Evlenme Vaadiyle Kızlık Bozma
merhaba,
bundan 9 ay öncesinde erkek arkadaşımın cinsel saldırısına maruz kaldım.Ailemden ve çevremden korktuğum için şikayet etmedim.İlerde evleneceğiz lafına inandım,inanmak zorundaydım.çünkü duyulursa çok kötü şeyler olabilirdi.
aradan 15 gün geçti bana msn'den ayrılmak istediğini söyledi.Şok oldum delirmek üzereydim.Anneme anlattım güçlükle.bana çok kızdı ailem,neden en başında söylemedin dediler.sadece korktum diyebildim.
ailesiyle konuşuldu.Şahsın annesi "21 yy kızım diktirirsin ne olcak" diye rahat bir tabir kullandı.Ölmeyi denedim 2 kez olmadı.Psikolojik dengem iyice bozuldu.işimden okulumdan oldum.Aile düzenimiz kalmadı.
dava açma kararı aldık.şikayet dilekçemi yazdım faka savcı tehdit ve hakaretten açtı davayı.itiraz ettim benim için önemli olan diğer konu dedim mahkemede konuşulur zaten dedi savcı bey.basit cinsel saldırı suçuna ek takipsizlik verildi.İtiraz ettim.ne ses kaydımı nede mesajlarıma baktı ne de adli tıp'a gönderdi.
aradan 1 ay sonra yılbaşımı kutlamak için aradı savcı bey şaşırdım.ben davamın sonuna kadar arkasındayım bir insanın hayatını karartmak bu kadar kolay olmaz kadın haklarına başvurdum basın yayın yoluna kadar gitmeyi düşünüyorum.Mahkememiz 2012 yılına verildi.Dilerim Allahtan o insan hak ettiği cezayı çeker.
Cevap: Evlenme Vaadiyle Kızlık Bozma
yukarıda kısaca anlatmış olduğum ßaşımdan geçen olay hakkında ßazı sorularım var.ßirincisi savcı ßey'in ßeni arayıp yeni yılımı kutlaması normal ßir davranışmıdır?
ßunu mahkeme günü hakim ßey'e söylemem ßenim aleyhimemi lehimemi sonuçlanır.
ilişkiden sonra aşırı kanamam oldu 1 hafta sürdü ßu kanama.özgür ßeni doktora götürdü okmeydanı ssk ya.o günkü doktor ßarkodunu atmamıştım.rahim kanaması diye geçildi ßüyük ihtimalle.protokol numarasından araştırma yapılaßilirmi?
geçmişe dönük ciddi düşündüğüne dair mesajları mevcut telefonumda.
ayriyetten olayı aileme anlattım diye çok kızdı kaçtı 15 gün ßoyunca annesıde o arada ßana 21 yy diktirirsin kızım nolcak dıye aşağılayıcı ßir taßir kullandı annesine hakaret davası açaßilirmiyim?
ve özgürün annemle telefonda yaptıgı gorusmenın kaydı var" oh ıyı yapmısım gene olsa gene yaparım ..." diye devam eden ßir konusma.
ve ßen sessiz kalmak istemiyorum.ßenim gururum onurum şerefim namusum ßeş paralık oldu ßasın yayın yoluna kadar gitmeyi hakkımı aramayı istiyorum.ßu konuda artılarım eksilerim nelerdir? ilginize şimdiden çok teşekkür ederim.
Cevap: Evlenme Vaadiyle Kızlık Bozma
Bakın hanımefendi evlenmek vaadiyle kızlık bozmak TCK da kartık suç değil. ancak sizinle ilişkisini zorla yaşadığını söylüyorsunuz ve ilişki bittikten sonra yani sizin rızanız olmadan ilişkiye girdiğini söylüyorsunuz. Bu durum farklıdır.Zorla ilişkiye girilmesi 7 ile 12 yıl arasında hapis cezasını gerektiren bir durumdur.Ancak bunun üzerinden çok uzun zaman geçtiği için kanıtlanması zordur.Keşke başta susmasaydınız. Bu durumu savcılığa belirtmişsiniz ancak savcılığın bununla ilgili verdiği takipsizlik kararına itiraz etmeniz gerekmektedir.mahkemede gene söyleyin ama o karara en yakın ağır ceza mahkemesine 15 gün içirsinde itiraz edin.siz dilekçenizi savcılığa verin onlar gerekli yerelere yollarlar dosyayı.
