-
Atmadığım bir mail yüzünden dava açılmış
Merhabalar, bugün polis beni ifadeye çağırdı 30 Ekim 2009 da birine maille hakaret ettiğim gerekçesiyle.
İnternet aboneliğim annemin adına olduğu için IP adresimden annem hakkında suç duyurusu yapılmış karakola gititğimizde 30 ekim 2009da benim kendi mail adresimden birine ''işte size kapak, haddinizi bilin şerefsizler, Atama laf edenin böyle ağzına s....'' şeklinde bir mail atıldığını gördük ancak ben öyle bir mail yollamadım! Sanırım bu maili alan şahıs Atatürk'e küfür etmiş ve hangi cürretle benden şikayetçi olmuş anlayamadım. Annem ifadesinde kendisinin internet kullanmadığını mail adresinin bana ait olduğunu söyledi. Şimdi benim sorularım şunlar:
1- 18 şubat 2011de sonuçlanmış memura hakaret suçundan 1 yıl 3 ay tecil edilmiş hapis cezam var, dava hangi tarihte açılmış bilmiyorum ama ceza alırsam 1 yıl 3 ayı da yatarmıyım?
2- Annemin verdiği ifadeden yola çıkarak benim de ifadem istenir mi? Annemin davası düşürülüp benim hakkımda dava açılabilir mi? Açılırsa cezası nedir?
Gerçekten ben öyle bir mail atmadım! Nasıl atıldığını da bilmiyorum o dönem bilgisayarımda virüs korumasu vs.. hiçbirşey yoktu acaba biri mi girip attı anlamıyorum! Yapmadığımı nasıl kanıtlarım lütfen yardım 1 yıl 3 ayım var zaten, 5 sene suç işlememem lazım yapmadığım birşeyden ötürü hapse girmek istemiyorum!
-
Cevap: Atmadığım bir mail yüzünden dava açılmış
Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun.
Size gelmelerinin tek nedeni ellerindeki IP numarası,
Fakat normalde arama kararı ile gelip bilgisayarınızı incelemeleri gerekiyordu,
bunu yapmamışlar, sizi karakola davet etmişler.
Savcı şayet anneninizin ifadesine bakıp sizin de dinlenmenizi isterse sizi de çağıracaklar ve ifadenizi alacaklar.
Ya da annenizin üzerine olan bir hat var diyerek konuyu önemsemezlerse takipsizlik de verebilirler. (düşük ihtimal)
Sizi çağırdıklarında bu durumu zaten anlatırsınız.
Bu arada size elektronik postadaki IP adresinden mi? Yoksa e-posta adresinizin kullanıcı adını kuruma sorup oradan bilgi üzerine mi size geldiler emin olmak gerekiyor.
Şayet elektronik postadaki IP numarası ile örneğin hotmail uzantılı email adresiniza ait kullanıcı adının aynı dakikada oturum açtığı IP numarası eşleşiyorsa bu sizi daha da sıkıntıya sokar.
Böyle birşey yok, sadece elektronik posta IP'sinden veya kullanıcı adından size gelmişlerse lehinize şüphe artacaktır.
Birde gerçekler önemli tabi acaba nasıl bir olayın üzerine bu mesaj yazıldı bilmek lazım.
Geçmiş olsun.
-
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler.. Mail 2009da atılmış, polis okuttu mailin içeriğini ermeni birine yazılmış mail ve sanırım bu kişi Atatürk'e hakaret etmiş ve Atatürk'ü korumuş maili atan kişi.. Ayrıca 2009daki bilgisayarımı değiştim ben Haziran ayında yeni pc aldım, ve o bilgisayar çalışmadığı için arkadaşıma verdim o zaten parçalayıp içinden çıkan işe yarar parçaları kullanacaktı.. Yani kısaca o zamanki pc artık yok, bu durumu ne kadar değiştirir?
Birde hapse girmekten çok korkuyorum, 5 yıl tecilli 1 yıl 3 ay ceza var memura hakeretten.. Gözüme uyku girmiyor nerdeyse beni hapse atarlar mı??? :(
-
Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.Zaten teknoloji artık çok gelişti böyle birşey yapmadıysan mutlaka ortaya çıkacaktır.Ben yüksek ihtimal dava açılsa dahi beraatle sonuçlanacağını düşünüyorum.Ayrıca bu davadan ceza alırsan önceki mahkumiyetinin hükmü açıklanacak ve bu iki cezanın toplamını hakimin taktirine göre yatarak veya para olarak ödeyeceksin.Para cezasınıda fazla hafife alma.Bu hakaretten hüküm giyersen 15 ay(önceki 5 yıl tecilli cezan)+3-6 ay(tahmini hakaretten alabileceğin ceza) nın toplamını günlük ortalama 20 TL den paraya çevrilse ciddi meblalarla karşılaşabilirsin.Gerekirse bu dava için avukat tut derim.Kolay gelsin.
