-
Çocukla Şahsi Münasebet
Feragat ettiğim boşanamama davamda eşim temyize gitmişti ve dava hala yargıtayda ne zaman sonuçlanır bilinmez. 11 aylık bir oğlumuz var ve eşim bana göstermemek için elinden gelen bahaneyi sunuyor. Alie Mahkemesinin bu konuda aldığı bir tedbir kararı yok. Anne insafındayız anlıyacağınız. Medeni kanun Madde 263 derki "Evlilik devam ederken (ki bizimki hala devam ediyor mahkeme sonuçlanmadığı için) ana ve baba velayeti ortak yürütürler, anlaşmazlık halinde babanın oyu üstündür." Bu maddeyi eşime hatırlatmama rağmen hala aynı tas aynı hamam devam etmekte. Bu konuyla ilgili bi dava açmak istiyorum. Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var. Birincisi Kendi başıma dava açmak için neler yapmam gerekiyor, Bu dava konusuna gene aile mahkemesi mi bakacak yoksa asliye hukuk mahkemesi mi bakacak. ikincisi oğlumuz henüz 11 aylık olduğu için sanırım mahkeme anne bakımına muhtaç diye bi gerekçe öne sürecek. Bunun bende farkındayım fakat anne bu durumda kötü niyet gösteriyor. Bunun önünede ne bileyim süt anne tutarak geçebilirmiyim. Davamız sonuçlanana kadar oğlumu alabilirmiyim bakımını da sağlamak koşulu ile. Bu konuda tecrübe ve fikirlerinizi yansıtırmısınız.
Saygılar, Kolay gelsin...
-
Herkese selam olsun ve ben isyan etmeyeyim kim etsin saat 00:30 ve oğlum 2 saat önce gitti annesine yalvardım resmen oğlumla bir gece beraber kalmak için ama nafile oğlumla bir geceyi bana çok gördü aldı gitti oğlumu. Göz yaşlarımla başbaşa kaldım. Ne olur bana bi akıl verin acele edin elimden bi kaza çıkmadan.....
-
Benimde başımda böyle bir olay olduğu için biraz biliyorum. Hemen aile mahkemesine başvurun, çocukla kişisel münasebet tesisi isteyin. Yalnız karar önce karşı tarafa tebliğ edilecek ve ondan sonra oğlunuzla görüşebeileceksiniz. Büüyk ihtimalle göstermeyecekti bu defa mahkeme kararını alıp icra müdürlüğüne gideceksiniz. Bir icra memuru bir pedagog (sosyal hizmetler müdürlüğünden) ve gerekirse bir tanede polis almanız gerekiyor. Polis hariç diğer görevlilerin yolluklarını ödemeniz gerekiyor. Anne iyiniyetliyse bunlara gerek yok ama öyle görünmüyor. Kolay gelsin ve Alah sabır versin. Ben 11 yaşındaki kızımı 8 aydır göremiyorum. En sonuda bu yola başvurdum yinede yarın gün gördüm.
-
Cevap: Çocukla Şahsi Münasebet
Oğlum mağdur edilen iki yaşında bir bebek ve ben mağdur edilen bir babayım. Eşimden anlaşmalı boşandık mahkeme oğlumu her hafta sonu cumartesi günleri görmeme karar kıldı ve eşimde bunu kabul etti.
Şimdi ise ben şu gerçekleri yaşıyorum: Eski eşim mahkemenin biz boşanırken aldığı tüm kararları ihlal etmesine rağmen hiç bir şekilde hakkımı alamıyorum.
24 aylık çocuğumu bana boşanmamızın ardından 14 aydır göstermiyor . İcra memurlarıyla gidip zabıt tutturdum. her hafta sonu oğlumu görme hakkım olduğu saatte yanıma bir şahit alarak gittim, hiç bir zaman evde yoktu. Sonunda dava açtım ve sonuç: Eski eşim ve avukatı duruşmaya gelmediler. Buna rağmen hakim bana hiç bir söz hakkı tanımadan " eski eşimin cezalandırırlmasına gerek görmedi" 2 dakikada duruşma bitti! Avukatım gerekçeli kararı görmemiz lazım dedi. Şimdi gerekçeli kararı bekliyorum.
Moralinizi daha çok bozmak istemem...ancak benim yaşadıklarım bunlar.
