-
Nafaka öder miyim?
selamlar,ben 8 aylık evliyim,ve eşim yaklaşık 1.5 ay evvel evden ayrıldı,eşim bana sürekli soğuk davrandı,ben ise eşlik vazifemi yerine getirdim her zaman ama eşim son tartışmada,kendisinin dengesiz olduğunu eşlik yapamayacağını beyan etti,bu durum üzerine eşimin ailesiyle görüşerek avukat tutup boşanma davası açtım ve karşı taraf da davayı kabul edeceğini bize belirtdi.kızın babası daima bana tehtitler savurdu,kendisinin daha önce hapis yattığını ve tekrar hapise girmek istemediğini belirtdi.ve kız tarafına kızın eşyalarını iade etmek için çağırdık ve zorla evime girip odamın camını kırdılar.fakat olay büyümesin diyerek davacı olmadık.duruşma haziran sonunda gerçekleşecekti ama gerek ben gerekse kızın ailesi boşanmayı kabul ettiğinden ötürü duruşma erkene alındı,duruşma günü ve saatinde duruşma salonunda hazır bulundum ama kız tarafı gelmedi,kalemden sordum kız tarafı son anda tazminat ve nafaka talebinde bulunmuş ve bu yüzden dava normal duruşma gününe alınmış tekrardan.dava dilekçesindede kendisine şiddet uygulandığını ve canını zor kuratdığını beyan etmiş ama bu beyan doğru değildir ve şahit de yoktur.
ben yaklaşık 20 gün önce işe girdim,şuan itibariyle sigortalı iş de çalışıyorum.eşimle ailemin evinde birlik oturuyordum.daha öncede bir boşanmam olmuştu.4 yıl kadar önce.çocuğum yok.eşim hamilede değil.ayrıca eşimin kendisinin dengesiz olduğunu beyan ettiği ses kaydı elimde var.ayrıca eşimin babası sabıkalı,eşime eşyalarını ve takıları eksiksiz teslim ettim.ama odamın camını kırdılar onlar.ayrıca eşimin ailesinin maddi durumu iyi değil amaçları kızının boşanmasını sağlayıp eşimin takılarıyla bir süre geçimlerini sağlamak ve nafaka ve tazminatla gelir sağlamak.
bu durumda dava ne şekilde sonuçlanır,ben kendimi vicdanen de hukuken de yüzde yüz haklı gördüğümden ötürü tek kuruş tazminat ve nafaka verme yada tazminat ve nafaka verme konusunda anlaşma taraftarı değilim.
sizce nafaka yada tazminat yada her ikisini ödermiyim.nafaka ve tazminat davası açmak kesin nafaka yada tazminat yada her ikiisinin alınacağı anlamına gelirmi.çünkü ben 8 aylık evliyim,çocuğum yok,eşim sinir hastası,ses kaydım var.üzerime kayıtlı mal varlığı yok,asgari ücretli iş de çalışıyorum.eşimin amacı sorun çıkarıp boşanmak ve maddi kazanç sağlamaktı.
süreç ne şekilde olur ne sonuç çıkabilir,anlatdıklarım çerçevesinde lehimemi aleyhimemi durum var,ben ne yapmalıyım.ayrıca sormak istediğiniz bir soru yada açıklama isterseniz hemen gereken açıklamayı yaparım.yardımlarınızı bekler saygılar sunarım.Bu siteyi kuranlara ve bilgi verenlerede ayrıca şükranlarımı sunuyorum.
-
Cevap: Nafaka öder miyim?
konuyla alakalı yardımlarınızı bekliyorum değerli hukukçular.
-
hala bana yardımcı olacak kimse yokmu,hukukçularımız sevabına yardımcı olurmusunuz bana,lütfen.
-
okuma sayısı çok ama hala cevap yazan bir hukukçu abimiz yok,yardımlarınızı bekliyorum değerli hukukçular.
-
Öncelikle, hukukçu olmadığımı belirteyim. Başımdan geçen boşanma ve nafaka davalarında edindiğim tecrübeye dayanarak size yardımcı olmaya çalışıyorum. Karşı taraf ortaya attığı her iddiayı ispatlamakla mükelleftir. Onlar iddialarının doğruluğunu ispatlamaya çalışacaktır. Sizinde bu iddiaların doğru olmadığını ve kendi iddialarınızın doğruluğunu ispatlamanız gerekir. Hukuk mahkemelerinde haklı olan değil, delilleri kuvvetli olan kazanıyor. Bunu unutmayın. Siz kendinizi ne kadar haklı görürseniz görün, önemli olan hakimin sizi haklı görmesidir. Bunun için de deliller ve şahitler büyük önem taşır.
Anlattığınız kadarıyla durum bayağı bir karmaşık görünüyor. Davanızı bir avukat ile takip etmenizde büyük fayda var. Eşinizin psikolojik sorunları varsa, mahkemeden bunun tespitini isteyin. Olayları görenleri şahit olarak dinletin. Bulabilirseniz akrabanız olmayan şahitler bulmayan çalışın. Avukatınızın olduğunu ifade etmişsiniz. Siz her ayrıntıyı avukatınızla paylaşın ve delillerin toplanması ve şahitlerin belirlenmesi konularında avukatınıza yardımcı olun. Avukatınız gerekeni yapacaktır.
