-
Evli olduğunu bilmeden beraber olduğum kadın benden çocuğu olduğunu idda ediyor
Öncelikler merhabalar...
Bundan 2 yıl öncesi evli olduğunu bilmediğim bir bayan ile günübirlik bir ilişkim olmuş idi. Bu ilişki neticesinde şimdi beni arayıp ^^senden çocuğum oldu^^ iddiasında bulunmaktadır. Çocuk eşinin üzerine nufusa geçirilmiş durumda. Konuyu ailem ile henüz paylaşamadım. Bu durumu paylaştığım, evlenmeyi düşündüğüm kişide beni terketti. Bir anlık gafletimin neticesinde hayatım şuan atlüst olmuş durumda. Beraber olduğum kadın kocasınada durumu söylemiş. 2 gün önce kocası bir avukata vekalet vererek soybağının reddi davası açmış.
Benim merak ettiğim kadının kocası hem bana hemde eşine karşı tazminat davası açabilirmi? 1500TL ücretle bir firmada satış temsilcisi olarak çalışmaktayım. Benden nasıl bir talepte bulunabilir. Dava önvesi Dna testi yaptırmak istedim fakat mümkün olmadı çünki yapmıyor hiçbiryer. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor. hakkikaten uyku ve yemek düzenim ciddi anlamda bozulmuş durumda. Yorumlarınıza ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.
selamlar....
-
Cevap: Evli olduğunu bilmeden beraber olduğum kadın benden çocuğu olduğunu idda ediyor
Hukuk maddi delillere göre iş yapar. İddia sahibi iddialarını ispatla mükelleftir. Kadının eşi bu süreci başlatmış. Mahkemede DNA testi istenir. Çocuğun sizden olduğu ortaya çıkarsa Kadının eşi eşine zina nedeniyle boşanma davası açabilir, size de haksız fiil nedeniyle Borçlar Kanunu 41/2 maddesi gereğince tazminat davası açabilir.
Sonra kadın; babalığınız yasal ve tıbbi anlamda tescilleneceği için size karşı nafaka davası açar. Çocuk için nafaka ister. Ve de alır..
Anadoludan bir atasözü: Gizli öküzseyen, eşkere buzalar... (gizlice çiftleşmek isteyen inek, herkesin gözü önünde buzağı doğurur)
-
Cevap: Evli olduğunu bilmeden beraber olduğum kadın benden çocuğu olduğunu idda ediyor
Fakat ben kadının evli olduğunu bilmeyerek günü birlik bir ilişki yaşadım. Kadının eşi bana genede tazminat davası açabiliyormu bu ddurumda? Bunu kadında doğruladığı taktirde ^^evli olduğumu söylemedim^^ şeklindeki ifadesinden sonra dahi tazminat talep edebiliyormu yasal kocası? Malumatınız var ise eğer, edebiliyor ise nekadar tazminat talep edebiliyor?
-
Eşine çocuğunun babasının kendisi olmadığını söyleyen bir kadının sizin için mahkemede "evli olduğumu gizledim" demesini bekleyebilirmisiniz. Neden yaşanan tüm olayların sorumluluğunu tek başına üstlensin ki ? Siz olsanız ne yapardınız ? Tazminatta sınır yok. İstediği kadar talep edebilir..
-
Sayın Yaman tüm yazdıklarınıza katılıyorum.Konu yargıya intikal etmiş zaten,dna testi felan konu aydınlanır.Ancak hamfendi istediği kadar tazminat isteyemez ve bir sınırı vardır.Sadece bunu belirtmek istedim.Teşekkürler.
-
Peki en kötü ihtimal ile kadında evli olduğumu bile bile benimle ilişkiye girmiştir dese bende aksini söylesem ^^evli olduğunu bilmiyordum^^ diye kadının kocasına ödenecek tazminat için hafifletici bir sebep olmazmı bu durum. Ayrıca kadının kocası ile görüştüm ve bana söylediği bazı şeyler kafamı çok karıştırdı. Eşinin kendisini daha öncede aldattığını hatta amcasının oğlu ile beraber olduğunu, hatta bide çocuk aldırdığını söyledi bana. Bu durumda kadının iffetsiz yaşadığı gerekçesi ile ben çocuğu kadının elinden alabilirmiyim? Çocuk şuan 1.5 yaşında.
