Bu Parayı Nasıl Alabilirim?
Tüm hukukçulara öncelikle merhabalar.şöyle bir sorunum var arkadaşlar.
Şubat ayında geçmiş aylarda internet üzerinden tanıştığım bi erkeğe 5000 lira para gönderdim.aklımızda bi ilden ev alıp beraber yaşamak vardı.ben parayı şubat ayının 14ünde atm yoluyla gönderdim.yani elimde sadece o parayı gönderdiğime dair atm den çıkan beyaz küçük kağıt var.daha sonra tartıştık falan ben bu parayı bana göndermesini söyldim..o da devamlı salladı hep...zaman uzattı.mahkemeye başvursam alabilirmiyim.yada bu parayı bana borç olarak önceden verdiğini söylese ve ona karşılık gönderildiğini beyan etse nasıl bir sonuç çıkar.ben yanlız yaşayan bir bayanım lütfen yardımcı olun.ki ayrıca bu kişi de benden bi 10 yaş kadar küçük ve sadece 1 kez yüzyüze görüşme olanağımız oldu.nasıl bir sonuç çıkar ne olur hukukçu arkadaşlar...yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.konu ile ilgili eksik kalan bir yer varsa cevaplayabilirim..tekrar teşekkür ederim.
Cevap: Bu Parayı Nasıl Alabilirim?
Parayı yollarken borç verdiğinize dair bir ibare yazdınız mı?
merhaba engin bey
Hayır yazmadım.dedim ya zaten atm den gönderildi.para makbuzu var sadece.
Neler oluyor engin hocam şu memlekette yaa.
Bize denk gelmezki böyle paralı pullu ablalar
ne var böyle 3 ablada bana göndersede bende borçları kapatıp kurtulsam bu hacizlerden.
Ama bana denk gelenler benden züğürt olur heralde onlarda benden para ister.
Haa abla senin soruna gelince önümüz yaz havalar acaip ısınır en iyisi sen şimdiden dolaba bolca su koy. Aklına geldikce içersin...
Ne yalan söyleyim şahsen senin msn adresini bilmeyi çok isterdim
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Parayı yollarken borç verdiğinize dair bir ibare yazdınız mı?
engin bey nasıl bi yol izlenilebilinir ve sonucu ne olur acaba?
Alıntı:
thrkskn rumuzlu üyeden alıntı
bu parayı bana borç olarak önceden verdiğini söylese ve ona karşılık gönderildiğini beyan etse nasıl bir sonuç çıkar..
Bunu ispat edilebilir hale getirirseniz şansınız artar. Elinizdeki makbuzla icraya verin itiraz ederse dava açarsınız.
Alıntı:
uçucu rumuzlu üyeden alıntı
Neler oluyor engin hocam şu memlekette yaa.
Bize denk gelmezki böyle paralı pullu ablalar
ne var böyle 3 ablada bana göndersede bende borçları kapatıp kurtulsam bu hacizlerden.
Ama bana denk gelenler benden züğürt olur heralde onlarda benden para ister.
Haa abla senin soruna gelince önümüz yaz havalar acaip ısınır en iyisi sen şimdiden dolaba bolca su koy. Aklına geldikce içersin...
Ne yalan söyleyim şahsen senin msn adresini bilmeyi çok isterdim
Ümidi kesmeyin bi yağlı kuyruk size de denk gelir inşaallah :)
Alıntı:
Bunu ispat edilebilir hale getirirseniz şansınız artar. Elinizdeki makbuzla icraya verin itiraz ederse dava açarsınız.
Engin bey peki icraya versem makbuzdan başka bi ispatım yok bi de ayrıca ablam var..şahid olarak..nasıl bi sonuç çıkabilir..yani bunu özellikle sormamın nedeni biliyosunuz mahkeme masrafları da olcak..çok fazla zarar etmiyim
Makbuzdan başka bir ispatınız olmayacaksa tanık dinletmenize muvaffakat etmeyebilir bu durumda kaybedebilirsiniz.
İcra ve mahkeme masrafları çok fazla tutmaz vazgeçmeyin derim.
Mahkemede hakim büyük olasılıkla o parayı ne amaçla verdiğinizi soracaktır...
belki o kişiyede " borç mu aldın " diye soracaktır...
çünkü birlikte bir yaşam kurma düşüncesi ile yola çıkmışsınız..
Engin Bey;
makbuzdan başka bir ispat ile ne kasdediyorsunuz?
Ayeti kerime değil heralde.
6 nolu iletide üyeden yaptığım alıntıyı kastettim.
[QUOTE=Av.Engin Oğuz;407015]Makbuzdan başka bir ispatınız olmayacaksa tanık dinletmenize muvaffakat etmeyebilir bu durumda kaybedebilirsiniz.