-
Bu kişi Atatürk'e hakaret etmişse,(ki sen ettiğinden bahsediyorsun) baktın işler karışıyor sen de o kişi ile ilgili suç duyurusunda bulun. Sen uğraşıyorsan biraz da o uğraisın ama elinde hiç bir delil yoksa bulaşma tabii ki. Geçmiş olsun
-
Teşekkürler cevap verenlere, ben şöyle düşünüyorum umarım yanılmıyorumdur o tarihteki pcyi yenilediğime o pc artık bende olmadığına göre ellerindeki deliller yetersiz olur diye bir umudum var ve delil yetersizliğinden beraat edebilirim diye bir umudum var, yani umarım öyle olur..
-
Merhaba herkese tekrar, üstte yazdklarımdan 1 sene geçmiş, bugün kapıma polis geldi.. Benim de ifadem alındı, suçlamayı reddettim, polise ne olur dediğimde de muhtemelen dava açılır dedi.. Ben bu maili atmadım yada attıysam da hatırlamıyorum olay 2009 senesiymiş! Şimdi merakım şu başıma ne gelir, beni korkutan olay önceden 1 yıl 3 ayım var hani dava açılırsa suçlu bulunursam onu da yatmaktan çok korkuyorum.. Sorum şu diyelim dava açıldı, dava açılınca mı 1 yıl 3 ay yatarım yoksa suçlu bulunursam mı? İlla hapis cezası mı almam lazım bu davanın sonunda eski cezayı da çekmem için, mesela para cezası verseler yine de eskiyi yatırırlar mı? Yani kısaca başıma ne gelicek atmadığım bir mail yüzünden! Bir avukat cevaplarsa çok sevinirim, çünkü avukata gidicek, tutacak durumum yok..
-
Henüz dava açılmamış, muhtemelen bu ifademden sonra açılacak, ifademi verdim ne kadar sonra mahkeme celbi gelir ve izmirdeki savcılıktan şikayette bulunulmuş ben ise istanbuldayım. Ben izmire mi gidicem duruşmalara şimdi?
-
Birde zaman aşımı nasıl oluyor? 30 ekim 2009da atılmış iddia edilen mail, acaba bu tarihten itibaren mi yoksa dava açılırsa o tarihten itibaren mi işler süre? 2009dan beri işlerse davayı bir şekilde uzatıp zaman aşımından kurtulabilirmiyim??
-
Hakkınızda bir dava açılması kuvvetle muhtemel. Hukuksal yardım almanızı öneririm. Bilgisayarın elinizde olmaması, lehinize değildir. Karşı tarafta ip nosu tespit edilmiş bir e-mail mevcut. O mailin bilgisayarınızdan atılmadığını iddia ediyorsunuz. Müddei, iddiasını ispat ile mükelleftir. Somut olayda zaman aşımı da söz konusu değildir. İçinde bulunduğunuz hissiyat doğru muhakeme etme şansınızı azaltacaktır. En isabetli tavır, forumlarda sorununuzu çözme adına gayretlerden sıyrılıp, bir an önce bir avukat ile durumunuzu paylaşmanızdır. Yukarıda 'atmışsam da hatırlamıyorum' diyorsunuz. O maili atmadığınıza dair sizde de oluşmuş kesin bir kanaat yok. Bu psikolojide iken, strateji tespitinde buralardan fikir almak ile hata edebilirsiniz. Esenlik dilerim...
-
Ya ben cidden anlamıyorum! Polis aradı bugün geçen sene alınan annemin ifadesi gene istenmiş savcılık tarafından! Yarın gidebileceğimi söyledim tamam dedi polis. Hatta polis bile bu iş nereye varacak bilmiyorum dedi!! Alınan ifade neden 2. kez istenir? Bir de ilk gittiğimde içerikte hakaret değil, tarafıma atılan onca mail içindeki bu maili atan şahsın herhangi bir örgütle ilişkisi bulunup bulunmadığının araştırılması.. gibi bir cümle okudu polis sanki! Ne örgütü kardeşim! Noluyoruz yaa! Deliricem sinirden artık yeter!!!
