Cevap: Boşanma Davası ve Temyiz
Alıntı:
blackice18 rumuzlu üyeden alıntı
1. Karşı taraf nafaka ve tazminat kısmını temyize göndermesi.Boşanma kararının uygulanmasına engel teşkil edermi. Sonuçta boşanma kararına itiraz etmediler.
Boşanmayı temyize yollamamışlar nafakayı az bulmuşlar ve tazminat reddini temyiz etmişler.Zaten tazminat ve nafaka boşanma sonrası verilmiyormu ?
Alıntı:
blackice18 rumuzlu üyeden alıntı
2. Diyelimki engel teşkil eder. Dosyam Yargıtaya ulaşalı 12 ay oldu. Yargıtaydan kararın çıkması ne kadar daha sürer.
Engel teşkil etmez.Boşanırsınız.
Ortalama 12 aylık bir süreyi bulur.Erken gelirse karara göre hareket edeceksiniz.
Boşanma kararı size tebliğ edilmeden, ve nüfus kayıtlarınıza boşandığınız bildirilmediği sürece evlenemezsiniz. Yargıtaydaki dosyanız da aşağı yukarı bu aylarda gelir. Ortalama 10-14 ay sürüyor.
kafam karıştı sayın Trf.Bilirkişi EmrahÖztürk olur boşanırsın sayın Abdullah Yaman boşanamazsın. peki temyizden dönünce 2. kez temiyize gitme hakları varmı
Boşanamazsın demiyor Sn.Abdullah Yaman.
Mahkemeden yazı aldınızmı siz boşandığınıza karşın.Bu yazıyı nüfus müdürlüğüne götürdünüzmü ?Önemli olan budur.Siz boşanma kararını almadıysanız yada mahkeme boşanma kararı vermediyse boşanmamışsınızdır.
Dolayısı ile boşanmadan evlenemezsiniz.
peki yargıtaydan gelecek kararı tekrar temyize gönderme gibi bir hakları olurmu
Karara göre ya yerel mahkeme kararı onanır yüksek yargı tarafından yada yerel mahkemenin kararı bozulur bir karar verilir yada yerel mahkemeden tekrar yargılama yapması istenebilir.Yerel mahkeme karara direnme gösterirse ve bu karar yargıtaya gitme kararı ile aynı olursa tekrar temyiz edilebilir.
Yargıtaydan karar onanıp da gelse bile karşı taraf karar düzeltme ile tekrar yargıtaya temyiz edebilir. Ama bu temyiz ilki gibi uzun sürmez. 6 aya kadar döner. Ve devlete de yargıyı gereksiz meşgul ettiği için ceza parası öder o taraf.
temyize yollanan bir davadan vazgeçilebilir mi?.benim davamda 15 günlük temyiz süresi dolmak üzere,karşı taraf eğer yolladıysa ve biz daha sonra anlaşabilirsek temyizden vazgeçme şansları olur mu?ya da ne kadar süre sonra vazgeçebilir
Yeni öğrendiğim bir bilgiyi paylaşmak için yazıyorum...
Belki sizin veya benzer durumları yaşayan arkadaşların işine yarayacaktır
Şu ana kadar yaptığım tüm araştırmalarda davanın tüm unsurlarıyla birlikte bitip kesinleşmesi
durumunda boşanma kararının kesinleşeceğini öğrenmiştim
ANCAK....
Yerel mahkeme boşanma kararı almış ve taraflar temyiz dilekçelerinde boşanma yönüyle bir itirazda bulunmamış ise
davanızın görüldüğü mahkeme kalemine vereceğiniz dilekçe ile boşanma yönüyle kararın kesinleştirilmesini talep edebilirsiniz.
Hakimin takdiri hangi yönüyle olacaktır bunu bilemiyorum çunku karar çıkalı 16 ay olmuş....
Yaptığım araştırmalarda bazı aile mahkemelerinde uygulandığını gördüm.
Bir avukattan bu konuda yardım alın bence...
Ne kadar tecrübeli arkadaşlarımız temyiz süresi konusunda bilgi vermiş olsada benim temyiz sürecimin 1,5 yılı geçtigini
ve temyiz süresi konusunda en doğru tahminin davanızın görüldüğü mahkeme kaleminden alacağınızı hatırlatabilirim...
(Tabiki bu bilgiyi sizinle paylaşırlarsa...)
Arkadaşların da söylediği gibi temyizden dönen kararı karşı taraf isterse karar düzeltme için tekrar yargıtaya gonderebilir
Ki bu yargıyı meşgul etmekten dolayı cezaya tabidir , doğru....
Ancak yanılmıyorsam cezası 175 TL gibi düşük bir meblağ olması nedeniyle işi yokuşa sürüp
uzatmak isteyen taraflar için için bu yargı yolu mutlaka kullanılmakta....
Maalesef 3---6 ay arası bir süre de bu kararın sonucu beklenmek zorunda kalınmaktadır..
Alıntı:
Dedektif1 rumuzlu üyeden alıntı
ve temyiz süresi konusunda en doğru tahminin davanızın görüldüğü mahkeme kaleminden alacağınızı hatırlatabilirim...
(Tabiki bu bilgiyi sizinle paylaşırlarsa...)
Bu süre bilgisine en iyi tahmini aile hukukunda uzmanlaşmış bir avukat yapabilir.Ve bu bilgiyi paylaşır.
Yada özel olarak dava ayırmadan boşanma davaları ve nafaka davalarına bakan bir avukat bile bence daha iyi tahmin yapar kalem memurundan.
mrb,kendi boşanma davamla ilgili bnezer durumu yaşayan arkadaşları bilgilendirmek amacıyla yazıyorum.benim 3 yıllık fiili ayrılığa dayalı davam boşanmayla ve 5000 tl benim ödeyeceğim maddi tazminatla sonuçlanmıştı.Karşı taraf tazminatıa z bulup temyize yollamış.Dün avukatımla nihayet görüşebildim.bu sürenin tahminince çok uzamaycağınıçünkü araştırılacak durumnun olmadığını ve en geç temmuza kadar kaarrın açıklanacağını söyledi.