Birlikte hakkımızı aramamız gerekiyor ancak "mağdur babalar" web sitesi bile doğru işlemiyor
-
Alıntı:
güzey rumuzlu üyeden alıntı
Oğlum mağdur edilen iki yaşında bir bebek ve ben mağdur edilen bir babayım. Eşimden anlaşmalı boşandık mahkeme oğlumu her hafta sonu cumartesi günleri görmeme karar kıldı ve eşimde bunu kabul etti.
Şimdi ise ben şu gerçekleri yaşıyorum: Eski eşim mahkemenin biz boşanırken aldığı tüm kararları ihlal etmesine rağmen hiç bir şekilde hakkımı alamıyorum.
24 aylık çocuğumu bana boşanmamızın ardından 14 aydır göstermiyor . İcra memurlarıyla gidip zabıt tutturdum. her hafta sonu oğlumu görme hakkım olduğu saatte yanıma bir şahit alarak gittim, hiç bir zaman evde yoktu. Sonunda dava açtım ve sonuç: Eski eşim ve avukatı duruşmaya gelmediler. Buna rağmen hakim bana hiç bir söz hakkı tanımadan " eski eşimin cezalandırırlmasına gerek görmedi" 2 dakikada duruşma bitti! Avukatım gerekçeli kararı görmemiz lazım dedi. Şimdi gerekçeli kararı bekliyorum.
Moralinizi daha çok bozmak istemem...ancak benim yaşadıklarım bunlar.
Birlikte hakkımızı aramamız gerekiyor ancak "mağdur babalar" web sitesi bile doğru işlemiyor
Benimde bütün babalar gibi aynı sorunum var.Boşandık çocuğu göremiyorum görme günlerimde bin bahane uyduruyor çocuğa baskı yapıyor gitmeyeceksin diye çocukta gelmeyeceğini söylüyor.İcra dosyası açtım ama 200-250tl gibi rakamı herkes veremez.Suç duyurusunda bulunmuştum beraat etti.Yeniden şikayetimi yapacağım galiba.Ne yapacağımı bilemiyorum.Birlikte hakkımızı aramamız gerekiyor ama nasıl kim ,kimler bizden yana...
-
Merhaba Aykan, kimsenin bizden yana olduğuna artık inanmıyorum, ben şahsen olayı insan hakları mahkemesine kadar taşımayı düşünüyorum ve o yolu araştırıyorum. Sabır dilerim
-
güzeye katılıyorum.A.İ.H'ya gitmekten başka care kalmyor bizlere...hukuksal acıdan bakıldığında bir mahkeme 1 yıl sürdü diyelim 2 yasındaki bir cocuğun babayı unutması içten bile değil..fakat bu 1 yıl süre için mahkemeler tedbir koymuyorlar...varsa yoksa annede kalacak onun yanında büyüyecek,OLMAZ,OLAMAZ.
-
Birde işin şu boyutu var. Asıl önemli olanı da o.
Çocuğa nafaka ödemeye gelinse sen babasın tabi ödeyeceksin deniliyor. Hemen icra ile nafaka alınabiliyor. Ama çocuğu babaya göstermeye gelince, işte orada dur diyor bir taraf(genelde anne tarafı). İşte o zaman babası olduğun unutuluyor. İcra ve cezaya gelince de hemen uygulamalar etkili olmuyor.
Çocuğu ile iletişim kurmak isteyen, ona baba sevgisi göstermek isteyen babalara saygılarımı sunuyorum.
-
Alıntı:
Merhaba Aykan, kimsenin bizden yana olduğuna artık inanmıyorum, ben şahsen olayı insan hakları mahkemesine kadar taşımayı düşünüyorum ve o yolu araştırıyorum. Sabır dilerim
Benimde düşüncem aynı.Fakat avukatsız olmaz diye düşünüyorum.Araştırdım ingilizceyi türkçeye çevireceğiz ki başvuru yapılsın.Benim bir önerim var bu şekilde olan bütün babalara ,acaba hep birlikte A.İ.H.M ne gidilse olurmu..
-
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Birde işin şu boyutu var. Asıl önemli olanı da o.
Çocuğa nafaka ödemeye gelinse sen babasın tabi ödeyeceksin deniliyor. Hemen icra ile nafaka alınabiliyor. Ama çocuğu babaya göstermeye gelince, işte orada dur diyor bir taraf(genelde anne tarafı). İşte o zaman babası olduğun unutuluyor. İcra ve cezaya gelince de hemen uygulamalar etkili olmuyor.
Çocuğu ile iletişim kurmak isteyen, ona baba sevgisi göstermek isteyen babalara saygılarımı sunuyorum.
