Oğlumun rahatsızlığı nedeni ile konyaya taşınsam haklarımı iş yerinden alabilirmiyim?
merhablar ben güvenlik şirketinde günlük 12 saat çalışan biriyim.2 gündüz bir gece şeklinde.her şey dahil 860 tl.yol parası yemek parası vermediler.birde agi de verilmiyor.işe girerken bir sürü kağıta imza attırdılar okumaya bile fırsat vermediler.okuyacam diye üsteledim bana evin varmı diye sordu bende yok dedim ozaman sorun yok dediler.resmi tatillerde bile mesailer verilmiyor.bir avukata danıştık bize kanun dışı atılan imzalar geçerli değil.işmahkemesine dava açarsanız mesaileri yol ve yemek paralarını agi yi alırsınız diyor.şim ben ne yapmalıyım.lütfen bana yardımcı olurmusun.maaşlar bankaya asgari ücretten yatıyor.gerisi elden veriliyor.nerelere şikayaet edceğim bunları.
Maaşımı alamıyorum, tazminat davası açabilir miyim?
merhabalar ilk önce bize bu imkanı saqğlaya site yönetimine sonsuz teşekkür ederim.
ben geçen yıl özel güvenlik şirketinde işe başladım.bunlar benim adıma bankaya imza atıp hesap açmışlar.5 aydır maaş alamıyorum.işten ayrılacam dedim bu sefersde10000 binlira borcun var diyorlar.bankada ki imza benim değil diyorum.benda dava açarım dedim.1 sene geçti hiç bir şey yapamazsın diyorlar.
şimdi, ben bu güvenlik şirketine karşı bankaya karşı maddi tazminat davası açabilirmiyim.
lütfen bana bir yol gösterin ne yapmalıyım.
Cevap: Maaşımı alamıyorum, tazminat davası açabilir miyim?
şirkette çalışan birisi benim adıma bankaya imza atıp hesap açmış.tazminat davası açabilirmiyim hem bankaya hemda şirkete..saygılar
sirketi baglamaz bu durum ama imza atan kisiyi baglar.. tazminat davasi olacagini sanmiyorum. belki ceza davasi olur// avukat arkadaslar daha iyi bilir..
İş sözleşmesi feshi hakkında
merhabalar ben 16 aydır özel güvenlik firmasında çalışmaktayım.2 gündüz 1 gece 1 istirahat şeklinde 12 şer saat çalışmayım.resmi tatilerde de çalıştık ama mesailerimizi bir türlü alamıyoruz. hiç bir şekilde de düzenli maaş almadık.2 aydırda düzenli yatıyor.sigortamız asgari ücret ten gösteriliyor ama geçen yıl 860 tl.buyılda 910 tl oldu.işten ayrılmak istiyorum memlekete yerleşeçeğim.tazminatımı nasıl alabilirim.işverenin beni kovmasımım lazım.bankaya imza atıp hesasp açmışlar.ne yapmalıyım.eski çalışanlardan duydum kimseye tazminat vermiyorlarmış.eziyet yapıyorlarmış.istifa edip gitsin diye.
İşe girerkende bir sürü kağıda imza attırdılar okumaya bile fırsat vermeden.imza atmasan işe almayız diye bizde mecburen imza attık.yemek parası yol parası ve asgari geçim indirimide verilmiyor.
cevap yazacak avukat yokmu lütfen acilen lazım bana.
Cevap: İş sözleşmesi feshi hakkında
cevap yazacak bir avukat veya bir bilgili yokmu lütfen cevap yazın.yardıma ihtiyacım var acilen..
Oğlumun rahatsızlığı nedeni ile konyaya taşınsam haklarımı iş yerinden alabilirmiyim?
mehabalar ben 17 aydır özel güvenlik şirketinde çalışmaktayım. oğlımun kalbinden hasta.şimdi onun için konyaya taşınmam gerek.işten ayrılsam.tazminatımı ve mesailerimi alabilirmiyim.
Cevap: Oğlumun rahatsızlığı nedeni ile konyaya taşınsam haklarımı iş yerinden alabilirmiyim?
Alıntı:
hırcındalgalar rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar ben 16 aydır özel güvenlik firmasında çalışmaktayım.2 gündüz 1 gece 1 istirahat şeklinde 12 şer saat çalışmayım.resmi tatilerde de çalıştık ama mesailerimizi bir türlü alamıyoruz. hiç bir şekilde de düzenli maaş almadık.2 aydırda düzenli yatıyor.sigortamız asgari ücret ten gösteriliyor ama geçen yıl 860 tl.buyılda 910 tl oldu.işten ayrılmak istiyorum memlekete yerleşeçeğim.tazminatımı nasıl alabilirim.işverenin beni kovmasımım lazım.bankaya imza atıp hesasp açmışlar.ne yapmalıyım.eski çalışanlardan duydum kimseye tazminat vermiyorlarmış.eziyet yapıyorlarmış.istifa edip gitsin diye.
İşe girerkende bir sürü kağıda imza attırdılar okumaya bile fırsat vermeden.imza atmasan işe almayız diye bizde mecburen imza attık.yemek parası yol parası ve asgari geçim indirimide verilmiyor.
Bahsettiğiniz çalışma saatlerine bakıldığında ;
günlük 12 saat çalışma süresi içinde 1 saatlik ara dinlenme süresi düşülür.
Günlük 11 saat çalışma süresiyle haftanın 6 günü çalışıp, fazla çalışma ücretiniz ödenmiyorsa, bu sizin için kıdem tazminatına hak kazandıracak haklı fesih sebebidir.
Sözleşmenizde yemek-yol ücreti ödeneceğine dair bir madde yoksa, işverenin bunu sağlama zorunluluğu yoktur.
SGK primlerinizin gerçek ücretiniz üzerinden ödenmemesi de kıdem tazminatına hak kazandıracak şekilde feshe imkan tanır sizin için.
Gerçek ücretinizi ve fazla çalışmalarınızı ıspatlayabilirseniz, açacağınız dava ile kıdem tazminatı ve fazla çalışma ücretlerinizi alabilirsiniz.
Alıntı:
hırcındalgalar rumuzlu üyeden alıntı
mehabalar ben 17 aydır özel güvenlik şirketinde çalışmaktayım. oğlımun kalbinden hasta.şimdi onun için konyaya taşınmam gerek.işten ayrılsam.tazminatımı ve mesailerimi alabilirmiyim.
Oğlunuzun rahatsızlığı için acil şifalar dilerim, ancak bu sebep kıdem tazminatına hak kazandıracak fesih sebebi sayılmamakta ne yazık ki.
Diğer yandan yukarda bahsettiğim sebepler, SİZİN İÇİN haklı fesih sebebi olduğu gibi,
aynı konuyu defalarca farklı başlıklar altında tekrar tekrar açarak forum kirliliğine ve konu bütünlüğünün dağılmasına neden olduğunuz için konu tekrar sayınız kadar ( 11 tekrar) gün üyeliğiniz askıya alınmıştır.
Haklarınızı alabilmeniz,forum kurallarımıza daha fazla özen göstermeniz dileğiyle....