Güvenlik sektörüne bağlı konumda olan ajansı mahkemeye vermek istiyorum ?
Merhaba arkadaşlar.
O kadar çok şey anlatmak istiyorumki kelimeler sığmaz ama bilincinde olmama rağmen böyle bir hatanın üzerine gittim bile bile.
Piyasa şartlarında güvenlik sektöründe iyi bir proje bulunamadığı yada ilana sürülmediği için ajansa başvurmaya karar vermiştim çok iyi ilanlar verdikleri için.
Bu ajansta 12 şubat itibari ile 150 tl karşılığında bir forum doldurup ve bir sözleşme imzalamıştım paranın verildiğine ve projeye yerleştirileceğime dair.
Ancak imzalamış olduğum kağıt sadece parayı aldığıma dairdir.
12 şubat ayında sözleşme yapmadan önce kağıtta işe gireceğime dair herhangibir ibare bulunmadığını ve nasıl güven alabileceğimi sormuştum. Bana mecazi anlamda güven alabilirsiniz yerimiz belli denilmişti. Ayrıca ajans olup olmadığını sorduğumda rahatsızlıklarını bedenen hissettiriyorlardı.
İşin aslına gelmek istiyorum.
12 şubat ayında sözleşme imzaladım 15 şubatta projeye yönlendirilip üniformaların teslim edileceğine ve 17 şubat itibari ile istanbulun x ilçesinde olan üniversitenin kendi bünyesinde güvenlik personeli olarak işe başlıyacağım belirtilmişti.
Ancak 12 şubattan bu yana hiçbir şekilde aranılmadığım gibi devamlı aramak zorunda bırakıldım. Ajans ile geçen haftaki görüşmemde sözleşmeden bahsettiğimde beyfendi 2 3 gün sonra belli olucak haber vericeğiz denildi haber verilmedi.
3 gün önce arayıp işin neden olmadığını sorunca beyfendi kontenjanlar doldu orada denildi. Ben ise buna göre sözleşme yaptığımı ifade edince bakın alman hastanesinde bugün son gündür acele edin diye kıvırmalı bir söz geçti.
Ve beni daha önce aradıklarını ima ettiler halbuki hiçbir şekilde aranılmadım ve hattım 7 / 24 saat açıktır.
Dikkatimi çeken birşeyde var bu ajansın web siteside borcundan dolayı kapalı ve çoğu zaman telefonları ulaşılamıyor ancak ilanları eksik olmaz nede olsa 150 lira enayi parası alıyorlar ve elindeki kağıda güveniyorlar.
Bu ajansı mahkemeye vermek istiyorum iş mahkemesine başvurmammı gerekiyor ? Ve telefon konuşmalarını delil olarak sunabilirmiyim ?
Güvenlik sektöründe misal maaş davalarının 2 yıla kadar uzadığını biliyordum ancak bu farklı durum karşısında nasıl bir yol izleniyor bilgim yok.
Bu durumda avukat dahilinde masraf ne kadar çıkar bana yardımcı olabilirseniz sevinirim ?
Saygılar.
Cevap: Güvenlik sektörüne bağlı konumda olan ajansı mahkemeye vermek istiyorum ?
İş bulma vaadiyle dolandırıcılık suç olduğu gibi yetkisi olmamasına rağmen işçi simsarlığı yapmak da suçtur. Bunlar için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunun. Hem ajansı hem de sözde projede görev verecek özel güvenlik şirketi yetkililerini şikayet edin. Yaptıkları tam tabiri ile çakallık. Piyasada bolca işsiz ve iş arayan özel güvenlik görevlisi var ki bunlar da bu zaafı değerlendirip, zaten ekonomik yönden zayıf kişileri 150 tl söğüşleyerek sözde kendilerini uyanık sanıyorlar. Ah keşke bir de buraya o ajans ve firmanın adlarını yazsaydınız da güvenlik görevlileri dolandırılmasaydı. (zaten ajans ile güvenlik firması sahipleri ya aynıdır, ya da yakın kişilerdir).
Cevap: Güvenlik sektörüne bağlı konumda olan ajansı mahkemeye vermek istiyorum ?