Savcının sizi arayıp yılbaşınızı kutlama durumunu gelince bu çok ANORMAL bir durum bir savcının bunu yapması. telefon kayıtlarına gelince gizlice yapılan kayıtlar suçtur. Delil olarak kullanılamaz bunu eğer delil olarak sunarsanız siz suçlu olacaksınız.ama msn konuşmalarınızı delil olarak soyleyebilirsiniz
eğer savcı sizi kendi cep telinden aramışsa bunu da ayrı bi sikayet dilekçesi ile hakimler ve savlılar kuruluna belirttin onlar idari sor. başlatır.ayrıca savcılığada sikayet dilekçesi yazın..
Hastane kayıtlarından t.c kimlik numaranızla ne zman geldiğinizi bulurlar merak etmeyın.
Geçmiş olsun
Cevap: Evlenme Vaadiyle Kızlık Bozma
Alıntı:
men2000 rumuzlu üyeden alıntı
telefon kayıtlarına gelince gizlice yapılan kayıtlar suçtur. Delil olarak kullanılamaz bunu eğer delil olarak sunarsanız siz suçlu olacaksınız.
Bazı durumlarda bunun suç olmadığı, özel hayatın gizliliği kapsamına girmediği söylenmişti. Bu olayda da benzeri bir durum olabilir. Nihal1986 arkadaşın yazılarında b ve B harfleri yerine Almanca'daki "ss" harfi var ve bu benim konsantre olamamı engellediğinden yazısını okuyamadım. Bu yüzden söz konusu durum hakkında yorum yapamıyorum.
Alıntı:
men2000 rumuzlu üyeden alıntı
ama msn konuşmalarınızı delil olarak soyleyebilirsiniz
Görüşmelerin kaydının suç olduğu ifade edilirken msn görüşmesi ya da telefon görüşmesi olarak ayrılmamış olduğu yönünde benim bilgilerim. Üstelik msn görüşmeleri kolayca değiştirilebilir (tahrif edilebilir) ve bunu belirlemek imkansızdır.
Cevap: Evlenme Vaadiyle Kızlık Bozma
kesinliklkle iki kişi arasındaki görüşmeler rıza yoksa ve kayıt ediliyorsa suçtur. msn görüşmelrinide uzmanlar çözecektir
Cevap: Evlenme Vaadiyle Kızlık Bozma
benim klavyemdeki "b"harfi bozuk olduğu için almanca karakter kullanmak zorundayım.sayın senoleker aynı konuyu tekrar yazıyorum düzeltilmiş şekilde.
sayın men 2000 ben sanırım anlatamadım.o insan benim yapımı aile yapımı bildiği halde,böyle birşeyin söz konusu olamayacağını bildiği halde zorla ilişki yaşatıyor.kavga gürültü kan gövdeyi götürür düşüncesiyle sustum evlenicez deyince.kim isterki zorbaca bir birlikteliği,kim isterki kavga çıksın kan gövdeyi götürsün.
o zamandan beri kötü şeyler olmasını engelliyorum ben.babama hala o adamın adresini vermedim.çünkü durdurulmayacak kavga çıkar.hukukla arıyacağım hakkımı dedim kendime.olmadığı yerde o adam hak ettiği cezayı almadığı halde benim kaybedecek bir canım var.Her ne ise.
ses kaydının geçersiz sayılmadığını biliyorum.çünkü o adamın bana ve aileme hakaretlerini başka şekilde kanıtlıyamazdım.
ayrıca bugün bir mahkemeye katıldım.bir tanıdığın mahkemesiydi.ses kaydını delil sunmuşlardı ve hakim bey kabul etti.sayın senoleker'in dediği gibi msn kayıtları düzeltilebiliyor diye geçersiz sayılabilirmiş hepsini bugün öğrendim.
