-
15 yıllık Zorunlu Hizmet Mağdurları!!! Toplanıyoruz !!!
Susup karışmayayım, banane dedim ama kendimi tutamadım..yaklaşık 2 hafta önce aşağıdaki yorumu forumda paylaştım ki paylaştığımda okuyan sayısı 107.000 gibi bir rakamdı. Şimdi 10 bin küsür olduğunu görüyorum. Buda demek oluyor ki yaklaşık 3500 kişi yazılanları okudu. Fakat çobanın kavalı öttürmesini bekleyen sürü misali bir omzu kalabalığın düdük sesi olmadan hareket etme, akıl yürütme kabiliyetimizi yitirdiğimizden olsa gerek, hala buna yazdım, ona söyledim, ahlar olsun vahlar olsun gibi ezik, sinik, kendine güveni olmayan, köşesinden saklanıp orada kalmaya mahkum yorumları okudukça kahroluyorum. Allah aşkına kendinize gelin VE GÖRÜN ARTIK . Kimsenin sizin için birşey yapacağı yok . EĞER SİZ BİRŞEYLER YAPMAZSANIZ...
Herkese merhabalar
Konu başlığındaki hukuksuzluğun kurbanlarından biri olduğum için uzun süredir forumu takip ediyorum. Okunma sayısının 107.000 gibi rakamlara ulaşmış olmasına rağmen, genelde iyi niyet telkinlerinden ibaret, ama hep bir umut ve hep beklenti içindeki stabil yorumlardan ileriye gidemediğimizi gördüm (Bende dahil). Lafı uzatmadan diyorumki artık beklemeyelim ve harekete geçelim. Mağdur edildiğimiz hukuksuzluğa TAMAMEN YASALAR VE HUKUK KURALLARI içinde TEPKİMİZİ gösterelim. Sesimizi duyuralım. En basitinden hayvan hakları derneği bile ( tepkilerini küçümsediğim için değil örnek olduğu için yazıyorum) gösterdiği tepkiler ile bugün ana haber bültenindeki yerini alıp birkaç sokak köpeği için gerekli düzenlemelerin yapılmasına ön ayak olabilmekte iken, biz devletin varlığının sebebi, en temelde insan, sonra vatandaş olarak, bütün gelişmiş toplumların orta çağda bıraktıkları kölelik düzeninin 21 yy Türkiye'sinde mağdurları olarak haklı sesimizi duyuralım. (ve ben 3-5 kişiden ibaret olmadığımızı biliyorum). AMA NASIL ?
İşte çıkış noktamızda burası. Dediğim gibi tamamen yasalar ve hukuk kuralları içinde,
a- imza kampanyası olabailir
b- Basın açıklaması olabilir
c- Millet vekilleri ile toplu görüşme talebi olabilir
ç- izinli gösteri olabilir
d- Bu konuda ayrıntılı bir Belgesel yada video olabilir
Benim ilk aklıma gelenler bunlar. Ama ilk yapmamız gereken bir araya gelmek, konuşmak tartışmak, fikir üretmek. Bir kişinin sağlayacağı bir bağlantı, başka birinin hazırlayabileceği bilgilendirici bir site, yada başka birşey. Önemli olan düşünmek. Naçizane fikirlerim. Yorumlarınzı bekliyorum
Facebook sitesinde "Kölelik Düzeni Mağdurları" adıyla oluşturduğum profili arkadaş olarak ekleyin. Daha sonra burada oluşturcağımız grup ile öncelikle imza kampanyası düzenleyip kaç kişi olduğumuza bakacağız. Bağlantınız olan herkese bu konuyu iletin, destek arayın. Sonraki adımı grupta tartışıp belirleriz. Kesinlikle karamsar ve korkak olmayın. Sonu ne olursa olsun bu düzen zaten size 6 ay 20 GÜN hapis cezasını kesmiş.Kaybedeceğimiz birşey yok. O yüzden LÜTFEN BEKLEMEYİN !!! BİRŞEYLER YAPALIM !! (Ne yaparsak yapalım kesinlikle hukuk kuralları içerisinde olacaktır. Biz bozguncu veya haydut değiliz ) mail atabilir yada yada mail ilede facebook ta aratabilirsiniz joanozbourne@gmail.com
-
Cevap: 15 yıllık Zorunlu Hizmet Mağdurları!!! Toplanıyoruz !!!
Forumda konu başlıklarını gezip mangalda kül bırakmayanlar, asıp kesip biçenler, salya sümük ağlayanlar, ona buna yazıp umut dilenenler, gazetede 2 satır haber görünce kurtuldum zannedenler !!!!!!!!!!! sizleride bekliyoruz.. bir sonraki yazımda tek tek isim vereceğim haberiniz olsun !!!!!! (bana kızmayın, kızmanız gereken ben değilim)
-
Affedin, bilmediğimden soruyorum.
15 yıl zorunlu hizmet mağduru nedir?
Daha doğrusu "mağdur" olmanıza sebep olan şey nedir?
Not: Bilerek ve isteyerek, hür iradesi ile bir sözleşme imzalayıp sonra işler istediği gibi gitmeyince bilerek ve isteyerek imzaladığı bu sözleşmenin kendi lehine ve karşı taraf aleyhine olarak geçersiz kılınmasını istemek tabii ki mağduriyet olarak adlandırılamaz.
-
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Affedin, bilmediğimden soruyorum.
15 yıl zorunlu hizmet mağduru nedir?
Daha doğrusu "mağdur" olmanıza sebep olan şey nedir?
Not: Bilerek ve isteyerek, hür iradesi ile bir sözleşme imzalayıp sonra işler istediği gibi gitmeyince bilerek ve isteyerek imzaladığı bu sözleşmenin kendi lehine ve karşı taraf aleyhine olarak geçersiz kılınmasını istemek tabii ki mağduriyet olarak adlandırılamaz.
Evet bilmiyorsunuz ve bilmediğinzii bile bile yorum yazmışsınız ama ben sizi affediyorum şimdi dinleyin ve öğrenin lütfen. Ben 13 yaşında iken babamın benim adıma karar alıp 4 yıl askeri lise+15 yıl mecburi hizmet süresine BENİM ADIMA İMZA ATARAK karar verip hayatımı ipotek altına al(abilmesi)ması
1- hukuksuzluk değilse nedir ?
2-Burada babam mı suçludur yoksa 15 yıl boyunca bana hiçbir şekilde istifa yada çıkış imkanı (tazminat dahil ) tanımayıp beni zorla çalıştıran devletmi ?
