İyi günler;
31.10.2010 itibari ile yoklama kaçağı olmuşum.Temmuz'da tatil için rezervasyon yaptırmıştım.Bu şartlarda tatile gitmem sakıncalı olur mu?
Acaba iptal mi ettirmem gerekir???:'(
Printable View
İyi günler;
31.10.2010 itibari ile yoklama kaçağı olmuşum.Temmuz'da tatil için rezervasyon yaptırmıştım.Bu şartlarda tatile gitmem sakıncalı olur mu?
Acaba iptal mi ettirmem gerekir???:'(
Ben cevaplayayım arkadaşım. Bence son yoklamanı yaptır öyle git. Yoklamaya gittiğinde askere yollamazlar hemen merak etme. İstisnalar hariç tabi. Bu arada bu sitede yardımlaşma sıfır bunu anladım. Yardımlaşan hiç kimse yok. Bir soru sorulmuş alt tarafı 2 satır yazı yazacaksınız.
daha bir yıllık yoklama kacagısın mahkeme kararı olmadan seni gbt ile aratamazlar herhangi bir mahkeme acılmıs olsa idi zaten adresine polis gelirdi adresine polis gelmediyse veya tebligat zaten aranmıyorsundur hic korkma git hic bisey olmaz....
gideceğim yere jandarma bakıyor sanırım,jandarma da durum farklı mı acaba?
hayır farklı değil jandarmada polis selayetleri kanununa tabidir....
Arkadasım ıkı kelıme yazacagım sana kesınlıkle gıtme ıptal ettır basın agrımasın benden sana tavsıye.
ya birisi "bişey olmaz" diyor,birisi "kesinlikle iptal ettir" diyor!!!
Napıcağımı şaşırdım ya!!!
Git kardeşim git. Askeri suçlardan Firar ve İzin Tecavüzü dışındakiler GBT de aranmaz git hiç bir şey olmaz.
kafayı yemezsem iyidir!!!
neden kafayı yiyeceksin?Yoklama kaçağının cezası 1632 sayılı kanunda değişik yapılmasıyla beraber idari yaptırım karardır. idari yaptırım kararından dolayı arama ne zaman çıkmaya başlamış ki? Git bir şey olmaz diyorsak bir bildiğimiz var ondan söylüyoruz işin içindeyiz biliyoruz. sen yinede danışman gereken her yere danış. Rahatlatmak için söyleyeceğim ama 12 haziran seçimlerinde oy kullanıp elini kolunu sallayarak oradan ayrıldı isen zaten merak etme araman yoktur. Üstüne basarak söylüyorum ARANMIYORsundur.
Hakkınızı helal edin o zaman gidipte dönmemek var:'(
bir yoklama kaçağı olarak konuşuyorum sen beni dinle.hakkında mahkeme kararı olmadığı sürece aranmazsın otelde kalabilirsin,yurtdışına sorunsuz gidip gelebilirsin sorunsuz.Hepsini yapıyorum şu an.Ne zaman ki mahkeme açılır arama kararı çıkartılır.arama kararı da bence mahkeme duruşmalarına gitmezsen öyle çıkıyor olarak biliyorum.
uzmanbey vallaha içimi ferahlattın doğrusu.ama halen içimde bir kuşku var.Artık gidip göreceğiz neler olacağını.Şayet dönersem ,buraya yazarım !şayet yazamazsamda anlayın ki "yaylalar yaylalar...."
dostum yoklama kaçağı durumundasın, en fazla askerlik şubesine gidersin muayene için.
ki aranmıyorsun bile şu an.
yerinde olsam en yakın zamanda yoklamamı yaptırırım ama.
askerlik şubesine gitmem demek askere alınmam demek çünkü 29 yaşındayım ,hatta askerlik ay hesabı yapmadığı için 30 :(
yeni yasaya göre bakaya kalmak dahi idari ceza olmuş.
bence sorun olmaz. askerlik şubesinde gördüm, eleman geldi, bakayasın askere alacağız dediler; sonra fotokopi çeksin diye dışarı yolladılar adam gelmedi :)
madem askerlik şubesine gidemiyorsun, bağlı olduğun askerlik şubesini telefonla ara sor.
arkadaşlar merhaba;
Tatilimi yaptım ve sorunsuz bir şekilde geliyorum arkadaşlar.şu an havaalanındayım.Sağ salim istanbul'a inip de evime ulaşırsam yırttım demektir.Gelişmeleri daha sonra bildireceğim!