-
Son soruma yanıt gelmemiş ama 2 sorumu birleştireyim; bugün gittim ifadeye polis attığımı iddia ettikleri maili okudu! Tamamen eminim ki ben böyle bir mail yollamadım! Bir de mailde geçen bir cümle var ki beni bir korku sardı resmen! Sıkıyorsa bu sözleri tayyibe ve fetullaha yaz diye bir cümle geçmiş. Başbakana hakaret sayılır mı bu? Ve artık sürekli çağırıla çağırıla ben korkmaya başladım acaba tutuklama ister mi savcı dava açılmadan! Hani mesela polis yarın kapıma gelip tutuklusunuz der mi? Düşündükçe delirecek gibi oluyorum.. Nerden geldi bu başıma diye isyan ediyorum! 2-3 ay sonra nişanlanacağım kendime bir yol çizmişken bir hayat kuracakken hapis mi yatacağım ben :(
-
Hala cevap yok.. Lütfen rica ediyorum 1 aydır korku içindeyim, lütfen anlayan biri ilk baştan beri okusun ve cevaplasın lütfen... Hapse girme korkusu beni deli etmek üzere... Mail attığım iddia edilen kişiye facebooktan ulaştım yazdım ben mail atmadım diye durumu açıkladım ama aldırmadı bile!!!!!!!:k
Anlayan biri yardımcı olsun nolur :(
-
Sayın kardeşim.. Asılmadıktan sonra korkacak bir şey yok. Bu ülkede sucsuz insanlar hatırı sayılır sürelerde hapishane damlarında çürüdü. Sende paşalar gibi yatar çıkarsın. İçini ferah tut ve gelecekteki hayatında yapmamış olsan bile siyasi küfür hakaret olan ortamlardan uzak dur..
Güvendiğiniz bir avukat bulun vekaletinizi verin ve adaletin paslı kılıcına boynunuzu eğin.
-
Alıntı:
haylahop rumuzlu üyeden alıntı
Sayın kardeşim.. Asılmadıktan sonra korkacak bir şey yok. Bu ülkede sucsuz insanlar hatırı sayılır sürelerde hapishane damlarında çürüdü. Sende paşalar gibi yatar çıkarsın. İçini ferah tut ve gelecekteki hayatında yapmamış olsan bile siyasi küfür hakaret olan ortamlardan uzak dur..
Güvendiğiniz bir avukat bulun vekaletinizi verin ve adaletin paslı kılıcına boynunuzu eğin.
Nasıl yaa? Ne demek yatarsın... Ben 28 yaşında bir bayanım, nişanlanmak üzereyim annemle yaşıyorum ve üstelik annem kalp hastası! Ben hapse giridğim an annem abartmıyorum; ÖLÜR! Nasıl yatar çıkarım? Hayatım her yöneden mahvolucak bide nişanlımdan olucam, ben çok zor günler geçirdim ve bu günlerin üstüne hapse girersem zaten yapacağım şey belli! Orda kendimi gerçekten öldürücem! Atmadığım bir mail yüzünden ben bu haksızlığa uğramayı kabullenemem! Ve eğer ceza alıp kendimi öldürdüğümde Allaha yemin ederim ki benim ahım benim lanetim o gazeteci bozuntusunun, bu davayı inatla sürdürüp beni mahkum ettirmeye çalışan savcının ve hapse girmeme tüm sebep olanların üzerinde olsun!!!!! Allah çoook büyük!!
- - - Updated - - -
Birde bugün bana birkaç mail geldi bu şahıs benim gibi yüzlerce kişiden davacı olmuş! Üstelik mail adreslerimizi kendi blog sitesinden yayınlamış. Bu suç değilmidir? Mailde bizde karşı dava açalım birleşelim gibi şeyler yazıyordu.. Kendilerine cevap yazdım ancak çok güvenemedim, o kişinin bir oyunu olabilir diye, çünkü kaç gündür kendisine facebooktan derdimi anlatmaya çalışıyorum ama tınan yok!!! Acaba karşı dava açsam bende ne olur??