3-13 yaşındaki bir çocuğun ( siz o yaşlarda muhtemelen kısa şortunuzla top koşturup bisiklete biniyordunuz ) karar verme yetisi yada hür iradesinden söz edilebilirmi ?
4- Edilebiliyor ise bile ben herhangi bir yere imza atıp taahhütte bulumadı isem bu zorlama neden ?
5-İnsan hayatının en değerli 15 yılını sevmediği ve istemediği ( severek ve isteyerek yapanlarda var saygı duyuyorum ) bir mesleği yaparak ( askerlik bir meslek değil yaşam biçimidir, yani üniformayı akşam çıkarmış olmanız sizi sivil hayata entegre etmez) geçirmek zorunda bırakılıyor ise ( diğer tüm meslek gruplarında böyle bir angarya söz konusu değil iken ) bu bir mağduruiyet değilde nedir ?
6- Umarım şimdi mağduriyetimiz daha anlaşılır olmuştur. Destek vermek isteyen herkesi bekliyoruz . Teşekkürler
-
Alıntı:
mordanadam rumuzlu üyeden alıntı
Evet bilmiyorsunuz ve bilmediğinzii bile bile yorum yazmışsınız
Yorum yazmadım iftira etmeyin :)
Evet, olayı anladım şimdi. Gerçekten ilginç bir gariplik var. "Çocukken babam beni köle tüccarına satmış" dan farkını göremedim bunun.
Birçok saçmalık, haksızlık duydum devlette ama sizin taraf olmadığınız bir sözleşmenin (sözleşme babanızla devlet arasında) sizin hayatınızı bağlaması gibisini emin olun duymadım.
Sizi sonuna kadar destekliyorum.
-
Ben eşimle ve de 1 arkadaşımla birlikte 3 kişi yürüyüş, imza vb ses getirici hukuki bir faaliyete katılırız. Diğer katılacak arkadaşlar da burada sayıyla birlikte yazarsa gerçek sayımızı ve gücümüzü görmüş oluruz.
-
Burada bu şekilde bir bütünlük sağlamak çok zor. Neden facebook ta açtığım sayfaya üye olmak istemiyorsunuz anlamadım. Korkacak birşey yok. Bende 99 mezunu astsubaydım 2010 yılında işi bıraktım. Dediğim gibi amacımız bir hukuksuzluk, haydutluk yapmak yada çete kurmak falan değil. Tamamen hukuk kuralları içerisinde haklı olduğumuzu düşündüğümüz bir konuda sesimiz duyurmak. Lütfen facebook sayfasına üye olun ve destek verin. Şu ana kadar 2 arkadaşım katıldı teşekkür ediyorum ve kutluyorum kendilerini. Meğer ne kadar zormuş
-
Sayfa değil, bir "kişi" açmışsın.
Hadi, kişi olsun diyelim; her şeyi "gizli"
halbuki bu kişinin HER ŞEYİNİ onunla arkadaş olmayan herkes de görebilmeli.
Öncelikle güvenlikten her şeyi aç ve sonra onunla arkadaş olmayan bir hersaptan nasıl göeündüğüne bak.
Bu hali ile buna kimse arkadaşlık teklif etmez.
-
Bunu anlamak için mühendis olmaya gerek yok. zaten yukarıda da belirttim sayfa değil profil olduğunu. Ayrıca araca değil amaca odaklanın. Katılan arkadaşların orada olmak için çok fazla çaba harcayıp kafa yorduklarını zannetmiyorum ki zaten çok basit. Amaç kaç kişiyiz ve ne yapabilirizi görmek. Sayfa olsaydı ve dediğin gizlilik ayarlarını da yapmış olsaydım katılım yoğunluğundan sayfa açıılrken hata mesajı alacağımızı zannetmiyorum.
-
Valla eklemiştim o profili; ama iptal edeceğim şimdi.
Azarlana azarlana sizin yanızda olmak istemem.
Yolunuz açık olsun.
-
Alıntı:
Valla eklemiştim o profili; ama iptal edeceğim şimdi.
Azarlana azarlana sizin yanızda olmak istemem.
Yolunuz açık olsun.
Amacım ukalalık etmek değildi, ayrıca sizi veya buradaki herhangi birini azarlamak benim haddime değil. Sürçü lisan edip terbiye sınırlarını aştıysak affola. Kusura bakmayın. İlginiz için teşekkür ederiz. Saygılarımla
-
Sn senolekere ben de katılıyorum. Biz kendi adımız ve soyadımızla herşeyimizin açık olan kimliğimizle arkadaş olarak ekleyeceğimiz kişinin de adı ve soyadının gizli olmamasını isteriz. Yani Facebookta Adı ve soyadının "Kölelik Düzeni Mağdurları" olan kişiyi ben dahil pek kimsenin ekleyeceğini zannetmiyorum Madem bu işe soyundunuz ve herkesi tek çatı altına toplayıp hukuki bir toplantı imza vs yapmaya koyuldunuz. O zaman kimliğinizi de çekinmeden arkadaş olduğunuz 3 arkadaş gibi açıkça belirtmeniz gerekir.
-
Amacım herhangi birşeyi gizlemek yada saklamak değil. Kimseden korktuğumdan yada çekindiğimden de değil. Prensip olarak facebook tarzı paylaşım sitelerine karşı olduğum için kendi adıma bir profilim yok. Kendi adıma bir profil oluşturmayıda düşünmüyorum. Ama böyle bir organizasyon için malesef ihtiyacımız var. Eğer eklerseniz orada bütün bilgilerimi paylaşırım gerekirse buluşur konuşur tartışırız yada tanışırız herneyse. Daha iyi bir fikri olan yada ben daha iyisini yaparım diyen varsa oraya gelmeyede hazırım.Zaten belli bir çoğunluğa ulaştığında etkinlik sayfasına dönüşecek. İlk açtığımda hiç arkadaşım olmadığı için etkinlik sayfasına izin vermedi önce profil açmak zorunda kaldım. Dediğim gibi sayfanın duvarında kimlik bilgilerime ulaşabilirsiniz bu kadar önemli ise
-
inşallah bu sene değişecek inşallah hayırlısıyla artık istediğim işi yapacam yeterki şu 112. madde değişsin
-
Alıntı:
ataker57 rumuzlu üyeden alıntı
Sn senolekere ben de katılıyorum. Biz kendi adımız ve soyadımızla herşeyimizin açık olan kimliğimizle arkadaş olarak ekleyeceğimiz kişinin de adı ve soyadının gizli olmamasını isteriz. Yani Facebookta Adı ve soyadının "Kölelik Düzeni Mağdurları" olan kişiyi ben dahil pek kimsenin ekleyeceğini zannetmiyorum Madem bu işe soyundunuz ve herkesi tek çatı altına toplayıp hukuki bir toplantı imza vs yapmaya koyuldunuz. O zaman kimliğinizi de çekinmeden arkadaş olduğunuz 3 arkadaş gibi açıkça belirtmeniz gerekir.