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
İş bulma vaadiyle dolandırıcılık suç olduğu gibi yetkisi olmamasına rağmen işçi simsarlığı yapmak da suçtur. Bunlar için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunun. Hem ajansı hem de sözde projede görev verecek özel güvenlik şirketi yetkililerini şikayet edin. Yaptıkları tam tabiri ile çakallık. Piyasada bolca işsiz ve iş arayan özel güvenlik görevlisi var ki bunlar da bu zaafı değerlendirip, zaten ekonomik yönden zayıf kişileri 150 tl söğüşleyerek sözde kendilerini uyanık sanıyorlar. Ah keşke bir de buraya o ajans ve firmanın adlarını yazsaydınız da güvenlik görevlileri dolandırılmasaydı. (zaten ajans ile güvenlik firması sahipleri ya aynıdır, ya da yakın kişilerdir).
Bana kendi bünyesi olduğu ifade ediliyordu ancak biliyorumki taşören firma vardır tahminen doğal olarak buda dahil oluyor belirttiğiniz gibi. Evet doğru bir tespit ekonomik vede özellikle bu işe yeni girişmiş kişileri kendi tuzağına çekebiliyorlar.
Firma hakkında bilgi yazmam doğru olmaz sanırım ve ajans ile güvenlik firması aynı derken şu şekilde belirteyim. Ajans çalışanlarında hemen hemen sağlam güvenlik firmalarında bulunan bölge müdürlerinin telefonları bulunuyor bölge müdürleride bunlara bilgi verip güvenlik personellerinin bu parayı vermesine göz yumuyor ancak ikisi konum itibari ile bir değildir kanımca.
Firmanın yeri mecidiyeköydedir telefondaki konuşmaları delil olarak sunma imkanım varmıdır yani telefondaki geçmiş konuşmaları çıkartma. İşin sonucundada sanırım şişli cumhuriyet başsavcılığına başvurmam yeterli olucakmı ?
Ben en çok telefon konuşmalarına takıldım günümüz çağında elbet her delil kullanılabilir hatta telefon konuşmaları savcılığa bağlı olarak yine dinlenebilir ama yalnış hatırlamıyorsam iş hukuku maddellerinde telefon delil olarak gösterilemiyordu ?
En merak ettiğim şey şartları tam olarak nelerdir bunu merak ediyorum dilekçe yeterli olmaz sanırım ?
Saygılar.
İş bulma vaadiyle dolandırıcılık ve yetkisiz işçi simsarlığından dolayı şikayetçi olmalısınız.Davanızın yeri iş mahkemesi değil asliye ceza mahkemesi olacak
Alıntı:
Trf.Bilirkişi EmrahÖztürk rumuzlu üyeden alıntı
İş bulma vaadiyle dolandırıcılık ve yetkisiz işçi simsarlığından dolayı şikayetçi olmalısınız.Davanızın yeri iş mahkemesi değil asliye ceza mahkemesi olacak
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler emrah bey ancak farklı şeyler sormak isteyeceğim. Bu olayı yaşadığımız ay şubat ayıydı işlerin yoğunluğundan dolayı gidemedim. Acaba danışmanlık hizmeti alabilirmiyiz ? 3 kişiyi daha dolandırdı bu firma yeni sayılır.
İmzaladığım kağıt ise sadece para alındığına dairdir buna güveniyorlar. Acaba asliye ceza mahkemesi telefon konuşmalarımızı dikkate alırmı çünkü asıl delil o olucak ? Yoksa adil bir kara verebilmek için şahit göstermem gerekicek.
Ciddi anlamda yardımlarınıza ihtiyacım var.
Burada dolandırıcılık olduğu aşikar. Son derece açık. Bahsettiğiniz o kağıt nasıl bir şey? Tam tarif eder misiniz?
Telefon kayıtlarına gelince, önceden savcılık emri ile sizin ya da onların telefonu dinlemeye alınmamışsa ses kayıtları olmaz. Sadece şu tarihte şu saatte dakikada arandı şu kadar konuşuldu diye kayıtlar olur.
Biraz da gazete okuyucusu olarak fikir beyan edeyim:
Örneğin uyuşturucu ya da tarihi eser alıcısı kılığına giren organize şubenin, ya da fuhuş müşterisi kılığına giren ahlak masasının haberlerini gazetelerde görüyoruz. Burada da benzer şekilde bir operasyon olur mu acaba?