Çok doğru söylüyorsunuz.Benim yazılarımı takip ediyorsunuz biliyorum.Ben arabamı verdim çocuğa nafaka olarak sözleşmede nafaka istemedi.Fakat 1 yıl sonra nafaka davası açacak.Tabiiki şimdi çocuğu göstermez ama nafaka borcu hemen icraya konur haciz gelir çocuğumu göremeyince hiç bir yaptırım yok.Neden ceza verilmez.
-
Alıntı:
aykan99 rumuzlu üyeden alıntı
Benimde düşüncem aynı.Fakat avukatsız olmaz diye düşünüyorum.Araştırdım ingilizceyi türkçeye çevireceğiz ki başvuru yapılsın.Benim bir önerim var bu şekilde olan bütün babalara ,acaba hep birlikte A.İ.H.M ne gidilse olurmu..
Bence önce bu konuda mağdur olan tüm babalar, bu konuda mağduriyetlerini de gösteren icra ve dava belgelerini de toplayıp ADALET BAKANLIĞINA şikayetlerini dile getirip gerekli kanun düzenlemesi talep etsinler derim.
1 elin nesi var, 2 elin sesi var demişler.
-
Alıntı:
Bence önce bu konuda mağdur olan tüm babalar, bu konuda mağduriyetlerini de gösteren icra ve dava belgelerini de toplayıp ADALET BAKANLIĞINA şikayetlerini dile getirip gerekli kanun düzenlemesi talep etsinler derim.
Evet güzel bir öneri ama nerede bu babalar nasıl birlik olacağız.Varım diyenler kendimize bir yön verelim.
-
Alıntı:
evet aynı fikirdeyim birlik olmamız gerekiyor bence bu konu altında yazışmalara devam edelim örneğin: "mağdur çocuk ve babaların isyanı" gibi daha doğru başlıklar da olabilir aklına gelen önersin
-
Alıntı:
birlik olmak tek çözüm. Birleşelim hem adalet bakanlığı hemde AİHM konusunda birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu arada babalar için aynı mağduriyet Avrupa birliği üyelerinde de söz konusu. Yabancı sitelere gşirerseniz göreceksiniz. Ben almanca konusunda yardımcı olabilirim birde ingilizce bilen arkadaşlara ihtiyacımız olacak. Şimdi seferberlik zamanı arkadaşlar. Bu konuda şahsen madur olan avukat arkadaşlarımız bile vardır eminim.
-
güzey kardesim yarın görüşebiliriz yine bu sayfada...buradada eminim bizim gibi mağdurlar vardır...toplanırsak ve bir platformda sesimizi birazdaha güçlü cıkarırsak en azından şansımızı denemiş oluruz.kaybedecek hiç bir seyim yok.sevgilerimle..
-
Alıntı:
fuatpak rumuzlu üyeden alıntı
güzey kardesim yarın görüşebiliriz yine bu sayfada...buradada eminim bizim gibi mağdurlar vardır...toplanırsak ve bir platformda sesimizi birazdaha güçlü cıkarırsak en azından şansımızı denemiş oluruz.kaybedecek hiç bir seyim yok.sevgilerimle..
Adalete kalırsa işimiz zor.Adalet bize çözüm getirmeyecek inanın.Mahkeme,icra derken bide bakmışız çocuk büyümüş ergen olmuş, oçocuk nasıl büyüdü,psikolojisi nasıl bunun hesabını adaletmi verecek bizim gibi babalara.En güzel çözüm yolu birleşmek,gerekirse Ankaraya gidelim.Cidden birlik olalım ne gerekiyorsa yapalım.Biran önce çocuklarımıza kavuşalım,çocuklar babasız,babalar çocuksuz olmasın..görüşmek üzere..
-
aykan99 bütün temennim bir arada tek platformda buluşmak..umarım bu isteklerimiz gerçekleşir...