Bunu kastetmemiştim. "Kölelik düzeni mağdıurları" sayfasına giren ve onunla arkadaş olmayan biri ne köleliği ne mağdurluğu hiç bir şey anlamıyor. O profille arkadaş olmayan birisi profile baktığında profilin amacını, neden kurulduğunu görmeli ve profil insanları davet etmeli.
Ama burada sanki "sadece bizi tanıyanları kabul ederiz, ne olduğunu bilmiyorsanız arkadaş olamazsınız" gibi bir görünüm var.
-
Alıntı:
meteora81 rumuzlu üyeden alıntı
inşallah bu sene değişecek inşallah hayırlısıyla artık istediğim işi yapacam yeterki şu 112. madde değişsin
Sevgili kardeşim; sayfanın başında 1 nci sayfada yazdığım ilk yorumu lütfen okurmusun ??
Bu forumu açmaktaki amacım yıllardır bu forumlarda tekrarlanan inşallah maşallah gibi işi Allaha havale edip köşesinde bekleyenleri "BİZ BİRŞEYLER YAPMASSAK KİMSENİN BİZİM İÇİN BİRŞEYLER YAPMAYA NİYETİ OLMADIĞINI GÖSTERMEKTİ. Eğer bize katılmak istersen menun oluruz, yok hayır ben işi allaha havale ettim köşemde beklerim diyosan, böyle bekleyenlerin olduğu başka forumlar var tavsiye edebileceğim !!
-
Tüm samimiyetimle söylüyorum, biraz düşünün. Türkiyede yaşıyoruz ve genel mantık BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN MANTIĞI. Önce kendinize bakın. Sizi ilgilendirmeyen yada bir şekilde ucu sizi dokunmayan bir konu ile ilgili kaç yürüyşe, protestoya, kaç imza kampanyasına hadi onuda geçtim kaç facebook sayfasına üye oldunuz ??? En baştada söyledim forumların okunma sayısı 110.000 gibi rakamlara ulaşmış. Ta biki 110.000 adam yok öyle birşey. Ama bu konuda gerçekten mağdur olan çok adam olduğunu biliyorum. En başından beri bu facebook sayfasına NİYE BU KADAR TAKILDINIZ, NEDİR SORUN anlamadım. Lütfen bu tip yorumlar ile konuyu saptırmayın. Derdimiz şu an nerede nasıl değil. GEÇELİM ORAYI ARTIK . Üye olmak isteyen için sayfa orada. Daha iyisini yapan varsa ben gelemeye hazırım. Yoksa lütfen susun artık insanlar sizin alakasız yorumlarınızı okuyup konudan uzaklaşmasın.
-
facebook "Kölelik Düzeni Mağdurları" isimli profili arkadaş olarak ekleyin. Orada benimle ilgili yeterli açıklama var eğer aklınıza takılan soru buysa. Sonraki aşamada yeterli çoğunluğa ulaştığımızdaki ulaşırsak yukarıda bahsettiğim basın açıklaması, imza kampanyası vb gib hukuksal zeminde bir eylemle sesimiz duyurmaya çalışalım. Kimsenin bizim için birşey yapacağı yok . Eğer biz kendimiz için birşeyler yapmassak. Artık inşallah, maşallah gibi yorumları bırakın ve gerçekleri görün .
-
Size gerçekten yardımcı olmak istiyorum ama siz sanki size muhalefet etmek istiyormuşum gibi anlıyorsunuız. Bu bakış açısı çok kötü. Anlaşılmayan ters gelen bir şey varsa SORUN. itiraz etmeyin.
Bütün iyi niyetimle tekrarlıyorum.
Sayfanıza üye olmayan biri girdiğinde gördüğü TÜM İÇERİK şu:
Alıntı:
Kölelik Düzeni Mağdurları
Temel Bilgiler
Cinsiyet Erkek
Kölelik herkesle profil bilgilerinin sadece bir kısmını paylaşıyor. Kölelik 'i tanıyorsan, kendisini arkadaşın olarak ekle veya kendisine mesaj gönder .
Arkadaşlar (5)
Şaban U...
Mehmet Ç...
Harun R...
Fatih K...
Olpak A...
Ne kölesi? Ne düzeni? Konu hakkında bilgisi olmayan birisi ne anlayacak bundan?
Hükümete, yönetime muhalif; üçüncü sınıf bir hareket görünümünde.
Hadi, duvara bakmayı akıl ettik diyelim:
Alıntı:
Duvar
Arkadaşlar adım Adem M...
99 hazırlama mezunu astsubaydım. 2010 yılında firar ettim. 2011 yılı itibarı ile ilşiğim kesildi. İstanbulda ikamet ediyorum. Amacım bir gizem yaratmak değil sadece facebook tarzı sitelerde kendi adıma profilim olmasına prensip olarak karşıyım. Yeterli çoğunluğa ulaştığımızda bu profil bir etkinlik sayfasına taşınacaktır. Saygılarımla
Dün, 14:57
Arkadaşlar katıldığınız için teşekkürler.
Konu nedir bilmiyoruz, yorumlamaya başlayalım:
Hmmm. Assubaymış firar etmiş.
"Firar" ve "Firari" nasıl bir imge oluşturur okuyanın kafasında?
"Vay hain vay. Askerden firar etmiş ha?"
Neden firar ettiğinizi bilmiyor ki kimse. Bu "firar" lafını çıkartın bir kere.
Hani bana yazdığınız yazının bir benzerini ama daha güzelini yazın; ilk cümlede özet olsun sonra birkaç paragrafla durumu konu ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bir kişinin anlayacağı şekilde yazın.
Çünkü ben her davet ettiğim arkadaşa sizin durumunuzu tek tek anlatamam ki. Kimse yapmaz bunu. Siz bile durumunuzu bana açıklarken sinirlendiniz. Ama tüm dünya sizin durumunuzu biliyor değil ki. Anlatmazsanız da kimse öğrenmez.
Adınızı soyadınızı yazmanız da katiyyen gerekli değil. Tam aksine bence kötü. Rumuz kullanın.
Tekrar edeyim: Çok büyük bir probleminiz var: Dünya yüzündeki herkesin sizin durumunuzu bildiğini düşünüyor gibisiniz. Ama değil. Sizden ve yakınlarınızdan başka kimse bilmiyor. ÇOK AÇIK ŞEKİLDE durmunuzu profil sayfasında (duvarda değil!) görünecek şekilde yazmalısınız. Bunu gören çok sayıda kişi sizi destekleyecektir.