...yeni tck da evlenme vaadiyle kandırmanın cezası ve rıza dışında ilişkinin cezası...
bakın,olay olduğundan 15 gün sonra ayrıldık dedi.aileme anlattım durumu bilinçsiz bir şekilde ailem onları aradığında özgür 15 gün kayıplara karıştı.suçu olan adam kaçarmı?
savcı beyin beni aradı.ne amaçla aradı Allah ile kendi arasında.savcı hakkında suç duyurusunda bulunacağım.lakin nasıl kanıtlanır bu? o tarihlerin öncesinde telefonumun dinlenmesi için dilekçe vermiştim o dilekçeden çıkarmı?
yukarıda kısaca anlatmış olduğum başımdan geçen olay hakkında bazı sorularım var.birincisi savcı bey'in beni arayıp yeni yılımı kutlaması normal bir davranışmıdır?
ßunu mahkeme günü hakim bey'e söylemem benim aleyhimemi lehimemi sonuçlanır.
ilişkiden sonra aşırı kanamam oldu 1 hafta sürdü bu kanama.özgür beni doktora götürdü okmeydanı ssk ya.o günkü doktor barkodunu atmamıştım.rahim kanaması diye geçildi büyük ihtimalle.protokol numarasından araştırma yapılabilirmi?
geçmişe dönük ciddi düşündüğüne dair mesajları mevcut telefonumda.
ayriyetten olayı aileme anlattım diye çok kızdı kaçtı 15 gün boyunca annesıde o arada bana 21 yy diktirirsin kızım nolcak dıye aşağılayıcı bir tabir kullandı annesine hakaret davası açabilirmiyim?
ve özgürün annemle telefonda yaptıgı gorusmenın kaydı var" oh ıyı yapmısım gene olsa gene yaparım ..." diye devam eden bir konusma.
ve ben artık sessiz kalmak istemiyorum.benim gururum onurum şerefim namusum beş paralık oldu basın yayın yoluna kadar gitmeyi hakkımı aramayı istiyorum.bu konuda artılarım eksilerim nelerdir? ilginize şimdiden çok teşekkür ederim.
Cevap: Evlenme Vaadiyle Kızlık Bozma
seni olay çok üzmüş olacak ki ölmeyi 2 kez denemişsin...sen bu kadar üzülmüşken karşındaki çok üzülmeyip hayatına devam ediyosa sen neden ölmek isteyesin...? karşındaki temiz,hırlı da sen kendine ceza verirken o cezasız kalacak? bence sen mahkemede haklarını sonuna kadar ara...
Cevap: Evlenme Vaadiyle Kızlık Bozma
Cinsel saldırı suçunun olay tarihinden itibaren geçen zaman aralığı da düşünülürse fenni delillerle ispat edilmesi çok güçtür. Ayrıca böyle bir saldırının söz konusu olması halinde, mağdurenin veya korunmaya ihtiyacı olan çocuk durumunda ise kanuni temsilcilerinin derhal gerekli makamlara başvuruda bulunarak soruşturma başlatılmasını sağlamaları gerekirdi. Bununla birlikte hele bir de mağdurenin , şüpheli şahsın kendisiyle evleneceği taahhüdü nedeniyle meydana gelen olay ile ilgili sustuğunu ve herhangi bir şikayette bulunmadığını ifade etmesi de iddia olunan cinsel saldırı suçunun sübutu noktasında tereddüt ve şüpheler hâsıl ettiğini vurgulamak lazım gelir. Bir savcının yıl başı münasebetiyle daha önce tanımadığı mağdureyi araması elbette normal bir olay değildir. Ama, arayanın mağdurenin şikayeti ile ilgili olayı soruşturan savcı olduğu veya herhangi bir savcı olduğu yolundaki kanaatin, sadece mağdurenin iddiasından ibaret bir yanılgı da olabileceğini, delilden yoksun iddianın sahibine ancak bir yük ve meşakkat getireceğini hatırlatmak isterim.