-
Kardeş geçmiş olsun,kanımca burada süreç ikiye ayrılacak bence.Birincisi cocuğun sizden olduğu ispatlanması ve mahkemece karara bağlanması.Veya aksi sonuç.İkincisi ise bu kararlardan sonra başlayacak süreç.Cocuk sizden değilse zaten sizin açınızdan olay kapanacak.Eğer cocuk sizdense,o zamanda işler başka şekilde boyut kazanacak.
-
Bir anlık gaflet ile başıma geldi bütün bunlar. Kadının hamile kaldığından doğurduğundanda hiçbir şekilde haberim olmadı. Sanki tuzak kurar gibi başıma çorap örüldü. Son bişey sormak istiyorum. Şuan kadının eşi soybağının reddi davası açmış durumda. Adam benden şüpeleniyor fakat karısı benim için benim bu adamla ilişkim olmadı babası bu kişi olamaz der ise bana genede mahkeme dna testi yaptırırmı? Eşinin iddası ile bu şekilde bir durum söz konusu olabilirmi?
Ayrıca kadının kocası beni geçenlerde telefoon ile aradı ve benden bu çocuğa 1,5 yıldır baktığım harcamalarım için nekadar para verirsin bana dedi. Bu esnada bende bir avukat ile bürosunda bu konnuyu görüşüyordum. Avukatın telkini ile para falan vermem git mahkemeye ver dedim. Avukat bu konuşmaya bizzat şahit olmuştur. Bunu da kullanabilirmiyim mahkeme sürecinde?
Buradan derdimi birileri ile paylaşabildiğim için biraz olsun içim rahatladı.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
-
Kadının tazminat isteminden bahsetmedik zaten. Kadının kocası ne kadar tazminat talep edebilir sorusuna yanıt verdim.. Diğer yandan kadının geçmişteki ilişkilkeri onu iffetsiz yapmaz. Öyle olsa bile bu şahsın kadını hamile bıraktığı ve evli bir kadınla zina yaptığı gerçeğini değiştirmez..
-
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Kadının tazminat isteminden bahsetmedik zaten. Kadının kocası ne kadar tazminat talep edebilir sorusuna yanıt verdim.. Diğer yandan kadının geçmişteki ilişkilkeri onu iffetsiz yapmaz. Öyle olsa bile bu şahsın kadını hamile bıraktığı ve evli bir kadınla zina yaptığı gerçeğini değiştirmez..
Sayın yaman,olayı bilmiyoruz ayrıntılı bir şekilde.Sayın Tunacan'ın yazdıklarını doğru kabul ederek az birazda kanuni bilgilerimizle sürecin nasıl işleyeceğine dair bir fikir beyan etmeye çalışıyoruz.Tazminat istenirde ele ne gecer ona bakmak lazım,kadın veya kocası için fark etmez.Tazminat konusunda söylediğimin arkasındayım.
Olayın ahlaki boyutuna yorum yapmadım farkındaysanız ben,yapacak olursam.Burada kimseyi yargılayacak,ahlak polisi kesilecek değiliz takdir edersiniz.İki tarafda masum değil burada belirtmek isterim.Ancak,yine tekrarlıyorum sayın üyenin anlattıklarına göre,kadının kocasının dediği daha öncede amcasının oğlu ile beraber olduğunu ve birde cocuk aldırdığı felan doğruysa.Kimsede iffetli olduğunu iddia edemez halince değilmi sayın Yaman.
-
Alıntı:
Tunacan rumuzlu üyeden alıntı
Fakat ben kadının evli olduğunu bilmeyerek günü birlik bir ilişki yaşadım. Kadının eşi bana genede tazminat davası açabiliyormu bu ddurumda? Bunu kadında doğruladığı taktirde ^^evli olduğumu söylemedim^^ şeklindeki ifadesinden sonra dahi tazminat talep edebiliyormu yasal kocası? Malumatınız var ise eğer, edebiliyor ise nekadar tazminat talep edebiliyor?