-
Alıntı:
Size gerçekten yardımcı olmak istiyorum ama siz sanki size muhalefet etmek istiyormuşum gibi anlıyorsunuız. Bu bakış açısı çok kötü. Anlaşılmayan ters gelen bir şey varsa SORUN. itiraz etmeyin.
Bütün iyi niyetimle tekrarlıyorum.
Sayfanıza üye olmayan biri girdiğinde gördüğü TÜM İÇERİK şu:
Ne kölesi? Ne düzeni? Konu hakkında bilgisi olmayan birisi ne anlayacak bundan?
Hükümete, yönetime muhalif; üçüncü sınıf bir hareket görünümünde.
Hadi, duvara bakmayı akıl ettik diyelim:
Konu nedir bilmiyoruz, yorumlamaya başlayalım:
Hmmm. Assubaymış firar etmiş.
"Firar" ve "Firari" nasıl bir imge oluşturur okuyanın kafasında?
"Vay hain vay. Askerden firar etmiş ha?"
Neden firar ettiğinizi bilmiyor ki kimse. Bu "firar" lafını çıkartın bir kere.
Hani bana yazdığınız yazının bir benzerini ama daha güzelini yazın; ilk cümlede özet olsun sonra birkaç paragrafla durumu konu ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bir kişinin anlayacağı şekilde yazın.
Çünkü ben her davet ettiğim arkadaşa sizin durumunuzu tek tek anlatamam ki. Kimse yapmaz bunu. Siz bile durumunuzu bana açıklarken sinirlendiniz. Ama tüm dünya sizin durumunuzu biliyor değil ki. Anlatmazsanız da kimse öğrenmez.
Adınızı soyadınızı yazmanız da katiyyen gerekli değil. Tam aksine bence kötü. Rumuz kullanın.
Tekrar edeyim: Çok büyük bir probleminiz var: Dünya yüzündeki herkesin sizin durumunuzu bildiğini düşünüyor gibisiniz. Ama değil. Sizden ve yakınlarınızdan başka kimse bilmiyor. ÇOK AÇIK ŞEKİLDE durmunuzu profil sayfasında (duvarda değil!) görünecek şekilde yazmalısınız. Bunu gören çok sayıda kişi sizi destekleyecektir.
Sevgili şenol abi ( o kadar çok yazıştıkki artık abi diyorum umarım sakıncası yoktur)
Bende diyorumki bu durmdan mağdur olanlar bile görüp üye olmazken bu konu ile uzaktan yakından alakası olmayan insanlar ben oraya ALLAH KELAMI da yazsam kimse gelip zaten üyede olmaz destekte vermez. ( Adım gibi biliyorum mantık aynı BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN) bu nedenle konuyla ilgisi olmayanlar umurumda değil . Benim amacım burada bu durumdan mağdur ve forumları takip eden 110 bin kişinin en azından 100 nü biraraya toplamaktı ama malesef oda mümkün değil sanırım. Sağlık olsun.
-
Bence yanlış düşünüyorsunuz. İnsanlar mağdurların yanında olmak ister ve siz de -en azından bana göre- mağdursunuz.
Sizin gibi mağdur olanlar bu gruba girmeye çekinirler; belki muvazzaftırlar, belki kaçaktırlar (durumunuzu tam olarak bilmiyorum) kimliklerini ele verecek şeyler yapmak istemezler. Ama bu konudan muzdarip olmayan insanların üye olmaya çekinecekleri bir durum yok. Bence tam aksine mağdur olmayanları toplamayı hedefleyin. Araya mağdur yakınları ya da mağdurların kendileri de girecektir zaman içinde.
Ama bunun için BU KONU HAKKINDA HİÇ BİR BİLGİSİ OLMAYAN bir insan profile baktığında çıldırtıcı bir haksızlık olduğunu hemen görmeli ki eklesin.
Haksızlıktan benim gibi kendisi de rahatsız olsun ki arkadaşlarını da davet etsin.
Bunu hep burada görüyorum ama içeriğini tam anlamamıştım. Kendi imzaladığınız sözleşmeden vazgeçmeye çalıştığınızı düşünüyordum. Ama siz durumu açıklayan bir mesaj yazdınız ve ben durumu anladım. İşte, bu mesaj güzel bir mesajdı. Onu daha çarpıcı olarak yazıp profile koyun. Sonra da insanlara bu profili eklemelerini, arkadaşlarını davet etmeleribi isteyen bir rica da koyun.
Bunu yapmanız bir gününüzü almaz. Bence denemeye değer.
-
+ Destek mordanadam..İnanki sayı tahmin edemediğin kadar...Ama facebook filan yaklaşmıyor insanlar işte...
-
Yahu, su firar konusuyla ilgili yeni forum acildiginda bir bildirim falan gelmiyor, ben de unutuyorum yeni neler var bakayim diye yeni geldi aklima bir baktim ki ortalik karistirmis, gazetelerde cikan yazilardan medet umanlar falan diye benim de basima tas dusecek sekilde laflar atilmis, yok isimlerini tek tek veririm falan, VIP uyelere firca atar gibi konusmalar vs. (VIP uye hukuk konusunda ileri derece bilgili ve bu sayfanin sıkı takipçilerinin aldigi bir basliktir, yani bilgisinden dolayi oyle yazdim, rutbesinden dolayi degil)
Arkadasim ben de yurtdisindayim firar ettim is degistirme hakkim olmadigi icin. Ayni yolun yolcusuyuz, ayni davayi destekliyoruz, ve sonuna kadar destekliyorum toplu hareket edilmesini... Ama boyle agresif tavirlarla kimse pesinden gelmez. Kolelik duzeni falan diye grup kurarsan da kimse uye olmaz, senoleker'in kafasinin karistigi gibi herkesin kafasi karisir, anlamaz vermek istedigin mesaji. Neyse simdi okkali bi cevap da bana verirsin de tartismaya gireriz diye uyariyorum, ben bu sitede senin yazdigin sekilde yazan pek cok arkadasin yoneticiler tarafindan uyarilmaya muteakip siteden atildigina tanik oldum. Derdimizi anlatirken, hakliyken, haksiz durumuna dusmeyelim lutfen. Sonuna kadar destekliyorum bu davayi, haliyle, cunku turkiyeye gelemiyorum ben yillardir bu konu yuzunden.