Yani bir polis işsiz güvenlikçi rolu oynar falan...
Alıntı:
Nobodyblocks rumuzlu üyeden alıntı
Acaba danışmanlık hizmeti alabilirmiyiz ?
Bu soruyu anlayamadım ?
Alıntı:
İmzaladığım kağıt ise sadece para alındığına dairdir buna güveniyorlar. Acaba asliye ceza mahkemesi telefon konuşmalarımızı dikkate alırmı çünkü asıl delil o olucak ? Yoksa adil bir karar verebilmek için şahit göstermem gerekicek.
Var ise şahit göstermeniz yararınıza olabilir.Siz telefon görüşmenizi kayıt altına almış olsaydınız bile bu görüşme yasal olarak elde edilmediği için delil niteliği taşımayacaktı.Tam tarihi biliyor iseniz bu tarih ve saati vererek görüşme içeriğine ulaşılıp döküm alınması -hukuki olarak- mümkündür
Anladığım kadarı ile bu elemanlar faaliyetlerine devam ediyor. Bu durumda yukarıdaki mesajımda dediğim gibi delil elde edilmesi teorik olarak mümkün. Bu tür uygulamaları nasıl yapıyor polisler? Bir şikayet üstüne mi? Savcılık talimatıyla mı? Bu olayda da benzer bir delil toplama operasyonu yapılması söz konusu olur mu? Olursa mağdur arkadaşın yapabileceği ne var bu operasyona karar verilebilmesi için?
Bu şekilde kökten çözülür olay diye düşünüyorum. Ardında da bir sürü mağdur davaya müdahil olur.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Burada dolandırıcılık olduğu aşikar. Son derece açık. Bahsettiğiniz o kağıt nasıl bir şey? Tam tarif eder misiniz?
Telefon kayıtlarına gelince, önceden savcılık emri ile sizin ya da onların telefonu dinlemeye alınmamışsa ses kayıtları olmaz. Sadece şu tarihte şu saatte dakikada arandı şu kadar konuşuldu diye kayıtlar olur.
Biraz da gazete okuyucusu olarak fikir beyan edeyim:
Örneğin uyuşturucu ya da tarihi eser alıcısı kılığına giren organize şubenin, ya da fuhuş müşterisi kılığına giren ahlak masasının haberlerini gazetelerde görüyoruz. Burada da benzer şekilde bir operasyon olur mu acaba?
Yani bir polis işsiz güvenlikçi rolu oynar falan...
Evet son derece açık kağıt ise para makbuzu olarak geçmektedir kağıt üzerinde benim tarihler ile beraber 150 tl verdiğim ve parayı tahsil eden ajansın kaşe ve imzası vardır.
Özel güvenlik şube müdürlüğüne bildirirsem söylediğiniz tahminen gerçekleşir işsiz rolünde bir polis memuru çok rahatlıkla orada olup bitenleri anlayabilir.
Alıntı:
Bu soruyu anlayamadım ?
Var ise şahit göstermeniz yararınıza olabilir.Siz telefon görüşmenizi kayıt altına almış olsaydınız bile bu görüşme yasal olarak elde edilmediği için delil niteliği taşımayacaktı.Tam tarihi biliyor iseniz bu tarih ve saati vererek görüşme içeriğine ulaşılıp döküm alınması -hukuki olarak- mümkündür
Anlıyorum bu durumda konuşma kayıtları geçersiz kılınacak o zaman birden fazla dilekçe vermemiz bizim yararımıza olur ve şahitte gösteririm. Tam olarak hatırlamıyorum ama bunu son bir telefon görüşmesi yaparak elde ederim.
Danışmanlık hizmeti derken yani avukat tutmak istiyorum ancak maddi gücüm yok bunu üstlenebilecek veya yardım edebilecek danışmanlık hizmeti veren avukata ihtiyacım olabilir çünkü karşı tarafta avukat tutabilir.