-
Alıntı:
Sezener rumuzlu üyeden alıntı
Nasıl yaa? Ne demek yatarsın... Ben 28 yaşında bir bayanım, nişanlanmak üzereyim annemle yaşıyorum ve üstelik annem kalp hastası! Ben hapse giridğim an annem abartmıyorum; ÖLÜR! Nasıl yatar çıkarım? Hayatım her yöneden mahvolucak bide nişanlımdan olucam, ben çok zor günler geçirdim ve bu günlerin üstüne hapse girersem zaten yapacağım şey belli! Orda kendimi gerçekten öldürücem! Atmadığım bir mail yüzünden ben bu haksızlığa uğramayı kabullenemem! Ve eğer ceza alıp kendimi öldürdüğümde Allaha yemin ederim ki benim ahım benim lanetim o gazeteci bozuntusunun, bu davayı inatla sürdürüp beni mahkum ettirmeye çalışan savcının ve hapse girmeme tüm sebep olanların üzerinde olsun!!!!! Allah çoook büyük!!
- - - Updated - - -
Birde bugün bana birkaç mail geldi bu şahıs benim gibi yüzlerce kişiden davacı olmuş! Üstelik mail adreslerimizi kendi blog sitesinden yayınlamış. Bu suç değilmidir? Mailde bizde karşı dava açalım birleşelim gibi şeyler yazıyordu.. Kendilerine cevap yazdım ancak çok güvenemedim, o kişinin bir oyunu olabilir diye, çünkü kaç gündür kendisine facebooktan derdimi anlatmaya çalışıyorum ama tınan yok!!! Acaba karşı dava açsam bende ne olur??
Size esenlikler diliyorum.
-
Şimdi benim anlamadığım olay şu.. Dava benim adıma mı açılacak annemin mi? İnternet aboneliği annemin adına.. Yoksa ikimiz adına mı?? Bilen biri yazsın lütfen ya! Haftalardır yırtınıyorum rahatlatıcı bir cevap alamıyorum!!!!!!!
-
Çok rica etsem(!) anlayan biri şu konuya adam gibi cevap verebilir mi??? Baştan aşağı okuyup! Aylardır yırtındık kimse aldırmıyor nedir bu yaa!! Burda kafayı yiyen benim! 3 hafta sonra nişanım var ve nolcağım belli değil!! Bari şunun cevabını alsam, dava anneme mi bana mı açılıcak yoksa ikimize de mi???? !!!!!!
-
Ya neden 2011den beri adeta yalvarmama rağmen 1 kişi bile cevap vermiyor?? Ben burda korku içindeyim 1 hafta önce nişanlandım hayatımın en güzel günlerini işlemediğim bir suç yüzünden korku içinde geçiriyorum!
Hakkımda dava açılmış yalnız hem selçuk başsavcılığında 8 kasımda bir duruşma varmış, hemde bana gelen celp te 11 şubatta kadıköy yazıyor! Yani bu dava neden 2 yerde görülüyor ben onu çözemedim birde tutuklama falan çıkar mı çok korkuyorum.. Lütfen artık biri yardımcı olsa???
-
size başıma aynı olay geldiğinden dolayı yardımcı olmak isterim. dosyanın iki ayrı yerde görülme sebebi eğer ikametinizi selçuk C.Başsavcılığı olarak ele alırsak dava açılış yeri istanbuldur yani şikayet eden istanbuldan dilekçeyi verdiği için dava talimatlı olarak ifadenizin alınması için Selçuk'a gönderilmiştir. ayrıca tutuklama olacağını sanmam çünkü 2 yıla kadar yargılamalı bir suç olduğu için tutuklama kararı yeni yargı paketini ,ncelmeişseniz öyle artık kolay kolay verilemiyor.
-
Merhaba ;
İlk olarak Pc nizin eski Hardisk ini bulabilirseniz incelenip sonuç çıkarabilir ler. 2 kullandığınız servis sağlayıcıdan o güne ait data transfer bilgileri ne ulaşabilirsiniz , pc nize girip bunu yapmış olabilirler bunu servis sağlayıcınız dan anca öğrenebilirsiniz o günkü veri alış verişinde bir yoğunluk bulunuyorsa pc nize girip yapabilirler ,bunu anlamazsınız ekran açıkken pc sızma olduğuna anlamazsınız ! (pc nete bağlı iken açık bırakılması pek sağlıklı değildir )3. bi ihtimal ip inizi bilen biri başka bi pc den bunu yapabilir ( Telekom un Muhendisleri İmkansız diyor ama Yapamıyan için imkansız birşey dir bu ).
