Elimde bir evli bir bayanın yine evli bir erkekle ilişkisi olduğuna dair birtakım belgeler var. Benim bu belgeleri aldatan kadının eşine vermem ilerde benim başıma hukuki yönden bir bela açar mı ? :alala
Printable View
Elimde bir evli bir bayanın yine evli bir erkekle ilişkisi olduğuna dair birtakım belgeler var. Benim bu belgeleri aldatan kadının eşine vermem ilerde benim başıma hukuki yönden bir bela açar mı ? :alala
Açmaz, bir an önce mağdur olan eşe yardımcı olmanızda fayda var. Ayrıca zina suç değil, sadece boşanma sebebi.
Zina suç değildir, yaptırmak veya yönlendirmek suçtur. Sen o belgeleri kadının kocasına verirsen eğer, adam önce seni vurur. Çünkü psikolojideki sorun şudur; birileri bunu öğrenirse, rezil olur ve dile düşer endişesi vardır.Sen o belgeleri verirsen, bildiğin ortaya çıkar. Ayrıca, kadının kocası da şunu sorar, sen nereden biliyorsun, karımı mı takip ediyorsun, belgeleri niye topladın, başka kim biliyor, karımda gözün mü var ...
Ayrıca, kadın ve sevgilisi de sana düşman olur kesinlikle. İftiraya bile kurban gidebilirsin. Kendini kurtaramazsın kolay kolay. Ortada suç yoksa, karışma derim. Akrabalık bağın falan yoksa bir de.
Şimdi ben sana soruyorum;
Kadında gözün mü var, belgeleri niye topladın?
Kadının kocasını tanıyorsan, yardımcı olmak adına ve uygun bir üslupla anlatabilirsin ama. Karar senin!
Kesinle alakasız, hukukla yakından uzaktan ilgisi olmayan birinin yorumu. Siz dağ başında yaşıyorsunuz herhalde? Burası hukuki bir site, kendi yorumlarınızı kendinize saklayınız.
Ayrıca, zina suç olmadığı gibi yaptırmak veya yönlendirmek de suç değil. O karıştırdığınız şey bir kere fuhuş. Ve hukuki olarak zina ile fuhuş arasında fark var.
Ayrıca kimseye "kadında mı gözün var, neden belgeleri topladın" şeklince edepsizce ve saçma sapan sorular soramazsınız. Sana ne kardeşim sen kim oluyorsun da el alemden hesap soruyorsun. Bu ne terbiyesizlik bu ne lakayt bir yaklaşım. Edepsizliğin de bu kadarı. Sen kim oluyorsun da adamdan hesap soruyorsun?
Zina fiili suç değildir ancak konuşmaların veya görüntülerin kayda alınması suçtur.
Aile hukuku açısından suç değildir şeklinde bir hukuki niteleme olamaz. Suç ve cezalar Türk Ceza Kanunu ile diğer özel kanun ve düzenlemelerle konulur. Zina fiiliyle ya da aldatmayla tamamen ilgisiz 3. kişilerin ,bu davranışlarda bulunanları ses veya video kaydına alması suçtur.
sayın c_han06;
öncelikle hukuki yardım isteyen birine böyle bir cevap vermeniz oldukça yanlış, kaldıki burda kimseye ahlak dersi vermeye yetkimizde görevimizde yok.
Fakat madem konuyu açtınız bende size birşey söylemek istiyorum, kusura bakmayın ama (Allah korusun) aynı şey sizin başınıza gelse ve sizden de böyle belgeler gizlense ve gizleyen kişide aynen sizin düşündüğünüz gibi başım belaya girmesin benden uzak olsun diye bunları saklasa siz ne düşünürsünüz?
İftira olmadıktan sonra böyle birşeyin saklanması bile etik değil son derecede bencilce bir düşünce.