-
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim kardeş,avukatımın fazla zamanı olmuyor,o yüzden bilgi alıyorum,delil olarak elimde kızın kendisinin dengesiz olduğunu beyan ettiği ses kaydı var.bence önemli bir delil,onun haricinde kız tarafının ortaya attığı iddalar için şahit yok ama kız tarafının eşyaları verilirken kız tarafı odamın camını kırdı ve bu duruma eve gelen polisler şahit oldu,ayrıca bizim iyiniyetimizi bilen çok sayıda aile dostumuz var.şahitlik edecek kişi buluruz yani,akrabada buluruz akraba olmayanda buluruz.
ses kaydı ve cam kırma olayı sizce benim açımdan avantajmıdır.
gerek bana yardımcı olan arkadaştan gerekse iletimi okuyup da hukukçu olan yada hukuk bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum,saygılarımla.
-
Şimdi, olayı siz yaşadınız, tüm ayrıntıları biliyorsunuz ve kendinizi haklı görüyorsunuz. Hakkınızda karar verecek hakim, ne tarafları tanıyor, ne de olayı biliyor. Siz birşey diyorsunuz, karşı taraf aksini söylüyor. Dolayısıyla karar verirken, ispatlanabilen hususları gözönünde bulunduracaktır.
Polislerin cam kırma olayına şahit olduklarını söylüyorsunuz. Polisler bu olayı tutanağa geçirdiler mi? Bu yönde lehinize şahitlik yaparlar mı? Bunlar da önemli. Ayrıca karşı taraf camın kazayla kırıldığını söyleyebilir. Camın kasten ve zarar vermek amacıyla kırıldığını ispatlayabilir misiniz?
İlk mesajınızda anlattığınız olayları gören bilen şahitler ile konuşun, onların lehinize ifade vermelerini isteyin. Lehinize ifade verecekleri şahit olarak mahkemeye bildirin.
Avukatınız size zaman ayırmalı ve tüm bu konuları avukatınızla konuşmalısınız. Buradan bir hüküm çıkarmak mümkün değildir.
-
şunu belirteyim ki ben vicdanen rahatım ve kendimi haklı görüyorum,dava lehimede aleyhimede sonuçlansa ben vicdanen çok ama çok rahatım.karşı taraf yüzde yüz suçlu olmasına rağmen bile suçu kabullenmiyor.zaten kimse ben suçluyum demez,ama kızın babası dahi senin kaderinde dengesiz bir kızla evlenmek varmış dedi,kızın ailesi de durumu biliyor ama doğal olarak suçu bize atıyor.cam kırma meselesine gelince evet haklısınız tutanak da yok polis de direkt şahit olmaz ama avukatımda orda bulunuyordu,avukatım şahit oldu olaya,belirtdiğiniz gibi kazayla oldu diyecekler,evet kırdık demezler yani.tartışmanın olduğu gün şahitlerim sadece aile fertlerimdi,camı kırdıkları gün de sadece ailem vardı,başka şahitlik edecek kimse yok,ama çevreden bizi iyi bilip tanıyanlar var.zaten bana şahitlik edecek olan kişiler aleyhime şahitlik etmezler.zaten bizi tanıyanlar suçlunun apaçık şekilde kıztarafında ve kız da olduğunu biliyor,
benim anlamadığım olay,benim yada bir çok kişinin başına benzer olaylar geliyor.yani aile kızlarını maddiyat için evlendiriyorlar,sonra boşanma olayı gerçekleşende takıları alıyorlar nafaka ve tazminat talep ediyorlar aldılarmıda geçimlerini sağlıyorlar,yani amaç ticari kazanç sağlamak.hal böyle olunca benim gibiler mağdur oluyor,zaten kanunlarımızın kadınları ayrıcalıklı bazı maddelerini bazı kadınlar gelir kapısı olarak görüyorlar.evliliğin ilk gününden itibaren planlı hareket eden bir kız tarafı planını devreye sokup maddi kazanç sağlıyor ve istediğini elde ediyor.karşı tarafda hem maddi hem manevi olarak zarar görüyor.sizin de belirtdiğiniz gibi burdan hüküm çıkarmak mümkün değil,amacım ne yapılması gerektiği konusunda bilgi ayırmaktı,zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
-
Boşanma davalarında iddia etmek, şu oldu,bu oldu, şunu yaptı, bunu dedi diye iddia etmek hakimi inandırmaya asla yetmez. İster karşı taraf ister siz iddialarınızı şahitlerle ispatlamadığınız sürece hakimi inandıramazsınız. Boşanma davalarında hakim şahitlerin verdiği ifadeye göre karar verir. Hakim kendisi de soru sorar. Avukatlar da soru sorar şahitlere. Yukarıda anlattığınız konulara ait gören,bilen kim varsa mahkemeye şahit olarak çıkartın, hakime dinletin. Özellikle müşterek evinizde eşinizin ailesinin cam kırması olayını gören polisleri mahkemede dinletirseniz süper olur. Tabi ayrıca diğer konularda da şahit dinletmelisiniz. Şahitleri siz belirleyin, şahit olacak kişilerle de bizzat görüşün. Avukatınıza da şahitlik edecek olan kişilerin isimlerini ve adreslerini verin. Avukatınız geri kalanını yapar.