-
Cevaplar için teşekkür ederim.. Kanıtlayamıyorum gerçekten ben atmadım ama anlatamıyorum ve kanıtlayamıyorum! Suçsuz yere ceza almaktan, hapse girmekten çok korkuyorum.. :(
-
Yarın ilk duruşma.. Acaba beni alıp götürürler mi izmire duruşmaya? Yada duruşmada tutuklama çıkarsa polis hemen mi gelip alıcak beni yoksa zaman geçecek mi? Ben bunu nasıl öğreneceğim?
- - - Updated - - -
ya allahaşkına bir cevap lütfen kimse yokmu! hapse giricem mi?? kafayı yedim aylardır korkudan psikolojim hiç iyi değil, geçen haftalarda nişanım oldu onda bile mutlu olamadım kafamda bu hapis korkusu vardı hep, şu anda bunları ağlayarak yazıyorum hiç mi başıma ne gelecek bilen yok????
-
Pek cevap gelmiyor ama yine de şansımı deniyim tekrardan, 11 şubatta duruşmam var konuyla ilgili, ancak şu sıralar ağır bir zatürre geçiriyorum o tarihe kadar iyileşip iyileşmeyeceğimi bilmiyorum, iyileşmezsem gidemem! Ve hakkımda tutuklama, zorla getirilme kararı çıkar mı acaba? 2. duruşma ama benim çağırıldığım ilk duruşma.. İnşallah bari buna bir cevap gelir!.
-
Konuyu başından beri okudum;
Siz de gidişat hakkında bilgi vermeye devam edin.
Buradakiler yazmıyor diyorsunuz; Çünkü yazarlarsa siz bundan hoşlanmazsınız ve yazanla polemiğe girersiniz, hakarete varan sonuçlar ortaya çıkar diye çekiniyorlardır. Çok örneği oldu. Gelelim değerlendirmelere:
Hakim bunu annenizin değil sizin yazmış olduğunuzu düşünecek. Siz hakim olsanız kimin yazdığını düşünürdünüz?
Daha önceden bir memura hakaretten ceza almışsınız. Hakaret konusu nedir bilmiyorum ama, hakim yine "bu kişi hakaret etmeye meyilli, o halde bu hakareti de bu kişi yapmış olmalıdır" diye düşünmez mi?
Eğer önceki HAGB olmasaydı bundan bir ceza almazdınız ama HAGB işi tehlikeye sokuyor.
Bence bir avukat desteği alın. Savunmanızdaki bir eksiklik, bir fazlalık, bir hata size çok zarar verebilir.
-
ceza derken hapse mi giricem yoksa :S
ben bu maili atmadım, 2009da atılmış o dönem evime kuzenlerim, arkadaşlarım çok gelir giderdi, benim msnim yada facebookum açıkken onlar da bilgisayarda işlerini hallederlerdi. ben nerden bileyim başıma böyle birşey geleceğini ve kimi suçlayacağım? bilmiyorum ki hangisi attı ve tek tek isim versem dahi hangisi kabul eder suçu nasılsa ortada bir kurban var!
önceki cezaya gelince, evime hacze gelen bayan haciz memuru; bunlar hacze gelince odama girdim ve üstümü değiştim kapım da dolayısıyla kapalıydı! çıktığımda sen odada birşey saklıyorsun diye odaya daldı çekmecelerimi karıştırmaya başladı, iç çamaşırlarımı yerlere döktü polislerin gözü önünde! bende kavga ettim, şikayetçi olmuş! olay bu! daha sonra lcd tv ile odaya girdiğimi falan iddia etmiş hatta lcd tv iç çamaşırlarımın içinde nasıl kayboldu çözemedim ama, neyse! geçmiş olay, avukatım vardı o dönem ve bana 1 yıl 3 ay verildiğini ve 5 sene suç işlememem gerektiğini söyledi sadece. aslında gidip bakmadım belki de paraya çevrildi öyle ertelendi bilmiyorum, 5 sene olayını duyunca rahatlamıştım, taa ki bu olaya kadar!
ve atmadığım ama ne yazık ki gerçeği kanıtlayamadığım bir mail yüzünden hapse girme korkusu beni deli etmek üzere!... üstelik düğünüme 4 ay varken!!!!