Üye burada kişinin ne kadar tazminat talep edebileceğini soruyor. Tazminatta alt / üst sınır diye bir şey yok. İsterse trilyonlar talep edebilir. Takdir tabiiki hakimin. Ancak yasalar tazminat da bir üst sınır belirtmemiştir benim bildiğim.
Kadının iffetli yada iffetsiz olduğuna elbette biz karar veremeyiz. Zaten böyle bir söylemde yanlış olur. Hep savunduğumuz üzere hukuk maddi delilerle iş yapmak durumundadır. İddia sahipleri iddialarını ispatla mükelleftir.
Üyenin durumuna gelince; evli birisinden çocuk sahibi olması ayrı bir olgudur, kadının uygunsuz yaşam tarzı yaşıyor olması ayrı bir olgudur.
Mahkemede hakimin karşısında; "ama sayın hakimim kadında her önüne gelenle beraber oluyormuş, bende o nedenle birlikte oldum. hamile kalmış olması benim tedbirsizliğimden değil, kadının her önüne gelenle birlikte olmasındandır" gibi bir söylemi düşünülemez.. değilmi ?
-
Doğrudur sayın Yaman,üyenin iddiasına göre kadının pekde ahlaklı (sırf evli olduğu için bunu söylüyorum) olmayan yaşantısı,bir diğer muhatabın eğer varsa bir suçu veya kabahatini ortadan kaldırmaz.Zaten kanunlarımızda böyle birşey yok.Evimi bastı,yatak odama kadar geldi bana zarar verecekti bende öldürdüm gibi hafifletici neden değil farkındayım.Aşağı yukarı aynı şeyleri söylüyoruz.Saygılar.
-
Kadının zaten istediği bu idi. Eşiyle zaten boşanmak istiyordu. Benle olmak istiyordu. Artık eelinde hari birde kozu olmuş oldu. Adamda zaten adam olsa karısınıda benide öldürürdü. Ben buna dünden razıyım. Allahtan korkmasam canıma kıyıcam o rakdedeyim yani.
Benim hakkımda bu kadının eşine tazminat ödeme kararı çıkar ise ve atıyorum uçuk bir rakam 50-100bin gibi. Benim üzerime hiçbişey yok. Annemin ve babamın birer daireleri var. Benimde sadece maaşım var. Bekar olduğum için ailemle beraber yaşamaktayım. Ailemin malına zarar gelirmi bu durumda? Onlardan tazmin ederlermi bu tazminatı?
-
Alıntı:
Kadının zaten istediği bu idi. Eşiyle zaten boşanmak istiyordu. Benle olmak istiyordu. Artık eelinde hari birde kozu olmuş oldu. Adamda zaten adam olsa karısınıda benide öldürürdü. Ben buna dünden razıyım. Allahtan korkmasam canıma kıyıcam o rakdedeyim yani.
Benim hakkımda bu kadının eşine tazminat ödeme kararı çıkar ise ve atıyorum uçuk bir rakam 50-100bin gibi. Benim üzerime hiçbişey yok. Annemin ve babamın birer daireleri var. Benimde sadece maaşım var. Bekar olduğum için ailemle beraber yaşamaktayım. Ailemin malına zarar gelirmi bu durumda? Onlardan tazmin ederlermi bu tazminatı?
Fazla takmayın kafanıza,hayat bu insanın başına herşey gelir.Olan olmuş birkere,kanun var nizam var.Herşey olur biter hallolur.Sakinliğinizi bozmayın ve aklınıza kötü şeyler getirmeyin.Unutmayın en değerli şey hayatınızdır,yaşamaktır.Herşeyin bir çözümü vardır hayatta,bir ölümün yoktur.Onun için yormayın kafanızı.Geçmiş olsun.
