılmasına.
Bunlar da yapıldı bizim memlekette. Adnan Oktar ve ekibi, kendi ceplerindeki savcı ve hakimlerle yaptırdılar.
Richard Dawkins'in önce kitabını, sonra web sitesini yasaklattılar.
Bunlardan haberiniz var mı yok mu bilmiyorum.
Ama bana hukuk guguk diye maval okuyacağınıza, önce bu uygulamalardaki hukuksuzluğu kendiniz teyit edin.
-
Ey site yöneticileri,ey hukukcu taifesi,sabah bir mesaj yolladım,ateistmidir teistmidir inancı kalıpsız şu adama artık haddini bildirin diye.Hey hat!Adama reklam yapıyor diye attığım mesaja sözde cevap vermiş:"Yok yunan mitolojisindeki Tanrıları reddediyormuşuzda,yok o da arap mitolojisine inanmıyormuşta v.s".Arkadaşlar,lütfen benim reklam kampanyasıdır inanmayın diye gösterdiğim tepkinin karşılığı cevabu ne olmalıydı sizce?Şu şu nedenlerden dolayı reklam yapmıyorum der kanarı çıkardı.Ama adam neden inançsız olduğunun çapsızlığından başlayıp,%99 müslüman olan bir ülkede yaşayan resmi dili türkçe olan bir milletin dinine arap mitolojisi nevinden aşağılamalarla bu milletin manevi duygularını tahkir ve tezyifte hala ısrar etmektedir.Son mesajınıda okudum,hukuk diyor,guguk diyor,sizin ülkenizde hukuk böyle mi işler diye kendini hukuklar üstü bir yerlere koymaya çalışıyor!Be terbiyesiz çapsız adam,kaç gündür gelmiş burada milletten yardım istiyor ama bilinç altı çaopsızlığının propagandasını yapıyorsun!Buradaki arkadaşlarda gördüğüm kadarıyla ellerinden gelen bilgi ve uğraşlarla hukuki anlamda yardımcı olmaya çalışıyorlar.Ama sen sanki nedeni anlaşılmaz(aslında nedeni kara propagandadır) bir huysuzluk içinde kah sana cevap veren arkadaşlara,kah hukuk sistemine verip veriştiriyorsun!Ya sem kimsin?Provakatörmüsün?Site yöneticileri inandığınız hukuk değerleri adına hala bu kapa propagandisti atmayacakmısınız?Daha ne kadar hakaret edecek bu yavuz hırsız?
-
kutluk06,
Bu başlığı okuyan her objektif üye kimin düzeyli yazdığını, kimin ağzından salyalar akarak yazdığını görecektir mutlaka.
Gerçi forum yönetiminin kimin tarafını tutacağı da meçhul. Nasıl kişilerin burasını yönettiğini bilmiyorum çünkü. Hep birlikte göreceğiz burasının ne kadar demokratik ve adaletli bir yer olduğunu.
-
Alıntı:
kutluk06 rumuzlu üyeden alıntı
Ama adam neden inançsız olduğunun çapsızlığından başlayıp,%99 müslüman olan bir ülkede yaşayan resmi dili türkçe olan bir milletin dinine arap mitolojisi nevinden aşağılamalarla bu milletin manevi duygularını tahkir ve tezyifte hala ısrar etmektedir.
Benim inançsızlığımı ifade etmem senin manevi duygularına hakaret oluyor öyle mi?
Bakın siz şu müthiş demokrasi anlayışına.
Geldiğimden beri rahat bırakmadınız. Bir o saldırıyor, bir öbürü.
Sonra da provokatör ben oluyorum, öyle mi?
-
Bir konuyu tartışmakla, saldırmak arasındaki farkı ayırt edemeyen üyelerimizin yarattığı gerginliği biraz olsun durdurabilmek için ,
konu kilitlenmiştir.