-
Alıntı:
birlik olmak tek çözüm. Birleşelim hem adalet bakanlığı hemde AİHM konusunda birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu arada babalar için aynı mağduriyet Avrupa birliği üyelerinde de söz konusu. Yabancı sitelere gşirerseniz göreceksiniz. Ben almanca konusunda yardımcı olabilirim birde ingilizce bilen arkadaşlara ihtiyacımız olacak. Şimdi seferberlik zamanı arkadaşlar. Bu konuda şahsen madur olan avukat arkadaşlarımız bile vardır eminim.
neden eşler ayrılınca birbirlerinden intikam alma girişiminde bulunurlar bi türlü anlamıyorum.. hiç bir insan evladına yapılmayacak muameleyi gördüm eşimden ama asla çocukla tehtit etmedim onu.. etmemde bu yalnızca ona değil çocuğumada vereceğim bir ceza olurdu.. biz ayrılmış olabiliriz ama benim çocuğum babasını tanıyacak onunla vakit geçirecek ..başka çocuklar baba diyince benim çocuğum boynunu bükmeyecek oda babasını arkadaşlarına anlatacak.. benim nasıl evladımsa onunda evladıdır benim ne kadar içim yanıyosa ona babasınında yanıyodur mutlaka.. bir insan ciğeri ciğerinden nasıl edebilirki.. benim eşime hakim senede 20 gün görme hakkı verdi.. ama ben istediği zaman görebilir istediği zaman arayıp sesini duyabilir istediği zaman internette görebilir dedim.. bir erkek kötü bir koca olabilir ama ne kadarda kötü olsa babadır o onun evladıdır göstermemek uzaklaştırmak allah katındada günahtır insanlığada sığmaz bence.. bu konuda yasaların düzeltilmesi gerek bencede.. allah böyle kadınlardan korusun diyorum.. :(
-
aihm gecen aralik ayinda hic evlenmeyen bir babanin bile velayet hakkinin elinden alinamayacagi yonunde karar verdi. avrupa bu kararla calkalandi turkiyede tik yok.
-
Türkiye'nin gündemi başka maalesef. Gündem hep ağır. Hiç hafifilemiyor ki. O yüzden de sıra bunlara gelmiyor.
-
aihmin karari onemli. isteyen baba basvurur sonundada mutlaka kazanir. maddi manevi tazminatinida alir.
-
solosko tek bir kişi olarak değilde hep beraber organize olursak daha iyi bir atılmış olacak...
-
Asagidaki karari sunarak cocugunuzun velayeti icin basvurun. Bosandiniz diye kimsenin cocugunuzu sizden ayirmaya hakki yok. AIHM kararinda bunu net olarak ortaya koydu. Mecburlar velayeti vermeye yoksa tazminati oderler.
karar asagida. Ciktisini alip gidin. Toplu velayet basvurusu diye birsey yok.
http://cmiskp.echr.coe.int/tkp197/vi...&skin=hudoc-en
-
Alıntı:
solosko rumuzlu üyeden alıntı
aihmin karari onemli. isteyen baba basvurur sonundada mutlaka kazanir. maddi manevi tazminatinida alir.
nasıl yani.Velayet davası açarkenmi sunulacak bu karar.İngilizce yazının türkçesi yokmu acaba.Ben savcıyla konuştum ,önce icraya kararı koy icra ile git alamazsan biz gereğini yaparız diyor.Yine maddiyata bağlı anlaşılan.Sonuç yine beraat:(((
-
Şimdi bu karar daha bir aylık. 3-4 ay içinde üye olan avukatlara türkçesinide yolluyolar. AİHM e şimdiye kadar velayet yüzünden Türkiyeden bir kişi bile başvurmamıs. Ben bunun türkçesini elde eder etmez burdan isteyenlere postalarım. Ama söyle birşey var çeviri yapmak yaptırmak senin yükümlülüğün değil.
Savcı sana öyle demiş ama sen şimdi icrayla gidersen zaten verirler. Amaçları zaten icra zoruyla verip seni süründürmek maddi olarak çökertmek. Sen bunlardan yılmaman lazım. İcraylada vermezse gene sen uğraşırsın. İcrayı bulaştırma git kapıya iste çocuğunu. Tanıkla git mahalleden biriyle git. Kendini ezdirme.
Evet bu kararı velayet davası açarken veya sürerken sunun. Gene vermezlerse yargıtaya gene vermezlerse aihm e. AİHM e başvuru o kadar zor birşey değil. Sonundada bu haksızlık yüzünden nasıl almanya mahkum edildiyse türkiyede edilir. Alman adalet bakanı çıkıp açıklama yaptı tamam hemen kanunu değiştiriyoruz diye. Türkiyede mecbur değiştirecek.
-
Alıntı:
Şimdi bu karar daha bir aylık. 3-4 ay içinde üye olan avukatlara türkçesinide yolluyolar. AİHM e şimdiye kadar velayet yüzünden Türkiyeden bir kişi bile başvurmamıs. Ben bunun türkçesini elde eder etmez burdan isteyenlere postalarım. Ama söyle birşey var çeviri yapmak yaptırmak senin yükümlülüğün değil.