Ses kaydını müşterek evinizde yapmışsanız hakime delil olarak sunmanızda hiçbir sorun yok.
Bundan sonra karşı taraftan tehdit,şiddet gibi şeylere maruz kalırsanız direkt olarak savcıya gidip şikayetçi olun. Sakın polise gitmeyin şikayetçi olmak için. Akşam da olsa gece de olsa nöbetçi savcı vardır adliyede. Savcıdan 4320 sayılı aileyi koruma yasası gereği o kişilerin uzaklaştırılmasını talep edin savcıdan. Her hangi bir şiddete maruz kaldığınızda savcı sizi hastaneye rapor için sevkedecek. O rapor sizin işinize çok yarayacaktır. Asla almamazlık etmeyin.
Ayrıca aslaa karşı tarafı telefonla aramayın. Ya da sizi ararlarla asla konuşmayın, kapatın. Muhatap olmayın. Karşılıklı sözlü sataşmalardan size iftira atabilirler. O sebeple de aramayın.
Eğer her ikinizde hakimi inandıramazsanız, hakim boşanma davasını rededecektir. Bunu da bilmenizi isterim.
-
denizblk
verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.camı kırdıkları zaman polis geldi ama polisleri şahit olarak çıkarmak çok zor ancak o olayın gerçekleştiğine avukatım şahit oldu,polis tutanak tutmadı olay büyümesin dedim.gerekçe olarak da anlaşmalı boşanma olucaktı,tutanakla yada suç duyurusuyla uğraşmayalım dedik,duruşma erkene alındı ama son dakikada kız tarafı nafaka ve tazminat için avukat tutunca duruşme esas gününe alındı yeniden,eğerki onların son anda böyle yapacaklarını bilseydim suç duyurusu da dahil bende gereken herşeyi yapardım, ama dedimki zaten anlaşmalı olucak,hakim tek celsede boşar,karşılıklı maddi manevi takep yok,avukat tutmuşuz,iki taraf da boşanmaya razı,ama son dakikada böyle olacağını ve davanın çekişmeli davaya döneceğini bilseydim,ona göre delil toplardım,camın kırıldığı gün işlem yaptırırdım.gerçi henüz ilk duruşmamız bile olmadı,ama ilk duruşmadan netic çıkamaycağına göre dava çekişmeli davaya dönecektir.
telefonla konuşmamız olmuyor asla,babası sabıkalı ve tehtit ediyordu bizi yüz yüze gelende.
anladığım kadarıyla davanın çözümü için en önemli nokta şahit,ama gerek kız tarafının gerekse benim o olaya şahidi yok,ben ve aile fertlerim şahitti,kız tarafındanda bizim taraftan da şahit yok,ama kız tarafının sorunlu olduğunu benim kötülük yapacak bir insan olmadığımı bilen çok kişi bana şahitlik eder..benim artılarım öncelikle müşterek evde yaptığım ses kaydı ,ses kaydı ıspatlı delildir zaten.babasının sabıkalı oluşu,çünkü bunun ıspatı basit,onun haricinde olayı gören değil ama kız tarafının evliliğin ilk zamanlarındada yaptıkları yanlışları bilen çok yakınım var,şahitlik yapabilecek.bu arada diksiyonum ve konuşma yeteneğim gelişmiş bir insanım,gerek ses tonum gerekse duruşum hakime pozitif etki edebilirmi onuda bilmem.
gerek konu metnin gerekse de yazdıklarımı yardımcı olmaya devam eden olursa çok sevinirim.yardımlarınızı bekliyorum.saygılarımla.
-
Boşanma davası duruşmalarında davacı ve davalı yani siz ve eşiniz konuşmuyorsunuz. Sizin ya da eşinizin davada konuşma gibi bir durumu yok. Daha öncede boşanmışsınız, o sebeple boşanma davalarında neler olduğunu az-çok biliyor olmalısınız.
Tekrar ediyorum, polis şahit olamaz diye bir kanun yok. Engel yok. Herkes şahit olabilir. 1 kişi bile şahitlik etse kafi. Hatta şunu sormak istiyorum. O cam kırılma olayında komşular birşey görmedi mi, duymadı mı? Size şahitlik etmezler mi? Hiç bunları düşündünüz mü? 1 komşunuz şahitlik etse yeter. Zaten mahkemeye 10 tane şahit çıkartmaya gerek yok. Gören bilen 3-4 kişi şahitlik etsin, yeterli.