-
Alıntı:
Sayın üye.. Öldürmeyle adam olunmuyor, ancak başkasının eşi ile yasak ve onursuz ilişkiler yaşamakta adamı adam yapmıyor. Sadakatsızlik yapan eşini öldürmeyeni adam yerine koymayan bu zihniyeti şiddetle kınıyorum. Siz ve sizin gibi düşünenler yüzünden bu memlekette gazetelerin üçüncü sayfaları cinayet haberleri ile doluyor. Yasalara uygun söylemlerde bulununuz. Yasaları hiçe sayan ve burada okuyanları şiddete ve yasadışı eylemlere yöneltecek söylemleriniz devam edecek olursa üyeliğinize son verilecektir.
Burada yasal eş en doğrusunu yaparak hukuki bir süreç başlatmış. Yani adam (!) gibi davranmış.
Siz ise habire yasal anlamda nasıl kurtulurum derdindesiniz. Amacınız belki yasal açıklar yakalayıp bu badireden kurtulmanın yollarını bulmak, ama emin olun ortada bir çocuğun oluşu sizin adınıza her türlü çıkış yolunu kapatmış oluyor.
Tazminata hükmedilirse ödersiniz,maddi gücünüz yoksa maaşınıza haciz gelir, anneniz babanız ölürse onlardan size kalan mirasa haciz gelir, olmadı ödeyemediniz, ödemediniz icra yolu ile alırlar, yinemi ödemediniz hapis yatarsınız, hapisten çıkarsınız yine borcunuz borç ödersiniz..
Yani kurtuluş yok..
-
Abdullah Yaman;
Benim amacım bu durumdan, o hiçbişeyden haberi dahi olmayan 1,5 yaşındaki çocuğu ve onurlu ailemi uzak tutmaktır. Enazından çocuğun yaşı ilerlemeden bu işlerin bitmesidir benim temennim. Ortada benim haksız fiilim var tabiki ama sonuçta hanfendinin evli olduğunu bilmiyorum, hamile bırakmak için beraber olmadım ve ertesi gün hapı kullandığını söylemiştir malum bayan bana. Hayırlısı olsun artık görcez.
-
Alıntı:
Abdullah Yaman;
Benim amacım bu durumdan, o hiçbişeyden haberi dahi olmayan 1,5 yaşındaki çocuğu ve onurlu ailemi uzak tutmaktır. Enazından çocuğun yaşı ilerlemeden bu işlerin bitmesidir benim temennim. Ortada benim haksız fiilim var tabiki ama sonuçta hanfendinin evli olduğunu bilmiyorum, hamile bırakmak için beraber olmadım ve ertesi gün hapı kullandığını söylemiştir malum bayan bana. Hayırlısı olsun artık görcez.
Karşı tarafın evliliğiniz sizden gizlemesi, korunacağını söyleyip korunmamış olması, hatta hile ile sizden hamile kalması, sizin kusurunuzu hafifletmez. İçinde bulunduğunuz durumdan uzak tutmaya çalıştığınız 1,5 yaşındaki çocuk yaşanması muhtemel olayları hatırlamayacaktır bile. Ancak uzak tutmaya çalıştığınız aileniz bu durumu yaşayacaktır. Gizleyebileceğinizi sanmıyorum. Eninde sonunda, nüfus kaydında, evlenirken, nafaka öderken bir şekilde ortaya çıkacaktır. kaldı ki mağdur olan / aldatılan yasal eşin sizin hakkınızda açma ihtimali bulunan tazminat davası her halükarda sizi zora sokacaktır.
Yasal eşin hukuksal anlamda profesyonel destek aldığı kanaatındayım. Bu desteği veren profesyonel kişi bir avukat ise ki öyle görünüyor Borçlar Kanunu 41/2 maddesinide hatırlatacaktır.
Borçlar kanunu 41 /2 şöyle diyor... (kalın ve kırmızı olan kısmı sizin eyleminize uyuyor...)
"Madde 41 – Gerek kasten gerek ihmal ve teseyyüp yahut tedbirsizlik ile haksız bir surette diğer kimseye bir zarar ika eden şahıs, o zararın tazminine mecburdur.
