Cevap: Güvenlik soruşturması
İncelenme sırası bekliyor aşamasındaysa Savcılıkta incelendi ve Tetkik Hakiminin incelemesinde demektir. Davanız en geç birkaç aya kadar heyet tarafından görüşülür diye düşünüyorum.
ya tam 16 aydır 12. Dairede incelenme sırası bekliyor ayrıca sicıl kaydımda sadece sarhoş saldırganlıktan para cezası aldım nasıl olumsuz sonuçlandı anlamadım sizce kazanabilirmiyim ve 6yıllık çalışamadığım sürenin maaşını alırmıyım kazanırsam?
ya tam 16 aydır 12.dairede incelenme sırası bekliyor ve sicil kaydımda sadece sarhoş saldırganlık para cezası aldım sizce kazanabilirmiyim ve kazanırsam çalışmadığım 6yılın maaşını alırmıyım?
İptal davasını İdare Mahkemesinde açmadınız mı? Yoksa davanız Danıştay'da temyizde mi?
İptali talebinde bulunduğunuz idari işlem neydi? Sadece güvenlik soruşturması işlemi yani rapor mu?
atamanın durdurulmasının iptaline ilişkin açtık çünkü güvenlik soruşturmamın olumsuz sonuçlanması için sebep yok ilk 7.daireydi 2yil sonra 5.daireye geçti 2yılda orda bekledi 2009 10.aydada 12.daireye geldi 16aydırda orda incelenme sırası bekliyor diyo yapabilceğim bişey varmı yardımcı olursanız sevinirim?şimdiden tşkrler.
Atanmanızın iptali ile ilgili idari işlemin iptali için İdare Mahkemesinde dava açılması gerekirdi. Ancak idari işlemin iptali yanında bir mevzuatın da iptali talebi olmuşsa, o vakit bu tür bir dava Danıştay'da açılır. Burada bir takım bilgi noksanlıkları olmalı. Sadece idari işlemin iptali söz konusu olsaydı, Danıştay bu konuda ilk derece mahkemesi olmadığı için dosyanızı ilgili İdare Mahkemesine gönderirdi diye düşünüyorum. Yoksa dosyanız Danıştay'da 5,5 yıl kadar beklemezdi.
davanın türü iptal davası(temyiz),dava konusu atama,davalılar adalet bakanlığı ve adli yargı komisyon baskanlığı.bi an önce sonuçlanması için napmalıyım lütfen akıl verin 6yıl oldu ve bu dava yüzünden boşandım biçok şeyimi kaybettim valla yoruldum artık beklemekten
ayrıca avukatıma sorduğumda senin dosynı 2yıl bekletiyor daireler ondan sonrada görevsizlik verip başka daireye gönderiyorlar benim yapacağım bişey yok bekliyceksin diyor.Böyle bişey olurmu dairelerin görevleri kanunca belirtilmemişmi anlamıyorum
İdare Mahkemesinde karar aleyhinize çıkmış ve kararı temyize taşımışsınız anlaşılan. Peki avukatınız İdare Mahkemesinden yürütmeyi durdurma talebinde bulunmuş muydu veya temyiz dilekçesinde YD talebinde bulundumu? 7. Daire vergilerle ilgilidir. Dosyanızın gönderildiği 5. Daire de sizin davanızla ilgili değildir. Ancak dosyanızın en son gönderildiği 12. Daire Devlet memurluğuna alınma ve memurluğun sona ermesi ile ilgili davaları çözümler. Yani doğru Dairedir. Davayı çabuklaştırmak için ya Danıştay'daki dosyanızı inceleyeceksiniz ve problemi anlayacaksınız ya da hemen bir YD dilekçesi vereceksiniz diye düşünüyorum. Böylece YD talebi acele olarak görüşülür ve dava da esastan olarak YD talebi olmayan davalardan önce sonuçlandırılır diye düşünüyorum.
yd istemi yok ,diyosunuzki 7.dairede 5.dairede davamla alakası olmayan daireler e ozaman neden o dairelere gönderdiler dava dosyamı her dairede 2yıl bekledi.birde benim 2000 yılında aldığım para cezası var sarhoş saldırganlıktan başkada cezam falan yok sizce kazanırmıyım davayı .
Nedenini Danıştay'a sor. Davanın sonucunun ne olacağını tahmin etmek mümkün değildir.
danıştaya nasıl sorayım:) diyelimki kazandım ve göreve iade edildim bu boşa gecen 6yılın maasını alabilcekmiyim,hiç başlamadım işe sadece karakola yazı gelmiş ,güvenlik soruşturmasının olumlu sonuclanmaması nedeniyle atamanın durdurulmasına yerine şevket bilmem nenin atanmasına diye yazan bi kağıt verdiler bana
Davayı kazanırsanız ve avukatınız dava dilekçesinde talep etmişse tümünü alırsınız.