Cevap: Evlenme Vaadiyle Kızlık Bozma
Alıntı:
Ekrem Sencer rumuzlu üyeden alıntı
Cinsel saldırı suçunun olay tarihinden itibaren geçen zaman aralığı da düşünülürse fenni delillerle ispat edilmesi çok güçtür. Ayrıca böyle bir saldırının söz konusu olması halinde, mağdurenin veya korunmaya ihtiyacı olan çocuk durumunda ise kanuni temsilcilerinin derhal gerekli makamlara başvuruda bulunarak soruşturma başlatılmasını sağlamaları gerekirdi. Bununla birlikte hele bir de mağdurenin , şüpheli şahsın kendisiyle evleneceği taahhüdü nedeniyle meydana gelen olay ile ilgili sustuğunu ve herhangi bir şikayette bulunmadığını ifade etmesi de iddia olunan cinsel saldırı suçunun sübutu noktasında tereddüt ve şüpheler hâsıl ettiğini vurgulamak lazım gelir. Bir savcının yıl başı münasebetiyle daha önce tanımadığı mağdureyi araması elbette normal bir olay değildir. Ama, arayanın mağdurenin şikayeti ile ilgili olayı soruşturan savcı olduğu veya herhangi bir savcı olduğu yolundaki kanaatin, sadece mağdurenin iddiasından ibaret bir yanılgı da olabileceğini, delilden yoksun iddianın sahibine ancak bir yük ve meşakkat getireceğini hatırlatmak isterim.
susup ,şikayette bulunmaması sadece tereddüt ve şüpheler hasıl ettiği için değil mahcubiyet ve özel durumun açığa çıkmasından çekinildiği için de olamaz mı?
Cevap: Evlenme Vaadiyle Kızlık Bozma
mağdurenin , şüpheli şahsın kendisiyle evleneceği taahhüdü nedeniyle meydana gelen olay ile ilgili sustuğunu ve herhangi bir şikayette bulunmadığını ifade etmesi de iddia olunan cinsel saldırı suçunun sübutu noktasında tereddüt ve şüpheler hâsıl ettiğini vurgulamak lazım gelir. Bir savcının yıl başı münasebetiyle daha önce tanımadığı mağdureyi araması elbette normal bir olay değildir. Ama, arayanın mağdurenin şikayeti ile ilgili olayı soruşturan savcı olduğu veya herhangi bir savcı olduğu yolundaki kanaatin, sadece mağdurenin iddiasından ibaret bir yanılgı da olabileceğini, delilden yoksun iddianın sahibine ancak bir yük ve meşakkat getireceğini hatırlatmak isterim.
demişsiniz sayın Sencer,tşk ederim yorumlarınız için.Evet en kötü hatam susmak,korkmak,utanmak,güvenme isteği duymakmış.
savcının aramasına yoksun delil diyorsunuz ya savcı nın adına kayıtlı telefon numarasından arandım.ve şişli adliyesindeki savcı ydı.Adım kadar eminim,o kadar şuursuz değilim.iddianın sahibine ancak bir yük ve meşakkat getireceğini hatırlatmak isterim.demişsiniz ne gibi yük ve meşakkat getirebilir öğrenmek isterim?
artık susmayacağım.susarak yeterince ezildim.canım pahasınada olsa hakkımı arayacak sesimi duyuracağım.
sayın izc teşekkür ederim.
hak ve hukuku arıyorum artık.