Gelelim konuya. Baska forumda da yazdim. Facebookta benim kurduğum ve su anda 300lere yaklaşan üyesi olan "firar subay/astsubay" isimli bir sayfa var. Hukuki.netteki haberlerle birlikte karşılaştığım çeşitli tartışma konularını orada da paylaşıyorum. Su ana kadar firar yoluyla ayrılmış pekcok kişiyle tanıştım ve bu insiyatifimden oturu cok pozitif tepkiler aldım. Oraya üye olabilirsiniz. İstediğiniz ne varsa orada propagandasını yapabiliriz.
Aktif meslekte olanlar girmez, tartışmaz, yürümez diye düşünmeyin. Ben yurtdışına firar ettiğimden beri Türkiye'de ne imkansız denilen seylerin tartışmaya açıldığını, nelerin değiştiğini ve hala degismekte olduğunu cok iyi biliyoruz hepimiz. Esas etkili olan aktif personelin de sesini korkmadan duyurmasidir.
Bir de bu 2012 Mart'ta 112. madde degisecek olayi nedir birileri dillendiriyor da arkasini da o birileri doldurabilir mi?
-
Evet, Imza kampanyamizi olusturmus bulunuyorum. Lutfen aileniz, arkadaslariniz, cevrenizdeki bu konu ile ilgili duyarli herkese duyurunuz. Ne kadar cok imza, o kadar cabuk sesimiz duyulacak!!! Tesekkurler
http://imza.la/firar
-
SAYIN MİLLİ SAVUNMA KOMİSYONU;
Ben Türk silahlı kuvvetlerinde görev yapmakta olan bir astsubayım,bu onurlu görevi 9 yıldır sürdürmekteyim.Önümüzdeki günlerde TSK personel kanunu ile ilgili değişiklik planlarınız olduğunu düşünüyorum ve ilk olarak değişmesi gereken en önemli maddesinden bahsetmek istiyorum;TSK personel kanunu 112. madde.
Bir çok personel daha hayatı tanımadan,13 yaşında babasının attığı imza ile bu işe başlıyor.Ne yazıkki personel işinden memnun değil ve mesleğini değiştirmek isterse 15 yıl zorunlu hizmetini tamamlamadan tazminatını dahi verse istifa edememektedir.
2011 yılındayız ama yazık ki personel istemeden yaptığı bu işten istifa hakkı tazminatını da verse bulunmamaktadır.İstifa etmenin en makul yolu firar etmek.Belki denk gelmişsinizdir, işten istifa etmek isteyen TSK personelinin düştüğü durumları gazeteden veya haberlerden görmüşsünüzdür.Sırf istifa edebilmek için personel firar eder, firar süresi en az 1.5 yıl olmalıdır.Bu süre içinde hiçbir işte çalışamaz,sürekli bir kaçak hayatı yaşar, olayın psikolojik yönüde var tabikişinin hem ailesi hem kendisi o 1.5 yılı nasıl geçiriyor bir düşünün.
Firar süresi bitince personelin TSK dan ilişiği kesiliyor, fakat birde bunun cezası var; 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası.Sırf mesleğinden istifa etmek için firar eden personel bu defa hırsızla,teröristle,tecavüzcüyle birlikte hapis yatar ve hapis süresini doldurduğunda artık özgürdür. Sizce 2011 Türkiye' sinde böyle bir kanun bize yakışıyor mu?
İlgili madde TSK Personel Kanunu 112. madde.Bu madde gereği 15 yıl fiilen hizmet etmedikçe istifa etme hakkımız yok.En azından tazminat ödeyerek istifa etme hakkımız olmalı.Bu maddenin değişmesi gerektiğini düşünen yüzlerce personel mevcut.
Sonuç olarak şunu söylemek isterim bu sadece bir haksızlık değil tam anlamıyla angaryadır ,köleliktir.Ayrıca 8 sene eğitim görmüş bir pilot subay ile 1 yıl eğitim görmüş bir astsubayın zorunlu hizmet süresinin eşit olması olayın ayrı bir adaletsiz yönüdür.Sırf bu yüzden zorunlu hizmet süresi değişmelidir.
Sayın milli savunma komisyonu üyeleri lütfen yardımcı olun ve çoğu kimsenin bilmediği bu durumu sizden ricam dile getirin.
Arz eder saygılarımı sunarım.
bu mesajı milli savunma komisyonunda görevli tüm millet vekillerinin adreslerine gönderdim başkana ve yardımcısında mektupta gönderecem.
Oğuz Kağan Köksal Başkan AK Parti Kırıkkale
Dilek Yüksel Sözcü AK Parti Tokat
Mustafa Akış Katip AK Parti Konya
Ruhi Açıkgöz Üye AK Parti Aksaray
Seyit Sertçelik Üye AK Parti Ankara
Tülin Erkal Kara Üye AK Parti Bursa
Mehmet Süleyman Hamzaoğulları Üye AK Parti Diyarbakır
Fevai Arslan Üye AK Parti Düzce
Ali Şahin Üye AK Parti Gaziantep
Gülay Dalyan Üye AK Parti İstanbul
Erdal Kalkan Üye AK Parti İzmir
Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu Üye AK Parti Kahramanmaraş
Harun Çakır Üye AK Parti Ordu
Halil Özcan Üye AK Parti Şanlıurfa
Ali Demirçalı Üye CHP Adana
Ahmet Toptaş Üye CHP Afyonkarahisar
Arif Bulut Üye CHP Antalya
Turhan Tayan Üye CHP Bursa
Mustafa Moroğlu Üye CHP İzmir
Orhan Düzgün Üye CHP Tokat
Edip Semih Yalçın Üye MHP Gaziantep
Münir Kutluata Üye MHP Sakarya
Koray Aydın Üye MHP Trabzon
http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/k...ste?p1=34&p2=9
burada mail ve adres numaraları var
-
Alıntı:
macabre rumuzlu üyeden alıntı
Evet, Imza kampanyamizi olusturmus bulunuyorum. Lutfen aileniz, arkadaslariniz, cevrenizdeki bu konu ile ilgili duyarli herkese duyurunuz. Ne kadar cok imza, o kadar cabuk sesimiz duyulacak!!! Tesekkurler
http://imza.la/firar
Bakın, Siz çok iyi biliyorsunuz (ben de burada öğrendim) ama ilk defa okuyacak olanlar bilmiyor.
Yazdığınız metinden benim anladığım şu:
Siz bizzatihi kendiniz, 18 yaşını doldurduktan sonra TSK ile bir sözleşme imzaladınız ve şimdi mızıkçılık ediyorsunuz.
Emin olun anlaşılan bu.