Ahlaka mugayir bir fiil ile başka bir kimsenin zarara uğramasına bilerek sebebiyet veren şahıs, kezalik o zararı tazmine mecburdur. "
-
Bu da Yargıtay Kararı..
T.C.
YARGITAY
4. HUKUK DAİRESİ
E. 2004/10434
K. 2005/4506
T. 28.4.2005
• ZİNA NEDENİYLE MANEVİ TAZMİNAT ( Dava Dışı Eşi İle Davalı Arasında Bir Yakınlaşma Bulunduğu Anlaşılmasına Göre Davacının Aile Bütünlüğüne Haksız Bir Saldırı Oluşturduğu Benimsenerek Kabulü Gereği )
• EŞİN RIZASIYLA YAPTIĞI ZİNA ( Davalının Davacının Eşinin Rızası İle De Olsa Yapması Halinde Davacının Aile Bütünlüğüne Haksız Bir Saldırı Oluşturduğu Benimsenerek Manevi Tazminat İsteminin Kabulü Gereği )
• AİLE BÜTÜNLÜĞÜNE SALDIRI ( Davalının Davacının Eşinin Rızası İle De Olsa Zina Yapması Halinde Davacının Aile Bütünlüğüne Haksız Bir Saldırı Oluşturduğu Benimsenerek Manevi Tazminat İsteminin Kabulü Gereği )
818/m.49
ÖZET: Ceza mahkemesinin gerekçesinde belirlenen olgular itibariyle, davacının eşinin rızası ile de olsa, davacının eşi ile davalı arasında bir yakınlaşma bulunduğu anlaşılmaktadır. Yerel mahkemece, bu durumun davacının aile bütünlüğüne haksız bir saldırı oluşturduğu benimsenerek davacı yararına manevi tazminat takdir edilmesi gerektiğinin gözetilmemiş olması usul ve yasaya uygun değildir.
DAVA: Davacı Muzaffer Gelir vekili Avukat Ahmet Canbaz tarafından, davalı Erol Gelir aleyhine 25.2.2003 gününde verilen dilekçe ile haksız eylem sonucu kişilik haklarına saldırıdan dolayı manevi tazminat istenmesi üzerine mahkemece yapılan yargılama sonunda; istemin reddine dair verilen 27.1.2004 günlü kararın Yargıtay’ca incelenmesi davacı vekili tarafından süresi içinde istenilmekle temyiz dilekçesinin kabulüne karar verildikten sonra tetkik hakimi tarafından hazırlanan rapor ile dosya içerisindeki kağıtlar incelenerek gereği görüşüldü:
KARAR: Davacı, dava dışı eşi ile davalının cinsel ilişkiye girerek zina eyleminde bulunduğunu, eşine karşı boşanma davası açtığını, davalı hakkında hazırlık soruşturması başlatıldığını, olay nedeniyle yuvasının dağıldığını, eylemin namusa yönelik yüz kızartıcı suç oluşturduğunu belirterek manevi tazminat isteminde bulunmuştur.
Mahkemece; davacının iddia ettiği zina eylemi kabul edilse dahi boşanmaya sebep olan eylemin davacının eski eşinin zina eylemi olduğu, davalının eylemi ile davacının boşanması ve zina nedeni ile namus ve şerefinin ihlali söz konusu olmadığı gerekçesiyle istemin reddine karar verilmiştir.
Karar davacı tarafından temyiz edilmiştir.
Somut olayda, davalı hakkında davacının eşinin ırz ve namusuna tasaddide bulunmak suçundan cezalandırılması istemiyle açılan ceza davası sonunda; davacının eşi ile davalı arasında geçen telefon görüşmelerinin süresinin rahatsızlık boyutunu aşan uzun görüşmeler olduğu, davacının eşi ile davalı arasındaki ilişkinin rızaya dayalı olduğu kanısına varıldığı, davalının cezalandırılmasına yeterli, kesin ve inandırıcı kanıt elde edilemediğinden unsurları itibariyle oluşmayan atılı suçtan davalının beraatine karar verildiği anlaşılmaktadır.