-
Ayrıca mantığım şunu almıyor! Benim mail attığım iddia edilen gazeteci Atatürk'e hakaret ediyor ve yüzlerce küfürlü hakaretli hatta tehditli mail alıyor, yüzlerce kişiyi mahkemeye veriyor! Mahkemeye verdiği birkaç kişiyle bağlantı halindeyiz çünkü. Bloğunda yayınlamış ona gelen mailleri zamanında, ordan buldular beni de.. Neyse bir insana 1 kişi yada 2 kişi hakaret eder davacı olur tamam ama bir insan hem Atatürk'e hakaret edip, hem yüzlerce insandan küfürlü mail alıp hemde şikayetçi olma cüretini nerden buluyor ben anlamıyorum! Yani sana 1 kişi hakaret etse tamam haklısın ama yüzlerce kişi sana hakaret ediyorsa bunun altında birşey vardır ve bunun mahkemece değerlendirilmesi gerekmez miydi?? Değerlendirilmeyip biz suçlanıyorsak o zaman da bu dava yanlıdır benim gözümde!!!!!!!
-
hiçbirine cevap gelmiyor ama yine de yazayım kafama takılan birşeyi.. şansıma gören olur belki...
benim ilk ertelenen davam 18 şubat 2011 de bitti, ama bu mail 2009 da atılmış, yani ben bu cezayı almadan evvel.. etkiler mi acaba? yani şubat 2011 den sonra atılmamış mail, taa 2009da atılmış.. etkiler mi dicem gene cevap veren olmayacak, neyse...
- - - Updated - - -
zaten şu dava bitsin inşallah hapse girmezsem o gazeteci bozuntusuna tazminat davası açıcam! yapmadığım birşeyle beni suçladığı, hayatımda en mutlu olmam gereken günleri bana ve aileme zehir ettiği için !!!!!!!!!!!!!
-
Bu dava aleyhime biterse AİHM e kadar gidicem! Zaten hapis verirse yargıtaya gidicem yargıtay da onarsa aihm e kadar yolu var bu işin! kimse beni işlemedğim bir suç yüzünden bu hale düşüremez !!!!!!!!!!!
-
Pek ilgilenen yok kendim çalıyorum kendim söylüyorum ama neyse.. Yine de anlatayım.. İnsafa gelen olur belki kimbilir, avukat tut diyenler olur belki, param olsa zaten tutarım, manyakmıyım ben avukata sormak varken buralarda uğraşayım!.. Her neyse..
Gittim 11inde ifademi verdim, dava aslında selçukta görüldüğü için bugün de selçukta bi duruşma vardı, 25 nisana ertelenmiş.. Cevap veren olursa şunu sorcam; bu dava ne kadar sürer? Tutuklanırmıyım ki; 8 haziranda düğünüm var !!!!!!!!!! Yani düğünüme bu kadaar az zaman kala ne tarz saçmalıklarla uğraştığımı anlayın !!!! Düğünün kurtarırmıyım acaba 25 nisandan sonra ertelenir mi karar mı çıkar? Hapis çıkarsa hemen atarlar mı beni hapse? Bugün 3. duruşmaydı. Psikolojim bozuldu en mutlu olmam gerekn günler bana zehir ediliyor! 8 haziranda düğünüm var ve benim kafamda hep bu dava! Hapis korkusu! Lütfen allahaşkına biri artık yazsın! Başıma ne geleceğini bilmeden düğün hazırlığı yapıyorum !!!!!! Millet adam öldürüp serbest kalırken ben atmadığım bi mail için neler çekiyorum! Hakediyormuyum bunu ben !!!!!!!!!!
-
Hukukçu değilim ama 25 nisanda karar çıksa bile (Allah korusun) hapse girmeniz en az 3 ayı bulur. (Yargıtaya gitmesi, onaylanması vs)
Merak ettiğim bir konu var:
Söz konusu mail 30 Ekim 2009'da atılmış. Siz bu başlığı 2011 Haziran ayında polis sizinle iletişime geçtiğinde açmışsınız.
Aradan geçen süre neredeyse 2 yıl.
Suç duyurusu tam olarak ne zaman yapılmış?
5651 sayılı kanuna göre servis sağlayıcı IP bilgisini 6 aydan az, 2 yıldan fazla süreyle tutamaz.
Bana IP'nin tespit edilebilmesi bile garip geldi.
Ayrıca IP'nin size ait olması problem değil, gönderen mail hesabının size ait olması problem.