Sizin durumunuzun en vurucu yeri, bir başkasının (babanızın) sizin rızanız dışında imzaladığı bir sözleşmenin sizin hayatınızı mahvetmesi.
Bunu vurgulamalısınız olayı bilmeyenlere durumunuzun vehametini anlatmak için.
Zorunlu himzet lafını kullanmayın. Firar lafını asla kullanmayın. Sanki sizin durumunuzun hiç bir çıkış yolu yokmuş gibi anlatın. Aslında bu doğru da. Çünkü firar dediğiniz yol suç zaten. Normal olarak sizin babanızın imzaladığı ama sizin istemediğiniz bu sözleşmeye uymamak için yapabileceğiniz hiç bir şey yok.
-
Alıntı:
Bakın, Siz çok iyi biliyorsunuz (ben de burada öğrendim) ama ilk defa okuyacak olanlar bilmiyor.
Yazdığınız metinden benim anladığım şu:
Siz bizzatihi kendiniz, 18 yaşını doldurduktan sonra TSK ile bir sözleşme imzaladınız ve şimdi mızıkçılık ediyorsunuz.
Emin olun anlaşılan bu.
Sizin durumunuzun en vurucu yeri, bir başkasının (babanızın) sizin rızanız dışında imzaladığı bir sözleşmenin sizin hayatınızı mahvetmesi.
Bunu vurgulamalısınız olayı bilmeyenlere durumunuzun vehametini anlatmak için.
Zorunlu himzet lafını kullanmayın. Firar lafını asla kullanmayın. Sanki sizin durumunuzun hiç bir çıkış yolu yokmuş gibi anlatın. Aslında bu doğru da. Çünkü firar dediğiniz yol suç zaten. Normal olarak sizin babanızın imzaladığı ama sizin istemediğiniz bu sözleşmeye uymamak için yapabileceğiniz hiç bir şey yok.
Cok tesekkur ederim mesajiniz icin, size katiliyorum fakat olayi kendimin bile kabul edemeyecegi sekilde lanse etmem dogru olmaz, sanirim size de olay yanlis aktariliyor. Bu "cocuktum farkinda degildim" argumanini aslinda hukuktan biraz anlayan kimse yemiyor. Cunku 22 yasinda tegmen cikana kadar su anda hukuki olarak bir askeri ogrencinin TSK'dan istedigi sekilde ayrilabilmesi mümkün. Baba'larimiza yüklenme ve rizamiz disinda hayatimizin mahfedilmesi argümaninda da katilamiyorum size, ve yine yanlis yönlendirildiğinizi söyleyebilirim. Ben Harp Okuluna girerken 18 yasimi gecmistim, kendim attim yuklenme senedine imzami, ve bu imzanin ardindan askeri liseye giriste babamin (ben o zamanlar resit olmadigim icin) yerime attigi imza ve yuklenme senedi gecerliligini yitirdi. Yani adamin bir sucu yok niye babamin yuzunden rizam disinda hayatim mahfoldu diyeyim?
Müsade ederseniz konuyu saptirmadan direk rahatsizligi anlatayim kisaca. Bunun icin de hak vereceginizi umuyorum sonunda ama "Firar" lafini, "zorunlu hizmet" lafini kullanmam gerek. Cunku olay bu aslinda. Firar her zaman bir suctu, ve sonsuza kadar da suc olarak kalmalidir. Burada bizim yapmak istedigimiz argüman, sistemden cikmak istemenin suç işlemeden mümkün olmamasi. Yani "Ayrılmak isteyen personelin tek çözümü izin tecavüzü yaparak firar etmektir. Bu konu Anayasa’nın 38. maddesinde belirtilen “Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz.” maddesine de aykırılık oluşturmaktadır." Bu cumleleri de sizin mesajinizdan sonra ekledim imza kampanyasi metnine, biraz daha o kisma vurgu yapmak gerekiyor, haklisiniz. Tesekkurler. Esas argüman bu yani. Babam degil, benim suc islemeden sözleşmemi feshedememem.
Gelelim "Mizikcilik" konusuna: Bugun futbolcusundan, en ust duzey sirket yoneticisine, hadi birakin onlari devlette TSK disindaki tum memur kadrolarinda istifa ile yapilan sözleşmenin feshedilmesi mümkün iken; ben üsteğmen olarak "yapilan masraflari ödemeye hazirim, istifa etmek istiyorum" dediğimde neden mızıkçılık olarak algilaniyor? Cok mu yeri doldurulamaz saniyorsunuz askeri personeli? Istifa hakki taninirsa herkes kacacak, istifa edecek mi saniyorsunuz? Başka bir argüman da TSK'daki uzmanlasma ve personele yapilan yatirimlar. Sizce Samsung, Sony, Unilever vs. personeline TSK'dakinden daha mi az yatirim yapiyor? Daha mi az kursa gönderiyor, onlara bel bagliyor? Eger problem uzmanlaşma ise Apple personeli daha mi az uzmanlasiyor sizce; ki onlar son iphone'nun chip bilgisiyle istifa edip Intel'e calismaya gidebiliyorlar? Yani TSK'da calisan bir üsteğmen'in, bir yüzbasi'nin yeri daha mi zor dolduruluyor da "istifa edersen hapse atarim" diye personel zorla 15 yil calistiriliyor? Bu kendi kuyrugundan korkmaktir. Mecburi hizmetin kaldirilmasi TSK'nin dinamik bir yapiya kavusturulmasi icin 1. gerekli konudur.
Sakin yanlis anlamayin tepkim size degil, ama konunun da dogru anlasilmasi gerek. Herkes tarafindan. Bu sekilde kamuoyu olusturabilir, derdimizi iletisim kurabilir, bir cevap alabiliriz.
Tesekkurler
-
Hayırdır arkadaşlar , çokmu zor astsubaylık veya subaylık ? Güzel meslektir aslında.
Bildiğim kadarı ile
en az 2.000 TL maaş + ssk + yemek + emekli sandıklarına üye olma olayı var.
Emekli olduğunda da ssk dan da aylık alıyorsun. emekli sandığından da toptan para alabiliyorsun veya aylık alabiliyorsun.
Şayet yanlış biliyorsam içinizde bilen varsa
http://www.enbuyukaskerbizimasker.net/Rutbeler.aspx
Buradaki rütbelerden en yüksekten en aşağıya doğru aldıkları maaşları yazabilirmi ? Birde emekli olunca aldıkları ssk ve emekli sandığı aylıklarını ?
Çalışma saatleride sanırım ideal sabah 8 akşam 6 sanırım.