Cevap: Evlenme Vaadiyle Kızlık Bozma
İddiaların önceki mesajımda da kaydettiğim üzere delillerle desteklenmeden ortaya atılması durumunda, asılsız isnadlar mesabesinde kalacağını, diğer unsurların da söz konusu olması halinde TCK.da tarif edilen ''iftira'', ''suç uydurma'', ''hakaret'' gibi suçlardan dolayı asılsız itham sahibi hakkında soruşturma başlatılabileceğini anlatmak istemiştim. Sizin, karşılaştığınızı iddia ettiğiniz haksız eylemler karşısında hakkınızı aramak, gerekli mercilere şikayet ve suç duyurusunda bulunmak, vazgeçilmez ve en tabi bir hakkınız olduğu gibi elbette bir takım asılsız ithamlarla karalanmaya çalışıldıkları, kendilerine karşı iftira, hakaret gibi benzeri suçların işlendiği iddialarıyla da kanuni makamlara insanların başvuruda bulunmalarının onların en tabi hakları olduğunu unutmamak gerekir. Hukuk ve adalet sistemi, delilden mücerred ve ayrı düşünülemez. Hissiyata ve duygusal tepkilere göre adalet mekanizmasından adil karar beklentisi, boş bir hayaldir. Yukarıdaki mesajımda ''iddiaya göre suç işleyeni'' savunmadım. Soruda anlattığınız olay ve olay münasebetiyle vermeyi uygun gördüğünüz bilgilerden hareketle, sizi arayan kişinin bir savcı olmayabileceğini, yanılmış olabileceğinizi'' beyan ettim. Zira, bu konuya dair fikrimce iddianızın kuvvetli şüphe boyutunda değerlendirilmesini haklı kılacak başka bir bilgi vermediniz. Muhakkak ki, burada bizler kendimizi yargı mercii yerine koyamayız. Ancak bazı bilgi ve anlatımlardan hareketle muhtemel hukuki sonuçları mevcut teknik bilgilerimiz sayesinde tahmin edebiliriz. Tahminlerimiz, gerçek netice ile bağdaşabilir; bağdaşmayabilir de... Önemli olan insanların haklarını da ortaya koyarken bir anda haksız duruma düşmemeleridir. Zaten, bilgi paylaşımını amaç edinmiş bu forumda sorulan soru ve verilen cevapların sahih olan maksadı, soru sahiplerinin bazı güncel ve teknik hukuk bilgisi ile karşılaştıkları problemlerde ön-bilgi sahibi olmaları ve hukuki süreçte hazırlıklarını gözden geçirmeleridir. Yukarıdaki iyiniyetle yapılmış uyarılarımın bu anlamda değerlendirilmesini, aksi halde kimsenin hak-hukuk mücadelesini tahfif etme düşüncemin olamayacağını beyanlarıma eklemek isterim.
Cevap: Evlenme Vaadiyle Kızlık Bozma
ben verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Ekrem bey.suç işleyeni savunmadığınızın farkındayım.
Elimdeki deliller,olay sırasında 1 saat e yakın direniş,kaçma çabası oldu başaramadım.Çok kanama olmuştu 1 hafta kadar sürünce doktora götürmüştü o günkü doktor kayıtları,
anneme attıgı mesaj "ben bı suc işledim nolur affedın benı kotu bırı olarak tanıdınız nıhal cok ıyı bırı nolur ona kızmayın ıncıtmeyın vs vs "
daha sonra ki küfürlü mesajları tehditli konusmaları.
ve arkadaşının onun hakkında " o gece dışarı çıktığımızda alkol,esrar içer dengesi bozuk bir insan " demesi
beni wc ye zorla kitlediğinde psikolojimi bozdugunun farkına vardıgında ilerde evlencez seni bırakmıyacagım demesi ve sonradan aıleme anlattıgım için bana kızması,bu aralarda değişik değişik konuşması kafamı karıştırıyor.mahkeme günü hakim bey den o kişinin uyuşturucu testi yapılmasını isteyebilirmiyim?
biz ona hiç bi kötü kelime etmedik babam la aram eskisi gibi değil.ben ailemin tek kızıyım beni saygımla insanıgımla tanır çevrem.afedersiniz hoppala bir kız olsam yada şu 21 yy denen şey e ayak uydurup başıboş yaşayan bir insan olsam başıma gelen olayda hakkımı aramaya çalışmaz susar otururdum köşemde.