Ceza mahkemesinin gerekçesinde belirlenen olgular itibariyle, davacının eşinin rızası ile de olsa, davacının eşi ile davalı arasında bir yakınlaşma bulunduğu anlaşılmaktadır. Yerel mahkemece, bu durumun davacının aile bütünlüğüne haksız bir saldırı oluşturduğu benimsenerek davacı yararına manevi tazminat takdir edilmesi gerektiğinin gözetilmemiş olması usul ve yasaya uygun düşmediğinden kararın bozulması gerekmiştir.
SONUÇ : Temyiz olunan kararın yukarıda gösterilen nedenlerle BOZULMASINA ve peşin alınan harcın istek halinde geri verilmesine 28.04.2005 gününde oybirliğiyle karar verildi.
-
Öncelikle geçmiş olsun.
İşin hukuki kısmının maddelerini bilemem ama az çok yol ve yöntem ile ilgili, iffet gibi şeylerid ekarıştırmadan mantıken yorumda bulunmak istiyorum kendimi sizin yerinize koyarak;
1. Çocuğun sizin olduğu henüz kesin değil, mahkeme önce çocuğun eşten olmadığını belirleyecek, sonra size karşı dava açılacak, sonra çocuğun sizden olduğu kesinleşecek, sonra kadının eşi size dava açacak tazminat için vs vs..temyizlerle en az 2 yıllık bir süreç bu..
2. Kadının evli olduğunu bilmememiz sizin için belki çok az bir hafifletici sebep ama çocuk sizinse hiçbir şekilde sorumluluğunuzu hafifletmeyecek bir sebep,
3. Sizinle şu anda(yani daha hiçbirşey belli değil iken) bağlantı kurmaları enteresan geldi bana..sizden lafla para istiyorlarsa sizde onlara inanmadığınızı ve sizden para koparmaya çalıştıkları için dolandırıcılıktan dava açacağınızı vs söyleyin bakalım ne diyecekler.. zaten çocuk sizinse süreçte ortaya çıkacak ama değilse onları siz yakarsınız.. ayrıca süreci hızlandırmak için bence çözümlerden birisi bu, yani sizin bu şekilde bir dava açmanız çocuğun sizin olup olmadığının belirlenme sürecini hızlandırır..
4. kendiniz öldürecek, uyutmayacak bir sbep değil bu bence.. insanların başına neler geliyor.. sadece mantıklı düşünmeye çalışın..bunu şaka olsun diye söylemiyorum, bir baba olarak söylüyorum, çocuğınızın olması hayatınızın sonu değil tam tersi yeni ve eskisinden çok dah agüzel bir hayatın başlangıcı olacaktır. ve emin olun ödeyeceğiniz her türlü tazminata değer..ailenizde hayatta ve bu durum karşısında emin olun size destek olacaklardır..saygılar
-
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Yaptığım olay tabiki hiç kabul edilir bişey değil. İnş. hayırlısı olur en iyi şekilde. Olay patlarsa eeğer işimden gücümdende olurum. O zaman daha büyük sıkıntı olacaktır. Çocuğuma bakamayacak duruma gelebilirim.
Benim merak ettiğim adamın karısı benim için ben bu adamla beraber olmadım, çocuğun babası bu değil, beraber olduğum kişiyi tanımıyorum derse bana genede dna yaparmı mahkeme?
-
Yasal eş isterse DNA testi yapılır...
-
yasal eş mezhebin reddinden sonra nekaddar süre içersinde bana tazminat davası açabilir? hak düşürücü süresi varmıdır?
teşekkürler...
