-
Nüfustan Çocuk Düşürmek İstiyorum
Değerli Hukuki.net kullanıcıları bir konuda yardımınıza ihtiyacım var bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Sorunum şudur Kendimden olmayan bir çocuğu bir kaç ay öncesi nüfusuma aldım. Çocugu kendimden biliyordum ama şuan benim olmadığını öğrendim beraber olduğum kişi bunu kendiside söylüyor ben bu çocuğu en kısa yoldan nüfusumdan düşürmek istiyorum acaba ne yapmalıyım? şimdiden teşekkür ediyorum yardımcı olacak arkadaşlara.
-
Cevap: Nüfustan Çocuk Düşürmek İstiyorum
Aile mahkemesinde nesebin reddi davası açabilirsiniz.
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Aile mahkemesinde nesebin reddi davası açabilirsiniz.
İlgi ve alakanıza teşekkür ederim birşey daha sormak istiyorum dava açtıktan sonra davanın süreci nekadar sürebilir bir bilginiz varsa ve Avukat tutmam gerekmektemidir. bunu öğrenmek istiyorum.
-
Bu konuda bilgi verebilecek biri varmı acaba flod yapıyorum ama ?
-
Sayın Meslektaşım nesebin reddi davası demiş ancak sizin verdiğiniz bilgilerden çocuğun annesi ile evli olmadığınız izlenimini aldım , evlilik yoksa tanımanın iptali davası açılmalıdır. Davanın açılması ve sürecin takibi açısından avukat tutmak, elbette yararınıza olacaktır.
-
Dava süreci adliye yoğunluğuna karşı tarafın tutumuna göre değişebilir. Bu davada dna testi yapılması da söz konusu olabileceğinden kısa sürede bitmeyebilir. Avukat tutmak yasal şart bir zorunluluk değil ancak sağlıklı sonuç almak için yararlıdır.
-
Evet ben evli olduklarını düşünerek cevapladım.
-
Anneminde üvey bir oğlu var. Annem Babamın ikinci eşi. Babamın ilk eşinden olan oğlunu Annemle evlendikten sonra nüfusta annemin üzerine kaydetmişler. Şimdi ise annem kendisinin olmayan çocuğu nufusundan düşürmek istiyor. Bunun için Aile mahkemesine direk başvurmak yeterli oluyormu.. Babam da şahitlik yapacak. Ayrıca şahit gereklimi ne kadar zamanda sonuçlanır.. Detaylı bilgi verebilirmisiniz... Şimdiden teşekkürler...
-
İyi günler
Benim bir sorum olacaktı , babam 2002 yılında kardeşimi evlatlık vermiş ama nüfustan düşürmemiş ve babam eylül ayında vefat etti , bankadaki kredi paralarını alabilmemiz için evlatlık verilen kardeşimin kimlik fotokopisi ve imzasını istediler , benim bu çocuğa ulaşmam imkansız ve bu çocuğu nasıl nüfusumuzdan düşürebiliriz ya da neler yapılabilir.
Şimdiden teşekkür ederim.
-
Evlatlık verilen kişi nüfustan düşmez hem öz yani biyolojik babasının hem babalığının mirasçısı olur. Nüfus kayıtlarınızda tc numarası vardır mernis adresini isteyin memurdan ulaşmak için olmazsa dava açmak gerekir.
-
Teşekkür ederim mernis adresi ne demek acaba
-
Nüfus kaydına kayıtlı adresi demek.
-
Nasıl dava açmam lazım , biraz bilgi verebilir misiniz ?
- - - Updated - - -
Yanıtlar mısınız acaba ?
-
Bankadaki paralar üzerinde iştirak halinde hak sahibisiniz paylı mülkiyete çevrilmesi isteniyordur belki bu durumda sulh hukuk mahkemesinde dava açmak gerek bankaya durumu anlatıp kardeşinize ulaşamama durumunda ne yapmanız gerektiğini sorup emin olun boşa da dava açmış olmayın.
-
Banka ile görüştüm , mirasçı olduğu için belgeleri isteniyor , ikameti de bizim üstümüze gözüküyor T.C Nosu elimdeki vukuatlı nüfus kayıt örneğinde var , dava açarsam çocuk bulunur mu yoksa nüfustan sildirme gibi bir durum mu olur ?
-
Nüfustan sildirme olmaz dediğim gibi veraset ilamı çıkardıysanız onun da payı yazar zaten.
-
Peki dava açarsam , bankadan geri alacağımız paradaki payımı verirler mi yoksa mirasçıların hepsi olmak zorunda mı ?
-
Kardeşinizi bulup onuda haberdar edin. Başka bir ailenin yanında olabilir ama o hala sizin kardeşiniz. Kardeşinizi evlatlık verildiğini ve kime verildiğini mutlaka bir tanıdık yada yakınınız biliyordur.
-
Sordum soruşturdum kimse bilmiyor ne yapacagımı sasırdım , nasıl bulurum bilmiyorum bir yardım etseniz bilgi verseniz biraz.
-
Bankayla görüşün kardeşimiz kayıp veraset ilamına uygun şekilde hissenize düşeni hesaplarınıza yatırsın aksi halde dava açmak gerekir.
-
Banka kabul etmezse dava açmam mı gerekiyor.
-
Engin bey yardımınıza ihtiyacım var çok acill
- - - Updated - - -
bana yardım edin 1 hafta önce ögrendim ölen teyzemin eşiyle evlendirilmişim 16 yaşında ve çocugu benim üzerime yapılmış aileler arasında ama benim hiç bişeyden habrm yk napacam bilmiyrm
-
Alıntı:
ysmnelit rumuzlu üyeden alıntı
- - - Updated - - -
1 hafta önce ögrendim ölen teyzemin eşiyle evlendirilmişim 16 yaşında ve çocugu benim üzerime yapılmış
Nasıl bir mantıktır, Allah Allah.
-
Alıntı:
ysmnelit rumuzlu üyeden alıntı
- - - Updated - - -
bana yardım edin 1 hafta önce ögrendim ölen teyzemin eşiyle evlendirilmişim 16 yaşında ve çocugu benim üzerime yapılmış aileler arasında ama benim hiç bişeyden habrm yk napacam bilmiyrm
Evlendirildiğinizden haberiniz mi yok?
Nikah memuru önünde "evet" diyerek imza atmadınız mı?