Boşanmadan ikinci resmi nikah
merhabalar.. benim bir mağduriyetim var ne yapmam lazım bilmiyorum.. ben evliyim ve resmi nikahım var eşim boşanma davası actı bana ve dava red oldu kazanamadı davayı eşim ve nasıl yaptıysa bir başka birisi ile resmi nikah yapıp yurt dısına cıkmış benle evli iken nasıl bir başkası ile resmi nikah yapabiliyor bunuı öğrencektim ve benim ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz bu konuda teşekkür ederim ...
Cevap: Boşanmadan ikinci resmi nikah
merhabalar.bendede tam ters bir sorun var.ben 6 ay önce evlendim.gecen ay ögrendimki esim moldovada evliymiş ve bir cocugu varmıs.türkiye konsolosluguna bildirmediği için burda bekar görnmüş ve benimle bir evlilik yapmıstır.ben cok magdur durumdayım.bosanma davası actım.ama esim kabul etmiyor.avukatta tutacak param yok acıkcası,bana moldovadaki evliliğinin belgesini mahkemede sunar ve kanıtlarsam tek celsede biter dediler.lütfen yardmcı olun ben bu belgeyi nerden nasıl temin edebilirim.kadının ismini biliorm sadece kendine ulasamıyorum.
Boşanmadan ikinci resmi nikah
merhabalar.bendede tam ters bir sorun var.ben 6 ay önce evlendim.gecen ay ögrendimki esim moldovada evliymiş ve bir cocugu varmıs.türkiye konsolosluguna bildirmediği için burda bekar görnmüş ve benimle bir evlilik yapmıstır.ben cok magdur durumdayım.bosanma davası actım.ama esim kabul etmiyor.avukatta tutacak param yok acıkcası,bana moldovadaki evliliğinin belgesini mahkemede sunar ve kanıtlarsam tek celsede biter dediler.lütfen yardmcı olun ben bu belgeyi nerden nasıl temin edebilirim.kadının ismini biliorm sadece kendine ulasamıyorum.
Alıntı:
julyaa rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Julyaa, öncelikle mutlak butlan davanızı sebeplerinizi belirterek açın. Butlan davaları re'sen araştırma ilkesinin uygulandığı davalardandır ve mahkeme ilgili makamlardan eşinize ait bilgi ve belgelere ulaşacaktır.
ayni kisiyle resmi nikah ustune tekrar resmi nikah olur mu
Onemli bi sorum olucak nisanlimla birlikte yasiyorum bu hafta ici resmi nikah yapicaz ama ailemiz 1 sene sonra yazin nikah istediler bi sene sonra tekrar resmi nikah oluyor mu ve nikah memuru bu gizlilige sadik kalir mi ailevi sorunlar yuzunden boyle bisey yapmak zorunda kaldik
Alıntı:
asyaa1 rumuzlu üyeden alıntı
esin hanım batıl derken iman nikahı demek istediniz sanırım ama nasıl yapmıssa resmi nikah yapmıs ve almanya dan birisi ile resmi nikah yapıp gitmiş ankaradan bir muhtar yapmıs bunu
Öncelikle çok cahil olduğunuzu özellikle belirtmek isterim. İmam nikahı batıl mıdır ki sen kalkıp imam nikahını batıl olarak anlıyorsun. Ayrıca ister imam nikahlı ister resmi nikahlı olan birinin başka bir kişiyle imam nikahı kıyılamaz. İmam nikahı dinimiz gereği yapılan ve olmazsa olmaz nikahlardandır.