-
denizblk
kardeş öncedende boşanmışın az çok bilirsin demişinde,önceki boşanmamda kız tarafı avukat tuttu,ben tutmadım.kız da bende mahkemede bulunduk.kız da bende konuştuk ve duruşma 15 dakika sürdü boşandık ve ne nafaka ne tazminat istenmedi hemen bitti,hakim kızıda avukatınıda beni de ayrı ayrı 3-4 dakika dinledi ve bitti.her dava farklı.sanırım bu davada iki tarafında avukatı olduğundan ötürümü acaba,kız da ben de konuşma hakkımız olmazmı.üstelik belirtdiğim gibi kız tarafının talebi yoktu,avukatda tutmamışlardı,ben ise avukatıma hem onlarla muhatap olmamak için hem de işyerinden izin almak istemiyorum duruşmaya sadece siz katılsanız olurmu dedim,avukatım da bulunman şart dedi,sonra iki tarafında talebi yok diye duruşma günü erkene alındı,bende duruşma günü mahkemede bulundum ama son dakikada karşı tarafda avukat tutmuş ve nafayla tazminat talebinde bulunmuş,ilk duruşmamız 1.5 ay sonra olucak.o duruşmada iki tarafında avukatı olucak,ben ve kızın bulunması gerekirmi onu bilmem artık,avukatım söyler sanırım.
polis şahitlik etmez meselesine gelince,anlatmak istediğim şey, polisden şahit olmaz değil,polisler gelir şahitlik edermi onu bilmem,cam kırıldığı zaman aile fertleri hariç avukatım ve sadece bir akrabam vardı ama o da evli bir bayan ve eşi müsade etmez şahitliğe,komşulara gelincede,bir komşumuz vardı ama korktuğundan ötürü çelik kapısını açmadı zaten çok yaşlı yürüyemeyecek bir kadın,ama olaya şahit olmayıp da konuya çok yakın olan aile dostlarımız var,şahitlik yapacak.şahidim var.hemde enaz 3 tane.zaten gerek benim gerekse de şahitlerimin yalana ihtiyaçları yok çok şükür.Ben bu ülkenin hakiminede avukatınada savcısına hukuk sistemine de inanıyorum.doğru olan er de olsa geç de olsa kazanır,bu yaşıma kadar doğruluktan ödün vermedim,kazandınmı diyecek olursan ,hayır hep kaybettim ama vicdanım rahat.
acaba ne olucak bilemiyorum kardeş.yine tavsiyesi olan buyursun,saygılarımla.
-
Siz daha önce anlaşmalı boşanmışsınız. Anlaşmalı boşanma da evet hakim sizlere boşanmak isteyip istemediğinizi sorar. Sizde haliyle konuşursunuz. Ama sizin şu an ki davanız çekişmeli boşanma davası.
-
Mahkemede duruşma sırasında konuşmanın bir önemi yok zira söylediğiniz her şey duruşma tutanağına geçmiyor. Siz bir olayı anlatıyorsunuz, hakim aklında kaldığı kadarıyla katibe yazdırıyor. Ben kendi davalarımda, gerekmedikçe hiç konuşmadım. Söyleyeceklerimi yazılı dilekçe ile dosyaya eklettim.
Hakim, karar verirken dosyada ne yazıyorsa ona göre karar veriyor. Duruşmada söyleyip de tutanağa geçmeyen sözlerinizin hiçbir hükmü kalmıyor. Hakimin önünde yüzlerce dosya var, karar verirken sizi ve söylediklerinizi hatırlaması pek ihtimal dahilinde değil.
Size tavsiyem, söylemek istediğiniz önemli hususları, yazılı dilekçe ile mahkemeye verin. Söz uçar gider, yazı kalır. Ancak karşı taraf ifadesinde yanlış birşey söylerse, hakimden müsaade alarak itiraz edersiniz. Hakim de karşı tarafa sorar, doğrusunu öğrenir. Avukatınız olduğu için, siz avukatınıza söylersiniz, avukatınız gerekli müdaheleyi yapar.
-
İlave olarak şunu da ekleyeyim. Mahkemeye sunacağınız dilekçelerde; konuyu kısa, öz ve anlaşılır şekilde anlatmaya dikkat edin. Hakimler uzun yazılmış dilekçeleri pek sevmezler. Yazdığınız metni tekrar tekrar okuyup, hakimin kafasında oluşacak soruları da bulup, onlara da cevap verecek şekilde yazın dilekçenizi. Sizin birşeyi anlatmanızdan ziyade karşı tarafın ne anladığı önemlidir. Bu hususu göz ardı etmeyin.
-
denizblk
kardeş evet önceki davam anlaşmalıydı aslında henüz 1 aylık evliydim malumunuz 1 yıl dolmadığı için anlaşmalı olmadı ,ama biz kız tarafıyla aramızda anlaştık kız tarafı avukat tuttu ve iki tarafda boşanmak istediğin belirtdi ve toplamda 15 günde olay bitti ama belirtdiğiniz gibi bu dava çekişmeli davaya döndü.bakalım ne olucak.
