Kanunda gerçekten böyle mi?
Eşler ya birlikte başvururlar ya da birisinin davasını davalı diğer eş kabul eder. Eşler bizzat dinlenmeden veya bir eş dinlenip diğeri dinlenmeden ya da vekili dinlenerek anlaşmalı boşanmaya karar verilemez. Özel yetki verilmiş olsa bile vekaleten bu irade açıklanamaz. Diye bi yazı okudum anlaşmalı boşanmada böyle bi şart varmı gerçekten. Şimdiden tşk
Cevap: Kanunda gerçekten böylemi?
Evet ANLAŞMALI BOŞANMA'da prosedür böyledir. Taraflar mahkemede boşanmak istediklerini hakime kendileri söylemek zorundadır.
Yani avukatı katılıp sölese bile etki etmiyor cevaplarınız için çok teşekkür ederim
Bide davalı yada davacıdan herhangi birisi anlaşmalı boşanmaya katılmadığı sürece dava red mi olur devam eder çekişmeliyemi girer
Alıntı:
fnish rumuzlu üyeden alıntı
Yani avukatı katılıp sölese bile etki etmiyor cevaplarınız için çok teşekkür ederim
Anlaşmalı boşanmada sadece taraflar kendi iradeleri ile hakime boşanmak istediklerini söylemek zorundalar.
Eğer taraflardan biri gelip diğeri gelmezse,duruşmaya katılan taraf boşanma isteğini dile getirirse dava çekişmeliye döner.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim sn. denizblk
Taraflardan biri ilk duruşmaya gelmezse çekişmeliye dönmez bence. Döneceğine ilişkin ifadeniz neye dayanıyor?
Peki niye çekişmeliye dönmez sayın Av. Gökhan bey?
Çekişmeliye dönebilmesi için gelmeyen tarafın açıkça anlaşmadan vazgeçmesi ve diğer boşanma nedenlerinden birine dayanması veya boşanmak istememesi gerekir. Hakim kendiliginden buna karar veremez.
Haklısınız. Hakim kendiliğinden tabiki buna karar veremez. Bende verir diye bir ifade kullanmadım. Eksik yazmış olabilirim ifade olarak.
Zaten anlaşmalı boşanma davası açan tarafa karşı dilekçe boşanmak istemiyorum dedim ve davasına katılmıcam ben buna dayanarak söyledim. Bu şekilde boşanmak istemiyorum diye tebligat gönderdikten sonra davaya hiç bir şekilde katılmadan tebligatlarımı göndersem sonuç ne olur?. Davanın olduğu mahkeme bana çok uzak şehirde bulunduğum şehire alırmak istedim red cevabı geldi
Buna göre sonuç için yorum yapmak bir kere imkansız.
Siz evi mi terk ettiniz, evden mi atıldınız, aldatıldınız mı, şiddet mi gördünüz, ya da ne oldu hiçbir şey bilmiyoruz.
Ayrıca davaya katılmayacağım derken avukatınız da mı davaya girmeyecek, kendinizi savunmak adına şahitler de mi çıkartmayacaksınız anlamadık!!!
Avukatım burdan savunmamızı gönderecek şahitlerimde benim kaldığım memleketten yazılı ifade şeklinde şahitlik yapıp karşı tarafın bulunduğu mahkemeye gönderilecek. Evden atıldım ailesi beni istemeyince aile baskısından açıldı bu dava
Eğer haklılığınızı şahitlerle de ortaya koyarsanız, evden atılmanızı şahit beyanları ile ispatlarsanız, hakim eşinizi ağır kusurlu bulup sizin boşanmak istememenizi de gözönüne alıp, eşinizin açtığı davayı rededecektir. Ama davanızda neler olur, şahitler ne ifade verir bunu bilemem. Ben bu ifadelerin verilmesine göre söyledim.
Ayrıca avukatınız arada göndermenizi tavsiye ederim. Özellikle de kararın verileceği son duruşmaya muhakkak gitsin avukatınız.
Benim şahitlerim herşeyi baştan sona anlatacak dışardan 4 tane şahidim var. Karşı tarafta anne ve babasını şahit tutmuşlar yalanları basmış tabi onlar. Bide ben tedbir nafaka davası açmıştım 2 hafta kadar oluyor kazandım yine annesi ve babası şahitti yalanları yine doldurdular ama hakim yalanladı onları. İnanılacak gibi değil ama anne ve babası şahitlikte biribirine çok ters ifade verdiler zaten ordan belli olmuştu. Tedbir nafakasındaki dilekçe boşanma davasına gidermi??
Şahtlik yaptıklarında kayınvalidemin verdiği ifadenin tam tersini kayınbabam verdi mesela sölediklerinin birisini yazıyım kayınvalidem kız kendi geldi anasının evine dedi kayınbabam oğlum istemedi dedi