mesele sadece rapor ise hukukumuzda,ilişkiden 15 gun sonra ayrıldık bız.doktor kontrolunde kızlık zarının yenımı eskımı yırtık oldugu bellı oluyormus.en azından savcı bey ın atk'na göndermesi muayene ettirmesi gerekmezmiydi?talep ettim atk'na gönderin muayene olmak istiyorum dedim.çok zaman geçmiş kim bilir kim ile oldu der adam nasıl ıspaylıyacaksın dedi.ben ısrarla nolur gönderin dedim halimi görüyorsunuz sizin tabirinizle nasıl bir başkasıyla olabilir dedim savcı bey sustu .
sayın Ekrem Sencer benim hayatımın en güzel yılları denebilecek çağındayım o adam benim hayatımı simsiyah etti.Çldığım her kapı yüzüme kapandı.Ama davamın arkasındayım sonuna kadar.Verdiğiniz bilgiler için size çok teşekkür ederim.
Cevap: Evlenme Vaadiyle Kızlık Bozma
ekrem beyin yazılarından adli konulardan oldukça iyi anladığı anlaşılıyor...onun için anlayabildiğim; herşeye rağmen zamanında suç duyurusunda bulunmak ...ama çok zaman geçmesi şurdan kurtarılamaz mı?: 1 hafta kadar süren kanamalar,vücudun bitkin düşmesi,şoka -depresyona girme,aileye korkudan ,mahcubiyetten geç aktarılması, bu süreçte onların da üzülmesi ve onlardan maddi ve manevi destek alınamaması...durumun kişinin özel hayatını ifşa etmesine neden olacağı için saklanmak istenmesi ...ne de olsa bi bayan için aile için kolay olmayan bişey....daha önce adliyeden mahkeme yollarından hiç geçmemesi ve hele böylesine fiziksel ve ruhen zayıf düşmüş bir durumdan yeni yeni çıkıp ,kendini anca toplayıp sağlıklı şekilde karar vermeye başlanması, mahkemeler için güç toplanması...süreçte kişi iki kez hayatına son vermek istemiş,hiç kolay değil yani....
nihal hanıma...
herkesin kendine göre sorunları ,üzüntüleri olur...geçmişten ders çıkarıp eski hatalara dönmemek,yeni bi sayfa açmak en doğrusu...tamam; mahkemede hakkını ara ama sonuç istediğin gibi olmazsa tekrar başa mı dönüceksiniz?elbet mahkeme bi süreç ve istenilen sonucun çıkmamasınada hazır olmalısınız...inanın hayatını sipsiyah yapan insanlar olduğu gibi bembeyaz yapan ,eski defterleri açmayan,mahkeme sonucunu dahi sorgulamayan tipler de vardır çevrenizde...onlar üzüntünüzü hafifletirler...bu dostlarla birlikte üzücü süreci atlatmanız dileğiyle...
Cevap: Evlenme Vaadiyle Kızlık Bozma
T.C. kanunlarında herşeyin ıspatı sadece bir rapora bağlı ise ben bunu kanıtlamak için hiç gözümü kırpmadan canımı ortaya koyarım.Duygusal olarak bakmıyorum olaya sizde bakmayın! yaşadığım bu travma sonrası benim umudum kayboldu.ve kaybedecek hiç bir şeyim kalmadı.
bu sosyal forum a üye olmamın sebebi ise kafama takılan sorularıma cevap arayışı içinde olmamdır.Herkese yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim.
Cevap: Evlenme Vaadiyle Kızlık Bozma
Nihal hanım
Bir agabey olarak naçizane tavsiyelerim olacak.Öncelikle savcı bey ile ugraşmayın malum oda bir insan ve belliki sizden hoşlanmış ve aramış bunu sürekli yapmıyorsa anlayışınıza bırakıyorum.
Ses kaydını mahkeme izniyle polis alır sizn almanız suçtur bir işede yaramaz aman lafını bile etmeyin.
Bu kişiye karşı hakkınızı sonuna kadar arayın.Kazanacagınızdan eminim.
Lütfen kızmazsanız naçizane bir yorumda ypacagım.