Ek olarak bilgi vereyim web siteleride borcundan dolayı kapalı bunuda dilekçede belirteceğim ve internet ortamında bu ajanstan uzak durun vb. gibi uyarılarda var bunlarıda link halinde belirteceğim. Vermiş oldukları kartvizittede cep telefonu numarasıda yok internet ortamındada ilan verirken genelde gizliyorlar bunu.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Anladığım kadarı ile bu elemanlar faaliyetlerine devam ediyor. Bu durumda yukarıdaki mesajımda dediğim gibi delil elde edilmesi teorik olarak mümkün. Bu tür uygulamaları nasıl yapıyor polisler? Bir şikayet üstüne mi? Savcılık talimatıyla mı? Bu olayda da benzer bir delil toplama operasyonu yapılması söz konusu olur mu? Olursa mağdur arkadaşın yapabileceği ne var bu operasyona karar verilebilmesi için?
Bu şekilde kökten çözülür olay diye düşünüyorum. Ardında da bir sürü mağdur davaya müdahil olur.
Kısaca delil elde edilebilir ancak net cevap için son bir gizli kalmak kaydı ile telefonda görüşme yapıcağım ve bu görüşmenin saatini ve tarihini ayarlıyacağım.
Ama aklıma takılan bir soruyu belirttiniz polisler bir şikayet üzerinemi yoksa savcılık talimatı ilemi bunuda görüşme sonrası netleştiririm. Bırakın polisi herhangibir özel güvenlik kartını yeni almış bir kişi bile bu şekilde bir görüşme esnasında delil olarak kullanılabilir.
Ajansın makbuz üzerine makbuz işe giriş tarihinden itibaren geçerli olur yazması gerekirdi normalde ve yönlendireceği iş hakkında yeterli bilgi vermesi gerekirdi ancak bunların ikisinide yapmıyorlar.
Ayrıca şenol bey sizede çok teşekkür ederim umarım bir avukatta bulabilirim bu konu için.
Alıntı:
Evet son derece açık kağıt ise para makbuzu olarak geçmektedir kağıt üzerinde benim tarihler ile beraber 150 tl verdiğim ve parayı tahsil eden ajansın kaşe ve imzası vardır.
Para makbuzu olması serbest meslek erbabı olduğunu gösterir kişilerin.Ve size makbuz vermeleri vergi kaçırmadıkları yani bu konuda en azından hukuki olarak sıkıntı çekmeyecekleri anlamına gelir.Bende serberst meslek erbabıyım ve gerektiği zaman danışmanlık hizmeti adı altında para makbuzu keserek para almaktayım.Bunda bir hukuksuzluk yok.
Maddi gücünüz yok ise istanbul barosuna gerekli evrakları vererek adli yardım talep edebilirsiniz.İstanbul Barosu web sitesini incelemenizi öneririm.
Alıntı:
Para makbuzu olması serbest meslek erbabı olduğunu gösterir kişilerin.Ve size makbuz vermeleri vergi kaçırmadıkları yani bu konuda en azından hukuki olarak sıkıntı çekmeyecekleri anlamına gelir.Bende serberst meslek erbabıyım ve gerektiği zaman danışmanlık hizmeti adı altında para makbuzu keserek para almaktayım.Bunda bir hukuksuzluk yok.
Maddi gücünüz yok ise istanbul barosuna gerekli evrakları vererek adli yardım talep edebilirsiniz.İstanbul Barosu web sitesini incelemenizi öneririm.
Sayın emrah bey ne demek istediğinizi anladım para makbuzu konusunda ve istanbul barosu için web sitelerini inceliyeceğim bu konuda bana yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Dava sonucu ve gelişmeleri belirli bir süre sonra buradan paylaşıcağım inşallah.
Tekrardan merhabalar.
Arkadaşlar yarın ajans ile aynı ilçede bulunan asliye ceza mahkemesine gideceğim.
Dilekçe örneğini mahkemede değilde internetten çıkarttırabilmem mümkünmüydü acaba ? Google araması sonucunda farklı dilekçe örnekleri ile karşılaşabiliyorum bunları ulaşabilirsem diğer arkadaşlarada vericeğim.