-
hmirmak
verdiğiniz bilgiler için teşekür ederim,dediklerinizde çok haklısınız,özet şekilde durum dava dilekçesinde belirtmek lazım.dava açılırken avukatım benim söylediklerim ışığında dava dilekçesini yazdı ama görünürde anlaşmalı gibi olduğu için dilekçeyi fazla ağır tutmadık ve duruşmada erkene alındı ama son dakikada karşı taraf avukat tutup nafaka ve tazminat talebinde bulununca duruşma normal gününe alındı.hal böyle olunca dava dilekçesine ek hususlar belirtilecektir,daha ağır tutulacaktır.
siz yada başka bir arkadaşdan fark etmez,bir konuda daha bilgi almak istiyorum,
peki şahitler ne şekilde konuşmalı,mesela benim şahidime şöyle şöyle konuş demeliyimmi,anladığım kadarıyla şahit davanın seyri için önemli gibi görünüyor.mesela şahit olur 3 lafı bir araya getirmez ama şahit olur zehir gibi takır takır konuşur,bu da etki eder sanırım.neticede yüzde yüz haklıyım ama önemli olan bunu ıspat etmek,benim şahitlerimin yalan söylemeye ihtiyacu yok çok şükür,olanı söyleyecekler yani doğruyu ama şahitin de şahitlik tarzı önemli olurmu?
yardımlarınızı bekler saygılar sunarım.
-
Şahitlerinize neyi nasıl söylemesi gerektiğini anlatabilirsiniz. Şahitlere hakim de, karşı tarafta soru sorabilir. Papağan gibi aynı şeyleri tekrarlayan şahidin inandırıcılığı olmaz. Karşı taraf özellikle şahidi şaşırtmak için sorular sorabilir. Konuyu yaşayan ve bilen şahit her türlü soruya cevap verebilir ve inandırıcı olur. Çok sayıda şahit yerine, olayı düzgün bir şekilde anlatabilen 2 şahit yeterlidir.
-
hmirmak
haklısınız,2 şahit olsun temiz olsun,ben mahkemeye ıspatlı deliller sunma amacındayım.karşı tarafda mutlaka yalancı şahit ayarlayacak,bizlerde onlara soracağımız sorularla şaşırtmalıyız.normal şahit ayarlayamaz çünkü olayın görgü tanığı yoktu kız tarafından.o yüzden yalancı şahit ayarlayacaklar.benim ıspatlı delillerim var,ses kaydım ıspatlı delildir.,camın kırılmasında işlem yapılmadı ama polis geldi,polisin şahitliğini de talep ederim.kızın babası sabıkalı zaten,onunda ısptı kolay.evliliğimiz 15 günlükken kızın altınlarına el koydular ve 2 ay rehin aldılar,tüm akrabalarımız şahitti olaya,amaçlarının maddi çıkar olduğunu henüz evliliğimin 15.gününde ortaya koydular.bunlar sanırım lehime olucaktır,iki tane de sağlam şahit bulursam.
görüşleriniz nelerdir,saygılarımla.
-
Kızın babasının sabıkalı olmasının, sizin boşanma davanızda pek etkili olacağını düşünmüyorum. Ses kaydında neler var, neler konuşulmuş, bilmeden bir yorum yapmak doğru olmaz. Karşı tarafın avukatı, ses kaydı için özel hayatı ihlalini öne sürerek ses kaydının delil kabul edilmemesini talep edebilir. Ses kaydı evinizde ve ikiniz arasında ise bir problem olmaz. Bu konuyu avukatınız daha iyi değerlendirecektir. Şahitlerinizi, karşı tarafın şahitlerinin dinlenmesinden sonra dinletmeye çalışın. Böylece karşı tarafın şahitlerinin yalan beyanlarını şahitlerinizle çürütme şansına sahip olursunuz. Olaylar esnasında karşı tarafın görgü tanığının olmadığını belirtmişsiniz. Herhangi bir şekilde yalan şahitlik durumuna karşı, şahitleriniz olaylar esnasında orada kimlerin olduğunu da anlatsın.
Bu arada, davanız anlaşmalı boşanmadan çekişmeli boşanmaya dönüştüğünden, mahkemeye yeni bir dilekçe sunmanızda fayda var. Dilekçenizde, karşı taraf hakkında ağır ifadeler yerine, sakin ve kararlı bir dille kendinizi ifade etmenizin daha iyi olacağını düşünüyorum. Sonuçta amacınız, sorunlar yaşadığınız için boşanmak. Yani amacınız üzüm yemek olsun, bağcıyla uğraşmayın.
Benim boşanma davamda, ben sakin ve kararlı bir dille taleplerimi ifade ettim. Karşı tarafın verdiği hakaret dolu dilekçeyi görünce hakim bile gülmüştü. Tüm dilekçelerimde sakinliğimi korudum. Karşı taraf ise benim hakkımda neler iddia etti neler. Ama sonuçta kazanan ben oldum. Bu nedenle size sakin ve kararlı olmayı tavsiye ediyorum.