Savcı sana öyle demiş ama sen şimdi icrayla gidersen zaten verirler. Amaçları zaten icra zoruyla verip seni süründürmek maddi olarak çökertmek. Sen bunlardan yılmaman lazım. İcraylada vermezse gene sen uğraşırsın. İcrayı bulaştırma git kapıya iste çocuğunu. Tanıkla git mahalleden biriyle git. Kendini ezdirme.
Evet bu kararı velayet davası açarken veya sürerken sunun. Gene vermezlerse yargıtaya gene vermezlerse aihm e. AİHM e başvuru o kadar zor birşey değil. Sonundada bu haksızlık yüzünden nasıl almanya mahkum edildiyse türkiyede edilir. Alman adalet bakanı çıkıp açıklama yaptı tamam hemen kanunu değiştiriyoruz diye. Türkiyede mecbur değiştirecek.
Önce icra cezaya dava açıp sonra velayet davası açsam nasıl olur.İcra götürmeden yanımda tanıdıkla gitsem ve onu tanık olarak dinletsem olur herhalde.Geçen cumartesi almaya diye gittim çocuğu apartmanın kapısına pijamayla indi çocuk gelmeyeceğini söyledi(anneden korku ve baskı)bende psikolojisi bozulmasın diye zorlamadım.Annesi çocuk gelmek istemiyor diyor.3 veya4 ay rahatlıkla alabildim çünkü ceza davası vardı sonuç:beraat -sonuç:çocuk gelmek istemiyor
-
Alıntı:
Önce icra cezaya dava açıp sonra velayet davası açsam nasıl olur.İcra götürmeden yanımda tanıdıkla gitsem ve onu tanık olarak dinletsem olur herhalde.Geçen cumartesi almaya diye gittim çocuğu apartmanın kapısına pijamayla indi çocuk gelmeyeceğini söyledi(anneden korku ve baskı)bende psikolojisi bozulmasın diye zorlamadım.Annesi çocuk gelmek istemiyor diyor.3 veya4 ay rahatlıkla alabildim çünkü ceza davası vardı sonuç:beraat -sonuç:çocuk gelmek istemiyor
İcrayla falan uğraşma bence. Tabi hukukçular böyle yap diyebilir ama herşey yazıyla olmuyor hayatta. Sen gene git çocuğu gör. Ben senin oğlanı küçük sanıyordum 10 yaşındaysa anneyi falan zaten boşver. Çocuğa odaklan. Okuluna falan git öğretmeniyle konus. İcraya vereceğin parayı çocuğa spor ayakkabı falan al cebine harçlık koy. Boşver ilk başlarda gene gelmem falan der sonra gelir. Annesi ne derse desin kışkırtsin hepsi hikaye. Sen doğru yaptığın müddetçe annesinin söylediklerinin yalan olduğunu dolduruşa geldiğini görür. Kimse babasını silmez. Çocuk şenle geçirdiği mutlu anları hayatta unutmaz. Tasa etme. Yer gök dua ile. Çocukla sürtüşme. Ben şu anda eminim çocuk içten içe keşke babam gelse falan diyordur. Sen çocuğa uzun süreli kötü davranmadıkça çocuğun senden nefret etmesi mümkün değil. Çünkü kan bağı var. Anasının canıysa babasınında kanı. O yüzden korkma. Sakın icra micra uğraşma. Mahkemenin verdiği günüde beklemek zorunda değilsin. Çoçuğun yaşı büyük direk yanına git istediğin zaman çocukla iletişim kur, konuş, zorlama yapma. Kadına nafakada verme madem icra micra işlerini iyi biliyor gitsin zorla icra etsin nafakayı. Dediğim gibi icraya vereceğin parayı çocuğuna harca. Kadına ceza aldırmaya çalışma. Çocuk erkek olduğu için annesini korur o zaman kadın derki baban beni hapse attırmak için dava açmış o zaman çocuk sana gıcık olur asıl sebebini sorgulayacak yaşta olmadığı için. İcra davası değil velayet davası aç. Tanıklarla git. İcracıları besleme. Sırtın yere gelmez. Hiçbirşey babasının yerini tutmaz. Baba kötülense bile çocuklar içten içe babayı tutar. Çocuğu maça falan götür stresini çocuğa yükleme o zaman derki ya bu babamda hep darlanıyor der. O yüzden akıllı davran güzel vakit geçir. Sonunda sen gülersin onlarda çocuğun altını temizledikleriyle kalir.