Maalesef güvenlik sektöründe bende dahil olmak üzere bizim personellerimiz bu işin peşinden koşmuyor ancak ben üzerinde durup onlar ile birebir irtibat kurmaya çalışacağım.
http://www.google.com.tr/#hl=tr&sour...bbc7c44bfd9679
http://www.google.com.tr/#hl=tr&biw=...bbc7c44bfd9679
Örnek olarakta bu dilekçe örneğini verebilirim.
http://www.dilekceler.info/mudahale-...esi-ornegi.htm
Ajans ise hala dolandırmaya devam etmektedir ama bu işe ilk girişmiş olan personeller yem tuzağı olarak seçiliyor. En son yapılan dolandırıcılığa istinaden bir link vericeğim bunları ek olarak dosyaya yazıcağımı belirtmiştim acaba faydası ne yönde olur ?
http://intoko.kijiji.com.tr/c-is-Ele...AdIdZ279441632
Bir örnek daha veriyorum ajansın web sitesi borcundan dolayı kapalıdır ben bunlara domain host sağlayan firma ilede irtibata geçiceğim.
http://www.google.com.tr/#q=alt%C4%B...bbc7c44bfd9679
Ve yarın son bir telefon konuşması yaparakta saati tarihi ve konuşma süresini ekte belirteceğim.
Bu işlemlerin ardından istanbul barosuna gideceğim.
http://www.istanbulbarosu.org.tr/BizeYazin.asp
İstanbul barosu ardından olumlu sonuç gelişirse bağlı bulunduğum özel güvenlik şube müdürlüğüne ardından ankarada bulunmakta olan özel güvenlik sendikasına bildirimde bulunacağım umarım faydası dokunur.
http://www.iem.gov.tr/iem/index.php?...21&birim_id=77
5188 sayılı özel güvenlik kanununa göre değişimde dahil olmak üzere ben aldığım eğitimlerde sendika vb. yerlere üye olma gibi bir yükümlülüğümüzün olmadığını biliyorum ama son çıkan şeyler gerçekten kafamı kurcalamaya değer.
http://www.oggplatformu.com/5188-say...kleri-t14.html
Son olarak birşey belirtmek istiyorum avukat tutma gibi bir şansım olamazsa tek başıma davayı yürütebilmem mümkünmüdür acaba ? Yani dilekçeyi hazırlayıp asliye ceza mahkemesine vermem yeterli olurmu yoksa karşı müdahil için gereklimidir ? Bana göre mantık olarak gerekir ama bulunduğum sektör ve dava farkıyla yine bu konuda şüpheliyim desem yeridir.
Ajans ilede birçok telefon görüşmesi yapmıştım ama tarihler arasında kararsızım türk telekomdan son 3 aya ait fatura analizini bireysel olarak almam mümkünmüdür yani cep telefonlarındaki gibi hangi tarihte hangi numara ile görüşme yaptığımı görebilme ?
Yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa sevinirim ve BURADAKİ linki özellikle belirtip tekrar incelemenizi istiyorum.
Firma dediğiniz gibiyse işçi simsarlığı yapıyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunmanız yeterli. Avukat olursa daha iyi olur ama olmadan da aynen bu siteye yazdığınız gibi yazıp suç duyurusunda bulunun. Ayrıca bu firma hakkında http://www.ozelguvenlikisilanlari.co...ntepe-turkiye/ linkinde de bazı yazılar gördüm.
Alıntı:
çilek rumuzlu üyeden alıntı
Firma dediğiniz gibiyse işçi simsarlığı yapıyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunmanız yeterli. Avukat olursa daha iyi olur ama olmadan da aynen bu siteye yazdığınız gibi yazıp suç duyurusunda bulunun. Ayrıca bu firma hakkında
http://www.ozelguvenlikisilanlari.co...ntepe-turkiye/ linkinde de bazı yazılar gördüm.
Evet işçi simsarlığı yapmakta ve hep aynı tarz ilan vermektedirler. Umarım avukat konusundada sorun yaşamam ama maddi yönden değilde normal olarak bir avukat tutmaya kalksam masraf ne kadar çıkar bana bilginiz varmıydı ?
Vermiş olduğunuz linki yeni görüyorum birçok şikayet çeşitli sitelerdede vardır ve şikayet eden arkadaşımızda canan hanım konusunda haklıdır genelde o bakar çünkü bir bayan olmasının avantajı çok yüksektir ne demek istediğimi anlamışsınızdır.
Usülsüz cevap yazan kişi ise canan hanım değil firmanın sahibidir bu linkte bunu yazım şeklinden çok iyi anlıyorum.