Mustafi sayılmış olur muyum?
25 yıldır devlet memuru olarak çalışıyorum.İzinde bulunduğum sırada açığa alındım.Açıga alındığımı daire dışından birisinden öğrendim..Muhakkik raporundan sonra kaymakam tarafından yazılan göreve dönüş yazısından da haberim olmadı.Bu evrakların hiç birisi tarafıma tebliğ edilmedi. Daha sonra Mustafi sayıldım.Bakanlığa boşanma davam nedeniyle evimde ikamet etmediğimi annemin yanında yaşadığımı ve evimde bulunmadığı belirten dilekçeyi gönderdim.Cevap yazısında uygulamanın yerinde olduğu belirtildi. Bölge idare mahkemesine dava açtım.İki aydır bekliyorum..Bakanlıktan savunma istendiğini öğrendim..Sonuç ne olabilir..ilginize şimdiden Teşekkür ediyorum.
Cevap: mustafi sayılmış olurmuyum
Devlet memurluğundan çıkarıldınız mı? YD talebinde bulundunuz mu? Ayrıca iptal davaları Bölge İdare Mahkemelerinde değil, İdare Mahkemelerinde açılır. Eğer idarenin işleminin hukuksuz olduğunu kanıtlayabilirseniz memuriyete dönebilirsiniz. Bir avukat tutmanız sizin yararınıza olur.
izinde iken açığa alındım..açığa alındıkta sonra yapılan soruşturma sonunda göreve iade edildim..ama bu yazıdanda haberim olmamıştı.bakanlıktan çıkarılma yazıyı sadece tebliğ ettim..yani mustafi sayıldım..bir avukata dilekçe yazdırıp idar emahkemesine süresinde dava açtım..şu anda idare mahkemesinin kararını bekliyorum
Avukatınızla beraber davalı idarenin savunmasını da iyi inceleyin ve gerekiyorsa iyi bir cevap yazın. YD talebinde bulunmamışsanız, mahkemeden YD talebinde de bulununuz.
Yürütmeyi durdurma talebinde bulunduk..Ayrıca açık duruşmalu istedik...Bana hiç bir yazı tebliğ edilmedi..
İdarenin savunması mahkeme tarafından mutlaka size tebliğ edilir. Dava dilekçenizin ve dosyanızın akıbetinin ara sıra İdare Mahkemesi kaleminden takip edilmesinde fayda vardır.
Ben hayatta yokmusum gibi islem yapılmıs...Uyap tan bakıyorum dosyaya...Benim öğrenmek istediğim bana tebliğ yapılmaması, izinde olmam açığa alınmam ve göreve dön yazısınında tarafıma tebliğ edilmemesi husuksuzluk sayılmazmı..Benim lehime bir durum oluşturmazmı...
Elbetteki bir idari işlemin size tebliğ edilmeden işleme konması hukuka aykırıdır. Bunu zaten dava dilekçenizde belirtmişsinizdir. Delilleri değerlendirerek karar verecek olan mahkeme heyetidir.
Evet belirttim ..ayrıca hakkımda işlem yapan müdür emekliye ayrıldı...kasıtlı olarak tebligat yapılmadıgını ima etmiştim..
Bunlar mahkemede davayı kazanma ve memuriyete dönme şansınızın yüksek olduğuna işarettir.
teşekkür ediyorum...sonucu sizinle paylaiacagım
ayrıca sorusturma konusu hakkında ben izinde bulundugum sırada beni açığa alıyor ve bana bilgi vermiyor..soruşturmanın selameti dogrudur.ama adı geçen benim haberim yok..göreve dönersem soruşturma konularında yaptıgı dedikodular var...şahitlerim var..bunu kanıtlarsam müdür hakkında dava açabilirmiyim..
Önce mevcut davanızı kazanır ve memuriyete dönerseniz, sonrasında idare aleyhine tazminat davası söz konusu olabilir.
tebligatlar teb. yasasına uygun olmalı ancak tebliğ 21/veya 41 maddeye göremi yapıldı? ve 657/94 maddesiene göre çekilmiş sayılma için, memurun izinsiz veya kurumca kabul edilebilir özrü olmaksızın kesintisiz yanı 10 gün görevine gelmemesi gerekir burda 10 günlük süreyi iş günü kabul etmek gerekir yanı 10 günlük sürede c.tesi ve pazar sayılmaz eger kurum bunuda sayarak göreve son vermişse bu son verme hukuka ykırıdır Danıştay 12 d. 2003/1034 2005/4521 s kararıda bu yönde(1)
(1)karar için bk Danıştay Dergisi s 112 sh 358 /veya danıştay karar sorgulamasına
tebligat 21 ve 24 ü uygulamışlar..ancak bu sıradan göreve 10 gün gitmeme durumu değil...izin deyim+açığalınıyorum(ne zaman başlayacagım belli değil) burada sadece 10 gün için tebligat yapılmıştır...1-açığa alınmanın tebbligatı yok 2-göreve dönme yazısının tebligatları yoktur..Sadece mustafi saydırmak için tebligat kanunu uygulanmıştır..Diğer 2 yazı için bu söz konusu değildir...Bu benim avantajım değilmidir...Bu benim için çok önemli..Yorumunuzu bekliyorum..Teşkkürler