Herkese selamlar....
Tekrar merhaba;
Evet,tatilimi yaptım,otelde kaldım(5gün) ,uçakla evime döndüm ve hiçbir sorunla karşılaşmadım arkadaşlar.Sonuç olarak diyebilirim ki yoklama kaçakları mahkeme kararı olmadan gbt'de çıkmıyor.Umarım bu bilgi ,benim durumumda olanlar için yardımcı olur.
Herkese iyi günler diliyorum.....
Ben de bir kaç şey ilave edeyim.
Şayet hakkınızda dava açılmamış ise, yoklama kaçağı ya da bakaya dahi olsanız (2 sene - 3 sene farketmez) :
Kimliğinizi değiştirebilirsiniz.
Savcılıktan temiz kağıdı alabilirsiniz.
Ehliyet alabilirsiniz.
Pasaport alabilirsiniz.
Yurtdışına çıkıp girebilirsiniz.
Başka ilave edecek olan?
yok ben işi 2-3 sene kadar uzatmıyacam.Kasım ayında gidecem artık askere,vakit geldi yani :)
Fakat merak ediyorum,mahkeme ne zaman açılır?
Onun bir süresi var mıdır acaba???Mesela bu yoklama döneminde de gitmezsem (Temmuz - Ekim 2011) mi açılır acaba?
Diğer bir merak ettiğim ; yaş dolayıyısla (29'u geçtim) askerlik şubesine gittiğimde beni sanırım hemen alacaklar ve ben devre kaybı olarak gideceğim.Devre kaybı gitmemem için ve Kasım celbinde gitmem için ne yapmam gerekir acaba?Bir bilgisi olan varsa sevinirim.
artik bakaya saklı ve yoklama kaçaklari icin dava acilamıyor. son değişikliklerle beraber askere gitmemek suç olmaktan çıkarıldı kabahata çevrildi... yani artık savcılar bu işe bakmıyor...
Bir yanlışlık olmasın. Benim bildiğim; yapılan değişiklik ile ilk defa bakaya kalanlara askerlik şubeleri tarafından para cezası veriliyor, tekrarında hapis cezası hala var. Hapis cezasını ve yakalama kararını mahkemeler vermeyecek mi? Savcıların bu işe bakmadığını neye dayanarak söylüyorsun?
genja bir yanlışlığın olmasın.benim bildiğim yoklama ve bakaya durumunda olanlara para cezası veriliyor,hatta bazı forumlarda yoklama kaçaklarının günlük 20tl ceza aldığını bile duydum.
Ve yoklama kaçaklarına (ne kadar süre sonra bilmiyorum) savcılık mahkeme açıyormuş.
Senin dediğine göre hiçbir yaptırımı yok bu işin??
arkadaslar yurticinde ve yurtdisinda olan yoklama kacaklarina ayni suremi taniniyor bilmiyorum ama ben yurtdisinda kaliyorum ve 7-8 yildir yoklama kacagi olan ama her sene turkiyeye giris,cikis yapan arkadaslarim var..hic bir sorunla karsilasmadilar..
Merhaba arkadaşlar konu biraz eski bir soru sorucam otele tatile gidiyorum 29 yaşını geçtim 7 ay önce tecilim doldu şuan kaçağım daha önce polise yakalanıp 15 günlük rapor aldım 15 gün içerisinde askerlik şubesine başvurmam söylendi ve ben başvurmadım haftaya tatile gidiyorum acaba problem olurmu beni alırlarmı otelden açılan her hangi bir dava mahkeme kararı yok ??