Elinizde bulunan belgeler ve bilgilerin ne olduğu belli değil. Her ne kadar yasal eşin elde ettiği ses kaydı ve görüntüler de dahil olmak üzere her türlü delil mahkemece delil sayılsa da, bu delillerin üçüncü bir şahıs tarafından elde edilmiş olması delilin takdiri açısından sorun çıkartabilir. Yani Siz yasal eş olmadığınız için elde ettiğiniz deliller ( içeriğini bilmemekle birlikte) özel hayata müdahale ve özel hayatın gizliliğini ihlal olarak değerlendirilecektir.
Yasal eşin bu belgeleri kimden ne şekilde elde ettiği sorusu sorulmayacaktır mahkemede. Ancak yasal eş mahkeme de yada başka bir ortamda boş bulunup da belge ve bilgileri sizden aldığını zikredecek olursa alenen başınız derde girebilir. Belge ve delillerde konu olan kişiler tarafından mahkemeye verilebilirsiniz..
Foruma konu açan kişi bu belgeleri, aldatılan eşe verecek. Aldatılan eş de bunu aile hukukunda boşanma davasında delil olarak kullanacak. Bu durum suç değildir. SAdece ve sadece ancak aldatılan eşin "ben bu belgeleri x kişisinden aldım, benim talimatım dışında bu belgelere ulaşmış" demesi sıkıntı yaratabilir. "Ben bu kişiyi dedektif misali bu belgelere ulaşması için yetki verdim, şüphelerimi gidermesi için yetki verdim" derse bile suç oluşmaz.
Ayrıca bahsettiğiniz suç ancak ve ancak planlı bir şekilde alınmış bir seks kaseti veya parazit yoluyla telefon dinlemesi olmadıkça yine suç oluşmaz. Kişinin bu belgelere irade dışında, gayri ihtiyari tesadüfen ulaşması bile, kastı ortadan kaldıracağı için suçu ortadan kaldırır, genç avukat bey.
Buraya gelip henüz bahsedilen belgelerin içeriğini bilmeden sizin yaptığınız şey suçtur demekle hukukçu olunmuyor.
Eğer bu belgeleri verecekseniz gidip kendiniz vermeyin derim. Yazılanlardan da anlaşılacağı gibi başınızın belaya girmemesi için en kestirme yol budur diye düşünüyorum.
Allah kimseye böylesi kötü bir durumla karşı karşıya bırakmasın. Açıkçası o kadının kocası yerinde kimse olmak istemezdi sanırım. Diyelim ki verdiniz sizn kendiniz ya da dolaylı yoldan eline ulaştırdınız. Başka bir adamla ilişkisi olduğunu öğrendiğinde bu adam ya cinnet geçirirse ve karısını öldürürse, sonra kendisi de intihar ederse! Yani o kadar zor bir durum ki, en sakin insan bile zıvanadan çıkabilir bunu asla unutmayın. Sonra keşke vermeseydim dememek için çok iyi de düşünmek lazım.
Bu öneriyi göz ardı ediniz. Aldatılan eşin yanına gidip, alıştıra alıştıra söyleyin. Bir insanın dostu kötü zamanlarında ortaya çıkar. Eskidenmiş o ha deyince öldürmek, artık o eski tabular yıkıldı. Günümüz toplumunun %60'nın boşanma fiili ile karşı karşıya kaldığı bir dünyada yaşıyoruz. Artık bu şeyler sıradanlaştı. Bu sebepten dolayı pek de korkmaya gerek yok. Zaten o adamın da şüpheleri vardır. Ve aldatılan eş bu gerçeği bir başkasından öğrenirse sizi asla ve asla affetmez. Hem hukuki hem ahlaki hem töresel hem de dini olarak bir yükümlülüğünüz bu belgeleri o kişiyle paylaşmaktır.