-
1.bayanları cogu erkegın tek gecelık ılıskı olarak gormelerı ve zina buyuk hata 2. Kadının evlı olup esını aldatması ıgrenc bı durum 3.boyle bı kadından cocugun oldunu ogrenıp velayet ıstemen sacma ben olsam cocugu gormem bıle 5. Kocasının arayıp para talep etmesı bu işin anlasmalı oldunun kanıtı bence kadın pis kadın eşıde onu satıyor durumu ogrenınce kadını dövup kovup boşayıcagına sızden cocuguna baktım dıye para ıstıyor erkekler kendılerıne hakım olsa hıc eşlerı dısında zina yapmayıp hak yolunu secseler zaten bunlar olmıcak onu bunu yapıp gunaha batıp sonrada tertemız bayan aramak hata
-
Alıntı:
aylin34 rumuzlu üyeden alıntı
1.bayanları cogu erkegın tek gecelık ılıskı olarak gormelerı ve zina buyuk hata 2. Kadının evlı olup esını aldatması ıgrenc bı durum 3.boyle bı kadından cocugun oldunu ogrenıp velayet ıstemen sacma ben olsam cocugu gormem bıle 5. Kocasının arayıp para talep etmesı bu işin anlasmalı oldunun kanıtı bence kadın pis kadın eşıde onu satıyor durumu ogrenınce kadını dövup kovup boşayıcagına sızden cocuguna baktım dıye para ıstıyor erkekler kendılerıne hakım olsa hıc eşlerı dısında zina yapmayıp hak yolunu secseler zaten bunlar olmıcak onu bunu yapıp gunaha batıp sonrada tertemız bayan aramak hata
Aylin hanım,2 ve 5 .maddelere aynen katılıyorum..
1.madde her iki taraf içinde geçerli olması gerekli..
Daha sonra 3.maddeye kesinlikle katılmıyorum.Yapılan, 2 taraf içinde büyük hata,ayıp,günah ne dersek diyelim fakat doğacak cocuğun ne suçu var burada bir düşünseneniz.
Nedense 4.madde yok neyse artık.:)
Kısaca iletinizde sonlara doğru baylara biraz yüklenmişsiniz,doğru ancak ben her iki taraf da bu durumları biraz dşünmeli kanısındayım.Ahlaksızın bayı,bayanı olmaz sizde takdir edersiniz..İyi forumlar..
-
Alıntı:
aylin34 rumuzlu üyeden alıntı
1: Adam zaten kadının evli olduğunu bilmiyor. Yani zina durumunun farkında değil.
2:Dövüp boşamak? dövmek? Ülkede bayanlar bile bayanlara karşı böyleyken, kadın erkek eşitliği diye boşa kürek çekiliyor demekki. Ben erkek olduğum halde utandım o yazdığınızdan.
3:Hak yolu nedir? tertemiz bayan nasıl oluyor? Aynı hak yolu 4 kadınada izin verebilir(islam), boşanmış kadınla evlenenin fuhuş yapmış sayılacağınıda söyleyebilir(hıristiyanlık). Bu mu hak yolu? Başkalarını kendi inançlarınıza göre yargılarsanız, bu durumda bana görede Ateistler en ahlaklılar oluyor :) En azından çocukla evlenen, 4 kadın alan falan ateist sayısı sanırım çok azdır müslümana göre. :) Sizin aksinize benim ahlak anlayışımda bunlar ters çünkü.
-
kadının kocası bende kadının gecmısını bılıyor bıldıgı ıcın boşanma nedenı olarak kadının açıgını aramış vede bulmus ve kurnaz koca ıgrenc bır mıdesızlık özellıgı göstererek karsının tek gecelık yatak arkadasından para ıstemıs benım gözumde kadın masum degıldır adamda para ıstedıgı ıcın o sevıyededır bence bu ıs planlı olmasa bıle çıkar amaçlı oldugu kesın.Bu konuda kımseye acımıyorum herkes hakettıgını bulmus sadece magdur olan cocuktur cocuk beyfendıdense bence cocugunu o şuh kadının elınden alması en mantıklısıdır olan olmuş çay köpruyu bölmus bundan sonra yasayacak ve görecek hanımefendıde kocasıda ve arkadasımızda
-
yalan dolan olabilir, eğer yalan olsaydı kocasına neden söylesin ki? demek ki durum vahim.
tecrübeli avukat bulun en iyisi.