6 dan sonra alayda taburda vb nöbetçi subay vb bir şekilde kalması gerekirse extradan mesaide alıyor sanırım ?
Cumartesi günü , pazar günleride çalışmak yok sanırım ?
Çalıştığı zaman extra gene günlük mesai alıyor diye biliyorum.
Tek zorluğu sanırım evlendiğinde eşi ile beraber lojmanlarda kalması sanırım. Lojmanlarında kirası bildiğim kadarı ile ucuz ? aylık 200-300 tl bir şey olması lazım.
Askerlik mesleği güzeldir .
Ama tabi ben sana eğitim verdim , yetiştirdim 15 sene zorunlu duracaksın demeleri biraz abes olmuş. 9 sene olabilir mesela , veya eğitim tazminatı verilip istenmiyorsa çıkılması lazım. Çıkmak için devlete ödenecek tazminat miktarıda örnek 2011 için 10.000 TL ideal veya bir kurul kurulup askerliği beğenmeyip çıkmak isteyen askerler için tazminat miktarı tl bakımından ayarlanabilir.
veya 7 sene mecburi hiç bir şekilde çıkamaz sonrasındaki , 8 senede isteyen tazminat ödeyip çıkabilirde olabilir.
Tabiki çözüm bulunması lazım bunda.
Zaten teğmen olarak başlasa
4 sene sonra üst teğmen
4 sene sonra yüzbaşı kurmaylık sınavına girer.
4 sene sonra binbaşı
4 sene yarbay
16 sene etti zaten.
Teğmenlerin pek bırakacağını sanmıyorumda , acaba astsubaylar eziliyormu ondan mı sıkılıyorlar ?
Çünki yaşzedeler ise tam tersi onlarda yaş kararları ile çıkarıldıkları için üzülüyorlar ve geri girmek istiyorlar.
Askerken çıkarıldım ekmeğimi bile kazanamıyorum , biz askeriz ne anlarız esnaf işinden , diğer mesleklerden , kimse bizi işyerine almıyor eşimiz , çoluk çocuk aç kalıyoruz , çaycılık yapmaya başladım ,pazarda limon satmaya başladım , bizim işimiz askerlik bizi geri alsınlar diye hayıflananıda var.
-
Alıntı:
MahmutDemirkiran rumuzlu üyeden alıntı
Hayırdır arkadaşlar , çokmu zor astsubaylık veya subaylık ? Güzel meslektir aslında.
Bildiğim kadarı ile
Emekli olduğunda da ssk dan da aylık alıyorsun. emekli sandığından da toptan para alabiliyorsun veya aylık alabiliyorsun.
Buradaki rütbelerden en yüksekten en aşağıya doğru aldıkları maaşları yazabilirmi ? Birde emekli olunca aldıkları ssk ve emekli sandığı aylıklarını ?
6 dan sonra alayda taburda vb nöbetçi subay vb bir şekilde kalması gerekirse extradan mesaide alıyor sanırım ?
Tek zorluğu sanırım evlendiğinde eşi ile beraber lojmanlarda kalması sanırım. Lojmanlarında kirası bildiğim kadarı ile ucuz ? aylık 200-300 tl bir şey olması lazım.
Ama tabi ben sana eğitim verdim , yetiştirdim 15 sene zorunlu duracaksın demeleri biraz abes olmuş. 9 sene olabilir mesela , veya eğitim tazminatı verilip istenmiyorsa çıkılması lazım. Çıkmak için devlete ödenecek tazminat miktarıda örnek 2011 için 10.000 TL ideal veya bir kurul kurulup askerliği beğenmeyip çıkmak isteyen askerler için tazminat miktarı tl bakımından ayarlanabilir.
veya 7 sene mecburi hiç bir şekilde çıkamaz sonrasındaki , 8 senede isteyen tazminat ödeyip çıkabilirde olabilir.
4 sene sonra üst teğmen
4 sene sonra binbaşı
4 sene yarbay
16 sene etti zaten.
Teğmenlerin pek bırakacağını sanmıyorumda , acaba astsubaylar eziliyormu ondan mı sıkılıyorlar ?
Çünki yaşzedeler ise tam tersi onlarda yaş kararları ile çıkarıldıkları için üzülüyorlar ve geri girmek istiyorlar.
Askerken çıkarıldım ekmeğimi bile kazanamıyorum , biz askeriz ne anlarız esnaf işinden , diğer mesleklerden , kimse bizi işyerine almıyor eşimiz , çoluk çocuk aç kalıyoruz , çaycılık yapmaya başladım ,pazarda limon satmaya başladım , bizim işimiz askerlik bizi geri alsınlar diye hayıflananıda var.
Yazdigin cogu bilgi yanlis, biraz daha arastir istersen. Askerlik meslegine laf eden de olmadi, begenen yapsin. sen de gorusunu belirt ama yargilama burada kimseyi cok rica ediyorum.
-
Alıntı:
Bildiğim kadarı ile
4 sene sonra üst teğmen
4 sene sonra binbaşı
4 sene yarbay
16 sene etti zaten.
Fikirlerini/yorumlarini belirtmen ozgurce bir davranis, buna birsey denemez. Ancak bahsettigin yorumlardan veya cikarimlardan sadece "askerlik meslegi guzeldir" fikrin dogru, tabi bu da gorecelidir. Sen sevebilirsin ama kimisi sevmez.
Bunun disindaki dger yorumlarinin hicbiri dogru degil. Gerceklik payi olmayan bilgileri bu sekilde bu platformda soylemen hatalidir ve insanlari yanlis yonlendiriyorsun.
Guzel bir ozlu soz vardir: Aşını, suyunu bilmediğin gönüllerde koyun gütme, sonra kaçıracağın
keçilere çobanlık yapamazsın...
Saygilar
-
Alıntı:
5 yıl bu mesleği yaptım.
Toplasan 3,5 yıl evime adım atmamışımdır. Hatta daha fazla.
Extra mesai diye bir şey yok. Askerlik mesleği 24 saat üzerinden yapılır, yani sizi 7 gün 24 saat çalıştırsalar da 1 kuruş fazla para alamazsınız.
Gemide çalıştığımdan olsa gerek, haftasonu çalışmamak gibi bir kavramı pek bilmiyorum.
Söylediğim gibi, mesai diye bir kavram yok. Akşam evinize gitmeniz sizin hakkınız değil, amirinizin size verdiği izindir. Gitme derse gidemezsiniz...
-
Alıntı:
macabre rumuzlu üyeden alıntı
Sakin yanlis anlamayin tepkim size degil, ama konunun da dogru anlasilmasi gerek. Herkes tarafindan. Bu sekilde kamuoyu olusturabilir, derdimizi iletisim kurabilir, bir cevap alabiliriz.