Şu an beraber oldugum ve evlenmeyi düşündüğüm kız arkadaşımda yıllar önce böyle bir olayın magduru.yılmadı ölmedi o kişi şu an antalya cezaevinde yatıyor biz tanıştıktan bir süre sonrada bana durumu aktardı.Bakın bu sayfalarda ne acı hikayeler var sırf ibret olsun diye okurum çogu zaman sizi tanımıyorum ama güzelliğinizle çevrenizi büyülediğiniz aşikar yorularınızda bitim mahvoldum felan yazıyosunuz üzülüyorum hayır hayat herşeyile güzel
Cevap: Evlenme Vaadiyle Kızlık Bozma
''izc'' müstearlı üyenin iltifatına teşekkür ediyorum. Ancak, adli meseleleri iyi anladığını iddia eden bir insan olmadığımı, hatta hukuki konulara dair iddiada bulunmaktan özellikle kaçındığımı vurgulamak isterim. Şüphesiz genç arkadaşımın beyan ettiği gibi, mağdurenin karşılaştığını iddia ettiği olayın niteliği ve bu olayın ''şüyuunun belki vukûundan beter'' sonuçlara neden olabileceği düşüncesiyle adli makamlara iletmemiş olması mantıklı bir açıklamadır. Ancak, fikrimce her mantıklı açıklama bir delil ile desteklendiğinde hakikat tahtına oturabilir; aksi halde kendi sebep-sonuç kurgusu içinde daima aklın kestiği bir hükümden öte bir anlam ifade etmez. Zira, (soru sahibi mağdureyi tenzih ederim), karşılaşılan her durum ve hadise karşısında insan zihni, aklın kavrayabileceği tarzda mantıklı senaryolar üretip yine mantıklı neticelere varabilir. Bunun ise sonu ve sınırı yoktur. Soruda kaydedilen olayın mahiyeti itibariyle hemen ardından delillerinin toplanmasında suçun ve failin sübutu yönünden pek mühim faydalar olduğu açıktır. Her ne kadar ülkemizde tam olarak yerleşmemiş ise de sanıktan delillere değil de delillerden sanığa veya faile ulaşılması ceza muhakemesi hukukumuzun da genel bir prensibidir. Bu ilkeye göre, ceza muhakemesine tabi tutulup suçlandırılacak kişinin yararı ve hakkı ortaya konulmuştur. Çünkü, gerçekte suç işlemeyen masum ve şerefli bir adamın yeterli delil mevcut değil ise bu durumda Cinsel İstismar suçunun sanığı durumuna düşmesi, bırakın mahkumiyetini, sadece böyle bir suçtan dolayı yargılanması sebebiyle dahi ailesinin dağılıp, hâlet-i ruhiyesinin rahnedâr olması ihtimali düşünüldüğünde, işlendiği iddia edilen cürümlerde delil tahkikatı yapılmasının ne derece kıymetli ve önemli olduğu anlaşılacaktır. Şüphe varsa mahkumiyetten söz edilemez. Gerçekte sanık suçu işlemiş bile olsa yine de sanığı cezalandıramazsınız. Karar merciinde yer alan vicdan sahibi hiç kimse şüphe ve tereddütler üzerine hüküm tesis etmez; bunun maddi ve manevi sorumluluğunu üstlenmek istemez.
Soruya gelecek olursak, kanaatimce dinlenen tanık beyanlarından, fenni ve sâir delillerden hareketle şikayet olunan şüpheli hakkında ya kamu davası açılacak ya da takipsizlik kararı verilecektir. Dava açılırsa, mağdure veya sanık memnun ya da gayr-ı memnun olsalar da mahkemenin adil bir karar vermesini temenni ediyorum.
Cevap: Evlenme Vaadiyle Kızlık Bozma
Cevap: Evlenme Vaadiyle Kızlık Bozma
Bu suç 765 sayılı mülga ceza Kanunu'nda kaldı. Yeni 5237 s. Ceza Kanunu'nda böyle bir suç tipi yok.