-
hmirmak
babasının sabıkalı olması şu açıdan fayda olabilir,tehtit ediyor zaten sabıkası var ev basıyor zaten sabıkası da var,yani zaten adı çıkmış bunlarda işin tuzu biberi olur.ama bilemem yani,ses kaydına gelincede tartışma günü kayıt yapıldı ve eşim bana yüksek ses tonuyla deli olduğunu belirtdi ve ben böyleyim ben size yaramam şeklinde bağırdı,ben zaten olanı belirtdim dava dilekçesini sade tuttum,ama dava çekişmeliye döndüğü için avukatım eşliğinde sade şekilde ek dilekçe vereceğim elbette.
peki dava dilekçesinde,olayın olduğu gün kız tarafında kimse bulunmuyordu diye belirtmem lehime olurmu sizce,hani karşı tarafın yalancı şahit ihtimalini şimdiden aza indirme babında.
-
Dava dilekçesinde kız tarafından kimse yoktu demek yerine, olaylar şu kişilerin huzurunda gerçekleşti demek daha doğru olur.
-
anladım kardeş verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.sağol.
-
Benzer bir durum benimde başımdan geçti.Tazminat çıkmadı ama 4 yıldır nafaka ödüyorum.300tl x4 yıl al sana tazminat.Ama tazminat çıkmaz nafaka kesinlikle çıkar isterse eşinin babası gelip seni bıçaklasın eşin sana hakaretler etsin ve sen ispat bile etsen kanunlar bayanların yanında ister haklı ister hakız.
-
Boşanma davalarında kusurlu olan taraf nafaka isteyemez. Ancak hakimlerin bayanlara pozitif ayrımcılık yaptıkları da bir gerçek. Sonuçta herşey hakime bağlı.
-
Alıntı:
solent rumuzlu üyeden alıntı
Benzer bir durum benimde başımdan geçti.Tazminat çıkmadı ama 4 yıldır nafaka ödüyorum.300tl x4 yıl al sana tazminat.Ama tazminat çıkmaz nafaka kesinlikle çıkar isterse eşinin babası gelip seni bıçaklasın eşin sana hakaretler etsin ve sen ispat bile etsen kanunlar bayanların yanında ister haklı ister hakız.
kardeş üzüldüm ya,az parada değil yani.16 milyarayakın para ödemişin ya.evet kanunlarımız ve hakimler bayanlara pozitif ayrımcılık yaptıkları muhakkak.kusurun olsa da olmasada bazen nafaka verme durumun oluyor,hayırlısı olsun bakalım artık.
-
Alıntı:
hmirmak rumuzlu üyeden alıntı
Boşanma davalarında kusurlu olan taraf nafaka isteyemez. Ancak hakimlerin bayanlara pozitif ayrımcılık yaptıkları da bir gerçek. Sonuçta herşey hakime bağlı.
anladığım kadarıyla mesele karşı tarafın kusurlu olduğunu ıspat etmek.anlamıyorum ben bu işi ya,gel maddiyat için evlen sorun çıkar ,sonra altınları takıları eşyalarını eksiksiz götür,üstünede tazminatını yada nafakanı al gül gibi geçin ,oh ne güzel istanbul.
-
selamlar benim mahkemem oldu ve boşandım.son anda karşı tarafa para teklif ettim onlarda kabul ettiler,nafaka ve tazminat taleplerinden vazgeçtiler,harici anlaşma yapıp boşandım.28 haziran salı günü.nufüs cüzdanımı değiştirmem için ne yapmalıyım.ne kadar zaman geçmeli,nasıl oluyor.bu arada temyize gidilmeyeceğine dair iki tarafın avukatı ortak dilekçe vereceklerini söylediler.
-
Nafaka ve tazminattan vazgeçtiler derken umarım FERAGAT ETMİŞLERDİR.
-
Ses kaydını, ağızdan dengesizim lafını alabilmek amacıyla izinsiz olarak yaptığınızı,eşinizi bu lafı söylemeye sevkettiğinizi ve bu nedenle davayı kaybedeceğinizi düşünüyorum.
-
Alıntı:
Av. Gökhan Özkan rumuzlu üyeden alıntı
Ses kaydını, ağızdan dengesizim lafını alabilmek amacıyla izinsiz olarak yaptığınızı,eşinizi bu lafı söylemeye sevkettiğinizi ve bu nedenle davayı kaybedeceğinizi düşünüyorum.
Yahu siz avukat olduğunuza emin misiniz? Bu ne saçma yorum böyle ya. diğer konuya da aynı yorumu yaptınız? Türkiye'de mi avukatsınız? Buraya yorum yazmadan önce açın kitaplardan azıcık aile hukuku çalışın el insaf ya.
-
Alıntı:
hmirmak rumuzlu üyeden alıntı
Boşanmada kusurlu olan taraf nafaka isteyebilir. Burada şart olan ağır kusur olmamasıdır. Pozitif ayrımcılık filan yok. Her şey hakime değil, medeni kanuna ve yargıtay içtihatlarına bağlı.
Alıntı:
solent rumuzlu üyeden alıntı
Tazminat kusurlu olunursa çıkar, aksi halde çıkmaz. Kusurlu olan taraf nafakaya ağır kusurlu olmamak kaydıyla hak kazanabilir. Ayrıca babası hakkındaki yaptığınız yorumlar gerçeği yansıtmıyor. kanunlar kimseden yana değil, sadece güçsüz kişiye biraz ayrıcalık tanıyor o kadar. Babası öyle bir şey yaparsa eş zaten ağır kusur altına girer ve nafaka hakkını kaybeder.