Bir de size tazminat davası açan kişinin kullandığı mail adresi gmail, hotmail vb bir adres mi?
Mail attığınız iddia edilen adres yazar@gazete.com gibi bir adresse gazete.com'un mail loglarını manipüle ettiğini iddia edebilirsiniz.
gazete.com 5651 sayılı kanuna göre zaman damgası kullanmıyorsa delil niteliği taşımaz.
Geçmiş olsun.
-
Hakarette zaman aşımı ne kadardı?
-
30 ekimde mail atılmış bu da gitmiş 4 kasım da şikayetçi olmuş, benim bu olaydan haziran 2011de haberim oldu, ilk polis geldi kapıma öyle öğrendim. Adres bilgisini ise inanın bilmiyorum ama dava açtığı birkaç kişiyle daha iletişim halindeyiz onlara sorarım. Benim adresim hotmail.
-
Sizin adresiniz hotmail'se IP'nizi büyük ihtimalle Microsoft vermiştir. Microsoft'un manipulasyon yaptığını iddia edemezsiniz.
Tekrar geçmiş olsun.
-
Alıntı:
hayat.zor rumuzlu üyeden alıntı
Sizin adresiniz hotmail'se IP'nizi büyük ihtimalle Microsoft vermiştir. Microsoft'un manipulasyon yaptığını iddia edemezsiniz.
Bence yapabileceğiniz en mantıklı savunma şu:
Bilgisayarım açıldığında MSN'im otomatik oturum açıyordu.
Bilgisayarıma oturan herhangi biri bu maili atmış olabilir diyebilirsiniz.
Bunun dışında bir savunma aklıma gelmiyor.
Tekrar geçmiş olsun
Hakkınızda hükmün açıklanmasının geri bırakılması gerekirdi eksik inceleme olduğu kesin temyiz ne alemde. Artı Hayat zor suç işediğinizin farkında mısınız?
-
Öyle dedim zaten ki öyle.. Ben atmadım evime gelen arkadaşlarımdan tanıdıklarımdan biri attı. Ama kim işte onu bilmiyorum. Tek sorun bunu kanıtlayamamak!
ismail32 henüz dava karara bağlanmadı sürüyor..
-
Samimi olmak gerekirse ben sizin bu suçu işlediğinizi düşünüyorum dikkat edin işlediniz demiyorum bu benim düşüncem büyük ihtimal mahkeme hakkınız da beraat verecek
aksi olur da ceza alırsanız daha önce işlediğiniz suçtan dolayı hüküm açıklanabilir diğer bir deyişle hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmeyecektir benim bu noktada size yapabileceğim yardım konu üzerine düşüncelerimi açıklamadan ibarettir her ne kadar suç işlediğinizi düşünsem de direkt cezalandırılmanız da kamu menfaati olduğunu düşünmüyorum tam tersi açıklanmış ceza almanız kamu vicdanını yaralayacaktır bu noktada ki kamu menfaati düşüncelerim doğrultusunda hagb
-
Öyle düşünebilirsiniz düşünceye karışamam ama işlemiş olsam açıkça söylerdim. Çünkü bu kişi Atatürk'e hakaret etmiş ve ben o maili atmış olsam 10 sene de yatacak olsam gururla söylerdim evet ben attım diye, ortada Atatürk var! Ve fikir danıştığım insanlara da yalan söyleyemem sonuçta doğruyu söyleyeyim ki ona göre yardım alayım, doğru yardım alayım. Ben atmadım benim tek suçum evime gelen insanlara güvenip mailim, msnim, facebookum açıkken bilgisayarımı kullanmalarına izin vermem.
Ve inşallah dediğiniz gibi olur beraat edip rahat bir nefes alabilirim.
-
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Hayat zor suç işediğinizin farkında mısınız?
Özür dilerim. Sezener'in o maili atmadığına inanıyorum.
Ben yorumumu düzenledim. Siz de alıntınızı silebilir misiniz?
Teşekkürler.
-
İletiyi düzenleme yetkim yok üzgünüm
Ancak rahatsız olmanıza gerek yok diye düşünüyorum yaptığınız açıklama ve fiili girişimden sonra suç unsurunun kalktığını düşünüyorum
Yinede rahatsız oluyorsanız durumu yetkiliye bildirin derim
- - - Updated - - -
Bu arada konu bütünlüğünü koruma maksatlı konuya ilişkin tüm iletilerime düzenleme yapılmasına onayım vardır