İcra ve mahkeme masrafları çok fazla tutmaz vazgeçmeyin derim.[/QUOT
Engin bey peki bikaç mesaj var onlar ispat olur mu..bi de önemli bi konu..ben ona para gönderdiğimi söylediğimde o da ben ona elden borç verdim yanına gittim diyebilir ve yanıma geldiğini ispatlar hem uçak biletleri hemde kaldıgımız yer var.bu durumda ispat külfeti kime kalır.
Kendi konumu nereye açacağımı araştırırken şans eseri sizin konunuzu okudum.
İspat olması açısından bir fikir vereceğim. MSN ile görüştüğünüzü varsayarak,. Bir microsoft ürünü olan msn'de bütün kayıtlar yasal olarak tutulmak zorundadır. Savcılık kararı ile microsoft a giderseniz bu kayıtları alabilirsiniz. 444 6787(MSTR) numaralı telefon hattındanda bilgi alabilmeniz mumkun.
Bu görüşmelerde eminim mevzu geçen konuda para yollayacağınızı ve karşı tarafında para aldığını yazdığı ibareler vardır. Bunları delil olarak kullanabilirsiniz.
Alıntı:
thrkskn rumuzlu üyeden alıntı
Engin bey peki bikaç mesaj var onlar ispat olur mu..bi de önemli bi konu..ben ona para gönderdiğimi söylediğimde o da ben ona elden borç verdim yanına gittim diyebilir ve yanıma geldiğini ispatlar hem uçak biletleri hemde kaldıgımız yer var.bu durumda ispat külfeti kime kalır.
Bu durumda yani delil başlangıcı sayılabilecek hallerde tanık dinletebilmek mümkün olabiliyor.
Bu konuda benim kanaatimce bir avukata vekalet vererek daha profesyonelce hareket ederek belki davayı kazanmanız mümkündür.
Ancak karşı tarafın karekteri nedir bilmiyoruz.
Uçak bileti var kaldığımız yer var demişsiniz.
Sizinde dediğiniz gibi ben ona elden para verdimde diyebilir dahada çirkinleşerek
beni yanına çağırdı bende masraf yaparak yanına gittim. buluştuk şurada kaldık ve o parayıda bana hem masraflar için hemde buluştuğumuz için bana ücret olarak ödedi diyebilir. o çirkin kelimeyi ben yazamadım ama sanırım okuyanlar anladı..
Davayı kazandığınız takdirdede o insanın üzerine kayıtlı bir gayrimenkul veya menkulü yoksade bu parayı tahsil etmek güçleşir..
Alıntı:
umutvarmi rumuzlu üyeden alıntı
Kendi konumu nereye açacağımı araştırırken şans eseri sizin konunuzu okudum.
İspat olması açısından bir fikir vereceğim. MSN ile görüştüğünüzü varsayarak,. Bir microsoft ürünü olan msn'de bütün kayıtlar yasal olarak tutulmak zorundadır. Savcılık kararı ile microsoft a giderseniz bu kayıtları alabilirsiniz. 444 6787(MSTR) numaralı telefon hattındanda bilgi alabilmeniz mumkun.
Bu görüşmelerde eminim mevzu geçen konuda para yollayacağınızı ve karşı tarafında para aldığını yazdığı ibareler vardır. Bunları delil olarak kullanabilirsiniz.
merhaba.
biz msnden hiç görüşmedik facede yazıstık ordada para mevzusu olmadı zaten..sonra hemen telle görüşmeye başladık..
Alıntı:
Bu durumda yani delil başlangıcı sayılabilecek hallerde tanık dinletebilmek mümkün olabiliyor.
peki engin bey böyle bi dva açılırsa ne davası olarak açılır..dolandırıcılık mı?
Avukat Tutarsanız daha rahat edersiniz
Alıntı:
uçucu rumuzlu üyeden alıntı
o çirkin kelimeyi ben yazamadım ama sanırım okuyanlar anladı..
Profesyonel olarak (para karşılığı) bu işi yapabilmek için bu işi yapabileceğine dair belgesi, bu iş için belirlenmiş bir işyeri şartı ve vergi ödüyor olması gerek. En azından aldığı bu paranın karşılığı faturayı kesmiş olması gerek. Bunun dışında para alması zaten suç. Yanlış bilmiyorsam şu anda sadece para almak suç. O işi yapmak değil. Polis bu tür suçlardan birilerini yakaladığında sadece para alan şahsı tutukluyor. Para alındığı ispat edilemezse hiç bir şey olmuyor.
Dolayısı ile böyle bir iddiada bulunması kendi aleyhine olur.
offf hiç çıkışı görebildiğim bir cümle okuyamadım henüz yaa.. :(