-
Alıntı:
döküntü rumuzlu üyeden alıntı
Yahu siz avukat olduğunuza emin misiniz? Bu ne saçma yorum böyle ya. diğer konuya da aynı yorumu yaptınız? Türkiye'de mi avukatsınız? Buraya yorum yazmadan önce açın kitaplardan azıcık aile hukuku çalışın el insaf ya.
Siz nesiniz de böyle küstah ve ukalaca konuşuyorsunuz herkesle. Benim avukat olup olmadığımı öğrenmek kolay. Sadece il
-
Sadece ilk mesajı okuyarak yorumumu yazdım ve konuyu açan kişi ödeme yapıp,eşinin tazminat taleplerinden feragat etmesini ya da geri almasını sağlamış. Haklı olsa bunu yapmazdı. Habersiz ses kaydı yapıp, dengesizim lafını söylemeye sevk ettirdiğini düşünüyorum. gizli ses kaydı yapmak mutad bir davranış değil. Genelde bir plan yapılır ve istenen söz söyletilir. Sizin sıfatınız nedir? 2 karar okuyup forumları karıştırarak, hukukçuları hem de hakimlik sınavında 85 puan almış bir avukatı hukuku bilmemekle nasıl suçlarsınız?
-
Alıntı:
Sadece ilk mesajı okuyarak yorumumu yazdım ve konuyu açan kişi ödeme yapıp,eşinin tazminat taleplerinden feragat etmesini ya da geri almasını sağlamış. Haklı olsa bunu yapmazdı. Habersiz ses kaydı yapıp, dengesizim lafını söylemeye sevk ettirdiğini düşünüyorum. gizli ses kaydı yapmak mutad bir davranış değil. Genelde bir plan yapılır ve istenen söz söyletilir. Sizin sıfatınız nedir? 2 karar okuyup forumları karıştırarak, hukukçuları hem de hakimlik sınavında 85 puan almış bir avukatı hukuku bilmemekle nasıl suçlarsınız?
Aile hukukunda, gizli ses kaydı, video kaydı, görüntü, fotoğraf, ve saire ve saire ve saire hiçbir şey suç değildir. Hepsi delil olarak kabul edilir. Hakimlik sınavında 85 almanız yaptığınız bu fahiş hatayı düzeltmiyor işte. Aile hukukunda bunlar suç değil. Bir eş diğer eşin, kusurunu her türlü hukuka aykırı delille ispat edebilir. Ceza ve diğer hukuki alanlarda kabul edilmese bile aile hukukunda bu deliller mahkemelerce kabul edilmektedir.
Burada küstahça bilgi satan kişi sizsiniz. Daha uygulamadan haberiniz yok. "ben şunun suç olduğunu düşünüyorum, ben bunun suç olduğunu düşünüyorum" demekle gemi yürümüyor. Ayrıca ilk mesajı okuyup ona cevaben mesaj yazmak da ayrı bir hata.
Bir eşin, diğer eşten gizli bir özel hayatı olmadığı için, bir eşin her mahkemeye delil olarak sunduğu şeyler, bu suç kapsamında değerlendirilememektedir. Zira bu kişiler evli oldukları için aradaki evlilik bağının özel hayat durumunu ortadan kaldırıldığı hem aile hukuku hem de ceza hukukunca kabul edilen bir objedir. Bu sebepten dolayı, bir eşin, diğer eşin kusurunu ispat etmek için kullandığı her şey yasaya uygun, ispata açık şeylerdir ve suç değildir. Ancak ve ancak üçüncü bir kişi tarafından alınırsa suç oluşur ki, mesaj attığınız bu konuda böyle bir durum yok.
-
Güzel kardeşim; diğer konuyu açan kişi başım belaya girer mi demiş, boşanmayla ilgili bir soru değil ve öyle bir değerlendirmede de bulunmadım. Yaptığı suçtur. Senin evine konuyu açan gelip kamera yerleştirse ve eşini aldatma görüntülerini çekse suç olmayacak mı bu. Görüntüleri veya ses kaydını aldıgı anda suç tamamlanmıştır.Eşe kayıtları verip vermemesi önemli değil.
-
Alıntı:
Güzel kardeşim; diğer konuyu açan kişi başım belaya girer mi demiş, boşanmayla ilgili bir soru değil ve öyle bir değerlendirmede de bulunmadım. Yaptığı suçtur. Senin evine konuyu açan gelip kamera yerleştirse ve eşini aldatma görüntülerini çekse suç olmayacak mı bu. Görüntüleri veya ses kaydını aldıgı anda suç tamamlanmıştır.Eşe kayıtları verip vermemesi önemli değil.
Orada elimde belge var diyor. Görüntü filan değil. Kaldı ki yerleştirdiği kamerada diğer eşin rızası varsa ve bunu diğer eşin şüphesi için yapıyorsa suç oluşmaz. Türkiye'de özel dedektiflik büroları var, profesyonel çalışma yürütüyorlar özellikle aile hukuku alanında. Dediğin gibi suç olsa, onların yaptıkları iş hukuka aykırı olur.