Böyle konular hakkında pek bilgili değilimdir.Dekikleriniz kısmen doğru olsada karşıdaki insanın karakterini bilemeyiz.Acizane fikrim bilgi paylaşılacaksa aldatılanın en yakınına kardeşi olabilir,kardeşi yoksa yakın akraba ve arkadaş olabilir.Dedikleriniz eğer koca aldatsaydı normal karşılanırdı ( bece yanlış ) şuana kadar aldatmadan karısını öldüreni gördük,kocasını öldüreni ben görmedim,duymadım.Çevremde ve akrabalarım içinde çok yanlış yapanlar var.Bayanlar sineye çekiyor,tabi çekmeyenlerde var.
Dünya garip. O kadın kocasını aldatırken başına gelecekleri düşünmemiş, ben evli barklı kadınım ne halt yiyorum dememiş de şimdi bunun tasası bize mi kaldı? Minareyi çalan kılıfını hazırlasın kardeşim, bana ne. O kadın madem aldatacaktı, yol yakınken boşansaydı, katolik nikahı yapılmıyor sonuçta. Siz veya diğer üyeler neden bunu önemsiyorsunuz ki. Burada bırakın adalet varacağı yere varsın, gerisi bizim sorunumuz değil. O kadını zorla kocanı aldat diye telkinde de bulunmadık. Zaten kadın kocasında o potansiyeli görse korkar cesaret edemezdi. Biz de kocayı aldatan ve aldatmaya cesaret eden karısından daha iyi bilemeyeceğimize göre, bize burada düşen görev adaletin yerine getirilmesini temenni etmektir.
Daha önce de yazdığım gibi. Elinizde ne tür bilgi ve belge var bilinmiyor. Delil niteliğinde olup olmadıkları bile belli değil. kaldı ki forumlarda elinde onlarca delil var iken eşinin sadakatsizliğini ispat edememiş nice üye var. Telefon mesajlarında sadakatsizliği alenen ortada olan ve bu mesajların varlığını kabul eden, hatta yaptıklarından pişman olduğunu dile getirerek kusurunu kabul edenlerin bile kusursuz sayıldığı davalar sözkonusudur.
Diğer yandan aile içi ilişkilerde olayların nasıl geliştiği ve nasıl algılandığı da bilinemez.
Sizin; kişilerin hayatını tümden alt üst edecek bu tür bir girişiminiz beklendiği gibi karşılanmayabilir. Yasal eş ve diğer aile bireyleri farklı tepkiler verebilirler. Hele ki birde verdiğiniz bilgi ve belgeler kusurlu eşin kusurlu olduğunu ispat edecek nitelikte olmazsa ya da beklenildiği gibi bir sonuca ulaşılamazsa bu kez siz iftira karalama vb suçlamalarla karşı karşıya kalabilirsiniz.
Olmadık yere düşman sahibi olursunuz. mahkemelerde sürünmek neyse ama birileri bu yaşananalrın acısını sizden kendi adalet anlayışı ile tazmin etmeye çalışabilir.
VER demeyle bu belgeler hemen ilgili kişilere verilemez. Ancak madem yapacaksınız. isimsiz bir kargo yada mektup ile yasal eşe (aldatılan eşe) bu bilgileri iletebilirsiniz. Adınızın geçmemesi her halukarda sizin lehinize olacaktır.
Bir üyeniin bahsettiği gibi; başkalarının bilmediği ama eşlerin bildiği bir durum olabilir. rezil olmaktan, adlarının çıkmasındna korkabilirler. Siz zor durumda kalabilirsiniz.
Dikkatli olun. Bazan sırf adalet yerini bulsun diye hareket ederken daha vahim sonuçlara neden olunabiliyor.
Önerdiğim gibi davranmanızın herkes açısındna faydalı olacağına inanıyorum...