-
Alıntı:
İcrayla falan uğraşma bence. Tabi hukukçular böyle yap diyebilir ama herşey yazıyla olmuyor hayatta. Sen gene git çocuğu gör. Ben senin oğlanı küçük sanıyordum 10 yaşındaysa anneyi falan zaten boşver. Çocuğa odaklan. Okuluna falan git öğretmeniyle konus. İcraya vereceğin parayı çocuğa spor ayakkabı falan al cebine harçlık koy. Boşver ilk başlarda gene gelmem falan der sonra gelir. Annesi ne derse desin kışkırtsin hepsi hikaye. Sen doğru yaptığın müddetçe annesinin söylediklerinin yalan olduğunu dolduruşa geldiğini görür. Kimse babasını silmez. Çocuk şenle geçirdiği mutlu anları hayatta unutmaz. Tasa etme. Yer gök dua ile. Çocukla sürtüşme. Ben şu anda eminim çocuk içten içe keşke babam gelse falan diyordur. Sen çocuğa uzun süreli kötü davranmadıkça çocuğun senden nefret etmesi mümkün değil. Çünkü kan bağı var. Anasının canıysa babasınında kanı. O yüzden korkma. Sakın icra micra uğraşma. Mahkemenin verdiği günüde beklemek zorunda değilsin. Çoçuğun yaşı büyük direk yanına git istediğin zaman çocukla iletişim kur, konuş, zorlama yapma. Kadına nafakada verme madem icra micra işlerini iyi biliyor gitsin zorla icra etsin nafakayı. Dediğim gibi icraya vereceğin parayı çocuğuna harca. Kadına ceza aldırmaya çalışma. Çocuk erkek olduğu için annesini korur o zaman kadın derki baban beni hapse attırmak için dava açmış o zaman çocuk sana gıcık olur asıl sebebini sorgulayacak yaşta olmadığı için. İcra davası değil velayet davası aç. Tanıklarla git. İcracıları besleme. Sırtın yere gelmez. Hiçbirşey babasının yerini tutmaz. Baba kötülense bile çocuklar içten içe babayı tutar. Çocuğu maça falan götür stresini çocuğa yükleme o zaman derki ya bu babamda hep darlanıyor der. O yüzden akıllı davran güzel vakit geçir. Sonunda sen gülersin onlarda çocuğun altını temizledikleriyle kalir.
katılıyorum söylediklerinize.. çocuğu sık sık sorarsa velayet davasını kazanma ihtimalide büyük oluyor çünkü.. okula bile sık sık gidip çocuğu sorabilir..
-
Alıntı:
Merhaba Solosko çok sağol, (bu arada üç "ünlü" avukat değiştirdim) hiçbir avukatın beceremediğini sen ortaya koydun. Kararın tercümesi gelince lütfen gönder ben şahsen bu yolu gitmeye karalıyım oğlumdan vazgeçmem.
-
Alıntı:
Merhaba Solosko çok sağol, (bu arada üç "ünlü" avukat değiştirdim) hiçbir avukatın beceremediğini sen ortaya koydun. Kararın tercümesi gelince lütfen gönder ben şahsen bu yolu gitmeye karalıyım oğlumdan vazgeçmem.
Avukatlar kadın tarafın avukatıysa işleri çok kolay oluyor. Kadın derseki eşim beni dövüyordu sövüyordu tamamdir. Mahkemelerin çoğu hiç olmamış olsa bile iftira böyle atılırsa erkeği suçlu görüyor mesela. Sen desenki eşim beni dövüp sövüyordu buna inanmazlar tutanaklara bile geçmezler. Böyle yerleşmiş kalıplaşmış şeyler var. O yüzden bir avukat kendi başına bu yerleşik tabuyu yıkamaz. Avukata lüzum yok. Bu kararı alıp kısa bir dilekçe yazın diyinki hiç evlenmemiş adamın bile velayet hakkının verilmemesi insan haklarına aykırı olarak görülmüş bende mağdurum. Bu bir göstergedir kale almak zorundalar. İş yargıtaya gider en kötü aihm e gider ordada zaten kazanırsınız. Dunyanin hicbir yerinde velayet acisindan babalar bu kadar ezilmiyor.
-
Aynen bunu yapmaya hazırlanıyorum. Teşekkürler.