Ama rıza yokken yaparsa suçtur. Kaldı ki diğer konudaki katılımcıya, biz burada zaten belgenin niteliğine göre şöyle şöyle yap diyecektik. Bu belgeler sıradan fotoğraftır. Ayrıca ben kanunda yazan her şeye sıkı sıkı bağlı olan biri değilimdir, mesela aldatmaya dayanan bir boşanma davası açmak için aldatılan eş durumu öğrendikten sonra 6 ay içinde dava açmalıdır aksi halde affetmiş sayılır ama buraya birisi konu açar ve ben 7 ay önce öğrendim derse, bu sefer o zaman sen 7 ay değil 4 ay önce öğrendin ve saire gibi akıl verdiğim olur, önemli olan adaleti ulaşması gerektiği yere ulaşması, yoksa hiçbir katkısı olmayan salt hukuki normlar değil, bu sebepten dolayı biz zaten diğer konuda katılımcıya gerekli hukuki yardımı o zarar görmeden ve o dahil olmadan zaten yapacaktık. Bu açıdan dolayı bir sıkıntı yok. Kaldı ki diğer konuda belge diyor, muhtemelen otel kayıtı filandır, veya adam fotoğraflarını çekmiştir yine suç oluşmaz, kast olmadıktan sonra. Ceza hukuku açısından önemli olan kasttır. Zira özel hayatın gizliliğinin ihlali ancak kast varsa işlenebilir bu açıdan dolayı bu örnekte suç oluşması çok zor. O katılımcının da özellikle planlı bir şekilde eve kamera filan yerleştirmesi pek olası değil. Nedir, otelde filan görmüştür, ya da öpüşürken bir fotoğraflarını çekmiştir o olmuştur. özel hayatın gizliliğinin ihlali suçunun oluşması için ayrıca bir de özellik şartı var. Misal bu adam aldatan kişi ile üçüncü kişi yolda el ele görüp fotoğraf çekmiştir, yine suç oluşmaz. Bu suçun oluşması için, özel şahsi bir mekan şart bi kere. Sen umuma açık bir yerde bir şeyler yaparsan suç oluşmaz. Zaten burada katılımcının umuma açık olmayan bir yerden bir belge etmesi de pek olası değil, bu sebepten dolayı da onun korkmasını gerektirecek bir şey yok.
-
Eşi tanımıyor, o nedenle belgeleri(zina suçu dediği için buna ilişkin ses kaydı ya da umuma kapalı alanda yapılmış zinaya ilişkin görüntü kaydı diye düşündüm) vereyim mi diye soruyor forumda. Fotoğraf da olabilir dediği tabi.
-
Alıntı:
sayın avukat bey,haklı olsaydın yapmazdın diyodun,haklı olup olmamanın ne önemi varki,nafaka talebinde bulunan bir bayan haklıda olsa haksızda olsa yüzde doksan alıyor o nafakayı,sanki davanın içindemiydinizki benim haksız olduğum kanısına vardınız,,kız tarafının tek derdi vardı o da para,bende mahkeme köşlerinde sürünmek yerine harici anlaşma yaptım, ,kabul etmeleri bile benim haklı olduğumu ısptalar.karşı tarafda nafaka ve tazminattan feragat etti ve karşılığındada yazılı beyan aldım,Yoksa yok nafaka yok tazminat yok tedbir yok yoksulluk nafakası,bunlarla uğraşmak istemedim,uğraşsaydım en az maddi zararla bu işden çıkardım çünkü kız tarafının iddalarını çürütecek resmi deliller vardı elimde,bakın resmi diyorum,evrak poziyonunda yani, ama uzamasının anlamı yoktu davanın.tek celsede mahkeme temyize gitmemek üzere bitti, hala olayı bilmeden suçlama yapacaksanız peşinen diyeceğim yok,ses kaydına gelince de o ses kaydı bilinçli alınmadı,farklı bir şey kaydederken telefonu açıp unutmuşum o aradada bizim kayıtlar araya girmiş,zaten kayıttan bir hafta sonra fark ettim,üstelik bu kayıttankimsenin haberi yoktu ve kimseye dinletmedimki davanın seyrini etkilesin yada etkilmesin,ben sadece burda danıştım işime yararmı diye ama gerek kalmadı zaten, ilk mahkemede davam bitti kaydı sildim gitti,boşandım kurtuldum,ben tanısaydınız nasıl biri olduğumu bilseydiniz,hüküm vermezdiniz ,ama her görüşe saygı duymak gerek,hala davayı kazanırsın yada kaybedersin diye bir polemik olmasın artık,bence ben kazandım davayı,niye kazandım neticede benim dediğim oldu diye,ama bunların önemi yok,neticede dava kapandı.beni tanıyan herkesde benim suçsuz olduğumu biliyor,.Lütfen artık bu foruma yazı yazmayın artık,.Tartışmaya girecekseniz başka forumda devam edin,benim meselem bitti kapandı.boşandım,gerisinin önemi yok.NOKTA.
-