Tesekkurler
Kesinlikle yanlış anlamadığım gibi, güzelce bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
"Mızıkçılık" üzerinde durmak istiyorum: Sanki istifa ederseniz tazminat ödeyeceksiniz ama siz o tazminatı ödememek için firar ediyorsunuz gibi anlaşılabileceğini vurgulamak istemiştim. Lafı en tersten anlayan adamın bile böyle anlamayacağı bir metin olmalı.
Diğer dediklerinize diyecek sözüm yok. Çok güzel açıklamışsınız. Uslup olarak da dil olarak da çok güzel. Konunun dışında birinin nasıl yanlış anlayabileceğini de ben söyledim; şimdi daha iyi bir metin bekliyoruz :)
Bir sözleşme yaptınız; sözleşmeden dönmenin bir tazminatı vardır, o tazminatı ödeyip sözleşmeden dönmek istiyorsunuz ama size bu hak tanınmamış.
İlla ki "firar" denen suçu işlemeniz gerekiyor sözleşmeyi feshedebilmek için.
Halbuki en temel kurallardan biri olarak, sözleşmeden dönen kişinin, sözleşmede belirtilen tazminat ödemesi gereklidir. Bir sözleşmeye dayanarak bir kişinin özgürlüğünü kısıtlamak söz konusu sizin durumunuzda ise.
-
Arkadaşlar durumumuzu belirten yazıyı http://basvuru.akim.akparti.org.tr/vatandas/ AKİM' yollayalım. Bakın Facebook ta açılan TSK AYRILAN VE ATILAN ÖĞRENCİLER PLATFORMU üyeleri birlik beraber hareket etmesi sonucu 972 adet başvuru sonrasında meclis açıldıktan sonra konuyla bizzat ilgileneceklerini açıklamışlar ve Başbakan Yardımcısı Hüseyin ÇELİK'in şahsi mail adresini vermişler, celikhuseyin59@gmail.com, huseyincelik@akparti.org.tr. Bizde biraz daha duyarlı olalım ve durumumuzu açıklar maili AKİM ve Başbakan Yardımcısı Hüseyin ÇELİK'in mail adresine yollayalım. Emin olun kaybedecek hiçbirşeyimiz yok ama meclisin açılması yakın kazanacağımız çok şey olabilir. Daha net cevaplar alabilmek ümidiyle, hadi arkadaşlar..
-
Radikal Gazetesi'nden Pinar Ogunc ile kurdugum irtibat neticesinde 15 yillik mecburi hizmet uzerine bir haber yapilacak. Kendisine su sorulari yanitlamamda yardimci olursaniz sevinirim. Kendiniz icin cevaplayarak bana ozelden mesaj olarak atabilirsiniz. Tesekkurler
- Siz mecburi hizmetin hangi aşamasında yanlış meslek seçtiğinize karar verdiniz? O nasıl bir süreçti?
- Başta neden asker olmak istemiştiniz?
- Tazminat, ayrılan askeri öğrenciler gibi yıl yıl devletin sizin için harcadığı gider kalemlerinden mi oluşuyor? Bu ortalama neye tekabül eder?
- Şu anda yakalanırsanız öngörülen hapis cezası mıdır? Ne kadar?
- Biraz yazmışsınız ama insanların gözünde iyi... canlanması için biraz daha hikayeleşsin istiyorum. Firari yaşamak neye benzer?
- Ne kadar süre firari kaldıktan sonra bu yükümlülükten kurtuluyorsunuz? Herhalde ömür boyu değil… Öyle mi?
- Sizinle benzer akıbeti yaşamışlarla bağlantınız var mıdır? Bir örgütlenme çabası oldu mu?
- 1978 mezunlarına kadar 10 sene olan mecburi hizmet, 1979 mezunlarından daha sonrası için 15 yıl. Doğru anlamış mıyım? Bu çifte standart ne zamandan beri var?
- Belki Türkiye dışındaki silahlı kuvvetler örneklerini incelemişsinizdir. Bu kadar ‘ipotek’ merkezli bir askerlik sistemi başka hangi ülkede var?
- Ailevi ilişkileriniz bu süreçten nasıl etkilendi?
-
AKIM e yaptığım başvuruyu MSB ye iletmişler
Sayın ............
AK Parti İletişim Merkezi’ne yapmış olduğunuz 111012-0241 numaralı başvurunuz, Milli Savunma Bakanlığı; 'na iletilmiştir. Bakanlıktan gelen cevaplar aşağıda yer almaktadır.
İlgili Mercilerin Cevabı:
__________________________________________________ _________________________________________________
17.10.2011
926 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu Madde 112 : “ Muvazzaf subay ve astsubaylar subay ve astsubay nasbe dildikleri tarihten itibaren fiilen 15 yıl hizmet etmedikçe istifa edemezler. “ hükmünü amirdir.
Söz konusu kanunda değişiklik yapılması halinde kamuoyu bilgilendirilecektir.
Milli Savunma Bakanlığı -
__________________________________________________ _________________________________________________
Bilginize sunar sistemimizi kullandığınız için teşekkür ederiz.
ayrıca PINAR ÖĞÜNÇ banada cevap yazdı ve sorularını yanıtladım..umarım iyi bitr haber olur
-
-
Haber cikti arkadaslar. Siz de haberi yayarsanız sevinirim. Hem hikayesini anlatanlar okusun, hem de hiç kimsenin böyle bir konu hakkında bilgisi yok inanın. İnsanlar öğrensin.
http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...&CategoryID=98
-
Internethaberde de yayinlanmis habere yorum yazarak ust siralara tasimak gerekir Boylece sesimizi daha fazla duyurabiliriz.
http://www.internethaber.com/tsknin-...or-388414h.htm
-
Arkadaslar yorumlarin geneli olumsuz Habere katkida bulunmak istiyorsaniz altina yorumlarla destek olmak gerekiyor. Zira Mevlananin dedigi gibi ahalinin cogu kotu tabiatli...
-
Bende işyerimde bugün gazeteleri okurken şans eseri denk geldim Sn.Pınar Öğünç'ün yazısına. Helal olsun... Birileri artık sesimizi duyuyor,yazıyor,ulusal basında çıkıyor... Bu ızdırap,bu haksız ve adaletsiz süre elbet düşürülecektir arkadaşlar. Bukadar kişiyi mağdur etmeye hakkı yok 1980 darbe zihniyetinin.
Öncelikle Pınar hanım'a teşekkürlerimizi iletip yorumlarımızla katkıda bulunmalıyız habere...