-
Alıntı:
Merhaba arkadaşlar icra mahkemesinin bana oğlumu göstermeyen eşimi beraat :alala etmesinden sonra, geçen pazartesi velayet davamın duruşması vardı. Resmen karşı tarafın avukatı mahkeme huzurunda beni yalancılıkla sucladı, oğlumu -benim görmek istemediğimi- iddia etti. Ve bende hakime karşı tarafın avukatından bana hakaret ettiği için şikayetci olduğumu beyan ettim, ancak bu isteğim hiç kaale alınmadı. Merak ediyorum davalı olan kişinin avukatı davacıya mahkeme huzurunda "sen yalancısın" diyerek hakaret etme hakkına sahipmidir ?
Artık bu ülkede hakkımı alacabileceğimi hiç zannetmiyorum. Kim benimle birlikte davalarımızı AİHM taşımaya kararlı? Lütfen benimle irtibata geçin.
Site yönetimine soruyorum::ok mağdur babalar olarak birleşmek üzere burada kişisel mail adresimizi açıklıyabilirmiyiz ?
-
Davanızı avukatla yürütmenizi tavsiye ederim.
Karşı tarafın avukatı sizin yalancılıkla suçlamışsa, sizde iddiaları gerek icra kağıtları ile gerek şahitlerle ispat edin.
Haa bunları da yapsanız velayet değişecek mi? Ben hiç sanmam. Çocuğunuzu görebilecek misiniz? Orasını da Allah bilir. Ama yine de avukat tuttun derim. Çocuğunuzu görmeye de birçok kişiyi yanınıza alarak gidin. Eğer çocuğu vermezse o kişileri mahkemeye çıkartın. Sizin adınıza şahitlik etsinler. Hatta imkanınız varsa görüntülü kamera kaydı yapın çocuğu size göstermedi diye.
-
Güzey Arkadaş,
ben Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ne 3 yıl önce başvurdum. Konu ile ilgili başvuru evraklarımı "bosanmisbabalar.com" adlı siteye gönderdim. oradan yararlanabilirsiniz. Ancak 3 yıl geçti hala mahkeme başvurumun kabul edilip edilmeyeceğini bile görüşmedi. Belki Türkiye' den bu yönde gelen başvuru artarsa daha ciddiye alabilirler diye düşünüyorum
-
Solosko Arkadaş,
verdiğin linki açamıyorum (AİHM kararı hk) bir kontrol edebilirmisin????
-
Arkadaşlar neden küçücük çocukların dünyalarında büyük yaralar açmaya çalıştığınızı anlayamıyorum...
Benim eşimde boşanma davası açtı çocuğunu 8 ay boyunca arayıp sormadığı halde çocuğu ona göstermediğimi iddia ediyor buyrun bakalım kaç kere aradım bak çocuğu gel gör diye nafile şimdi çocuk babayı tanımıyor geçen hafta icra ya başvurmuş bu hafta sonu belki icra ile gelip alacak alsın ama neden ?
Şimdi kimse bu adamın bana çocuğunu sevdiğinden falan bahsetmesin
Sizlerinde samimi olduğunuza inanmıyorum malesef
Madem evlatlarınıza bu kadar düşkünsünüz sırf çocukları için evliliğini yürüten insanlar var
sizler hem pastam dursun hem karnım doysun yok böyle birsey
O çocukların anneye ihtiyacı var yarım saat bir saat o çocuğu ağlatıp elinize ne geçecek yapmayın lütfen ...
çocuğu büyük olan arkadaşlar için söylemiyorum bunu çocuk 10-11 yaşında ise zaten kendi kararını kendi verir artık ama 8-9 aylık bebekleri annesinin yanından koparmak bunu baba gibi bir baba yapmaz diye düşünüyorum ama artık onlarda çok gerilerde kaldı galiba
-
Alıntı:
Merhaba arkadaşlar icra mahkemesinin bana oğlumu göstermeyen eşimi beraat :alala etmesinden sonra, geçen pazartesi velayet davamın duruşması vardı. Resmen karşı tarafın avukatı mahkeme huzurunda beni yalancılıkla sucladı, oğlumu -benim görmek istemediğimi- iddia etti. Ve bende hakime karşı tarafın avukatından bana hakaret ettiği için şikayetci olduğumu beyan ettim, ancak bu isteğim hiç kaale alınmadı. Merak ediyorum davalı olan kişinin avukatı davacıya mahkeme huzurunda "sen yalancısın" diyerek hakaret etme hakkına sahipmidir ?