Daha öncede belirtmiş olduğum gibi bu belgeler facebook'ta eşini aldatan kadının ve sevgilisinin yazışmaları..! Ben bu belgelere kadının benim arkadaşımdan facebook şifrem kayboldu yardımcı olabilecek biri var mı demesi üzerine elime geçti..! Kasten kalkıp herhangi bir araştırma soruşma yapmadım..! Kadını bile arkadaşımın vasıtasıyla bir konuda görüşürken 5 dakika anca gördüm..! Kadının eşiyle de uzaktan yakından hiçbir bağım yok..! Bu anlatıklarım doğrultusunda yeniden cevap verirseniz sevinirim..! Şimdiden teşekkür ederim...!
Tamam kadının facebook şifresini biliyorsanız bunu o kadının beyine verin. Ya da o mesajların ekran görüntüsü olarak ilgili aldatılan eşin kaydetmesini gerektiğini söyleyin. Siz yapmayın, ama o yapsın. Veya siz yapacaksanız da o aldatılan eşin yanında bu mesajları ekran görüntüsü olarak kaydedin. Ulaşabileceği kadar bilgileye ulaşmasını ve zinaya dayalı boşanma davasını en geç 6 ay içinde açmak zorunda olduğunu da hatırlatın.
Ben c_han06 oluyorum da, seni çözemedim.
Beni tanımıyorsunuz ve edebimi ölçmeye yelteniyorsunuz ki, söyledikleriniz de sizin karakterinizi ortaya çıkarıyor. Burda kimse kimsenin ahlakını yargılayamaz ve senin gibi terbiyesizlik yapamaz. Herkes bilgisini paylaşır ki, hukukçu arkadaşlar bile çözemedikleri konuları danışırlar.
Avukat arkadaşların bile yazdıkları için, yok dikkate alma yok asılsız yok saçma diye yorumlayıp duruyorsun. Yazıklarına dikkat etmezsan eğer, aramızda hukuki bir bağ olur kesinlikle. Edep ve ahlakını düzeltmeni öneriyorum sana.
Şimdi gelelim konumuza;
Bak bu soruyu soran vatandaş diyor ki; bir vesile ve tesadüfle facebook şifresini öğrendim. Kadını bile, 5 dakkika gördüm.
Adama sorarlar güzel kardeşim. Başkasının şifresiyle bilgilerine giriyorsun ve görüşmelerini bir şekilde kopyalıyorsun. Bu eylem, suçun kralıdır. Şifresini bana arkadaşı verdi diyor ama, kanıtlayamaz bunu çünkü veren kişi hemen inkar eder. İş namus meselesidir.
Bu adam, hayatında sadece 5 dakika gördüğü bir kadının kişisel iletilerini hangi hakla ve nasıl inceler. Akrabası değil, arkadaşı değil.
Mahkemede; delilleri bu vesileyle buldum derse, hakim bu adama ne der?
Kocasına söylerse; sen benim karımın facebookuna nasıl girdin, şifresini nasıl aldın, niye özel şeylerini karıştırdın derse ne cevap verir.
Sana 5237 TCK'nın maddelerini tek tek yazmak isterim ama, anlamayacağın için yazmıyorum.
Herşeyden önce, özel hayatın ihlali var burda.
(sen sonuna kadar haklısın diyelim süper ahlaklı, lakayıt olmayan, edepli üye. Adam gitsin ve versin delillerini kadının kocasına, sonra da yazsın burada sonuç ne olmuş. Sen de, çıkarırsın düştüğü çukurdan eğer çıkarabilirsen)
2 satırlık yazı ile gizli harp başlamış. Hiddete gerek yok arkadaşlar. Tabi acizane fikrim. Herkes fikrini yazsın.Konunun hukuki boyutu ve cevabı muhakkak var ama birde dışardan daha değişik fikirler yol gösterici olabilir. Bir akrabam eşini birine kefil oldu diye vurmuştu. Eğer konu aldatma olsaydı sonsuzda sonsuz katliam olurdu.Çok sakin denilebilecek insan konu namusa gelince aslan kesilir. Erkek yüzlerce kez aldatsa her haltı işlese sanki normalmiş gibi görünür.İş bayana gelince zaten malum. Neyse konu zaten kapandı sanırım.