Artık bu ülkede hakkımı alacabileceğimi hiç zannetmiyorum. Kim benimle birlikte davalarımızı AİHM taşımaya kararlı? Lütfen benimle irtibata geçin.
Site yönetimine soruyorum::ok mağdur babalar olarak birleşmek üzere burada kişisel mail adresimizi açıklıyabilirmiyiz ?
Aynı olay benim başımdan geçti .Savcı çocuğu göstermediği için yargılanmasını istedi duruşma oldu 2.duruşmada hakim beraat vermiş.Ben gidememiştim o duruşmaya.Şimdi aynı devam ediyor.Karara göre yarın 1 haftalığına çocuk bende kalacak alabilecekmiyim meçhul.Alamazsam hemen icra götürmeyi düşünüyorum ve icra ceza davası açmayı.Çözümmü o da değil.Sonuç:beraat.Ben varım AİHM taşımaya.
-
Alıntı:
Tutanakları göstermediniz mi? Kendim görmek istemiyorsam icra ile neden gideyim? Velayet davası neden acayım demediniz mi?
-
Alıntı:
Aynı olay benim başımdan geçti .Savcı çocuğu göstermediği için yargılanmasını istedi duruşma oldu 2.duruşmada hakim beraat vermiş.Ben gidememiştim o duruşmaya.Şimdi aynı devam ediyor.Karara göre yarın 1 haftalığına çocuk bende kalacak alabilecekmiyim meçhul.Alamazsam hemen icra götürmeyi düşünüyorum ve icra ceza davası açmayı.Çözümmü o da değil.Sonuç:beraat.Ben varım AİHM taşımaya.
Çocuğu göstermemesinin cezası icra kanunu 341 gereğince 6 aya kadar tazyik hapsi. Yani çocuğu gösterdiği an o cezadan kurtulur. Tazyik hapsi sicile işlemez. O yüzden arada göstermişse beraat etmesi normaldı. Bu karar ara karar ise, ara kararı uygulamadığı için cezası 1 aydan 6 aya kadar hapis cezasıdır. Bu cezada eğer önceden sabıkası yoksa paraya çevrilir. Ayrıca TCK 234'e göre velayet sizden alınmışsa ve siz çocuğu alıp geri vermezseniz cezası 3 aydan 1 yıla kadar hapis. Bu da paraya çevrilebilen cezadır. Fakat bu ancak boşanma ve velayet kesinleşmişse verilir. Çünkü HUMK'a göre aile ile ilgili konular ancak karar kesinlik kazanmışsa ceza verilebilir.
-
Alıntı:
Çocuğu göstermemesinin cezası icra kanunu 341 gereğince 6 aya kadar tazyik hapsi. Yani çocuğu gösterdiği an o cezadan kurtulur. Tazyik hapsi sicile işlemez. O yüzden arada göstermişse beraat etmesi normaldı. Bu karar ara karar ise, ara kararı uygulamadığı için cezası 1 aydan 6 aya kadar hapis cezasıdır. Bu cezada eğer önceden sabıkası yoksa paraya çevrilir. Ayrıca TCK 234'e göre velayet sizden alınmışsa ve siz çocuğu alıp geri vermezseniz cezası 3 aydan 1 yıla kadar hapis. Bu da paraya çevrilebilen cezadır. Fakat bu ancak boşanma ve velayet kesinleşmişse verilir. Çünkü HUMK'a göre aile ile ilgili konular ancak karar kesinlik kazanmışsa ceza verilebilir.
Evet ara karardı ve dava sürecinde çocuğu gösterdi.Ama dava bitince yine sil başa döndük.Hakim uyardı;bu şekilde tekrar karşıma gelirsen seni hapse atarım dedi o da çok korktu ya:))Davanın ne anlamı var dereyi geçene kadar ayıya dayı demek gibi birşey.Boşanma kesinleşti.Hakimin çocukla kişisel ilşki kararı=çocuğu görememek.Yarını sabırsızlıkla bekliyorum bakalım çocuğu alabilecekmiyim.İcrayı öğrendikten sonra çocuk geleceğini söylemişti.Babaların hakkı yokmu çocuğunun sağlığının,eğitiminin,sorunlarının ne ,nasıl olduğunu bilmek gibi.Nafaka oldumu almak için savaşırlar seni yıkıma uğratırlar.O zaman çocuğun olur.Görüşmek üzere...